-
Ο χρήστης teodor_v έγραψε:
Αν λεμε για τους ομοσταβλους που ειχε ο Σουμι τοτε τι να πουμε για το Χακινεν...
Να πεις οτι την πρωτη του χρονια στην ΜcLaren ειχε ομοσταυλο τον Senna και μαλιστα ηταν και πιο γρηγορος στα δοκιμαστικα....
Όσον αφορά τον Mika δεν ήταν όλοι την σεζον με την McLaren μια κ αντικατέστησε τον Andretti στα μέσα της χρονιάς. Επίσης είχε αρκετά επιθετικό στυλάκι οδήγησης απέναντι στον Prost. Επίσης δεν θυμάμαι τις περιπτώσεις ακριβώς που ήταν ταχύτερος του Senna , αλλά θυμάμαι τις 5 εκπληκτικές νίκες του Βραζιλιάνου όπως κ το γεγονός οτι τερμάτισε 2ος με μονοθέσιο σούριελο.
-
O Hakkinen το 1993 ήταν δοκιμαστής της McLaren. Τρεις αγώνες απο το τελος αντικατέστησε τον Michael Andretti στο Estoril και προκριθηκε μια θέση πιο πάνω από τον Senna. Και ο Irvine προκρίθηκε μπροστά από τον Schumacher στον 1ο αγώνα του 1996, κάποιο ασφαλές συμπέρασμα βγαίνει?
-
Ο χρήστης kleisj έγραψε:
Αν λεμε για τους ομοσταβλους που ειχε ο Σουμι τοτε τι να πουμε για το Χακινεν...
Να πεις οτι την πρωτη του χρονια στην ΜcLaren ειχε ομοσταυλο τον Senna και μαλιστα ηταν και πιο γρηγορος στα δοκιμαστικα....
Όσον αφορά τον Mika δεν ήταν όλοι την σεζον με την McLaren μια κ αντικατέστησε τον Andretti στα μέσα της χρονιάς. Επίσης είχε αρκετά επιθετικό στυλάκι οδήγησης απέναντι στον Prost. Επίσης δεν θυμάμαι τις περιπτώσεις ακριβώς που ήταν ταχύτερος του Senna , αλλά θυμάμαι τις 5 εκπληκτικές νίκες του Βραζιλιάνου όπως κ το γεγονός οτι τερμάτισε 2ος με μονοθέσιο σούριελο.
Η σύγκριση Senna-Mika ως teammates εδώ...
http://f1-facts.com/statistics/team-mates/Mika_Hakkinen
Νομίζω οτι o Ayrton υπερεχει καθαρά....
-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Δυστυχως, σαν 'σπορτσμαν' ηταν πολυ κατωτερος απ' οτι σαν οδηγος.Γιατί???
Έχετε ξεχάσει ειδικά οι παλιότεροι ότι οι πιλότοι που μας έκαναν ν αγαπήσουμε την F1 Mansell, Senna, Prost, Piquet κ άλλοι σε αρκετές περιπτώσεις είχαν κάνει ενέργειες εντός κ εκτός πίστας τα οποία ο κόσμος της F1 γενικότερα δεν τους κατηγόρησε μετά. Όμως μόνο sportsmanship δεν θύμιζαν...!
Εδώ μια από τις καλύτερες μάχες που έχουν καταγραφεί στην F1 του Vilneuve με τον Arnoux είχε 4-5 επαφές στον ίδιο γύρο με do or die οδήγηση. Κάτι αντίστοιχο βέβαια στην σημερίνη F1 θα λέγατε για την εγκληματική οδήγηση του MS. Sorry αλλά δεν είναι έτσι.
Αν μιλάμε για sportsmen τότε πως θα χαρακτηρίζατε τους Prost, Piquet, Senna??? Ο Piquet είχε πλακώσει (δεν θυμάμαι όνομα) μετά από επαφή τον άλλον οδηγό, ο Senna είχε γρονθοκοπήσει τον Irvain στην Suzuka κλπ. Οι ενέργειες τους παρότι αντιαθλητικές κ σε περιπτώσεις χείροτερες από του MS ήταν από την λύσσα τους για νίκη. Εγώ θα μείνω στο ότι ήταν ατυχείς στιγμές.
Τσάντιστηκα τότε με τις ενέργειες του MS με Hill κ Villeneuve όπως κ η πλειονότητα των θεατών. Κακές στιγμές που τον σημάδεψαν πολύ περισσότερο από άλλους πιλότους του παρελθόντος. Αλλά όπως τελικά η ιστορία έδειξε ο Γερμανός ήταν άλλη πάστα πιλότου από τους 2 αυτούς, απλά καμία σχέση κ ειδικότερα ο Villeneuve!
Βέβαια θα σεβαστώ κ θα δεχθώ οτι απλά αρκετοί δεν τον γουστάρετε, έτσι απλά. Πάσο σ αυτό. -
Αλλο να πας να σπασεις τα μούτρα του αντιπάλου σου στα ίσια και άλλο να τον κλείσεις στη ζούλα, δήθεν τυχαία για να τον πετάξεις έξω και να πάρεις το πρωτάθλημα (δις)
Οσο για τον Σένα, υπάρχει και το περιστατικό με τη Σουζούκα που πήρε παραμάζωμα τον Προστ στην πρώτη στροφή. Ο σχωρεμένος το είχε δηλώσει πριν την εκίνηση ξεκάθαρα και χωρις περιστροφές οτι θα το κανει. Του το χρωστούσε άλλωστε από την προηγούμενη Σουζούκα -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Εγω απλως προσπαθω να πω πως οποιος οδηγος και αν καθοταν διπλα του στην ομαδα 8α ηταν κατωτερος.
Που το ξέρεις; Αν καθόταν ο Hakkinen, o Raikkonen, o Alonso; Απλά υποθέτεις.
Οταν ο Χακινεν πηρε 2 συνεχομενα πρωταθληματα το αυτοκινητο του απλα πετουσε και ποιον ειχε ομοσταβλο?Τον Κουλθαρντ που τοτε αν θυμαμαι καλα ειχε τερματισει και μπροστα απο το Σουμι,που τωρα ο κατα τα αλλα συμπαθεστατος David παλευει στην Redbull να κερδισει το Κλιν!!!Αν λεμε για τους ομοσταβλους που ειχε ο Σουμι τοτε τι να πουμε για το Χακινεν η τον Alonso(Fisichella)?
Ενώ του Schumacher, όταν πήρε τα πρωταθλήματα σερνότανε. Οι Coulthard και Fisichella είναι κλάσεις ανώτεροι από τους teamates που είχε ο MS.
Ρε παιδια οπως και να το κανουμε ειτε σας αρεσει ειτε οχι ειναι ο μεγαλυτερος οδηγος που εχει περασει απο τη Formula1.Το οτι ειναι 38 και κερδιζει κατα κρατος το Μασα δειχνει πως ειναι κορυφαιος.
Καλά κόψε κάτι.
Το ότι κερδίζει τον Massa(!!!) που δηλώνει ότι 'δεν θέλω να κερδίσω, θέλω να βοηθήσω τον Schumacher' πραγματικά φοβερό επίτευγμα!Κορυφαίος ο Schumacher, ένας από τους καλύτερους ever, αλλά μην ισοπεδώνεις τα πάντα.
Εγώ πιστεύω πως ο Massa είναι αστέρι και αυτό σίγουρα θα αποδειχτεί του χρόνου. Μόνο που μέχρι τότε θα έχει ξεχαστεί αυτό το post...
-
Εγώ δε μπορώ να καταλάβω το λόγο για τον οποίο όλοι οι οδηγοί προ Schumacher έχουν το ακαταλόγιστο για κάθε είδους πράξη μέσα στην πίστα. Λόγω εποχής και αντίστοιχων ηθών?
Ο Senna, τον οποίο κι εγώ θαυμάζω, είχε την αμέριστη συμπαράσταση του κοινού που του δικαιολογούσε τα πάντα. Μέσα σε αυτούς κι εγώ. Στην ουσία, όμως, ο Schumacher ποτέ δεν έκανε κάτι χειρότερο απ'ότι γινόταν στα χρόνια '80-'94.Τα εγκλήματά του δηλαδή είναι η Jerez'97 και το Monaco'06? Ε, άσχετα που εγώ ΚΑΝ δεν τα θεωρώ τόσο φοβερά για το συγκεκριμένο χώρο... χαλάλι του κιόλας! Φαίνονται τόσο απειροελάχιστες στιγμές μέσα σε 247 Grands Prix, 90 νίκες, 68 pole positions, 75 fastest laps, 7 πρωταθλήματα.
Ας μετρούσε κι άλλος 15 χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο (βάθρα-νίκες-πρωταθλήματα) να δούμε πώς θα συμπεριφερόταν. Το να είσαι στη μέση του grid σου δίνει και το δικαίωμα να κάνεις λαλακίες και καφρίλες και να ξεχνιούνται.
Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν ένα δυο βασικά προβλήματα σε σχέση με την κριτική για τον Michael:
- Παλιοί εκ συνηθείας εκθειάζουν και θεοποιούν κάθε τί παλιό κι ιστορικό
- Νέοι δεν έχουν ζήσει τις παλιότερες εποχές και κρίνουν με βάση θρύλους και ιστορίες.
- Ο Schumacher είχε επί 15 χρόνια το κυρίαρχο βρετανικό λόμπυ εναντίον του.
-
kleisj
Τα 'χουμε ξαναπει, δεν θελω να χαλασω ενα θεμα που θα 'πρεπε κανονικα να ειναι tribute στον Σουμι.
Να διευκρινισω μονο οτι δεν θυμηθηκα τα περι sportsmanship τωρα. Δεν συμφωνουσα με τις συμπεριφορες τον παλαιοτερων που περιγραφεις ηδη απο τοτε. Πρεπει να κανω ειδικη μνεια -και το'χω ξαναγραψει- οτι μου ειχε στοιχισει πολυ το περιστατικο Σενα/Προστ στην Ιαπωνια, το οποιο θεωρω μαυρη σελιδα στην ιστορια του Σενα.(Ολα τα παραπανω ειναι, οπως ηδη θα καταλαβες, παπαρδελες για να πω με ευσχημο τροπο και 'επιχειρηματα' οτι ναι ρε, δεν τον γουσταρω τον Σουμαχερ, ετσι απλα.)
-
Ότι και να σκέφτεσται για τον Σούμι, αυτός ανέστησε τη Φερράρι, ως οδηγός, έδειξε ότι αν έχεις το κάτι παραπάνω, μπορεί να κάνεις και το θαύμα.
-
Αυτό που θέλω να πω είναι οτι οι κινήσεις του Schumacher όντως αντιαθλητικές είναι απλά η έκφραση της εμφυτης αντίδρασης που είχαν όλοι οι μεγάλοι πρωταθλητές όταν πήγαιναν να χάσουν.
Χωρίς να θέλω να απομυθοποιήσω τον μεγάλο Ayrton μην ξεχνάμ ότι η ιστορία του χάρισε πολλά λόγο του τραγικού θανάτου του. Πάρα πολοί ήταν αυτοί που τον μισούσαν τότε όπως τον Michael τώρα για παρόμοιους λόγους.. άσχετα αν η εποχή του σήκωνε τέτοιες συμπεριφορές πιο εύκολα.Αλλά για αυτό δεν φταίει ο Michael -
Νομίζω ότι όλοι συμφωνουμε στο ότι ο Σουμι είχε το χάρισμα!
Η κυρια διαφωνια δεν ειναι για το πόσο ταλαντουχος είναι αλλά για το ηθικο του θεματος.
Ολοι οι ανθρωποι που ασχολουνται με πραγματα ανταγωνιστικά, πόσο μάλλον αγωνες, και είναι πρωτοι εχουν εναν εγωισμό που μπορει να τους παρασυρει. Εχουν μόνο ένα στόχο, να είναι πρωτοι! Με καθε ανταλλαγμα? Πολλες φορές ναι. Το βλέπαμε παλιοτερα όταν καθε αγωνας ηταν ενα ρισκο για το αν θα συνεχισεις να εισαι ζωντανός και όλοι ετρεχαν. Το βλεπουμε μεχρι τωρα.
Παντα η f1 θα ειναι ο θανατός σου η ζωη μου. Για να επιβιωσεις πρεπει να εχεις γερο στομάχι και συγκεκριμενους στοχους. Για να το κάνεις αυτό πρεπει να κοιτας μόνο το αποτελεσμα. Εαν το κάνεις αυτό θα παρασυρθεις και θα πατησεις επι πτωματων μία ή περισσότερες φορες. Αν σαυτο προσθεσεις ότι είναι μοναδικό αθλημα, οι αντιπαλοι σου είναι 20-οι καλυτεροι του κόσμου- και οι μυθοι του παρελθόντος, ο εγωισμός μεγαλώνει. Δεν υπαρχουν φιλοι, ομαδες, team mates απο κάποιο σημειο και μετα, ειδικα όσο μεγαλωνεις στην f1 γινεσαι μοναδα και θες ενα μόνο πραγμα, να εισαι παντα ο καλυτερος!
Η δόξα είναι εθισμός. Ειδικά για καποιον που την εχει γευτει σε αυθονία. Δεν μπορω να πω ότι εχω δεχτει όλα τα λαθη του Σουμι, αλλά τωρα που κρινω την καριερα του συνολικα, ισως και να τα δικαιολογω, χωρις να τα συγχωρω. Τα μεγαλυτερα ταλέντα εξάλλου είχαν πάντα μεγαλα ελλατωματα.
Παντως ένα ειναι σιγουρο, ειναι ηδη μυθος. Δεν υπάρχει πετρα που να μην τον ξερει. Ακομα και ο πιο ασχετος που δεν έχει πετυχει ουτε σε ζαπινγκ f1 όταν θελει να ονομασει τον άλλον οδηγαρα, λεει 'Σουμαχερ'. Αυτό θα καταφερει κάποιος να του το πάρει? Δυσκολο στο αμεσο μέλλον. Οπως και να το κάνουμε ο Μιχαλης ειναι φαινόμενο!
Good Luck Michael!
-
Σε 3 αγώνες από τωρα κρεμάει το 'τιμόνι' ο Βασιλιάς της F1. Ποτέ δεν τον συμπάθησα, ίσως γιατί έχω κόμπλεξ απέναντι στις DIVES, στους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ, στους γεννημένους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ, στους RECORDMAN, στους ΣΚΥΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ για νίκη. Πάντοντε (σαν φανατικός της FERRARI από το '80) υποστήριζα Αλεζί, Ιρβάϊν, Μπαρικέλο, Μάσα αλλά πάντοτε περίμενα την νίκη από τον MS.
Από τότε που που έτρεξε με την Βenetton τον αντιπαθούσα, δεν τρελάθηκα από την χαρά μου όταν ήρθε στην Σκουντερία. Οφείλω όμως να παραδεχθώ ότι ειναι ΜΕΓΑΛΟΣ οδηγός, ΜΕΓΑΛΟΣ πρωταθλητής... και να του ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή 'σύνταξη'. Σίγουρα θα μιλάνε πολλοί και για πολλά χρονια για αυτόν, σίγουρα ειναι ένας από τους ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ever.
Αυτή την ίδια αντιπάθεια που είχα τότε για τον MS, έχω αρχίσει να νοιώθω για τον Αλόνσο. Δείχνει την ίδια υπεροψία, το ίδιο πείσμα, σταριλίκι, και ειναι ΓΡΗΓΟΡΟΣ. Ελπίζω να του δόσει καλό μονοθέσιο η ΜcLaren. Ζήτω ο νέος ΒΑΣΙΛΙΑΣ !!!
-
Παντα με εκπλησσει το ποσο υποκριτικος μπορει να γινει καποιος αναλογα με τις συμπαθειες και αντιπαθειες του.
Πχ μου προκαλει θυμηδια τα προβληματα που εχουν με την ηθικη του Σουμαχερ ανθρωποι που ειναι δηλωμενοι οπαδοι του Σεννα. Μιλαμε για 2 μετρα και 2 σταθμα εντελως... Εγω παντως δεν θυμαμαι ποτε τον ανηθικο Μιχαλακη να πλακωνει στα μπουκετα οδηγο επειδη τον προσπερασε θελοντας να παρει γυρω πισω (Ιρβαιν)...
Δεν προκειται να κατσω να κανω ιστορικες αναδρομες απλα θα παραθεσω κατι που ειπε ο Σεννα στον Μανσελλ αμεσως μολις κατεκτησε ο 2ος το ΠΠ...
'Well done Nigel. Now you understand why I am such a bastard. It is because I never want anyone else to have the feeling that you have now'
Apo http://www.itv-f1.com.Aντε και καλους φαρισαισμους...
-
Δημήτρη, απομονώνωντας τις συμπεριφορές σύγρχονων και παλιότερων οδηγών, φαίνεται να έχεις δίκιο. Αν όμως τις τοποθετήσεις στο γενικότερο κλίμα των εποχών τους, στις οποίες δλδ εκδηλώθηκαν, τότε φαίνεται να μην έχεις δίκιο.
Είναι για παράδειγμα (αλλά από την [edit]ανόποδη[/edit]) σαν να συγκρίνεις το τι αντίκτυπο είχε το να φοράει μια κοπέλα μίνι στα 13 της πριν από 30 χρόνια με το τι αντίκτυπο έχει σήμερα.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
-
εχουμε φωτο του ιρβαιν με μαυρισμενη φατσα απτα πολλα μπουκετα??
εγω ακουσα οτι του ριξε χαστουκι.επειδη εγω δε ξερω για τοτε, παρακαλω οσους θυμουνται τη καριερα του σεννα να γραψουν στο τοπικ αυρτον σεννα τις κακες στιγμες που ειχε αυτος για να κρινουμε και μεις αν σεννα και σουμι εχουν συγκρισιμα παραπτωματα.
γιατι ενα χαστουκομπουκετα και μια στουκα εκδικησης στον προστ που ειχε κανει το ιδιο δε νομιζω οτι συγκρινονται με αυτα του σουμι.
αντε γραψτε να μαθαινουμε και μεις. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Δημήτρη, απομονώνωντας τις συμπεριφορές σύγρχονων και παλιότερων οδηγών, φαίνεται να έχεις δίκιο. Αν όμως τις τοποθετήσεις στο γενικότερο κλίμα των εποχών τους, στις οποίες δλδ εκδηλώθηκαν, τότε φαίνεται να μην έχεις δίκιο.Είναι για παράδειγμα (αλλά από την ανόδη) σαν να συγκρίνεις το τι αντίκτυπο είχε το να φοράει μια κοπέλα μίνι στα 13 της πριν από 30 χρόνια με το τι αντίκτυπο έχει σήμερα.
Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
ΚΑταλαβαινω. Ωστοσο δεν μπορω να δω τη λογικη του. Κατι ειναι λαθος η' ειναι σωστο. Οσο λαθος ηταν το 92 αλλο τοσο ηταν και το 97. Το μονο που ειχε αλλαξει ηταν η σταση του περιγυρου και της ΦΙΑ ωστοσο δεν βλεπω γιατι ο Σουμαχερ αφενος θα επρεπε να το ειχε αντιληφθει αυτο (συνηθως τις αλλαγες τις αντιλαμβανομαστε απο τις αντιδρασεις σε πραγματα που πριν ηταν αποδεκτα-το μινι ειναι καλο παραδειγμα). Ο Σουμαχερ εκανε κατι που το εκαναν ολοι οι οδηγοι που ειχε προτυπα και που οταν μεγαλωνε ηταν αποδεκτο. Δεν αντεληφθηκε ωστοσο οτι ο καιρος της ανοχης ειχε ληξει και την πατησε (και καλως την πατησε κιολας). Αλλα με τιποτα δεν μπορω να καταλαβω πως καποιος μπορει να πει οτι ο Σουμαχερ ειναι ανηθικος και ο Σεννα ειναι ηθικος επειδη εκανε το ιδιο πραγμα 5 χρονια νωριτερα. Οι αντιληψεις επι του θεματος αφορουν την τιμωρια η' μη της παραβασεις ΟΧΙ το αν εγινε η' οχι η παραβαση.
Εγω δεν τον δικαιολογω. Αλλα μου τη δινει να βγαινουν ατομα που ειναι δηλωμενοι οπαδοι του Σεννα και να κανουν κριτικη στο Σουμαχερ επειδη εκανε οτι εκανε ο Σεννα.
Αυτο δειχνει δυο πραγματα. Ειτε οτι δεν παρακολουθουσαν Φ1 οταν ετρεχε ο Σεννα αρα τον εχουν γνωρισει ως αστικο μυθο και συνεπως κρινουν χωρις να ξερουν, ειτε παρακολουθουσαν και τοτε Φ1 αλλα εχουν εξαιρετικα επιλεκτικη μνημη. Καιγια μενα το 2ο ειναι χειροτερο.
Και το ιδιο θα μπορουσα να πω και για τον Προστ. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
επειδη εγω δε ξερω για τοτε, παρακαλω οσους θυμουνται τη καριερα του σεννα να γραψουν στο τοπικ αυρτον σεννα τις κακες στιγμες που ειχε αυτος για να κρινουμε και μεις αν σεννα και σουμι εχουν συγκρισιμα παραπτωματα.
.- Δεν υπαρχει αυτο που λες. Το ολιγον εγκυος. Δηλαδη εαν ο Σεννα ειχε καρφωσει αλλους στο τοιχο 2 φορες περισσοτερες απο οτι ο Σουμαχερ ή το αναποδο δεν παει να πει οτι ο ενας ειναι χειροτερος του αλλου. Τα ιδια ειναι.
- Εφοσον δεν ξερεις μην σχολιαζεις τοτε
- Κατσε βρες το. Ειχε καποτε ενα αρθρο το F1 Racing αλλα δεν το θυμαμαι ολο τωρα και δεν εχω τα τευχη προχειρα. Υπαρχει και το google.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Αλλο να πας να σπασεις τα μούτρα του αντιπάλου σου στα ίσια και άλλο να τον κλείσεις στη ζούλα, δήθεν τυχαία για να τον πετάξεις έξω και να πάρεις το πρωτάθλημα (δις)
Οσο για τον Σένα, υπάρχει και το περιστατικό με τη Σουζούκα που πήρε παραμάζωμα τον Προστ στην πρώτη στροφή. Ο σχωρεμένος το είχε δηλώσει πριν την εκίνηση ξεκάθαρα και χωρις περιστροφές οτι θα το κανει. Του το χρωστούσε άλλωστε από την προηγούμενη ΣουζούκαΥπάρχουν πολλά περιστικά , απλά ανέφερα 2 που έγιναν εκτός μονοθεσίου.
-
Οτι και να λεμε, ενας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία του αθλήματος, εγκαταλείπει την ενεργό δράση σε ενα σημείο που 'ακουμπάει' το όγδοο πρωτάθλημα....
Σαν φανατικός οπαδός του Σουμι, θέλω να πω οτι ειμαι πολυ χαρουμενος που σταματάει σε αυτό το χρονικό σημείο, για να φύγει ετσι όπως του αξιζει... με έναν τίτλο.. ή αν δεν τα καταφέρει, να φυγει όντας ανταγωνιστικότατος...
Οσο για το τι θα γινει στο μέλλον, τα ίδια δεν λέγαμε οταν έφυγε ο Πικέ, ο Μάνσελ, ο Άυρτον ? .... Υπαρχει ο Ραικόνεν που ειναι μικρος ακομα και μπορει να γραψει την δικη του ιστορία στην F1, υπάρχει ο Αλόνσο που ειναι ο μικρότερος παγκόσμιος πρωταθλητής... Υπάρχουν 10άδες άλλοι που προς το παρον ειναι εκτος F1, αλλα με τα χρόνια θα τους δουμε να μπαινουν στον χωρο...
ΥΓ. επειδη διαβασα αρκετα ποστς για το αν ηταν καλο παιδι ή οχι, θα σας πω το εξής... Κανεις δεν πήγε μπροστά με τον 'σταυρό στο χέρι' ....
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
Νομίζω ότι όλοι συμφωνουμε στο ότι ο Σουμι είχε το χάρισμα!Η κυρια διαφωνια δεν ειναι για το πόσο ταλαντουχος είναι αλλά για το ηθικο του θεματος.
Ολοι οι ανθρωποι που ασχολουνται με πραγματα ανταγωνιστικά, πόσο μάλλον αγωνες, και είναι πρωτοι εχουν εναν εγωισμό που μπορει να τους παρασυρει. Εχουν μόνο ένα στόχο, να είναι πρωτοι! Με καθε ανταλλαγμα? Πολλες φορές ναι. Το βλέπαμε παλιοτερα όταν καθε αγωνας ηταν ενα ρισκο για το αν θα συνεχισεις να εισαι ζωντανός και όλοι ετρεχαν. Το βλεπουμε μεχρι τωρα.
Παντα η f1 θα ειναι ο θανατός σου η ζωη μου. Για να επιβιωσεις πρεπει να εχεις γερο στομάχι και συγκεκριμενους στοχους. Για να το κάνεις αυτό πρεπει να κοιτας μόνο το αποτελεσμα. Εαν το κάνεις αυτό θα παρασυρθεις και θα πατησεις επι πτωματων μία ή περισσότερες φορες. Αν σαυτο προσθεσεις ότι είναι μοναδικό αθλημα, οι αντιπαλοι σου είναι 20-οι καλυτεροι του κόσμου- και οι μυθοι του παρελθόντος, ο εγωισμός μεγαλώνει. Δεν υπαρχουν φιλοι, ομαδες, team mates απο κάποιο σημειο και μετα, ειδικα όσο μεγαλωνεις στην f1 γινεσαι μοναδα και θες ενα μόνο πραγμα, να εισαι παντα ο καλυτερος!
Η δόξα είναι εθισμός. Ειδικά για καποιον που την εχει γευτει σε αυθονία. Δεν μπορω να πω ότι εχω δεχτει όλα τα λαθη του Σουμι, αλλά τωρα που κρινω την καριερα του συνολικα, ισως και να τα δικαιολογω, χωρις να τα συγχωρω. Τα μεγαλυτερα ταλέντα εξάλλου είχαν πάντα μεγαλα ελλατωματα.
Παντως ένα ειναι σιγουρο, ειναι ηδη μυθος. Δεν υπάρχει πετρα που να μην τον ξερει. Ακομα και ο πιο ασχετος που δεν έχει πετυχει ουτε σε ζαπινγκ f1 όταν θελει να ονομασει τον άλλον οδηγαρα, λεει 'Σουμαχερ'. Αυτό θα καταφερει κάποιος να του το πάρει? Δυσκολο στο αμεσο μέλλον. Οπως και να το κάνουμε ο Μιχαλης ειναι φαινόμενο!
Good Luck Michael!
Funis +8.539
Ελπίζω οι μελλοντικές Ferrari παραγωγής να ειναι στημένες 'δια χειρός Σουμάχερ'. Αν και μια θέση στην αγωνιστική ομάδα φαντάζει πιθανότερη...
Schumi τελος. Και τωρα τι;