-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Φαντασου ενα πεταλο που μπαινει εκει που ειναι (χονδρικα στο λεω) τα v brakes και εχεις πιο 'δεμενο' σκελετό στα φρένα και σε άλλες περιπτώσεις που ασκούνται διάφορες δυνάμεις στο ποδήλατο...Δημήτρη τι σκελετό εχεις;
Δυστηχώς alu 7005 και οχι Τ6 6061,
ο σκελετός που ήθελα να πάρω τότε, ο ελαφρύτερος στην κατηγορία κάτω των 200000 δραχμών, ήταν ο klein pulse,οπως στο κόκκινο ποδήλατο της φωτογραφίας στην προηγούμενη σελίδα, αλλά δεν είχα τόσα λεφτά....
πάντως μετά από τοσα χρόνια 'κακοποίησης' και ο pulse της klein δειχνει φαινόμενα λαστιχοποίησης....
βέβαια αυτός είναι 1495 γραμμάρια και ο δικός μου 1800+ αλλά τέλος πάντων.εχω δώσει νομίζω λεπτομερή περιγραφή του ποδηλάτου μου σε κάποιο από τα πρώτα ποστ του τόπικ.
κομμάτι κομμάτι βγαίνει γύρω στο 1 εκατ, εγώ όμως ήμουν τυχερός και το πήρα περίπου όπως το ήθελα,μου έχει στοιχίσει γύρω στα 450000 χιλιάρικα μέχρι τώρα.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Οι διαδρομές μου είναι σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο παρόλο που τα ελαστικά είναι τρακτεροτά!!!! Το ποδήλατο δεν έχει αναρτήσεις. Δεν θα είναι πολύ σκληρό με τόσο μεγάλη πίεση; Με την πίεση που βάζω δεν δείχνουν να διπλώνουν κάθε άλλο μάλιστα. Το χειρότερο είναι ότι δεν γράφουν πουθενά όριο πίεσης και δεν ξέρω αν αντέχουν τις πιέσεις που αναφέρεις.
oλα τα λάστιχα γράφουν τις συνιστώμενες πιέσεις.ακόμη και αυτά που είναι από Nylon (πχ οπως στα φθηνά ποδήλατα του εμπορίου).
από εκεί και πέρα η πίεση των ελαστικών εξαρτάται από το οδόστρωμα,το βάρος του ποδηλάτη,την ακαμψία του σκελετού,της σέλας και την ύπαρξη ή μη ανάρτησης εμπρός και πίσω.πάντως αν πηγαίνεις πιο πολύ σε άσφαλτο καλύτερα να βάλεις semi-slick λαστιχα,δηλαδη στη μέση φλατ και στην άκρη τρακτερωτά.είναι ότι πρέπει για άσφαλτο και πατημένο χώμα.όσο πιο πολύ πίεση βάζεις στο λάστιχο τόσο καλύτερα ακούει στο δρόμο,και φυσικά αν έχεις χαμηλή πίεση μπορεί να διπλώσει σε καμιά απότομη αλλαγή πορείας,και να στραβώσει και η ζάντα από τις λακούβες.
γύρω στα 35 psi είναι καλά πάντως.
Έχεις δίκιο έγραφαν τελικά όρια πιέσεων. Μα καλά που είχα τα μάτια μου; Οι τιμές πολύ διαφορετικές από ότι περίμενα 40-80 psi!!!!!!! Έβαλα τελικά 40 και στα δυο ελαστικά και για την ώρα όλα οκ.
ετσι, έτσι, αν είσαι βαρύς δλδ πάνω από 85 κιλά μπορείς να βάλεις μεχρι 45 psi χωρίς να χάνεις σε άνεση
Αν είσαι 110 πόσο βάζεις;
Το δικό μου το χρησιμοποιώ καθημερινά για να πηγαίνω στη δουλειά και χρειάστηκε μερικά πρόσθετα που το βάρυναν αρκετά (φτερά σκάρα κλπ).
Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για να αντικαταστήσω. Για χρήση σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο τι θα προτείνατε; -
Αν θες αποκλειστικά δρόμο, πάρε κουρσα. Αλλά επειδή δεν νομίζω να σε βολέψει πάρε city bike. Δηλαδή σκελετό και τροχούς κούρσας, αλλά με ψηλό τιμόνι σαν mountain!!
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Αν είσαι 110 πόσο βάζεις;Το δικό μου το χρησιμοποιώ καθημερινά για να πηγαίνω στη δουλειά και χρειάστηκε μερικά πρόσθετα που το βάρυναν αρκετά (φτερά σκάρα κλπ).
Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για να αντικαταστήσω. Για χρήση σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο τι θα προτείνατε;45 psi εισαι καλά.
το ιδανικό θα ήταν ένα υβρίδιο δλδ city bike oπως λέει και ο συνφορουμίστας,αλλά με τους δρόμους που έχουμε στην Ελλάδα,νομίζω πως ένα mtb είναι οτι πρέπει ακόμη και για χρήση σε άσφαλτο.
το κουρσάκι δυσανασχετεί πολύ στις λακούβες.
-
Εγώ έχω καταλήξει ότι ένα mb με ποιο ασφάλτινα ελαστικά είναι ότι πρέπει για τους οργωμένους δρόμους μας. Έχω ήδη αντικαταστήσει λόγο σκασίματος το εμπρός και είδα μεγάλη διαφορά ιδίως σε ότι αφορά κραδασμούς. Μια και το αναφέραμε το νέο ελαστικό έχει όριο από 40 έως 60. Εγώ βάζω πλέον 50psi.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Αν είσαι 110 πόσο βάζεις;
Το δικό μου το χρησιμοποιώ καθημερινά για να πηγαίνω στη δουλειά και χρειάστηκε μερικά πρόσθετα που το βάρυναν αρκετά (φτερά σκάρα κλπ).
Προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια για να αντικαταστήσω. Για χρήση σχεδόν αποκλειστικά σε άσφαλτο τι θα προτείνατε;45 psi εισαι καλά.
το ιδανικό θα ήταν ένα υβρίδιο δλδ city bike oπως λέει και ο συνφορουμίστας,αλλά με τους δρόμους που έχουμε στην Ελλάδα,νομίζω πως ένα mtb είναι οτι πρέπει ακόμη και για χρήση σε άσφαλτο.
το κουρσάκι δυσανασχετεί πολύ στις λακούβες.
Ελα ντε γιατι το ανεβα κατεβα με τα κρασπεδα των πεζοδρομιων...αντε κανε το κατσικι αναμεσα στα παρκαρισμενα και τους καδους.Mtb και ξερο ψωμι ,το μονο κακο ειναι οταν βλεπεις κανα μορτη με κουρσακι κοιτας αλλου ,κανεις φουσκες με τη τσιχλα, βαζεις τριτο προγραμμα στο ραδιοφωνακι...κλπ
-
Ναι ρε γαμώτο... Η κούρσα μετράει.. Καμια φορα κατεβαίνω παραλιακη (τροκαντερο------->Αναβυσσο και πίσω) με το mtb και σλικ στενα ελαστικά και ενα φίλο που έχει κούρσα...
Είναι απιστευτο πως επιταχύνει μια κούρσα συγκριτικά με το mountain...
Αλλά για να πάρεις μια αξιοπρεπή κούρσα και τον εξοπλισμό θές 120ο ευρώ... -
Τι εννοείς με το επιταχύνει απίστευτα; Έχει ποιο μακριές σχέσεις μετάδοσης; Αν ναι πως τα πάει στις ανηφόρες;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Ναι ρε γαμώτο... Η κούρσα μετράει.. Καμια φορα κατεβαίνω παραλιακη (τροκαντερο------->Αναβυσσο και πίσω) με το mtb και σλικ στενα ελαστικά και ενα φίλο που έχει κούρσα...Είναι απιστευτο πως επιταχύνει μια κούρσα συγκριτικά με το mountain...
Αλλά για να πάρεις μια αξιοπρεπή κούρσα και τον εξοπλισμό θές 120ο ευρώ...βάλε κι άλλα....
για ένα αξιοπρεπές ποδήλατο θες από 300 ευρώ και πάνω... -
http://www.cyclist.gr/friends/viewtopic ... highlight=
-
pad εισουν εκεί;;;;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Εγώ έχω καταλήξει ότι ένα mb με ποιο ασφάλτινα ελαστικά είναι ότι πρέπει για τους οργωμένους δρόμους μας. Έχω ήδη αντικαταστήσει λόγο σκασίματος το εμπρός και είδα μεγάλη διαφορά ιδίως σε ότι αφορά κραδασμούς. Μια και το αναφέραμε το νέο ελαστικό έχει όριο από 40 έως 60. Εγώ βάζω πλέον 50psi.Δεν έχεις καθόλου άδικο ως προς το σκεπτικό αυτό.
Το ίδιο λέω να κάνω και με το δικό μου, μια και τώρα τελευταία οι πωρωμένες χωμάτινες διαδρομές έχουν μειωθεί κατά πολύ, ενώ και στο βρεγμένο είναι ψιλοχάλια τα τρακτερωτά μου (Κenda Koyote 26x2.10)... -
Τελικά το πήρα το καινούργιο!!!!! Ασφάλτινο είναι, το Tempo της Ideal. Άλλη αίσθηση παιδιά Ομολογώ ότι το προτιμώ σε σχέση με το παλιό. Πέρα από τις ευκολίες που παρέχει για κίνηση οποιαδήποτε ώρα είναι η έτη φωτός καλύτερη ποιότητα κύλισης και το πολύ ποιο άνετο ταξίδι. Έχει ρυθμιζόμενη ανάρτηση μπροστά και στο λαιμό της σέλας. Αν ξέρατε την Ικάρου (λεωφόρος του Ηρακλείου, ο θεός βέβαια να την κάνει λεωφόρο) θα καταλαβαίνατε τον ενθουσιασμό μου. Η τιμή από φίλο 475 ευρώ με προσθήκη το τριγωνικό τσαντάκι και ο χιλιομετρητής. Αλήθεια πως σας φαίνεται η τιμή μια και ξέρεται καλύτερα από μένα την αγορά;
Αύξησα και τα χιλιόμετρα των διαδρομών μου. Από τα 20 ανέβηκα στα 35 (Ηράκλειο – Γούβες από εθνική και επιστροφή από παραλιακή για όσους ξέρουν) με μια μικρή στάση ενδιάμεσα. Χρόνος από 1,5 ώρες έως 1 και 45 χωρίς την στάση.
Ελπίζω σιγά σιγά να επεκταθώ περισσότερο!!!! -
Όταν λες ρυθμιζόμενη ανάρτηση στο κουρσάκι τι εννοείς;;;;;;;
Μεγεία καλά και πολλά κμ!!!!
-
Έχει δυο περιστρεφόμενους διακόπτες στο πάνω μέρος του εμπρός πιρουνιού που ρυθμίζουν τη σκληρότητα. Αυτή η ρύθμιση γίνεται εύκολα με το χέρι. Υπάρχει όμως και στο λαιμό της σέλας με υποδοχή κλειδιού άλλεν για τον ίδιο σκοπό. Για μένα που είμαι αρκετά βαρύς με ικανοποιεί σε ρυθμίσεις μιας στροφής πριν το τέρμα για εμπρός και στα τρία τέταρτα για πίσω.
-
Ηράκλειο - Γούβες είναι καλή διαδρομή για ποδήλατο αφού λείπουν οι απότομες ανηφόρες και το οδόστρωμα είναι καλό. Προσοχή στους κουλούς της εθνικής.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ηράκλειο - Γούβες είναι καλή διαδρομή για ποδήλατο αφού λείπουν οι απότομες ανηφόρες και το οδόστρωμα είναι καλό. Προσοχή στους κουλούς της εθνικής.Καλή διαδρομή είναι μόνο που με ζορίζει λίγο στην επιστροφή η μονοκόμματη ανηφόρα από τον Καρτερό (Εκκλησία του Αι Γιάννη) μέχρι την διασταύρωση με ΒΙΠΕ αλλά τα καταφέρνω. Πιστεύω ότι αν είχα παρέα θα ήταν ποιο εύκολο να μακρύνω περισσότερο.
Καλά για τους κουλούς των δρόμων μας ούτε συζήτηση αλλά τι να κάνεις; -
Μπράβο, εγώ δεν νομίζω να έβγαζα τέτοια διαδρομή αλώβητος. Χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά το ποδήλατο αλλά η διαδρομή γραφείο - σπίτι είναι 2-3 χλμ.
-
Και η δική μου διαδρομή είναι μικρή (τρία με τέσσερα χιλιόμετρα είναι η δουλειά) αλλά κάνω πολλά εντός μονάδας κατά τη διάρκεια του οκτάωρου. Μόνο για τη δουλειά μαζεύω 10 με 12 χιλιόμετρα την μέρα. Σήμερα κατάφερα να αυξήσω την μέση ωριαία ταχύτητα μου. Πήγα μέχρι το εργοστάσιο της ΔΕΗ σύνολο 23 χιλιόμετρα με επιστροφή σε μια ώρα ακριβός. Καλά θα μου πεις ανέβηκες από τα 20 στα 23 και τι; Καλή μου φαίνετε η αύξηση! Τα πεντάλ με τα παπούτσια που κουμπώνουν πόσο στοιχίζουν. Θα ήθελα αν κάποιος ξέρει να μου πει ακριβός τιμή καθώς και μάρκες.
-
δες τα Look 206 (περιπου 50 ευρώ το ζευγάρι) και καλής ποιότητας...
Για παππουτσι μπορεις να ψαξεις αρκετα, να βρεις στυλ και χρωμα που σου αρέσει. Περίπου άλλα 80-100 ευρώ εξαρτάται από την ποιότητα..
Χρησιμοποιήτε το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς;