-
και τα φανάρια λάθος είναι. ας τα ξηλώσουμε και αυτά. φυσικά και τον νόμο τι να τον κάνουμε; Θα έχουμε ο καθένας 1 stinger φορτωμένο στην οροφή και θα κάνουμε lock όποιον μας εμποδίζει να φτάσουμε μισό λεπτό νωρίτερα στην δουλειά μας.
Ονειρεμένος αυτός ο κόσμος για σένα deenoo ε; -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
ΣΕ ΟΛΕΣ σχεδον τις εισοδους στην περοφερειακη εχει ΣΤΟΠ στην λωριδα επιταχυνσης.. Δεν εχω δει κανεναν να σταματαει και καλα κανουν αφου λαθος ειναι που υπαρχει εκει
Ατυχέστατη σύγκριση γιατί η είσοδος στη λωρίδα επιτάχυνσης δρόμου ταχείας κυκλοφορίας (υποθέτω ότι σε αυτή την περίπτωση αναφέρεσαι) ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙ, αφού η λωρίδα αυτή αμέσως πριν την είσοδο δεν υπάρχει ή είναι ΛΕΑ - που δε θα έπρεπε να χρησιμοποιείται.
Σου φαίνεται ίδια περίπτωση με αυτή που θίγουμε στο παρόν θέμα;Κανεις λαθος.
-
Ο χρήστης kkot έγραψε:
Το δε εξωφρενικότερο όλων είναι που το διπλάρωμα το κάνουν και οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων και της τοπικης αστικής συγκοινωνίας αν είναι δυνατον βιάζονται να πάνε που? Μάλλον νοιάζονται για τους επιβάτες να πάνε μια ώρα αρχυτερα στις δουλείες τους!!!!Η τοπική συγκοινωνία στο Μαρούσι έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και οι οδηγοί προσπαθούν να τα κρατάνε. Ίσως τους πιέζουν με κάποιο τρόπο. Όπως και να'χει δεν δικαιολογούνται να χώνονται μπροστά...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
deenoo το πιο σπαστικό δεν είναι ότι κάνεις την εξυπνάδα είναι ότι δεν καταλαβαίνεις κι όλας.ΔΕ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στους συνανθρώπους σου!!!
Ωραια εχω ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αλλα γιατι αυτες τις λιγες φορες που παρεκαμψα τη σειρα δεν ειδα να ενοχλειται κανεις??
-
Αν το έκανες λίγες φορές ίσως απλά έτυχε. Μπορεί να ενόχλησες και να μην το κατάλαβες, αφού δεν νομίζω ότι ξεκινάς στο φανάρι κοιτώντας πίσω.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι είναι λάθος συμπεριφορά και η αντίρρησή σου να είναι στο κατά πόσο ενοχλείς ή όχι και όχι στο αν είναι λάθος ή όχι...
-
οκ πιστεύω καταλήξαμε
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
οκ πιστεύω καταλήξαμεΟντως..
-
Ο χρήστης deenoo έγραψε:
deenoo το πιο σπαστικό δεν είναι ότι κάνεις την εξυπνάδα είναι ότι δεν καταλαβαίνεις κι όλας.
ΔΕ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ απέναντι στους συνανθρώπους σου!!!
Ωραια εχω ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ αλλα γιατι αυτες τις λιγες φορες που παρεκαμψα τη σειρα δεν ειδα να ενοχλειται κανεις??
**Προς Deenoo: **Δηλαδή έπρεπε να σε βρίσουν, πλακώσουν, ξεγελάσουν ότι άναψε πράσινο πατώντας την κόρνα (να σκοτωθείς/σκοτώσεις) για να καταλάβεις ότι κάνεις λάθος και να μην το επαναλάβεις;
**Προς όλους: **Ορίστε η απόδειξη ότι ενίοτε αυτοί επιδεικνύουν συμπεριφορά ζώου θέλουν να γίνεις κακός/βρίσεις/φωνάξεις/πλακωθείς ώστε να συνειδητοποιήσουν τι κάνουν και να μην το κάνουν
(*) Αν και δεν είναι ευχάριστη η χρήση ενός τέτοιου χαρακτηρισμού για τη συμπεριφορά συμφορουμίτη, δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Στο θέμα με τα ζώα καταγράφουμε καθημερινά ίδιες τακτικές από μη-μέλη του Forum και δεν πρέπει να χρησιμοποιήσω δύο μέτρα και δύο σταθμά.
-
Φίλε λοκατζή, συμφωνώ με τη φράση 'να γίνεις κακός/βρίσεις/φωνάξεις' αλλά όχι με το 'πλακωθείς'. Αυτό πρέπει να μένει μόνο ως τελευταία λύση αν ο άλλος σου επιτεθεί πρώτος. Δεν θα πλακωνόμαστε για κάθε τι που μας ενοχλεί γιατί θα καταλήξουμε να πυροβολούμε ο ένας τον άλλο για μια θέση παρκαρίσματος.
Άλλο είναι να κάνεις κάποιον να καταλάβει (πχ. όταν τον βρίζουν/μουντζώνουν άλλοι 10) και άλλο να γίνεις βίαιος χωρίς να σε έχει προκαλέσει.
Αν δεν κάποιος δεν καταλάβει με βρισίδι, δεν θα καταλάβει ούτε με ξύλο. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να τσαμπουκαλεύεται σε άτομα που τον παίρνει και να κάνει την πάπια αν δει κάποιον πιο ογκώδη...
-
Το (2) το έχω κάνει 3 φορές μέχρι τώρα
-
Μία φορά που ξεχάστηκα και είδα τη στροφή τελευταία στιγμή και δεν προλάβαινα να σταματήσω στην ουρά.
-
Μία φορά στην Κηφισίας στο Odeon Αμαρουσίου ήταν γεμάτη η ουρά και μπήκα μπροστά αντι να κλείνω την αριστερή της Κηφισίας. Σε εκείνο το σημείο έρχονται με 1000 μετά απο την τυφλή αριστερή και είναι πολύ επικίνδυνο.
-
Μία φορά είμουν στη μεσαία και βγάζω φλάς αριστερά τουλάχιστον 500 μέτρα πρίν τη στροφή. Τελικά κανένα ζώο δέν φιλοτιμείται να μου κάνει λίγο χώρο να περάσω οπότε αναγκαστικά βγαίνω μπροστά.
-
-
Ο χρήστης Hammer_ έγραψε:
Φίλε λοκατζή, συμφωνώ με τη φράση 'να γίνεις κακός/βρίσεις/φωνάξεις' αλλά όχι με το 'πλακωθείς'. Αυτό πρέπει να μένει μόνο ως τελευταία λύση αν ο άλλος σου επιτεθεί πρώτος. Δεν θα πλακωνόμαστε για κάθε τι που μας ενοχλεί γιατί θα καταλήξουμε να πυροβολούμε ο ένας τον άλλο για μια θέση παρκαρίσματος.Άλλο είναι να κάνεις κάποιον να καταλάβει (πχ. όταν τον βρίζουν/μουντζώνουν άλλοι 10) και άλλο να γίνεις βίαιος χωρίς να σε έχει προκαλέσει.
Αν δεν κάποιος δεν καταλάβει με βρισίδι, δεν θα καταλάβει ούτε με ξύλο. Το μόνο που θα πετύχεις είναι να τσαμπουκαλεύεται σε άτομα που τον παίρνει και να κάνει την πάπια αν δει κάποιον πιο ογκώδη...
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αλλά, εφόσον πράξεις ένα ή περισσότερα από τα πρώτα bold, θα αναγκαστείς σε κάποιες περιπτώσεις (από την αντίδραση του άλλου) να έρθεις στα δεύτερα bold.
-
Σε περιοχή που δε γνωρίζω περιμένω στη σειρά μου. Αν είμαι σε περιοχή που γνωρίζω προχωρώ πιο κάτω και στρίβω δεξιά και πάλι δεξιά περνώντας τελικά κάθετα από το δρόμο που βρισκόμουν και ήθελα να στρίψω.
(Συνήθως αυτό είναι πιο γρήγορο από το να πας σε πιο κάτω φανάρι που στρίβει κι αυτό αριστερά, μια και αυτά έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους) -
Πάντα το 1 εκτός από την Πειραιώς αριστερά προς Χαμοστέρνας.
Νομίζω ότι παλιά ήταν 2 λωρίδες αλλά πλέον έχουν αφήσει μόνο την μία. Βέβαια εκεί σε παίρνει να πάρεις πολυυυυυυ ανοιχτά την στροφή οπότε δεν πολυεμποδίζεις τους αριστερά σου...Κατά τα άλλα, εάν είμαι οπουδήποτε πρώτος σε φανάρι για αριστερά και κάποιος/οι μπούνε μπροστά μου, κάνω τα αδύνατα δυνατά να πάνε πεζοδρόμιο (διοότι έχω ήδη περιμένει 1-2 φανάρια για να περάσω...)
Θα ήθελα πάντως να γινόμασταν όλοι ζώα για μια μέρα και να βλέπαμε(νε) και οι υπόλοιποι τι χάος 8α είχαμε στους δρόμους... βλ. να πηγαίναμε όλοι ανάποδα σε δρόμους, να χωνώμασταν εκεί που δεν μας παίρνει και όλα τα υπόλοιπα που συζητούνται κατά καιρούς...
-
Επειδή οι «συγκοινωνιολόγοι» μας (οι ποιοι; !!! ) είναι μεγάλα κεφάλια και με τις μονοδρομήσεις – πεζοδρομήσεις είσαι υποχρεωμένος αν χάσεις το φανάρι σου να κάνεις γύρο γύρο όλη την πόλη για να πας στον προορισμό σου προτιμώ να μείνω πίσω και ας κλείνω την αριστερή λωρίδα. Το αποφεύγω μόνο αν εγκυμονεί κινδύνους το σημείο είτε λόγο κακής ορατότητας (αν είναι μετά από στροφή) είτε λόγο μεγάλων ταχυτήτων που αναπτύσσονται στο σημείο εκείνο. Σε αυτή την περίπτωση προτιμώ να επιλέξω άλλο δρόμο συνεχίζοντας ή αλλάζοντας πορεία έγκαιρα.
-
Τα 4 πρώτα τα έχω κάνει όλα. Πιο μικρός και όταν δεν με ένοιαζε τίποτα έκανα αρκετά συχνά το 2ο.
Όμως πλέον, κάνω τα 1, 3 και 4 ανάλογα την περίπτωση.
-
Μου τυχαίνει αρκετά συχνά όταν θέλω να μπω στον δρόμο προς Καβάλα/Περιφερειακό, πριν την είσοδο της Θεσ/νίκης.
Κάνω πάντα το 1. Να στρίψω παρακάτω, δεν γίνεται, γιατί δεν υπάρχει διασταύρωση, Όσο είμαι εκτεθειμένος στην αριστερή έχω το νού στον καθρέφτη, μήπως και...
Έχω βριστεί άσχημα με τύπο που θεώρησε ότι ήταν πιο έξυπνος από όλους τους υπόλοιπους που περιμέναμε 5 λεπτά (είχε μείνει κάποιος) και ήρθε και κόλλησε δίπλα μου, ενώ περίμενα πρώτος. Κλασσικό φαινόμενο, βέβαια,, αλλά εκείνη τη φορά τα χα πάρει άσχημα!
-
Αν ΓΙΝΕΤΑΙ το τρίτο, κάνω το τρίτο. Αλλιώς, το πρώτο.
-
Παιδες, το πρωτο ειναι ακρως επικινδυνο. Το τι κανω εγω ειναι αγνωστο, γιατι πραγματικα δεν νομιζω να μου εχει τυχει ποτε αυτο το σεναριο εδω και 7+ χρονια.
-
Ωπα κατσε γιατι τωρα ειδα αυτα τα δυο...
Ο χρήστης deenoo έγραψε:
Σπανια μου τυχαινει τετοια περιπτωση(5-6 φορες).. Παντως ψηφισα το δευτερο αν και μερικες φορες περιμενω στη σειρα.
Οταν σε καθε φαναρι περναν 5 αυτοκινητα και η ουρα εχει 25 αυτοκινητα δε λεει να κατσεις πισω.. Στη θεσσαλονικη στισ στροφες ευοσμου και ηλιουπολης ειναι αναποφευκτο..
Ειναι παρανομο αλλα τι να κανεις. Αν δε δημιουργεις κινδυνο το κανεις..
Ας προσεχαν αυτοι που φτιαξαν το δρομο.. (2 λωριδες εξοδου η ανισοπεδο κομβο)deenoo
Κι ας πρόσεχαν κι οι μ@λ@κες που δε σου ρίχνουν μία στην πόρτα και σε περιμένουν υπομονετικά, επειδή είσαι 'ξύπνιος', 'βιαστικός' και χαρακτηριστικός 'έλλην' (στη νοοτροπία, εξ ου και το μικρό 'ε'), αφού 'δε λέει' να κάτσεις πίσω...
petros
Μην ανησυχεις, εγω τους κλεινω στεγνα, και οι περισσοτεροι μενουν ξεκρεμαστοι στην διασταυρωση αφου τους περνανε και ολοι οι αλλοι απο πισω.Να σου πω ρε daenoo, εμεις ειμαστε μαλακες που περιμενουμε 25οι να περασουμε με την σειρα μας? Δεν πειραζει, συνεχισε ετσι και οταν θα σε στειλει κανενας στην απεναντι νησιδα θα μαθεις.
Hammer
Με φωναξε κανεις? πιστεψε με, με το ξυλο πολυς κοσμος καταλαβαινει γιατι φοβαται μην το ξαναφαει οταν θα κανει την ιδια μλκια. -
Τπτ απο ολα. Αν η αριστερη εχει κλεισει τελειως και ειμαι σε 'επικυνδινο' σημεριο (π.χ. Κηφισσιας-κ. Φιλοθεης) τοτε παω διπλα απο τον πρωτο (οχι μπροστα) αν το παιρνει ο δρομος που στριβουμε (2 λωριδες ή πολυς χωρος) κ ετσι βλεπω το φαναρι και δεν κοβω καποιον..
Συνηθως ετσι 'φτιαχνεται' και 2 γραμμη πισω..Απολυτα σωστο οχι αλλα οταν κινδυνευεις να φας κατραπακια ειδικα αμα εξεχεις ο μισος εξω τοτε....
Ατυχες το παραδειγμα με την τραπεζα..
Γαιδουρια οι εξυπνοι που πανε μπροστα απο την σειρα και δεν βλεπουν το φαναρι και ειδικα οταν δεν υφισταται προβλημα στην αριστερη..
ΣΤΡΟΦΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΦΑΝΑΡΙ