-
ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΣΕΚΡΟΥΣΕ ΣΤΗ Λ.ΚΑΒΑΛΑΣ-ΠΟΤΑΜΙ σημερα το μεσημερι ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ενα μαμακα Πακιστανο..Ο πακιστανος καβαλησε το διαζωμα και τον χτυπησε η μηχανη..
Αποτελεσμα- Ο Οδηγις της μηχανης χτυπησε αλλα νοσηλευεται εκτος κινδυνου
2.Η συνοδηγος της μηχανης σκοτωθηκε
3.Του πακιστανου κοπηκε το ενα ποδι..
Τρομερο...
- Ο Οδηγις της μηχανης χτυπησε αλλα νοσηλευεται εκτος κινδυνου
-
Και σκόπευαν να παντρευτούν οι αναβάτες της μοτοσυκλέτας σύντομα. Άκουσα επίσης ότι δεν φορούσαν κράνος και ήταν και οι δύο αστυνομικοί.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Και σκόπευαν να παντρευτούν οι αναβάτες της μοτοσυκλέτας σύντομα. Άκουσα επίσης ότι δεν φορούσαν κράνος και ήταν και οι δύο αστυνομικοί.Ναι οντως ετσι ηταν.. Ρε παιδια το κεφαλι της κοπελας αναβλυζε αιμα...Δεν εχω ξαναδει κατι παρομοιο....
-
Πίκρα...
Αλλά φταίνε. Πού πας χωρις κράνος? -
Πραγματικά κρίμα...
Η κατάσταση πάντως με τα κράνη έχει ξεφύγει... Πραγματικά πιστεύω πως το πολύ 1 στους 4-5 αναβάτες φοράει κράνος...
-
Μία η λύση: διπλασιασμός του προστίμου. Αν δεν πιάσει, τριπλασιασμός κ.ο.κ.
Όταν είσαι ΤΟΣΟ ηλίθιος που δεν μπορείς να καταλάβεις ότι βάζεις το κεφάλι σου στον ντορβά για 'οικονομία' ή για τη χωρίστρα, μόνο ο βούρδουλας θα σε σώσει.
Στην τελική δεν γουστάρω καθόλου να πληρώνω το κεφάλι του ηλίθιου εξαιτίας μιας στιγμιαίας απροσεξίας μου (φτου-φτου-φτου). -
Το θέμα δεν είναι απλά να μεγαλώσει το πρόστιμο (που είναι λάθος αν είναι υπερβολικό σε σχέση με άλλα και το μέσο εισόδημα κλπ) αλλά το να πληρωθεί. Και για να πληρωθεί θα πρέπει να σε σταματήσουν (άρα πρέπει να υπάρχουν αρκετοί αστυνόμοι που να είναι στο δρόμο και να ασχολούνται και με κράνη, ζώνες), να σε γράψουν (και να μην χαριστούν σε κανέναν ούτε βέβαια σε αστυνομικό!) και να μην μπορέσεις να το σβήσεις. Αν σε γράψουν 2-3 φορές σε ένα μήνα τότε θα αρχίσεις να το φοράς.... Ειδικά αν αφού σε πιάσουν πχ 3 φορές σε 2 χρόνια χάνεις το δίπλωμά σου (όλα τα διπλώματα, μηχανής, αυτοκινήτου, ταξί, νταλίκας) για κανένα 6μηνο....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πίκρα...
Αλλά φταίνε. Πού πας χωρις κράνος?Η κλασική δικαιολογία από φίλο μου με μηχανή: 'Μα μου χαλάει τα μαλλιά!!!'
Τι να του απαντήσω εγώ μετά; Του έχω πει ότι είναι βλάκας, αλλά τίποτα -
Έχω ακούσει και το εξής απίστευτο: Μπορείς να πας σε δερματολόγο, να τον 'παρακαλέσεις' να σου γράψει οτι έχεις πρόβλημα με το 'τριχωτό της κεφαλής' σου και να μη φοράς κράνος. Αν σε ελέγξουν απλά δείχνεις το χαρτί του γιατρού...
-
Μέχρι και στο στρατό περνάει αυτό. Ένα παιδί (που είχε όμως πραγματικά πρόβλημα), δεν φορούσε κράνος.
-
Οσο ηταν χειμωνας και εκανε κρυο....σχεδον ολοι φοραγαν κρανος στις μηχανες.
Εδω και 10-15 μερες που εφτιαξε ο καιρος ....ουτε οι μισοι πλεον δεν φορουν.
Φαινεται οτι η ηλιθιοτητα ανθιζει την ανοιξη.
-
Η εταιρεία μου μετακομίζει απο Συγγρου στην Βαρυμπομπη .
Δεδομένου οτι μένω νότια, περιττεύει να σας πώ ότι έχω ψιλο-φρικάρει .
Ενυγουέι, θα κάψω καμιά 50αριά σι-ντί να ακούω στα 90 λεπτά της διαδρομής ...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Η εταιρεία μου μετακομίζει απο Συγγρου στην Βαρυμπομπη .Δεδομένου οτι μένω νότια, περιττεύει να σας πώ ότι έχω ψιλο-φρικάρει .
Μπορεί να πήζεις στο ποτάμι, αλλά με το Ζ στις στροφές της Βαρυμπόπης....
-
Περαστικά maxmara. Κάτι ανάλογο μάλλον θα πάθω κι εγώ προσεχώς.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Η εταιρεία μου μετακομίζει απο Συγγρου στην Βαρυμπομπη .Δεδομένου οτι μένω νότια, περιττεύει να σας πώ ότι έχω ψιλο-φρικάρει .
να κάνουμε carpooling
πάρε ipod κι άσε τα cd
-
Ελπίζω να μην πέσετε να με φάτε, αλλά προσωπικά θεωρώ πως είναι δικαίωμα του καθενός να φάει το κεφάλι του. Αν δεν επιθυμεί να φοράει ζώνη ή κράνος, και ως συνέπεια σκοτωθεί, είναι δική του ευθύνη και επιλογή, και δε μπορούμε να είμαστε τόσο απόλυτα αυστηροί στις κρίσεις μας απέναντι σε κάποιον που δεν αντιμετωπίζει τον **ενδεχόμενο **κίνδυνο το ίδιο σοβαρά με εμάς.
Διευκρινίζω πως φοράω πάντα ζώνη- δεν υπάρχει πιθανότητα να κάνω ούτε 5 μέτρα χωρίς να είμαι δεμένος. **Τρελαίνομαι **πραγματικά με αυτούς που επιβαίνουν αυτοκινήτων ή μηχανών άνευ μέτρων προστασίας- αλλά από την άλλη, δε μπορείς να τους επιβάλλεις κάτι που αφορά μόνο στον εαυτό τους (από την άποψη της σωματικής βλάβης- το ηθικό δε μπορείς ούτως ή άλλως να το ελέγξεις σε κάθε οικογένεια).
Θα πείτε βέβαια, πως ο θάνατος ή ο τραυματισμός επιβαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία κτλ. Δεν ξέρω αν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα βέβαια, γιατί ανά περίπτωση μπορούν τα νούμερα να διαφέρουν (π.χ. ένας που επέζησε λόγω κράνους αλλά με πάμπολλες αναπηρίες μπορεί να κοστίσει τεράστια ποσά σε νοσηλεία και αποκατάσταση- οκ, το παράδειγμα είναι λίγο αυθαίρετο, πλην όμως οικονομοτεχνικό).
Και επειδή δε μπορώ να επιβάλλω σε κάποιον να μην τρώει λιπαρά, να μην καπνίζει, να γυμνάζεται, να κάνει σεξ με προφύλαξη και να πληρεί όλες τις προϋποθέσεις που θα ικανοποιούσαν τις προσταγές της βιο-πολιτικής, επίσης δε μπορώ να τον πίεσω να διατηρήσει τον εαυτό του ντε και καλά ακέραιο και ζωντανό, απέναντι σε οποιονδήποτε ενδεχόμενο κίνδυνο. Αλίμονο αν πάψουμε να είμαστε κύριοι της ζωής μας, όσο και του θανάτου μας.
Θα μου πείτε τώρα περί κοινής λογικής, και θα συμφωνήσω, αλλά αυτά είναι πράγματα που οφείλεις να τα εμφυσήσεις στους ανθρώπους και όχι να ποινικοποιήσεις την ελευθερία επιλογής, επειδή ίσως δεν σου βγαίνουν να οικονομοτεχνικά στην βιο-πολιτική που ασκείς στους αναλώσιμους κατά τ' άλλα πολίτες...
Δεν ξέρω αν γίνομαι σαφής, αλλά απλά πιστεύω πως η αυστηρότητα των ποινών δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Ακόμη, όλοι έχουν δικαίωμα επιλογής, έστω και αν αυτό πηγάζει από τη βλακεία τους...
Τώρα, για τον πατέρα μου που σώθηκε από βέβαιο θάνατο επειδή δεν φορούσε ζώνη (θαύμα είπαν αρκετοί), ας μην αναφερθώ γιατί από τη μία χαίρομαι (φυσικά), από την άλλη προβληματίζομαι ιδιαιτέρως με το ότι η Τύχη είναι αυτή που διέπει και καθορίζει τα πάντα...
Δεν υποστηρίζω πως δεν πρέπει να τιμωρείται η μη χρήση ζώνης ή κράνους, απλά θέτω ένα ερώτημα ως προς το κατά πόσο η βιο- πολιτική μπορεί να έχει κατασταλτικό και όχι προτρεπτικό χαρακτήρα σε περιπτώσεις που ο κίνδυνος είναι ενδεχόμενος και θίγεται η ελευθερία επιλογής.
-
To έχουμε εξαντλήσει το θέμα αλλού. Υπενθυμίζω μόνο το ότι η ευθύνη κάποιου σε περίπτωση ατυχήματος με θύμα άτομο που δεν φοράει ζώνη ή κράνος είναι εκ του αποτελέσματος πολύ μεγαλύτερη. Άλλο να πληρώνεις κανένα σπασμένο πόδι και άλλο σκοτωμένο ή παράλυτο θύμα τροχαίου. Επομένως δεν αφορά η υπόθεση μόνο τον παρανομούντα, αλλά και τους υπόλοιπους.
-
Τι έπαθε το 'αεροδρόμιο';
κι άλλο ένα δυστύχημα με μηχανάκια στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης, μάλλον χωρίς νεκρούς (αν και χωρίς κράνος και οι 2)
-
Άλλο ένα ατύχημα σήμερα κατά τις 9 προκάλεσε καθυστερήσεις. Μα τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες και έχουμε τόσα ατυχήματα;
-
Ξεκινούν έργα σήμερα στον Κηφισσό μεταξύ γέφυρας Βαρυμπόμπης-Αγ. Στεφάνου;
Δύο λωρίδες κλειστές στην άνοδο και αρκετά μηχανήματα εντός. Τη Μ. Πέμπτη τι θα γίνει;
Κηφισσός