-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Καλα, αυτο που βλεπω στο δρομο και παθαινω την πλακα μου ειναι το PT Cruiser. Το αμαξι τοιχος κυκλοφορει αναμεσα μας. Ενα ακομα που δεν μου αρεσει προσωπικα καθολου αν και δεν εχω ακουσει αρνητικα σχολια ειναι το Stilo... Mερικοι μπορει να με βριζουν τωρα αλλα και μονο που το βλεπω με πιανει μια ανατριχιλα και θελω να αλλαξω λωριδα κυκλοφοριας....Συμφωνώ και γιά τα δύο; το PT Cruiser είναι άκρως αποκρουστικό και θυμίζει 'απαγορευμένες ζώνες' σε περιοχές του Σικάγο και Νέας Υόρκης με πολύ grafiti στους τοίχους και αυτοκίνητα, και συμμορίες να συμπλέκονται στους δρόμους. Ενα αυτοκίνητο καθαρά αμερικάνικης κακογουστιάς και design .
Επίσης το Fiat Stilo άποτελεί άλλο ένα δείγμα της πολιτικής της αυτοκτονίας που ακολούθησε η Fiat.
Ας μην ξεχάσω όμως αυτά που εγώ απεγχάνομαι και αηδιάζω όταν τα βλέπω:- Aπό τα Ford; Ford Ka, Focus με ουρά (όταν το κοιτάς από το πλαϊ δεν σου έρχεται να ξεράσεις?), και τέλος το γιά πολλούς 'αποδεκτό' Ford Mondeo.
- Ηyundai Accent & Coupe.
- Kia Rio, Shuma, και άλλα κορεάτικα εξώφθαλμα.
- Ολα τα τζίπ-SUV που παρκάρουν έξω από κομμωτήρια, Super Market, και εμπορικά καταστήματα
- Ολα τα αμερικάνικα κάρα των '7-10' μέτρων (ευτυχώς τα περισσότερα έχουν εκλείψει).
Chris
-
Τα αυτοκίνητα που αντιπαθώ.
Πρώτα τις Αμερικανικές βαρκαρόλες. Μετά τα φτηνά εμπορικά αντίγραφα που σου δίνουν την αίσθηση ότι το μοντέλο αυτό είναι το π.χ. που όμως συναρμολογείται στους Ταλιμπάν. Παλαιότερο παράδειγμα? Zastava 128. Σημερινά παρείγματα? άπειρα! Τέλος τα υπέρμετρα μεγάλα 4Χ4 που συνήθως τα βλέπεις παρκαρισμένα πάνω στα πεζοδρόμια γύρω απο την μικρή πλατεία.
-
Για το multipla ειχα παντα κακη γνωμη μεχρι που μπηκα μεσα στην εκθεση αυτοκινητου. 'δε μπορει' λεω, 'κατι θα εχει να δειξει..
Και απο τοτε το βλεπω με αλλο ματι. Ειναι τρομερο αυτοκινητο. Δεν παυει ομως να ειναι ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΣΧΗΜΟ.Οποτε..
- Multipla
- Suzuki swift sedan (μονο το sedan)
- Ford Ka
- Nissan Primera new
- Citroen BX
- Renault Thalia
- VW Polo Classic
- Fiat Sei Brush !!! (αυτο επρεπε να ειναι το #1 βασικα στη λιστα)
- Huyndai (πολλα απο αυτα - τα περισσοτερα,ακομα και το Santa Fe που αρεσει σε πολλους)
10.PT-cruiser (πα πα πα.. δεν ειμαστε καλα!)
11.Lada Libra 211020
-
Βρε παιδιά δεν καταλαβαίνω προς τι η προκατάληψη με το Hyundai Coupe;
Ίσα, ίσα που ξεκινώντας από ένα ομολογουμένως απαράδεκτο σχήμα (σαν μισοξεφούσκωτο μπαλόνι) και τολμώντας με θράσσος να αντιγραψουν την Ferrari (μαγκιά τους), σχεδίασαν ένα σύγχρονο και αποδεκτό σχήμα που -κατ'εμέ τουλάχιστον- μπορεί να θεωρηθεί και όμορφο. Αν μη τι άλλο δεν εξέχει τίποτε και οι γραμμές του είναι απόλυτα ομαλές και σπορτίφ (όχι σαν κάποιους κάποιους Ευρωπαίους, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε ). Θεωρώ για παράδειγμα ότι το νέο Hyundai Coupe είναι μακράν πιο όμορφο από το FIAT Coupe και πιο καλλίγραμμο από το Audi TT.Μοντέλα σύγχρονα που δεν μπορώ να χωνέψω (από σχεδιαστικής άποψης κυρίως) κατά αλφαβητική σειρά είναι:
- Audi A2 (τούβλο Νο1)
- BMW Mini (ιεροσυλία Νο1)
- BMW X5 (SUV τέρας)
- Chrysler PT Cruiser (και για τα δεδομένα των '50s, πάλι άσχημο είναι)
- Daewoo Lanos/Nubira (αδιάφορος κορεάτης φτιαγμένος με καρμπόν Νο1)
- Daewoo Tacuma (αχώνευτο συγκριτικά με τον ανταγωνιστή Hyundai Matrix)
- Daihatsu Sirion (στυλίστικη παρέμβαση made in Japan. Υακ!)
- FIAT Palio (όχι 'πάλιο', αλλά 'παμπάλαιο' - Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το Renault Thalia)
- FIAT Doblo/Multipla (σα μπανιέρες όπου έσκασε χειροβομβίδα)
- Ford Ka (κα... κά!!!)
- Ford Maverik (τι μπλέκουν οι αμερικάνοι στα πόδια των ευρωπαίων;;;)
- Honda Civic 4-5d (κρίμα, γιατί η Honda είχε πάντα τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα από τους Ιάπωνες)
- Hyundaι Atos Prime (το γνωστό περίπτερο της Πανεπιστημίου... μετά το ατύχημα)
- Hyundai Accent (αδιάφορος κορεάτης φτιαγμένος με καρμπόν Νο2)
- Jeep Wragler/Cherokee/Grand Cherokee (προτιμώ το Leopard 1A5 είναι σαφώς πιο όμορφο και σπορτιφ, έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου, και... καταναλώνει λιγότερα).
- ΚΙΑ Rio/Sephia (αδιάφορος κορεάτης φτιαγμένος με καρμπόν Νο3)
- LANCIA Y (τι να σας πω ρε παιδιά, ποτέ δεν το χώνεψα)
- Mazda Demio (άντε να έρθει το Mazda 2, να απαλλαγούμε από το περίπτερο).
- Mercedes A-Class (ό,τι έχει το αστεράκι μπροστά του, δε σημαίνει ότι αξίζει κι όλας. Το Vaneo είναι μπάζο εις τη νιοστή!)
- Mitsubishi Colt/Lancer (να τι παθαίνουν οι Ιάπωνες όταν αντιγράφουν τους... Κορεάτες).
- Nissan Micra (ντόνατ, χωρίς ζάχαρη άχνη)
- Nissan Almera (άντε να βάλει το χεράκι της η Renault, να μπει κι αυτό για πάντα στην... ντουλάπα)
- Opel Agila (τούβλο Νο2)
- Opel Vectra (τούβλο με ουρά)
- (νέο) Renault Megane (ο πισινός του φτιάχτηκε από το πιτσιρίκι της καθαρίστριας, όταν οι σχεδιαστές έλειπαν για μεσημεριανό)
- MG οτιδήποτε (Rover τη λένε, ή καλύτερα Austin;;; H Honda τα έφτιαχνε ομορφότερα, ταχύτερα, ποιοτικότερα, φθηνότερα, η BMW τα αντιμετώπισε όπως ο Βορρίδης τους Αλβανούς).
- SAAB 9-3 (γιατί ακόμη κρύβει ένα Saab 900 μέσα του)
- SSANGYONG (όσοι το φορούν ξέρουν και να το προφέρουν. Μη με ρωτάτε περισσότερα).
- SEAT Leon (αν έβγαινε το '90 θα ήταν όμορφο, τώρα απλώς αδιάφορο)
- SMART οποιοδήποτε (γιατί το Matiz είναι φθηνότερο, ομορφότερο, πιο ευρύχωρο, το ίδιο ευέλικτο και πολύ πιο τίμιο). Ειδικά για το Crossblade θα έριχνα ευχαρίστως μπουνιά στο διευθυντή marketing της εταιρείας...
- Subaru Impreza (το επερχόμενο - γιατί αν πρηστεί κι άλλο θα σκάσει).
- Suzuki Wagon R+ (βλέπε 23)
- Suzuki Liana (χίλιες φορές η Λιάνα... Κανέλη)
- Suzuki Gran Vitara (γιατί δε θα γίνει Gran Cherokee όσο κι αν σφυχτεί)
- ΤΑΤΑ (γιατί μας το΄κανες αυτό Merc;;;)
- Toyota Yaris (sorry πατριώτη, αλλά σχεδιαστικά δεν είναι παρά ένας λουκουμάς με πατέντα)
- Toyota Corolla (3D - παρά λίγο Audi A3, 4D - παρά λίγο Honda Civic)
- Toyota Land Cruiser 90 (Sumo wrestler. Ειδικά στα στενά της Αθήνας, νομίζεις ότι ο κάτοχός του θα πεθάνει από ασφυξία).
- VW Polo (να δω πότε θα τολμήσει η VW να ξεφύγει από την πεπατημένη)
- VW Golf/Bora (βλ και 39)
- VW Beetle (ιεροσυλία Νο2)
- Volvo S40 (απευθείας απόγονος από τα Volvo SW των αμερικάνικων μικροαστικών τηλεοπτικών σειρών).
τι είναι όμως άσχημο, ιερόσυλο, τεράστιο και ματαιόδοξο ταυτόχρονα;
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ: PORSCHE CAYENNE!Ουκ ολίγα ε; Γιώργο άφησα κανένα απ' έξω;;;
Γενικά αντιπαθητικές εταιρείες:
- FIAT (κρίμα)
- Cadillac/Chevrolet/Chrysler/Jeep (made in USofA)
- KIA
- MG (πφφφ... άλλαξε τα ρούχα του ο Μανωλιός)
- Mitsubishi (πώς από μία εταιρεία καρφιτσών και ραπτομηχανών προήλθε η σειρά EVO, είναι ένα από τα μαγικά της αυτοκινητοβιομηχανίας)
- VW (επειδή επιλέγω αυτοκίνητο, προτιμώ Audi, Seat ή και Skoda !!!)
Αντίθετα τα μοντέλα που για μένα αξίζουν κάθε βραβείο σχεδιασμού είναι τα παρακάτω:
- Alfa Romeo 147/156
- Audi A4/Α6 (νέα) (η επανάσταση της Audi συνεχίζεται)
- Daewoo Matiz (αυτοκίνητο πόλης χωρίς συμπλέγματα)
- Ford Focus (μπράβο Ford)
- Mercedes SL
- Nissan Primera (τα καλά της Γαλλικής βοήθειας)
- Opel Speedster (θρασύτατο ζουζούνι)
- Peugeot Coupe (μάθημα αισθητικής)
- Peugeot 607 (κάργα παρεξηγημένο)
- Renault Clio (το πιο πετυχημένο face lift της αγοράς)
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Ουκ ολίγα ε; Γιώργο άφησα κανένα απ' έξω;;;Petros, δεν άφησες τίποτα όρθιο!!!
Απόλαυσα ειδικά τα σχόλια!
Παρατήρησα όμως πως δεν έχεις κανένα Πεζώ στα άπειρα αρνητικά, ενώ στα λιγοστά θετικά έχεις και 2 Πεζώ! Είμαι σίγουρος πως δεν έχει κανένα συσχετισμό με το ότι έχεις Πεζώ, έ;
Επίσης παρατήρησα πως στα ξινά δεν έβαλες το Ίμπιζα. Τι φοβήθηκες, μην σε περιλάβω προσωπικά; Αφού έχω το παλιότερο, μοντέλο 2000. Το νέο πυροβόλα το κατά βούληση!!
Ιδίως αυτό το Πόλο! Τι το ήθελαν το Πι; Κάπα έπρεπε να είναι το πρώτο γράμμα!!
-
Πρώτη γενιά Άτος.
Από πίσω λευκό με λευκούς προφυλακτήρες ήταν πραγματικά ένα ψυγείο σε ρόδες!!!
-
Μα τι συνέβη; Πέρασε ο τυφώνας 'Πέτρος' και σάρωσε τα πάντα; Λοιπόν, πέρα από την πλάκα συμφωνώ με τα περισσότερα που έγραψες, Πέτρο.
Κατά πρώτο λόγο χαίρομαι που δεν είμαι ο μόνος που του αρέσει το Hyundai Coupe. Βέβαια, τα μπροστινά φώτα θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη σχεδίαση, αλλά ως σύνολο το θεωρώ εξαιρετικό. Επιπλέον, νιώθω ανακούφιση (είχα αρχίσει να ανησυχώ για το γούστο μου) που υπάρχει κι άλλος που αντιπαθεί το Α2 (επιβάλλεται να είναι πρώτο στη λίστα σου όχι μόνο για αλφαβητικούς λόγους). Τι ήθελε η Audi να πρωτοτυπήσει; Χίλιες φορές καλύτερα να ακολουθούσε την πεπατημένη.
Επειδή όμως δεν έχει ενδιαφέρον να συμφωνούμε, ας διαφωνήσω και σε κάτι: στο θέμα του Corolla, για το οποίο έχω ακούσει περισσότερες θετικές γνώμες παρά αρνητικές (σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο). Βέβαια, όπως συνηθίζω να λέω, τα μπροστινά του φώτα μου θυμίζουν λίγο Focus (το οποίο δεν είναι κακό), ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει μια «υποψία» ομοιότητας με το Α3 (σε βελτιωμένη όμως εκδοχή). Ωστόσο, το σύνολο είναι καλαίσθητο. Όσο για το νέο Megane, επιφυλάσσομαι να πω τη γνώμη μου, μέχρι να το δω 'εκ του σύνεγγυς'.
Αναφορικά με τα μοντέλα που αξίζουν βραβείο σχεδιασμού, έχω ορισμένες διαφωνίες, αλλά θα περιοριστώ να καταγγείλω ότι τα 'παίρνεις' από την Peugeot. Δεν εξηγείται αλλιώς!
-
Εγώ αντιπαθώ τα περισσότερα κορεάτικα αυτοκίνητα. Παρτε παράδειγμα, Kia Rio, τι είδους αυτοκινητο είναι αυτό;
Όσοι αντιπαθείτε αμερικάνικα αυτοκίνητα (δυστυχώς υπάρχει ομοφωνία εδώ πέρα) τι έχετε να πείτε για το Chryshler Crossfire;
http://www.allsportauto.com/english/det ... l_idMD=768
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Corolla, για το οποίο έχω ακούσει περισσότερες θετικές γνώμες παρά αρνητικέςTo Verso του ενός όγκου μου αρέσει. Τολμώ να πω ότι είναι το πρώτο ενός όγκου που συμπαθώ. Αλλά τα άλλα... τι σας αρέσει βρε παιδιά;
Επίσης διαφωνώ για το Yaris και το νέο Megane. Και τα δύο είναι ωραία πεντάπορτα. Οι τρίθυρες εκδόσεις τους τα χαλάνε. Το ανάποδο ισχύει για το Fiat Stilo που έχει ένα εντυπωσιακό 3θυρο αλλά ένα αδιάφορο 5θυρο.
Νομίζω ότι τα αμάξια που βγαίνουν με 3 και 5 πόρτες σπανίως είναι ωραία και στις δύο τους εκδόσεις. Έχουν σχεδιαστεί για τη μία και εκ των υστέρων τροποποιούνται για την άλλη κι αυτό φαίνεται. -
Ο Petros τα σάρωσε ΟΛΑ, και με αλβαβητική σειρά μάλιστα για να μην ξεχάσει κανένα.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Ουκ ολίγα ε; Γιώργο άφησα κανένα απ' έξω;;;
Petros, δεν άφησες τίποτα όρθιο!!!
Απόλαυσα ειδικά τα σχόλια!
Παρατήρησα όμως πως δεν έχεις κανένα Πεζώ στα άπειρα αρνητικά, ενώ στα λιγοστά θετικά έχεις και 2 Πεζώ! Είμαι σίγουρος πως δεν έχει κανένα συσχετισμό με το ότι έχεις Πεζώ, έ;
Επίσης παρατήρησα πως στα ξινά δεν έβαλες το Ίμπιζα. Τι φοβήθηκες, μην σε περιλάβω προσωπικά; Αφού έχω το παλιότερο, μοντέλο 2000. Το νέο πυροβόλα το κατά βούληση!!
Ιδίως αυτό το Πόλο! Τι το ήθελαν το Πι; Κάπα έπρεπε να είναι το πρώτο γράμμα!!
Τώρα ό,τι και να πω για την Peugeot, ποιος θα με πιστέψει;
Τέλος πάντων, θα προσπαθήσω να 'δικαιολογηθώ'. Η Peugeot είναι υπεύθυνη για μερικά απο τα πλέον αδιάφορα εμφανισιακά αυτοκίνητα της παγκόσμιας βιομηχανίας. Από το 205 όμως και μετά, τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Με εξαίρεση το 306, που θεωρώ ότι χτυπήθηκε από τον ιό του ΖΧ, σχεδόν όλα της τα μοντέλα αισθητικά τουλάχιστον είτε μου ταιριάζουν, είτε με ενθουσιάζουν... Αν έχω κάτι να σημειώσω στην Peugeot του σήμερα, είναι ότι το 106 πλέον έχει 'παλιώσει' εμφανισικά και χρειάζεται επιγοντως αντικατάσταση. Επιμένω πάντως στις προσωπικές διακρίσεις των Coupe (δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν) και 607. Άλλωστε έχω πει και αλλού, όσο κι αν 'μου κάνει' ένα αυτοκίνητο, αν αισθητικά με απωθεί δε θα το αγόραζα με τίποτε (κλασικό παράδειγμα το κατά τ' άλλα υπεράριστο Yaris. Ε, το σχήμα του δεν το μπορώ με τίποτα!!!). Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που -παρά τα προβλήματα- ξαναεπιλέγω Peugeot.Το Ιμπιζάκι το καινούριο μου αρέσει. Και μου αρέσει πολύ. Μιλάω πάντα για θέμα εμφάνισης. Ακόμη καλύτερη δουλειά έχει γίνει με το Cordoba (δεν είναι βέβαια πιο όμοφρο), καθώς ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ο τρίτος όγκος δένει αρμονικά με το υπόλοιπο. Απλώς με τα Ίμπιζα με συνέδεε πάντα μία σχέση αγάπης-μίσους. Ίμπιζα 1: πολύ ωραίο σχήμα για την εποχή (σαφώς πιο όμορφο από το Uno και το Golf), πολύ καλοί κινητήρες, απαράδεκτη ανάρτηση-φρένα-ποιότητα. Ίμπιζα 2: το σχήμα χάλασε ιδιαίτερα στο πίσω μέρος (μπαούλο), μέτριοι κινητήρες έως τον ερχομό του 100ου 1400άρη και βέβαια του άλλου πασπαρτού 1800ιου, υποφερτή ποιότητα, αρκετά καλό στήσιμο. Ίμπιζα 3: πολυ ωραίο σχήμα, αναβαθμισμένη ποιότητα και στήσιμο στο δρόμο, παραπάει όμως η... γερμανοποίηση (νωθρότηταααααα) .
-
Για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Το Ibiza 3 είναι αυτό που κυκλοφορεί τώρα. Το προηγούμενο το θεωρώ απλώς εκτεταμένο λίφτινγκ στο 2.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Corolla, για το οποίο έχω ακούσει περισσότερες θετικές γνώμες παρά αρνητικές
To Verso του ενός όγκου μου αρέσει. Τολμώ να πω ότι είναι το πρώτο ενός όγκου που συμπαθώ. Αλλά τα άλλα... τι σας αρέσει βρε παιδιά;
Γούστα είναι αυτά. Να διευκρινίσω ότι θετικά σχόλια έχω ακούσει για τις hatchback εκδόσεις του Corolla. Στην περίπτωδη της sedan έκδοσης η αναλογία θετικών και αρνητικών απόψεων αντιστρέφεται.
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Εγώ αντιπαθώ τα περισσότερα κορεάτικα αυτοκίνητα. Παρτε παράδειγμα, Kia Rio, τι είδους αυτοκινητο είναι αυτό;Όσοι αντιπαθείτε αμερικάνικα αυτοκίνητα (δυστυχώς υπάρχει ομοφωνία εδώ πέρα) τι έχετε να πείτε για το Chryshler Crossfire;
H ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ.ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ZAGATO ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΩΜΑ ΑΠΟ ALFA-ROMEO ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΤΟΥ '90.
ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΑΠΟ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ TRANSIT ΜΟΥ,ΕΝΩ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΠΟΣΑ ΑΛΟΓΑΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΑΓΗ. -
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Εγώ αντιπαθώ τα περισσότερα κορεάτικα αυτοκίνητα. Παρτε παράδειγμα, Kia Rio, τι είδους αυτοκινητο είναι αυτό;Όσοι αντιπαθείτε αμερικάνικα αυτοκίνητα (δυστυχώς υπάρχει ομοφωνία εδώ πέρα) τι έχετε να πείτε για το Chryshler Crossfire;
Μμμμ... δεν είναι κακό, δεν είναι κακό...
-
Επίσης αντιπαθώ και, τους οδηγούς κυρίως των AUDI A4 1.6,BMW 316, MERCEDES C180 1.8 και εξηγούμαι...τα αγοράζουν συγκεκριμένοι οδηγοί,για συγκεκριμένο λόγο και κυρίως για το σηματάκι που έχει εκεί...μπροστά
Φαινεται, οταν αγοραζουν αυτα τα παραπανω, καποιος τους λεει οτι εχουν αγορασει και το δικαιωμα να μην βγαζουν φλας, να μην κοιταζουν πριν αλλαζουν λωριδα, να σταματανε οπου θελουν... κλτπ. Μαζι με αυτα αγοραζουν δρομους, πλατειες, πεζοδρομια...
-
Ο χρήστης Dayan έγραψε:
Επίσης αντιπαθώ και, τους οδηγούς κυρίως των AUDI A4 1.6,BMW 316, MERCEDES C180 1.8 και εξηγούμαι...τα αγοράζουν συγκεκριμένοι οδηγοί,για συγκεκριμένο λόγο και κυρίως για το σηματάκι που έχει εκεί...μπροστά
Φαινεται, οταν αγοραζουν αυτα τα παραπανω, καποιος τους λεει οτι εχουν αγορασει και το δικαιωμα να μην βγαζουν φλας, να μην κοιταζουν πριν αλλαζουν λωριδα, να σταματανε οπου θελουν... κλτπ.
Μαζι με αυτα αγοραζουν δρομους, πλατειες, πεζοδρομια...
..και 'οικόπεδα' και 'οικόπεδα'.....
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Βρε παιδιά δεν καταλαβαίνω προς τι η προκατάληψη με το Hyundai Coupe;
Ίσα, ίσα που ξεκινώντας από ένα ομολογουμένως απαράδεκτο σχήμα (σαν μισοξεφούσκωτο μπαλόνι) και τολμώντας με θράσσος να αντιγραψουν την Ferrari (μαγκιά τους), σχεδίασαν ένα σύγχρονο και αποδεκτό σχήμα που -κατ'εμέ τουλάχιστον- μπορεί να θεωρηθεί και όμορφο. Αν μη τι άλλο δεν εξέχει τίποτε και οι γραμμές του είναι απόλυτα ομαλές και σπορτίφ (όχι σαν κάποιους κάποιους Ευρωπαίους, ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε ). Θεωρώ για παράδειγμα ότι το νέο Hyundai Coupe είναι μακράν πιο όμορφο από το FIAT Coupe και πιο καλλίγραμμο από το Audi TT.Μοντέλα σύγχρονα που δεν μπορώ να χωνέψω (από σχεδιαστικής άποψης κυρίως) κατά αλφαβητική σειρά είναι:
- Audi A2 (τούβλο Νο1)
- BMW Mini (ιεροσυλία Νο1)
- BMW X5 (SUV τέρας)
- Chrysler PT Cruiser (και για τα δεδομένα των '50s, πάλι άσχημο είναι)
- Daewoo Lanos/Nubira (αδιάφορος κορεάτης φτιαγμένος με καρμπόν Νο1)
- Daewoo Tacuma (αχώνευτο συγκριτικά με τον ανταγωνιστή Hyundai Matrix)
- Daihatsu Sirion (στυλίστικη παρέμβαση made in Japan. Υακ!)
- FIAT Palio (όχι 'πάλιο', αλλά 'παμπάλαιο' - Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το Renault Thalia)
- FIAT Doblo/Multipla (σα μπανιέρες όπου έσκασε χειροβομβίδα)
- Ford Ka (κα... κά!!!)
- Ford Maverik (τι μπλέκουν οι αμερικάνοι στα πόδια των ευρωπαίων;;;)
- Honda Civic 4-5d (κρίμα, γιατί η Honda είχε πάντα τα πιο ενδιαφέροντα σχήματα από τους Ιάπωνες)
- Hyundaι Atos Prime (το γνωστό περίπτερο της Πανεπιστημίου... μετά το ατύχημα)
- Hyundai Accent (αδιάφορος κορεάτης φτιαγμένος με καρμπόν Νο2)
- Jeep Wragler/Cherokee/Grand Cherokee (προτιμώ το Leopard 1A5 είναι σαφώς πιο όμορφο και σπορτιφ, έχει μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου, και... καταναλώνει λιγότερα).
- ΚΙΑ Rio/Sephia (αδιάφορος κορεάτης φτιαγμένος με καρμπόν Νο3)
- LANCIA Y (τι να σας πω ρε παιδιά, ποτέ δεν το χώνεψα)
- Mazda Demio (άντε να έρθει το Mazda 2, να απαλλαγούμε από το περίπτερο).
- Mercedes A-Class (ό,τι έχει το αστεράκι μπροστά του, δε σημαίνει ότι αξίζει κι όλας. Το Vaneo είναι μπάζο εις τη νιοστή!)
- Mitsubishi Colt/Lancer (να τι παθαίνουν οι Ιάπωνες όταν αντιγράφουν τους... Κορεάτες).
- Nissan Micra (ντόνατ, χωρίς ζάχαρη άχνη)
- Nissan Almera (άντε να βάλει το χεράκι της η Renault, να μπει κι αυτό για πάντα στην... ντουλάπα)
- Opel Agila (τούβλο Νο2)
- Opel Vectra (τούβλο με ουρά)
- (νέο) Renault Megane (ο πισινός του φτιάχτηκε από το πιτσιρίκι της καθαρίστριας, όταν οι σχεδιαστές έλειπαν για μεσημεριανό)
- MG οτιδήποτε (Rover τη λένε, ή καλύτερα Austin;;; H Honda τα έφτιαχνε ομορφότερα, ταχύτερα, ποιοτικότερα, φθηνότερα, η BMW τα αντιμετώπισε όπως ο Βορρίδης τους Αλβανούς).
- SAAB 9-3 (γιατί ακόμη κρύβει ένα Saab 900 μέσα του)
- SSANGYONG (όσοι το φορούν ξέρουν και να το προφέρουν. Μη με ρωτάτε περισσότερα).
- SEAT Leon (αν έβγαινε το '90 θα ήταν όμορφο, τώρα απλώς αδιάφορο)
- SMART οποιοδήποτε (γιατί το Matiz είναι φθηνότερο, ομορφότερο, πιο ευρύχωρο, το ίδιο ευέλικτο και πολύ πιο τίμιο). Ειδικά για το Crossblade θα έριχνα ευχαρίστως μπουνιά στο διευθυντή marketing της εταιρείας...
- Subaru Impreza (το επερχόμενο - γιατί αν πρηστεί κι άλλο θα σκάσει).
- Suzuki Wagon R+ (βλέπε 23)
- Suzuki Liana (χίλιες φορές η Λιάνα... Κανέλη)
- Suzuki Gran Vitara (γιατί δε θα γίνει Gran Cherokee όσο κι αν σφυχτεί)
- ΤΑΤΑ (γιατί μας το΄κανες αυτό Merc;;;)
- Toyota Yaris (sorry πατριώτη, αλλά σχεδιαστικά δεν είναι παρά ένας λουκουμάς με πατέντα)
- Toyota Corolla (3D - παρά λίγο Audi A3, 4D - παρά λίγο Honda Civic)
- Toyota Land Cruiser 90 (Sumo wrestler. Ειδικά στα στενά της Αθήνας, νομίζεις ότι ο κάτοχός του θα πεθάνει από ασφυξία).
- VW Polo (να δω πότε θα τολμήσει η VW να ξεφύγει από την πεπατημένη)
- VW Golf/Bora (βλ και 39)
- VW Beetle (ιεροσυλία Νο2)
- Volvo S40 (απευθείας απόγονος από τα Volvo SW των αμερικάνικων μικροαστικών τηλεοπτικών σειρών).
τι είναι όμως άσχημο, ιερόσυλο, τεράστιο και ματαιόδοξο ταυτόχρονα;
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΜΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟ: PORSCHE CAYENNE!Ουκ ολίγα ε; Γιώργο άφησα κανένα απ' έξω;;;
Γενικά αντιπαθητικές εταιρείες:
- FIAT (κρίμα)
- Cadillac/Chevrolet/Chrysler/Jeep (made in USofA)
- KIA
- MG (πφφφ... άλλαξε τα ρούχα του ο Μανωλιός)
- Mitsubishi (πώς από μία εταιρεία καρφιτσών και ραπτομηχανών προήλθε η σειρά EVO, είναι ένα από τα μαγικά της αυτοκινητοβιομηχανίας)
- VW (επειδή επιλέγω αυτοκίνητο, προτιμώ Audi, Seat ή και Skoda !!!)
Αντίθετα τα μοντέλα που για μένα αξίζουν κάθε βραβείο σχεδιασμού είναι τα παρακάτω:
- Alfa Romeo 147/156
- Audi A4/Α6 (νέα) (η επανάσταση της Audi συνεχίζεται)
- Daewoo Matiz (αυτοκίνητο πόλης χωρίς συμπλέγματα)
- Ford Focus (μπράβο Ford)
- Mercedes SL
- Nissan Primera (τα καλά της Γαλλικής βοήθειας)
- Opel Speedster (θρασύτατο ζουζούνι)
- Peugeot Coupe (μάθημα αισθητικής)
- Peugeot 607 (κάργα παρεξηγημένο)
- Renault Clio (το πιο πετυχημένο face lift της αγοράς)
Κάτσε ρε Πέτρο γιατί τα σάρωσες όλα και την πλήρωσαν μερικά ωραία αυτοκίνητα (κατά τη γνώμη μου)
Καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω πως το βραβείο αντιπάθειας παίρνει το Cayenne όταν υπάρχυν beetle, wagon R, Smart κλπ. Είσαι άδικος. Εμένα πάντως δεν με ενοχλεί αισθητικά καθόλου.
Όλα τα MG άσχημά; Μα όλα;
Δηλαδή τί σ' αρέσει στο Matiz και δεν σ' αρέσει στην Corolla;;;Κλείνοντας νομίζω ότι πολλά απ' αυτά που ανέφερες τα αντιμετώπισες και με άλλα κριτήρια εκτός της ομορφιάς...
YΓ. Αυτό που γράφεις για τη Mitsubishi είναι ιεροσυλία για την μεγαλύτερη (σχεδόν) εταιρεία του κόσμου
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Εγώ αντιπαθώ τα περισσότερα κορεάτικα αυτοκίνητα. Παρτε παράδειγμα, Kia Rio, τι είδους αυτοκινητο είναι αυτό;
Όσοι αντιπαθείτε αμερικάνικα αυτοκίνητα (δυστυχώς υπάρχει ομοφωνία εδώ πέρα) τι έχετε να πείτε για το Chryshler Crossfire;
H ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΙ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ.ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ZAGATO ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΑΤΩΜΑ ΑΠΟ ALFA-ROMEO ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ (ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ) ΤΟΥ '90.
ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ ΤΑ ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΚΑΠΟ,ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ TRANSIT ΜΟΥ,ΕΝΩ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
ΠΟΣΑ ΑΛΟΓΑΤΑ ΕΧΕΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΑΓΗ.Πρέπει να έχει αρκετά, νομίζω ο κινητήρας είναι V6 2.7lt turbo ή κάτι τέτοιο. Είναι από τα αυτοκίνητα που σκέφτομαι να το πάρω και να το αποθηκεύσω.
-
Γενικά δηλαδή αντιπαθούμε όλα τα αυτοκίνητα που κινούνται μαζί μας στο μποτιλιάρισμα. Το αυτοκίνητο που ιδιαιτέρως αντιπαθώ είναι το 3ο-5ο της Αθηναϊκής οικογένειας
Πάντως νομίζω πως πολλά σχόλια δεν είχαν καν να κάνουν με την αισθητική του αυτοκινήτου παρά με το πόσο αντιπαθούμε τον τύπο του οδηγού που αντιπροσωπεύει το αυτοκίνητο αυτό.
Θυμάμαι ένα αγγλικό ντοκυμαντέρ όπου μάλιστα συμμετείχε ο ο Rowan Atkinson (mr bean) και πολύ εύστοχα έλεγε ότι δεν επιλέγουμε αυτοκίνητο βάσει της συνομοταξίας οδηγών όπου πιστεύουμε πως ανήκουμε ή θα θέλαμε να ανήκουμε , αλλά βάσει αποκλεισμού των ομάδων στις οποίες δεν θα θέλαμε να ανήκουμε. Πχ. ενώ σου αρέσει η Ferrari 360 και μπορείς να την αγοράσεις, δεν την παίρνεις για να μην σε θεωρήσουν πουρόγερο. Ή ενώ θέλεις ένα οποιοδήποτε μικρό για την πόλη δεν παίρνεις το Felicia για το λογότυπό του.
Παρεμπιπτόντως δεν είναι απαραίτητο κάθε αυτοκίνητο που έχει ιατρόσημο να οδηγείται και από ιατρό. Αυτό θα είναι μάλλον η εξαίρεση. Πιο πιθανό είναι να το οδηγούν η οικογένειά του, ο επόμενος ιδιοκτήτης, ή ακόμα να είναι και σήμα οδοντιάτρου ή φαρμακοποιού.
Μάλιστα θα τολμούσα να πω (τελείως υποθετικά χωρίς να έχω στοιχεία) ότι περισσότερο πιθανό είναι να εμπλακεί σε ατύχημα αυτοκίνητο με ζάντες αλουμινίου παρά ιατρόσημο.
ΑΣΧΕΤΟ μιας και πήρα φόρα... όσοι σταματάτε ακριβώς μπροστά στο περίπτερο για τσιγάρα και παρακωλύετε την κυκλοφορία είστε μεγάλες οδηγάρες.
ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ