-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μαρεσει που εχουμε την γνωμη οτι εμεις εστω και αν εχουμε ζησει στην Ελλαδα και στις ΗΠΑ οι πληροφοριες μας δεν μετρανε μια αλλα αυτοι δεν χρειαζονται να ερθουν και εστω και αν ερχοντουσαν θα βλεπανε 'ΛΙΓΑ'
Παρε κατι δημοκρατες ρε συ. Που θελουνε να ακουνε οτι τους βολευει και να μετρανε οτι τους αρεσει και ολοι οσοι διαφωνουν θερουνται κατευθυνομενοι και οτι δεν βλεπουν την αλλη οψη του νομισματος.
Μετα περιμενουμε να μιλησουμε και να ανταλαξουμε αποψεις. Οταν οπως φαινεται η γνωμη μας και οι πληροφοριες μας φιλτραρονται με τον αν τους αρεσει και συμφωνουν η οχι.
Θα επερεπε να θυμωνω οπως αυτοι θυμωνουν οταν τους λεμε οτι ειναι λαθος αλλα δεν μπορω απο το να το θεωρω το λιγωτερο αστειο και λιγακι ανησυχητικο.
Νικος
Ενώ αντίθετα όσοι ζουν στην Ελλάδα και δε ζουν στις ΗΠΑ δεν 'δικαιούνται δια να ομιλούν' έγκυρα για τις ΗΠΑ.
Εγκυρα μπορουν αν ομιλουν, με την εννοια του εξυπνακια που τα ξερει δεν μπορουν να ομιλουν.
Αυτό είναι λάθος για 2 βασικούς λόγους:
ο Εφ΄ όσον εσύ έχεις φύγει από την Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια και άλλα 12 τόσα ο gavriil1, δεν ξέρετε τίποτα παραπάνω για τη σύγχρονη Ελλάδα απ΄ όσα ξέρουν τόσοι εδώ για τις σύγχρονες ΗΠΑ από δικούς τους φίλους και συγγενείς εκεί. Εν ολίγοις, τουρίστες αυτοί στις ΗΠΑ, τουρίστες εσείς στην Ελλάδα (κακά τα ψέμματα). Δεν αρκεί να έρχεσαι μια φορά το χρόνο για 15 μέρες στην Ελλάδα για να μπορείς να διαμορφώνεις άποψη εξ΄ ίσου έγκυρη με κάποιον που ζει μόνιμα εδώ (το ίδιο φυσικά και για τις ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα)
Σωστα. Ομως βολικα βγαζεις ενα καιριο κριτηριο εξω απο το equation. Το οτι εγω και ο Νικος εχουμε γεννηθει και μεγαλωσει στην Ελλαδα. Εγω 22 χρονια εκει. Υπαρχει κανεις εδω που εχει γεννηθει και μεγαλωσει στις ΗΠΑ?
Επισης, επηδει γεννηθηκαμε στην Ελλαδα αυτο μας δινει το προνομιο των γωνιων και αδερφιων (?) στην Ελλαδα. Οπως επισης και school friends. Αυτο δεν μπορει να συγκριθει με συγγενοις καποιου απο Ελλαδα στις ΗΠΑ. Ειχα και εχω και εγω ξαδερφο στο Σικαγο. ΤΟν ειχα οταν ζουσα Ελλαδα και τον εχω και οταν ζω εδω. Ποτε και πως με βοηθησε να καταλαβω την χωρα καλυτερα, δεν εχω ιδεα. Αρα καμια σχεση η περιπτωση μας με καποιου Ελληνα που γεννηθηκε και ζει Ελλαδα και εχει ενα θειο/ξαδερφο στις ΗΠΑ που τους βλεπει μια στα χιλια, ή ακομη και εαν τους βλεπει συχνα. Εμεις εδω ειμαστε σχεδον καθε μερα, πιο συχνα απο τους θειους. Βλεπουμε ποσα ανοιχτα αφτια υπαρχουν...
ο Δε ζούμε πια στην εποχή του τηλεφώνου και της εφημερίδας. Η πληροφόρηση για οποιοδήποτε μέρος είναι πολύπλευρη, πολυδιάστατη και, αν ξέρεις τι να επιλέγεις (δύσκολο...), επαρκής και αντικειμενική. Ισως μάλιστα περισσότερο αντικειμενική από κάποιον που ζει εκεί, διότι η απόσταση βοηθάει να δεις τα πράγματα από πιο 'κρύο' πρίσμα (πολύ σωστά είχε πει ο kouk νομίζω σε κάποιο άλλο θέμα 'νομίζετε πως εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε σωστή πληροφόρηση για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ?'). Αυτό βέβαια όχι τόσο για ζητήματα καθημερινότητας (όπως πχ. το σύστημα υγείας) αλλά κυρίως για πιο επιδεχόμενα 'ειδησεογραφικής' θεώρησης και πιο παγκόσμιου χαρακτήρα (πχ. εξωτερική πολιτική ή το θέμα του doping (γιατί πρέπει να ζεις στις ΗΠΑ για να ξέρεις τι 'παίζεται' εκεί με το θέμα αυτό ?) ή ακόμα και η αυτοκίνηση, τα οποία περιγράφονται επαρκώς σε πλήθος πηγών πληροφόρησης.
Σιγουρα τα international θεματα ειναι συζητησημα με ιση αξιοπιστια απο ολους, οπως πχ ντοπινγκ. Ομως για θεματα ΗΠΑ, δεν εχει σημασια το ιντερνετ και το ποσο ευκολο ειναι να ενημερωθει κανεις. Διοτι η βαση λειπει. Η βαση ειναι η κατανοηση της χωρας των ΗΠΑ απο πλευρας τροπου σκεψης, πιστευω και αλλων τετοιοων κριτηριων που μονο εαν καποιος ζησει πολλα χρονια εδω και κανει οικογενεια ΚΑΙ! συναναστραφει με ΗΠΑμερικανους για πολυ καιρο και με πολυπλευρους τροπους, θα αρχισει να καταλαβαινει.
Τα νεα (οπως και η ιστορια) απο μονα τους δεν λενε τιποτε, παντα ελεγα. TΟ interpretation των νεων ειναι αυτο που παιζει ρολο.
Εαν εγω ειμαι ο δε βοις και πιστευω οτι οσοι εχουν κανει λεφτα και ειναι απο ΗΠΑ ειναι καθηκια π.χ. (γενικευω to make a point), ποτε δεν προκειτε να καταλαβω σωστα οποιοδηποτε νεο εχει να κανει με το παραπανω θεμα. Μια ζωη θα το παρεξηγω.
Συνεπώς νομίζω πρέπει η χρήση της 'καραμέλας' 'δε ζείτε εδώ' να μετριαστεί στις περιπτώσεις όπου αυτό έχει όντως νόημα, διαφορετικά χάνει την αξία του ως επιχείρημα.
Καραμελα για σενα, διοτι δεν σε βολευει. Και επιχειρημα ειναι και εχει αξια την οποια εσυ δεν θα καταλαβεις ποτε, οσο ζεις σε μια χωρα και μονο.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Φυσικά Νίκο αυτό που περιγράφεις ισχύει και ανάποδα και επίσης έχει χιλιοαναλυθεί. Ακόμα και για άτομα που έχουν πάει στις ΗΠΑ αλλά δεν βλέπουν τα πράγματα τόσο ακραία όσο π.χ. ο Γαβριήλ.
Οπως και να είναι, ο καθένας την άποψή του τελικά.
Τώρα αν αυτό σε ενοχλεί....δεν ξέρω τι να πω!
Τι περιμενες? Να δεχθούμε την άλλη άποψη για να αποδείξουμε κάτι?!
Δηλαδη εγω τα 'βλεπω τα πραγματα' με ακραιο τροπο για σενα Νικο? ΟΛΑ τα πραγματα? Εαν ναι, τοτε οι περισσοτεροι ΗΠΑμερικανοι ειναι ακραιοι για σενα.
Γαβριήλ, δεν σκέφτονται ΟΛΟΙ οι Αμερικανοί όπως εσυ, όπως δεν σκέφτονται ΟΛΟΙ οι Έλληνες όπως εγω.
Ναι, πιστεύω οτι οι θέσεις σου είναι ακραίες!
Οι θεσεις μου για καποιο θεμα ή θεματα ή για οτιδηποτε μου εχεις διαβασει να γραφω?
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Τα νεα (οπως και η ιστορια) απο μονα τους δεν λενε τιποτε, παντα ελεγα. TΟ interpretation των νεων ειναι αυτο που παιζει ρολο.Τα FACTS είναι η αρχή. Χωρίς αυτά δεν έχεις τίποτα. Από κει και πέρα δέξου ότι υπάρχουν τόσα 'interpretations' όσα και διαφορετικές φιλοσοφίες γύρω από ένα θέμα.
για θεματα ΗΠΑ, δεν εχει σημασια το ιντερνετ και το ποσο ευκολο ειναι να ενημερωθει κανεις. Διοτι η βαση λειπει. Η βαση ειναι η κατανοηση της χωρας των ΗΠΑ απο πλευρας τροπου σκεψης, πιστευω και αλλων τετοιοων κριτηριων που μονο εαν καποιος ζησει πολλα χρονια εδω και κανει οικογενεια ΚΑΙ! συναναστραφει με ΗΠΑμερικανους για πολυ καιρο και με πολυπλευρους τροπους, θα αρχισει να καταλαβαινει.
Άλλο να κρίνεις γεγονότα κι άλλο να υιοθετείς συγκεκριμένο τρόπο σκέψης. Μήπως ν' ανοίξουμε καλύτερα ένα άλλο θέμα για 'πλύση εγγεφάλου' που σε κάνει να δεις την 'υπέρτατη αλήθεια' μόλις μετακομίσεις στις ΗΠΑ;....
Εαν εγω ειμαι ο δε βοις και πιστευω οτι οσοι εχουν κανει λεφτα και ειναι απο ΗΠΑ ειναι καθηκια π.χ. (γενικευω to make a point), ποτε δεν προκειτε να καταλαβω σωστα οποιοδηποτε νεο εχει να κανει με το παραπανω θεμα. Μια ζωη θα το παρεξηγω.
Λάθος παράδειγμα. Tι σχέση έχει το αν είναι καθίκια ή όχι με τα υπόλοιπα νέα;;...
Το σωστό παράδειγμα έχει ως εξής:
Aν εγώ είμαι ο gavriil1 και νομίζω ότι ο thevoice (και άλλοι) είναι 'liberal', O,TI και να γράψει/γράψουν θα το θεωρήσω προπαγάνδα και θα το παρεξηγήσω (άσχετα αν τα γεγονότα το αποδεικνύουν) επειδή το λέει αυτός/αυτοί.
Συνεπώς νομίζω πρέπει η χρήση της 'καραμέλας' 'δε ζείτε εδώ' να μετριαστεί στις περιπτώσεις όπου αυτό έχει όντως νόημα, διαφορετικά χάνει την αξία του ως επιχείρημα.
Καραμελα για σενα, διοτι δεν σε βολευει. Και **επιχειρημα ειναι **και εχει αξια την οποια εσυ δεν θα καταλαβεις ποτε, οσο ζεις σε μια χωρα και μονο.
Χθες είδα μια κατσαρίδα στο δρόμο, μεγάλη όσο ένα αυτοκίνητο!!!
Απαιτώ όποιος δε ζει εδώ να με πιστέψει. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Και ο Bill Gates έχει δηλώσει ότι θα αφήσει πολύ μικρό μέρος της περιουσίας του στα παιδία του και ότι το υπόλοιπο θα το αξιοποιήσει σε φιλανθρωπίες. Ως δικαιολογία ανέφερε το ότι δε θέλει τα παιδιά του να επαναπαυτούν εντελώς στη ζωή τους. Μη ξεχνάτε πάντως ότι στην τάξη μεγέθους που αναφερόμαστε είτε τα παιδιά τους κληρονομήσουν 5 δις δολ. είτε 45 δις δολ. πιστεύω ότι μικρή σημασία έχει.
Αυτή τη στιγμή άλλωστε η περιουσία του Bill Gates αγγίζει τα 50 δις δολ. και του Warren Buffett τα 40 δις δολ.
Όσο για αυτό που ακούγεται συνεχώς ότι το κάνουν για φορολογικούς λόγους να πω ότι το θεωρώ απαράδεκτο ως σχόλιο! Να το λέμε αυτό για κάποιον που δίνει το 1/1000 της περιουσίας του έχει καλώς, να το λέμε όμως για κάποιον που δίνει την πλειοψηφία της περιουσίας του το θεωρώ ξεφτίλα.Σωστός!
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
για να πλουτίσει καποιος σημαίνει ότι κάποιοι άλλοι (καποιοι ΠΟΛΛΟΙ αλλοι) εγιναν φτωχότεροι.περισσοτερο φτωχοί ή λιγοτερο δεν παιζει ρόλο. ξεglue επιτελους
Αυτή η άποψη όμως παραβλέπει το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων και όποιος προλάβει, όπως προλάβει θα κερδίσει το μεγαλύτερο ποσοστό της πίτας.
-
Να πω κατι ?
Τι αντικτυπο θα εχει η πωληση των μετοχων του γερου στις αντιστοιχες εταιρειες και γενικα στο χρηματιστηριο των ΗΠΑ ?
Πως θα αντιδρασει η οικονομια σε τοση μεγαλη πωληση μετοχων ?
Εκτος και τις πουλαει λιγες λιγες, οποτε θα εχει πεθανει πριν καλα καλα πουλησει το 1/5 των μετοχων του (οταν θα ειναι 124 χρονων )Buffet σκασε και κανα δις στον ΠΑΟΚ ..... και αυτοι αναγκη απο φιλανθρωπιες εχουν
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
BTW δεν κοιμαστε μερικοι ποτε?
Όχι! Κανονίζουμε να μένει πάντα κάποιος ξύπνιος να φυλάει το φόρουμ!
Εγώ φυλάω σκοπιά 2-6, ας πούμε...
χαχαχαχαχαχαχα!
'Το φόρουμ και τα μάτια σας!!' - Ο admin στα μελη του φορουμ
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μαρεσει που εχουμε την γνωμη οτι εμεις εστω και αν εχουμε ζησει στην Ελλαδα και στις ΗΠΑ οι πληροφοριες μας δεν μετρανε μια αλλα αυτοι δεν χρειαζονται να ερθουν και εστω και αν ερχοντουσαν θα βλεπανε 'ΛΙΓΑ'
Παρε κατι δημοκρατες ρε συ. Που θελουνε να ακουνε οτι τους βολευει και να μετρανε οτι τους αρεσει και ολοι οσοι διαφωνουν θερουνται κατευθυνομενοι και οτι δεν βλεπουν την αλλη οψη του νομισματος.
Μετα περιμενουμε να μιλησουμε και να ανταλαξουμε αποψεις. Οταν οπως φαινεται η γνωμη μας και οι πληροφοριες μας φιλτραρονται με τον αν τους αρεσει και συμφωνουν η οχι.
Θα επερεπε να θυμωνω οπως αυτοι θυμωνουν οταν τους λεμε οτι ειναι λαθος αλλα δεν μπορω απο το να το θεωρω το λιγωτερο αστειο και λιγακι ανησυχητικο.
Νικος
Νομίζω πως τόσο εσύ όσο και ο gavriil1, επειδή έχετε γεννηθεί στην Ελλάδα και ζείτε μόνιμα στις ΗΠΑ, θεωρείτε πως είστε qualified να μιλάτε εξίσου έγκυρα και για τις δύο χώρες.
Ενώ αντίθετα όσοι ζουν στην Ελλάδα και δε ζουν στις ΗΠΑ δεν 'δικαιούνται δια να ομιλούν' έγκυρα για τις ΗΠΑ.
Αυτό είναι λάθος για 2 βασικούς λόγους:
ο Εφ΄ όσον εσύ έχεις φύγει από την Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια και άλλα 12 τόσα ο gavriil1, δεν ξέρετε τίποτα παραπάνω για τη σύγχρονη Ελλάδα απ΄ όσα ξέρουν τόσοι εδώ για τις σύγχρονες ΗΠΑ από δικούς τους φίλους και συγγενείς εκεί. Εν ολίγοις, τουρίστες αυτοί στις ΗΠΑ, τουρίστες εσείς στην Ελλάδα (κακά τα ψέμματα). Δεν αρκεί να έρχεσαι μια φορά το χρόνο για 15 μέρες στην Ελλάδα για να μπορείς να διαμορφώνεις άποψη εξ΄ ίσου έγκυρη με κάποιον που ζει μόνιμα εδώ (το ίδιο φυσικά και για τις ΗΠΑ ή οποιαδήποτε άλλη χώρα)
ο Δε ζούμε πια στην εποχή του τηλεφώνου και της εφημερίδας. Η πληροφόρηση για οποιοδήποτε μέρος είναι πολύπλευρη, πολυδιάστατη και, αν ξέρεις τι να επιλέγεις (δύσκολο...), επαρκής και αντικειμενική. Ισως μάλιστα περισσότερο αντικειμενική από κάποιον που ζει εκεί, διότι η απόσταση βοηθάει να δεις τα πράγματα από πιο 'κρύο' πρίσμα (πολύ σωστά είχε πει ο kouk νομίζω σε κάποιο άλλο θέμα 'νομίζετε πως εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε σωστή πληροφόρηση για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις ?'). Αυτό βέβαια όχι τόσο για ζητήματα καθημερινότητας (όπως πχ. το σύστημα υγείας) αλλά κυρίως για πιο επιδεχόμενα 'ειδησεογραφικής' θεώρησης και πιο παγκόσμιου χαρακτήρα (πχ. εξωτερική πολιτική ή το θέμα του doping (γιατί πρέπει να ζεις στις ΗΠΑ για να ξέρεις τι 'παίζεται' εκεί με το θέμα αυτό ?) ή ακόμα και η αυτοκίνηση, τα οποία περιγράφονται επαρκώς σε πλήθος πηγών πληροφόρησης.
Πραγματικα πρεπει να αστειευεσαι. Απο την μια μερια λες οτι αμα καποιος δεν ζει στις ΗΠΑ μπορει να εχει εγκυρη γνωμη και απο την αλλη οτι μια δεν ζουμε πλεον στην Ελλαδα δεν εχουν δικαιωμα να εχουμε γνωμη. Μιλαμε και την πιτα γερη και τον σκυλο χορτατο.
Σορυ φιλε μου αλλα οταν καποιος εχει ζησει 20 χρονια καπου πρεπει να αυτα τα 20 χρονια να μετρανε για καποια εμπειρια. Οσο και αν δε αρεσει σε μερικους και οσο και αν θεωρουν το οτι το διαδυκτιο ειναι τοσο διαδεδομενο και η πληροφοριες ειναι παντου αυτο δεν το αλλαζει.
Στα 3/4 των γνωμων για διαφορα θεματα σχετικα με τις ΗΠΑ ειναι παραπληφορημενες γνωμες και γνωμες που διακατεχονται απο στειρο αντι αμερικανισμο. Ποσο νομιζετε πρεπει να κατσουμε να τις αναλυουμε και να τις ανταπανταμε.
Και στο κατω κατω οταν μιλαω για μια εμπειρια που εχω για την Ελλαδα τωρα δεν κανω αναλυση απο το τι διαβασα το in.gr ουτε αλλα απο κατι που προσωπικα ειχα εμπειρια. Τι εγινε στην εφορια που σταθηκα στην ουρα τι εγινε στο νοσοκομειο που ημουνα οταν ηταν αρρωστος ο πατερας μου και η μανα μου. Ποσοι απο εδω μεσα εχουν πραγματικη προσωπικη εμπειρια για τα περισσοτερα που μιλανε; Λεω ενα φανταστικα μικρο ποσοστο. Οι πιο πολλοι πανε σε 3-4 ιστοσελιδες που συμφωνουνε με αυτα που σκεφτονται και μετα ερχονται εδω μεσα και μας κανουνε συνδεσμο. Που ειναι η αναλυση των υπερ και των κατα, που ειναι η τεκμηριωση;
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Στα 3/4 των γνωμων για διαφορα θεματα σχετικα με τις ΗΠΑ ειναι παραπληφορημενες γνωμες και γνωμες που διακατεχονται απο στειρο αντι αμερικανισμο.
που ειναι η τεκμηριωση;
Νικος
3/4 του πλανητη εννοεις ?
Εσυ γιατι νομιζεις οτι ο σκεπτομενος κοσμος σιχαινεται (δεν μιλαμε για εμπαθεια, μιλαμε για σιχαμαρα)την αμερικη ?
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
δεν μιλαμε για εμπαθεια, μιλαμε για σιχαμαραΜέτρησε πόσα αμερικάνικα προϊόντα έχει ο κόσμος στα σπίτια του και ξανασκέψου αν η σιχαμάρα είναι πραγματική ή όχι.
Μοιράζουν πράσινες κάρτες (δουλεύεις νόμιμα) οι αμερικάνοι, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μπει σε κλήρωση.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Να πω κατι ?Τι αντικτυπο θα εχει η πωληση των μετοχων του γερου στις αντιστοιχες εταιρειες και γενικα στο χρηματιστηριο των ΗΠΑ ?
Πως θα αντιδρασει η οικονομια σε τοση μεγαλη πωληση μετοχων ?
Εκτος και τις πουλαει λιγες λιγες, οποτε θα εχει πεθανει πριν καλα καλα πουλησει το 1/5 των μετοχων του (οταν θα ειναι 124 χρονων )Buffet σκασε και κανα δις στον ΠΑΟΚ ..... και αυτοι αναγκη απο φιλανθρωπιες εχουν
Να και μια πανω απο μετριου ποιοτητας ερωτηση. Thank you.
Το πρωτο μερος της ερωτησης σου ειναι ακρετα καλο, με το δευτερο δηχνεις οτι δεν καταλαβαινεις το μεγεθος των καιφαλαιοαγορων των ΗΠΑ, και κατι τετοιο φυσικα δεν ειναι κακο, απλα ειναι αυτο που ειναι.
Το πρωτο μερος της ερωτηση σου θελει μια μικρη αλλαγη:
'Τι αντικτυπο θα εχει η πωληση των μετοχων του γερου στις αντιστοιχες εταιρειες '
σε
'Τι αντικτυπο θα εχει η πωληση των μετοχων του γερου στην εταιρια του'
ΑΥτο ηταν μια απο τις ερωτησεις που του εγιναν οταν το ανακοινωσε και βασικα δεν περιμενει ο Μπαφετ οτι θα υπαρξει μεγαλο προβλημα. Δεν εξηγησε γιατι, αλλα σιγουρα μπορουμε να φανταστουμε τους λογους. Ο Μπαφετ ειναι πολυ κοντα με τους μεγαλους μετοχους της. Αυτο σημενει οτι πριν κανει την ανακοινωση τα πραγματα συζητηθηκαν και οποια νευρα και concerns, καλμαρανε.
Επισης η πωληση, ναι οπως υπεθεσες, θα γινει σε μια δεκαετια, αρα σιγα σιγα.
Τωρα για το δευτερο σκελος της ερωτησης σου:
'Τι αντικτυπο θα εχει η πωληση των μετοχων του γερου...γενικα στο χρηματιστηριο των ΗΠΑ ? Πως θα αντιδρασει η οικονομια σε τοση μεγαλη πωληση μετοχων ?'
Η BERKSHIRE HATH HLD του Μπαφετ εχει μετοχικο κεφαλαιο σημερα περιπου 140 δις δολλαρια. Αυτος θα πουλησει τα 37 δις σε 10 χρονια (και στο τελος το συνολο μαντευω θα ειναι μεγαλυτερο των 37 λογο χρονου). Αυτα τα λεφτα ειναι σταγονα στον ωκεανο της κεφαλαιοαγορας των ΗΠΑ.
Το NYSE μονο (οπου εκει αλλαζει χερια η εταιρια του Μπαφετ), ο οποιος ειναι ενας δεικτης απο διαφορους στις ΗΠΑ, ειχε κεφαλαιοποιση της ταξης του $21 τρις τον Δεκεμβριο του 2005. Τα 37 δις του Μπαφετ σε 10 χρονια δεν προκειτε ουτε να φανουν ως ιδιαιτερο blip στην ολη υποθεση συναλλαγων.
Αρα οχι. Δεν θα εχει αντικτυπο στην αγορα και ακομη περισσοτερο κανενα αντικτυπο στην οικονομια των ΗΠΑ η οποια παραγει 11 τρις δολλαρια τον χρονο.
-
^ by the way, η τιμη της BERKSHIRE HATH σημερα ειναι γυρω στα $90,200 η μια
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Στα 3/4 των γνωμων για διαφορα θεματα σχετικα με τις ΗΠΑ ειναι παραπληφορημενες γνωμες και γνωμες που διακατεχονται απο στειρο αντι αμερικανισμο.
που ειναι η τεκμηριωση;
Νικος
Εσυ γιατι νομιζεις οτι ο σκεπτομενος κοσμος σιχαινεται (δεν μιλαμε για εμπαθεια, μιλαμε για σιχαμαρα)την αμερικη ?
Για τους ιδιους λογους που ο Bill Gates και η Microsoft ειναι εξησου σιχαμεροι ανα τον κοσμο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
δεν μιλαμε για εμπαθεια, μιλαμε για σιχαμαρα
Μέτρησε πόσα αμερικάνικα προϊόντα έχει ο κόσμος στα σπίτια του και ξανασκέψου αν η σιχαμάρα είναι πραγματική ή όχι.
Οπως ειπα. Μαικροσοφτ και Γκειτς.
Χρισημοποιωντας Windows, IE και Word γραφει ποσο σιχενεται αυτους που τα δημιουργησαν.
-
Τελος, εσυ ποσα χρονια εχεις ζησει ΗΠΑ που την εμαθες και την ξερεις απ'εξω και ανακατωτα? **Φιλε. **
Καθόλου!!!Δεν έχω ζήσει ούτε μια μέρα!Αυτό δεν ήθελες να ακούσεις;**Φίλε.
**
Κοίτα να δεις όμως που εδώ η τηλεόραση και οι εφημερίδες εκφράζονται ελεύθερα και καθημερινά βλέπουμε τον 'αγώνα για την παγκόσμια ειρήνη' που κάνουν οι αρχηγοί σας...
Ίσως (για να αντιστρέψω το επιχείρημα...) αν έρθεις ΕΣΥ στην Ελλάδα αλλα όχι για διακοπές και μαύρισμα, να καταλάβεις τι στο καλό γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και γιατί γράφονται τόσα εδώ μέσαΜαρεσει που εχουμε την γνωμη οτι εμεις εστω και αν εχουμε ζησει στην Ελλαδα και στις ΗΠΑ οι πληροφοριες μας δεν μετρανε μια αλλα αυτοι δεν χρειαζονται να ερθουν και εστω και αν ερχοντουσαν θα βλεπανε 'ΛΙΓΑ'
το τι θεωρεί καθένας τον εαυτό του, δικό του θέμα και ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ
Σε απέτρεψα απ το να πεις τη γνώμη σου;
Πες μου αυτά που πιστεύεις, να δεις αν θα τα ακούσω
Το λέω γιατί είναι η πρώτη φορά που συνομιλώ μαζί σου...ΥΓ Το emoticon που ξεραίνεται στα γέλια, σε μια σοβαρή συζήτηση, μόνο ως ρηχή και εκνευριστική ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Πραγματικα πρεπει να αστειευεσαι. Απο την μια μερια λες οτι αμα καποιος δεν ζει στις ΗΠΑ μπορει να εχει εγκυρη γνωμη και απο την αλλη οτι μια δεν ζουμε πλεον στην Ελλαδα δεν εχουν δικαιωμα να εχουμε γνωμη. Μιλαμε και την πιτα γερη και τον σκυλο χορτατο.Καταρχήν διάβασε πιο προσεκτικά τι έγραψα, το υπεραπλουστεύεις. Και σίγουρα δεν έγραψα για δικαιώματα
Διαφωνείς πως υπάρχουν ζητήματα 'παγκόσμιου ενδιαφέροντος' που δεν είναι καθόλου ανάγκη να ζεις στις ΗΠΑ για να έχεις έγκυρη άποψη για αυτά ? Και δε μιλάω μόνο για εξωτερική πολιτική αλλά και για ζητήματα όπως η οικονομία και αυτοκίνηση. Δηλαδή πρέπει να ζεις στις ΗΠΑ για να αντιληφθείς τον οδηγικό χαρακτήρα αυτοκινήτων ΗΠΑμερικάνικων προδιαγραφών (που έχεις οδηγήσει για 100 μίλια, που λέει ο λόγος, όχι βέβαια από τα specs) ? Δηλαδή πρέπει να έχεις οδηγήσει αυτοκίνητα ΗΠΑμερικάνικων προδιαγραφών για να μπορείς να κρίνεις την τεχνολογία τους ή τις διαστάσεις τους ? κτλ. κτλ. Δηλαδή πρέπει να ζεις στις ΗΠΑ για να αντιλαμβάνεσαι πως λειτουργεί ο καπιταλισμός ? (κλασσική ατάκα του gavriil1)
Διαφωνείς πως υπάρχουν ζητήματα στα οποία εσύ που ζεις στις ΗΠΑ έχεις λιγότερο σφαιρική ενημέρωση από κάποιον που ζει εκτός ? (έφερα παράδειγμα τα Ελληνοτουρκικά για κάποιον Ελληνα. Αντίστοιχα για τις ΗΠΑ ζητήματα όπως διάφορα για τον πόλεμο στο Ιράκ (τα σχετικά με τις βόμβες λευκού φωσφόρου στη Φαλούτζα ο gavriil1 είπε πως τα άκουσε όταν ήταν στην Ελλάδα) κτλ. κτλ.
Στα 3/4 των γνωμων για διαφορα θεματα σχετικα με τις ΗΠΑ ειναι παραπληφορημενες γνωμες και γνωμες που διακατεχονται απο στειρο αντι αμερικανισμο. Ποσο νομιζετε πρεπει να κατσουμε να τις αναλυουμε και να τις ανταπανταμε.
Καθόλου, κανείς δε σε υποχρεώνει.
Οταν όμως αποφασίζεις να απαντήσεις, πρέπει να σέβεσαι το συνομιλητή σου και όχι να τον 'ξεπετάς' με ένα 'δεν καταλαβαίνεις πως λειτουργεί το ΧΧΧ πράγμα στις ΗΠΑ' ή ακόμα χειρότερα με ένα ειρωνικό emoticon.Και στο κατω κατω οταν μιλαω για μια εμπειρια που εχω για την Ελλαδα τωρα δεν κανω αναλυση απο το τι διαβασα το in.gr ουτε αλλα απο κατι που προσωπικα ειχα εμπειρια. Τι εγινε στην εφορια που σταθηκα στην ουρα τι εγινε στο νοσοκομειο που ημουνα οταν ηταν αρρωστος ο πατερας μου και η μανα μου.
Η εμπειρία σου προ 20 ετών μετράει φυσικά αλλά είναι όπως και να το κάνουμε παρωχημένη. Θα μου επιτρέψεις να επιμείνω όμως, πως για το 'σήμερα' (και, επαναλαμβάνω, για τα ζητήματα εκείνα που άπτονται της καθημερινότητας) εξακολουθείς (παρά τις εμπειρίες σου) να έχεις λιγότερη έγκυρη άποψη από μένα (όπως και εγώ εννοείται έχω λιγότερο έγκυρη άποψη από σένα για τα των ΗΠΑ). Και άρα σίγουρα δεν είσαι στην προνομιακή θέση (εξίσου Ελληνας και ΗΠΑμερικάνος) που νομίζεις πως είσαι.
EDIT: Γιατί το λέω αυτό ? Πολύ απλά, για να λες ότι 'ζεις' σε ένα μέρος θα πρέπει να είσαι αναγκασμένος, μέσα στο οικονομικό, πολιτικό, νομικό και κοινωνικό πλαίσιο που σου θέτει αυτό το μέρος, να λαμβάνεις συνέχεια (όχι κατ΄εξαίρεση) αποφάσεις, που επηρεάζουν σημαντικά το μέλλον το δικό σου και των οικείων σου, . 'Τι δουλειά θα κάνω' 'Πως θα ανοίξω μια επιχείρηση' 'Πως θα χτίσω σπίτι' 'Πως θα μεγαλώσω τα παιδιά μου' 'Πως θα γίνω καλά αν είμαι άρρωστος' κτλ. Αν οι αποφάσεις είναι του επιπέδου 'που θα πάω αύριο για μπάνιο' 'να πάω με αεροπλάνο ή με καράβι' 'πως θα συναντήσω το φιλαράκι από το σχολείο', ή ακόμα και 'πόση ώρα θα μου πάρει στην εφορία', τότε δε θεωρώ πως 'ζεις' στο μέρος αυτό και πως είσαι λίγο-πολύ τουρίστας.
Ποσοι απο εδω μεσα εχουν πραγματικη προσωπικη εμπειρια για τα περισσοτερα που μιλανε; Λεω ενα φανταστικα μικρο ποσοστο. Οι πιο πολλοι πανε σε 3-4 ιστοσελιδες που συμφωνουνε με αυτα που σκεφτονται και μετα ερχονται εδω μεσα και μας κανουνε συνδεσμο. Που ειναι η αναλυση των υπερ και των κατα, που ειναι η τεκμηριωση;
Δε διαφωνώ με αυτό που λες εν γένει. Ωστόσο, πιστεύεις πως εσύ προσωπικά δίνεις κάποια ιδιαίτερη τεκμηρίωση ? Καταλαβαίνω πως στα έχουν (έχουμε) πρήξει αλλά more often than not πέφτεις και εσύ στο τριπάκι των ειρωνικών emoticons (στο λέω με κάθε ειλικρίνεια και φιλικά εννοείται).
-
δεν μιλαμε για εμπαθεια, μιλαμε για σιχαμαρα
Μέτρησε πόσα αμερικάνικα προϊόντα έχει ο κόσμος στα σπίτια του και ξανασκέψου αν η σιχαμάρα είναι πραγματική ή όχι.
Οπως ειπα. Μαικροσοφτ και Γκειτς.
Χρισημοποιωντας Windows, IE και Word γραφει ποσο σιχενεται αυτους που τα δημιουργησαν.
εγω που δεν χρησιμοποιω στο pc μου windows, IE ουτε και word μπορω να γραφω οτι σιχαινομαι τα windows;
τα σιχαινομαι γιατι ηταν ΓΙΑ τον ΠΕο 3Καβαλο και με απογοητευσαν σαν καταναλωτη..
ολο κατι μαλακια συνεβαινε, format καθε 3ς και λιγο, μπλε οθονες..
και δε σου δινουν και τη δυνατοτητα να κανεις ο,τι θελεις σα χρηστης στο δικο σου λογισμικο, σου πετανε μια μπλε οθονη και κοψε το λαιμο σου. Windows = ΓΤΠ
Το μονο που εχω στερηθει στο linux, ειναι τα παιχνιδια, αλλα αγορασα παιχνιδομηχανη και δε με νοιαζει.. τουλαχιστον εχεις τον ελεγχο, κανεις ο,τι θες και απο σταθεροτητα, full. τωρα που θα κανω αναβαθμιση σε Fedora Core 5, αναμεινετε στο ακουστικο σας..Τωρα εχω στο qtek windows mobile, μεχρι στιγμης πανε πολυ καλα, τελεια, παρολα οσα ακουω οτι δεν ειναι σταθερα κλπ, και εχω αρχισει να ανησυχω..
Φοβαμαι να το μακαλεψω.. -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
που ειναι η τεκμηριωση;
Νικος
Mιλαμε απο την πολη ερχομαι και στην κορφη κανελλα. Μιλαμε για την γνωμη μιας μικροσκοπικης μειοψηφειας σε ενα μεσο/μικρο φορουμ. Και εσυ αποδυκνειεις τρανα τα γραφομενα μου σχετικα με τον στειρο αντιαμερικανισμο.
-
Ο χρήστης cavalino gr έγραψε:
Τελος, εσυ ποσα χρονια εχεις ζησει ΗΠΑ που την εμαθες και την ξερεις απ'εξω και ανακατωτα? **Φιλε. **
Καθόλου!!!Δεν έχω ζήσει ούτε μια μέρα!Αυτό δεν ήθελες να ακούσεις;**Φίλε.
**Οπως και νομιζα. Thank you very much.
Κοίτα να δεις όμως που εδώ η τηλεόραση και οι εφημερίδες εκφράζονται ελεύθερα και καθημερινά βλέπουμε τον 'αγώνα για την παγκόσμια ειρήνη' που κάνουν οι αρχηγοί σας...
Ίσως (για να αντιστρέψω το επιχείρημα...) αν έρθεις ΕΣΥ στην Ελλάδα αλλα όχι για διακοπές και μαύρισμα, να καταλάβεις τι στο καλό γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο και γιατί γράφονται τόσα εδώ μέσα
Ε τι να κανω, εχω ζησει στην Ελλαδα μονο 4 εβδομαδες συνολο. Αρκετα δεν ειναι για να ξερω την χωρα? Τι λες?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πραγματικα πρεπει να αστειευεσαι. Απο την μια μερια λες οτι αμα καποιος δεν ζει στις ΗΠΑ μπορει να εχει εγκυρη γνωμη και απο την αλλη οτι μια δεν ζουμε πλεον στην Ελλαδα δεν εχουν δικαιωμα να εχουμε γνωμη. Μιλαμε και την πιτα γερη και τον σκυλο χορτατο.
Καταρχήν διάβασε πιο προσεκτικά τι έγραψα, το υπεραπλουστεύεις. Και σίγουρα δεν έγραψα για δικαιώματα
Διαφωνείς πως υπάρχουν ζητήματα 'παγκόσμιου ενδιαφέροντος' που δεν είναι καθόλου ανάγκη να ζεις στις ΗΠΑ για να έχεις έγκυρη άποψη για αυτά ? Και δε μιλάω μόνο για εξωτερική πολιτική αλλά και για ζητήματα όπως η οικονομία και αυτοκίνηση. Δηλαδή πρέπει να ζεις στις ΗΠΑ για να αντιληφθείς τον οδηγικό χαρακτήρα αυτοκινήτων ΗΠΑμερικάνικων προδιαγραφών (που έχεις οδηγήσει για 100 μίλια, που λέει ο λόγος, όχι βέβαια από τα specs) ? Δηλαδή πρέπει να έχεις οδηγήσει αυτοκίνητα ΗΠΑμερικάνικων προδιαγραφών για να μπορείς να κρίνεις την τεχνολογία τους ή τις διαστάσεις τους ? κτλ. κτλ. Δηλαδή πρέπει να ζεις στις ΗΠΑ για να αντιλαμβάνεσαι πως λειτουργεί ο καπιταλισμός ? (κλασσική ατάκα του gavriil1)
Διαφωνείς πως υπάρχουν ζητήματα στα οποία εσύ που ζεις στις ΗΠΑ έχεις λιγότερο σφαιρική ενημέρωση από κάποιον που ζει εκτός ? (έφερα παράδειγμα τα Ελληνοτουρκικά για κάποιον Ελληνα. Αντίστοιχα για τις ΗΠΑ ζητήματα όπως διάφορα για τον πόλεμο στο Ιράκ (τα σχετικά με τις βόμβες λευκού φωσφόρου στη Φαλούτζα ο gavriil1 είπε πως τα άκουσε όταν ήταν στην Ελλάδα) κτλ. κτλ.
-
Για να καταλαβεις την ΗΠΑμερικανικη πραγματικοτητα οσον αφορα τα αυτοκινητα 100 μιλια ως τουριστας μονο θα σε τσατισουν ως Ελληνα. Διοτι μολις αρχισες το transition κατανοησης. Θες χρονια για να περασει το transition και να μπεις στο φασμα κατανοησης. Διοτι ειναι τοσο διαφορετικα τα πραγματα εδω.
-
Το παραπανω ειναι δευτερευον. Οπως σου εχω πει ξανα, αλλα φενεται οτι δεν καταλαβαινεις ποσο σημαντικο ειναι διοτι μονο συλλεκτικα θυμασαι τι σου απανταω για αυτο το θεμα, η βαση λειπει. Η βαση ειναι η κατανοηση τροπου σκεψης, ζωης και πιστευω των ΗΠΑμερικανων. Αυτο θελει χρονια ζωης στις ΗΠΑ και συγκεκριμενης ζωης. Εαν πχ εισαι φοιτητης 4 χρονια, μονο μερικα θα καταλαβεις. Εαν συναναστρεφεσαι με Ελληνες κυριως, παλι δεν θα καταλαβεις.
Με 100 μιλια, ή μερικες εβδομαδες ή μηνες στις ΗΠΑ, εχεις μονο εγκυκλοπαιδικες γνωσεις απο πλευρας οτιδηποτε σημαντικου θεματος για την χωρα. Ειναι σαν να ειδες ενα ντοκιμαντερ, αντι να διαβασες εφημεριδα.
-
Δωρεά $37 Δις του Warren Buffet σε φιλανθρωπικό ίδρυμα