-
Προσωπικά θεωρώ ευθυνόφοβη τη στάση των αστυνομικών.
Όμως:
στη χώρα όπου ζούμε η παραμικρή παρατυπία των αστυνομικών ακολουθείται από κραυγές περί 'απρόκλητης βίας', 'αντισυνταγματικής στέρησης ελευθερίας' και από γενικότερη κατακραυγή κατά των 'μπάτσων'.Ας πούμε ότι ο συγκεκριμένος οδηγός έλεγε ότι μετά από ένα μικρό ατύχημα, κατά το οποίο δεν έτρεχε, απλώς του ξέφυγε λίγο κι ακούμπησε προπορευόμενο όχημα, οι μπάτσοι τον φόρτωσαν με τη βία στο περιπολικό, τον έριξαν στο κρατητήριο και μετά τον τράβηξαν σαν ζώο στο νοσοκομείο για ένα σωρό 'εξετάσεις'. Θα υποστήριζε ότι του στέρησαν την ελευθερία χωρίς εισαγγελική παραγγελία και παρανόμως. Ότι ίσως κάποιος ήξερε τον άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα και ήθελε να τον βγάλει φταίχτη κι επικίνδυνο για λόγους αντεκδίκησης. Ότι θα πρέπει να ξηλωθούν οι μπάτσοι-γουρούνια προς παραδειγματισμό.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να προέβαλλε το σταρ τσάνελ το περιστατικό με βαρβάτη μουσική υπόκρουση και γκρο πλαν στο σκούρο γυαλί κάποιου τροχονόμου.Όταν είσαι αστυνομικός και ακούς συχνά για τέτοιες αντιδράσεις, ξέρεις ότι το μοναδικό που σε σώνει είναι να ενεργείς με όλους τους τύπους ή να μην ενεργείς καθόλου.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Προσωπικά θεωρώ ευθυνόφοβη τη στάση των αστυνομικών.
Όμως:
στη χώρα όπου ζούμε η παραμικρή παρατυπία των αστυνομικών ακολουθείται από κραυγές περί 'απρόκλητης βίας', 'αντισυνταγματικής στέρησης ελευθερίας' και από γενικότερη κατακραυγή κατά των 'μπάτσων'.Ας πούμε ότι ο συγκεκριμένος οδηγός έλεγε ότι μετά από ένα μικρό ατύχημα, κατά το οποίο δεν έτρεχε, απλώς του ξέφυγε λίγο κι ακούμπησε προπορευόμενο όχημα, οι μπάτσοι τον φόρτωσαν με τη βία στο περιπολικό, τον έριξαν στο κρατητήριο και μετά τον τράβηξαν σαν ζώο στο νοσοκομείο για ένα σωρό 'εξετάσεις'. Θα υποστήριζε ότι του στέρησαν την ελευθερία χωρίς εισαγγελική παραγγελία και παρανόμως. Ότι ίσως κάποιος ήξερε τον άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα και ήθελε να τον βγάλει φταίχτη κι επικίνδυνο για λόγους αντεκδίκησης. Ότι θα πρέπει να ξηλωθούν οι μπάτσοι-γουρούνια προς παραδειγματισμό.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να προέβαλλε το σταρ τσάνελ το περιστατικό με βαρβάτη μουσική υπόκρουση και γκρο πλαν στο σκούρο γυαλί κάποιου τροχονόμου.Όταν είσαι αστυνομικός και ακούς συχνά για τέτοιες αντιδράσεις, ξέρεις ότι το μοναδικό που σε σώνει είναι να ενεργείς με όλους τους τύπους ή να μην ενεργείς καθόλου.
+34567890987
-
Δλδ ο ΚΟΚ ή ο νόμος δεν καλύπτει τον αστυνομικό αν ζητήσει για κάποιο λόγο την εξέταση ενός οδηγού από γιατρό αν εμφανίζει συμπτώματα ανικανότητας οδήγησης, π.χ. λιποθυμίες, αστάθεια κλπ;
-
Απλά οι μπάτσοι δεν είχαν όρεξη για δουλειά! μονο αν έχει κλήσεις η υπόθεση παρεμβαίνουν, αν ειναι να κάνουν κάτι σοβαρό, όπως να κρίνουν εαν κάποιος είναι ικανός να οδηγεί, κάνουν τα κουνέλια!
Αν θέλετε να μάθετε τι νομίζω, οι περισσότεροι τροχονόμοι είναι για ψευτομαγκιές του τύπου, 'ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΤΑ' (ειπώθηκε απο μπάτσο στον πατέρα μου) ή 'ΓΙΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ' GPS ειχα, αλλα μετά απο αλκοτέστ μου πέταξε και την μαλακία του για να με ψαρώσει! (Δεν ειχα πιεί)
Γεγονός είναι οτι το 90% (δυστιχώς) πάνε στην αστυνομία για να έχουν δουλειά στο δημόσιο! απο εκεί πηγάζει και η αντίληψη-συμπεριφορά που έχουν!
και επιδή ήρθα μόλις εχθές απο Ιταλία θα γράψω σε καινούργιο topic για το τι είδα εκεί και απο συμπεριφορές αλλα και απο συνθήκες οδηγηκής και μή διαβίωσης!
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Ζητώ συγνώμη από τους διαχειριστές που ανοίγω καινούργιο ποστ ενώ θα μπορούσε να μπει σε ήδη υπάρχοντα θέματα αλλά είναι κάτι που με έβγαλε από τα ρούχα μου και δεν ξέρω αν πρέπει να γίνει και κα΄τι άλλο ή όχι.Το original ποστ έγινε σε άλλο φόρουμ και τα ονόματα είναι alias σε εκείνο το forum.
*Θα σας περιγράψω το σκηνικό που έγινε χτες μετά τις μετρήσεις ......
Φεύγουμε από εκεί κατά τις 16:30 για να γυρίσουμε και μπαίνουμε Εθνική οδό……Μπρος εγώ με τον boubi , πίσω Sylvestros με sisifo πιο πίσω Tasos1.8T , Norad και τελευταίος ο Passat1,8t. Δεν πηγαίνουμε πάνω απο 120 -130 και έχει σχετικά πυκνή ροή .
Ξαφνικά βλέπω στον καθρέπτη , το αμάξι του Sylvestrou να πετάει κώλο αριστερά , να γλύφει την μπαριέρα και μετά να επανέρχεται κανονικά , ενώ το πίσω αμάξι του , μια Octavia , να κάνει ένα μεγάλο S και να επανέρχεται και εκείνη τα κανονικά της …… Βγάζουμε Alarm και σταματάμε στη ΛΕΑ…….. Βγαίνει έξω ο boubis και τρέχει πίσω να δει τι έγινε ….. περιμένω κανά 5άλεπτο και βλέπω ότι μάλλον έχει γίνει κάτι κακό…. Βγαίνω και γω και πάω κοντά ….. βλέπω την Octavia να έχει πετύχει τον Sylvestro πίσω και ΔΕΞΙΑ στον προφυλακτήρα ……. Το πρώτο σοκ ήρθε όταν έπεσε η ερώτηση….
-τι έγινε ρε φιλε
---Μην φωνάζετε παιδιά , είμαι άρρωστος….. μ’εχει πάρει 3 φορές μέχρι τώρα ο ύπνος στο τιμόνι!!!!!Έχω μείνει άφωνος και απλά δεν πιστεύω στ’αυτιά μου ….. Καταλαβαίνετε τι έγινε μόλις “πίστεψα στ’αυτιά μου” ….. πέσαμε πάνω του εγώ και ο boubis να του πάρουμε το κεφάλι ….. Ρε είσαι μαλaκας ??? Σε παίρνει ο ύπνος στο τιμόνι και οδηγείς ???? Δολοφόνε !!! Η απάντησή του ?? “ Τι θέλετε να κάνω τώρα , σας ζήτησα συγνώμη” ….. Ευτυχώς που μπήκε ο Sylvestros εκείνη την ώρα ανάμεσά μας και μας σταμάτησε για να κάνουνε την φιλική δήλωση . Εγώ πήρα το 100 και τους περιέγραψα το σκηνικό. Ο sisifos μετέφερε το τρίγωνο 100 μέτρα πίσω μην πέσει κανείς επάνω μας , εγώ φόρεσα το φωσφοριζέ γιλέκο για να φαινόμαστε και ο boubis φύλαγε βάρδια δίπλα του μην τυχόν την κοπανίσει με το αμάξι του ….. Περιττό να πω ότι αλλού πάταγε και αλλού βρισκόταν ….. Δεν φαινόταν μεθυσμένος αλλά ή μαστούρα ήταν ή χαπακωμένος ή απλά συνέβαινε κάτι στον εγκέφαλό του που υπολειτουργούσε ……Κάποια στιγμή λεέι στον Sylvester……
--Μπορείς να πεις σε κάποιο από τους φίλους σου να μου οδηγήσει το αμάξι μέχρι την Αττική οδο γιατί δεν είμαι καλά ?
Του είπε να περιμένει να έρθει η ΤΟΤΑ και να τα πει εκεί …..
Με τα πολλά και αφού έχει περάσει 1 ώρα και κάτι εμφανίζεται το περιπολικό , φέυγουμε από την ΛΕΑ και πάμε στο κοντινότερο παρκινκ. Σταματάει ο αστυνομικός , κάνει τις διαδικασίες και μετά από λίγο σκάει και η ΤΟΤΑ ….. κάνουν Αλκοτεστ και του βγάζει 0 …..τίποτα ….. και τον αφήνουν να φύγει …. Και τρώμε φρίκη και την πέφτουμε στους αστυνομικούς που του έκαναν το αλκοτεστ……
Εμείς --Είστε καλά ??? θα τον αφήσετε να φύγει έτσι ???? Ρε μας είπε ότι τον έχει πάρει ο ύπνος 3-4 φορές και σεις τον αφήνετε ??? ρε αλλού πατάει και αλλού βρίσκετε και τον ΑΦΗΝΕΤΕ ????
ΤΟΤΑ – Κύριοι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο , δεν μπορούμε να κάνουμε παρακράτηση του οχήματος έτσι χωρίς λόγο …..
Εμείς – Μα δεν τον βλέπετε πως είναι ??? Αυτός θα τρακάρει και άλλους παρακάτω ….ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ
ΤΟΤΑ – Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα κύριοι , το αλκοστεστ δείχνει 0 και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε παρακράτηση του οχήματος…..
Και έτσι απλά έφυγε……. Φύγαμε και μεις σιγά σιγά και σταματήσαμε λίγο παρακάτω που περίμεναν οι Passat , Norad και tasows 1.8t. Αφού τα είπαμε λίγο συνεχίζουμε στην Εθνική και στην Μαλακάσα …….. Κόλλημα ------ όλοι ακίνητοι ….. Μιλάγαμε με τους ασυρμάτους και γελάγαμε ….”για φαντάσου ο μαλaκας να έχει κάνει και άλλο ατύχημα”
Και όμως παιδιά ….τα πράγματα είχαν ακριβώς έτσι …. Ο ίδιος μαλaκας , ο ίδιος δολοφόνος που πριν μια ώρα του επέτρεψε η ΤΟΤΑ να φύγει , με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που έπεσε πάνω στον Sylvestro , έπεσε πάνω σε ένα Lada Niva , το πέταξε στο κράσπεδο και έκανε 2-3 τούμπες πριν σταματήσει …… Καταλαβαίνετε την οργή μας εκείνη των ώρα …..κατεβάζουμε τα παράθυρα και αρχίζουμε τα καντήλια ….. μας ακούνε οι τροχαίοι και μας ζητάνε να σταματήσουμε …… Σταματάμε (σιγά μην δεν σταματάγαμε) , βγαίνουμε έξω ωριόμενοι και αρχίζουμε να πηγαίνουμε προς το αμάξι του μαλaκα με διαθέσεις λυντζαρίσματος ….. ο αστυνομικός καταλαβαίνει τι πάει να γίνει και μας φωνάζει να ηρεμήσουμε γιατί είναι τραυματισμένος …..Εκεί κάπως μαλακώσαμε και αρχίσαμε τα γαλλικα τους αστυνομικούς…..Το κακό είναι ότι δεν ήταν οι ίδιοι με τους προηγούμενους …..
ΕΜΕΙΣ – Το είπαμε στους προηγούμενους να μην τον αφήσουν να φύγει γιατί δεν είναι στα καλά του αλλά αυτοί τιποτα … Εισαστε υπαίτιοι…..
Ερχεται το 166, πάνε να τον πάρουν και τους λέει το εξής παλαβό ….. Εγώ δεν έρχομαι μαζί σας …οπότε λέει και το ΕΚΑΒ …. Αν δεν μας πει ότι έρχεται με την θέληση του εμείς δεν τον παίρνουμε ….. ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΜΕΙΣ και πλέον έχουμε αρχίσει να φωνάζουμε πολύ άγρια και γενικά μας έχει γυαλίσει το μάτι άγρια ……Και τότε βλέπω ότι στν παράδρομο υπάρχει γαλονάς που έχει δει την όλη φάση , καταλαβαίνει ότι θα γίνει χαμός και δίνει εντολή στους αστυνομικούς να τον βάλουν στο ασθενοφόρο …..
Δώσαμε στον άνθρωπο που είχε τρακάρει τα στοιχεία μας , του εξηγήσαμε τι είχε γίνει παρακάτω και του είπαμε ότι και αν μας χρειαστεί να μας πάρει τηλέφωνο ……
Αυτά και προσοχή στο δρόμο...... *
Ώρες ώρες είναι να αναρωτιέσαι αν κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί...
-
Φανταζομαι οτι πανω απο ολα υπερισχυει η 'γραμμη' που εχει ο μπατσος.
Πχ δεν κοβει κλησεις, ακομα και οταν βλεπει τερατουργήματα, οταν δεν ειναι εξω για να κοψει κλησεις.
Ετσι και εδω σου λεει,εμενα μου εχουν πει μετρηση αλκοολ και μετα αναλογα πραττω.Οτιδηποτε αλλο ειναι εκτος λιστας...Και αν του οδηγού του ελειπε κανα ποδι ή ηταν διανοητικα καθυστερημενος,παλι αλκοτεστ θα του εκανε
-
Εστω οτι δεν εχει εντολες να κανει κατι. Εστω οτι δεν ξερει τι πρεπει να κανει (αμφιβαλλω, ξερει πολυ καλα). Δεν μπορει να ειδοποιεισει εναν ανωτερο του; Αφου βλεπει οτι ο ανθρωπος δεν παει καλα, δεν μπορει να περπατησει, ποσο μαλλον να οδηγησει, ειναι δυνατο να μην κανει τιποτα;;; ΕΛΕΟΣ!!!!
-
Ίσως οι αστυνομικοί μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω αλλά αυτό το ζώον ,ο δολοφόνος οδηγός χρειάζεται 1ο ένα γερό χέρι ξύλο και 2ο καταδίκη για απόπειρα φόνου εκ προθέσεως.
-
Ο οδηγος μπορει να ισχυριστει -μεσω δικηγορων βεβεαια- 'ειμαι αρρωστος-ναρκομανης-διανοητικα καθυστερημενος κλπ και δεν καταλαβαινω τι κανω'. Και δεν μπορεις να του καταλογησεις και πολλα.
Εδω ερχονται οι μηχανισμοι που προστατευουν τους υπολοιπους απο αυτους τους κινητους χαρους. Ειτε ειναι οικογενεια, ειτε φιλοι, ειτε η αστυνομια. Που ειναι αυτοι οι μηχανισμοι, οεο;;;
Υποθετουμε οτι αυτος κυκλοφορει σε αυτη την κατασταση συχνα. Δεν τον ειδε κανεις απο τους φιλους μας; Δηλαδη το μονο που τους εμαθαν ειναι να κρατανε το ρανταρ και το αλκοολομετρο;;;
Και τελευταια, η ρητορικη ερωτηση: Θα τιμωρηθει κανεις;;;;;;; -
Βασικά η συμπεριφορά του πληρώματος του πρώτου περιπολικού στο πρώτο ατύχημα ήταν επιεικώς απαράδεκτη! Τι πάει να πει το αλκοοτέστ έδειξε 0, οπότε μπορεί να φύγει...?
Δεν ήταν ένας απλός έλεγχος και απλά το μηχάνημα έδειξε ότι είναι 'καθαρός'. Ο τύπος αυτός προκάλεσε τροχαίο ατύχημα και μάλιστα στην Ε.Ο. (που δεν θέλει και πολύ να καταλήξει με τραυματισμούς κτλ..)! Είχαν τις ενδείξεις (προκάλεσε τροχαίο), είχαν τα συμπτώματα (υπνηλία κτλ που ομολόγησε ο ίδιος), είχαν τις καταγγελίες από όλους εσάς τους αυτόπτες μάρτυρες και τον αφήνουν να συνεχίσει να οδηγεί κάτω από αυτές τις συνθήκες? Και όλα αυτά ενώ έχει δηλώσει και ο ίδιος ότι δεν είναι σε θέση να οδηγήσει?
Για μένα αύτη η συμπεριφορά των τροχαίων του πρώτου περιπολικού είναι εγκληματική αμέλεια.
Σίγουρα το θέμα δεν πρέπει να μείνει έτσι. Επιστολή διαμαρτυρίας στο υπουργείο και κοινοποίηση σε όλα τα περιοδικά του ειδικού τύπου! Τουλάχιστον με το δημόσιο κράξιμο, συνήθως σφίγγουν κάπως τα λουριά...
-
Τι να πω ρε παιδιά .... από τη μια σκέφτομαι ότι ήθελε πολύ ξύλο ο τύπος .... από την άλλη σκέφτομαι ότι μπορεί να ήταν σε κατάσταση που να μην μπορoύσε να σκεφτεί λογικά .... ναρκωτικα, εγκεφαλικό, κάτι τελος πάντων που να μην του επέτρεπε να σκεφτεί λογικά .... Έπρεπε να τον είχαν σταματήσει οι αστυνομικοί εφόσον
α)είχε κάνει τρακάρισμα
β)τους λέγαμε ότι μόνος του μας είπε ότι είχε κοιμηθεί στο τιμόνι και πιο πριν και ότι μας παρακαλεσε να του πάμε το αμάξι μέχρι την Αττική οδο.
γ)έλεγε συνέχεια 'είμαι άρρωστος'
γ)ήταν ....'βαδίζω και παραπατώ'Τουλάχιστον , αφού δεν σκότωσε κανένα ......
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στο δεύτερο τρακάρισμα που φωνάζουμε να τον βάλουν μέσα , πετάγεται ένας τύπος και λέει ....'ρε παιδιά δεν μπορώ να τον συλλάβω' ....το ακούμε εμείς και ακούει τα σχολιανά του και συνεχίζει.....'μα σας λέω ...ΔΕΝ μπορώ να τον συλλάβω'...... και τότε τον ρωτάμε ΓΙΑΤΙ????? και μας λέει το αμίμητο..... 'Γιατί είμαι ο νοσοκόμος'...... Πάνω στα νεύρα μου , επειδή φόραγε μπλέ πουκάμισο , τον πέρασα για αστυνομικό και τον έκραζα .....
-
Πάντως χθες στα 500+ χλμ. από Θεσσαλονίκη μέχρι Αθήνα και με αρκετή κίνηση, σε ΚΑΝΕΝΑ επικίνδυνο σημείο δεν υπήρχε περιπολικό. Αντιθέτως, ξεσκίστηκαν σε ευθείες με μπαριέρες και τρεις λωρίδες, να 'βαράνε' με τα ραντάρ (υπάρχει ένα μικρό ενδεχόμενο μάλιστα να μου έρθει μπιλιετάκι για 130+ το επόμενο δεκαπενθήμερο - αν είχαν φωτοραντάρ). Επιπλέον, ενώ υποτίθεται ότι απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών έως και τις 10.00 το βράδυ (πλέον είναι γεμάτη με προειδοποιητικές πινακίδες η Ε.Ο.), αρκετές νταλίκες κινούνταν (αντι)κανονικότατα.
-
Ο χρήστης Fast@Safe έγραψε:
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στο δεύτερο τρακάρισμα που φωνάζουμε να τον βάλουν μέσα , πετάγεται ένας τύπος και λέει ....'ρε παιδιά δεν μπορώ να τον συλλάβω' ....το ακούμε εμείς και ακούει τα σχολιανά του και συνεχίζει.....'μα σας λέω ...ΔΕΝ μπορώ να τον συλλάβω'...... και τότε τον ρωτάμε ΓΙΑΤΙ????? και μας λέει το αμίμητο..... 'Γιατί είμαι ο νοσοκόμος'...... Πάνω στα νεύρα μου , επειδή φόραγε μπλέ πουκάμισο , τον πέρασα για αστυνομικό και τον έκραζα .....
-
Παιδιά ειμαι αστυνομικος(ή μπάτσος εαν προτιμάτε)
Δεν υπάρχει νόμος για τέτοια περίπτωση...Πρέπει ο αστυνομικός να καταλάβει ο ίδιος τον παρανομούντα για επικίνδυνη οδήγηση κτλ..όπως και σε όλες τις κλήσεις και όχι κατ'οπιν υποδείξεως
Και ένα παράδειγμα προσωπικό..Εχω στέιλει στο αυτόφωρο για μέθυ τον ίδιο οδηγό τρείς(3) φορές..Γιατί οι εισαγγελεις τον αφήνουν κάθε φορα ελεύθερο?Δεν βλέπουν οτι δεν βάζει μυαλό?
Σε πολλά εχετε δίκιο όπως για τα όρια ταχύτητος αλλα το κράτος χρειάζεται φράγκα..
Άντε μετά βαλ'τα με τον ΑΝΤ1 ΑPHA κτλ -
μερικες αποριες:
- υπαρχει νομος που να λεει οτι απαγορευεται να οδηγουν:
α) οσοι πασχουν απο επιληψιες
β) οσοι εχουν περασει εγκεφαλικα επισοδεια
γ) οσοι παιρνουν φαρμακα που επιδρουν στην οδηγηση ( ηρεμιστικα, υπνωτικα, αντικαταθλιπτικα κλπ)
δ) οσοι πασχουν γενικοτερα απο προβληματα υγειας που επηρεαζουν την οδηγησηαν ναι, τοτε επρεπε να ακινητοποιηθει το οχημα του.-
αν οχι, δε μπορουσαν να ακινητοποιησουν το οχημα του λογω επικινδυνης οδηγησης; ή μηπως επικινδυνη οδηγηση για τον μεσο τροχαιο ειναι να κανεις σβουρες ή χειροφρενα μεσα σε αδειο παρκινγκ στη μεση του πουθενα;
για τον τυπο δεν εχω να πω τιποτα. μπορει να επαθε εγκεφαλικο, μπορει για χιλια δυο να μην μπορουσε να κατανοησει την κατασταση του για τον οποιοδηποτε λογο.
υγ. αν σας πω οτι εχω πετυχει αυτοκινητα στο δρομο, στην Ελλαδα, που οδηγος και συνεπιβατες καπνιζουν φουντα μεσα στο οχημα την ωρα που αυτο κινειται, τι θα μου πειτε;
-
Αν ο τύπος έπασχε από ναρκοληψία, τότε πολύ απλά δε θα έπρεπε να έχει δίπλωμα (άρα κάποιος είτε λαδώθηκε, είτε δεν έκανε τη δουλειά του). Δυστυχώς, συνηθισμένα πράγματα...
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
υγ. αν σας πω οτι εχω πετυχει αυτοκινητα στο δρομο, στην Ελλαδα, που οδηγος και συνεπιβατες καπνιζουν φουντα μεσα στο οχημα την ωρα που αυτο κινειται, τι θα μου πειτε;Ότι τα παλικάρια το κρατούσαν αληθινό. ΥΟ.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
υγ. αν σας πω οτι εχω πετυχει αυτοκινητα στο δρομο, στην Ελλαδα, που οδηγος και συνεπιβατες καπνιζουν φουντα μεσα στο οχημα την ωρα που αυτο κινειται, τι θα μου πειτε;
Ότι τα παλικάρια το κρατούσαν αληθινό. ΥΟ.
και μαζι μ'αυτους κι εγω που ημουν διπλα τους στο φαναρι και με παιρνανε τα ντουμανια..
-
Laskaris, εγώ δικαιολογώ στην περίπτωση των ορίων τους συναδέλφους σου αστυνομικούς, γιατί εκτελούν εντολές δυστυχώς. Αλλά ρε γμτ, εδώ μιλάμε πραγματικά για εγκληματική αμέλεια. Αν είχε σκοτωθεί κάποιος στο 2ο ατύχημα, δεν θα μπορούσαν οι συγγενείς να αναζητήσουν και νομικές ευθύνες στους πρώτους αστυνομικούς;
Είναι θλιβερά τέτοια πράγματα... -
Δεν καταλαβαίνω τί συζητάτε εδώ πέρα.
Το ότι ο οδηγός δεν είναι σε θέση να οδηγήσει μπορεί να υποδειχθεία) Είτε με το αλκοτέστ από τα όργανα
β) Είτε από το γιατρό υπηρεσίας της εισαγγελίας που είναι ΕΝΑΣ για
όλο το λεκανοπέδιο - άρα δεν παίζειΠροσέξτε είπα ΥΠΟΔΕΙΧΘΕΙ όχι ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ.
Όλα τα άλλα γίνονται μετά από σοβαρό ατύχημα (έλεγχος για ουσίες κλπ).
Αν ΕΙΧΕ γίνει κάτι πολύ σοβαρό, θα ερχόταν το ανακριτικό και θα καθόριζε
(η εισαγγελία) τις παραπάνω κινήσειςΕδώ δεν είναι Aμερική που το όργανο μπορεί να κρίνει με απλή εποπτεία την
ικανότητά σου να οδηγήσεις και να πράξει τα περαιτέρω.ΣΥΜΦΩΝΩ πρέπει κάτι να γίνει, αλλά αν δεν αλλάξουν οι κανονισμοί
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ δεν παίζει τίποτε από αυτά.
Αδιαφορία της Τροχαίας ή απλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι ??