Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Ο Ελληναρας και η Ζωωδης Λογικη της Αριστερης Λωριδας
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Ο Ελληναρας και η Ζωωδης Λογικη της Αριστερης Λωριδας
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 7 / 8
    Περί αυτοκίνησης
    61
    146
    292
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • G
      gfon last edited by

Παντως ειναι πολλοι που οντως κατασκηνωνουν στην αριστερη, αλλα δεν ειμαι υπερ του αναματος φωτων ή κορνας ή γενικοτερα κατι που θα δωσει λογο στον αλλο, να μην ξεκουναει απο την αριστερη.

Στεκομαι πισω του, οχι κολλητα ωστε να τον αγχωσω, και αργα η γρηγορα θα κανει στην ακρη.

Εχω παρατηρησει οτι οσο ο πισω πιεζει με φωτα και αλλα μαραφετια τον αλλον να ξεκολλησει απο την αριστερη, πετυχαινει ακριβως το αντιθετο , θιγει τον εγωισμο του και ετσι και να μπορει να κανει δεξια τελικως δεν κανει.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • T
        techadmin admin last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:
        Παντως ειναι πολλοι που οντως κατασκηνωνουν στην αριστερη, αλλα δεν ειμαι υπερ του αναματος φωτων ή κορνας ή γενικοτερα κατι που θα δωσει λογο στον αλλο, να μην ξεκουναει απο την αριστερη.

Στεκομαι πισω του, οχι κολλητα ωστε να τον αγχωσω, και αργα η γρηγορα θα κανει στην ακρη.

Εχω παρατηρησει οτι οσο ο πισω πιεζει με φωτα και αλλα μαραφετια τον αλλον να ξεκολλησει απο την αριστερη, πετυχαινει ακριβως το αντιθετο , θιγει τον εγωισμο του και ετσι και να μπορει να κανει δεξια τελικως δεν κανει.

Μάλλον δεν έχεις πετύχει ζώο που να σε κρατάει λεπτά ολόκληρα πίσω του στην αριστερή λωρίδα...

• G
          gfon last edited by

Ο χρήστης nasos79 έγραψε:

Μάλλον δεν έχεις πετύχει ζώο που να σε κρατάει λεπτά ολόκληρα πίσω του στην αριστερή λωρίδα...

Εχω πετυχει και αυτους τους προσπερνω απο δεξια αγριοκοιτωντας τον, οτι και να του κανεις το 'οικοπεδο' δεν το αφηνει.......

• K
            kasel last edited by

πολυ ξυλο ρε παιδι μου.πολυ ξυλο.ολοι οι νταηδες εδω μεσα μαζευτηκαν.σιγα μην σκισετε κανα καλσον.
            και kacey,δεν αντιλεγω οτι στις 2 περιπτωσεις που ανεφερες οντως εχεις δικαιο.καμια φορα εκει που δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος.
            απλα η οξυθυμια που οδηγει πολλες φορες σε χειροδικιες,μπορει να προκαλεσει ανεπανορθωτες ζημιες.προσεξε γιατι με τον τσαμπουκα που εχεις μπορει καποια μερα να φας τοσο ξυλο που θα σε κανει αλλη φορα να προσπαθεις ΠΡΩΤΑ με διαλογο να λυσεις μια διαμαχη.εχω δει πολλους τσαμπουκαδες σαν εσενα η και ψευτοτσαμπουκαδες,γιατι καπου εκει αναμεσα εισαι,να καταληγουν στο νοσοκομειο με σπασμενα δοντια,πλευρα και και και.και αυτο γιατι δεν ηταν αρκετα μαγκες ωστε να λυσουν το προβλημα με αναιμακτο τροπο.
            η υπομονη εχει σιγουρα ενα οριο.απλα πρεπει να γνωριζουμε ποιο ειναι αυτο.οταν καποιος βλακας το ξεπερασει τοτε συμφωνω με το σκεπτικο του kacey.αλλα το ξυλο ειναι παντα η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ επιλογη.

• N
              natasha-n last edited by

αλλα το ξυλο ειναι παντα η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ επιλογη.

Η βία (εν προκειμένω, το ξύλο) είναι το τελευταίο καταφύγιο των αποτυχημένων.
              (Η ρήση αποδίδεται στον Isaac Asimov).

• D
                dpurpler last edited by

εγώ το ξέρω ως
                ...των αδυνάτων (τουλάχιστον στην ελληνική μετάφραση της 'ΚΑΚΤΟΣ'

• N
                  natasha-n last edited by

εγώ το ξέρω ως
                  ...των αδυνάτων (τουλάχιστον στην ελληνική μετάφραση της 'ΚΑΚΤΟΣ'

Violence is the last refuge of the incompetent.

(Ο ανεπαρκής και/ή ανίκανος, σε ελεύθερη μετάφραση, αποτυχημένος).

Και για να μην ξεφύγουμε και από το θέμα... Πιστεύεις ότι οι οδηγοί που καταφεύγουν στη βία, είναι οι... 'αδύνατοι' της ιστορίας;!
                  Συγνώμη, αλλά η βιαιοπραγία παραπέμπει σε άλλες αντιλήψεις και καταστάσεις, σίγουρα, όχι τιμητικές για το ανθρώπινο είδος...

• D
                    dpurpler last edited by

Η βία μάλλον είναι στην ανθρώπινη φύση.
                    Μαγκιά είναι ο πολιτισμένος εαυτός σου να υπερνικά τον άγριο, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Το έχω ξαναποστάρει, αλλά κι εδώ ταιριάζει γάντι:

Από το http://www.flash.gr

Μίκης Θεοδωράκης, σε ομιλία την 1/7/06 στους Δελφούς.

Προσωπικά λυπάμαι, αλλά και συμφωνώ:

http://entertainment.flash.gr//comment/comment/2006/7/21/20609id/

• R
                      ratanplan last edited by

Ρε παιδιά συγνώμη αλλά ο Κώστας λέει κάτι πολύ απλό, κάνει ο άλλος μαλακία και σου τσαμπουκαλεύεται.........μπαίνει σε στενάκι, μονόδρομο ανάποδα για παράδειγμα είσαστε στη μέση και οι 2, και σου λέει κάνε πίσω ρε! Τι να κάνει δλδ?να πει συγνώμη φίλε που σου χάλασα τη μαγκιά κάνω αμέσως όπισθεν!

Έλεος δλδ!

Όσο για το ότι κάποια μέρα κάποιος θα σε πλακώσει, λογικό είναι, δεν μπορείς να κάνεις μια ζωή το μαλάκα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να πάθει καμιά ζημιά πάνω στη φασαρία και μετά....πέθανες θα δουλεύεις μια ζωή να τον τρέφεις!

• D
                        dpurpler last edited by

Άλλο αυτό κι άλλο να το επιδιώκεις να τσακωθείς με την παραμικρή ευκαιρία που σου δίνεται.
                        Υπάρχουν και κοπέλες που οδγάνε και μεγαλύτεροι σε ηλικία κλπ. Αυτοί δηλαδή είναι χαμένοι από χέρι επειδή δεν τους παίρνει να παίξουν ξύλο;

Τι σόι λογική είναι αυτή;

Και αν ο φόβος της ποινής και της πληρωμής του ανθρώπου που ξυλοκοπήσαμε είναι αυτός που μας σταματά από την βιαιότητα, τότε νομίζω ότι δεν πάμε καθόλου καλά...

15000 χρόνια εξέλιξης για να βγάλουμε 5 κανόνες και ξαναγυρίζουμε τελικά στον πρωταρχικό τρόπο επίλυσης διαφορών!

• N
                          natasha-n last edited by

μπαίνει σε στενάκι, μονόδρομο ανάποδα για παράδειγμα είσαστε στη μέση και οι 2, και σου λέει κάνε πίσω ρε!

Υπάρχει κανείς ανάμεσά μας που δεν έχει μπει σε στενάκι, μονόδρομο ανάποδα όχι από 'μαγκιά', αλλά επειδή συνήθως ο... κανονικός δρόμος είναι πήχτρα, βιαζόμαστε να φτάσουμε στη δουλειά μας κλπ.; (Εάν ναι... κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον!)
                          Συνήθως στην άκρη, κάνει αυτός που μπορεί, ακριβώς επειδή όλοι κάποια στιγμή 'την κάνουμε' και άρα, θα πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση!
                          Άντε στο... τσακίρ κέφι, ο πιο αγριεμένος, να ρίξει μια μεγαλοπρεπή μούτζα, να πει και κανένα γαλλικό και να λήξει εκεί, η σεμνή τελετή!
                          Αυτή την λογική του παραλόγου βρίζω -> μουτζώνω -> 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε' -> πάρε να 'χεις -> ΕΚΑΒ... ειλικρινά, δεν την καταλαβαίνω!

• ?
                            A Former User last edited by

Πότε μπορώ να παραλάβω το ρολόι;;;;;;;

• D
                              dpurpler last edited by

Αν καμμιά φορά έχεις πονοκέφαλο Angel, θα σε στενεύει το φωτοστέφανο μάλλον!

• N
                                natasha-n last edited by

Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
                                Πότε μπορώ να παραλάβω το ρολόι;;;;;;;

Αφήστε τα στοιχεία σας στο κοντρόλ!

• U
                                  unhackable last edited by

Ειλικρινά παιδιά δεν μπορώ να σας καταλάβω. Απαντάτε, λες και δεν
                                  μπορείτε να διαβάσετε Ελληνικά. Ο kacey τονίζει και ξανατονίζει και
                                  ξαναμανατονίζει ότι αντιδρά βίαια μόνο όταν ο άλλος κάνει την καφρίλα
                                  και προσπαθήσει να βγει από πάνω (από τις πιό εξοργιστικές συμπεριφορές
                                  δηλαδή).

Σίγουρα δεν υπάρχει κανείς που να είναι άγιος, όλοι έχουμε κάνει κάτι
                                  στραβό, αλλά πολλοί από εμάς εάν κάποιος τους επισημάνει οτι αυτό που
                                  έκαναν είναι στραβό, στην χειρότερη δεν θα πουμε τίποτα, στην καλύτερη
                                  θα ζητήσουμε ένα συγνώμη. Επειδή ωστόσο σήμερα έχει γίνει πολύ ακριβή
                                  φαίνεται η συγνώμη το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει κανείς όταν
                                  κάνει την καφρίλα θα ήταν να το βουλώνει.

Έχω αντιδράσει και εγώ στο παρελθόν όπως ο kacey (και παρολίγον να με
                                  δείρουν σε κάποιες περιπτώσεις) αλλά μετά από 5 χρόνια στο τιμόνι και με
                                  άπειρα παραδείγματα από το δρόμο αλλά και από τη δουλεία και από τις
                                  κοινωνικές συναναστροφές μου έχω καταλάβει πλέον ότι εάν ο άλλος
                                  είναι τόσο $@#$!@# που αφού κάνει την καφρίλα προσπαθήσει να στην
                                  πει και από πάνω ή ακόμα και να τσαμπουκαλευτεί, είναι απλά τόσο
                                  ΒΛΑΚΑΣ που ούτε το ξύλο ούτε τα λόγια θα τον κάνουν να καταλάβει οτι
                                  αυτό που κάνει είναι λάθος.

Kacey πίστεψε με, για παράδειγμα, η παρέα τριών μαντράχαλων που ήταν
                                  στο μπροστά από εμένα αμάξι εχτές, δεν θα κατάλαβε ούτε με τα φώτα που
                                  τους έπαιξα ούτε με τη κόρνα που πάτησα ούτε με το γεγονός ότι τους
                                  είπα «μεγάλους βρωμιάρηδες» ούτε εαν τους πλάκωνα στις ψιλές, ότι το
                                  να πετάξουν ένα κυπελάκι από παγωτό στο δρόμο και εν κινήσει από το
                                  ανοιχτό παράθυρο, είναι καφρίλα ....

Ο ΒΛΑΚΑΣ δεν συνετίζεται με τα λόγια ούτε με το ξύλο. Είτε γεννήθηκε
                                  ΒΛΑΚΑΣ είτε τον μεγάλωσαν οι γονείς του σαν ΒΛΑΚΑ δεν υπάρχει
                                  περίπτωση να σταματήσει να είναι απλά ένας ΒΛΑΚΑΣ οπότε και είναι
                                  ανώφελο να προσπαθήσει κανείς να τον συνετίσει με οποιαδήποτε
                                  μέθοδο ...

Και εγώ όταν αντιδρούσα και σκεφτόμουν όπως ο kacey, θεωρούσα λάθος
                                  όσους αντιμετωπίζαν τους ΒΛΑΚΕΣ με απάθεια και αδιαφορία, αλλά απλά
                                  σιγά σιγά κατάλαβα ότι με το να προσπαθήσεις να συνετίσεις τον ΒΛΑΚΑ
                                  δεν πρόκειται να κερδίσεις ούτε εσύ ούτε εκείνος ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα.

• K
                                    kkot last edited by

Διάβασα το θέμα γιατί πραγματικά κι εγω εξοργίζομουν κάποτε με τέτοιους τύπους.
                                    Προσωπικά πιστεύω, πως δεν υπάρχει κανόνας αντιμετώπησης αλλά όπως έγραψε και κάποιος παραπάνω πρέπει όσο το δυνατόν συντομότερα να καταλάβεις για ποιά περίπτωση ζώου μιλάμε και αναλόγος να αντιδράσης. Η αντίδραση βέβαια κατα την γνώμη μου, πρέπει να είναι απλά και μόνο για να συνεχίσεις τον δρόμο σου με ασφάλεια και όχι για να πάρει το μαθημα του το ζώο!!
                                    Αλλόστε μόνο στον δρόμο συναντάμε ζώα που θεωρούν πως οι υπόλοιποι είμαστε εμπόδια στην καθημερινότητα τους ή απλά δεν υπάρχουμε? Στην τράπεζα,στην εφορία στην παραλία κλπ ?

Ο Μ@Λ@Κ@Σ δεν συνετίζεται στον δρόμο ή οπουδήποτε αλλού, γιαυτό όταν έχω να κάνω με τέτοιον ειδικά στον δρόμο μετά από 17 χρόνια που οδηγώ, απλά τον αγνοώ εντελώς σαν να μην υπάρχει ακόμα και αν απευθυνθει σε εμένα με κάποιον τρόπο.

• K
                                      kacey last edited by

α) O Asimov δεν εζησε στην ελλαδα. Αμα ειχε περασει μερικα χρονακια εδω περα, ισως να αναθεωρουσε.

β) 'πουλαω (ψευτο)μαγκια' σημαινει ΠΑΩ ΕΓΩ να τον δειρω. Εγω αυτο που λεω ειναι οτι καποιος κανει την μλκια του, και ΕΡΧΕΤΑΙ να μου ζητησει και τα ρεστα, υπο την απειλη ξυλου. Ε, αμα τελικα το φαει, δεν φταιω εγω. Τον μλκ δεν τον κανω ομως. Οταν ο αλλος που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ερχεται αναποδα σου λεει κανε ακρη να περασω αλλιως θα σε δειρω, εσεις μπορει να κανατε ακρη, εγω θα τον αφηνα να ερθει να με δειρει...Το αποτελεσμα δεν ξερω ποιο θα ηταν...

natasha.n

Οδηγαω 7.5 χρονια. αναποδα σε μονοδρομο εχω μπει 2 φορες στην ζωη μου, μετρημενες. Την μια επειδη ο σωστος δρομος ηταν κλειστος λογω μετακομισης, την αλλη επειδη χαθηκα και ο αναποδος ηταν ο μονος που ηξερα οτι (μετα απο 35 ΜΕΤΡΑ αναποδης πορειας) θα εβγαινα σε κεντρικο δρομο. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ αμα ερχοταν ο απεναντι που παει σωστα, θα εκανα ακρη, ακομα και οπισθεν μεχρι απο εκει που ηρθα, για να περασει. οχι τσαμπουκα του τυπου 'κανε ακρη να περασω γιατι θα κατεβουμε να σε δειρουμε'...

αλλα οταν εμμεσως πλην σαφως λες οτι καποιες φορες μπαινεις αναποδα επειδη βιαζεσαι και ο σωστος δρομος ειναι πηχτρα, τοτε τι συζηταμε?

Το οποιο στην τελικη δεν ειναι θεμα να του μαθεις τον ΚΟΚ, αλλα θεμα εγωισμου και αλληλοσεβασμου. Κανει ο αλλος μλκια, ΕΠΙΤΗΔΕΣ (ειπαμε, τα γνησια ΛΑΘΗ τα συγχωρουμε) και μετα σου λεει να το βουλωσεις ή θα σε δειρει? Και εγω θα του δωσω την ικανοποιηση να νομιζει οτι επιβληθηκε? ωπα ρε παιδες...

kasel
                                      αμα ο αλλος ρε παιδι μου θελει να λυσει τις διαφορες του με τσαμπουκαδες, γιατι να του χαλασω το χατιρι. Τι να κανουμε, ΑΥΤΟΣ το διαλεξε...Και το διλημμα μου για το αν τελικα θα παιξω ξυλο, οπως ειπα και πριν, δεν ειναι μηπως φαω εγω ξυλο αλλα το τι μπορει να του κανω (γιατι οταν πας για ξυλο, ποτε δεν κανεις το λαθος να πας για light ξυλο ειδικα με τσαμπουκαληδες, πας για ΞΥΛΟ)...

• U
                                        unhackable last edited by

Kkot ακριβώς αυτό λέω και εγώ .....

• K
                                          kkot last edited by

@kacey

Δηλάδη δέχεσαι να παίξεις το παιχνίδί του και να χαλάσεις την ημέρα σου παίζοντας ξύλο με κάποιον κόπανο που δεν ξέρεις τι κουβαλάει στο κεφάλι του αλλά και κυριολεκτικά? Το όφελος για εσένα τελικά ποιο θα είναι? Δεν μιλάμε για την περίπτωση που μπορεί να είναι ο Ζαμπίδης και να σε στείλει στο νοσοκομείο μιλάμε για την περίπτωση που θα φας και θα ρίξεις.

• L
                                            lokatzis last edited by

Ο χρήστης natasha.n έγραψε:

μπαίνει σε στενάκι, μονόδρομο ανάποδα για παράδειγμα είσαστε στη μέση και οι 2, και σου λέει κάνε πίσω ρε!

Υπάρχει κανείς ανάμεσά μας που δεν έχει μπει σε στενάκι, μονόδρομο ανάποδα όχι από 'μαγκιά', αλλά επειδή συνήθως ο... κανονικός δρόμος είναι πήχτρα, βιαζόμαστε να φτάσουμε στη δουλειά μας κλπ.; (Εάν ναι... κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον!)
                                            Συνήθως στην άκρη, κάνει αυτός που μπορεί, ακριβώς επειδή όλοι κάποια στιγμή 'την κάνουμε' και άρα, θα πρέπει να υπάρχει αλληλοκατανόηση!
                                            Άντε στο... τσακίρ κέφι, ο πιο αγριεμένος, να ρίξει μια μεγαλοπρεπή μούτζα, να πει και κανένα γαλλικό και να λήξει εκεί, η σεμνή τελετή!
                                            Αυτή την λογική του παραλόγου βρίζω -> μουτζώνω -> 'ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε' -> πάρε να 'χεις -> ΕΚΑΒ... ειλικρινά, δεν την καταλαβαίνω!

Σε 6 χρόνια έχω μπει ανάποδα σε μονόδρομο 4-5 φορές το πολύ. Καμία φορά δεν πρόλαβε να φτάσει στο ύψος που είμαι κανονικά κινούμενο αυτοκίνητο γιατί είτε έκανα όπισθεν είτε έμπαινα σε εσοχή του δρόμου με το που το έβλεπα! Πάντα πριν μπω ανάποδα ήλεγχα αν είναι ο δρόμος σύντομος ή έχει εσοχές.
                                            Πρακτικά δεν έχω ενοχλήσει ποτέ μπαίνοντας ανάποδα σε μονόδρομο. Γι' αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να παραμερίσω ή να κάνω όπισθεν για να περάσει αυτοκίνητο που κινείται ανάποδα (από τη στιγμή που πήρε το ρίσκο να μπει ανάποδα, ας βρει τη λύση μόνος του, όπως κάνω κι εγώ). Αν αυτό σημαίνει ότι θα μου ζητήσει και τα ρέστα και θα έρθει για ξύλο, ας έρθει. Θα τον περιμένω...

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 7 / 8