-
Αγαπητοί φίλοι/ες,
αναζητώντας την καλύτερη (για τις απαιτήσεις μου) επιλογές SUV κατέληξα σε κάποια μοντέλα αλλά νομίζω ότι κάπου εδώ χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Αυτή τη στιγμή έχω το Passat 1.8T/2001. Οπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μεγάλη αλλαγή...
Με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο να έχει χώρους, ποιότητα κατασκευής, ενεργητική & παθητική ασφάλεια , ορατότητα.
Στην τετρακίνηση είμαι μάλλον εντελώς πρωτάρης αλλά αυτό διορθώνεται νομίζω.
Το RAV4 δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα λόγω χώρων & περιορισμένων δυνατοτήτων 4κίνησης.
Στο Maverick δεν μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής για τα χρήματα που κοστίζει.
Το Grand Vitara μου φάνηκε καλό μετά την ανανέωσή του αλλά οι χώροι του με απογοήτευσαν.
Τα υπόλοιπα που θα εξετάσω είναι τα Cherokee,Forester,CR-V,Pajero Pinin.Ομολογώ ότι είμαι πιο κοντά στα Cherokee & Forester.
Αυτό που θέλω να εξετάσω επιπρόσθετα είναι κάποια προβλήματα στη χρήση των μοντέλων αυτών καθώς και το επίπεδο/τιμές Service.
Θα παρακαλούσα λοιπόν για τις απόψεις ιδιοκτητών των εν λόγω μοντέλων εαν είναι δυνατόν.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας καθώς και την πολύτιμη εμπειρία σας,
Αγγελος.
-
Αγαπητοί φίλοι/ες,
αναζητώντας την καλύτερη (για τις απαιτήσεις μου) επιλογές SUV κατέληξα σε κάποια μοντέλα αλλά νομίζω ότι κάπου εδώ χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Αυτή τη στιγμή έχω το Passat 1.8T/2001. Οπως καταλαβαίνετε πρόκειται για μεγάλη αλλαγή...
Με ενδιαφέρει το αυτοκίνητο να έχει χώρους, ποιότητα κατασκευής, ενεργητική & παθητική ασφάλεια , ορατότητα.
Το RAV4 δεν με ικανοποίησε ιδιαίτερα λόγω χώρων & περιορισμένων δυνατοτήτων 4κίνησης.
Το Grand Vitara μου φάνηκε καλό μετά την ανανέωσή του αλλά οι χώροι του με απογοήτευσαν.
Τα υπόλοιπα που θα εξετάσω είναι τα Cherokee,Forester,CR-V,Pajero Pinin.Ομολογώ ότι είμαι πιο κοντά στα Cherokee & Forester.
Αυτό που θέλω να εξετάσω επιπρόσθετα είναι κάποια προβλήματα στη χρήση των μοντέλων αυτών καθώς και το επίπεδο/τιμές Service.
Θα παρακαλούσα λοιπόν για τις απόψεις ιδιοκτητών των εν λόγω μοντέλων εαν είναι δυνατόν.
Αγγελος.
-
Αγαπητοί φίλοι/ες,
Αγγελος.
-
Φίλε Άγγελε με κλειστα τα ματια SUBARU FORESTER-ΧΤ.Τέλειο απο όποια μερια και αν τι δεις.Χαμηλόροπος δυνάτος κινητήρας 3 διαφορικα (1 μπλοκε) πολύ καλος εξοπλισμός και μεγάλοι χώροι.
Το μονο 'κακό' ειναι αν έχεις συνηθίσει στα γερμανικά(οπως εσύ με το Passat και εγω με το Golf) είναι η θέση της όπισθεν το πράσινο φως στο ταμπλό και το γ@μημένο το πίσω πιτσιλιτίρι που ρίχνει προς τα κάτω και στα κανει όλα μ**νι
Κατα τ'αλλα ειναι το κορυφαιο SUV.Καλή επιλογή όποια και αν είναι!!!!!!!!!!!11
-
Δεν διαθέτω κανένα τέτοιο αυτοκίνητο αλλά έχω άποψη!
Το **CRV **ως τετρακίνητο υστερεί και το **Pinin **δεν έχει χώρους. Το **Vitara **υστερεί σε εθνική.
Οπότε λές ότι μένουν Cherokee και Forester. Δεν λες μέχρι πού μπορείς να φτάσεις οικονομικά. Το **Cherokee **3,7 μπορεί να δείχνει καλό στα χαρτιά αλλά καίει πολύ και είναι και πολύ βαρύ ενώ το μικρό είναι κάπως αργό και το **Forester turbo **μπορεί να είναι καλό και πολύ γρήγορο και να έχει και ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης αλλά δεν έχει κοντές (που έχει το μη turbo) και υστερεί σε χώρους σε σχέση με το Cherokee. Από την άλλη προτιμώ τον ιάπωνα από πλευράς αξιοπιστίας και ελέγχου ποιότητας. Για το λόγο αυτό εύκολα απορρίπτω και το Freelander.
To **Mitsubishi Outlander **μάλλον δεν είναι υπολογίσιμος εχθρός (όμορφο στύλ αλλά δεν μπλοκάρει τίποτα) αλλά να δείς και το **Nissan Xtrail **που μάλλον έχει πολλά ατού (αν και δεν μπορώ να χωνέψω τα όργανα στη μέση του ταμπλώ). Διαθέτει χώρους, στύλ, ποιότητα, αξιοπρεπείς επιδόσεις (καλύτερα με 2,5 λίτρα) και βολικές δυνατότητες τετρακίνησης με μπλοκάρισμα κεντρικού διαφορικού κατά βούληση και κάμποσα ηλεκτρονικά αντί για διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης...
Αν μπορείς οικονομικά να φτάσεις μέχρι Toyota LandCruiser, BMW X3, VW Touareg....ή αν μπορείς να πάρεις diesel τότε το παιχνίδι αλλάζει!
Επίσης μην ξεχνάς ότι μεγάλη διαφορά για εκτός δρόμου ικανότητες κάνουν τα ελαστικά και η εμπειρία του οδηγού. -
Απ΄ότι κατάλαβα με βάση αυτά που ζητώ, τα νούμερα ανεβαίνουν επικίνδυνα.
Δεν υπάρχει περίπτωση για 3.7 lt κτλ ούτε για diesel.
Επίσης μου φαίνεται υπερβολικό να δίνεις ~35.000 € (ή ~12.000.000 Δρχ για να μη ξεχνιόμαστε) και να μη μπορείς να κουβαλήσεις παρα μόνο τα ψώνια απο το super market.
Στο RAV4 εν στάση χτυπούσα το κεφάλι μου στον 'ουρανό' του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν? Φανταστείτε δηλαδή στο χώμα τι θα συμβεί...Το Forester XT η αλήθεια είναι ότι θα το αγόραζα άνετα αλλά είναι ακριβό. Το απλό Χ είναι πιο κοντά στα χρήματα που έχω υπόψη μου.
Πάντως θα ήθελα απόψεις ιδιοκτητών κυρίως για το after sales service και ιδιαίτερα στη Σαλονίκη.
Ευχαριτώ για την βοήθειά σας,
-
A! To Χ-Trail μου φαίνεται κακάσχημο και ιδίως τα όργανα στο κέντρο. Πάντως ομολογώ ότι είναι το πιό ποιοτικό εσωτερικό στην κατηγορία.
-
Ο χρήστης vasdaris έγραψε:
Στο RAV4 εν στάση χτυπούσα το κεφάλι μου στον 'ουρανό' του αυτοκινήτου. Είναι δυνατόν? Φανταστείτε δηλαδή στο χώμα τι θα συμβεί...
Ευχαριτώ για την βοήθειά σας,
Τι υψος εχεις?Εγω ειμαι 1.80 και δεν εχω προβλημα.Το δικό μου ειναι το παλιο αλλα και το καινουριο που οδηγησα ειναι πιο ανετο.
Μηπως το κάθισμα ήταν ρυθμισμένο ψηλά? -
Φιλε θα προσπαθησω να σου πω και εγω την γνωμη μου.Το ψαξιμο που κανεις τωρα το εκανα το καλοκαιρι.Τα ξεψαχνισα ολα!!!
Λοιπον εγω ειμαι ενας ευτυχης κατοχος Mitsubishi Outlander.Και λεω ευτυχης γιατι το αυτοκινητο κανει πολλα περισσοτερα απο αυτα που υπεθετα πριν το παρω...
Καταρχας οι χωροι του ειναι απο τους κορυφαιους στην κατηγορια.
Στο δρομο λογω σφικτης αναρτησης δεν γερνει και ειναι ξεκουραστο οσο μπορει να ειναι ενα SUV(Passat δεν θα ναι σιγουρα).
Εκτος δρομου τωρα.Σε λασπη δεν εχω παει.Αν εχεις δει φωτογραφιες σε διαφορα περιοδικα μαλλον μπορεις να παρεις μια γευση των δυνατοτητων του(περναει μεσα απο κατι λασπες που δεν θα τολμουσα να μπω!!).Στο χιονι μπορω να σου πω γιατι ασχολουμαι εντονα με τα χειμερινα σπορ και ειμαι στο βουνο συνεχεια.Ενα θα σου πω.Πριν 1 μηνα στο Σελι ο δρομος κατω ηταν γυαλι.Σε συνδυασμο με τα Michelin Alpin(απαιχτα,να σαι καλα φιλε Τασο),το Μιτσου δεν καταλαβε τιποτα.Δε σπιναρε ουτε χιλιοστο σε ανηφορα με παγο.Μπροστα μου ηταν 2 RAV με αλυσιδες....(το οποιο θεωρω πολυ καλο αυτοκινητο παρεπιπτοντως).
Η τετρακινηση του ειναι απο το Lancer EVO VI,δηλαδη βγαλμενη απο το WRC(με καποιες τροποποιησεις βεβαια).Αποτελειται απο 3 διαφορικα,μονιμη φυσικα.Σιγουρα αποτελει ελαττωμα το γεγονος οτι δεν ειναι μπλοκε κανενα απο τα 3 αλλα εμενα εκει που πηγαινω με εχει βγαλει ασπροπροσωπο και δε μου χρειαστηκε.Αν ηθελα το κατι παραπανω θα παιρνα καθαρα εκτος δρομου οχημα.Ας μη γελιομαστε η χρηση των SUV ειναι συνηθως 90-10(ασφαλτος,χωμα).Να μην ξεχασω να αναφερω το αψογο περασμα του πανω απο 15-20 ποντους απατητο χιονι σε χωματοδρομο με λακουβες.Δεν θελω κατι παραπανω...Γιαυτο το πηρα ,μου το κανει...!!
Καταληγωντας να σου πω οτι ειχα καταληξει στο Mitsubishi Outlander και στο Subaru Forester.Η επιλογη βασιστηκε καθαρα σε εμφανισιακους λογους(δε μαρεσει καθολου το Subaru,το θεωρω πολυ κλασικο,σε αντιθεση με το Outlander που ειναι πολυ σπορτιβ.)Βεβαια αυτα ειναι σχετικα.Αλλο αρεσει σε εναν αλλο σε αλλον.Παντως θεωρω οτι και τα 2 αυτοκινητα ειναι πολυ καλα και δεν θα κανεις λαθος οποιο και να επιλεξεις.
Σιγουρα το Subaru θα ειναι καλυτερο εκτος δρομου αν χρειαστει να πας σε πολυ ακραιες συνθηκες.Εξαρταται τι θελεις.Εγω σου εδωσα καποια παραδειγματα.Κανε test drive σε οποια καταληξεις.Μην ξεχναμε οτι απατειται η δαπανη ενος αξιολογου ποσου,οποτε γουρουνι στο σακι δεν παιρνουμε!!!!!
Να μην ξεχασω να αναφερω τα 7 χρονια εγγυησης σε ολα τα μηχανικα μερη που δινει η Mitsubishi.7 χρονια φιλε.Οι ανθρωποι ξερουν τι πουλανε.Service καθε 30 η 40 χιλιαδες Km(δεν θυμαμαι ακριβως).Μπουζι καθε 40000 Km και οχι καθε 10000 οπως κανουν στο Golf που εχω(αλλη ιστορια αυτο,πολυ πονεμενη).
Παντως επειδη ειδα δεν το αναφερεις στις αρχικες επιλογες σου μαλλον δεν το χεις δει απο κοντα.ΑΝ το δεις και το κυριοτερο το οδηγησεις ειμαι σιγουρος οτι θα σου κλεψει την καρδια οπως και εμενα.
Καλη επιλογη φιλε μου. -
Πως γίνεται ο περιορισμός της ολίσθησης στον μπροστά και στον πίσω άξονα του Outlander? (μια και ανέφερες οτι δεν έχει μπλοκέ)
-
Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.
Μετά απο επισκέψεις σε όλες τις αντιπροσωπείες (εκτός Jeep) απορρίφθηκε το Maverick/Tribute. (δεν άρεσαν στο έταιρο ήμισυ) Παρ'όλα αυτά θεωρώ ότι στα λεφτά του και με την χρηματοδότηση που έχει το Mazda είναι ευκαιρία.
Θεωρώ ότι το Outlander είναι αρκετά ακριβό σε σχέση με όσα προσφέρει τουλαχιστον εκτός δρόμου αν και είναι το πιο ποιοτικό εσωτερικό με διαφορά.
Το RAV είναι καλό σε όλα του αλλά δεν μου άρεσε ο χώρος πίσω καθώς και το ύψος της οροφής (είμαι 1.85). Στα λεφτά του θα έπαιρνα κάτι άλλο μάλλον. Γενικά δεν με ενθουσίασε ...
Το CR-V ενώ έχει πολύ καλούς χώρους έχει πιστεύω χαμηλής ποιότητας πλαστικά στο εσωτερικό που πιθανόν θα οδηγήσουν σε τριγμούς κτλ. Επίσης έχει καλό εξοπλισμό, καλή τιμή και φυσικά την καλύτερη μηχανή και επιδόσεις. (εξαιρώ το Forester XT λόγω κόστους) Απο τετρακίνηση δεν λέει και πολλά.
Το Forester Χ έχει ποιοτικά πλαστικά στο εσωτερικό, σχετικά καλούς χώρους και καλό κινητήρα. Απο την άλλη δεν είναι ότι πιο όμορφο και μάλιστα ούτε ιδιαίτερα 'νεανικό'...
Επίσης ίσως να είναι και το πιο 'τετρακίνητο' της κατηγορίας.Το X-Trail έχει πολύ καλούς εσωτερικούς χώρους καλό κινητήρα, αυξημένες δυνατότητες τετρακίνησης , ποιοτικά πλαστικά και ιδιαίτερα προσεγμένη κατασκευή. Για την τιμή του είναι μάλλον ότι καλύτερο εαν εξαιρέσει κανείς το παρουσιαστικό το οποίο είναι χάλια για τα δικά μου γούστα. Παρόλα αυτά εξακολουθεί να παραμένει στη λίστα των υποψήφιων.
Εχουμε λοιπόν τα CR-V, Forester X, X-Trail. Μένει να δώ το Cherokee και να κάνω κάποια Test Drive. Εκέι θα φανεί πραγματικά ποιός είναι ο (δικός μου) βασιλιάς SUV...
Απο πλευράς εγγύησης τα CR-V,X-Trail υπερτερούν δίνοντας 7 χρόνια και 100000 Χλμ εγγύηση αντίστοιχα.
Στη διάρκεια δημιουργήθηκε ένα σοβαρό ερώτημα. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να επιτραπεί η κυκλοφορία Diesel κινητήρων? Διάβασα κάτι στο περιοδικο (4Τ) ...
-
Το κεντρικο διαφορικο εχει πολυδισκο συμπλεκτη ο οποιος μεταφερει την ροπη αναλογα με τις συνθηκες προσφυσης απο 50-50(εμπρος-πισω) σε κανονικες συνθηκες(γιαυτο και ο ορος 'μονιμη τετρακινηση')εως 100-0 η 0-100.
Σε αντιθεση με τα οχηματα τυπου CRV που ειναι προσθιοκινητα(δηλ. 100-0)
και αν χαθει η προσφυση τοτε επεμβαινει ο συνεκτικος συμπλεκτης και μεταφερει ροπη πισω(αργη αποκριση ομως).Ειναι η περιπτωση της 'μη πραγματικης' τετρακινησης.Βεβαια η μονιμη τετρακινηση εχει το μειονεκτημα της αυξημενης καταναλωσης καυσιμου που στην περιπτωση του Outlander δε θα λεγα οτι ειναι υπερβολικη.Μετα απο 5500 Km εχω διαπιστωσει οτι η μεση καταναλωση ειναι 11,5-12,5 lt/100 Km.Πολυ καλες τιμες για αυτοκινητο αυτης της κατηγοριας.
Κατι που ξεχασα να αναφερω στο προηγουμενο κομματι που εγραψα ειναι η παρα πολυ καλη ποιοτητα υλικων-πλαστικων στο εσωτερικο του,που σε συνδυασμο με τους χωρους,ανεση ακομα και σε ταχυτητες 140-150 Km/h με εκαναν να καταληξω στο Outlander.
Αν το Forester ηταν πιο ομορφο και πιο ευρυχωρο θα επαιρνα εκεινο.Προτιμησα ομως τα παραπανω(εμφανιση,ανεση)απο τις λιγο περισσοτερες δυνατοτητες κινησης εκτος δρομου του Forester -
Θεωρώ ότι το Outlander είναι αρκετά ακριβό σε σχέση με όσα προσφέρει τουλαχιστον εκτός δρόμου
Μη νομιζεις οτι ειναι λιγα αυτα που προσφερει...!!!!!!!!!!!!
Ετσι νομιζα κι εγω μεχρι που το δοκιμασα.[/quote] -
Molis agorasa ena metaxirismeno CRV. Na oi entiposhs mou.
Loipon exo to ergaleio peripou 100km sta xeria mou.
Einai 1999 CRV EX me 120,000km
Eksotera
Einai diamanti. Ola teleia. Mono mia goubitsa exei h porta tou sinodigou ala 8a mou to ftiaksoun next week dorean.Eswterika
+
Pooo re. Polhs xoros. Kai den tou fenete. Milame amolao kati ksaples opos odigao kai dostou. To fime tzamh 8elh ligo na to suni8iso alla to goustaro.
Potiro8ikes. Teleia.
Ka8hsmata. Teleia.Den mou aresh pou exei ta organakia ton para8uron kai ru8mish ka8refton.
Hxosystima
An kai idio CD player me to Prelude ta hxeia tou prelude einai klashs anotera. Prelude mama System. 9/10. CRV mama System 4/10. Ta hxeia to skotonoun.Mhxanika
Alp aristourgima edo. Den akous to paramikro. Eite einai se relanti h ta xono. Pernao karfotos apo samarakia kai den akouo to paramikro. To 4x4 einai gamo ths fashs. Shmera to dokimasa kala afou erikse polh xionh edo. haha mera me thn nixta. EIMAI OFF ROAD KING tora.Odikh sumperifora
Kala exo trela8h me to gearing. An kai automata to CRViaki petai. pao 0-80 km/hr prhn kala to katalabo. Sthn e8nikh sta 120km/hr sths 3000 strofes einai lookoomh. Otan xrewiasth power gia prosperasma aplos ena xosimo einai uper arketo kai strofari to rimadi. Alla no VTEC pou exo suni8ish.H anartish einai asterh. Malakh ekei pou xreiazete mesa sthn polh kai se gero strofarisma les kai alazh kai ginete skliro. To perasa xtes bradh apo thn agapimenh mou diadromh. Einai mia strofh pou me to prelude xtipao to Apex me +190 km/hr me mama lastixa. To CRV to piga mexrh 120 km/hr. Blepo na thn pernh thn strofh aneta me +130 km/hr otan to ma8o kala.
Exo minh 100% happy paidia. 8a to exo auto to oxhma gia pola xronia.
hahah molis ediksa ths ouzitsas pos ginete olo to eswteriko ena krebati gourlosane ta matia ths. :shock: hahahaha
OK more Review.
8etika
- kai palh o xoros einai katpliktikos. Piga supermarket shmera kai eixa Patera/Mana/Araboniastikia kai emena mesa. Exosa 10 gemates plastikes tsantes piso kai eperne alles 10. Kai stn e8nikh kai apo stash trabage kala to ergaleio.
- To Picnic trapezakh pou exoun pros8esh sto patoma piso. hahaha gamo ths afasies.
- Remote starter. hehehe kala. polh xlidh. kanh -20 Celsius ekso. Patisa to koumpi mesa apo to spiti kai otan piga meta apo 5 lepta sto oxhma htan zesto mesa san fournos.
Arnitika
- Exo kanh 370km me 3/4 deposito. Euxomoun gia 500km alla duskola to blepo.
METATROPES.
Mono pragma pou skopeuo na balo pano einai.- 16 ares apo to Prelude
- Mparieres mprosta/piso kai sto plai. To oxhma einai agratsounisto. Afou mou do8ike etsi tote as to prosekso kai as to kratiso etsi. Etsiglitono ta tsougkrismata apo ta tsoglania kai ths kologries sto parking.
- Fota probolakia.
- Bapsimo profilaktira mprosta kai poso.
- Skliro kalima xromatos autokinitou gia thn reserva.
KAI OLA KRUFA APO THN ouzitsa. hahaha
-
Ο χρήστης anemar έγραψε:
Θεωρώ ότι το Outlander είναι αρκετά ακριβό σε σχέση με όσα προσφέρει τουλαχιστον εκτός δρόμουΠροσωπικά πιστεύω ότι αυτό το μοντέλο, θα έχει μέλλον στην ελληνική αγορά. Εκτός του ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι από τις πλέον αξιόπιστες στα οχήματα ελευθέρου χρόνου, το Outlander έχει και σαν σύμμαχό του την -κατα κοινή ομολογία-όμορφη εξωτερική εμφάνιση.
Αν κάνει και αυτά που λες -και δεν έχω καμια αμφιβολία ότι τα κάνει- τότε πραγματικά πρόκειται για ένα αξιολογότατο όχημα.
Χωρίς διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και περνάει 'αέρας' από 30cm απάτητο!!! Τι άλλο να ζητήσει κανείς!!!
Το CRV επειδή το έχω οδηγήσει σε χιόνι....καλύτερα να μη γράψω τις εντυπώσεις μου...γιατι θα με αποκλείσουν απαξ δια παντός από το forum!
-
Ζητώ συγγνώμη που ξέφυγα από το 'topic'!
Μεταξύ Τσερόκι και Φόρεστερ...δεν νομίζω ότι τίθεται καν θέμα σύγκρισης! -
Me ta mama Dueler Lastixa?
Giati ego tora exo 30 pontous xioni ekso kai fen kolonh pou8ena. Xionh pou h Ellada den bleph oute sta 100 xronia.
-
φιλε Traveller εγω δεν εγραψα οτι ειναι ακριβο για αυτα που προσφερει το Outlander.Το αντιθετο ηθελα να πω.Το γραψε ο φιλος που ενδιαφερεται, οτι το θεωρει ακριβο.Απλα δεν ξερω πως γινεται να βαζω τη φραση καποιου στον οποιο θελω να απαντησω σε συγκεκριμενο κομματι μεσα στο ασπρο κουτακι,γι αυτο και φανηκε σαν να το γραψα εγω!!!Βοηθεια κανεις??
Οσο για τις τιμες δεν καταλαβαινω γιατι το θεωρει ακριβο.Το X-trail με ιδιο εξοπλισμο εχει 32800 ενω το Outlander 30600.Το Subaru γυρω στα 30000 και αυτο.
Το CRV που αναφερει ο OUZO εχει πραγματικα διαμαντι κινητηρα(ειμαι fan της Honda μετα απο 10 χρονια συμβιωσης με Civic VTi),μεγαλους χωρους αλλα σε εκτος δρομου δεν μπορει να συγκριθει με τα μοντελα που εχουν 'πραγματικη'τετρακινηση.(Outlander,Forester,RAV4,X-Trail κτλ.)Ο ιδιος ο αντιπροσωπος της Honda k Mitsubishi μου ειπε για τη δοκιμη που εκαναν στην παρουσιαση του CRV οτι θελει να την ξεχασει,καθως 2 φορες χρειαστηκε να φωναξουν τρακτερ για να τους βγαλει τη μια φορα απο τη λασπη και την αλλη απο την αμμουδια!!
Στο Cherokee μην παρασυρεσαι απο την καπως χαμηλη τιμη του για το ονομα που κουβαλαει(η εκδοση των 2.4 lt.).Εχω την εντυπωση οτι ειναι ψιλογυμνο σε οτι αφορα τον εξοπλισμο του.Προσεξε το.Κανε συγκριση.
Επισης φιλε vasdari θα ηταν καλο να μας ελεγες και για τι χρηση θελεις το SUV. -
Για να κάνεις παράθεση πατάς στο 'quote' που εμφανίζει σε κάθενος μήνυμα και σε βγάζει στο 'δημοσίευση απάντησης' με το μήνυμα μέσα στο δικό σου. Εκεί μπορεις να σβύσεις ότι δεν θέλεις εκτος από το αρχικο και τελικό [ quote ] [ / quote ] . Για το Cherokee σίγουρα το φθηνό μοντέλο ειναι χωρίς πολλά πολλά. Για το outlander και forester είναι περισσότερο κοντα σε station με αρκετές offroad δυνατότητες. Για το Xtrail που είμαι κάτοχος, είμαι πολύ ευχαριστημένος και σε εθνική αλλα και έχω πάει και σε λάσπες και σε χιόνια (απάτητο σε βουνό 30-40 εκ. )κανένα προβλημα. Από χώρους πολύ μεγάλους. Θα το ήθελα με κοντές και λίγο ψηλότερο. Καταλαβαίνω πως αισθητικά κάποιους δεν τους ικανοποιει, ίσως κι εμενα σε κάποια σημεια. Πάντως γενικά ενα λάστιχάκι πιο χωμάτινο βελτιώνει τις εκτός δρόμου δυνατότητες αλλά εξαρτάται και τι θέλεις. Αν είναι για 90 ασφαλτο κρατάς αυτά που έχει.
Πάντως πιστευω πως είναι γενικά και θέμα οδηγού και οδήγησης το πόσο μακρια πάει καποιο αυτοκίνητο και πως πάει. Δες πάντως και το Pajero pinin το 2.0 όχι το 1.8. Για το CRV σίγουρα είναι πολύ καλό από επιδόσεις και κινητηρα -
Σε σχέση με οποιοδήποτε δικίνητο οποιοδήποτε τετρακίνητο στέισον (Alfa Romeo 33, Αudi A4, Octavia, Passat) ή SUV είναι εκπληκτικό (δεν λέω ότι όλα είναι ίδια, υπάρχουν διαφορές). Αλλά νομίζω ότι ανάλογη είναι και η διαφορά ικανοτήτων μεταξύ SUV και κανονικού 4x4 με κοντές, μπλοκέ διαφορικά και όχι ασφάλτινα λάστιχα. Επειδή όμως λίγοι ξέρουν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν τα τελευταία (και εγώ δεν είμαι μέσα σε αυτούς) για το λόγο αυτό νομίζω οι περισσότεροι ιδιοκτήτες είναι πολύ ικανοποιημένοι με τα SUV τους...
Νομίζω πως έχει σημασία οι φίλοι που έχουν ενθουσιαστεί από τις ικανότητες των Outlander και CRV τους να μας πούνε τι έχουν σαν μέτρο σύγκρισης και σχετική προηγούμενη εμπειρία. Έτσι θα εκτιμηθούν καλύτερα τα σχόλιά τους. Ευχαριστώ.BTW φρέσκο χιόνι δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, με Lada Samara που είναι ψηλό από κάτω και μάλιστα σε απαλή ανηφόρα με φουρκέτες (ανάβαση Κύμης, 50+ στροφές) χρειάστηκα αλυσίδες όταν το χιόνι έβρισκε στον προφυλαχτήρα.....και με σταμάτησε (όταν έφτασα στα πρώτα σπίτια....φτού)!Όταν πατηθεί ή/και παγώσει το χιόνι τότε αρχίζουν τα δύσκολα, χωρίς κανένα μπλοκέ και ηλεκτρονικά αρκεί να σπινάρει μία ρόδα για να μείνεις ακίνητος! (συνειδητοποίησα ότι αυτό δεν είναι εντελώς σωστό και το διορθώνω απαντώντας πιο κάτω)
Αγορά SUV!