Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μόνο η απαγόρευση του καπνίσματος παντού θα το μειώσει. Φυσικά να δοθούν άδειες σε καπνιστήρια που θα σερβίρουν μόνο φυσικούς χυμούς φρούτων - τίποτα άλλο, τσιγάρο και χυμό.
Δηλαδή Λεωνίδα, αν θέλω καφέ και τσίγαρο θα μου το απαγορέψουν?
Ναι πρέπει να απαγορεύεται. Είναι σημαντικό αυτό αλλιώς θα δημιουργηθούν ανταγωνιστικά καφενεία-μπαρ-εστιατόρια στα οποία καπνίζουν ή δεν καπνίζουν. Το κάπνισμα να επιτρέπεται στα καπνιστήρια που θα είναι ειδικοί χώροι, δεν θα είναι καφέ κλπ.
Το κάπνισμα είναι δικαίωμα, δεν πρέπει να είναι απαγορευμένο αλλά να χρειάζεται να θυσιάσεις πολλά για να ανάψεις ένα τσιγάρο. Ο μόνος τρόπος να περιοριστεί το κάπνισμα.
Πλάκα κάνεις!
Εφόσον είμαι σε μέρος/χώρο που δεν ενοχλώ όσους δεν καπνίζουν, γιατί να περιοριστεί συνολικά το κάπνισμα? Ποιος είσαι εσύ (όχι εσύ συγκεκριμένα), που θα μου υποδείξεις με ΤΙ θα συνοδεύω το τσιγάρο μου και ΤΙ θα ΠΡΕΠΕΙ να στερηθώ για να καπνίσω
Και ΓΙΑΤΙ να μην υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ άκαπνων και κανονικών καφενείων/εστιατορίων/μπαρ??? Ελεύθερη αγορά δεν θέλουν? Ας μείνει ελεύθερη, να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος
Δεν είμαστε καλά...