Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Το Μέλλον της Ελλάδας;
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Το Μέλλον της Ελλάδας;
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 2 / 4
    Αντίλογος
    27
    62
    127
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      tiger last edited by

Ο χρήστης catalyst έγραψε:

Πολύ δύσκολο ερώτημα σε κάθε περίπτωση, και πολύ ριψοκίνδυνες οι προβλέψεις.

Οι προβλέψεις είναι άκακες,δεν έχουν αγκάθια ουτε θα σου παρει κανεις το κεφαλι αν κανεις προβλεψη

1 Reply Last reply Reply Quote 3
      • T
        techadmin admin last edited by

Ο χρήστης cpp έγραψε:
        ΚΑΖΑΜΙΑΣ μέχρι το 2080

• Οι Κινέζοι θα έχουν Autoban με 10 λωρίδες ανα κατεύθυνση

Αν έχουν auto-ban, τι να τις κάνουν τις 10 λωρίδες ανά κατεύθυνση;
        Autobahn...

1 Reply Last reply Reply Quote 1
        • C
          catalyst last edited by

Ο χρήστης Tiger έγραψε:

Πολύ δύσκολο ερώτημα σε κάθε περίπτωση, και πολύ ριψοκίνδυνες οι προβλέψεις.

Οι προβλέψεις είναι άκακες,δεν έχουν αγκάθια ουτε θα σου παρει κανεις το κεφαλι αν κανεις προβλεψη

Ε, ναι, μάλλον λάθος χρήση της λέξης, αν δεν είσαι μέντιουμ ή αν δεν ποντάρεις στο στοίχημα δε ριψοκινδυνεύεις και τίποτα κάνοντας μια πρόβλεψη.

'Επισφαλείς' ίσως?

1 Reply Last reply Reply Quote 1
          • K
            krieza last edited by

Oταν το 146 π.Χ. οι Ρωμαιοι κατελαβαν την Ελλαδα ο διορισμενος διοικητης της Κορινθου εστειλε μια εκθεση στον Αυτοκρατορα της Ρωμης περιγραφοντας τους Ελληνες.

Ειναι εκπληκτικο το ποσο μοιαζουμε με τους ανθρωπους αυτους.

Αν διαβασει καποιος αυτο το κειμενο χωρις να γνωριζει ποτε και απο ποιον γραφτηκε θα ειναι σιγουρος 1000% οτι η αναφορα αυτη αφορα τη συγχρονη Ελληνικη πραγματικοτητα.

Αν σκεφτει κανεις οτι μετα απο 2100 χρονια ολοι οσοι περασαν απο εδω (και δεν ηταν και λιγοι) αφομοιωθηκαν πληρως ειναι σιγουρο πως αν μη τι αλλο θα δει το μελλον του λαου μας (και κατ'επεκτασιν και της χωρας μας) αρκετα πιο αισιοδοξα.

Ας μη ξεχνανε οσοι ανησυχουν οτι οι πτυχιουχοι και οι αξιοι φευγουν εξω οτι αυτο γινεται τα τελευταια 3000 χρονια στην Ελλαδα.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • D
              dpurpler last edited by

οι επιστολές του Ρωμαίου:

http://library.techlink.gr/4t/article-m ... ticle=2363

1 Reply Last reply Reply Quote 4
              • D
                dpurpler last edited by

Ο χρήστης sergeant έγραψε:
                Τέλος, διαφωνώ κάθετα με τον φίλο dpurpler και στους δύο άξονες:

1. Δεν νομίζω ότι σε 100 χρόνια ο άνθρωπος θα έχει 'ξεπεράσει' τις εθνικές - φυλετικές ταυτότητες και
                2. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να το ξεπεράσει, γιατί ΟΛΟΙ είμαστε ΓΗΙΝΟΙ ως γενικώτερη κατηγορία και επιπλέον Ελληνες, Φράγκοι, Κινέζοι κτλ κτλ. Αυτή η ουτοπική προσέγγιση που χρησιμοποιείται και από τους υποστηρικτές της 'παγκοσμιοποίησης' είναι αυτή που έχει οδηγήσει σε αυτή την παγκόσμια αναταραχή. Ειναι λάθος αυτου του είδους η προσέγγιση (κατ'εμέ)
                  Εγώ δεν θέλω να ξεχάσω ότι είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ - με τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά μου. ΜΠΟΡΩ όμως να ΜΑΘΩ να συμπεριφέρομαι ως ΓΗΙΝΟΣ και ως συνΑΝΘΡΩΠΟΣ και να ΣΕΒΟΜΑΙ τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ (διαφορετικους) από μένα.

Συμπέρασμα;
                Σίγουρα υπάρχει μέλλον ΚΑΙ για την Ελλάδα αλλά ΚΑΙ για την ανθρωπότητα. Μέσα από τις αντιθέσεις έρχεταιη αρμονία (Συμπαντικός νόμος!)

Λοιπόν, η υποσχεθείσα παραπάνω απάντηση.

Μπορεί όντως, όπως πάμε να μην έχουν ξεπεραστεί οι αντιθέσεις, αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις αντιθέσεις, και να προσθέσω κι ακόμα μία κατηγορία, την σημαντικότερη κατ' εμέ, τις θρησκευτικές αντιθέσεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει. Πριν 40 χρόνια στο χωριό του πατέρα μου (ορεινή Φθιώτιδα) δεν είχαν ηλεκτρικό. Πριν 20 χρόνια, όλο το χωριό είχε ΜΙΑ μόνο τηλεφωνική γραμμή. Σήμερα μιλάμε για ADSL.
                Αντίθετα, από το 860 μετά Χριστόν μέχρι το 900 μετά χριστόν, σε ίδιο δηλαδή χρονικό διάστημα, τι πρόοδο είχε η ανθρωπότητα; Μηδενική. Η εξέλιξη λοιπόν επιταχύνεται, και είμαι πεποισμένος ότι όταν όλος ο πλανήτης έχει πρόσβαση στην τεχνολογία και κατ' επέκταση στην πληροφόρηση ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ, τότε σίγουρα πολλές προκαταλήψεις θα εκκλείψουν. Ο κόσμος δεν θα κοροιδεύεται τόσο εύκολα όσο σήμερα.

Σκεφτείτε το εξής: Κάποιος άνθρωπος, στα 30 του χρόνια, έμαθε (μετά από πολύ προσπάθεια είναι σίγουρο) να πετάει Boeing 747 και αντί να πάει να δουλέψει σαν πιλότος σε μία εταιρία, πάει και το ρίχνει σε έναν πύργο! Σκοτώνεται αυτός, παίρνει και στον λαιμό του 2-3000 ακόμα ψυχές. Πως διάολο να το εξηγήσω αυτό; Αυτός ο άνθρωπος δεν εκμεταλεύτηκε από κάποιους; Είμαι σίγουρος ότι πέθανε πιστεύοντας ότι είναι περήφανος που είναι Ιρακινός ή Αιγύπτιος ή πιστός μουσουλμάνος. (Βάλτε εδώ ότι ταμπέλα θέλετε).

Να την χέσω τέτοιου είδους περηφάνεια. ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ. Κάποιος για παράδειγμα δηλώνει άθεος και βοηθάει κάποιον φτωχό που έχει ανάγκη. Εν αντιθέσει κάποιος που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, κοιτάει να τον εκμεταλευτεί. Επειδή δηλώνει Χριστιανός είναι καλύτερος;
                1 εκατομύριο λαού μαζεύτηκαν για να δούνε τον Χριστόδουλο να κραδαίνει το λάβαρο του 21 την εποχή των ταυτοτήτων. Εγώ λέω, ότι σε περίπτωση πολέμου αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα την κάνουν. Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ λένε...

Και εγώ που τότε έβριζα με τα καραγκιοζιλίκια θα το κάνω το καθήκον μου ωστόσο.

Τεσπα, ξεφεύγω από το θέμα, δεν ξέρω γιατί, όμως όλα αυτά τα θεωρώ ότι συνδέονται.

Η επιστημονική μέθοδος και η λογική, φίλοι, είναι η λύση. Σε κάθε περίσταση και με κάθε ευκαιρία να το χρησιμοποιούμε το ρημάδι το κεφάλι μας. Όσους λόγους έχω εγώ να είμαι περήφανος επειδή γεννήθηκα στο τάδε γεωγραφικο μήκος και πλάτος, άλλο τόσο έχει και αυτός που γενήθηκε στο +2 μοίρες γεωγραφικό πλάτος και μήκος. Δεν κατάλαβα ποιά είναι δηλαδή η διαφορά.

Κάντε μια απλή άσκηση λογικής. Ανέφεραν προηγουμένως άλλοι φίλοι, ότι είναι περήφανοι που είναι Έλληνες. Πήραν ένα 'νοητικό' νυστέρι και διαχώρισαν αυτή την γεωγραφική περιοχή.
                ΟΚ, με την ίδια λογική, παίρνω κι εγώ το νυστέρι μου αλλά κόβω διαφορετικά: εγώ είμαι περήφανος που είμαι Βαλκάνιος. Είμαι περύφανος που είμαι Ευρωπαίος. Είμαι περύφανος που ανήκω στο Βόρειο ημισφαίριο. Είμαι περύφανος που ανήκω στον Πλανήτη. Δηλαδή είμαι Γήινος. Αυτό το ανέφερα και γίνεται εύκολα κατανοητό. Πάμε παραπέρα. Είμαι περήφανος που ανήκω στο πλανητικό σύστημα του άστρου SOL, είμαι περήφανος που ανήκω στον γαλαξία Milky Way, είμαι περήφανος που ανήκω στο συγκεκριμένο σύμπαν (γιατί μπορεί να υπάρχουν και παράλληλα σύμπαντα).

Πάμε τώρα από την αντίθετη. Είμαι περύφανος που είμαι Στερεοελλαδίτης. Είμαι περήφανος που ζώ στην Αττική. Είμαι περύφανος που ζω στην Αθήνα. Είμαι περύφανος που ζω στο ΚΕΝΤΡΟ της Αθήνας. Είμαι περύφανος που ζώ στην Βικτώρια. (Είχαμε μια συμμορία, στα χρόνια μου, τους Victoria Cats που μαμούσε κι έδερνε). Και εν τέλει, είμαι περύφανος που είμαι εγώ!
                Έτσι είναι. Στην επιστήμη, πάς στις ακραίες καταστάσεις για να μελετήσεις τις συμπεριφορές (από τα μαθηματικά μέχρι στην φιλοσοφία και την ιατρική). Τα όρια (σε κάθε περίσταση αλλά και τα πρωσοπικά) ψάχνουμε.

Σε καθεμιά από τις περιπτώσεις που αυθαίρετα όρισα παραπάνω, οι 'άλλοι' γίνονται αυτόματα εχθρικοί απέναντί μου, αποστασιοποιούνται. Αυτό όμως, είναι καθαρά νοητικό, όπως θέλω να ελπίζω ότι απέδειξα.
                Στην τελική, είμαστε είτε 'όλοι μας' είτε 'μόνο η πάρτη μου'. Επειδή με τους άλλους μπορώ να επιτύχω περισσότερα πράγματα, τους αποδέχομαι και βελτιωνόμαστε όλοι μαζί.
                Όταν αυτός ο τρόπος σκέψης γίνει κοινό κτήμα όλης της Ανθρωπότητας (προς το παρόν εκεί αυθαίρετα ορίζω εγώ το όριό μου, εκεί κόβω με το νυστέρι μου), τότε μπορεί να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
                Όταν από μικρό παιδί σου κάνουν πλύση εγκεφάλου για τους κακούς Αμερικάνους, για την 'ανωτερώτητά σου' και για το άδικο που υφίσταται ο λαός του Προφήτη, πας και ρίχνεις αεροπλάνα πάνω σε κτήρια.

Χωρίς παρεξήγηση για κανέναν από τους φίλους που έγραψαν παραπάνω. Κάθε αντίρηση και σχόλιο δεκτή!

Φιλικά,

Αλέξανδρος

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                • L
                  lagopoulos-takis last edited by

Το εχουν πει ολοι ...... Οι καλυτερη χωρα με τους χειροτερους κατοικους. Και βεβαια το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.Με αυτους τους πολιτικους που παμε??????? Ρε αυτοι ειναι ανθρακορυχοι.......

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                  • S
                    skye last edited by

Ο χρήστης lagopoulos takis έγραψε:
                    Το εχουν πει ολοι ...... Οι καλυτερη χωρα με τους χειροτερους κατοικους. Και βεβαια το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι.Με αυτους τους πολιτικους που παμε??????? Ρε αυτοι ειναι ανθρακορυχοι.......

δεν ειμαστε οι χειροτεροι κατοικοι
                    απλα ειμαστε λιγακι ωωωωχ δε βαριεσαι αδερφε ασε τωρα κ εχει κ τζαμπο λινγκ θα βγω με το γκομενακι για φραπεδουμπα και μη μου τα πρηζεις κ πολυ με τα προβληματα σου περιβαλλον κ πολεμος κλπ γιατι πολυ στα @@ μου κατα βαθος
                    παντως η θεση της ελλαδας δεν ειναι τυχαια αυτη τη στιγμη, και αν και βοηθησαν πολλοι παραγοντες και σιγουρα θα μπορουσαν τα πραγματα να ειναι πολυ καλυτερα αν δεν ημασταν λιγακι αντουβιανοι, ειναι νομιζω γεγονος οτι εχουμε καταφερει πολλα τα τελευταια 50 χρονια, που ημασταν κυριολεκτικα αφραγκοι και πεινασμενοι

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                    • K
                      krieza last edited by

Τους οπίους πολιτικους βεβαια εμεις τους ψηφιζουμε.
                      Και οι οπίοι πολιτικοι ποτε δε μας ειπαν να πεταμε τα σκουπιδια απο το παραθυρο,να καιμε τα δαση μας να σκοτωνομαστε στους δρομους κλπ κλπ.
                      Ας μην αρχισουμε παλι το Εθνικο μας σπορ τη γκρινια.
                      Το θεμα εδω ειναι αν εχουμε κανει αρκετα και που βαδιζουμε...

@dpurpler

Σωστα αυτα που γραφεις και συμφωνω απολυτα μαζι σου.
                      Δε μπορω να καταλαβω ομως γιατι θα πρεπει να αποβαλλουν οι λαοι την ταυτοτητα τους για να πετυχουν αυτα που γραφεις.
                      Κανω λαθος που πιστευω οτι μπορουμε να συνεργαστουμε στα πλαισια της ειλικρνειας, ενος κοινα αποδεκτου δικαιου και σεβομενοι ο ενας τις ιδιαιτεροτητες του αλλου??

• ?
                        A Former User last edited by

Ο χρήστης dpurpler έγραψε:
                        Λοιπόν, η υποσχεθείσα παραπάνω απάντηση.

Μπορεί όντως, όπως πάμε να μην έχουν ξεπεραστεί οι αντιθέσεις, αλλά το θέμα είναι ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε όλες αυτές τις αντιθέσεις, και να προσθέσω κι ακόμα μία κατηγορία, την σημαντικότερη κατ' εμέ, τις θρησκευτικές αντιθέσεις. Εγώ είμαι αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει. Πριν 40 χρόνια στο χωριό του πατέρα μου (ορεινή Φθιώτιδα) δεν είχαν ηλεκτρικό. Πριν 20 χρόνια, όλο το χωριό είχε ΜΙΑ μόνο τηλεφωνική γραμμή. Σήμερα μιλάμε για ADSL.
                        Αντίθετα, από το 860 μετά Χριστόν μέχρι το 900 μετά χριστόν, σε ίδιο δηλαδή χρονικό διάστημα, τι πρόοδο είχε η ανθρωπότητα; Μηδενική. Η εξέλιξη λοιπόν επιταχύνεται, και είμαι πεποισμένος ότι όταν όλος ο πλανήτης έχει πρόσβαση στην τεχνολογία και κατ' επέκταση στην πληροφόρηση ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ, τότε σίγουρα πολλές προκαταλήψεις θα εκκλείψουν. Ο κόσμος δεν θα κοροιδεύεται τόσο εύκολα όσο σήμερα.

Σκεφτείτε το εξής: Κάποιος άνθρωπος, στα 30 του χρόνια, έμαθε (μετά από πολύ προσπάθεια είναι σίγουρο) να πετάει Boeing 747 και αντί να πάει να δουλέψει σαν πιλότος σε μία εταιρία, πάει και το ρίχνει σε έναν πύργο! Σκοτώνεται αυτός, παίρνει και στον λαιμό του 2-3000 ακόμα ψυχές. Πως διάολο να το εξηγήσω αυτό; Αυτός ο άνθρωπος δεν εκμεταλεύτηκε από κάποιους; Είμαι σίγουρος ότι πέθανε πιστεύοντας ότι είναι περήφανος που είναι Ιρακινός ή Αιγύπτιος ή πιστός μουσουλμάνος. (Βάλτε εδώ ότι ταμπέλα θέλετε).

Να την χέσω τέτοιου είδους περηφάνεια. ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ. Κάποιος για παράδειγμα δηλώνει άθεος και βοηθάει κάποιον φτωχό που έχει ανάγκη. Εν αντιθέσει κάποιος που πάει κάθε Κυριακή στην εκκλησία, κοιτάει να τον εκμεταλευτεί. Επειδή δηλώνει Χριστιανός είναι καλύτερος;
                        1 εκατομύριο λαού μαζεύτηκαν για να δούνε τον Χριστόδουλο να κραδαίνει το λάβαρο του 21 την εποχή των ταυτοτήτων. Εγώ λέω, ότι σε περίπτωση πολέμου αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα την κάνουν. Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ λένε...

Και εγώ που τότε έβριζα με τα καραγκιοζιλίκια θα το κάνω το καθήκον μου ωστόσο.

Τεσπα, ξεφεύγω από το θέμα, δεν ξέρω γιατί, όμως όλα αυτά τα θεωρώ ότι συνδέονται.

Η επιστημονική μέθοδος και η λογική, φίλοι, είναι η λύση. Σε κάθε περίσταση και με κάθε ευκαιρία να το χρησιμοποιούμε το ρημάδι το κεφάλι μας. Όσους λόγους έχω εγώ να είμαι περήφανος επειδή γεννήθηκα στο τάδε γεωγραφικο μήκος και πλάτος, άλλο τόσο έχει και αυτός που γενήθηκε στο +2 μοίρες γεωγραφικό πλάτος και μήκος. Δεν κατάλαβα ποιά είναι δηλαδή η διαφορά.

Κάντε μια απλή άσκηση λογικής. Ανέφεραν προηγουμένως άλλοι φίλοι, ότι είναι περήφανοι που είναι Έλληνες. Πήραν ένα 'νοητικό' νυστέρι και διαχώρισαν αυτή την γεωγραφική περιοχή.
                        ΟΚ, με την ίδια λογική, παίρνω κι εγώ το νυστέρι μου αλλά κόβω διαφορετικά: εγώ είμαι περήφανος που είμαι Βαλκάνιος. Είμαι περύφανος που είμαι Ευρωπαίος. Είμαι περύφανος που ανήκω στο Βόρειο ημισφαίριο. Είμαι περύφανος που ανήκω στον Πλανήτη. Δηλαδή είμαι Γήινος. Αυτό το ανέφερα και γίνεται εύκολα κατανοητό. Πάμε παραπέρα. Είμαι περήφανος που ανήκω στο πλανητικό σύστημα του άστρου SOL, είμαι περήφανος που ανήκω στον γαλαξία Milky Way, είμαι περήφανος που ανήκω στο συγκεκριμένο σύμπαν (γιατί μπορεί να υπάρχουν και παράλληλα σύμπαντα).

Πάμε τώρα από την αντίθετη. Είμαι περύφανος που είμαι Στερεοελλαδίτης. Είμαι περήφανος που ζώ στην Αττική. Είμαι περύφανος που ζω στην Αθήνα. Είμαι περύφανος που ζω στο ΚΕΝΤΡΟ της Αθήνας. Είμαι περύφανος που ζώ στην Βικτώρια. (Είχαμε μια συμμορία, στα χρόνια μου, τους Victoria Cats που μαμούσε κι έδερνε). Και εν τέλει, είμαι περύφανος που είμαι εγώ!
                        Έτσι είναι. Στην επιστήμη, πάς στις ακραίες καταστάσεις για να μελετήσεις τις συμπεριφορές (από τα μαθηματικά μέχρι στην φιλοσοφία και την ιατρική). Τα όρια (σε κάθε περίσταση αλλά και τα πρωσοπικά) ψάχνουμε.

Σε καθεμιά από τις περιπτώσεις που αυθαίρετα όρισα παραπάνω, οι 'άλλοι' γίνονται αυτόματα εχθρικοί απέναντί μου, αποστασιοποιούνται. Αυτό όμως, είναι καθαρά νοητικό, όπως θέλω να ελπίζω ότι απέδειξα.
                        Στην τελική, είμαστε είτε 'όλοι μας' είτε 'μόνο η πάρτη μου'. Επειδή με τους άλλους μπορώ να επιτύχω περισσότερα πράγματα, τους αποδέχομαι και βελτιωνόμαστε όλοι μαζί.
                        Όταν αυτός ο τρόπος σκέψης γίνει κοινό κτήμα όλης της Ανθρωπότητας (προς το παρόν εκεί αυθαίρετα ορίζω εγώ το όριό μου, εκεί κόβω με το νυστέρι μου), τότε μπορεί να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
                        Όταν από μικρό παιδί σου κάνουν πλύση εγκεφάλου για τους κακούς Αμερικάνους, για την 'ανωτερώτητά σου' και για το άδικο που υφίσταται ο λαός του Προφήτη, πας και ρίχνεις αεροπλάνα πάνω σε κτήρια.

Χωρίς παρεξήγηση για κανέναν από τους φίλους που έγραψαν παραπάνω. Κάθε αντίρηση και σχόλιο δεκτή!

Φιλικά,

Αλέξανδρος

Δεν διαφωνώ με το παραπάνω post, αλλά έχω μια ένσταση.

Η έννοια της εθνοτικής ομάδας (όχι του κράτους που είναι μια έννοια σχετικά νέα) είναι πανάρχαια. Εξελίσσεται δε ασταμάτητα.
                        Με την διαμόρφωση αυτής της ομάδας αποκτούν και τα μέλη της εθνική συνείδηση. Αυτή έχει γεωγραφικά, ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά ανακλαστικά. Με το πέρασμα των αιώνων αυτή εδραιώνεται, εκτός αν συμβεί κάτι που ανατρέχει τα δεδομένα.

Δηλαδή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν ο γεωγραφικός χώρος που μας φιλοξενεί ήταν διαφορετικός, διαφορετικά θα ήταν και τα βιώματά μας, διαφοροποιημένοι και οι παραπάνω παράγοντες, οι οποίοι φυσικά είναι και αλληλένδετοι. Γι' αυτό, οποιοσδήποτε από τους παραπάνω παράγοντες και αν άλλαζε για κάποιον λόγο, τώρα θα ήμασταν διαφορετικοί.

Το ότι σήμερα είμαστε έτσι (καλοί ή κακοί), έχει μια ιστορική και κοινωνική και πολιτιστική, θρησκευτική κ.τ.λ. ερμηνεία.

Εγώ, σαν Έλληνας, αυτοπροσδιορίζομαι καλύτερα μέσα στον γεωγραφικό χώρο στον οποίο έχουν λάβει χώρα οι συγκεκριμένες ιστορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές κ.τ.λ. ζύμώσεις. Αυτός ο χώρος ονομάζεται Ελλάδα και τον αναγνωρίζω ως κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο. Το ίδιο κάνω και για κάθε γεωγραφικό χώρο σε αυτόν τον πλανήτη.

• P
                          pathos last edited by

Συμφωνώ λίγο ή πολύ. Η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία είναι πανέμορφες χώρες με πολύ καλούς κατοίκους, απ'τις καλύτερες για να ζήσει κανείς.

• M
                            manosk last edited by

Εντάξει, για τη Γαλλία μην υπερβάλλουμε. Οι πόλεις είναι ψόφιες μετά τη δύση του ήλιου, η επαρχία μοιάζει με τουριστικό νησί τον Φλεβάρη. Ωραία είναι μεν, αλλά μόνο αν σου αρέσουν πολύ οι αγελάδες και οι χοροί του Σαββάτου σε τέντες με πλαστικές καρέκλες. Με λίγα λόγια χάλιαααα. Για ολιγοήμερες διακοπές είναι μια χαρά βέβαια. Προσωπικά πιστεύω ότι ο καλύτερος συνδυασμός τόπου-ανθρώπων-κλίματος-περιβάλλοντος εκτός Ελλάδας (με όλα τα στραβά της μου αρέσει) είναι η Ισπανία.

• P
                              pathos last edited by

Ο χρήστης manosk έγραψε:
                              Εντάξει, για τη Γαλλία μην υπερβάλλουμε. Οι πόλεις είναι ψόφιες μετά τη δύση του ήλιου, η επαρχία μοιάζει με τουριστικό νησί τον Φλεβάρη. Ωραία είναι μεν, αλλά μόνο αν σου αρέσουν πολύ οι αγελάδες και οι χοροί του Σαββάτου σε τέντες με πλαστικές καρέκλες. Με λίγα λόγια χάλιαααα. Για ολιγοήμερες διακοπές είναι μια χαρά βέβαια. Προσωπικά πιστεύω ότι ο καλύτερος συνδυασμός τόπου-ανθρώπων-κλίματος-περιβάλλοντος εκτός Ελλάδας (με όλα τα στραβά της μου αρέσει) είναι η Ισπανία.

Δεν θα το'λεγα, ειδικά στο Παρίσι. Πιστεύω πως μπορείς να κάνεις πολύ ωραία ζωη!

Edit: ασε δε που οι Γαλλίδες είναι πολύ όμορφες!

• D
                                dpurpler last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:

@dpurpler

Σωστα αυτα που γραφεις και συμφωνω απολυτα μαζι σου.
                                Δε μπορω να καταλαβω ομως γιατι θα πρεπει να αποβαλλουν οι λαοι την ταυτοτητα τους για να πετυχουν αυτα που γραφεις.
                                Κανω λαθος που πιστευω οτι μπορουμε να συνεργαστουμε στα πλαισια της ειλικρνειας, ενος κοινα αποδεκτου δικαιου και σεβομενοι ο ενας τις ιδιαιτεροτητες του αλλου??

Που ανέφερα εγώ ότι οι λαοί θα πρέπει να αποβάλουν την ταυτότητά τους;
                                Η χρήση της λογικής που επικαλέσθηκα αποκλείει την εθνική συνείδηση; Δεν συνάγεται νομίζω αυτό από τα γραφόμενά μου.

Άλλο το να είμαι περήφανος που είμαι ότι είμαι, και άλλο να αφήνω τους άλλους να εκμεταλεύονται την περηφάνειά μου για τους δικούς τους σκοπούς.

Αν αναφέρεσαι στο ότι έγραψα ότι θα πρέπει βασικά να αυτοπροσδιοριζόμαστε σαν Γήινοι, τότε ΝΑΙ, αυτή είναι όντως η άποψή μου. Αλλά στις αμέσως παρακάτω γραμμές, εξήγησα ότι επίσης (σε μικρότερο βαθμό, λιγότερο έντονα), αυτοπροσδιορίζομαι σαν Ευρωπαίος, Αθηναίος, κάτοικος του Πλανητικού συστήματος κλπ. Το θέμα είναι ότι προσπαθώ να μην αφήνω αυτούς τους προσδιορισμούς να με καθοδηγούν σε λάθος δρόμους.

Επίσης κάτι άλλο: Πρόσεξες ότι οι υπογραφές μας έχουν ακριβώς το αντίθετο νόημα από τις θέσεις που υποστηρίζουμε σε αυτή την συζήτηση; Εσύ αφήνεις να ενοηθεί ότι κακώς ο Μ. Αλέξανδρος πήγε όπου πήγε, ενώ εγώ αναφέρομαι στην ταινία V for Vendetta που ο βασικός ήρωας προσπαθούσε (και τα κατάφερε) να ανατινάξει το κτήριο του κοινοβουλίου!

Σε ότι αφορά εμένα λοιπόν, στην κοινωνία που περιγράφεται στην ταινία, πιστεύω ότι οι βόμβες είναι λίγες. Γιατί ο κόσμος, καθοδηγημένος από μία ιδιοτελή ηγεσία), έχει παραδώσει τις ελευθερίες του για την 'ασφάλειά' του. Και ως γνωστόν, αυτός που είναι πρόθυμος να κάνει κάτι τέτοιο, ούτε ασφαλής ούτε ελεύθερος πρέπει να είναι!

ΚΑΛΒΟΣ:

Εις Σάμον

'Οσοι το χάλκεον χέρι
                                βαρύ του φόβου αισθάνονται,
                                ζυγόν δουλείας ας έχωσι~
                                θέλει αρετήν και τόλμην
                                η ελευθερία.

Αυτή (και ο μύθος κρύπτει
                                νουν αληθείας) επτέρωσε
                                τον 'Ικαρον~ και αν έπεσε
                                ο πτερωθείς κ' επνίγη
                                θαλασσωμένος~

αφ' υψηλά όμως έπεσε,
                                και απέθανεν ελεύθερος.
                                Αν γένης σφάγιον άτιμον
                                ενός τυράννου, νόμιζε
                                φρικτόν τον τάφον.

• D
                                  dpurpler last edited by

Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:

Δεν διαφωνώ με το παραπάνω post, αλλά έχω μια ένσταση.

Η έννοια της εθνοτικής ομάδας (όχι του κράτους που είναι μια έννοια σχετικά νέα) είναι πανάρχαια. Εξελίσσεται δε ασταμάτητα.
                                  Με την διαμόρφωση αυτής της ομάδας αποκτούν και τα μέλη της εθνική συνείδηση. Αυτή έχει γεωγραφικά, ιστορικά, θρησκευτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά ανακλαστικά. Με το πέρασμα των αιώνων αυτή εδραιώνεται, εκτός αν συμβεί κάτι που ανατρέχει τα δεδομένα.

Δηλαδή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν ο γεωγραφικός χώρος που μας φιλοξενεί ήταν διαφορετικός, διαφορετικά θα ήταν και τα βιώματά μας, διαφοροποιημένοι και οι παραπάνω παράγοντες, οι οποίοι φυσικά είναι και αλληλένδετοι. Γι' αυτό, οποιοσδήποτε από τους παραπάνω παράγοντες και αν άλλαζε για κάποιον λόγο, τώρα θα ήμασταν διαφορετικοί.

Το ότι σήμερα είμαστε έτσι (καλοί ή κακοί), έχει μια ιστορική και κοινωνική και πολιτιστική, θρησκευτική κ.τ.λ. ερμηνεία.

Εγώ, σαν Έλληνας, αυτοπροσδιορίζομαι καλύτερα μέσα στον γεωγραφικό χώρο στον οποίο έχουν λάβει χώρα οι συγκεκριμένες ιστορικές, κοινωνικές και πολιτιστικές κ.τ.λ. ζύμώσεις. Αυτός ο χώρος ονομάζεται Ελλάδα και τον αναγνωρίζω ως κάτι το μοναδικό και ανεπανάληπτο. Το ίδιο κάνω και για κάθε γεωγραφικό χώρο σε αυτόν τον πλανήτη.

Αντανακλαστικό είναι επίσης, κατά την διάρκεια σεισμού να πάς προς το μπαλκόνι για να πηδήξεις. Ενώ είσαι έτοιμος να το κάνεις, ακούς μια φωνή που σου λέει: ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ;;; ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.

Πρέπει να ακούμε αυτή την φωνή. Αυτό λέω εγώ.

Να πώ ένα άλλο παράδειγμα; Την εποχή της 'Μακεδονίας'. Κάποιος, είχε πει (δεν θυμάμαι ποιός, αλλά το θεωρώ κορυφαίο): 'Εγώ, στην θέση του Υπ. Εξωτερικών, θά έλεγα: Η Ελλάδα, χαίρεται που η ιστορία της και ο πολιτισμός της μπορούν να εμπνέουν και να ενώνουν ακόμα και λαούς που εμφανίστηκαν αιώνες μετά στην περιοχή. Αποτελεί μεγάλη μας τιμή που τα Σκόπια θέλουν να ονομάζονται Μακεδονία, θέλουμε την πολιτική επιβίωσή τους και την προκοπή τους και αναλαμβάνουμε να τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο σε αυτό! Έχουν την αμέριστη συμπαράστασή μας!'. Και μετά, μπαίνουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις και επενδύουν και κονομάμε κι εμείς κι αυτοί.

Τι κάναμε εμείς αντίθετα; Η Μακεδονία είναι Ελληνική ρε!!!, νάσου τα συλλαλητήρια, νάσου το εμπάργκο (!!!) νάσου η Τουρκία που τα αναγνωρίζει, νάσου η Ιταλία που μπαίνει μέσα κυρά κι αρχόντισσα, νάσου μετά από 20 χρόνια που όλοι τα λένε Μακεδονία εκτός από εμάς.

Περαστικά.

Να το χρησιμοποιούμε το ρημάδι το κεφάλι μας.....

• S
                                    skye last edited by

Ο χρήστης dpurpler έγραψε:

Επίσης κάτι άλλο: Πρόσεξες ότι οι υπογραφές μας έχουν ακριβώς το αντίθετο νόημα από τις θέσεις που υποστηρίζουμε σε αυτή την συζήτηση; Εσύ αφήνεις να ενοηθεί ότι κακώς ο Μ. Αλέξανδρος πήγε όπου πήγε, ενώ εγώ αναφέρομαι στην ταινία V for Vendetta που ο βασικός ήρωας προσπαθούσε (και τα κατάφερε) να ανατινάξει το κτήριο του κοινοβουλίου!

Καλα τα λες και συμφωνω, μια παρενθεση μονο.
                                    Για αλλο λογο εχει ο ΚRIEZA αυτην την υπογραφη 😉

• D
                                      dpurpler last edited by

Ο χρήστης skye έγραψε:

Καλα τα λες και συμφωνω, μια παρενθεση μονο.
                                      Για αλλο λογο εχει ο ΚRIEZA αυτην την υπογραφη 😉

Και που να το ξέρω εγώ αυτό; Ακόμα κι αν υπάρχει κάπου μέσα στο φόρουμ ο λόγος, δεν μπορώ να διαβάσω εκατομύρια posts. Απλά το είδα, και μου έκανε εντύπωση και το σχολίασα!

• S
                                        sergeant last edited by

Φίλε , dpurpler
                                        Διαπιστώνω ότι δεν διαφωνούμε - Γιατί άλλα μας έγραψες στο πρώτο σου ποστ και άλλα μας είπε μετά!

(Διορθωστε με αν καταλαβα λάθος)

Τις απαντήσεις τις έχεις πάρει από τους άλλους φίλους , αλλά τις έδωσες και μόνος σου!

Δεν είναι λοιπόν απαραίτητο να αποβάλλουμε την εθνική μας ταυτότητα για να ζήσουμε ειρηνικά, αρμονικά και ήσυχα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι ο άνθρωπος να κάτσει να σκεφτεί, να διαβάσει και να αναπτύξει το μυαλό του. Σημείωσε δε, ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν είναι λύση. Χρειάζεται και ανάλογο πνευματικό επίπεδο και ωριμότητα για να χρησιμοποιήσεις την τεεχνολογία για το όφελος της ανθρωπότητας.

Λάβε επίσης υπ'όψιν σου ότι, ως απαρχή(ορόσημο) της λεγόμενης Βιομηχανικής επανάστασης θεωρούμε την εφεύρεση του ατμου.
                                        Οι Ελληνες την εφεύρεση αυτή την είχαν από τον 2ο μ.Χ για να ανεβάζουνε νερό από τα πηγάδια αλλά και για να παίζουν μουσική ! (βλ. μουσικό όργανον 'ύδραυλις' στο ΔΙΟΝ!!!). Δεν προχώρησαν όμως ποτέ παραπέρα, γιατί απλούστα αυτό που μέτραγε για τους αρχαίους ήταν οι αρετές του πνεύματος...

ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ και γι ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ λόγους αισθάνομαι υπερηφανος που λέγομαι ΕΛΛΗΝΑΣ και είμαι απόγονος αυτών των ανθρώπων, αλλά παράλληλα αισθάνομαι και ντροπή για τον σημερινό ΝΕΟέλληνα που απλά (αυτ)αρεσκεται στην ύπαρξη του Παρθενώνα - και ας μην έχει πάει ποτε!

• D
                                          dpurpler last edited by

Αγαπητέ λοχία,

Κατ' αρχήν στην αρχική απάντησή μου στο ερώτημα του King Alexander, απάντησα σε 2-3 γραμμές χωρίς να αναλύσω ιδιαίτερα το σκεπτικό μου.

Δεν δικαοιολογούμαι, ούτε θεωρώ ότι άλλα έλεγα στην αρχή και άλλα στο τέλος. Ο King Alexander αν ξαναδιαβάσεις το αρχικό πόστ, ανέφερε θέματα όπως η κακώς ενοούμενη Ελληνική νοοτροπία, το Αθηνοκεντρικό κράτος και γενικά σε αυτό το επίπεδο παραδειγμάτων, τα 'εν οίκω' μας. Δεν τέθηκε θέμα σε σχέση με κάποιο άλλο κράτος, ούτε κάποιο άμεσο επιτακτικό θέμα -ας πούμε- εθνικής σημασίας. Περισσότερο θεωρώ ότι το θέμα ήταν εσωτερικό (Ελληνικό δηλαδή) παρά εξωτερικού (σε σχέση με άλλα δηλαδή εχθρικά -ας μου επιτραπεί η έκφραση- ή ανταγωνιστικά μας κράτη.

Αυτά τα προβλήματα της Ελλάδας που φυσικά είναι σοβαρότατα, εγώ θέλησα να τα υπερβώ βλέποντας και καταδυκνείοντας την μεγάλη εικόνα βασιζόμενος στο όραμά μου για το μέλλον της Ανθρωπότητας σαν σύνολο.

Θα ήμουν αιθεροβάμων (και επικίνδυνος) αν υποστήριζα ότι πρέπει να καταργήσουμε ΣΗΜΕΡΑ τις στρατιωτικές δαπάνες και να επενδύσουμε σαν κράτος σε... κοσμοδρόμια για να αποικίσουμε ΑΥΡΙΟ πλανήτες. Όλα αυτά γίνονται σταδιακά και παίρνει δεκαετίες η υλοποίησή τους. Ωστόσο, θεωρώ ότι αυτό το σκεπτικό μας βάζει στο κατάλληλο 'mood' για να πετύχουμε τους τελικούς μας στόχους και να συνεργαστούμε 'ανθρωπινότερα' οι λαοί.

Δηλαδή αν σε 100 ή 200 χρόνια υπάρχουν ακόμα τσαμπουκάδες και εκβιασμοί τύπου Κοντολίζα και ΙΡΑΝ (γιατί και οι δύο τσαμπουκαλεύονται), θα είμαστε χαρούμενοι και θα αισθανόμαστε ΟΚ?

Άσχετο: και αντί η διεθνής κοινότητα να κάνει δηλώσεις (κόσμια μεν, αλλά...) του τύπου 'ΚΟΨΤΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ' απλά συνιστα 'αυτοσυγκράτηση και διπλωματικά μέσα;':whistlink: ΑΝ θέλουν να φιλοτιμηθούν να μας κάνουν την χάρη δηλαδή...

Ρε δεν πάμε καλά.......

• I
                                            ililias last edited by

Ρε παιδιά, μη βαράτε αλλά μου φαίνεται ότι κάθε τόσο ανοίγουμε νέο θέμα για να μιλήσουμε για την σημερινή μας κατάσταση, ενώ θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε σε προηγούμενο, να έχει και η κουβέντα συνέχεια.
                                            Επί του θέματος (θα μπορούσε να πάει και σε δυο - τρία άλλα).
                                            Από την ανακοίνωση γνωστής συνδικαλιστικής οργάνωσης: 'Γι' αυτό επιμένουμε να αυτοκαθαρίζουμε τις θέσεις μας και να μην ετεροκαθαριζόμαστε, πράγμα που τους συνιστούμε να κάνουν στην πράξη και οι ίδιοι, αν θέλουν η καταιγίδα που 'ρχεται να μην σαρώσει τα πάντα και μάλιστα με την συναίνεσή τους'.

Πηγή: Εύθυμα και έξυπνα, 2ο βιβλίο, εκδόσεις 'φωτοδότες'

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 2 / 4
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ