-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Βρε Βασίλη λες να αντέχουν περισσότερο με την σκαλίδα ή το σκαπέτι;!!!! Με μια πετσέτα στον ώμο κάτω από το λουρί και λίγη προσοχή να μην τους φέρνει ο αέρας τα καυσαέρια στο πρόσωπο όλα καλά είναι.
σκαλίδα ή το σκαπέτι; εννοεις την τσαπα και το..........;
Καλά κατάλαβες!!!!!
Βασίλη, Βασίλη... Τσάπα είναι το σκαπέτι. Το σκαλίδι είναι εκείνο που έχει 2 νύχια απ' τη μία μεριά και πιο στενή τσάπα απ' την άλλη. Πώς το λέτε εσείς;
Εμεις εδω πάνου το λεμε σκαλιστηρι.Επισης την παλαμη που λεει ο Μανωλης την λεμε φτυαρι.Γουσταρω πολυ την ντοπιολαλια μας.
Καραοφτοπικ:λιακονι (δεν ξερω πως γραφεται) ποιο ζωο ειναι;Η γυναικα εμαθε τα ελληνικα στην Κρητη και μερικες λεξεις δεν καταλαβαινω πραγμα
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Καραοφτοπικ:λιακονι (δεν ξερω πως γραφεται) ποιο ζωο ειναι;Η γυναικα εμαθε τα ελληνικα στην Κρητη και μερικες λεξεις δεν καταλαβαινω πραγμα
Είναι μία σαυρούλα μικρή, λένε πως έχει δηλητήριο, αλλά δεν.... http://www.aquaworld-crete.com/rep1gr.html
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Είναι μία σαυρούλα μικρή, λένε πως έχει δηλητήριο, αλλά δεν.... http://www.aquaworld-crete.com/rep1gr.html
Στην ίδια συνομοταξία ανήκει και ο κουρκούδιαλος!!!
(Το πρωτοάκουσα στην Πάτμο...)
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Thanks Κωστα!Τελικα το εγραψα σωστα.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Καλά, αν το ξέρετε αυτό....Ο φούρνος της ηλ. κουζίνας μου (εντοιχιζόμενη κεραμική NEFF) έπαθε πλάκα (η κεραμική εστία δουλεύει). Τη βάζω σε λειτουργία αλλά μετά από περίπου μισό λεπτό και ενώ δεν έχει θερμανθεί καθόλου η αντίσταση κλείνει και πετάει το εξής (εγκάθετο ) μήνυμα: bEr ή κάτι τέτοιο (δείτε φωτό παρακάτω).
Τί έπαθε;Δοκίμασε να πας τον επιλογέα λειτουργίας (function selector) 5 φορές από τη θέση 'Large area grill' (εικονίδιο με διπλή πάνω αντίσταση) στη θέση 'Small area grill' (εικονίδιο με μονή πάνω αντίσταση) και πάλι πίσω. Αν σου βγάλει 333, είσαι ΟΚ αλλιώς παράγγειλε πίτσα...
Good luck!
-
Τελικα δουλεψε αυτό για την κουζίνα ??
-
Δυστυχώς όχι. Δοκίμασα και άλλους συνδυασμούς χωρίς αποτέλεσμα.
Πήρα την εταιρεία 'Ναι, γεια σας, πρόβλημα.' 'Εντάξει, ραντεβού' 'Μου το έκανε από την αρχή ξέρετε' 'Μας το είπατε τότε;' 'Όχι, γιατί έφτιαχνε μόνη της' 'Λυπάμαι, χάσατε (στο περίπου)'.
Ψάχνω τώρα για τεχνικό εκτός αντιπροσωπείας, γιατί εγγύηση δεν παίζει και δεν έχω όρεξη να δώσω 30 ευρώ για το καλημέρα και άλλα τόσα για το καληνύχτα χώρια τα τυχόν υλικά που θα χρειαστούν. -
Ψάξε καλά γιατί πολλές φορές οι εκτός στοιχίζουν περισσότερο από τους εντός ( και την αλλά γιατρός επίσκεψη τους ) λόγω ασχετοσύνης με την καινούργια τεχνολογία ή με την εν λόγω μάρκα. Μιλάω από προσωπική πείρα...Πλυντήριο που και καλά ήταν άχρηστο -κατά τον μάστρο Μήτσο- επισκευάστηκε με ανταλλακτικό αξιάς 10000δρχ την επόμενη μέρα από το service της αντιπροσωπείας και κράτησε άλλα 15 χρόνια.
-
Θελω να περάσω με ενα καλο βερνικι το ξυλινο (καρυδιά) τραπέζι της βεραντας. (που δυστυχώς περσι δεν μπορεσα να το κανω ). Εχω κανει την προεργασια (αφαιρεση κατεστραμμενου παλαιου βερνικιού + τριψιμο) , αλλα εχω μπερδευτεί λιγο με την τεραστια ποικιλια απο βερνικια και προστατευτικά για ξυλο που κυκλοφορούν και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπαρχει κατι που απο εμπειρια εχετε δοκιμασει με καλά αποτελεσματα
Καμμια πρόταση ?
-
Θελω να περάσω με ενα καλο βερνικι το ξυλινο (καρυδιά) τραπέζι της βεραντας. (που δυστυχώς περσι δεν μπορεσα να το κανω :shifty: ). Εχω κανει την προεργασια (αφαιρεση κατεστραμμενου παλαιου βερνικιού + τριψιμο) , αλλα εχω μπερδευτεί λιγο με την τεραστια ποικιλια απο βερνικια και προστατευτικά για ξυλο που κυκλοφορούν και θα ήθελα να ρωτήσω αν υπαρχει κατι που απο εμπειρια εχετε δοκιμασει με καλά αποτελεσματα
Καμμια πρόταση ?
δοκιμασε κάποιο υδατοδιαλυτό! είναι ακριβό και θέλει λίγο προσοχή στο πέρασμα( πρέπει να κάνεις συνεχόμενες και γρήγορες κινήσεις.
Αντίθετα τα παραδοσιακά βερνίκια είναι πιο εύκολα στο πέρασμα και πιο φθηνά αλλά είναι γεμμάτα με τοξικά, και δε θα έλεγα πως είναι καλό να τα βάλεις στο τραπέζι σου.
Μή χρησιμοποιήσεις λάδι επειδή είναι πανάκριβο, τοξικό, και θέλει ειδική προεργασία.
Πρόσεχε να έχεις καθαρίσει καλά τις παλιές μπογές και πάρε και ένα καλό πινέλο. Μην αρχίσεις αμμέσως με την 'φανερή'επιφάνεια από το τραπέζι.. δοκίμασε πρώτα το χρώμα και τον τρόπο βαφής σε ένα κρυφό σημείο.
Είχα χρησιμοποιήσει πριν από χρονιά (3-4) τα υδοτοδιαλυτά της βιβεχρώμ και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. -
στα πλακάκια της αυλής έχει pesh μουτζούρα από τον καπνοδόχο. μήπως ξέρετε κάνα υλικό να την βγάλω. ευχάριστο
-
Παιδιά έχει βάλει κανείς στον τοίχο του ταπετσαρία?
Δεν εννοώ εκείνες τις παλιακές με τα λουλουδάκια,αλλά διαφορετικά σχέδια όπως στα Σταρμπακς στη Σκουφά αν λεχει πάει κανείς...Επειδή σε λίγο καιρό θα διαμορφώσω τον ξενώνα σαν μίνι γκαρσονιέρα μου έλεγα να βάλω κάτι τέτοιο στον ένα τοίχο...Αν δεν έχει βάλει κανείς μήπως ξέρετε που μπορώ να βρω σχέδια για να πάρω και ιδέες??Και τέλος υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι δεν αξίζει και αν ναι γιατί??
(έχετε μισή ώρα στη διάθεση σας,μετά θα τα μαζέψω τα γραπτά... ) -
Πρεπει να αποσυνδεσω ενα A/C σπιτιου, το ειχα κανει περσυ αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι τα θυμαμαι με την σωστη σειρά.
Μπορει καποιος γνωστης, να μου πει πως απεγκατηστουμε κλιματιστικο ωστε να μην χαθει το φρεο??
-
VATANEN
μήπως δεν μιλάς για ταπετσαρία αλλά για στόκο βενετσιάνο ή κάπως έτσι; Αυτό δεν έιναι ταπετσαρία αλλά δημιουργία σχεδίων με σφουγγάρι ή σπάτουλα βουτηγμένο σε χρωματιστό υλικό (διαλυμμένο στόκο με χρώμα μου φαίνεται, αλλά δεν είμαι σίγουρος). Δεν είναι απλή δουλειά πάντως. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
VATANEN
μήπως δεν μιλάς για ταπετσαρία αλλά για στόκο βενετσιάνο ή κάπως έτσι; Αυτό δεν έιναι ταπετσαρία αλλά δημιουργία σχεδίων με σφουγγάρι ή σπάτουλα βουτηγμένο σε χρωματιστό υλικό (διαλυμμένο στόκο με χρώμα μου φαίνεται, αλλά δεν είμαι σίγουρος). Δεν είναι απλή δουλειά πάντως.Οχι,ειναι σιγουρα μεγαλες λωριδες χαρτιου που εχουν αυτο το σχεδιο πανω και ειναι κολλημενες στον τοιχο...Θενκς παντως!
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Πρεπει να αποσυνδεσω ενα A/C σπιτιου, το ειχα κανει περσυ αλλα δεν ειμαι σιγουρος οτι τα θυμαμαι με την σωστη σειρά.Μπορει καποιος γνωστης, να μου πει πως απεγκατηστουμε κλιματιστικο ωστε να μην χαθει το φρεο??
Φίλε χρειάζεσαι ψυκτικό (μάστορα), δεν είναι κάτι απλό για κάποιον που δεν ξέρει, και είναι και ανάλογα τις συνδέσεις που σου έχουν κάνει.
Να σας πω κάτι άλλο.
Ξήλωσα την παλιά μου μόνωση από την ταράτσα και έβαλα νέα.
Συνοπτικά η όλη συμφωνία έγινε στο μιλητό με τον μάστορα.
Κατόπιν της δουλειάς και αφού έχει πάρει εν τω μεταξύ μια επιταγή που έχει εισπράξει χωρίς καμία απόδειξη, μου τα γυρνάει σε πολλά από την αρχική συμφωνία (δεν έβαλε σωστό υλικό, διαφήμιζε Dow και έβαλε fibrostir, έδωσε μεταβλητή τιμή για το ξεμπάζωμα και δέχεται μόνο τη μέγιστη, και η πλάκα είανι ότι δεν έχει πατήσει το πόδι του στη δουλειά ακθόλου να δει τι έγινε).
Οπως καταλαβαίνετε εγώ δεν συμφωνώ πλέον με το λογαριασμό που λέει και δεν τα βρήκαμε.
Απειλεί ότι θα μου κόψει πιστωτικό, θα μού χώσει και κάμποσα μεροκάματα ΙΚΑ, και θα μου τα πάρει στα δικαστήρια.Εχει κανείς εμπειρία από κάτι τέτοιο, είανι σαφές ότι θα πάω και εγώ σε δικηγόρο όταν μου στείλει κάτι συγκεκριμένο, αλλά έτσι να πάρω μια πρώτη γνώμη. Ξαναλέω ότι δεν υπάρχει καμία γραπτη συμφωνία ή άλλη απόδειξη παρά μόνο η επιταγή που του έδωσα και την έχει εισπράξει.
Περισσότερες λεπτομέρειες αν χρειάζεστε στην πορεία της κουβέντας.
Περιττό να πω τι σύγχυση έχω τραβήξει. -
Αν δεν υπάρχουν μάρτυρες και η επιταγή δεν γράφει (το πιθανότερο) ότι δόθηκε για τις συγκεκριμένες εργασίες, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η επιταγή θα μπορούσε να έχει δοθεί για οποιονδήποτε λόγο, πχ για κάποια οφειλή από δάνειο, και δεν αποτελεί απόδειξη για τη συγκεκριμένη διαφορά. Και καλά να πάθει αφού δεν δίνει απόδειξη και δεν συνάπτει γραπτή σύμβαση υπογεγραμμένη από τα δύο μέρη προκειμένου να φοροδιαφύγει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αν δεν υπάρχουν μάρτυρες και η επιταγή δεν γράφει (το πιθανότερο) ότι δόθηκε για τις συγκεκριμένες εργασίες, δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Η επιταγή θα μπορούσε να έχει δοθεί για οποιονδήποτε λόγο, πχ για κάποια οφειλή από δάνειο, και δεν αποτελεί απόδειξη για τη συγκεκριμένη διαφορά. Και καλά να πάθει αφού δεν δίνει απόδειξη και δεν συνάπτει γραπτή σύμβαση υπογεγραμμένη από τα δύο μέρη προκειμένου να φοροδιαφύγει.Οταν λες φίλε μου μάρτυρες τι εννοείς? Σίγουρα υπάρχουν μάρτυρες ότι η δουλειά έγινε από τους εργάτες τους ίδιους και ίσως και τη γειτονιά.
Την επιταγή ήρθε και τη πήρε η γυναίκα του ένα πρωι από τη γυναίκα μου.
Ηταν προσωπική μου επιταγή προς τον ίδιο προσωπικά. Το ότι εισπράχτηκε φαίνεται από την τράπεζα. Απόδειξη δεν μας έκοψε αλλά φαντάζομαι μπορέι να κόψει μετά, όπου δεν θα φαίνεται βέβαια κάποια δικιά μου υπογραφή ότι την παρέλαβα. Τι άλλο? -
Νόμιζα ότι τη δουλειά την έκανε μόνος του, χωρίς εργάτες.
Δε νομίζω ότι θα φτάσει ως τα δικαστήρια, το κόστος και η αναμονή είναι σημαντικά μεγάλα. Σε πιέζει για να πάρει περισσότερα λεφτά, πίεσέ τον κι εσύ για μείωση της αμοιβής αναλόγως. Άλλωστε αν πάει στο δικαστήριο θα πρέπει να δηλώσει την αμοιβή στην εφορία ή να είναι έκθετος σε καταγγελία εκ μέρους σου, πράγμα επιζήμιο για τον ίδιο. Άσε το ΙΚΑ που μάλλον δεν το πληρώνει ποτέ και που θα τον σκίσει έτσι και κάνεις καταγγελία. -
Ξέρει κανείς αν για εργασία μόνωσης απαιτείται άδεια από πολεοδομία ή άλλου για οικοδομικές εργασίες.
Αυτός προφανώς ισχυρίζεται ότι θα με βάλει να πληρώσω ΙΚΑ των εργατών, όπου κάτι παίζεται εκεί σχετικά όταν κάνεις δουλειές στο σπίτι σου και με το ΙΚΑ των εργατών αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Από την άλλη αν μου κόψει πιστωτικό τιμολόγιο, το οποίο εγώ δεν θα υπογράφω ότι το παρέλαβα, για να ισχυριστεί ΙΚΑ εργασίας θα πρέπει το τιμολόγιο να είναι πώλησης υλικών. Χωρίς όμως να έχει παραγγελία από μένα, μπορεί ο καθένας να κόβει ένα τιμολόγιο με υλικά σε όποιον θέλει και μετά να του ζητάει χρωστούμενα?
Αν πάλι κόψει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, έτσι δεν αποδεικνύεται ότι την έκανε εργολαβία τη δουλειά οπότε το ΙΚΑ των εργατών του είναι δικό του θέμα. Και πάλι μπορεί ο καθένας να κόβει ένα τιμολόγιο όσο θέλει και μετά να ζητά ρέστα?
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ