-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Παιδιά, εγώ λίγα πράγματα ξέρω σχετικά με πτήσεις, αλλά αυτό θέλει ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ @@ για να γίνει, έτσι;
Έτσι.
Υπάρχει και κάποιο άλλο με ένα Τζάμπο ακόμη πιο τρομακτικό και όχι σε τεστ, αλλά δεν το βρίσκω.Μήπως εννοείς αυτό;
http://video.google.com/videoplay?docid ... 47&pl=trueΤι κάνουνε ρε οι άνθρωποι...
Φανταστείτε να είστε μέσα επιβάτες.... -
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
Παιδιά, εγώ λίγα πράγματα ξέρω σχετικά με πτήσεις, αλλά αυτό θέλει ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ @@ για να γίνει, έτσι;
Έτσι.
Υπάρχει και κάποιο άλλο με ένα Τζάμπο ακόμη πιο τρομακτικό και όχι σε τεστ, αλλά δεν το βρίσκω.Μήπως εννοείς αυτό;
http://video.google.com/videoplay?docid ... 47&pl=trueΤι κάνουνε ρε οι άνθρωποι...
Φανταστείτε να είστε μέσα επιβάτες....Εγώ την ανακοπή την είχα σίγουρη πάντως
Οι πιλότοι είναι άνθρωποι που αξίζουν το σεβασμό όλων μας.
-
Είμαι πολύ προβληματισμένος γιατί σε μια χώρα με ετοιμότητα δεν μπορεί να αγνοείται αεροσκάφος για 1 ωρα και 45 λεπτά ήδη!!!!! Αν είχε εγκαταλείψει ο κυβερνήτης θα έπρεπε να είχαμε ακριβές στίγμα νομίζω!!!!!!
-
ερρρμμ... και ποια χωρα ειναι σε θεση να ξερει αμεσα που ακριβως εχει χασει ενα αεροσκαφος? Ποσο δε μαλλον οταν υπαρχει και θαλλασιος χωρος?
Παντως, εαν ηταν ζωντανος ο πιλοτος.... θα τον ειχαν βρει.... για να μην βρηκαν τιποτα ως τωρα...
-
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
Έτσι.
Φανταστείτε να είστε μέσα επιβάτες....ΜΑΛΑΚΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
καλα αυτο το μιραζ κανεις δεν το ειδε να πεφτει?
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Έτσι.
Το σοκ έρχεται όταν διαβάζεις την περιγραφή του video:
'* Hong Kong’s Kai Tak International Airport (now closed) was legendary for its approach procedure, which was offset 90 ... >all » degrees from the runway heading. Pilots of even the largest jumbo jets had to make a tight turn at low altitude just seconds before touching down. Here, a Korean Airlines 747 makes what, believe it or not, is a typical approach into this airport*'
-
Ο χρήστης MOnoimoi έγραψε:
Έτσι.
Το σοκ έρχεται όταν διαβάζεις την περιγραφή του video:
'* Hong Kong’s Kai Tak International Airport (now closed) was legendary for its approach procedure, which was offset 90 ... >all » degrees from the runway heading. Pilots of even the largest jumbo jets had to make a tight turn at low altitude just seconds before touching down. Here, a Korean Airlines 747 makes what, believe it or not, is a typical approach into this airport*'
Πάντως εγώ θα προτιμούσα να πάω κολυμπώντας στο Hong Kong παρά να έμπαινα εκεί μέσα
-
http://video.google.com/videoplay?docid ... nd&pl=true
Μαμάαααααααα! -
Εχω στο σπίτι ένα ντοκιμαντέρ του Dicscovery Channel σχετικά με το νέο αεροδρόμιο του Hong Kong (δεν είχαν χώρο, εξ ου και η προσέγγιση στο Kai Tek, και έφτιαξαν ένα τεχνητό νησί με το αεροδρόμιο πάνω) και δείχνει ένα σωρό τέτοιες προσεγγίσεις. Εκτός από τη στροφή 90 μοιρών, προηγείται ένα πέρασμα 'φίλερ' από ένα διάσελο (όπου σημάδι έβαζαν οι πιλότοι ένα κτίριο βαμμένο άσπρο-κόκκινο), 'κατρακύλα' στην πλευρά του βουνού (μια και το διάσελο ήταν στα 800 ή κάτι τέτοιο μέτρα και μετά από 1 χλμ. άρχιζε ο διάδρομος) και μετά 90 μοίρες στροφή και touchdown.
Προφανώς ειδικά για το Hong Kong πέρνανε πιλότους από την Αεροπορία Ναυτικού και το Top Gun
-
Εχεις παει Χιο να δεις προσεγγιση με σημαδι αμπελια? Νεα Υορκη που ακολουθεις κατι φωτα στο εδαφος που αναβοσβηνουν και στριβουν κιολας και ετσι και τα χασεις πας Μανχαταν?Βραδυ στα Χανια με καλο καιρο που σημαδευεις εναν φαρο για πλοια?
-
Ο χρήστης lagopoulos takis έγραψε:
Εχεις παει Χιο να δεις προσεγγιση με σημαδι αμπελια? Νεα Υορκη που ακολουθεις κατι φωτα στο εδαφος που αναβοσβηνουν και στριβουν κιολας και ετσι και τα χασεις πας Μανχαταν?Βραδυ στα Χανια με καλο καιρο που σημαδευεις εναν φαρο για πλοια?Να προσθέσω και το αεροδρόμιο της Σάμου
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
-
Εχεις παει Χιο να δεις προσεγγιση με σημαδι αμπελια? Νεα Υορκη που ακολουθεις κατι φωτα στο εδαφος που αναβοσβηνουν και στριβουν κιολας και ετσι και τα χασεις πας Μανχαταν?Βραδυ στα Χανια με καλο καιρο που σημαδευεις εναν φαρο για πλοια?
Να προσθέσω και το αεροδρόμιο της Σάμου
Μοσχα? που εχουν και αλλο μετρικο συστημα και οι προσεγγισεις τους ειναι φτιαγμενες για ρωσικη τεχνολογια δεκαετιας 70 και εισαι με τον σταυρο στο χερι?Με τις καθαριστριες να περπατανε στην περιοχη ελιγμων των αεροπλανων και να προσεχεις να μην τις πατησεις
-
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=699469&lngDtrID=244Μόλις το είδα και εγώ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=699469&lngDtrID=244
Μόλις το είδα και εγώ
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο πιλότος δεν χρησιμοποίησε το εκτινασσόμενο κάθισμα, προσπαθώντας ώς την τελευταία στιγμή να σώσει το αεροσκάφος.
-
Σημερα εκανα μια νεα γνωριμια με ενα φιλο που κανει συλλογη απο μινιατουρες αυτοκινητων.
Αλλα εχει και μια μικρη απο διαφορα αεροπλανα.Θελοντας να την αποσυρει πουλαει,απο οσα ετσι στο φλου συζητησαμε,60 τεμαχια,60 ευρω.Υπαρχει καποιος που ενδιαφερεται να κανω τον ενδιαμεσο ?
Υ.Γ.Για τους συνηθεις καχυποπτους.Η προμηθεια μου ειναι να με αφησει να κυταω τα περιπου τρεις χιλιαδες παντος ειδους (κλιμακα 1/43) αυτοκινητα του. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Σημερα εκανα μια νεα γνωριμια με ενα φιλο που κανει συλλογη απο μινιατουρες αυτοκινητων.
Αλλα εχει και μια μικρη απο διαφορα αεροπλανα.Θελοντας να την αποσυρει πουλαει,απο οσα ετσι στο φλου συζητησαμε,60 τεμαχια,60 ευρω.Υπαρχει καποιος που ενδιαφερεται να κανω τον ενδιαμεσο ?
Υ.Γ.Για τους συνηθεις καχυποπτους.Η προμηθεια μου ειναι να με αφησει να κυταω τα περιπου τρεις χιλιαδες παντος ειδους (κλιμακα 1/43) αυτοκινητα του.Τσσσσςςςς... Καλά ρε μεγάλε, αν είναι να πληρώνουμε και μεσάζοντα να 'ούμε, τι να το κάνουμε;;;
-
Κρίμα για το παλλικάρι που έφυγε με το Μιράζ...
Αλλαγή θέματος:
Ποιοί από εσάς αγοράζουν την 'Πτήση';
Είμαι από αυτούς που σχεδόν πάντα κοιτάζουν το περιεχόμενο του μήνα και σχεδόν μήνα παρά μήνα την αγοράζω. Είναι πρώτη και με διαφορά στην αεροπορική ενημέρωση, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (αλλά και στην Αγγλία, από ό,τι έχω δει, μιλώντας πάντα για ποικιλία ενημέρωσης...). Και επίσης ξεχωρίζω τα άρθρα του Θανάσση Βέμπου, για τα διαστημικά θέματα.Πλην όμως, θα ήθελα στην τωρινή ύλη, η οποία είναι πάρα πολύ καλή, να προστεθούν πιό πολλά (με επιείκια, γιατί μου φαίνεται ότι απουσιάζουν τελείως) θέματα αεραθλητικού περιεχομένου! Παραπέντε, αλεξιπτωτισμός, αιωροπτερισμός, αεροστατισμός, αερομοντελισμός, κ.α... όλα αυτά είναι θέματα στα οποία υπάρχει πληθώρα υποψήφιας ύλης, αλλά και ενδιαφέρον από πολλούς αναγνώστες. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο...
Μπορούμε μέσα από αυτό το βήμα άραγε να κάνουμε προτάσεις προς την Πτήση; Αν μπορούμε, οι αναγνώστες της Πτήσης υποστηρίξατέ το!!! -
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Κρίμα για το παλλικάρι που έφυγε με το Μιράζ...Αλλαγή θέματος:
Ποιοί από εσάς αγοράζουν την 'Πτήση';
Είμαι από αυτούς που σχεδόν πάντα κοιτάζουν το περιεχόμενο του μήνα και σχεδόν μήνα παρά μήνα την αγοράζω. Είναι πρώτη και με διαφορά στην αεροπορική ενημέρωση, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα (αλλά και στην Αγγλία, από ό,τι έχω δει, μιλώντας πάντα για ποικιλία ενημέρωσης...). Και επίσης ξεχωρίζω τα άρθρα του Θανάσση Βέμπου, για τα διαστημικά θέματα.Πλην όμως, θα ήθελα στην τωρινή ύλη, η οποία είναι πάρα πολύ καλή, να προστεθούν πιό πολλά (με επιείκια, γιατί μου φαίνεται ότι απουσιάζουν τελείως) θέματα αεραθλητικού περιεχομένου! Παραπέντε, αλεξιπτωτισμός, αιωροπτερισμός, αεροστατισμός, αερομοντελισμός, κ.α... όλα αυτά είναι θέματα στα οποία υπάρχει πληθώρα υποψήφιας ύλης, αλλά και ενδιαφέρον από πολλούς αναγνώστες. Δεν ξέρω αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο...
Μπορούμε μέσα από αυτό το βήμα άραγε να κάνουμε προτάσεις προς την Πτήση; Αν μπορούμε, οι αναγνώστες της Πτήσης υποστηρίξατέ το!!!Δεν θα ταν ασχημα να αφιερωναν κανα δισελιδο στον αεραθλητισμο... αλλα δεν θα ηθελα να επεκταθει σε μεγαλυτερο ποσοστο. Αυτο που σιγουρα θα ηθελα ειναι να να αφιερωνουν μια σελιδα καθε φορα σε αεροπορικη γνωση.... δηλαδη.... πχ.... πως δουλευουν τα VOR? Πως γινεται το navigation με SIDs-STARs... λιγη μετεωρολογια.... Νταξει, κατα καιρους λενε κατι, αλλα θα προτιμουσα κατι να μπει σε τακτικο προγραμμα. Φυσικα επισης, δεν θα μας χαλουσε καθολου κανα DVDακι αεροπορικου περιεχομενου... εστω και με αυξηση τιμης. Τελος παντων, ενα forum για την Πτηση ποτε στο καλο θα φτιαξουν??? Αμαν ποια...
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ