-
Ως γνωστόν, μπορείς να είσαι ψυχοπαθής και να πάρεις δίπλωμα κανονικότατα. Τί λέω, μπορείς να είσαι στραβόγιαννος ή με το ένα πόδι στον τάφο ή σπαστικός και στον κατάλληλο γιατρό να πάρεις όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Μετά μπορείς να κόβεις δεξιά ενώ έχεις βγάλει φλας αριστερά, να κοκκαλώνεις γιατί θυμήθηκες ότι πέρασες το μαγαζί που έψαχνες, να πηγαίνεις με 150 στη Μιχαλακοπούλου και ό,τι άλλο φανταστεί κανείς.
-
Γαϊδούρα, η 'κυρία' με το RAV-4, που στο κέντρο της Αθήνας χθες τ' απόγευμα πήγαινε με '10' επειδή στο ένα χέρι κράταγε το κινητό και στο άλλο ...ένα παγωτό !!
-
Προς Govus: το ότι οι άνθρωποι ακόμη κινούνται στην Αθήνα, χωρίς να κατεβαίνουν κάτω και να τρώνε ο ένας τις μύτες και τ' αυτιά του άλλου, είναι αξιοπερίεργο. Δεν πολυκυκλοφορώ Αθήνα (ευτυχώς) και χθες που έκανα αρκετά χιλιόμετρα, ήταν απίστευτο ότι δύο ταξί κινήθηκαν κανονικά για να με εμβολίσουν , ένα λεωφορείο κόντεψε να περάσει από πάνω μου προκειμένου να μπει στο λωρίδα μου ενώ βρισκόμουν δίπλα του , και ένας θεός ξέρει πόσα μηχανάκια κόντεψαν να περάσουν κάτω από τις ρόδες μου σφηνάροντας με μισό χλμ/ωρα περισσότερο από τη δική μου ταχύτητα .
Για το θέμα που άνοιξε με την (ασυζητητί) εγκληματική ενέργεια του Κασέλ, είμαι κι εγώ της άποψης ότι η 'ασφαλής' ταχύτητα καθορίζεται εν πολλοίς από τη μέση ταχύτητα των αυτοκινήτων στο δρόμο την εκάστοτε στιγμή. Π.χ. με αρκετή κίνηση και ταχύτητες που δεν υπερβαίνουν τα 100-110 χαω, όποιος πάει με 150+ είναι σα τη μύγα μέσα στο γάλα και αυτός πρέπει πάνω από όλα να προσέχει γύρω του (δε συζητώ για τους χάρους που ελίσσονται με 180 ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κινούνται με 100). Δεν έχει σημασία πόσο καλός είναι ο δρόμος ή πόσο μεγάλη η ορατότητα, καθώς όταν κινείσαι με 40,50 χλμ περισσότερα για πολλούς οδηγούς βρίσκεσαι δίπλα τους πριν καν σε πάρουν χαμπάρι ότι υπάρχεις (καλώς ή κακώς αυτή είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ).
Δυστυχώς ο ΚΟΚ είναι περιορισμένος και δεν μπορεί να προβλέπει όλες τις περιπτώσεις (ενίοτε είναι και άδικος). Θεωρώ ότι υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες κάποιος θα μπορούσε να συρθεί στα δικαστήρια για εγκληματική αμέλεια σε βαθμό κακουργήματος (χωρίς να υπάρχουν θύματα), ή ακόμη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, π.χ. ο τύπος 'έχω φορτηγό και μπουκάρω και κάντε στην μπάντα γιατί σας πάτησα', ακόμη κι αν δεν προκαλέσει το ατύχημα θεωρώ ότι εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία εγκληματία.
-
Α, μιας που μιλάμε για ζώα, στην Κύπρο προ 2 εβδομάδων παρολίγο να ζήσω το πρώτο ατύχημα της ενήλικης ζωής μου!
Δεν οδηγούσα εγώ, ήμουν επιβάτης σε ένα 307sw. Καθώς λοιπόν πηγαίναμε εντελώς νορμάλ στο δρόμο μας, μία κοπέλα με Megane CC διασχίζει κάθετα το ρεύμα μας, κοιτώντας αποκλειστικά κι επίμονα μόνο στο αντίθετο.
Ενώ αρχικά είχε διασχίσει κάθετα πολύ μικρή απόσταση, την ώρα που πλησιάζαμε, και ενώ αυτή κοιτούσε υπενθυμίζω μόνο το άλλο ρεύμα, επιταχύνει κατά πάνω μας!
Ο οδηγός κόβει το τιμόνι όλο δεξιά (Κύπρος γαρ) για να βγεί στο αντίθετο, την ώρα που αυτή συνέχιζε χωρίς να έχει καταλάβει το παραμικρό! Επειδή έβλεπα την μπροστά αριστερή γωνία του 307 και το CC που πλησίαζε, θεώρησα δεδομένη τη σύγκρουση.
Τελικά, για εκατοστά αποφεύχθηκε το ατύχημα- θυμάμαι με ακρίβεια πόσο οριακά πέρασε το 307 από τον προφυλακτήρα του megane! Δεν πίστευα καν πως τόσο οριακά ξεφύγαμε- πάλι καλά που στο αντίθετο ρεύμα δεν είχε ιδιαίτερη κίνηση.
Προφανώς δεν θα σκοτωνόμασταν, άλλωστε άντε να πηγαίναμε με 60-70, και μετά μειώθηκε η ταχύτητα (ζήτω το ABS!) αλλά και πάλι, δεν είναι και ότι καλύτερο (άσε που ποτέ δεν ξέρεις).
Το εντυπωσιακό της υπόθεσης:
α) Αυτή δεν κατάλαβε τίποτε. Ατάραχη εντελώς.
β) Οι Κύπριοι οδηγούν γενικά λίγο 'ελεύθερα' (δεν το σκέφτονται και πάρα πολύ πριν βγούνε από διασταύρωση κτλ), αλλά δεν κορνάρουν και δε βρίζονται! Στην Ελλάδα, η κοπέλα θα είχε φάει την κόρνα και το μπινελίκι του αιώνα! Εκεί, είδα αρκετές οδηγικές ατασθαλίες και κανείς δεν φώναζε ή έβριζε!Όπως και να'χει, αυτή η κοπέλα ήταν πραγματικά δημόσιος κίνδυνος... όχι τόσο για το λάθος, όσο για το βλέμμα της αγελάδας που ακολούθησε...
-
ΖΩΑ και τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούμε για να 'γράψουμε' τις Ε.Δ. ενός αγώνα.
ΜΟΥΛΑΡΙΑ, τελείως....
(είπαμε, κάνει ζέστη!)
-
Ζώον (με σφραγίδα κιόλας) ο οδηγός της AR Spider (μακρύ μαλλί και μούσι) που πήγαινε Βάρκιζα εχθές το βράδυ με την φίλη του κάνωντας συνέχεια σφήνες ανάμεσα στην κίνηση...
ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερο ζώον εγώ που ενώ είχα πεί ότι θα έκανα μια χαλαρή βόλτα μέχρι όπου με βγάλει αποφάσισα να τον ακολουθήσω....
Aφου κοντέψαμε να γίνουμε χαλκομανία οι δύο μας όταν αποφασίσαμε να καταλάβουμε την ίδια λωρίδα ταυτόχρονα τον άφησα να συνεχίσει και τον παρατηρούσα από μακρυά.
(είπαμε να νοιώσουμε για λίγο την αδρεναλίνη, όχι και να σκοτωθούμε κιόλας )Φυσικά ούτε ίδρωσε το αυτί του από το παρολίγον και συνέχισε τους απίστευτους ελιγμούς ΑΛΛΑ,,,,,,,,,,,,,,
μόνο μέχρι εκεί που ήταν ευθεία ο δρόμος,
μόλις μπήκαμε στα λιμανάκια έκατσε επιδεικτικά στην αριστερή λωρίδα και πήγαινε με τον κλασσικό τρόπο, επιτάχυνε στην ευθεία και τσαρούχωνε τα φρένα πριν την στροφή.Κάποια στιγμή τον έφτασα πάλι αλλά δεν έκανε δεξιά για να περάσω, τον άφησα έτσι μέχρι που φτάσαμε Βάρκιζα και ενώ όλοι έκοψαν αυτός συνέχισε με καμμιά 90αριά χλμ μέσα στην πόλη και σχεδόν μέχρι τις καφετέριες...
Έχω δεί και έχω δεί διάφορους στο δρόμο...
Αυτός πάει καρφί στο τοπ τεν των κάφρων. -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Το ζήτημα είναι αν είναι 'παράνομος' κάποιος με 180 στην αριστερή ή νόμιμος με 120; ή η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ και το αν ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ αυτός που θέλει να αλλάξει πορεία/λωρίδα;Παράνομος αυτός που πηγαίνει με 180, παράνομος και αυτός που αλλάζει τη λωρίδα χωρίς να ελέγξει και παραβιάζωντας την προτεραιότητα.
ΟΜΩΣ, η διαφορά ταχύτητας αγαπητέ lkar, πρέπει να ενδιαφέρει εξ` ίσου και τους δύο! Δεν μπορείς να απαιτείς να ενδιαφέρει μόνο εμένα που πάω να αλλάξω λωρίδα! Να απαιτείς ΕΓΩ ΜΟΝΟ να διπλο-τριπλο-ελέγξω μην έρχεται ο τρελός από πίσω, ο θεωρών εαυτόν Βάτανεν / Χάκινεν / Χάρονεν!! Και ο Χάρονεν να είναι αφοσιωμένος 100% στη 'συνειδητή' οδήγησή του, τόσο ώστε ο εγκέφαλός του να μπορεί να κάνει μόνο δύο πράγματα: εισπνοή -- εκπνοή -- εισπνοή -- εκπνοή... οπότε όλα μένουν - εν τέλει - πάνω μου!
Ιδού λοιπόν και το ζήτημα: Δικαιούμαι για τους Χ, Υ, Ζ λόγους να θεωρώ τον εαυτό μου κυρίαρχο του δρόμου, να καταλύω όρια τροχαίας και κοινής λογικής, να πηγαίνω 'όπως' και 'με όσα' γουστάρω ΚΑΙ να θεωρώ τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου υποχρεωμένους αφενός μεν να είναι διπλά-τριπλά προσεκτικοί (δική τους προσοχή - που θα είχαν ούτως ή άλλως - και δική μου - γιατί εγώ, είπαμε, εισπνοή -- εκπνοή), αφετέρου δε να σεβαστούν τη δική μου κατάμουτρη ασέβεια απέναντί τους;;
Θα ήθελα όμως να είμαι από μια μεριά να βλέπω την αντίδραση του Χάρονεν όταν θα του σκάσει ο Ταχώνεν από πίσω με το Μίτσου με τα 300+ αλόγατα, ο οποίος γεμάτος ασέβεια απέναντι στον 'αργό' Χάρονεν θα τον πλησιάσει με +100χλμ απαιτώντας να ξεκουμπιστεί.. να δούμε τότε νομοταγή και ψύχραιμη συμπεριφορά.. τά` χουμε δει..
-
Ζώο μία με ένα πράσινο-μπλε Accent στον Βύρωνα. Είχε παρκάρει σε στενό δρόμο με παρκαρισμένα εκατέρωθεν και έκανε ηρωική έξοδο όταν ήμουν 4-5 μέτρα πίσω της. Τουλάχιστον αποφύγαμε το μοιραίο. Προφανώς δεν έκανε ούτε νεύμα για να ζητήσει συγγνώμη. Μετά πήγαινε για 400 περίπου μέτρα με τα αλάρμ ανοιχτά και με 20 χλμ/ω., γιατί έψαχνε να παρκάρει.
Μα πως κυκλοφορούν; Τώρα με τη ζέστη πέφτουν και τα αντανακλαστικά και γίνεται μπάχαλο. -
Ζώα τα μαλακισμένα που χθες γύρω στις 4.30 στην Πανόρμου είχαν βγει τα μισά έξω από το αυτοκίνητο και καθόντουσαν πάνω στο παράθυρο ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν κανονικά.
-
Ζώα, τα παιδάκια 10-18 χρονών που κινούνται με τα ποδηλατάκια τους στη γειτονιά μου (Καμίνια).
- Χωρίς κράνος ή ο,τιδήποτε άλλο από εξοπλισμό ασφαλείας.
- Στο αντίθετο ρεύμα, σε δρόμο με πολλή κίνηση (Αγ. Ελευθερίου).
- Σε όλα τα στενά, χαλαρά αντίθετα στους μονόδρομους, στη μέση του δρόμου.
- Μπαίνουν ακόμα και στην Πειραιώς, στο αντίθετο ρεύμα! Και τα αυτοκίνητα που εισέρχονται από κάθετους δρόμους, τα βρίσκουν ξαφνικά μπροστά τους!
- Οταν τούς κορνάρουν / φωνάζουν οι αυτοκινητιστές, γιατί πολλές φορές έχω δει στα μάτια μου παρολίγον ατύχημα από τις βλακείες τους, τα σκ@τόπαιδα τούς βρίζουν με ό,τι χυδαιολογία μπορείτε να φανταστείτε!
Τόσο πολύ θέλουν να τα ξεφορτωθούν οι γονείς τους;;;
-
Ο χρήστης Krusenstern χθες έγραψε:
Παίδες, η ιστορία αυτή τραβάει ίσαμε 15 σελίδες τώρα. Μπορώ να το διαχωρίσω (και θα το κάνω), αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο σε τόσο μεγάλο θέμα. Δεν το σταματάμε plz?[mod]
Το κλειδώνω προσωρινά, γιατί δεν φαίνεται να καταλαβαίνει κανείς
Τα περί προσπέρασης θα πάνε σε άλλο θέμα και κατόπιν θα ξεκλειδωθεί το παρόν. Είναι η δεύτερη φορά που αναγκάζομαι να διαχωρίσω το παρόν θέμα - μαμούθ, και επεναλαμβάνω ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΟ. Κατανόηση μηδέν[ταλαίπωρος]
-
τα περί Kasel και προσπέρασης, εδώ: http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=19186
-
επ τι έχουμε εδώ? `Οταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια?
-
Ζώα όλοι όσοι κινούνται στην ΛΕΑ στις 'μεγάλες εξόδους και εισόδους' από την Χαλκιδική ούτε πιο γρήγορα πάνε και επικίνδυνοι είναι και καθυστερούν τους άλλους με τα συνεχή μπές βγές τους στην δεξιά λωρίδα.
Ζώο και ο παππούς που με προσπέρασε από την ΛΕΑ την Παρασκευή ενώ η αριστερή ήταν άδεια.....
Μετά πήγε και μπαστακώθηκε αριστερά με 90....Από πίσω και εγώ...έκανε δεξιά....και έμεινε πίσω μου... Τόσες χειρονομίες και ανάματα φώτων που έφαγε μάλλον τρόμαξε.... -
Ρε παιδιά τι να λέμε τώρα η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει μέρα με τη μέρα με τα ζώα που κυκλοφορούν. Πίστευα ότι έφταιγε η παιδεία από το σπίτι του καθενός αλλά πλέον μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν και οι λεγόμενοι 'δάσκαλοι' οδήγησης. Επειδή έβγαλα δίπλωμα για μηχανή πριν λίγες μέρες και πήρα μία σειρά μαθημάτων πριν δώσω, είδα και άκουσα πολλά τα οποία με έκαναν έξω φρενών καθημερινά. Στα μαθήματα δεν μας έδιναν να φορέσουμε κράνος! Παραμόνο όταν το ζήτησα μου δώσαν και αυτό μόνο όταν υπήρχε διαθέσιμο γιατί είχαν ένα κράνος για τέσσερα-πέντε άτομα! Τουλάχιστον υπήρχαν μερικές εξαιρέσεις από σχολές που υποχρέωναν τους μαθητές τους όχι μόνο να φορούν κράνος αλλά και να έχουν συνεχώς τα φώτα ανοικτά. Στο δρόμο να βλέπω καθημερινά αμάξια από σχολές οδήγησης να παραβιάζουν προτεραιότητες, να προσπερνάνε στην ουρά στα φανάρια και σήμερα το κορυφαίο, αναστροφή στην κατεχάκη. Σίγουρα υπάρχουν και φοβεροι Δάσκαλοι οδήγησης αλλά ρε παιδιά πολύ σαβούρα πρέπει να γέμισε ο χώρος. Σαβούρα, η οποία είναι σε θέση να επηρρεάζει κατά πολύ ένα νέο οδηγό. Αίσχος! Ήθελα να ξερα πραγματικά όπου νάναι δίνουν αυτές τις άδειες?
-
Ζώο νο1: Εγώ!
Σήμερα το πρωί θέλω να βγω από την δυτική έξοδο της Καβάλας στην Εγνατία. Σταματάω στο φανάρι και περιμένω να στρίψω. Υπάρχουν άλλα 2 φανάρια στη διασταύρωση. Ανάβουν διαδοχικά, περνάνε τα αυτοκίνητα, περιμένω και γω να πρασσινίσει το δικό μου...τίποτα. Σκέφτηκα πως λόγω μειωμένης κίνησης, δεν θα ανάβει σε κάθε 'γύρο'.Να μην τα πολυλογώ, άναψαν άλλες μια-δυο φορές τα υπόλοιπα φανάρια και εκεί που αναρωτιόμουν τι φταίει εκτός από την καθυστέρηση της επίδρασης της καφεΐνης στο νευρικό μου σύστημα, ακούω τον από πίσω να φωνάζει 'Πήγαινε πιο μπροστά για να πατήσεις το φωτοκύτταρο και να ανάψει το φανάρι'! Ούτε φωτοκύτταρο είχα δει, ούτε το φαντάστηκα...
Από πιο χωρίο κατέβηκα ρε γμτ;
Ζώα νοΑτελείωτο: Πόσο ΣΤΟΚΟ έχουν μέσα στο κρανίο τους όλοι αυτοί που με καταρρακτώδη βροχή (οι υαλοκαθαριστήρες στην τελευταία σκάλα) δεν ανάβουν τα φώτα;;;;
Ή να βγει να τους μαζέψει κάποιος ή να γίνει υποχρεωτικό το σύστημα αυτόματου ανάμματος των φώτων! Έλεος!Ζώα νο3: Αυτοί που έφτιαξαν και αυτοί που (υποτίθεται πως) συντηρούν το οδικό δίκτυο. Με τη σημερινή βροχή η κατάσταση ήταν απλά τραγική. Ειδικά στο κομμάτι Έδεσσα-Θεσ/νίκη, που τολμούν και το αποκαλούν Ε.Ο.! Δωρεάν μαθήματα υδρολίσθησης από το Ελληνικό Κράτος.
Ουφ! Τα 'πα και ξεθυμανα...
-
Πότε θα ανακυρήξουμε τον βασιλιά των ζώων;;;
Κάτι έχω στο μυαλό μου για αυτή τη θέση...
-
Από πότε έχουμε φωτοκύτταρα στα ελληνικά φανάρια;
-
Ενδοδαπεδια καλωδια πιεσης, πχ στο φαναρι που βγαινεις απο την Λιμνη της Βουλιαγμενης (και στο οποιο εχω φαει πολυυυυυυ αναμονη μεχρι να μου το σφυριξει καποιος...
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ενδοδαπεδια καλωδια πιεσης, πχ στο φαναρι που βγαινεις απο την Λιμνη της Βουλιαγμενης (και στο οποιο εχω φαει πολυυυυυυ αναμονη μεχρι να μου το σφυριξει καποιος...και να πω ότι δεν ξέρεις τα μέρη
Ζώα ζώα ζώα