-
Νιώθω πραγματικά κορόιδο και θύμα. Πληρώνω 150 ευρώ το μήνα σε κλειστό παρκινγκ για να προστατεύω το καινούριο μου αυτοκίνητο (μόλις έκλεισε 1 έτος από την αγορά) από κακόβουλες ενέργειες, αδέξιους οδηγούς κλπ. Φτύνω αίμα για να πληρώνω τις δόσεις του αυτοκινήτου και το μηνιαίο πάρκινγκ και γενικώς έχω πάθος με το αμάξι μου.
Υπόψιν οτι το πάρκινγκ ειναι κλειστό και οι οδηγοί κρατούν το κλειδί και δεν παραδίδουν το αυτοκίνητο σε κανέναν υπάλληλο. Υπόψιν επίσης οτι το παρκινγκ διαφημίζει το κλειστό του κύκλωμα τηλεόρασης και την ασφάλεια που παρέχει!
Σήμερα το μεσημέρι που πήγα να το πάρω μετά τη δουλειά, βρίσκω ολη την αριστερή πλευρά καταγδαρμένη, καταγρατζουνισμένη, όλο το χρώμα είχε φύγει από την μπροστά ρόδα μέχρι την πίσω, και το αμάξωμα βαθουλωμένο!
Νόμιζα πως έβλεπα εφιαλτη. Απευθύνθηκα αμέσως στον υπεύθυνο, ο οποίος μου είπε με τσαμπουκαλέ ύφος πως καταλαβαίνει την ταραχή μου αλλά αυτός καμία ευθύνη δεν φέρει για ζημιές στο αυτοκίνητο, οτι το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δεν πιάνει όλο το πάρκινγκ, αρα μπορεί να μην επιασε και το σημείο που παρκαρα εγώ. Αν το επιασε το σημείο, σίγουρα δεν επιασε αυτόν που με τρακαρε. Και οτι σίγουρα δεν πιανει τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Και οτι αποκλείεται να κάτσει να δει ολες τις βιντεοκασσέτες γιατί δεν εχει χρόνο, αλλά και οτι δεν μου τις δίνει ούτε κι εμένα να τις δω γιατί ειναι απόρρητες!
Που τελειώνει το θράσος και ο τραμπουκισμός? Πώς μπορώ να βρω το δίκιο μου? Υπόψιν οτι η ζημιά πρέπει να ειναι ανυπολόγιστη, δεδομένου οτι ολη η αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου ειναι πρακτικά κατεστραμμένη.
Δυστυχώς δεν εχω μικτή ασφάλεια και ετσι η ασφάλειά μου σφυρίζει αδιάφορα. Πού ειναι οταν τους χρειάζεσαι?
Αύριο πάω κιολας φανοποιεία. Θα ζητήσω αναλυτικό τιμολόγιο και σκέφτομαι να τους κυνηγήσω δικαστικώς... -
Νιώθω πραγματικά κορόιδο και θύμα. Πληρώνω 150 ευρώ το μήνα σε κλειστό παρκινγκ για να προστατεύω το καινούριο μου αυτοκίνητο (μόλις έκλεισε 1 έτος από την αγορά) από κακόβουλες ενέργειες, αδέξιους οδηγούς κλπ. Φτύνω αίμα για να πληρώνω τις δόσεις του αυτοκινήτου και το μηνιαίο πάρκινγκ και γενικώς έχω πάθος με το αμάξι μου.
Υπόψιν οτι το πάρκινγκ ειναι κλειστό και οι οδηγοί κρατούν το κλειδί και δεν παραδίδουν το αυτοκίνητο σε κανέναν υπάλληλο. Υπόψιν επίσης οτι το παρκινγκ διαφημίζει το κλειστό του κύκλωμα τηλεόρασης και την ασφάλεια που παρέχει!
Σήμερα το μεσημέρι που πήγα να το πάρω μετά τη δουλειά, βρίσκω ολη την αριστερή πλευρά καταγδαρμένη, καταγρατζουνισμένη, όλο το χρώμα είχε φύγει από την μπροστά ρόδα μέχρι την πίσω, και το αμάξωμα βαθουλωμένο!
Νόμιζα πως έβλεπα εφιαλτη. Απευθύνθηκα αμέσως στον υπεύθυνο, ο οποίος μου είπε με τσαμπουκαλέ ύφος πως καταλαβαίνει την ταραχή μου αλλά αυτός καμία ευθύνη δεν φέρει για ζημιές στο αυτοκίνητο, οτι το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης δεν πιάνει όλο το πάρκινγκ, αρα μπορεί να μην επιασε και το σημείο που παρκαρα εγώ. Αν το επιασε το σημείο, σίγουρα δεν επιασε αυτόν που με τρακαρε. Και οτι σίγουρα δεν πιανει τις πινακίδες των αυτοκινήτων. Και οτι αποκλείεται να κάτσει να δει ολες τις βιντεοκασσέτες γιατί δεν εχει χρόνο, αλλά και οτι δεν μου τις δίνει ούτε κι εμένα να τις δω γιατί ειναι απόρρητες!
Που τελειώνει το θράσος και ο τραμπουκισμός? Πώς μπορώ να βρω το δίκιο μου? Υπόψιν οτι η ζημιά πρέπει να ειναι ανυπολόγιστη, δεδομένου οτι ολη η αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου ειναι πρακτικά κατεστραμμένη.
Δυστυχώς δεν εχω μικτή ασφάλεια και ετσι η ασφάλειά μου σφυρίζει αδιάφορα. Πού ειναι οταν τους χρειάζεσαι?
Αύριο πάω κιολας φανοποιεία. Θα ζητήσω αναλυτικό τιμολόγιο και σκέφτομαι να τους κυνηγήσω δικαστικώς... -
συμβουλεύσου κάποιον δικηγόρο.
κάτι σε αστική ευθύνη του ιδιοκτήτη του parking θα παίζει... δεν μπορεί...
-
Σαν τελευταία λύση αν μέσω δικηγόρου δεν μπορέσεις να βρείς λύση ώστε να αποζημιωθείς το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι να ψάξεις να βρείς μέσω πάλι δικηγόρου παρανομίες στις προδιαγραφες κατασκευής του parking ή στον τρόπο λειτουργίας του και να τις χρησιμοποιήσεις εκβιαστικά ώστε να πάρεις μέρος ή ολόκληρο του ποσού των χρημάτων που αντιστοιχούν στην ζημιά που έγινε μιας και τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.
Καλά ξεμπερδέματα, κουράγιο και μη μασάς...
-
To 'ουδεμία ευθύνη φέρουμε' απ' όσο ξέρω νομικά δεν στέκει.
Απο τη στιγμή που πληρώνεις για το πάρκινγκ, και αυτό χαρακτηρίζεται ως φυλασσόμενο, ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνες...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
To 'ουδεμία ευθύνη φέρουμε' απ' όσο ξέρω νομικά δεν στέκει.Απο τη στιγμή που πληρώνεις για το πάρκινγκ, και αυτό χαρακτηρίζεται ως φυλασσόμενο, ο ιδιοκτήτης έχει ευθύνες...
Ετσι πιστεύω κι εγώ. Τα 150 ευρώ δεν είναι μόνο για την παροχή χώρου σταθμευσης, οπως ισχυρίζονται, αλλά και για τη φύλαξη και προστασία του αυτοκινήτου! Εχω πει πολλές φορές στη ζωή μου που εχω αδικηθεί, 'πού να τρέχεις τώρα', αλλά, εδώ θα το κυνηγήσω κι ας χάσω!
-
Στον συνεργάτη μας, όταν του είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο σε αμάξι εβδομάδων, ο ιδιοκτήτης του πάρκιγκ (χωρίς καν να μπει ο Δημήτρης σε διαδικασία απειλών, συζητήσεων κτλ), του είχε πληρώσει όλη τη ζημιά, στο επίσημο συνεργείο της Suzuki μάλιστα (ένα Grand Vitara). Άρα, για να το κάνει αυτό (ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης μάλιστα, που δεν δίνει ούτε νερό στον Άγγελό του, αν δεν είναι απαραίτητο), θα πει ότι:
α) είτε φοβήθηκε τη δυσφήμιση αν ΔΕΝ το έκανε ή
β) ότι όντως υπάρχει νομική ευθύνη.Σε κάθε περίπτωση...
Ο πελάτης που σου έκανε το αμάξι φρέσκο, λογικά είναι μόνιμος όπως εσύ. Δεν έχετε σταθερές θέσεις; Το βάζετε όπου βρείτε; Στη χειρότερη περίπτωση, ο τύπος/η τύπισσα θα ξαναμπεί στο πάρκιγκ κάποια απ' τις επόμενες μέρες. Άρα, ένα αμάξι με τρακαρισμένη μια του γωνία, θα φαίνεται.
Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι λύση! Βγάλε φωτογραφίες το αμάξι σου και απείλησέ τον ότι θα τις στείλεις σ' όλα τα περιοδικά του χώρου και τις εφημερίδες, ότι θα κάνεις μήνυση κτλ.
Ακόμα και αν όντως δεν έχει κάποια αστική ευθύνη (που θεωρώ ότι έχει), ΓΑΜΗΣΕ ΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΥΣΤΗ με όποιο τρόπο μπορείς, διότι βγάζουν τα μαλλιοκέφαλά τους, με τη βοήθεια του κράτους (που δεν παρέχει φθηνά δημοτικά πάρκιγκ) και από πάνω το παίζουν και κινέζοι!!!
Υπομονή πάντως. Όπως και να το κάνεις, λαμαρίνες είναι και φτιάχνονται! Μην αφήνεις τέτοια πράγματα να επηρεάζουν την ψυχολογία σου!
Καλή τύχη!
-
Πάντως όταν εμένα μου είχαν γδάρει το αυτοκίνητο και ενώ ότι είχε βγει από τον φανοποιό και ήταν φρεσκοβαμμένο μου τα έδωσαν τα λεφτά στο ακέραιο και ας μην είχαν κλειστό κύκλωμα. Χρειάστηκε βέβαια να τους τρίξω λίγο τα δόντια, αλλά έπιασε τόπο...
Είναι υποχρεωμένος να το κάνει, απ' όσο ξέρω... Κυνήγα τον...
-
ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΦΑΛΜΑ....ΤΕΡΑΣΤΙΟ
γιατι δε φωναξες επιτοπου την αστυνομια για καταγραφη συμβαντος...ή εστω την ασφαλιστικη σου να στειλει εναν ανθρωπο να καταγραψει τη ζημια! τωρα πως θα αποδειξεις οτι εγινε εκει μεσα η ζημια και οχι στην ανω ραχουλα καλαβρυτων????????????????????????????????????????????????
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
γιατι δε φωναξες επιτοπου την αστυνομια για καταγραφη συμβαντος...ή εστω την ασφαλιστικη σου να στειλει εναν ανθρωπο να καταγραψει τη ζημια! τωρα πως θα αποδειξεις οτι εγινε εκει μεσα η ζημια και οχι στην ανω ραχουλα καλαβρυτων????????????????????????????????????????????????
Αυτό είναι σωστό! Δυστυχώς!!!
-
Δυστυχώς εμένα δεν μου προξενεί καμμία απολύτως εντύπωση το παραπάνω.
Τα κλειστά parking πέρα απο οτι τα πληρώνει κάποιος πανάκριβα δεν προσφέρουν καμμία απολύτως ασφάλεια πάρα μόνο μια θέση στάθμευσης.Εμένα μου ειχανε κάνει 'κλειδιά' στο αμάξι σε θέση πυλωτής σε πολυκατοικία στο παλιό μου σπίτι!
Επίσης μη απορήσεις αν η ασφαλιστική σου κάνει την 'κουφή' και σου πεί ότι δεν σε ασφαλίζουμε σε κλειστό parking.
Πάντως όντως θα έπρεπε να ειδοποιήσεις επιτόπου την αστυνομία ή την ασφαλιστική.
Καλή επιτυχία πάντως ! -
Πρεπει να υπαρχει τρόπος να παρεις τις κασετες,ενας δικηγορος θα βοηθησει.Προσωπικα θα θυμωνα πολυ αν συναντουσα τετοια απροθυμία και δεν θα το αφηνα να περασει ετσι.
Παντως αυτο με τα κλειδια νομιζω ειναι καθαρα νομικο τερτιπι,δηλαδη σου λεει απαξ και πηρες εσυ τα κλειδια,εγω ευθυνη μηδεν και με το νομο.Αν εχω εγω τα κλειδια,τοτε δεν μπορω να αποδειξω οτι πχ δεν το τρακαρα εγω.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Στον συνεργάτη μας, όταν του είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο σε αμάξι εβδομάδων, ο ιδιοκτήτης του πάρκιγκ (χωρίς καν να μπει ο Δημήτρης σε διαδικασία απειλών, συζητήσεων κτλ), του είχε πληρώσει όλη τη ζημιά, στο επίσημο συνεργείο της Suzuki μάλιστα (ένα Grand Vitara). Άρα, για να το κάνει αυτό (ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης μάλιστα, που δεν δίνει ούτε νερό στον Άγγελό του, αν δεν είναι απαραίτητο), θα πει ότι:
β) ότι όντως υπάρχει νομική ευθύνη.Καλή τύχη!
Ενας ιδιοκτητης parking πρεπει να κραταει ενα ονομα στους πελατες του.
Δεν ειναι απαραιτητο οτι ηταν αναγκασμενος να το κανει. -
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Ακόμα και αν καλούσα την αστυνομία, και πάλι δεν θα μπορούσα να αποδείξω οτι το αμάξι δεν εγινε ετσι στην ανω ραχούλα καλαβρύτων!
Την αστυνομία την καλείς οταν θέλεις να υποβάλεις κάποια μήνυση. Οταν ο υπαίτιος ειναι αγνωστος, δεν εχει νόημα να υποβάλεις μήνυση κατά αγνώστου. Την ασφαλιστική την ειδοποίησα αμέσως και μάλιστα την ρώτησα εαν μπορούν να καταγράψουν το συμβάν και προς μεγάλη μου έκπληξη μου απάντησαν 'Είναι το ίδιο με το να είχες αφήσει το αυτοκίνητό σου σε μια γωνιά του δρόμου και να στο τράκαραν! Εφόσον δεν γνωρίζεις τον δράστη και δεν εχεις μάρτυρες, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε!'
Αναρωτιέμαι ασφαλώς αν η απάντηση θα ήταν διαφορετική σε περίπτωση που είχα μικτή ασφάλεια, οπότε τότε θα έπρεπε να πληρώσουν και σε τετοια περίπτωση μάλλον θα εδειχναν περισσότερο ενδιαφέρον!
Οπως και να χει, σκεφτομαι να ζητήσω τα βίντεο με τη νόμιμη διαδικασία, κι αν δεν βγάλω ακρη για το ποιος έκανε τη ζημιά, τότε θα κανω αγωγή στο παρκινγκ, και αν δικαιωθώ, δικαιωθηκα. Ειδάλλως, πέρα από το τεράστιο κόστος της επισκευής, θα έχω πληρώσει και δικηγόρους και δικαστήρια. Αλλά, ειναι το γ**το που λένε!! -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν ειναι απαραιτητο οτι ηταν αναγκασμενος να το κανει.Βρε Τίγρη, αυτό ακριβώς δεν γράφω;
-
Ο χρήστης diva έγραψε:
Ακόμα και αν καλούσα την αστυνομία, και πάλι δεν θα μπορούσα να αποδείξω οτι το αμάξι δεν εγινε ετσι στην ανω ραχούλα καλαβρύτων!
Την αστυνομία την καλείς οταν θέλεις να υποβάλεις κάποια μήνυση. Οταν ο υπαίτιος ειναι αγνωστος, δεν εχει νόημα να υποβάλεις μήνυση κατά αγνώστου. Την ασφαλιστική την ειδοποίησα αμέσως και μάλιστα την ρώτησα εαν μπορούν να καταγράψουν το συμβάν και προς μεγάλη μου έκπληξη μου απάντησαν 'Είναι το ίδιο με το να είχες αφήσει το αυτοκίνητό σου σε μια γωνιά του δρόμου και να στο τράκαραν! Εφόσον δεν γνωρίζεις τον δράστη και δεν εχεις μάρτυρες, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε!'
Αναρωτιέμαι ασφαλώς αν η απάντηση θα ήταν διαφορετική σε περίπτωση που είχα μικτή ασφάλεια, οπότε τότε θα έπρεπε να πληρώσουν και σε τετοια περίπτωση μάλλον θα εδειχναν περισσότερο ενδιαφέρον!
Οπως και να χει, σκεφτομαι να ζητήσω τα βίντεο με τη νόμιμη διαδικασία, κι αν δεν βγάλω ακρη για το ποιος έκανε τη ζημιά, τότε θα κανω αγωγή στο παρκινγκ, και αν δικαιωθώ, δικαιωθηκα. Ειδάλλως, πέρα από το τεράστιο κόστος της επισκευής, θα έχω πληρώσει και δικηγόρους και δικαστήρια. Αλλά, ειναι το γ**το που λένε!!Αν είχες μικτή ασφάλιση, δεν θα σε απασχολούσε τίποτα, γιατί απλά τίποτα απ' αυτά δεν θα μετρούσε. Και φυσικά δεν θα έλεγες ότι έγινε σε κλειστό χώρο, γιατί θα έμπλεκε η κατάσταση, θα έλεγες ότι έγινε έτσι στο δρόμο (βέβαια αυτό θα άφηνε ατιμώρητο τον τύπο του πάρκιγκ). Έτσι κι αλλιώς, για το bonus malus τώρα, είτε κάνεις τη ζημιά μόνος σου (μου έφυγε και έφαγα το πλάι μου σε ένα τοίχο) ή την κάνει άλλος και δεν βρεθεί, για τη μικτή είναι το ίδιο πράγμα. 2 φορές το χρόνο μπορείς χωρίς να έχεις επιβάρυνση.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Δεν ειναι απαραιτητο οτι ηταν αναγκασμενος να το κανει.Βρε Τίγρη, αυτό ακριβώς δεν γράφω;
Και ποιος σου ειπε οτι με ενδιαφερει τι γραφεις;
Εγω γραφω μονο για να βλεπω τον εαυτο μου να ζωγραφίζει στην οθόνη.
Γκεγκέ; -
Εχεις χρονο στη διαθεση σου;
Κατσε γραψτα ολα αυτα και τυπωσε τα σε 200 αντιτυπα.
Μετα στησου ΟΛΗ ΜΕΡΑ εξω απο το παρκινγκ μπροστα στη μουρη του και δινε το χαρτι, εξηγωντας την κατασταση σε οποιον πελατη του παρκινγκ μπαινει μεσα. Σε 10 λεπτα θα ερθει και θα ζηταει συγνωμες, ο καποτε μαγκας... -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Εχεις χρονο στη διαθεση σου;
Κατσε γραψτα ολα αυτα και τυπωσε τα σε 200 αντιτυπα.
Μετα στησου ΟΛΗ ΜΕΡΑ εξω απο το παρκινγκ μπροστα στη μουρη του και δινε το χαρτι, εξηγωντας την κατασταση σε οποιον πελατη του παρκινγκ μπαινει μεσα. Σε 10 λεπτα θα ερθει και θα ζηταει συγνωμες, ο καποτε μαγκας...Καλοοοο!
Parking- Πού σταματάει το θράσος τους?