-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ωραιο θεμα να πω τον πονο μου. Με τα κουνουπια/σκνιπες τί μπορω να κανω; Μεχρι να τελειωσει το καλοκαιρι ο αιματοκριτης μου θα εχει πεσει στο 9 ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ.
Εχω δοκιμασει ολα τα εντομοαποθητικα που κυκλοφορουν στο εμπορια, ταμπλετες, υγρα, φιδακια, ελεφαντακια κλπ και δεν γινεται τιποτα.Σίτες έχεις στο σπίτι?
Αν ειναι να βρω την υγεια μου ετσι εχει καλως, θα το κανω το συντομοτερο δυνατον. Με εκνευριζει ομως που δεν υπαρχει ενα αξιοπιστο προιον εντομοαπωθητικο σε ολοκληρη την Ελληνικη επικρατια.
Επειδή και μένα με τσιμπάγανε τα κουνούπια το καλοκαίρι, από τότε που μετακομίσαμε και τα παράθυρα έχουνε σίτες δεν αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα..
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Ωραιο θεμα να πω τον πονο μου. Με τα κουνουπια/σκνιπες τί μπορω να κανω; Μεχρι να τελειωσει το καλοκαιρι ο αιματοκριτης μου θα εχει πεσει στο 9 ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ.
Εχω δοκιμασει ολα τα εντομοαποθητικα που κυκλοφορουν στο εμπορια, ταμπλετες, υγρα, φιδακια, ελεφαντακια κλπ και δεν γινεται τιποτα.Σίτες έχεις στο σπίτι?
Αν ειναι να βρω την υγεια μου ετσι εχει καλως, θα το κανω το συντομοτερο δυνατον. Με εκνευριζει ομως που δεν υπαρχει ενα αξιοπιστο προιον εντομοαπωθητικο σε ολοκληρη την Ελληνικη επικρατια.
Βάλε σίτες παντού Μάνο, και άνοιγέ τες με οικονομία. Στην Κεφαλονιά (πράσινο μέρος, τίγκα στα έντομα), έτσι σωθήκαμε. Ή μάλλον σωθήκαΝΕ, γιατί εμένα δε με τσιμπάνε
-
Είχα και εγώ μεγάλο πρόβλημα με τις κατσαρίδες. Είχα γεμίσει όλο το διαμέρισμα με φάρμακα, αλλά αυτές απτόητες.
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε ώς εξής: Κάθε άνοιξη και φθινόπωρο που γεννάνε, παίρνω έναν ψεκαστήρα και τον γεμίζω με ένα απο αυτά τα φάρμακα που είναι σε σκόνη και το ανακατεύεις με νερό. Μετά ανοίγω τα καπάκια και ψεκάζω μέσα σε όλα τα φρεάτια γύρω απο την πολυκατοικία. Όσο περισέψει ρίχνω σε γωνίες, υδροροές κτλ.
Παρ ότι πλέον δέν ρίχνω κανένα φάρμακο μέσα στο διαμέρισμά, δέν έχω δεί ούτε μία κατσαρίδα όσο καιρό ψεκάζω τα φρεάτια.
-
Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες έχω κι εγώ πρόβλημα με κατι μικρά κατσαριδάκια...
Το σπίτι μου σε γενικές γραμμές, αν και φοιτητικό, ειναι αρκετά καθαρό. Παρ' όλα αυτά, αν τύχει και αφήσεις στο νεροχύτη της κουζίνας κάνα πιάτο άπλυτο για πάνω απο 1 ώρα, αρχίζουν να βγαίνουν απο το συφώνι κατι μικρά κατσαριδάκια τα οποία αποφασίζουν να αρχίσουν να κόβουν βόλτες απο δω κι απο κεί!
Η μόνη λύση ειναι Bygon και ψέκασμα μέσα στο συφώνι 1-2 φορές την εβδομάδα...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Η μόνη λύση ειναι Bygon και ψέκασμα μέσα στο συφώνι 1-2 φορές την εβδομάδα...
αυτο δεν ειναι επικινδυνο για την υγεια;
εννοω να ψεκαζεις τοσο συχνα στην κουζινα; -
Τα κατσαριδακια ειναι και στην δικια μας κουζινα.
Κατα την γνωμη μου η καλυτερη λυση ειναι να αδειασεις εντελως την κουζινα.Πιατα,ποτηρια,τα παντα.Μην μεινει τιποτα.Απο ντουλαπι και συρταρι.Να καθαρισεις τα παντα με χλωρινη ή καποιο αλλο φαρμακο και μετα να ψεκασεις και τα ξαναφτιαχνεις την επομενη.
Ριζικη καθαριοτητα δηλαδη.
Τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα.Αμα ψεκασεις απλα και μονο σε καποια γωνια οι φωλιες δεν εχουν καταστραφει οποτα αδικος κοπος.
Φυσικα ολα τα τροφιμα απομακρυνονται.Μην παθουμε και τιποτα.
Θελει πολυ δουλεια και ποιος την κανει.
Παντως καθε βραδυ παλευω με τα κατσαριδακια.Τα σιχαινομαι.
Εχουμε πολλους νεκρους!!!!! -
Παιδια επειδη τωρα διαβασα για την συριγγα,αυτην την εχουν ολα τα φαρμακεια?
Και βαζεις το περιεχομενο που εχει οπου να'ναι ή σε σημεια που περνανε κατσαριδες?Γιατι αν εχει αποτελεσμα να το δοκιμασω. -
Αν σας βγαινουν κατσαριδες μεσα απο το σιφωνι του νεροχυτη βαλτε κατι φιλτρακια που μπαινουν ακριβως πανω στην τρυπα.Ειναι αρκετα πυκνα και δεν χωρανε να περασουν.Ριξτε και κανενα αποφρακτικο φακελλακι ή τζελ στο σιφωνι για να τα καψετε .
-
ΚΑΚΕ!!!
-
Εγώ γλίτωσα με υλικό σε σκόνη που πήρα από μαγαζί με φυτοφάρμακα. Χρησιμοποιείται (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα) για τον καθαρισμό αποχετεύσεων. Φανταστείτε ότι μπαίνει ένα κουταλάκι σε κάθε σιφόνι!!! Μιλάμε τις εξαφάνισε! Προφανώς τις έκαψε.
Αν πάτε σε αντίστοιχο μαγαζί προφανώς θα ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εγώ γλίτωσα με υλικό σε σκόνη που πήρα από μαγαζί με φυτοφάρμακα. Χρησιμοποιείται (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομα) για τον καθαρισμό αποχετεύσεων. Φανταστείτε ότι μπαίνει ένα κουταλάκι σε κάθε σιφόνι!!! Μιλάμε τις εξαφάνισε! Προφανώς τις έκαψε.Αν πάτε σε αντίστοιχο μαγαζί προφανώς θα ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε.
Σε σκόνη είναι το Sοlfac
πρέπει να είναι καλό
-
Όχι φίλε μου δεν μιλάω για όνομα εταιρικό αλλά για την κανονική του ονομασία ως χημικό. Το πήραμε χύμα σε σακουλάκι. Είχαμε πρόβλημα με την κεντρική αποχέτευση στην οποία ρίξαμε 1,5 κιλά για να καθαρίσει!!!! Απλά για όλα τα άλλα αρκεί μια κουταλιά.
-
Μην πετατε αποφρακτικα στις αποχετευσεις σιφωνια.....
Αλλιως θα με φωναξετε συντομα για τις καμενες σωληνες...
Ολα καινε και τις σωληνες μαζι.Απο λιγο καθε φορα.
Ειδικα αν ειναι μολυβια τοτε .... R.I.P. -
[quote='dpurpler']Λοιπόν, λέγεται FASLANE (gel 2%)
και είναι της BASF (η γνωστή που έβγαζε και τις δισκέτες)
το αγόρασα 24,80
-
Το καλύτερο για τις κατσαρίδες είναι ένα φάρμακο που το πουλάνε στα φαρμακεία και είναι μέσα σε σωληνάριο(μάρκα δεν θυμάμαι).Δεν το πουλάνε όλα τα φαρμακεία αλλά με λίγο ψάξιμο θα το βρείτε. Παιδιά είχα δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αλλά οι άτιμες δεν χαμπάριαζαν ε με αυτό δεν τις ξαναείδα!
-
Μάλλον το ίδιο λέμε όλοι Keny...
Tespa, μην ψάχνεστε άλλο. Flastane είναι η λύση.
Τα έχω δοκιμάσει όλα, όπως ανάφερα και κανα δισέλιδο πριν. Μόνο με αυτό βρέθηκε λύση.
-
Τελικά πώς λέγεται το φάρμακο αυτό;
-
FASLANE
-
Ναι, δικό μου λάθος πριν.
-
Τι έγινε βρε παιδιά; Βρέθηκε λύση τελικά; Ξεμπερδέψατε;
Έντομα .... Αντιμετώπιση! HEEeeeeelp!!!