-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μάιστα!
Τι να πω; Εσύ ξέρεις καλύτερα...
Οχι φιλε μου εγω ξερω αυτα που βλεπω.
Και σε καμμια περιπτωση δε θελω η γειτονια μου να γεμισει βαπορακια.
Το παραδειγμα του Spartan με την ΕΞΟΔΟ στη Λαρισα με καλυπτει πληρως οπως και η προταση του ililia για την επανενταξη των 'ασθενων'.
Τωρα αν εσυ θελεις τα ναρκωτικα στη πορτα ΜΟΥ, με την προφαση της απεξαρτησης/επανενταξης, με συγχωρεις δε θα παρω.Και πες με οπισθοδρομικο, ρατσιστη ή οτι αλλο γουσταρεις.
Ετσι ωμα και χωρις ειρωνιες τυπου 'Μάιστα' -
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ετσι ωμα και χωρις ειρωνιες τυπου 'Μάιστα'
Έτσι ωμά και χωρίς μάιστα,είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει οι χρήστες είναι ασθενείς,και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται!
Τέλος,και χωρίς πολλές φιλολογίες..
Ο Charmak ανέλυσε άριστα και τεκμηριωμένα,και από εσένα εισέπραξε ιδεοληψίες και φληναφήματα του δρόμου...
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
..τι σημαινει φληναφηματα?φληνάφημα = φλυαρία, μωρολογία
-
Κανείς δεν αρνήθηκε την βοήθεια στους τοξικομανείς.
Εγώ απλά έθεσα ένα ζήτημα ουσίας, γιατί όχι στο Πανόραμα, την Εκάλη και την Κηφισιά που έχουν και καλύτερο και καθαρότερο αέρα???Όταν οι φλούφληδες των καναλιών και οι 300 ρεμπεσκέδες μαζί με τους άλλους 50.000 σιχαμένους που τους περιβάλουν κάνουν τέτοια κέντρα δίπλα στο σπίτι τους, τότε θα επιτρέψω και εγώ να γίνει ένα τέτοιο δίπλα στο δικό μου.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα, απλά δεν είμαι εγώ ο Μ@λάκας.
Εξάλου αυτοί κερδίζουν από το εμπόριο, ας δώσουν και κάτι για τους χρήστες. -
Πήραμε στη δουλειά, σε συνεργασία με κοινωνικούς λειτουργούς, έναν απεξαρτημένο. Άλλοτε ερχόταν, άλλοτε όχι, αλλά αυτό δεν μας δημιουργούσε ουσιαστικό πρόβλημα. Κάποια στιγμή σταμάτησε να έρχεται και λιγότερο από ένα χρόνο μετά, τον κηδέψαμε από υπερβολική δόση.
Πήραμε κι άλλον, δεν σταματούσε το κάπνισμα παρ' ότι εδώ απαγορεύεται αλλά του βρήκαμε μια θέση που δεν ενοχλούσε και πολύ κι εντάξει. Το πρόβλημα ήταν ότι άρχισε να τσακώνεται με τους άλλους, τακίμιασε τελικά με έναν και άρχισαν να καπνίζουν μαζί ... χόρτο. Δοκιμάσαμε πολλά, τους χωρίσαμε, τελικά τους φέρναμε εναλλάξ. Δοκιμάσαμε να του δώσουμε υπεύθυνη δουλειά, καλά πήγαινε αλλά ο άνθρωπος έφευγε από το σημείο που δούλευε και πήγαινε στην αποθήκη (>100 μέτρα μακρύτερα) να πάρει πχ γυαλόχαρτο. Έπαιρνε ένα, γύριζε, έτριβε, του χαλούσε, πάλι ένα, μετά ένα καρφί, μια βίδα, ένα πινέλο, δεύτερο, το χρώμα, μετά το διαλυτικό, μετά κάτι για ανακάτωμα, σε μια μέρα γινόταν μιας ώρας δουλειά. Τώρα έχει τσακωθεί πλέον με όλους και μια τόσο έρχεται για δουλειά, όταν είναι ατσίγαρος. Όσες φορές τον έχω από κοντά, είναι οκ. Αλλά δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια έτσι, τουλάχιστον στη δική μας τη δουλειά...
Πήραμε κι άλλον, ένα παιδί 17 ετών, με ειδική άδεια από τον επόπτη εργασίας κλπ υπηρεσίες. Ένα πρωί, 4-5 μέρες μετά, ζαλιζόταν και τον άφησαν στα αποδυτήρια, να συνέλθει. Τον βρήκαμε, 10 λεπτά αργότερα, γονατισμένο, με το σώμα του να κινείται μπρός - πίσω, δίχως να θυμάται πως τον λένε και που βρίσκεται. Τον πηγαίναμε στο νοσοκομείο, αλλά συνήλθε, έφυγε και δεν τον ξαναείδαμε.
Αφήνουμε τους σοβαρά άρρωστους δίπλα σε πηγές μικροβίων; Όχι, βέβαια! Τους πάμε για ανάρρωση σε μέρος ευάερο, ευήλιο, σε κέντρο σωματικής και ψυχικής αποκατάστασης, ...
Βοηθάει πραγματικά, νομίζετε, στην απεξάρτηση ένα κέντρο όπως αυτά που στήνουμε; Αυτό φαίνεται να είναι το θέμα εδώ και δεν νομίζω ότι έχουν κατατεθεί απόψεις επ' αυτού... -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Διαφωνείς ότι είναι ασθενείς? Προσοχή, δε λέω ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ, αλλά αν ΕΙΝΑΙ.Krus το ότι γίνονται ασθενείς είναι καθαρά δική μου προσωπική μου άποψη. Οι Ανώνυμοι για παράδειγμα υποστηρίζουν ότι είναι ασθενείς ακόμα πριν γνωρίσουν τις ουσίες, το έχουν μέσα τους.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Διαφωνείς ότι είναι ασθενείς? Προσοχή, δε λέω ΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ, αλλά αν ΕΙΝΑΙ.
Krus το ότι γίνονται ασθενείς είναι καθαρά δική μου προσωπική μου άποψη. Οι Ανώνυμοι για παράδειγμα υποστηρίζουν ότι είναι ασθενείς ακόμα πριν γνωρίσουν τις ουσίες, το έχουν μέσα τους.
Δεν ξέρω αν συμφωνώ με τους Ανώνυμους ή μ'εσένα, θέλει ψάξιμο. Αυτό που μετράει περισσότερο είναι η αντιμετώπιση της κατάστασής τους, είτε είναι έμφυτη, είτε επίκτητη.
-
Ο χρήστης tsilis έγραψε:
Ετσι ωμα και χωρις ειρωνιες τυπου 'Μάιστα'
Έτσι ωμά και χωρίς μάιστα,είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει οι χρήστες είναι ασθενείς,και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται!
Τέλος,και χωρίς πολλές φιλολογίες..
Ο Charmak ανέλυσε άριστα και τεκμηριωμένα,και από εσένα εισέπραξε ιδεοληψίες και φληναφήματα του δρόμου...
πλάκα κάνεις έτσι? και έτσι ωμά είτε σου αρέσει είτε όχι πληρώνεις την ερτ στην δεη και έτσι είτε σαρέσει είτε όχι θα δείς την βίσση στην eurovision και θα την πληρώσεις 12 μύρια ευρώ γιατί είσαι τηλεθεατής μειωμένης αντίληψης και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστείς.και έτσι είτε σου αρέσει είτε όχι θα παίρνεις σύνταξη στα 85 γιατι δουλεύεις σαν σκλάβος και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστείς.
τέλος και χωρίς πολλές φιλολογίες!
αφού μένουμε και ζούμε στους δρόμους και όχι σε πανεπιστήμια μέσα σε θεωρείες πώς θα έπρεπε να μιλήσει κάποιος?
βλέπω 2 άτομα που λένε πως έδωσαν την ευκαιρία σε τέτοια άτομα στην δουλειά τους και διαβάζεται αποτελέσματα και προσπαθείτε μετά να πείτε ΤΙ?
εγώ προτείνω άλλη λύση. αφού έκανε την αρχή η ολλανδία να πάμε να τους αφήσουμε όλους στο άμστερνταμ και έτσι να τους βοηθήσουμε παρέχωντας όση φούντα χρειάζονται και τελικά να παιθάνουν απο φυσικά αίτια (βλέπε υπερβολική δόση). έτσι θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.
δεν μπορούμε να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι αυτόν που έπαθε καρκίνο, αυτόν που κόλλησε aids κλπ με κάποιον που ξεκίνησε να αυτοκτονεί με πιό αργό τρόπο έτσι για μαγκιά, για να δοκιμάσει, για να γίνει ΙΝ.
εγώ σαν φορολογούμενος πολίτης να δώσω να γίνει έρευνα για τον καρκίνο , για το aids, καρδιοπάθειες κλπ αλλά να δώσω να ανοίξουμε ένα κίριο όπου θα παρέχουμε την φούντα εν αγνοία νόμιμα δεν πρόκειτε να το κάνω ποτέ.
-
Ο χρήστης lavey έγραψε:
......edit...........δεν μπορούμε να βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι αυτόν που έπαθε καρκίνο, αυτόν που κόλλησε aids κλπ με κάποιον που ξεκίνησε να αυτοκτονεί με πιό αργό τρόπο έτσι για μαγκιά, για να δοκιμάσει, για να γίνει ΙΝ.
εγώ σαν φορολογούμενος πολίτης να δώσω να γίνει έρευνα για τον καρκίνο , για το aids, καρδιοπάθειες κλπ αλλά να δώσω να ανοίξουμε ένα κίριο όπου θα παρέχουμε την φούντα εν αγνοία νόμιμα δεν πρόκειτε να το κάνω ποτέ.
Οσο 'ηλιθιος' ειναι αυτος που εθιζεται αλλο τοσο ειναι και αυτος που εχει 'καρκινο' ας μην καπνιζε, ας μην ετρωγε πολυ κρεας, κτλπ και αλλο τοςο αυτος που εχει 'aids' τι θα πληρωνεγω τα γ.....κα του καθε ενα, ας προσεχε...
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Οσο 'ηλιθιος' ειναι αυτος που εθιζεται αλλο τοσο ειναι και αυτος που εχει 'καρκινο' ας μην καπνιζε, ας μην ετρωγε πολυ κρεας, κτλπ και αλλο τοςο αυτος που εχει 'aids' τι θα πληρωνεγω τα γ.....κα του καθε ενα, ας προσεχε...
δεν υπάρχι μόνο ο καρκίνος των πνευμόνων! εξάλλου και εγώ δεν καπνίζω και αν και τα αποφεύγω όλο και σε κάποιο club πουθ΄'αναι τεκές πρέπει να πάω με φίλους. οπότε άκυρο το πρώτο.
δεν χρειάζεται να τρώς πολύ κρέας για να πάθεις κάτι τέτοιο. εξάλλου το κρέας πρέπει να υπάρχει στην διατροφή μας. και εσύ πχ αν κολλήσεις h5n1 θα βρεθεί να σου πεί 'μα καλά ηλήθιος είσαι? έξω γίνεται χαμός με τα πουλερικά και εσύ τρώς κοτόπουλα'? άκυρο και το δεύτερο.
όσο για το aids μήπως έφταιγε και η κοπελίτσα που της έκαναν μετάγγιση? μήως φταίει το μωρό που κόλλησε απο την μάνα του?μήπως φταίει κάποιος που μπήκε ένα πρεζάκι με πληγές στο τρένο και τον κόλλησε ήτου μόστραρε ένα μαχαίρι να του τα πάρει όλα και τελικά κόλλησε απο το μαχαίρι?
άκυρο και το τρίτο. για πές κιάλλα.
-
Ο χρήστης lavey έγραψε:
δεν υπάρχι μόνο ο καρκίνος των πνευμόνων! εξάλλου και εγώ δεν καπνίζω και αν και τα αποφεύγω όλο και σε κάποιο club πουθ΄'αναι τεκές πρέπει να πάω με φίλους. οπότε άκυρο το πρώτο.
δεν χρειάζεται να τρώς πολύ κρέας για να πάθεις κάτι τέτοιο. εξάλλου το κρέας πρέπει να υπάρχει στην διατροφή μας. και εσύ πχ αν κολλήσεις h5n1 θα βρεθεί να σου πεί 'μα καλά ηλήθιος είσαι? έξω γίνεται χαμός με τα πουλερικά και εσύ τρώς κοτόπουλα'? άκυρο και το δεύτερο.
όσο για το aids μήπως έφταιγε και η κοπελίτσα που της έκαναν μετάγγιση? μήως φταίει το μωρό που κόλλησε απο την μάνα του?μήπως φταίει κάποιος που μπήκε ένα πρεζάκι με πληγές στο τρένο και τον κόλλησε ήτου μόστραρε ένα μαχαίρι να του τα πάρει όλα και τελικά κόλλησε απο το μαχαίρι?
Πάω με το αυτοκίνητό μου στην πίστα και τουμπάρω!
'Motorsport can be dangerous!' Γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων!Στο νοσοκομείο δεν με δέχονται γιατί είμαι ηλίθιος που χτύπησα κάνοντας την πλάκα μου...Πώς σου φαίνεται;
-
Ο χρήστης lavey έγραψε:
υπαρχει και ο καρκινος του μαστου, φταιω εγω αν αυτη η 'ηλιθια' δεν προσεχε η αν δεν εκανε το τεστ παπ?
ποσες κοπελιτσες εχουν aids απο μεταγγιση μηπως ειναι αυτες οι μαναδες ολων των μωρων με 'aids'?
'Ναι ολοι οσοι εχουν aids ειναι θυματα και πρεπει να τους προστατεψουμε', συγνωμη θα διαφωνησωΔηλαδη ο Ηλιας ειναι ηλιθιος που κανει μια προσπαθεια να βοηθησει τον συνανθρωπο του? μακαρι να ειχαμε τα κοτσια να το κανουμε ολοι.
Δεν συμφωνουμε και νομιζω ουτε προκειται οποτε...
Ασχετο:
Τι θα λεγατε να μαζευαμε λεφτα να τα δωσουμε σε καποιο ορφανοτροφειο, ειτε σε μορφη παιχνιδιων η ρουχων? και μορουμε να το κανουμε καθε χριστουγεννα και πασχα και να διαλεγουμε ενα διαφορετικο καθε φορα.10-20 Ε ο καθενας.
Δεν ανοιγω θεμα γιατι αν δεν υπαρξει ανταποκριση θα με πικρανει και δεν το θελω.
Οι μοντς εθελοντες οπως παντα
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Για μενα η εισοδος στα ναρκωτικα ειναι καθαρα θεμα επιδειξης και 'μαγκιας' απο ατομα που στις 99 απο τις 100 περιπτωσεις εχουν μαθει να τα βρισκουν ολα ετοιμα, που ποτε στη ζωη τους δεν ενοιωσαν το θεμα της ευθυνης, που ποτε δεν αναρωτηθηκαν πως και ποσο ευκολα ή δυσκολα βγαινει το μεροκαμματο....
Ετσι είναι KRIEZA, αλλα νομίζω πως κανεις ενα πολύ σημαντικό λάθος!
Σύμφωνα με τη δική μου αίσθηση και τις δικές μου εμπερίες, (οχι βάσει καποιας έρευνας-μελετης), τα ποσοστά δεν είναι αυτά που αναφέρεις και απέχουν πολύ απ' την πραγματικότητα...
Για μένα, οι κύριες κατηγορίες τοξικομάνων είναι 2 και τα ποσοστά τους οπως τα αντιλαμβάνομαι εγω έχουν ως εξής...Το 50% ανήκουν στην κατηγορία που είπες πιο πριν.....
Τα υπολοιπα περι προδιαθεσης κακουργας κενωνιας κακου πατριου, αλκοολικης μανας κερβερου αφεντικου και βιζιτους αδερφης ειναι απλες φιλολογιες.
Παιδιά δηλαδή, προβληματικών και διαλυμένων οικογενειών.....Κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων και καποιων 'οικογενειών' του στυλ αυτών που φιλοξενεί ο κ.Μικρούτσικος στις ποιοτικές εκπομπές του....
Το 40% ανήκουν στην άλλη κατηγορία που είπες πιο πριν....
Για μενα η εισοδος στα ναρκωτικα ειναι καθαρα θεμα επιδειξης και 'μαγκιας' απο ατομα που στις 99 απο τις 100 περιπτωσεις εχουν μαθει να τα βρισκουν ολα ετοιμα, που ποτε στη ζωη τους δεν ενοιωσαν το θεμα της ευθυνης, που ποτε δεν αναρωτηθηκαν πως και ποσο ευκολα ή δυσκολα βγαινει το μεροκαμματο....
Και αυτό περιλαμβάνει παιδιά κυρίως πλουσίων οικογενειών, αλλα όχι αποκλειστικά!! Και φτωχών συχνά, που αμέλησαν την φροντίδα και την εκπαιδευση των γόνων τους ωστε να μη φτάσουν αυτοί σ' αυτό το σημείο!! Στην ουσία πάλι αποτέλεσμα κακών οικογενειών και γονέων....
Απο κει πέρα υπάρχει κι ενα 10% που οφέιλεται σε αλλους παράγοντες...(κληρονομικότητα, η 'κακιά' στιγμή, εξαναγκασμός με τη χρήση βίας, μακροχρόνια υποβολή σε θεραπεία με ουσίες-βλ.μορφίνη- κλπ, κλπ , κλπ)
Στην περιπτωση που ανέφερα χθες με τον νεαρό υπάλληλο, ξέχασα να πώ, πως εμφανίστηκε στο μαγαζί, σχεδόν ενα χρόνο μετά και είχε μια όψη σαν φάντασμα...! Ασπρος στο πρόσωπο, σκελετωμένος σαν παιδί της κατοχής, μετα βίας περπατούσε (τα έσερνε τα πόδια του, δε περπατούσε), φορώντας κατι παλιά και βρώμικα ρούχα και παπουτσια....Μετα βιας μιλήσαμε και συννενοηθήκαμε (ήθελε να ψωνίσει ρούχα),ενω δε θυμόταν στην αρχή τίποτα.Ουτε ποιος είμαι, ουτε οτι σε μένα είχε δουλεψει πριν ενα μόλις χρόνο.Τελικά με τα χίλια ζόρια, (έκανε κανα 15λεπτο να φορέσει ενα παντελόνι και μια μπλουζα) πλήρωσε αυτά που πήρε, παράτησε αυτά που φορούσε στο μαγαζί κι έφυγε παραπατώντας.....Πέρασαν 3 χρόνια απο τότε και δε τον έχω ξαναδεί....
Οπως και να 'χει, σε αντιπαραβολή το πώς ηταν οταν τον είχα στη δουλειά και ηταν 'καθαρός' και πώς είχε καταντήσει 1 χρόνο μετά πέφτωντας στα πάλι στα ναρκωτικά, δε περιγράφεται..... -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Ετσι είναι KRIEZA, αλλα νομίζω πως κανεις ενα πολύ σημαντικό λάθος!
Σύμφωνα με τη δική μου αίσθηση και τις δικές μου εμπερίες, (οχι βάσει καποιας έρευνας-μελετης), τα ποσοστά δεν είναι αυτά που αναφέρεις και απέχουν πολύ απ' την πραγματικότητα...
Για μένα, οι κύριες κατηγορίες τοξικομάνων είναι 2 και τα ποσοστά τους οπως τα αντιλαμβάνομαι εγω έχουν ως εξής...Το 50% ανήκουν στην κατηγορία που είπες πιο πριν.....
Τα υπολοιπα περι προδιαθεσης κακουργας κενωνιας κακου πατριου, αλκοολικης μανας κερβερου αφεντικου και βιζιτους αδερφης ειναι απλες φιλολογιες.
Παιδιά δηλαδή, προβληματικών και διαλυμένων οικογενειών.....Κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων και καποιων 'οικογενειών' του στυλ αυτών που φιλοξενεί ο κ.Μικρούτσικος στις ποιοτικές εκπομπές του....
Το 40% ανήκουν στην άλλη κατηγορία που είπες πιο πριν....
Και αυτό περιλαμβάνει παιδιά κυρίως πλουσίων οικογενειών, αλλα όχι αποκλειστικά!! Και φτωχών συχνά, που αμέλησαν την φροντίδα και την εκπαιδευση των γόνων τους ωστε να μη φτάσουν αυτοί σ' αυτό το σημείο!! Στην ουσία πάλι αποτέλεσμα κακών οικογενειών και γονέων....
Απο κει πέρα υπάρχει κι ενα 10% που οφέιλεται σε αλλους παράγοντες...(κληρονομικότητα, η 'κακιά' στιγμή, εξαναγκασμός με τη χρήση βίας, μακροχρόνια υποβολή σε θεραπεία με ουσίες-βλ.μορφίνη- κλπ, κλπ , κλπ)
έλα ρε spartan..
και εγώ και εσύ ήμασταν κάποτε έφηβοι, γυρνούσαμε και βλέπαμε τι γίνεται..
σιγά μην είναι μόνο το 40% ..
οι περισσότεροι που μπλέκανε και κολλούσαν μαλακισμένα ήταν ( δε λέω όλοι, αλλά από τη δικιά μου εμπειρία τουλάχιστον 9/10 τέτοιοι ήταν..) που μπορούσαν.. και το κάνανε για μαγκιά ή για να περάσουν καλά και καλά με παρέα κλπ.. Ε-Λ-Ε-Ο-Σ πια με την εικόνα ότι και καλά πέφτουν στα ναρκωτικα για να ξεχάσουν τα προβλήματά τους.. αμαν μ'αυτήν την καραμέλα. . .
ας τον έβγαζε ο πατέρας του στο μεροκάματο αφού έβλεπε οτι μαλακιζεται και σου'λεγα εγώ μετά αν θα καθόταν να ασχοληθεί με μαλακίες.. -
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Βοηθάει πραγματικά, νομίζετε, στην απεξάρτηση ένα κέντρο όπως αυτά που στήνουμε;...Πιστευω οτι αν το δουμε απο την σκοπια των στατιστικων και των ψυχρων αριθμων, τα κεντρα αυτα ειναι μια παραλογη και σπάταλη προσπάθεια.
Αν το δουμε απο την λογικη του οτι παμε να βοηθήσουμε έστω και εναν στους 1000,τοτε πρεπει να φτιαξουμε κι αλλα.
Δυστυχως το ζητημα των ναρκωτικων δεν διακρινεται για την απλότητα του.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
'Motorsport can be dangerous!' Γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων!Στο νοσοκομείο δεν με δέχονται γιατί είμαι ηλίθιος που χτύπησα κάνοντας την πλάκα μου...Πώς σου φαίνεται;
Ωραια απλοποιηση.Συγχαρητηρια.
Εξισωνουμε το καθε μ@λ@κισμενο που εχει βρει χιλιες δυο δικαιολογιες για να καλυψει τη μουρλια που το βαρεσε και επεσε στη ντρογκα με καποιον που σε μια ατυχη στιγμη επαθε ενα ατυχημα....
Ακομα χειροτερα εξισωνουμε τους πραγματικους αρρωστους ειδικα τους καρκινοπαθεις με το κ@λοπαιδι που δεν ειχε τι να κανει τα λεφτα του μπαμπα του και αφου τα δοκιμασε ολα επεσε στη παραμυθα.Και εχουμε την απαιτηση επειδη ειμαστε και κοινωνικα ευαισθητοι να μεταφερουμε τους 'ασθενεις' αυτους στις γειτονιες.
Εγω προτεινω κατι πιο προχωρημενο.
τα κεντρα απεξαρτησης επανενταξης να τα φτιαξουμε ΜΕΣΑ στα σχολεια.
Ακομα καλυτερα στις πυλωτες των πολυκατοικιων.
Και οι πιο ευαισθητοι να παρουμε απο εναν τετοιο ασθενη στο σπιτι μας.
Η 'επανενταξη' τους θα γινει πιο γρηγορα αν του αναθεσουμε να βγαζει τα παιδια μας (οσοι εχουμε) βολτα στο παρκο της γωνιας ή να τα συνοδευει στη Σαββατιατικη εξοδο τους.@Spartan & ililias
Ειστε και οι δυο αξιοι συγχαρητηριων.
Προσπαθησατε να βοηθησετε και παρα πολυ καλα κανατε.Κανατε ομως ενα πολυ βασικο λαθος:
Δε ρωτησατε τους 'ασθενεις' αυτους τι σημαινει γιαυτους ο ορος 'επανενταξη'.
Σιγουρα θα σας απαντουσαν οτι ειναι 'ασθενεις' και οτι δεν κανει να τους 'ζοριζετε' και πολυ με εννοιες οπως 'συνεπεια στο ωραριο', ''προσπαθεια για αποδοση' 'συλλογικη εργασια και συναδελφικοτητα' και αλλα τετοια περιεργα.
Θα μπορουσατε αν θελατε να τους βοηθησετε να 'επανενταχτουν'να τους στελνετε το βδομαδιατικο στο σπιτι.Αν μαλιστα ηταν και κανα χιλιαρικο τη βδομαδα ακομα καλυτερα γιατι ως 'ασθενεις' εχουν αναγκη απο αυξημενη φροντιδα.
Και επειδη ως 'ασθενεις' μπορει να υποτροπιασει η ασθενεια τους να κανετε κι εναν κοπο να τους πληρωνετε εσεις τη δοση της 'ασθενειας' τους.Θελω τελος να δω το μαγκα εκεινον πολιτικο που θα γραψει στα @@ του τα 'ανθρωπινα δικαιωματα' και θα αρχισει να εκτελει δημοσια τους εμπορους και τα βαπορακια και θα φτιαξει ειδικα κεντρα απεξαρτησης/επανενταξης στα οποια οι 'ασθενεις' θα εργαζονται και απο τη πολλη κουραση δεν θα εχουν κουραγιο οχι ενεση να βαρεσουν, αλλα ουτε τη λεξη ηρωινη δε θα μπορουν να πουν.
Αρκετα με τις καραμελες 'ασθενεις' απο ναρκωτικα και την εξισωση τους με τους καθε ειδους δυστυχεις αρρωστους.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Εξισωνουμε το καθε μ@λ@κισμενο που εχει βρει χιλιες δυο δικαιολογιες για να καλυψει τη μουρλια που το βαρεσε και επεσε στη ντρογκα με καποιον που σε μια ατυχη στιγμη επαθε ενα ατυχημα....Να το δούμε λίγο απο την άλλη μεριά? ---> Αυτός που έπαθε το ατύχημα, για ΠΟΛΛΟΥΣ είναι 'το κάθε μ@λ@κισμένο που τρεχει στις πίστες και έφαγε το κεφάλι του, ας πρόσεχε!'
-
2 πράγματα δεν καταλαβαίνω..
α)Γιατί ντε και καλά να γίνει το κέντρο στα 'καλά' μέρη της πόλης για να μπορέσουμε να το δεχτούμε και κοντά στο σπίτι μας? Δηλαδή τι διαφορά θα μας κάνει επί της ουσίας?
β)Γιατί KRIEZA λες ότι όσοι έχουν μπλέξει με τα ναρκωτικά είναι τα παιδιά που 'τα είχαν όλα'? Έχεις κάποια απόδειξη? Επειδή ξέρω πολλά παιδιά που όπως λες 'τα έχουν όλα' αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα ναρκωτικά...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εξισωνουμε το καθε μ@λ@κισμενο που εχει βρει χιλιες δυο δικαιολογιες για να καλυψει τη μουρλια που το βαρεσε και επεσε στη ντρογκα με καποιον που σε μια ατυχη στιγμη επαθε ενα ατυχημα....Να το δούμε λίγο απο την άλλη μεριά? ---> Αυτός που έπαθε το ατύχημα, για ΠΟΛΛΟΥΣ είναι 'το κάθε μ@λ@κισμένο που τρεχει στις πίστες και έφαγε το κεφάλι του, ας πρόσεχε!'
όχι καμία σχέση...
μέσα στην πίστα δεν μπορεί να πεί κανείς τίποτα για ατύχημα που έγινε. αφενός γιατι τηρούνται κάποιοι κανόνες ασφαλείας και ελαχιστοποιείται η περίπτωση να γίνει κάτι αφετέρου μέσα στην πίστα δεν κινδυνεύει κανείς άλλος εκτός απο τον οδηγό. μην το συγκρίνουμε με κάθε μ@λ@κισμένο όπως είπες που πήρε το α ή το β αυτοκίνητο και κάνει σφήνες στις λεωφόρους, τις εθνικές και τρέχει παντού και πάντα σαν τρελό και δεν σέβεται τον ΚΟΚ.
ο δεύτερος είναι όχι για πολλούς αλλά για όλους (εκτός των ομοίων του) αυτό το μ@λ@κισμένο που πήρε στο λαιμό του και άλλους που δεν έφταιγαν.
-
Ο χρήστης lavey έγραψε:
όχι καμία σχέση...
μέσα στην πίστα δεν μπορεί να πεί κανείς τίποτα για ατύχημα που έγινε......................
Δεν κατάλαβες το point μου. Δεν μπορεί να πει κανείς τίποτα λες? Για πέστο στη μάνα μου αυτό
Τι εννοώ: ο 'έξω από το χορό', ΘΑ το πει!Όταν κληθεί να 'χορέψει' όμως? Όταν το πρόβλημα χτυπήσει την πόρτα του? (για να επιστρέψουμε και στα ναρκωτικά) Εκτος από εσένα που όπως ειπες θα έδιωχνες το ίδιο σου το παιδί σε μια τέτοια περίπτωση, είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία όσων λένε 'στον καιάδα τα πρεζάκια' θα αναθεωρήσουν με μεγάλη πίκρα τα όσα πίστευαν.
Κέντρο επανένταξης ΟΚΑΝΑ. Πόσο σάπια κοινωνία είμαστε?