Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αφού δεν καταφέραμε ως λαός να φωτίσουμε τον κόσμο μετά το ας πούμε 1300 μΧ, ας το πράξουμε τώρα.
Δεν έχει σημασία που έχουμε τους χειρότερους δρόμους, κακούς οδηγούς, αναξιόπιστους ελέγχους καταλληλότητας οχημάτων και αμέτρητα θύματα από τροχαία, ας αλλάξουμε όλα τα όρια ή ας μην τα λαμβάνουμε υπόψη. Οι κουτόφραγκοι που έχουν ίδια όρια μ'εμάς, κάμερες σε πολλά σημεία, καλύτερο οδικό δίκτυο, πολύ λιγότερα ατυχήματα, αυστηρούς ελέγχους καταλληλότητας οχημάτων κλπ είναι σε λάθος δρόμο. ΕΜΕΙΣ ξέρουμε καλύτερα και φυσικά ζυγόν δεν υπομένουμε.
Τα όρια είναι λανθασμένα κατά την αλάνθαστη γνώμη μας. Γιατί; Μα επειδή στο 35,5 χλμ της Εθνικής Οδού Ζούπας-Χλούπας έχει ευθεία 549 μέτρων και το όριο είναι 50 χλμ γιατί ο ντόπιος βλαχοδήμαρχος δεν το έχει αλλάξει (όπως και τίποτα άλλο) εδώ και 20 χρόνια. Ή επειδή πιάσανε τον Χ με 140 χλμ στην ευθεία κάτι μπάτσοι που βαριόντουσαν κι ήθελαν να κλείσουν τη νόρμα κλήσεων της ημέρας, άρα είναι τσόγλανοι, άρα γιατί να μην πάμε με 250 αφού σίγουρα έχουμε δίκιο σ' ό,τι και να μας πουν τα όργανα της τάξης;
Εν πάσει περιπτώσει καμία από τις απαντήσεις δεν με ικανοποιεί. Ας αλλάξουν ΟΡΙΣΜΕΝΑ όρια προς τα πάνω, ειδικά όπου υπάρχουν καλής ποιότητας δρόμοι μακρυά από κατοικημένες περιοχές και χωρίς αγροτικούς παραδρόμους ή εξόδους από γκαράζ. Ανώτατο τα 130 γιατί δεν θέλω να έχω μπροστά μου τον κόπανο με τα λάστιχα 5ετίας να κάνει τετακέ στο παραμικρό φρενάρισμα.
εσυ εκει, να διαφωνισεις...διαφωνεις στο οτι ενα ΣΤΑΘΕΡΟ οριο ταχυτητας σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να καλυψει ολες τις περιπτωσεις? Ποιος λοιπον πρεπει να κρινει τι ειναι επικινδυνο και τι οχι? Αυτος που θα το εφαρμοσει νομιζω εγω, και αυτος που ειναι παρων εκεινη την στιγμη και μπορει (καλα, αυτο ειναι ελεγχομενο) να κρινει.
.... Ξερεις τι ειναι εφαρμοσιμο? Ο μπατσος να εχει την κριτικη ικανοτητα να καταλαβαινει ποτε ο συνδυασμος του συγκεκριμενου οδηγου/οχηματος/δρομου/καιρικων συνθηκων/κινησης ειναι επικινδυνος και ποτε οχι, και αναλογα να εφαρμοζει η ΟΧΙ τον νομο. Αλλα αυτο χρειαζεται:
α) εξυπνους μπατσους (:ysterical:)
β) μπατσους που ενδιαφερονται για την ασφαλεια μας περισσοτερο απο το ταμειο του κρατους και τις διαταγες του καθε τοπικου αρχοντα ( )
Η κριτική αυτή ικανότητα δε, θα ενισχύεται ανάλογα το ύψος του ποσού που θα είναι διατεθειμένος να δώσει ο κάθε παραβάτης οδηγός στο «όργανο»...
dpolal
Ετσι ακριβώς! Αλλίμονο αν δώσουμε 'δικαστικές' εξουσίες στους αστυνομικούς
Εχουν ηδη...Οταν εχει το δικαιωμα να σου αφαιρει προκαταβολικα διπλωμα+πινακιδες για ενα μηνα πριν καν πατησεις στο δικαστηριο, για καποια παραβαση για την οποια μπορει να αθωωθεις καποιους μηνες μετα, ειναι ηδη δικαστης...Και δεν εννοουσα να του θεσμοθετησουμε αρμοδιοτητες, εννοουσα ακριβως το να εχει κριτικη ικανοτητα για το τι ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επικινδυνο. Αυτο δεν ειναι το ζητουμενο?
Είναι τραγικό πάντως που όλοι βρίζουν την αστυνομία λες και αυτή κάνει κάτι παράνομο όταν κόβει κλήσεις, λες και αυτή είναι υπεύθυνη να αποκτήσει μαντικές ικανότητες για το εάν τα 200 χλμ/ώρα κάποιοιυ οδηγού ήταν ασφαλή ενώ κάποιου άλλου όχι.
Πραγματικά μερικοί σε αυτό το forum έχουν ξεφύγει εντελώς και νομίζουν ότι ζουν στην μπανανία όπου και μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ!!!
Οι δρόμοι δε σας ανήκουν και όσο και να σας βολεύει δε μπορείτε να βρίζετε πάντα την αστυνομία για ό,τι δε σας αρέσει! Οι νόμοι ψηφίζονται από τη βουλή και όχι από την αστυνομία. Τα όρια τα έχει επιβάλει η βουλή και όχι η αστυνομία. Η αστυνομία απλά επιβλέπει την εφαρμογή των νόμων της βουλής και από την πλευρά της ορθώς πράττει, μερικές φορές μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ελαστική. Αλλά τι λέω; Εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί σοφοί άνθρωποι που αν ήταν 'τροχομπάτσοι' όπως τους αναφέρετε, πριν αποφασίσουν αν πρέπει να κόψουν μια κλήση θα έκαναν μια σύσκεψη με τον υπεραναπτυγμένο τους εγκέφαλο και αφού έβαζαν στην εξίσωση 1.000.000 παράγοντες θα κατέληγαν στον αν πρέπει ή όχι να κόψουν κλήση στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Αλήθεια, αν οδηγώντας μια Ferrari F430 σε πιάσουν να 'τρέχεις' με 250 χλμ/ώρα, αργά το βράδυ και με σχεδόν μηδενική κίνηση δε πρέπει να σε γράψουν σύμφωνα με τα λεγόμενα μερικών, με μια Bugatti Veyron πιστεύετε ότι μπορώ να πιάσω τα 350 χλμ/ώρα και να έχω ελπίδες να μη με γράψουν; Αναρωτιέμαι δηλαδή αν ο αστυνομικός θα πρέπει να μου τη χαρίσει σκεφτόμενος ότι:
- Οδηγώ το ταχύτερο, ασφαλέστερο όχημα στον κόσμο.
- Είμαι οδηγάρα, υποκειμενικό αυτό, αλλά αφού όλοι αυτό πιστεύουν θα αρχίσω να το πιστεύω και εγώ.
- Στο δρόμο είχε πρακτικά μηδενική κίνηση. Ο αστυνομικός κάθησε και μέτρησε τα αυτοκίνητα και σε χρόνο 1 λεπτού πέρασαν 5,5 αυτοκίνητα από μπροστά του. Στα 6 καιγόμουν μιας και θα πέρναγα από την κατηγορία πρακτικά μηδενικής κίνησης στην κατηγορία ελάχιστη κίνηση, όπου το όριο για Veyron με οδηγάρα είναι τα 300 χλμ/ώρα και όχι τα 350 χλμ/ώρα
- ...
ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή!!!
Τα όρια είναι όντως προβληματικά, αλλά άντε να γίνουν τα 120 -> 130 ή 140, τα 70 -> 90, τα 90 -> 110. Πραγματικά πιστεύετε ότι θα μπορούσε να σταθεί ένα 'ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΑΤΟ' μέτρο προσδιορισμού του ορίου αναλόγως του αυτοκινήτου, των συνθηκών κίνησης και του οδηγού;
Υ.Γ. Ο λόγος που εκνευρίστηκα είναι γιατί όπως πάντα βλέπω πολύ κόσμο κλασσικά να βρίζει την αστυνομία. Δεν έχω καμία σχέση μαζί της αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
επαρχιακοι οδοι και επαρχιακα τμηματα ΕΟ. Τοπικοι δημαρχοι βαζουν **επιτηδες ** (ή 'ξεχνανε' να τα επαναφερουν προς τα πανω μετα απο εργα) χαμηλα ορια σε σημεια που μπορεις να τρεξεις και διπλη γραμμη σε ατελειωτες ευθειες με ορατοτητα, ενω για πολλα χλμ πριν ΔΕΝ μπορεις να τρεξεις/σε εχει παει καροτσακι φορτηγο (εκτος απο τους καμικαζι που τρεχουν και σκοτωνουν κοσμο προσπερνωντας τυφλα), και η αστυνομια με εντολες του δημαρχου παει και στηνει μπλοκα ακριβως σε εκεινα τα σημεια. Τα εσοδα ειναι εγγυημενα. Φυσικα οι ντοπιοι που ξερουν τα σημεια πηγαινουν γαμιωντας (και σκοτωνοντας...) στα πραγματικα επικινδυνα σημεια και κοβουν εκει που καθε λογικος ανθρωπος παταει λιγο παραπανω για να μην βγαλει μεσω ωριαια σε ταξιδι 60χαω...
Εν τω μεταξυ, εντος των εν λογω επαρχιακων πολεων ουδεποτε ελεγχονται σοβαρες παραβασεις η γινονται αλκοτεστ. Στην καλυτερη περιπτωση αραια και που να γινονται καποιοι ελεγχοι για τα ματια του κοσμου, οπου φυσικα οι ντοπιοι εχουν ασυλια. Σε δε τουριστικες περιοχες, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ να ελεγχει παραβασεις γιατι θα κανει κακο στον τουρισμο. Παρ'τε Μυκονο πχ που ολο το καλοκαιρι ΠΟΥΘΕΝΑ δεν θα δειτε αλκοτεστ η να γραφουν για διπλωμα τουριστες με νοικιαρικα**(κατα ομολογια ντοπιου μπατσου φετος το καλοκαιρι)**.
Θες κι αλλα? Παρε. Παραβασεις που ουδεποτε ελεγχονται, σε σημεια που ουδεποτε ελεγχονται, δημιουργουν αισθημα ατιμωρησιας και μη επιβολης του νομου και ξαφνικα να σου τα τρελα γαμησια με τρελο κυνηγι για τις εν λογω παραβασεις. Δεν εινα τυχαιο που καθε φορα που γινεται κατι τετοιο ολοι μας κανουμε σχολια του τυπου 'αδειασαν τα ταμεια και βγηκαν για εισπραξη'...
ΑΥΤΗ ειναι η αστυνομια μας, και για αυτο την βριζουμε. Γιατι ειναι ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ...(μιλαμε για τροχαια παντα). Βεβαια, ναι συμφωνα με το γραμμα του νομου παρανομησαμε αρα πρεπει να πληρωσουμε και δεν θα επρεπε να εχουμε κανενα παραπονο. Σοβαρα? Ετσι να κανεις εσυ, να σκυβεις το κεφαλι και να δεχεσαι καθε νομο ακριτα και αδιαμαρτυρητα...Αλλα τι λεμε τωρα, εδω η εφορεια σου βαζει προστιμο με βασει το ποσο ΝΟΜΙΖΕΙ οτι την κλεβεις και μετα πρεπει εσυ να αποδειξεις οτι δεν ειναι ετσι ή οτι δεν ειναι τοσα τα λεφτα, και αυτο ειναι συνταγματικο και νομιμο και δεν εχουμε ριξει καμμια κυβερνηση για αυτο, στα ορια θα κολλησουμε?
Παρ'τε τωρα ενα οριο 60 στην περιφερειακη Υμητου και ενα οριο ταχυτητας στην ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ βαρης-κορωπιου, ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ απο οτι ηταν στην παλια, και ελατε μετα να μου λετε για νομιμα και παρανομα και αλλες μλκιες...