-
Εμένα με γράψανε με 111 χ.α.ω. με όριο 50 (ο δρόμος ήταν πολύ καλός, δεν είδα την πινακίδα και το προηγούμενο όριο ήταν 90(.
Τελικά μου γράψανε 75 και πλήρωσα 31 ευρώ.
Αυτή κυρίες και κύριοι ήταν η πρώτη μου παράβαση (που με πιάσανε τουλάχιστον)
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΒΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΡΟΙΑ. ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕ ΟΡΙΟ 30!!!
Συνήθως τα εργοταξιακά όρια μπαίνουν αυθαίρετα από τους εργολάβους, χωρίς προηγούμενη απόφαση δημου/ΥΠΕΧΩΔΕ οπότε είναι παράνομα. Επρεπε να το πάει δικαστήριο...
Αν είναι έτσι, τότε τα περισσότερα όρια ταχύτητας είναι μάλλον έκθετα από νομικής απόψεως.
οι προειδοποιητικες πινακιδες που δεν εχουν απο πισω τις γνωστες αναφορες σχετικα με το υπεχωδε κλπ κλπ που τοποθετουνται αυθαιρετα απο εργολαβο χωρις μελετη- εγκριση απο την αρχη που τις οριζει [το υπεχωδε δηλ] δεν μπορουν να στοιχειοθετησουν παραβαση και αν πανε σε δικαστηριο απορριπτονται.
εαν ομως λογω εργων και κατοπιν μελετης εγκριθηκαν απο το υπεχωδε [κυριως σε μακροχρονια εργα]τοτε και μετα το περας των εργων εαν και εφοσον δεν μετακινηθουν στοιχειοθετουν παραβαση και ειναι καθαρα στην κριση του δικαστηριου εαν επιβαλει η οχι ποινη που ομως συνηθως την επιβαλει γιατι μπορει να ισχυριστει οτι εφ οσον το εργο δεν εχει παραδοθει [υπαρχουν περιπτωσεις που απο το περας μεχρι την τυπικη παραδοση του εργου περνανε πολλαααα χρονια] τοτε τυπικα τα εργα συνεχιζονται και καλως υπαρχουν οι προειδοποιητικες πινακιδες..................ειναι σκετη σχιζοφρενεια μερικες φορες η γραφειοκρατια.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ!!! ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!! ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΠΕΡΙΣΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ) ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ Μ' ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΑΚΟΜΑ (ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ).
ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΡΑΝΤΑΡ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ;;;; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΡΑΝΤΑΡ ΙΣΧΥΕΙ (ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ) ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΟΝΟ Ή ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 'ΠΙΣΤΟΛΙΑ'. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΤΟΝ ΚΟΚ, ΤΟΤΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ. ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΩΣΤΑ;;; -
Για 77 χμ/ώρα στο δρόμο Τρικάλων-Καρδίτσας σε ένα χωριό της Καρδίτσας όπου το όριο είναι 50.
Η δικαιολογία: 'Περνάνε παιδιά με ποδήλατα εδώ'
'Αν πηγαινα με 60 δεν θα με γραφε' μου είπε το όργανο της τάξης!
Και ο αξιωματικός ήταν χαρακτηριστικός. Τεράστιο μουστάκι και αραχτόςΑπό τότε δεν περνάω τα 60 όταν περνάω από τα συγκεκριμένα χωριά της Καρδίτσας, και φροντίζω να χαλάω την κοινή ησυχία βάζοντας στο τέρμα ό,τι εχω διαθέσιμο αρκεί να είναι πολύ δυνατό.
Δεν μπορω να καταλάβω γιατί ο δρόμος εκεί που είναι ευθεία και είναι πεδιάδα ξαφνικά κάνει στροφή 90 μοιρών για να μπει μεσα στο χωριό ενώ θα μπορούσε από την αρχή που σχεδιάστηκε να περάσει απ εξω. Λες και το κανανε επίτηδες για να περνάμε από μέσα από τα χωριά για να θαυμάζουμε τις αξιοθαύμαστες τρώγλες τους!
Προσωπικά έτσι πιστεύω ότι έγινε γιατί πρέπει να έγινε κάπου στη δεκαετία 40-50 και θα ήταν κάποιοι μουστακαλήδες 'πολύ βαρύς και όχι', μάγκες με ανοιχτά πουκάμισα και αλυσίδες στο λαιμό, χοντρά δαχτυλίδια κ.λπ. και θα απείλησαν τον τότε εργολάβο χρησιμοποιώντας την κουτοπονηριά τους να περάσει το δρόμο μέσα από τα χωριά τους. Και τα λάθη αυτά τα πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ τώρα όπως γίνεται σε τούτη τη χώρα.
-
Gia na mporoyn na se grapsoyn me rantar opoioydhpote eidoys (sta8ero foto-radar h laser gun) PREPEI na yparxei pinakida poy na enhmerwnei toys odhgoys gia thn ypar3h toy. Ayta leei ston KOK. Ayto poy DEN leei, einai to poso PRIN apo to radar mporei na einai h pinakida. Etsi ama exei mia pinakida sthn e8nikh kai to radar einai meta apo 15 xlm, ekei den 3erw ti paizei kai ti mporeis na peis ston mpatso kai sto dikasthrio.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Gia na mporoyn na se grapsoyn me rantar opoioydhpote eidoys (sta8ero foto-radar h laser gun) PREPEI na yparxei pinakida poy na enhmerwnei toys odhgoys gia thn ypar3h toy. Ayta leei ston KOK. Ayto poy DEN leei, einai to poso PRIN apo to radar mporei na einai h pinakida. Etsi ama exei mia pinakida sthn e8nikh kai to radar einai meta apo 15 xlm, ekei den 3erw ti paizei kai ti mporeis na peis ston mpatso kai sto dikasthrio.Που ακριβώς το λέει στον ΚΟΚ?
kacey, Αν θέλεις μπορείς να γράφεις με ελληνικούς χαρακτήρες?
-
Κοιτα αυτη την στιγμη δεν μπορω να κατσω να διαβασω ολο τον ΚΟΚ, αλλα το λεει σιγουρα γιατι παλιοτερα τον ειχα διαβασει ολον και ειχα γραψει μερικα σημεια ενδιαφεροντος. Επισης εχει αναφερθει σε αντιστοιχα αρθρα νομικων συμβουλων των διαφορων περιοδικων αυτοκινητου.
Εγραφα αγγλικα γιατι ημουν στο πανεπιστημιο και εκει δεν παιζουν ελληνικα fonts
-
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Δρόμος: Αγρίνιο-Αμφιλοχία,μεγάλο κατηφορικό ευθύ κομμάτι
Ταχύτητα: 190km/h n' rising.
Στο βάθος (πολύ βάθος) βλέπω τρακτέρ και αφήνω το γκάζι.Το αμάξι επιβραδύνει απαλά χωρίς φρένο...
Ξαφνικά μπροστά απο το τρακτέρ πετάγεται στρουμφάκι και μου κάνει σήμα.Για να μην τα πολυλογώ,το ραντάρ έδειξε 110 (όριο 50) και τελικά με έγραψε για 90.Πρόστιμο 31e και καθόλου βαθμοί ποινής.Ρε παιδιά +40 από το όριο και μόνο 31e ; Σαν πολύ τυχερός δεν ήμουν;
Υ.Γ. Ακόμη ψάχνω τον οδηγό του τρακτέρ να τον ευχαριστήσω....Μετα τα οσα ακούω σε αυτό το θέμα πρέπει να αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός (μην χρησιμοποιήσω καμμιά πιό βαρειά κουβέντα γιά τον εαυτό μου ) που δεν με έχουν σταματήσει ακόμα.
Πάντως αν οι δορυφόροι καταγράφουν και τις ταχύτητες που κινούμαστε και αποφασιστεί κάποτε να δώσουν στοιχεία στα κράτη, τότε μάλλον δεν θα με φτάνουν τα ισόβια .
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Gia na mporoyn na se grapsoyn me rantar opoioydhpote eidoys (sta8ero foto-radar h laser gun) PREPEI na yparxei pinakida poy na enhmerwnei toys odhgoys gia thn ypar3h toy. Ayta leei ston KOK. Ayto poy DEN leei, einai to poso PRIN apo to radar mporei na einai h pinakida. Etsi ama exei mia pinakida sthn e8nikh kai to radar einai meta apo 15 xlm, ekei den 3erw ti paizei kai ti mporeis na peis ston mpatso kai sto dikasthrio.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ (ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ) ΧΡΗΣΙΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
ΛΟΓΙΚΑ, ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ. ΑΛΛΙΩΣ, Ο ΚΑΘΕ ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ 'ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ' ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΟΤΙ ΜΠΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΞΑΝΑΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΘΑ ΜΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ. ΔΕΝ Μ' ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΚΩΛΟΦΑΡΔΙΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ...
-
Ξέρει κανείς εαν στην παραλιακή έχουν τοποθετηθεί κάμερες? Εχω δει πινακίδες αλλά μεχρι στιγμής δεν έχω ακούσει να έχει σταλεί σε καποιον φωτογραφία.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Κοιτα αυτη την στιγμη δεν μπορω να κατσω να διαβασω ολο τον ΚΟΚΓιατί δεν τον κατεβάζεις από το υπουργείο δημόσιας τάξης και να το ανοίξεις σε ένα Word να ψάξεις συγκεκριμμένες φράσεις; Υπάρχει online.
ΥΓ. Αξιοπιείστε τις πηγές που μπορείτε να βρείτε στο Internet. Και πιστέψτε με είναι πάρα πολλές και όποιος ψάχνει βρίσκει. Πολλοί από αυτούς που μας ταλαιπώρησαν και μας ταλαιπωρούν δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του Ιντερνετ πράγμα που δίνει ενα σημαντικό πλεονέκτημα σε όλους εμάς
-
Τον εχω ρε σε Word απο το υπουργειο, και μαλιστα τον εχω διαβασει ολον σελιδα-σελιδα. Απλα τωρα δεν μπορω να κατσω να κοιταξω γιατι πνιγομαι.
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Ξέρει κανείς εαν στην παραλιακή έχουν τοποθετηθεί κάμερες? Εχω δει πινακίδες αλλά μεχρι στιγμής δεν έχω ακούσει να έχει σταλεί σε καποιον φωτογραφία.Ωχ... Αυτό μας έλειπε τώρα
-
Ο χρήστης ckosm έγραψε:
Ξέρει κανείς εαν στην παραλιακή έχουν τοποθετηθεί κάμερες? Εχω δει πινακίδες αλλά μεχρι στιγμής δεν έχω ακούσει να έχει σταλεί σε καποιον φωτογραφία.
Ωχ... Αυτό μας έλειπε τώρα
Tέρμα τα 150 και τα ζιγκ-ζαγκ στην παραλιακή, ε Χρήστο;
-
Apla mathimatika:
120km/h orio taxytitas + 142km/h ego stin foto= 156 europoula meion apo to tameion.
Gia na ysixasoun merikoi,ayto egine sto velgio. -
Ο χρήστης nestoraero έγραψε:
Apla mathimatika:
120km/h orio taxytitas + 142km/h ego stin foto= 156 europoula meion apo to tameion.
Gia na ysixasoun merikoi,ayto egine sto velgio.Πηγαινε μια βόλτα στην Γερμανία να ξεδώσεις.
Τι αυτοκίνητο οδηγάς τώρα;
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Apla mathimatika:
Gia na ysixasoun merikoi,ayto egine sto velgio.Πηγαινε μια βόλτα στην Γερμανία να ξεδώσεις.
Στην υπογραφη λεει Σααμπ 9-3 Αερο.
Τωρα το ξεδωμα θα συμβουλευα καμμια πιστα(κλειστη εννοω οχι την πιστα των δρομων ). Ετσι οι υπολοιποι θα ειμαστε καλα.Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Apla mathimatika:
Στην υπογραφη λεει Σααμπ 9-3 Αερο.
Τωρα το ξεδωμα θα συμβουλευα καμμια πιστα(κλειστη εννοω οχι την πιστα των δρομων ). Ετσι οι υπολοιποι θα ειμαστε καλα.Νικος
Δεν είναι Αμερική η Γερμανία, στην ότομπαν μπορείς να αναπτυξεις υψηλές ταχύτητες με ασφάλεια (αυτό γίνεται και στην Ελλάδα άλλωστε)...Αυτοκίνητο για πίστα είναι σχετικά ακριβό να συντηρήσεις (είναι η μόνη επιλογή για διασκέδαση στην Β. Αμερική).
Το Αέρο το έχει υπό παραγγελία.
Πήγες καμμιά βόλτα με αυτοκίνητο τώρα που είσαι (;) Ελλάδα;
-
To aero einai ypo paragelia pragmati.
Gia tin ora exo ena BMW 735 tou 1990.
H B.Ameriki einai ligo makria apo edo kai leo na min pao .Gia tin Germania pou legame,pragmati se kapoies periptoseis einai poly kali lysi gia ena ksempoukomataki -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Tέρμα τα 150 και τα ζιγκ-ζαγκ στην παραλιακή, ε Χρήστο;Είπαμε βρέ Αγη μου, τις ώρες που ο πολύς ο κόσμος κοιμάτε...!!!
-
όχι τίποτε άλλο αλλά καπου έχει όριο 70 χλμ. Αυτό είναι αδύνατον για την παραλιακή!!!! Προσπαθούσα ένα απόγευμα να κρατηθώ μέσα στο όριο και παραλίγο να τρακάρω
Εχουν τοποθετηθεί όμως? Ξέρει κανείς?
Με τι ταχυτητα σας γραψανε?