Γαβριήλ μπορεί να έχεις δίκιο ότι μάλλον το χάσμα κλείνει (σιγά) και να υπερέβαλλα προηγουμένως.
Πάντως όσον αφορά την έρευνα της J.D. Power που λες ότι η GM έχασε για πολύ λίγο την 2η θέση δεν πιστεύω να εννοείς αυτήν που αφορά το Initial Quality (90 πρώτες ημέρες χρήσης αυτοκινήτου) γιατί δε νομίζω ότι αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα αξιοπιστίας αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Αν αναφέρεσαι στο long durability όπως ο ίδιος είχες ανακοινώσει εδώ http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=1505&highlight=j+d+power η GM δεν είναι στην 1η δεκάδα σε αντίθεση με Chrysler και Buick.
Επίσης θα έλεγα να ρίξεις μια ματιά εδώ http://www.autooninfo.net που έχει αναλυτικούς πίνακες περί αξιοπιστίας μεταξύ των Αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι διαφωτιστικό και δείχνει τεράστια απόσταση μεταξύ Ιαπωνικών και Αμερικανικών αυτοκινήτων σε θέματα reliability & durability.
Ακόμα, στα βραβεία Pyramid 2003 (CANADIAN AUTOMOBILE ASSOCIATION) δεν υπάρχουν πουθενά Αμερικάνικες εταιρείες http://www.caa.ca/e/automotive/pyramid-awards.shtml και φυσικά δεν είναι ούτε στα πρώτα 10 αυτοκίνητα όσον αφορά την ικανοποίηση των πελατών όπως θα δεις.
Θα ήθελα επίσης να πω για το Consumer Reports' ότι μπορεί να μη δέχεται διαφημίσεις αλλά όταν εμφανίζει στο 2003 Buying Guide σαν προτεινόμενα αυτοκίνητα για αγορά π.χ. τα Chevrolet Malibu, Chevrolet Tahoe, GMC Yukon, Chevrolet Suburban, GMC Yukon XL, Chevrolet Silverado 1500 extended, GMC Sierra 1500 extended, ενώ σε άλλες σελίδες του ίδιου οδηγού τα ίδια αυτά αυτοκίνητα εμφανίζονται σαν 'Used cars to avoid by make and year' δείχνει μάλλον γελοίο και παραπλανητικό για τους καταναλωτές. Δηλαδή τι λεει ότι είναι καλά να τα αγοράσεις καινούργια αλλά μόνο για 2-3 χρόνια; Δεν ξέρω τι λες;
http://www.autooninfo.net/NAEd200211CR2003BuyGandGM.htm
Αν, όμως κάνεις ένα συνδυασμό των λιστών του Consumer Reports' τότε θα δεις ότι στα προτεινόμενα δεν υπάρχει κανένα Αμερικάνικο Αυτοκίνητο
http://www.autooninfo.net/NAEd200303TechniqueNewCarSelection.htm
Επίσης, εντελώς πληροφοριακά παραθέτω και μια άλλη έρευνα που αποδεικνύει με ένα αρκετά ενδιαφέροντα τρόπο τα λεγόμενά μου http://www.detnews.com/2001/autos/0103/20/autos-201850.htm
Οι κλέφτες λοιπόν προτιμούν τα Toyota και Ηonda αλλά μόνο όταν αυτά είναι παλιά (από 9 χρονών και πάνω ιδίως για τα Toyota). Αυτό δείχνει ότι μέχρι τότε δεν υπάρχει ανάγκη για ανταλλακτικά γιατί τα αυτοκίνητα είναι αξιόπιστα. Μετά λοιπόν τα 9 χρόνια προκύπτει τέτοια ανάγκη και αρχίζει το κλέψιμο των αυτοκινήτων. Αντιθέτως, για αυτοκίνητα από τους Big Three μπορεί να προκύψει άμεση ανάγκη για ανταλλακτικά.
http://www.autooninfo.net/NAEd2002MayToyotaDurPre.htm
http://www.autooninfo.net/AutoonInfo/DurabilityInformationPage3.htm
Πώς τα κρίνεις όλα τα παραπάνω;