-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
nasos79
Την υπογραφή σας ότι όλα έγιναν καλώς πως την βάζετε; Θάρρος ή γνώση;Τασεις επαγγελματικης αυτοκτονίας απλώς
Και το ωραιο ειναι οτι οι μηχανικοι δεν ειναι σαν τους ιατρους που υποστηριζουν ο ενας τον αλλον και στα πιο εξοφθαλμα λαθη,ειναι σχεδον το αντιθετο. -
Σπούδαζα στην Ιταλία κι έχω εικόνα από επιβλέψεις μηχανικών σε οικοδομές εκεί από το ... 1983. Ένα έχω να πω:
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
nasos79
Την υπογραφή σας ότι όλα έγιναν καλώς πως την βάζετε; Θάρρος ή γνώση;**Τασεις επαγγελματικης αυτοκτονίας απλώς **
Και το ωραιο ειναι οτι οι μηχανικοι δεν ειναι σαν τους ιατρους που υποστηριζουν ο ενας τον αλλον και στα πιο εξοφθαλμα λαθη,ειναι σχεδον το αντιθετο.Σωπάτε βρε, τόσα χρόνια δεν έχουμε πάθει καμια τέτοια ζημιά... Και σε περιπτώσεις στις οποίες ο πελάτης ανεγείρει 1-2 αυθαίρετους ορόφους, χωρίς να έχει γίνει η κατάλληλη μελέτη, απλά ο μηχανικός έχει τη δυνατότητα να παραιτηθεί της επίβλεψης, άρα δεν έχει καμία ευθύνη. Και επειδή τα αυθαίρετα πάνε κι έρχονται εδώ, αυτό γίνεται αρκετά συχνά (όχι από εμάς, γενικά λέω)
-
:lol:
Έχεις χτίσει;Ναι, έχω χτίσει πάρα πολλές φορές. Όλοι οι ιδιοκτήτες έχουν την τάση να μπερδεύουν την επίβλεψη με την επιστασία.
Το αν τα πλακάκια έχουν κολληθεί σωστά δεν αφορά καθόλου τον μηχανικό.
-
.. Και ότι όλα αυτά (και όχι μόνον) έγιναν σωστά, το βεβαιώνει ο επιβλέπων μηχ/κός...Λάθος! Ο επιβλέπων μηχανικός δηλώνει υπεύθυνα ότι 'έχουν τηρηθεί και εφαρμοσθεί οι εγκεκριμένες μελέτες', δηλ. με άλλα λόγια ότι δεν έχουν γίνει παρανομίες (που είναι και η ουσία). Δεν βεβαιώνει **πουθενά **ο μηχανικός ότι τα πλακάκια δεν θα ξεκολήσουν, τα επιχρίσματα δεν έχουν κακοτεχνίες κλπ.
-
Σκέφτομαι να βγάλω άδεια για μονοκατοικία 120 τμ.
Με δεδομένη την αύξηση των υλικών τους τελευταίους μήνες, μπορεί κάποιος να μου πει για το κόστος την στιγμή αυτή:
1-Άδεια
2-Μπετά
3-Τούβλα
Μετά βλέπουμε………Ευχαριστώ.
-
σε ποιά περιοχή ;
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
σε ποιά περιοχή ;Θεσσαλονίκη - Περίχωρα.
-
Άδεια : 120 τμ.... γύρω στα 5000 ίσως και παρακάτω
Αν οι τιμές στην Θεσσαλονίκη είναι σαν την Αθήνα υπολόγιζε 300
-
Αν χτίσεις 120 τ.μ. η αμοιβή του μηχανικού θα είναι 2-2.300 (ανάλογα με τη περιοχή) + άλλες εισφορές (νομίζω 150 αν δεν ξέχασα καμιά) + ΙΚΑ 9 χιλιάρικα (χρειάζεται 1% προκαταβολή, περίπου €90).
-
Ο χρήστης gi0rg0s έγραψε:
Σκέφτομαι να βγάλω άδεια για μονοκατοικία 120 τμ.Με δεδομένη την αύξηση των υλικών τους τελευταίους μήνες, μπορεί κάποιος να μου πει για το κόστος την στιγμή αυτή:
1-Άδεια
2-Μπετά
3-Τούβλα
Μετά βλέπουμε………Ευχαριστώ.
Υπολόγιζε 1000
-
Το καλύτερο είναι να βρεις κάποιο εργολάβο που ξέρεις τι δουλειά κάνει και να σου το χτίσει με αμοιβή 10% επί των υλικών.
-
Φίλε Montecarlo ευχαριστώ.
Ας κάνω ένα προϋπολογισμό:
Άδεια=5000 ευρώ
Μπετά=36000 ευρώ
Τούβλα=4000 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ=45000 ευρώΤο κόστος στα μπετά περιλαμβάνει Μπετατζή+Σκυρόδεμα+Σίδερα ;;;
Μου φαίνονται πολλά.
Αν θέλεις κάνε μια ανάλυση. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Το καλύτερο είναι να βρεις κάποιο εργολάβο που ξέρεις τι δουλειά κάνει και να σου το χτίσει με αμοιβή 10% επί των υλικών.Δυστυχώς από τις εμπειρίες μου, εργολάβο που να ξέρω τι δουλειά κάνει ή να ξέρει αυτός τι δουλειά κάνει, είναι δύσκολο να βρεθεί.
Από την άλλη οι λίγοι σωστοί και άξιοι επαγγελματίες ή δεν ασχολούνται με τέτοια έργα ή αμείβονται ακριβά. -
Ο χρήστης gi0rg0s έγραψε:
Δυστυχώς από τις εμπειρίες μου, εργολάβο που να ξέρω τι δουλειά κάνει ή να ξέρει αυτός τι δουλειά κάνει, είναι δύσκολο να βρεθεί.
Από την άλλη οι λίγοι σωστοί και άξιοι επαγγελματίες ή δεν ασχολούνται με τέτοια έργα ή αμείβονται ακριβά.Καλά, αυτό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν μπορεί να ισχύει! Αν ίσχυε, δεν θα χτίζονταν πλέον οικοδομές, διότι οι μεν καλοί εργολάβοι θα είχαν πλουτήσει και θα είχαν αλλάξει επάγγελμα, οι δε κακοί δεν θα είχαν πλέον δουλειά ή αν είχαν, θα είχαν γκρεμιστεί όλα τα κτίρια που φτιάχνουν! Ας μην υπερβάλλουμε καλύτερα! Υπάρχουν πολλά καλά συνεργεία (αφού υπάρχουν στην Κρήτη, θα υπάρχουν σίγουρα και στη Θεσσαλονίκη). Φυσικά ΜΗΝ περιμένεις να σου δουλέψει κανένας τσάμπα! Γιατί δεν εμπιστεύεσαι το μηχανικό σου, αφού δεν έχεις εσύ ο ίδιος γνωριμίες στον κύκλο; Αυτός κάτι θα ξέρει σίγουρα! Αλλιώς, ψάξε να αγοράσεις έτοιμο! Μην μπεις στη διαδικασία, αν δεν είσαι πρόθυμος να τρέξεις πολύ! Και θα πληρώσεις παραπάνω, και τη δουλειά σου μπορεί να μην την κάνεις καλά και η ψυχή θα σου βγει απ' το άγχος και τις δυσκολίες!
-
Τα μπετά ειναι το κυβικό, όχι το τετραγωνικό.
Για το δικό μου '220τμ + 120 υπόγειο' χρησιμοποίησα 240 μ3 μπετό.
Νομιζω οτι τα 1000
-
[quote='Montecarlo']Τα μπετά ειναι το κυβικό, όχι το τετραγωνικό.
Για το δικό μου '220τμ + 120 υπόγειο' χρησιμοποίησα 240 μ3 μπετό.
Νομιζω οτι τα 1000
-
Θα φτιάξεις υπόγειο ;
Πέδηλα ή Ραντιέ ;
Σκεπή από τσιμένο ή ξύλινη ; -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Θα φτιάξεις υπόγειο ;Πέδηλα ή Ραντιέ ;
60μ ισόγειο + 60μ οροφος + υπόγειο
Πέδηλα ή Ραντιέ = δεν το καταλαβαίνω
Σκεπή από τσιμένο ή ξύλινη = τσιμέντο -
Τα πέδηλα και Ραντιέ είναι τύποι θεμελίωσης
Νομίζω οτι με 30-40.000 ευρώ θα το φέρεις μέχρι τα τούβλα