-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Στα παιδάκια που έμειναν ορφανά,ανάπηρα και άρρωστα ,που θα μεγαλώσουν σε μια χώρα ερείπιο σε αυτά που δεν πρόλαβαν να χαρούν την ζωή τους και τους την έκοψαν,ποιός π@@@@ θα τους εξηγήσει οτι έγινε για το καλό τους!!!
Ποιός γ***** το κ**** τους θα πει οτι ξεκινήσανε απο 5500 χιλιόμετρα γιατι τους ενόχλησε οτι δεν είχαν δημοκρατία!!Σοβαρά μιλάμε τώρα?Πριν είχαμε τα όπλα.Δεν βρήκαμε όπλα ε,ας μιλήσουμε για δημοκρατία!!
Αυτούς ρε τους ρώτησε κανείς?!!Αϊ στο γεροδιάολο πιά..βαρέθηκα να διαβάζω μ@@@@@ και αρλαμπουνέζικα!!!
Και σειρά εχουν η Συρία,το Ιράν,η Β.Κορέα και και και...όποιος πιθανόν θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Νέο Αμερικανικό Αιώνα!!!Ενα σχήμα που μετέχουν ολοι οι Υπουργοί του Μπούς (που δεν είναι χαζός, βλαχοχωριάτης είναι)
Πάντως εμένα μου θυμίζει αντίστοιχες καταστάσεις άλλων Υπερδυνάμεων. Σπασμοί πανικού.Η επόμενη Υπερδύναμη ποιά θα είναι?Αυτό είναι το ερώτημα!ΥΓ Να με συγχωρέσετε για το έντονο ύφος,αλλά δεν άντεξα άλλο!!Moderator ναι,αλλά και άνθρωπος!!Δεν βρίζω κανέναν,δεν χαρακτηρίζω κανέναν!!Στις καταστάσεις αναφέρομαι!!
Αν θεωρείτε οτι πρέπει να το σβήσω,απλώς πείτε το και θα το κάνω.
Και πάλι συγγνώμη για το ύφοςΣε τόσο έντονες καταστάσεις επιβάλεται το έντονο ύφος, όταν η λογική βιάζεται τόσο απροκάλυπτα, είναι υγειής η έντονη αντίδραση και η αγανάκτηση.Εμείς απλά πρέπει να διαλέξουμε ποιόν ρόλο θα παίξουμε, του δούλου που θα μας προσφέρει την σωματική μας ακεραιότητα αλλά όταν θα κοιταζόμαστε στον καθρέφτη θα φτύνουμε αυτό που βλέπουμε, ή να διαλέξουμε τον ακάνθινο δρόμο που μπορεί να μας φέρει πολύ εύκολα στην θέση των ιρακινών αλλά θα πεθάνουμε ευτυχισμένοι. Η επιλογή δική μας.
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
4 πράγματα στα γρήγορα:-
Ο Σαντάμ και οι αυλικοί του, προφανώς τώρα την έχουν κάνει για κάπου καλύτερα. Και εννοώ ότι θα έχει ξυριστεί, κουρευτεί, πλυθεί και με συμφωνίες μεταξύ Αμερικανών, Ρωσων ή Συρίων ή άλλων έχει εγκατασταθεί με άλλη ταυτότητα σε άλλη χώρα. Όλα προσχεδιασμένα. Κριμα στους αθώους αμάχους που πεθάνανε, μόνο αυτό μπορώ να πω...
-
Αν η Ευρώπη δεν αποκτήσει υπεροπλία στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους Αμερικανούς. Δορυφόρους χρειαζόμαστε, κατασκοπευτικούς, ηλεκτρονικού πολέμου, και ικανούς να αχρηστεύουν τους Αμερικανικούς. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ικανότητες για Διεθνή κατασκοπεία των Αμερικανών.
-
Προδότες σαν το Γαβριήλ υπήρξαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, όπως και οι μισοί μας σχεδόν μετανάστες στην Αμερική έτσι είναι.
-
Για το ότι χρωστάμε σε Αμερικανούς Ευρωπαίους κτλ, δε φταίνε αυτοί μόνο, αλλά και οι δουλοπρεπείς μας κυβερνήσεις από τον Όθωνα και μετα!!
1.λες να ισχυει το ιδιο και για τους....σωσιες του;;;;
ή μηπως τελικα για να την γλυτωσει ''θυσιασει'' καποιον απο αυτους και ....ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ
-
η προσπαθεια για υπεροπλια ειναι ενας φαυλος κυκλος που μοιραια θα οδηγησει την ανθρωποτητα στο τελος της ............μηπως ομως αυτο θα ηταν το καλυτερο μηπως και οι επομενοι εχουν περισσοτερο μυαλο απο εμας;;;;;
-
ουδεν σχολιο δεν αξιζει για τον τυπο αυτο.
4.τις κυβερνησεις [τουλαχιστον τις τελευταιες δεκαετιες] ποιος τις εκλεγει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
4.τις κυβερνησεις [τουλαχιστον τις τελευταιες δεκαετιες] ποιος τις εκλεγει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Δύο υπάλληλοι με το ίδιο αφεντικό, προυποθέσεις για να θέσεις υποψηφιότητα είναι να έχεις σεβαστό κεφάλαιο για εκλογική καμπάνια και να σε στηρίζουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες με τα τηλεοπτικά τους κανάλια και έντυπα. Και το πιο σημαντικό, να έχεις την εξωτερική έγκριση και να δεσμευτείς ώστε να προωθείς τα συμφέροντά τους παραβλέποντας το εθνικό συμφέρον. Οι κυβερνήσεις μας δεν είναι ανίκανες, προδότες είναι.
Εμεις πρέπει να το καταλάβουμε. -
Ο χρήστης sotiris έγραψε:
[Δύο υπάλληλοι με το ίδιο αφεντικό, προυποθέσεις για να θέσεις υποψηφιότητα είναι να έχεις σεβαστό κεφάλαιο για εκλογική καμπάνια και να σε στηρίζουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες με τα τηλεοπτικά τους κανάλια και έντυπα. Και το πιο σημαντικό, να έχεις την εξωτερική έγκριση και να δεσμευτείς ώστε να προωθείς τα συμφέροντά τους παραβλέποντας το εθνικό συμφέρον. Οι κυβερνήσεις μας δεν είναι ανίκανες, προδότες είναι.
Εμεις πρέπει να το καταλάβουμε.εγω ειχα στο μυαλο μου και την ευθυνη που εχουμε εμεις σαν πολιτες αυτης της χωρας που συνεχιζουμε και εκλεγουμε ατομα [ επαγγελματιες πολιτικους και τεμπεληδες λαοπλανους] για να μας κυβερνουν και να τους βριζουμε και αποπανω που δεν μας εκαναν ολους δημοσιους υπαλληλους.
στις επομενες δε εκλογες τους ξαναψηφιζουμε.......μαλιστα μερικες φορες οχι γιατι τους θελουμε αλλα για να μην βγουν οι αντιπαλοι.......ερε ψυχαναλυση και βρεγμενη σανιδα που θελουμε!!!!!!!!!!!!!δεν αξιζουμε για τιποτα καλυτερο γιατι δυστυχως ειμαστε απο τις χειροτερες ''φαρες'' παγκοσμιως οι νεοελληνες και καλα μας κανουν και μας εχουν του κλωτσου και του μπατσου.
-
Ο χρήστης tifosaros έγραψε:
- Προδότες σαν το Γαβριήλ υπήρξαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, όπως και οι μισοί μας σχεδόν μετανάστες στην Αμερική έτσι είναι.
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Οι περισσότεροι Ελληνες μετανάστες είναι ποιό Ελληνες και απο εμάς ακόμη. Το ότι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν το κάτι καλύτερο έξω απο τα σύνορα της χώρας μας, αυτό δεν τους μετατρέπει αυτόματα σε αρνητές του τόπου τους. Εχω πάρα πολλά παραδείγματα για αυτό. Τύποι σαν τον γαβριέλ δεν είναι απαραίτητο να είναι μετανάστες. Αμα ανατρέξεις την ιστορία μας θα βρείς πολλά τέτοια καθήκια. Απο τους κουκουλοφόρους καταδότες πατριωτών στην Γερμανική κατοχή, μέσα απο τον εμφύλιο, και την επτάχρονη χούντα. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοια αποβράσματα. Τουλάχιστο οι Γερμανοί αφού τους έκαναν τη δουλειά τους, μετά απο λίγο συνήθιζαν να τους εκτελούν διότι δεν τους εμπιστεύοντο και τους συχαινόντουσαν. Λέγανε ότι αφού πρόδιδαν τον τόπο τους το ίδιο θα κάνουν και σε εμάς.
-
[Δύο υπάλληλοι με το ίδιο αφεντικό, προυποθέσεις για να θέσεις υποψηφιότητα είναι να έχεις σεβαστό κεφάλαιο για εκλογική καμπάνια και να σε στηρίζουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες με τα τηλεοπτικά τους κανάλια και έντυπα. Και το πιο σημαντικό, να έχεις την εξωτερική έγκριση και να δεσμευτείς ώστε να προωθείς τα συμφέροντά τους παραβλέποντας το εθνικό συμφέρον. Οι κυβερνήσεις μας δεν είναι ανίκανες, προδότες είναι.
Εμεις πρέπει να το καταλάβουμε.εγω ειχα στο μυαλο μου και την ευθυνη που εχουμε εμεις σαν πολιτες αυτης της χωρας που συνεχιζουμε και εκλεγουμε ατομα [ επαγγελματιες πολιτικους και τεμπεληδες λαοπλανους] για να μας κυβερνουν και να τους βριζουμε και αποπανω που δεν μας εκαναν ολους δημοσιους υπαλληλους.
στις επομενες δε εκλογες τους ξαναψηφιζουμε.......μαλιστα μερικες φορες οχι γιατι τους θελουμε αλλα για να μην βγουν οι αντιπαλοι.......ερε ψυχαναλυση και βρεγμενη σανιδα που θελουμε!!!!!!!!!!!!!δεν αξιζουμε για τιποτα καλυτερο γιατι δυστυχως ειμαστε απο τις χειροτερες ''φαρες'' παγκοσμιως οι νεοελληνες και καλα μας κανουν και μας εχουν του κλωτσου και του μπατσου.
Τελικά μήπως ισχύει το 'τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοιους πολιτικούς αξίζουμε?'
-
Ο χρήστης kilo έγραψε:
Τελικά μήπως ισχύει το 'τέτοιος λαός που είμαστε, τέτοιους πολιτικούς αξίζουμε?'Ναι, μα κάποιος πρέπει να εκλεγεί, εν τέλει!
Και δυστυχώς δεν εκλέγονται πατριώτες. ΔΕν μπορούν να είναι πατριώτες, πουλιούνται για να σώσουν τα λάθη των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να τη βγάλουν αυτοί καθαρή. -
Ο χρήστης kilo έγραψε:
- Προδότες σαν το Γαβριήλ υπήρξαν, υπάρχουν και πάντα θα υπάρχουν, όπως και οι μισοί μας σχεδόν μετανάστες στην Αμερική έτσι είναι.
Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Οι περισσότεροι Ελληνες μετανάστες είναι ποιό Ελληνες και απο εμάς ακόμη. Το ότι αναγκάστηκαν να αναζητήσουν το κάτι καλύτερο έξω απο τα σύνορα της χώρας μας, αυτό δεν τους μετατρέπει αυτόματα σε αρνητές του τόπου τους. Εχω πάρα πολλά παραδείγματα για αυτό. Τύποι σαν τον γαβριέλ δεν είναι απαραίτητο να είναι μετανάστες. Αμα ανατρέξεις την ιστορία μας θα βρείς πολλά τέτοια καθήκια. Απο τους κουκουλοφόρους καταδότες πατριωτών στην Γερμανική κατοχή, μέσα απο τον εμφύλιο, και την επτάχρονη χούντα. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν τέτοια αποβράσματα. Τουλάχιστο οι Γερμανοί αφού τους έκαναν τη δουλειά τους, μετά απο λίγο συνήθιζαν να τους εκτελούν διότι δεν τους εμπιστεύοντο και τους συχαινόντουσαν. Λέγανε ότι αφού πρόδιδαν τον τόπο τους το ίδιο θα κάνουν και σε εμάς.
Ναι, έχεις δίκιο. Στην περίπτωση του Γαβριήλ, αυτό που τον ανάγκασε να πάει στις ΗΠΑ, ίσως να ήταν ο τυχοδιωκτισμός του και όχι η ανάγκη. Όπως και όλους τους προγόνους των Αμερικάνων.
Άσχετα τώρα με την περίπτωση του Γαβριήλ και των ομοίων του:
Γενικά, χωρίς να θέλω να θίξω την ομογένεια, έχω ενοχληθεί, ακούγοντας τους μισούς ομογενείς από Αμερική που βγήκαν στις τηλεοράσεις αυτές τις μέρες, να μιλάνε για δίκαιο και απελευθερωτικό πόλεμο. Σχεδόν όλοι τα μασούσαν, από διευθυντές ομογενεικών εφημερίδων, μέχρι απλούς ανθρώπους.
Βέβαια, ως ένα βαθμό τους καταλαβαίνω, αυτή η χώρα τους φιλοξενεί, αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Και δε μπα να είναι και Οίκος Ανοχής! -
Για ηρεμήστε λίγο ρε παιδιά.
Δε λέω, να κατηγορήσουμε τους Αμερικάνους. Ως εδώ συμφωνώ.
Αλλά και εμείς είμαστε καλύτεροι;
Δε βλέπετε και τα χάλια μας;
Ζούμε σε μια χώρα που χρόνια τώρα ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Δεξιά.
Βολευόμαστε στο δημόσιο,λαδώνουμε,αγνοούμε τα προβλήματα των φτωχών συνπατριωτών μας,ενημερωνόμαστε απο τον Ευαγγελάτο,πέφτουμε στις λακούβες και λέμε και ευχαριστώ,κατηγορούμε μια ζωή τους πολιτικούς για όλα,ανεχόμαστε τα πάντα και ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!!!
Ας φτιάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας και μετά να νοιαστούμε για τους άλλους. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
.ΔΗΛΑΔΗ,ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ.
-
εγω ειχα στο μυαλο μου και την ευθυνη που εχουμε εμεις σαν πολιτες αυτης της χωρας που συνεχιζουμε και εκλεγουμε ατομα [ επαγγελματιες πολιτικους και τεμπεληδες λαοπλανους] για να μας κυβερνουν και να τους βριζουμε και αποπανω που δεν μας εκαναν ολους δημοσιους υπαλληλους.
Eάν πραγματικά το πιστεύεις αυτό τότε συμφωνείς με τον gavriil και με όλους όσους προσπαθούν εδώ και δεκαετίες να ριζώσουν αυτήν την αντίληψη στον Ελληνικό λαό. Όπως ανέφερα και σε προηγούμενο μύνημα μου, ο νεοΕλληνας μπορεί να επιλέξει να παραμείνει ραγιάς ή να ξαναγίνει Έλληνας (εκεί να δεις κλώτσο και μπάτσο που θα προσπαθήσουν να μας ρίξουν).
Υ.Γ. Ποιανού νεοέλληνα πολιτικού το όνομα είναι ααρων αβουρί και πάντρεψε την κόρη του σε συναγωγή? -
Μα καλά δεν ντρέπονται στο ελάχιστο?.
Κάνανε ένα πόλεμο μαϊμού σκοτώνοντας και τραυματίζοντας αμάχους και ξαφνικά ως δια μαγείας όλα καλά?
Αλλά τι κάθομαι και σας λέω, το τι πόλεμος ήταν αυτός το έδειξε η πρόσφατη αεροπειρατία της Turk Hava Yollari. Οσο αυτή ήταν αεροπειρατία, άλλο τόσό πόλεμος ήταν και αυτός που είδαμε απο τις τηλεοράσεις. Και τώρα που τα πράγματα φτάσανε στο τέλος δεν χρειαζόντουσαν άλλο και τους δημοσιογράφους μήπως και ξεσκεπάσουνε την αλήθεια. Απλά οι σύμμαχοι και ο φίλος τους Σαντάμ παίξανε κλέφτες και αστυνόμους στην πλάτη του λαού του Ιράκ. -
Σωτήρη, νομίζω ότι έχεις λάθος για τους Ελληνες. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε απο τους ποιό ώριμους και μη χειραγογημένους λαούς του πλανήνη. Εχουμε περίσια εξυπνάδα και εφευρετικότητα, έχουμε ψυχικά χαρίσματα που σπάνια τα συναντάς σε άλλους λαούς. Αλλά τώρα θα μου πείς γιατί είμαστε έτσι όπως είμαστε? Για ένα και μόνο απλούστατο λόγο. Δεν μας αρέσει το ρίξιμο. Δεν το σηκώνει το πετσί μας. Ετσι λοιπόν για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο ενεργούμε σε τελείως προσωπικό επίπεδο αδιαφορώντας για το γενικό σύνολο. Ενα παράδειγμα. Πόσες φορές εκαί που περιμένεις πρώτος στο φανάρι για να στρίψεις πρός κάποια κατεύθυνση, έρχεται κάποιος μπροστά απο σένα, αυτό που παλιότερα το λέγαμε 'κατσίκα'. Πόσο θυμό νιώθεις εκείνη τη στιγμή, για το ότι κάποιος σε ρίχνει για να περάσει πρώτος. Ε! λοιπόν την επόμενη φορά θα την κάνεις και εσύ έτσι αφού βλέπεις ότι με το να περιμένεις ωραία και καλά στη σειρά σου, μάλλον θα περιμένεις αρκετά μέχρι να στρίψεις. Πάρε λοιπόν το απλό αυτό παράδειγμα και σκέψου ότι κάπως έτσι άλλοι θα σε ρίχνουν στη δουλειά σου, στην ισονομία σου, και ότι άλλο θέλεις. Και εσύ επειδή δεν το ανέχεσαι πρωτρέχεις να προλάβεις με αποτέλεσμα όλοι τελικά να τρέχουμε στην ίδια ευθεία. Γιατί άραγε ο Ελληνας είναι σαν την καλή χαρά σε άλλες χώρες της Ευρώπης? Ακριβώς γιατί αισθάνεται ότι έχει και απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και μεταχείριση με τον κάθε ένα πολίτη της χώρας, κάτι που δυστοιχώς δεν ισχύει εδώ.
-
Σωτήρη, νομίζω ότι έχεις λάθος για τους Ελληνες. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε απο τους ποιό ώριμους και μη χειραγογημένους λαούς του πλανήνη. Εχουμε περίσια εξυπνάδα και εφευρετικότητα, έχουμε ψυχικά χαρίσματα που σπάνια τα συναντάς σε άλλους λαούς. Αλλά τώρα θα μου πείς γιατί είμαστε έτσι όπως είμαστε? Για ένα και μόνο απλούστατο λόγο. Δεν μας αρέσει το ρίξιμο. Δεν το σηκώνει το πετσί μας. Ετσι λοιπόν για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο ενεργούμε σε τελείως προσωπικό επίπεδο αδιαφορώντας για το γενικό σύνολο. Ενα παράδειγμα. Πόσες φορές εκαί που περιμένεις πρώτος στο φανάρι για να στρίψεις πρός κάποια κατεύθυνση, έρχεται κάποιος μπροστά απο σένα, αυτό που παλιότερα το λέγαμε 'κατσίκα'. Πόσο θυμό νιώθεις εκείνη τη στιγμή, για το ότι κάποιος σε ρίχνει για να περάσει πρώτος. Ε! λοιπόν την επόμενη φορά θα την κάνεις και εσύ έτσι αφού βλέπεις ότι με το να περιμένεις ωραία και καλά στη σειρά σου, μάλλον θα περιμένεις αρκετά μέχρι να στρίψεις. Πάρε λοιπόν το απλό αυτό παράδειγμα και σκέψου ότι κάπως έτσι άλλοι θα σε ρίχνουν στη δουλειά σου, στην ισονομία σου, και ότι άλλο θέλεις. Και εσύ επειδή δεν το ανέχεσαι πρωτρέχεις να προλάβεις με αποτέλεσμα όλοι τελικά να τρέχουμε στην ίδια ευθεία. Γιατί άραγε ο Ελληνας είναι σαν την καλή χαρά σε άλλες χώρες της Ευρώπης? Ακριβώς γιατί αισθάνεται ότι έχει και απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και μεταχείριση με τον κάθε ένα πολίτη της χώρας, κάτι που δυστοιχώς δεν ισχύει εδώ.
Ίσως αυτός να είναι ο λόγος.Όμως δεν έχει και τόσο σημασία.
Το αποτέλεσμα μετράει.Και το αποτέλεσμα είναι μηδέν.
Πώς γίνεται ,οτι πιάνουμε στα χέρια μας να γίνεται μπάχαλο;
Και θα συμφωνήσω με τον Alexstraq οτι οι Έλληνες δεν είναι και η καλύτερη φυλη.
Όσο και αν κάποιοι δεν θέλουν να δουν την αλήθεια,η χώρα μας είναι λίγο καλύτερη απο τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Όμως δε φταίμε τόσο εμείς.Κυρίως φταίει το μεσογειακό κλίμα.
Άλλωστε όλοι οι λαοί της μεσογείου είναι πάνω κάτω τα ίδια.
Ισπανία,Πορτογαλία,Ν.Ιταλία.
Μόνο διασκέδαση και δουλειά τίποτε. -
Ο χρήστης takiskoym έγραψε:
Σωτήρη, νομίζω ότι έχεις λάθος για τους Ελληνες. Εγώ πιστεύω ότι είμαστε απο τους ποιό ώριμους και μη χειραγογημένους λαούς του πλανήνη. Εχουμε περίσια εξυπνάδα και εφευρετικότητα, έχουμε ψυχικά χαρίσματα που σπάνια τα συναντάς σε άλλους λαούς. Αλλά τώρα θα μου πείς γιατί είμαστε έτσι όπως είμαστε? Για ένα και μόνο απλούστατο λόγο. Δεν μας αρέσει το ρίξιμο. Δεν το σηκώνει το πετσί μας. Ετσι λοιπόν για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο ενεργούμε σε τελείως προσωπικό επίπεδο αδιαφορώντας για το γενικό σύνολο. Ενα παράδειγμα. Πόσες φορές εκαί που περιμένεις πρώτος στο φανάρι για να στρίψεις πρός κάποια κατεύθυνση, έρχεται κάποιος μπροστά απο σένα, αυτό που παλιότερα το λέγαμε 'κατσίκα'. Πόσο θυμό νιώθεις εκείνη τη στιγμή, για το ότι κάποιος σε ρίχνει για να περάσει πρώτος. Ε! λοιπόν την επόμενη φορά θα την κάνεις και εσύ έτσι αφού βλέπεις ότι με το να περιμένεις ωραία και καλά στη σειρά σου, μάλλον θα περιμένεις αρκετά μέχρι να στρίψεις. Πάρε λοιπόν το απλό αυτό παράδειγμα και σκέψου ότι κάπως έτσι άλλοι θα σε ρίχνουν στη δουλειά σου, στην ισονομία σου, και ότι άλλο θέλεις. Και εσύ επειδή δεν το ανέχεσαι πρωτρέχεις να προλάβεις με αποτέλεσμα όλοι τελικά να τρέχουμε στην ίδια ευθεία. Γιατί άραγε ο Ελληνας είναι σαν την καλή χαρά σε άλλες χώρες της Ευρώπης? Ακριβώς γιατί αισθάνεται ότι έχει και απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και μεταχείριση με τον κάθε ένα πολίτη της χώρας, κάτι που δυστοιχώς δεν ισχύει εδώ.Θα σου αναφέρω ένα πείραμα που έχει γίνει.
Έχουμε δύο τάξεις μαθητών, η μία έχει δάσκαλο ο οποίος συμπεριφέρεται στους μαθητές του υποτιμητικά και τους έδειχνε ότι δεν θα κατάφερναν πολλά, οι μαθητές αυτοί στο τέλος της σχολικής χρονιάς παρουσίασαν πτώση στις επιδόσεις τους.
Η δεύτερη τάξη είχε δάσκαλο ο οποίος θεωρούσε τους μαθητές του πολύ έξυπνους και τους περνούσε αυτή την ιδέα καθημερινά, σαν αποτέλεσμα είχαμε την εντυπωσιακή άνοδο στην επίδοση των μαθητών στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται στους Έλληνες δεκαετίες, δημιουργώντας κόμπλεξ κατωτερότητας, μειωμένες απαιτήσεις, μικρούς στόχους, απαισιοδοξία και ωχαδελφισμό. Ο ρόλος του κάθε gavriil αυτός είναι, να συντηρεί και να ενισχύει τα κόμπλεξ του νεοέλληνα. Όταν ακούς ξανά και ξανά φράσεις όπως 'τέτοια φάρα που είμαστε..', 'οι Ελληνες είμαστε έτσι...', 'οι ευρωπαίοι είναι αλλιώς..', κάποτε θα περάσει μέσα σου σαν αντίληψη και θα είσαι κάτι λιγότερο από αυτό που μπορείς να είσαι.
Φίλε μου γράφτηκε αρκετές φορές στο φόρουμ αυτό η φράση ΓΝΩΘΙ Σ' ΑΥΤΟΝ, η οποία ήταν γραμμένη στον ναό του Απόλλωνα στους Δελφούς.Ξέρεις ποιά είναι η έννοιά της? Να ξέρεις ποιός είσαι και κατ' επέκταση τί μπορείς να κάνεις. Αυτό είναι το πρόβλημά μας, δεν μπορούμε να δούμε ποιοί είμαστε και τί μπορούμε να κάνουμε, καθώς από την αυγή του νεοελληνικού κράτους δεν υπήρξε ανεξάρτητη και αδέσμευτη κυβέρνηση.**'Αν οι Ελληνες αποκτήσουν μόρφωση και ενότητα, αλίμονό μας.'
ΟΥΙΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ **
Λές να το είπε τυχαία?
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Μόνο διασκέδαση και δουλειά τίποτε.
Πολύ σωστά. Η δουλειά (=δουλεία) δεν είναι ίδιον των ελεύθερων ανθρώπων. Η εργασία (=παραγωγή δημιουργικού έργου) είναι. Το κακό είναι ότι μας στερούν -ή τουλάχιστον μας περιορίζουν- την ευκαιρία να δημιουργήσουμε.
Όσο για την εργατικότητα, οι Έλληνες είναι ο πιο εργατικός λαός στην Ευρώπη και αυτό δεν το λέω εγώ, κοίταξε τις επίσημες στατιστικές (εξαιρούνται οι Δημ. Υπάλληλοι βεβαίως)
Συμφωνώ μ'αυτά που λέει ο Σωτήρης στο τελευταίο post του.
-
έξυπνοι είμαστε...άμα ανοίγαμε και κανα βιβλίο που και που....
γενικά μου τη δίνει που αντί να προσπαθούμε να ορθοποδήσουμε, προσπαθούμε να βγάλουμε 5000δρχ παραπάνω...λες και θα αγοράσεις το Ταζ Μαχαλ...είναι και τα πρότυπα που πασαρουν αλλά είμαστε και μεις πανούργοι στα πιο ηλίθια πράγματα... -
- ποιοί θα αποτελέσουν την συνομοσπονδία την επόμενη μέρα στο Ιρακ?
- οι σηίτες, οι σουνίτες και οι κόυρδοι
- όχι η απλή, η αμόλυβδη και η σούπερ
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Βολευόμαστε στο δημόσιο,λαδώνουμε,αγνοούμε τα προβλήματα των φτωχών συνπατριωτών μας,ενημερωνόμαστε απο τον Ευαγγελάτο,πέφτουμε στις λακούβες και λέμε και ευχαριστώ,κατηγορούμε μια ζωή τους πολιτικούς για όλα,ανεχόμαστε τα πάντα και ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ!!!!
Ας φτιάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας και μετά να νοιαστούμε για τους άλλους.Δυστυχώς ή ευτυχώς είσαι απόλυτα σωστός!
Παλιότερα είχα επισημάνει σε θέμα περί λακουβών,πώς από το 100% των φορουμάδων που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση το 80% και κάτι.... βάση στατιστικής είχαν ψηφίσει(στην χειρότερη κατάσταση) κάποιο από τα 2 κόμματα που έφεραν το οδικό μας δίκτυο σ΄αυτή την μορφή.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ,ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!ΥΓ
Τα Ολυμπιακά έργα στο Μαραθώνα από 1.5 δις τελικά θα κοστίσουν 7 δις!!!ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΟΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΤΑ ΔΙΣ!!!
-
η φάση τέλειωσε πριν να αρχίσει μου φαινεται σε ότι αφορά τον εθελοντισμό... στην Αυστραλία το 1/3 και παραπάνω την κοπάνησαν από τη θέση τους τη πρώτη μέρα...φαντάσου εδώ τι έχει να γίνει...
ΓΕΝΙΚΩΣ ΙΙΙ !!!