-
Αρχικά είδαμε το Suzuki Swift να ανεβαίνει από τα 12.800
-
-
-
Προσφορα και ζήτηση, γι'αυτό κάνει όσο κάνει ενα jimny ή ένα Mondeo.
-
Εγω θα ηθελα να ρωτησω γιατι συγκρινεις αυτοματο μοντελο (colt) με μη αυτοματα?
Το μη αυτοματο ιnvite κανει 13.540..
Kαι το αυτοματο 14.440.
Και δεν ειναι θεμα ψωνιου,νομος της αγορας ειναι προσφορα-ζητηση. -
Άλλωστε τα μικρά δεν είναι πλεόν καθόλου μικρά ούτε σε μέγεθος ούτε σε βάρος ούτε και σε εξοπλισμο...καποιος δεν πρέπει να πληρώσει τους 6 αερόσακους το ABS και το έξτρα μέταλλο.
Όποιος τα βρίσκει ακριβά δεν τα αγοράζει -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Εγω θα ηθελα να ρωτησω γιατι συγκρινεις αυτοματο μοντελο (colt) με μη αυτοματα?+1
-
Δεν έχουν όλα τα 'μικρά' τέτοιες αυξήσεις, γιατί τις τιμές καθορίζει:
- η προσφορά
- η ζήτηση
- το κόστος παραγωγής
4. η m@λ@κία του Έλληνα
Φήμες, αλήθειες, ψέματα έχουν απλά κάνει 'κάποιους' να ζητούν
όσο θέλουν για yariδια, coltίδια και άλλα τέτοια.Αν θέλεις πλήρωσε.
Φυσικά θεωρώ αστείο να πάρεις το yaris όταν με 1.200€ παραπάνω
παίρνεις το corolla.Αλλά cest-la-vie, όσο υπάρχουν αυτοί που τα δίνουν θα υπάρχουν και
αυτοί που τα ζητάνε. -
[quote='zardoz']Δεν έχουν όλα τα 'μικρά' τέτοιες αυξήσεις, γιατί τις τιμές καθορίζει:
- η προσφορά
- η ζήτηση
- το κόστος παραγωγής
4. η m@λ@κία του Έλληνα
Φήμες, αλήθειες, ψέματα έχουν απλά κάνει 'κάποιους' να ζητούν
όσο θέλουν για yariδια, coltίδια και άλλα τέτοια.Αν θέλεις πλήρωσε.
Φυσικά θεωρώ αστείο να πάρεις το yaris όταν με 1.200
-
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Εγω θα ηθελα να ρωτησω γιατι συγκρινεις αυτοματο μοντελο (colt) με μη αυτοματα?
Το μη αυτοματο ιnvite κανει 13.540..
Kαι το αυτοματο 14.440.Δεν έκανα τέτοια σύγκριση. Η τιμή των 15.100
-
Θα συμφωνήσω και εγώ με την αρχική τοποθέτηση,λέγοντας ότι και εγώ γενικότερα παραλληρίζω τον όγκο,τα κυβικά και την κατηγορία του αυτοκινήτου σε σχέση με την τιμή του.Εννοείται ότι δεν συγκρίνω καλοφτιαγμένο μικρό με μετριότατο μεσαίο.Δεν ξέρω αν αυτό λέει ο φίλος μας..Άραγε τι διαφορά τιμής έχει το YARIS 1.3 με την COROLLA 1.4;
-
Δε συγκρινεις την τιμη του colt,swift με jazz,yaris κλπ?
Το swift περισσοτερο παιζει με το cz3 γιατι το απλο colt (5πορτο) ειναι στη κατηγορια του jazz.
Το cz3 κανει ακομα 13300 και το 5πορτο τοσο εκανε (14700).καμια ανατιμηση.
Οποτε καπου μπλεχτηκες.
Επισης το να δωσεις λιγα παραπανω για να παρεις ανωτερης κατηγοριας αυτοκινητο ποιος σου ειπε οτι ειναι ζητουμενο απο ολους τους αγοραστες? -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Δε συγκρινεις την τιμη του colt,swift με jazz,yaris κλπ?
Το swift περισσοτερο παιζει με το cz3 γιατι το απλο colt (5πορτο) ειναι στη κατηγορια του jazz.
Το cz3 κανει ακομα 13300 και το 5πορτο τοσο εκανε (14700).καμια ανατιμηση.
Οποτε καπου μπλεχτηκες.Μάλλον εσύ μπουρδουκλώνεις τα πράγματα για να καταλήξεις στο συμπέρασμα που σου αρέσει. Ανέφερα από το πρώτο μήνυμά μου τί συγκρίνω, γιατί μου αποδίδεις παραλληλισμούς αυτόματου κιβωτίου με μη-αυτόματο και δεν ξέρω κι εγώ τί? Εγώ μια απλή συζήτηση είπα να κάνω, αλλά αν είναι να το πάρετε τόσο 'πατριωτικά' που να παραλλάσετε τα γραφόμενά μου, no offense, αλλά ας το αφήσουμε καλύτερα.
-
Eγω τα μπουρδουκλωνω?Ας παρουμε τι πρωτο λαθος σου.
Εσυ λες οτι απο 13300 εφτασε 14700 το colt.
Και σου λεω οτι μπερδευεις τη τιμη του cz3 με του 5πορτου.
Αυτες που αναφερεις ειναι οι τιμες για τα δυο εντελως διαφορετικα μοντελα και δεν εχουν αλλαξει προς τα πανω.
Συγκρινεις δηλαδη τις υπαρχουσες τιμες αλλα για αλλα αυτοκινητα.
Ποτε το 5πορτο αυτοματο δεν ειχε 13300.
Επισης το 5πορτο colt ειναι ιδιας κλασης με το jazz και το yaris και εσυ λες οτι ειναι ανωτερης.
Ανωτερης ειναι αυτα τα 3 απο το swift.
Και σου εξηγω τελος οτι δεν ειναι προσδοκουμενο απο καθε αγοραστη με παραπανω χρηματα να ανεβει κατηγορια,μπορει να θελει να μεινει στη μικρη για πολλους λογους.
ΠΧ τον βολευει το παρκαρισμα.
Δεν ειναι παντα το μεγαλυτερο καλυτερο.
Ειδες να παιρνω κατι πατριωτικα?
Ελεος πια,Ελληνικα μιλαμε,προσπαθουμε να κανουμε κουβεντα και ακουω και οτι θελω να φθασω στο δικο μου συμπερασμα ενω στοιχεια σου δινω. -
Ο χρήστης g47 έγραψε:
Αυτες που αναφερεις ειναι οι τιμες για τα δυο εντελως διαφορετικα μοντελα και δεν εχουν αλλαξει προς τα πανω.
Ποτε το 5πορτο αυτοματο δεν ειχε 13300.Μα εγώ παρακολουθούσα την τιμή του αυτόματου πεντάθυρου Colt στον τιμοκατάλογο των 4Τροχών και αναγραφόταν επί μήνες ως 13.300
-
Kst
Επειδή η διαφορά και των δύο είναι λίγο μεγάλη όντως, μήπως συνοδεύτηκε από καμιά καινούρια έκδοση με περισσότερο εξοπλισμο ή τίποτα τέτοιο;Μπράβο παρατήρηση όμως...!
-
1700 ευρώ το σουϊφτ πάνω; σχεδόν πάνω 15%!
μηπως έχει γίνει κάτι άλλο;θέλει τσεκάρισμα -
Ο χρήστης Kst έγραψε:
Ποτε το 5πορτο αυτοματο δεν ειχε 13300.Μα εγώ παρακολουθούσα την τιμή του αυτόματου πεντάθυρου Colt στον τιμοκατάλογο των 4Τροχών και αναγραφόταν επί μήνες ως 13.300
-
Oι τιμές έχουν ξεφύγει δυστυχώς μιας και η ίδια η κατηγορία έχει ξεφύγει.
Με μήκος >= 4 μέτρα και εξοπλισμο-ποιότητα-άνεση κ.λ.π. της αμέσως επόμενης κατηγορίας δεν ειναι τόσο περίεργη η αύξηση...
-
Ναι, αλλά το θέμα είναι η αύξηση της τιμής δύο συγκεκριμένων μοντέλων με σχετικά μεγάλη ζήτηση, και όχι το αν είναι ακριβά τα μικρά. Και επειδή όπως είπε και ο chemic έχουμε 15% αύξηση, μάλλον κάτι βρωμάει. Ή αλλαγές εξοπλισμών ή αλλαγή πλεύσης της αντιπροσωπείας...
Τί συμβαίνει με τις τιμές των "μικρών"?