-
Ναι, αυτά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, αυτά.Βγαίνει σε πιο λεπτό από 7,5 cm που βγαίνει μία τοιχοποιία γυψοσανίδας ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΗ με μονό πέτσωμα ή 9 cm με διπλό πέτσωμα και ηχομόνωση μέσα; Και για να είναι ίδιο το τελικό αποτέλεσμα αισθητικά, το αλφαμπλόκ θα χρειαστεί κάποιο επίχρισμα.
Βάλε γυψοσανίδα, πιο γρήγορο, καθαρό, οικονομικό και... αναστρέψιμο!
-
To έχω δει σε μεσοτοιχία σπιτιού με πάχος μικρότερο από τούβλο, κάπου εκεί που λες μάλλον (7-8 εκ. νομίζω). Έμοιαζε με τοίχο, αλλά είχε το πλεονέκτημα πως ήταν ελαφρύ και σχετικά λεπτό, ενώ άνετα μπαίνει μια κάσα για πόρτα, κανονική ή συρταρωτή. Η ουσία είναι ότι φτιάχνεις ένα τοίχο και τον βάφεις χωρίς πρόβλημα, σαν να ήταν σοβάς. Αν θελήσεις να τον ρίξεις, αρκεί μια βαριοπούλα και μερικά χτυπήματα, πέφτει σχετικά εύκολα. Από γυψοσανίδα δεν έχω εμπειρία, αλλά μου φαίνεται πολύ ασταθές και εύθραυστο υλικό.
-
Ευχαριστώ για τη βοήθεια, αν και μπερδεύτηκα λιγάκι. Πήγα πριν από λίγο σε δύο μαγαζιά σχετικά με γυψοσανίδες κλπ., για να ρωτήσω, αλλά οι τεχνίτες έλειπαν.
Ανακεφαλαίωση: έχουμε άλφαμπλοκ, εκτός από γυψοσανίδες, ξύλο και το κλασσικό τούβλο.
Ξύλο δεν μου αρέσει, αφού σημαίνει πως οι τοίχοι θα είναι ξύλινοι (εκτός κι αν κατάλαβα λάθος), κάτι που δε μου αρέσει αισθητικά. Μου αρκεί η πολύ όμορφη ξύλινη οροφή.
Επειδή μου αρέσει να μπορώ να αναδιαμορφώσω τον χώρο όταν κι εάν αλλάξουν οι ανάγκες, προσανατολίζομαι σε γυψοσανίδες, αλφαμπλόκ.
Ό,τι άλλο ξέρετε ευπρόσδεκτο. Ευχαριστώ.
Jacob -
Το αλφαμπλόκ έχει χτίσιμο (με κόλλα, βέβαια, αλλά χτίσιμο. Έχει και έτοιμο σοβά, πιάνει 2-3 χιλιοστά όλα κι όλα). Όταν το χτίζεις και όταν (αν) το σπάσεις, θα έχεις όλη την ατσαλιά του τοίχου.
Η γυψοσανίδα θα σου αφήσει μόνον τα ίχνη της στερέωσης του σκελετού.
Ο ξύλινος σκελετός μπορεί να στηθεί πανεύκολα από εσένα και να δεχθεί οποιοδήποτε τύπο μοριοσανίδας και, μετά, ταπετσαρία.
Ταπετσαρία παίρνει και η γυψοσανίδα, αλλά δεν συμφέρει οικονομικά.
Καδρονάκι για σκελετό και νοβοπάν μέσα - έξω είναι η οικονομικότερη λύση. Αλφαμπλόκ, η καλύτερη.
Διαλιέχτεεεεεεε. -
Παιδια για γκαζον ηθελα να ρωτησω γιατί είμαι λίγο σε σύγχιση,πια η διαφορα του χλοοτάπητα (υπάρχει φυσικός φαντάζομαι,όχι σαν αυτόν στα 5Χ5) και του 'χύμα' γκαζόν;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Παιδια για γκαζον ηθελα να ρωτησω γιατί είμαι λίγο σε σύγχιση,πια η διαφορα του χλοοτάπητα (υπάρχει φυσικός φαντάζομαι,όχι σαν αυτόν στα 5Χ5) και του 'χύμα' γκαζόν;Έχεις δει να στρώνουν κάτι σαν χαλάκια και απ' τη μία μέρα στην άλλη οι νησίδες του δρόμου να γίνονται πράσινες; Αυτό είναι ο χλοοτάπητας. Γκαζόν φυτεμένο σε χώμα που έρχεται σε ρολλά τα οποία απλώνονται πάνω στο κανονικό χώμα.
-
Και φανταζομαι ειναι πιο ευκολος και φτηνός σε συντηρηση;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Και φανταζομαι ειναι πιο ευκολος και φτηνός σε συντηρηση;Δεν το γνωρίζω αυτό. Σίγουρα είναι πιο εύκολο το να έχεις ένα αποτέλεσμα, δεδομένου ότι δεν ξέρεις με τον κανονικό σπόρο τι αποτέλεσμα θα έχεις. Ενώ αυτό το απλώνεις και τελείωσες. Αλλά θα είναι σίγουρα πιο ακριβό.
Όμως δεν αντιλαμβάνομαι γιατί να είναι πιο απλός και φθηνός σε συντήρηση;;; Δεν το νομίζω. Μάλλον το ίδιο θα είναι! -
ok thanx
-
Καταρχήν για τις μεσοτοιχίες! Η καλύτερη λύση σε σχέση βάρους εμφάνισης και αντοχής είναι τα άλφαμπλοκ αλλά με ένα μεγάλο μειονέκτημα και αυτό είναι το κόστος. Θέλει χτίσιμο και σοβάντισμα. Αν το σοβαντίσεις με τον δικό του σοβά ώστε να έχεις το πλεονέκτημα του μικρού πάχους αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κόστος. Όπως και να το κάνεις πάντως είναι πολύ μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο.
Το τούβλο φτηνότερο αλλά βαρύ. Το ξύλο περίπου στα ίδια με μεγαλύτερες όμως ανάγκες συντήρησης με ότι αυτό συνεπάγεται αν μάλιστα δεν «πιάνουν» τα χέρια σου.
Η γυψοσανίδα σε τέτοιες εφαρμογές φαντάζει η καλύτερη λύση. Φτηνότερη ευκολότερη στην τοποθέτηση χωρίς ανάγκη σοβά και το κυριότερο η διπλή με εσωτερική μόνωση μεταμορφώνει ακουστικά και θερμικά το σπίτι.
Για μένα είναι ιδανική λύση.Α για το γκαζόν τώρα. Καταρχήν ότι κάνεις να αφήσεις να το κάνει ιδικός για να μην πετάξεις τα λεφτά σου. Ο σπόρος γκαζόν θέλει ειδικό για τη σπορά την επανασπορά όπου αποτύχει, μεγάλη φροντίδα μέχρι να μεγαλώσει και να είναι ομοιόμορφο και τέλος σωστή επιλογή ποικιλίας ώστε να ταιριάζει στο κλήμα μας και να μην θέλει 20 ώρες τη μέρα πότισμα!!!!
Ο χλοοτάπητας είναι καλύτερη λύση αλλά μην το κάνεις μόνος σου. Εξάλλου μετά από λίγες μέρες που θα έχει πιάσει και ριζώσει σωστά απλά θέλει μόνο πότισμα και κούρεμα.
Σε ότι και να επιλέξεις το καλύτερο είναι να φροντίσεις να μπει το σωστό μείγμα χώματος και οι σωλήνες ποτίσματος να θαφτούν κάτω από το γκαζόν για σωστότερο πότισμα και ποιο αποδοτικό. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Η γυψοσανίδα σε τέτοιες εφαρμογές φαντάζει η καλύτερη λύση. Φτηνότερη ευκολότερη στην τοποθέτηση χωρίς ανάγκη σοβά και το κυριότερο η διπλή με εσωτερική μόνωση μεταμορφώνει ακουστικά και θερμικά το σπίτι.
Για μένα είναι ιδανική λύση.Επίσης σε μελλοντικές αλλαγές διαρύθμισης, ξηλώνεται εύκολα.
-
Σκέφτομαι να τοποθετήσω έναν μηχανισμό για να ανοιγοκλείνει την συρόμενη πόρτα που έχω στο γκαράζ.
Υπάρχει κάποια εμπειρία από τέτοιους μηχανισμούς?
Πρέπει να προσέξω κάτι?
μπορώ να τον τοποθετήσω μόνος μου?
είναι αξιόπιστοι ή σε 1-2 χρόνια θα τρέχω ?
απο τιμές που κυμαίνονται? -
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
Σκέφτομαι να τοποθετήσω έναν μηχανισμό για να ανοιγοκλείνει την συρόμενη πόρτα που έχω στο γκαράζ.Κι έχεις αργήσει, κιόλας.
Υπάρχει κάποια εμπειρία από τέτοιους μηχανισμούς?
Μεγάλη.
Πρέπει να προσέξω κάτι?
Να μην πάρεις το φθηνότερο
μπορώ να τον τοποθετήσω μόνος μου?
Αν πιάνουν τα χέρια σου ναι. Προσοχή, ουσιαστικά, θέλει μόνον στο αλφάδιασμα.
είναι αξιόπιστοι ή σε 1-2 χρόνια θα τρέχω ?
Το δικό μου Ιταλικό, 7 χρόνια τώρα δουλεύει σε πόρτα 700 κιλών δίχως πρόβλημα.
απο τιμές που κυμαίνονται?
Εξαρτάται από το βάρος της πόρτας και τα συστήματα ασφαλείας που θέλεις. Ενδεικτικά, από 500 μέχρι 1.500 €.
ΥΓ. Πάρε από όσα τηλεχειριστήρια χρειάζεσαι, 50% περισσότερα. Κάλλιο γαϊδουρόδενε...
ΥΓ2. Υπάρχει και σε premium, με τη διπλή τιμή ως συνήθως. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Και εγώ αυτό είχα καταλάβει ( πως μπορείς να την τοποθετήσεις μόνος σου-με προσοχή στο αλφάδιασμα) οπότε την βάζουμε μόνοι μας - αν και από ότι είδα μπορείς να τις αλφαδιάσεις εύκολα αν παίξεις με τις βίδες στήριξης.
Η πόρτα είναι σχετικά ελαφριά ~ 200 kgr και δεν θέλω τίποτα υπερβολικό,
2-3 τηλεχειριστήρια(άντε 5 αφού λες +50%), να έχει τη δυνατότητα να δουλεύει και χωρίς τηλεχειρισμό ίσως και κανένα φωτοκύτταρο για ασφάλεια.
Μπορείς να μου προτείνεις ( έστω και με pm ) κάποιον εισαγωγέα να πάω να ρίξω μια ματιά ( στην Αθήνα πάντα). -
Από εισαγωγέα παίζει να το πάρεις ακριβότερα απ' ότι από κατάστημα!
Ρίξε μια ματιά σε αυτούς που κατασκευάζουν γκαραζόπορτες κλπ αυτόματες πόρτες, όλοι αυτοί οι μηχανισμοί είναι εισαγόμενοι. Έχεις πμ με έναν καλό Έλληνα κατασκευαστή, πιστεύω ότι θα βρεις άκρη εύκολα. -
Ο χρήστης staby1 έγραψε:
να έχει τη δυνατότητα να δουλεύει και χωρίς τηλεχειρισμό ίσως και κανένα φωτοκύτταρο για ασφάλεια.Πάρε μάτι ερωτήσεις:
Χωρίς τηλεχειρισμό, με μπουτόν κάπου μακριά ή με κλειδί; Αν με κλειδί, στον τοίχο δίπλα στην πόρτα, ή σε κολωνάκι ώστε να το φτάνεις από το παράθυρο του αυτοκινήτου; Από τη μια πλευρά ή μέσα - έξω;
Φωτοκύτταρο: Να σταματάει αν δει διακοπή ή να ξανανοίγει; Μετά, να ξανακλείνει; Μετά από πόση ώρα; Αν δει εμπόδιο για πόσες συνεχόμενες φορές να μένει ανοικτή;
Τι να γίνεται σε περίπτωση που υπάρξει μόνον αντίσταση; (πχ σε 'βρήκε' κλείνοντας στον προφυλακτήρα αλλά δεν έχει 'κόψει' το φκτ, να συνεχίσει να ζμπρώγνει; -
Απορία περί οικοδομής ...
Στην αντιπαροχή συμφνήθηκε αρχικά τα χιλιοστά να είναι 50%/50% (οικοπεδούχος/εργολάβος).
Ο **εργολάβος **τώρα, στην καταγραφή σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας, επιμένει ότι τα χιλιοστά πρέπει να ακολουθούν το ποσοστό αντιπαροχής, δηλαδή περίποιυ 350/650.
Ο **δικηγόρος του ιδιοκτήτη **επιμένει ότι αυτό δεν είναι σωστό διότι, σε περίπτωση καταστροφής του κτιρίου, ο ιδιοκτήτης/κληρονόμοι, θα έχουν, ουσιαστικά, το ένα τρίτο του οικοπέδου.
**Τι ισχύει στην αγορά? ** Είναι ο δικηγόρος υπερβολικά συντηρητικός?
-
αυτο που ισχύει είναι το εξής..!!
πόσο μέτρα είναι το οικόπεδο..?? 100 πχ...
πόσο ειναι ο συντελεστης δομησης.. 4 πχ
πόσο είναι η αντιπαροχή..50% πχ..
4*100 = 400 τετραγωνικά μέτρα συνολικής δόμησης..
Γίνοται τα σχεδια και αποφασίζουν πόσα τετραγωνικά θα πάρει ο κάθένας..Απο εκει βγαίνει έμεσα πόσο είναι η αντιπαροχή..
μετά γίνεται ο πίνακας χιλιοστών απο μηχανικο που βγαζει ποσα χιλιοστα αντιστοιχούν στον καθένα...εκεί μεσα μπαίνουν και οι κοιόχρηστοι χώροι..
άρα ο οικοπεδουχος περνει οσα χιλιοστα του αναλογούν απο τα τετραγωνικά του...(τα κοινόχρητα συνυπολογίζονται)!!
παρακάτω ένας τυπικος πίνακας χιλιοστών!
αυτα που λέω γίνονται απο την αρχη της αντιπαροχης εδω και 50 χρόνια...
**όταν λεμε 50% εννοουμε απο τα 400 που χτίζονται αφαιρούμε τους κοινόχρηστους χώρους και μενουν πχ 350...
ο ιδιοκτήτης θα πάρει 350/ 2 = 175τ.μ...
Τα χιλιοστά βγαίνουν απο το πινακιο των μηχανικών με τα χιλιοστα..Αυτό δεν μπορεί να αλλάξει επειδη ο δικηγόρος λέει τα δικά του..!!**
-
Πρακτικά δηλαδή, σε αντιπαροχή 30% περίπου, τα χιλιοστά που θα αντιστοιχούν στον ιδιοκτήτη δεν υπερβαίνουν το ένα τρίτο... (συγνώμη, δεν βλέπω τους πίνακες)...
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ