-
Πράγματι είναι μερικοί που περιμένουν να δουν πάνω στο ατύχημα πως λειτουργεί το αυτοκινητό τους. Πιο πριν κανένα ενδιαφέρον για το πως ίσως να συμπεριφερθεί ώστε να έχουν μια ιδέα.
-
Όχι η ζώνη δε σώζει πάντα ζωές. Προσπαθώ όμως να φοράω πάντα ζώνη.
Έχω δει μπροστά μου ατύχημα όπου ο συνοδηγός (που δεν φορούσε ζώνη) ευτυχώς πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και δεν έπαθε τίποτα. Το παπούτσι του μάγκωσε μέσα στο αμάξι και αν δεν είχε πεταχτεί έξω θα είχε πάθε σοβαρές ζημιές στα πόδια. Στη παραλιακή της Θεσσαλονίκης ακριβώς μπροστά στο Μακεδονία και ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα (μετά από ιδιαίτερα επιδέξιο συνδυασμό γκαζιού, φρένου και τιμονιού) το αυτοκίνητο περιστράφηκε κατά 180 μοίρες και συνέχισε έτσι τη πορεία του μέχρι να χτυπήσει με το πλάι στο πεζοδρόμιο και σε διαφημιστική κολώνα. Χτύπησε ακριβώς πάνω στους μεντεσέδες της πόρτας του συνοδηγού και η πόρτα εκσφενδονίστηκε καμιά δεκαριά μέτρα μέσα στο πάρκο. Η κολώνα τσαλάκωσε το πάτωμα και το μαρσπιέ έφτασε στη κεντρική κονσόλα σφηνώνοντας το παπούτσι του συνοδηγού που είχε πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο (χωρίς το παπούτσι).
Τέτοια ατυχήματα όμως είναι σπάνια και όσοι δεν φορούν ζώνη, με πολύ μεγάλη πιθανότητα σκοτώνονται.
-
Aπό άλλο θέμα:
Ο χρήστης Pai Mei έγραψε:
Για τη μη χρήση της ζώνης, είναι τεράστια συζήτηση, αλλά κλίνω περισσότερο, προς το ότι δεν είναι λογικό να είναι ποινικά κολάσιμη, για τον ίδιο λόγο. Δεν νοείται σε ένα σύγχρονο καθεστώς η ύπαρξη απαγορεύσεων, που να θέτουν σε αμφισβήτηση την ελευθερία σου να κάνεις ό,τι θες με την πάρτη σου (χωρίς να θέτεις σε κίνδυνο τρίτους)είσαι λάθος Άγγελε. Έστω ότι είχες τη δυνατότητα να επιλέξεις από το να σου συμβούν 2 ατυχήματα. Και στα δύο δεν φταίς, ας πούμε ότι σε στροφή χωρίς ορατότητα κάποιος προσπερνάει από το αντίθετο και σε καρφώνει μετωπικά. Εσύ είσαι δεμένος κανονικά και στις δύο περιπτώσεις.
Στο α' ατύχημα, ο τύπος φοράει ζώνη, τραυματίζεστε και οι δύο, την βγάζετε καθαρή πάντως, σε αποζημιώνει, τέλος.
Στο β' ατύχημα, ο τύπος δεν φοράει ζώνη, εσύ τραυματίζεσαι, αυτός εκσφενδονίζεται μέσα από το παρμπρίζ, καρφώνεται με τα μούτρα μέσα στο ψυγείο του αυτοκινήτου που σε ακολουθούσε, η φτερωτή του ψυγείου τον κάνει κιμά και στη κηδεία του έχει μέσα στο φέρετρο τα δυο του πόδια από τον αστράγαλο και κάτω, στολισμένα με ένα ζευγάρι ολοκαίνουρια Prada.
Υπερβάλλω στην περιγραφή φυσικά, αλλά πες μου, όσον αφορά τα όσα θα ακολουθήσουν μΕΤΑ το ατύχημα, με ποιον από τους δύο θα ήθελες να έχεις τρακάρει? Με αυτόν που φορούσε ή με τον τύπο που από άνθρωπος κατέληξε να είναι ένα ζευγάρι Prada?
-
Λογω ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ λαθους ειχα προ ετων ενα ασχημο ατυχημα στο δρομο της Τριπολεως.Το αυτοκινητο υπεστη ακαριαια αποσβεση της αγοραστικης του αξιας οι δε δυο επιβαινοντες βγηκαμε αθικτοι και αναψαμε ενα τσιγαρο.Ουτε μια αμυχη και ακομα τσακονομαστε ποιος απο τους δυο εβλεπε τον αλλον απο πανω του.Μας εσωσαν οι ζωνες και απο τοτε τη φοραω πριν ακομα βαλω το κλειδι.
-
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Αν το παντελονι σου ειναι φαρδυ να φορας ΠΑΝΤΑ τη ζωνη σου! Δε 8α σου σωσει τη ζωη, αλλα 8α σε σωσει απο σιγουρο ρεζιλι. Γι'αυτο ε3αλλου λεγεται κ ζωνη ασφαλειας.Η ζωνη μπορει να αποβει μοιραια στις ε3εις περιπτωσεις.
1η: Οταν πεσεις στη 8αλασσα 8α γλυτωσεις πολυτιμο χρονο για να βγεις ε3ω. 8α εισαι κ σε κατασταση πανικου.
2η. Αν δεις οτι κολλησε το γκαζι κ κατευ8υνεσαι στον γκρεμο, μπορει κ να προλαβεις να πεταχτεις ε3ω απο το αυτοκινητο.
3η. Αν πεσει βραχος, κολωνα, δεντρο πανω στην οροφη παλι 8α προλαβεις να πεταχτεις ε3ω πριν γινεις ενα με το πατωμα.
4η. Αν σε εχουν απαγαγει με αυτοκινητο καλυτερα να μην τη φορας. Μπορεις να γλυτωσεις. Αν δει ο απαγωγεας οτι πας να βγαλεις τη ζωνη, αυτο ηταν.
5η. Αν εισαι κλεισμενος σε μικρο γκαραζ με τη μηχανη ανοιχτη, δες περιπτωση 1η.
Γενικα, αν 8ες να πεταχτεις ε3ω απο το αυτοκινητο μην τη φορας.Α! Αν 8ες να κανεις xxx στο αυτοκινητο σου, καλο 8α ηταν να μην ακουσεις τι λενε ΚΚ, Ιαβερης κ.α. 3ενερωτοι. Τη ζωη 8α σου σωσει το προφυλακτικο, οχι η ζωνη.
Κ μετα μας λενε οτι πρεπει να φοραμε ΠΑΝΤΑ τη ζωνη μας.. Τς τς τς.
χαιρομαι που υπαρχουν ακομα ατομα με αισθηση του χιουμορ.
ΕΥΓΕ νεε μου -
Δυστυχως οι περισσοτεροι των 50+ χρονων, εχουν μεγαλωσει με μια παιδεια που δεν καταλαβαινει οτι η fucking ζωνη πρεπει ΠΑΝΤΟΤΕ να φοριεται, ακομα και μεχρι το περιπτερο!
Μια γενια που δεν καταλαβαινει οτι χανονται αδικα ζωες!Ενας βλακας στο ιντερνετ(εχει και δικια του σελιδα,διαβαστε εδω http://helmet.8m.net/kranos.htm) γραφει οτι το κρανος ΔΕΝ σωζει ζωες!
Φυσικα εχει φαει απειρο κραξιμο!Ζωνη και κρανος παντοτε, απλα!
Για σας ομως, οχι για τα προστιμα! -
Αυτά που γράφει ο τύπος στο link τα έχουμε ακούσει με διάφορες παραλλαγές σε διάφορα παρεμφερή θέματα κι εδώ μέσα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Όχι η ζώνη δε σώζει πάντα ζωές. Προσπαθώ όμως να φοράω πάντα ζώνη.Έχω δει μπροστά μου ατύχημα όπου ο συνοδηγός (που δεν φορούσε ζώνη) ευτυχώς πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και δεν έπαθε τίποτα. Το παπούτσι του μάγκωσε μέσα στο αμάξι και αν δεν είχε πεταχτεί έξω θα είχε πάθε σοβαρές ζημιές στα πόδια. Στη παραλιακή της Θεσσαλονίκης ακριβώς μπροστά στο Μακεδονία και ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα (μετά από ιδιαίτερα επιδέξιο συνδυασμό γκαζιού, φρένου και τιμονιού) το αυτοκίνητο περιστράφηκε κατά 180 μοίρες και συνέχισε έτσι τη πορεία του μέχρι να χτυπήσει με το πλάι στο πεζοδρόμιο και σε διαφημιστική κολώνα. Χτύπησε ακριβώς πάνω στους μεντεσέδες της πόρτας του συνοδηγού και η πόρτα εκσφενδονίστηκε καμιά δεκαριά μέτρα μέσα στο πάρκο. Η κολώνα τσαλάκωσε το πάτωμα και το μαρσπιέ έφτασε στη κεντρική κονσόλα σφηνώνοντας το παπούτσι του συνοδηγού που είχε πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο (χωρίς το παπούτσι).
Τέτοια ατυχήματα όμως είναι σπάνια και όσοι δεν φορούν ζώνη, με πολύ μεγάλη πιθανότητα σκοτώνονται.
ακριβώς με αυτό τον τρόπο τράκαρε φίλος (παρακολουθεί νομίζο αυτό το φόρουμ) πριν 3-4 μηνες με ένα σαξο στη μεσογείων εφυγε αφου δίπλωσε το αμάξι πάνο σε κολόνα στο σημείο που είναι η μανέτα της πόρτας, με την ορμή το σώμα του έσπασε την πόρτα και βρέθηκε έξω.......αποτέλεσμα? Ένα αμάξι για πέταμα....αλλα΄το παλικάρι μόνο μια γρατζουνιά στο κεφάλι απο γυαλιά!
Αυτό όμως είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και τπτ παραπάνω!
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Έχω δει μπροστά μου ατύχημα όπου ο συνοδηγός (που δεν φορούσε ζώνη) ευτυχώς πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και δεν έπαθε τίποτα. Το παπούτσι του μάγκωσε μέσα στο αμάξι και αν δεν είχε πεταχτεί έξω θα είχε πάθε σοβαρές ζημιές στα πόδια. Στη παραλιακή της Θεσσαλονίκης ακριβώς μπροστά στο Μακεδονία και ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα (μετά από ιδιαίτερα επιδέξιο συνδυασμό γκαζιού, φρένου και τιμονιού) το αυτοκίνητο περιστράφηκε κατά 180 μοίρες και συνέχισε έτσι τη πορεία του μέχρι να χτυπήσει με το πλάι στο πεζοδρόμιο και σε διαφημιστική κολώνα. Χτύπησε ακριβώς πάνω στους μεντεσέδες της πόρτας του συνοδηγού και η πόρτα εκσφενδονίστηκε καμιά δεκαριά μέτρα μέσα στο πάρκο. Η κολώνα τσαλάκωσε το πάτωμα και το μαρσπιέ έφτασε στη κεντρική κονσόλα σφηνώνοντας το παπούτσι του συνοδηγού που είχε πεταχτεί έξω από το αυτοκίνητο (χωρίς το παπούτσι).
ακριβώς με αυτό τον τρόπο τράκαρε φίλος (παρακολουθεί νομίζο αυτό το φόρουμ) πριν 3-4 μηνες με ένα σαξο στη μεσογείων εφυγε αφου δίπλωσε το αμάξι πάνο σε κολόνα στο σημείο που είναι η μανέτα της πόρτας, με την ορμή το σώμα του έσπασε την πόρτα και βρέθηκε έξω.......αποτέλεσμα? Ένα αμάξι για πέταμα....αλλα΄το παλικάρι μόνο μια γρατζουνιά στο κεφάλι απο γυαλιά!
Αυτό όμως είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και τπτ παραπάνω!
Προφανώς κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά. Σόρρυ αν σας ακουστεί χαζό αλλά αυτά τα άτομα βρέθηκαν έξω από τα οχήματα ΜΕΤΑ τη σύγκρουση και ενώ το αυτοκίνητο ήδη παραμορφωνόταν, οπότε η ζώνη πως ακριβώς θα τους εμπόδιζε από το να σωθούν;
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
η ζώνη πως ακριβώς θα τους εμπόδιζε από το να σωθούν;H ζώνη θα τον κρατούσε μέσα στο αυτοκίνητο και το μαρσπιέ που έφτασε τη κονσόλα θα του έκανε μεγάλες ζημιές στα πόδια. Ο τύπος πετάχτηκε έξω χωρίς το ένα παπούτσι (μποτάκι δετό που βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα) και το παπούτσι ήταν σφηνωμένο ανάμεσα στο μαρσπιέ και τη κονσόλα. Το (παπούτσι) το τράβηξε έξω μετά. Άμα είσαι τυχερός...
-
Αυτά είναι ιστορίες
α) τύχης
β) για αυτοκίνητα που σχεδιάστηκαν στη 10ετία.Δεν μιλάμε για saxo και corsa άλλων εποχών. Τα αυτοκίνητα τώρα σχεδιάζονται ακριβέστερα
στο θέμα της ασφάλειας, μια και το CAM έχει προχωρήσει σε απίστευτα επίπεδα. Με την καμπίνα
μή συμπιέσιμη από σε μετωπικές/πλαγιομετωπικές, τον υπόλοιπο κορμό εύκολα συμπιέσιμο, τα
πεντάλ να πέφτουν, αερόσακους, μπάρες, κόλώνες τιμονιού κλπ η πιθανότητα να σωθείς μέσα στο
αυτοκίνητο είναι μεγαλύτερη από το να πεταχτείς έξω (χωρίς κράνος, την έβαψες).Εντάξει, αν έχεις lanos του '97 την έχεις βάψει. Στα νέα αυτοκίνητα όμως τα 5 αστέρια έχουν
νόημα και μάλιστα ΜΟΝΟ αν φοράς ζώνη.ΖΩΝΗ!
Εκτός αν είσαι ο Γκαστόνε
-
στις πλάγιες συγκρούσεις με χλμ ότι και να έχεις δε σώνεσαι
-
zardoz δίκιο έχεις, αλλά δεν έχει να κάνει με την 10ετία γιατί ένα ποσοστό 30-40% εδω μέσα οδηγεί τέτοια αμάξια, αλλά με το ότι αυτό γίνεται μια φορα στα 10.000 τρακαρίσματα, και μήπως λέω και λίγο!
Οπότε απλά είναι σα να περιμένεις να σου πέσει το λόττο...χωρίς να παίζεις ποτέ!
-
Οπότε απλά είναι σα να περιμένεις να σου πέσει το λόττο...χωρίς να παίζεις ποτέ!
Χεχεχεχε!
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
η ζώνη πως ακριβώς θα τους εμπόδιζε από το να σωθούν;
H ζώνη θα τον κρατούσε μέσα στο αυτοκίνητο και το μαρσπιέ που έφτασε τη κονσόλα θα του έκανε μεγάλες ζημιές στα πόδια. Ο τύπος πετάχτηκε έξω χωρίς το ένα παπούτσι (μποτάκι δετό που βγαίνει πάρα πολύ δύσκολα) και το παπούτσι ήταν σφηνωμένο ανάμεσα στο μαρσπιέ και τη κονσόλα. Το (παπούτσι) το τράβηξε έξω μετά. Άμα είσαι τυχερός...
Άλλο λέω. Λογικά το παπούτσι είχε ΗΔΗ σφηνώσει όταν ο τύπος πετάχτηκε έξω και γι αυτό το πόδι έφυγε ενώ το παπούτσι όχι. Αν την ώρα που πεταγόταν έξω το παπούτσι δεν είχε σφηνώσει ήδη γιατί να έμενε εκεί και να μην πεταγόταν μαζί του (και πάνω στο πόδι του)?
-
Ο χρήστης mika_hakkinen έγραψε:
Άλλο λέω. Λογικά το παπούτσι είχε ΗΔΗ σφηνώσει όταν ο τύπος πετάχτηκε έξω και γι αυτό το πόδι έφυγε ενώ το παπούτσι όχι. Αν την ώρα που πεταγόταν έξω το παπούτσι δεν είχε σφηνώσει ήδη γιατί να έμενε εκεί και να μην πεταγόταν μαζί του (και πάνω στο πόδι του)?Ντετέκτιβ Μονκ
-
Ο χρήστης Phaethon έγραψε:
Ντετέκτιβ ΜονκΚουμπάρε, τον βρίσκω αξιολάτρευτο! Ενίοτε ταυτίζομαι κιόλας...
Απλά θέλω να ξεκαθαρίσω αν πρόκειται για περίπτωση 'Σώθηκα ΠΑΡΟΛΟ που δε φόραγα ζώνη' ή 'Αν φορούσα ζώνη ΔΕ θα γλίτωνα'. Υπάρχει μεγάλη και ουσιαστική διαφορά.
-
Είδα το ατύχημα από μακριά και μετά είδα το χώρο μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού - δεν υπήρχε χώρος. Ένα παπούτσι πολύ σφηνωμένο χωρούσε ανάμεσα στο μαρσπιέ και στη κονσόλα. Μάλλον ανήκει στη κατηγορία 'Αν φορούσα ζώνη ΔΕ θα γλίτωναν τα πόδια μου'.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Είδα το ατύχημα από μακριά και μετά είδα το χώρο μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού - δεν υπήρχε χώρος. Ένα παπούτσι πολύ σφηνωμένο χωρούσε ανάμεσα στο μαρσπιέ και στη κονσόλα. Μάλλον ανήκει στη κατηγορία 'Αν φορούσα ζώνη ΔΕ θα γλίτωναν τα πόδια μου'.Εντάξει καταλάβαμε, μη φοράς ζώνη εσύ
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Είδα το ατύχημα από μακριά και μετά είδα το χώρο μπροστά από το κάθισμα του συνοδηγού - δεν υπήρχε χώρος. Ένα παπούτσι πολύ σφηνωμένο χωρούσε ανάμεσα στο μαρσπιέ και στη κονσόλα. Μάλλον ανήκει στη κατηγορία 'Αν φορούσα ζώνη ΔΕ θα γλίτωναν τα πόδια μου'.
Εντάξει καταλάβαμε, μη φοράς ζώνη εσύ
Δε νομίζω να έγραψε αυτό.
......................................................................................................Τέτοια ατυχήματα όμως είναι σπάνια και όσοι δεν φορούν ζώνη, με πολύ μεγάλη πιθανότητα σκοτώνονται.
-
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
Εντάξει καταλάβαμε, μη φοράς ζώνη εσύΚαι βασικά ΕΓΩ που του ζήτησα περισσότερες διευκρινήσεις ΔΕΝ είχα καταλάβει.
ζωνη ασφαλειας-σωζει ζωες (παντα?)