Αναλυτικά η συνέντευξη:
Ερ: Είστε προβληματισμένος από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε πολύ στις μεταγραφές; Κράτησε έναν παίκτη που θέλατε, τον Παπαδόπουλο, πήρε έναν άλλο που επίσης θέλατε, τον Σαλπιγγίδη, και η αίσθηση που έχει δημιουργηθεί στους οπαδούς είναι ότι γενικά έκανε καλύτερες μεταγραφές από τον Ολυμπιακό.
'Είναι αλήθεια ότι ο Παπαδόπουλος και ο Σαλπιγγίδης είναι δύο πολύ καλοί παίκτες. Αλλά από την ημέρα που ο Παναθηναϊκός πήρε τον Σαλπιγγίδη νομίζω ότι έχει χαθεί λίγο το μέτρο.
Βλέπω κάποιους να ανησυχούν υπερβολικά και μαθαίνω ότι γίνονται σχόλια ότι το δυναμικό του Παναθηναϊκού είναι καλύτερο από το δικό μας. Νομίζω ότι είναι και βιαστικές και υπερβολικές και κυρίως λανθασμένες αυτές οι εκτιμήσεις'.
Ερ: Δηλαδή εσείς δεν πιστεύετε ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος;
'Εσείς το πιστεύετε;'
Ερ: Σημασία έχει η δική σας άποψη.
'Η άποψή μου, αλλά και άποψη, πιστεύω, των περισσοτέρων, είναι πως όχι. Δηλαδή ποιος προπονητής που θα είχε τη δυνατότητα να διαλέξει, θα επέλεγε τους παίκτες του Παναθηναϊκού από αυτούς του Ολυμπιακού; Εγώ πιστεύω κανείς'.
Ερ: Μήπως είστε λίγο υπερβολικός και προσπαθείτε να στηρίξετε τους παίκτες σας και τη διοίκηση της ομάδας;
'Αν και δεν μου αρέσει η ερώτηση, γιατί έχω δείξει με την παρουσία μου στην Ελλάδα ότι δεν έχω κρύψει ποτέ τις σκέψεις μου, ακόμα και όταν αφορούν μεταγραφές που δεν έγιναν, αλλά ούτε έχω πρόβλημα να πω κάτι εις βάρος των παικτών μου, το αντίθετο μάλιστα έχω κατηγορηθεί γι’ αυτό, θα σας απαντήσω με πολλές ερωτήσεις.
Καλός παίκτης ο Ιβανσιτς, αλλά εσείς θα τον αλλάζατε με τον Ριβάλντο; Καλός, πολύ καλός παίκτης ο Παπαδόπουλος, αλλά θα τον αλλάζατε με τον Τζόρτζεβιτς;
Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής ο Σαλπιγγίδης, αλλά να τον αλλάξω με τον Κωνσταντίνου; Ποτέ. Ωραίος ο Ρομέρο, αλλά καλύτερος του Οκκά ή του Καστίγιο; Δεν νομίζω. Καλός ο Βύντρα, αλλά ποιος θα τον άλλαζε με τον Ζεβλάκοφ;
Καλός και ο Μπόβιο, αλλά ποιος θα τον προτιμούσε από τον Στολτίδη; Αν θέλετε να συνεχίσω, μπορώ με τον Ουαντού και τον Αντονσον, τον Ανατολάκη και τον Γκούμα, τον Νικοπολίδη και τον Γκαλίνοβιτς, αλλά νομίζω ότι καταλάβατε τι θέλω να πω.
Και ειλικρινά, αν έχετε αντίθετη άποψη είτε εσείς είτε κάποιος άλλος, πολύ ευχαρίστως να τη συζητήσω. Επιμένω όμως, είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε πολύ σε σχέση με πέρυσι, αλλά επίσης είναι φανερό ότι εξακολουθούμε να έχουμε καλύτερους παίκτες. Βεβαίως αυτό που μετρά δεν είναι μόνο οι καλοί παίκτες.
Αυτό που μετρά πάνω από όλα είναι η καλή ομάδα. Και τέτοια προσπαθούμε να φτιάξουμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Οι βάσεις έχουν ήδη μπει'.
Ερ: Φαίνεστε... απόλυτος. Δηλαδή αν υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, είναι βέβαιες και οι δύο νίκες σας στο πρωτάθλημα επί του Παναθηναϊκού.
'Ασφαλώς και όχι, διότι στο ποδόσφαιρο πρώτον τίποτα δεν είναι βέβαιο και δεύτερον δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Δηλαδή εμείς που χάσαμε πέρυσι από τον Λεβαδειακό έχουμε χειρότερους παίκτες από αυτή την ομάδα; Η επειδή κερδίσαμε τη Ρεάλ έχουμε καλύτερους από αυτήν; Το πρωτάθλημα δεν είναι ούτε ένα ούτε δύο ματς και γι’ αυτόν τον λόγο συνήθως, αν όχι πάντα, το παίρνει ο καλύτερος. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε και φέτος το φαβορί'.
Ερ: Εκτός από τον Παναθηναϊκό ενισχύθηκε σημαντικά και η ΑΕΚ...
'Το ξέρω, αλλά προφανώς ξεχνάτε ότι σημαντικά ενισχυθήκαμε και εμείς. Και να ξέρετε κάτι στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα η αξία του νικημένου δίνει δόξα στον νικητή.
Ευχάριστο είναι συνεπώς που ενισχύθηκαν οι αντίπαλοί μας, γιατί αν κατακτήσουμε τον τίτλο, που πιστεύω ότι θα τον κατακτήσουμε, θα είναι πιο δύσκολος, άρα και με μεγαλύτερη αξία. Πιο γλυκός...'.
Ερ: Σας βλέπω πολύ σίγουρο για την Ελλάδα, αλλά δεν ξέρω αν είστε το ίδιο αισιόδοξος και για το Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και πριν φύγετε για διακοπές, μας είχατε πει σε συνέντευξη που μας είχατε παραχωρήσει ότι «με τις μεταγραφές που έχουμε κάνει είμαστε καλοί για την Ελλάδα». Από τότε μεσολάβησαν δύο προσθήκες. Του Ουαντού και του Σέζαρ. Ο Ολυμπιακός τώρα είναι καλός για την Ελλάδα ή και για την Ευρώπη;
'Δεν θα πω υπερβολές. Φέτος θα είμαστε καλύτεροι από πέρυσι και στην Ευρώπη. Αλλά στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είμαστε εμείς το φαβορί. Στο Τσάμπιονς Λιγκ είμαστε αυτοί που προσπαθούμε να κάνουμε την έκπληξη. Αυτό που έχουμε θέσει ως στόχο είναι η πρόκριση από τους ομίλους, μετά βλέπουμε'.
Ερ: Ναι, αλλά όταν αναλάβατε και εσείς και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είχατε μιλήσει για στόχο τον τελικό της Αθήνας.
'Στη ζωή είναι καλό να βάζεις πολύ υψηλούς στόχους και να κάνεις όνειρα. Στο ποδόσφαιρο τα όνειρα και οι μεγάλοι στόχοι γίνονται πιο εύκολα πραγματικότητα από οτιδήποτε άλλο στη ζωή. Θυμηθείτε τι κάνατε στο Euro εσείς οι Ελληνες.
Στον αθλητισμό, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος, δεν παίζεις ποτέ για να χάσεις και όταν συμμετέχεις σε μία διοργάνωση δεν λες ποτέ ότι θέλεις να αποκλειστείς στους 'οκτώ' ή στους 'τέσσερις'. Ο πρώτος στόχος πάντως είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση, αν και θα πρέπει να δούμε και την κλήρωση'.
Ερ: Αν για το τέλος σας ζητούσα να μου μιλήσετε για ποσοστό ικανοποίησής σας από τις φετινές μεταγραφές, τι θα μου απαντούσατε;
'Οτι την ερώτηση πρέπει να μου την κάνετε στο τέλος της σεζόν'.
ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΑΣ ΣΟΛΙΝΤ. ΨΕΜΜΑΤΑ ΛΕΕΙ ΡΕ ΑΜΠΑΛΟΙ? Ειναι καλυτερος ο Ιβανσιτς απο τον Ριβαλντο? ε?
Ειναι καλυτερος ο Παπαδοπουλος απο το καθαροαιμο ατι τον Τζολε? ε?
Ειναι καλυτερος ο Αντομτσον απο τον Ουαντου?
Ειναι καλυτερος ο Μποφιος απο τον Στολτιδη?
Ο Μυντρα απο τον Ζεβλακοφ?
Την αληθεια ειπε ο Σολιντ, αλλα σας εχουν καλομαθει οι ρουφιανοι δημοσιογραφoi. Μην στεναχωριεστε ,γιατι ερχονται οι νεες 4αρες απο την παρεα του Ριμπο