-
Δε μου λες σοκος τη δικια μας μεγαλη βδομαδα (γυρω στις 20 Απριλη) τι κατασταση παιζει στους δρομους; (θα διασχισω μαλλον καθετα τη χωρα μεχρι Νορντκαπ)
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Δε μου λες σοκος τη δικια μας μεγαλη βδομαδα (γυρω στις 20 Απριλη) τι κατασταση παιζει στους δρομους; (θα διασχισω μαλλον καθετα τη χωρα μεχρι Νορντκαπ)Μα καλά, επίτηδες το κάνετε για να ζηλεύω;
Κάνω πολύ κέφι την χιλιομετροφαγία, αλλά θα πάω στην άλλη άκρη της ευρώπης χωρίς αυτοκίνητο!!! -
καταρχήν ευχαριστώ πολυ παιδιά για τα καλά σας λόγια!
ike: όντως, ειναι και καλά κορίτσια
pg220: Ελάχιστη κίνηση, είναι πολυ μικροι δρόμοι στην μέση του πουθενά (μάλιστα ένας ειναι ιδιωτικός και ανήκει στο κτήμα του τρελο-Juha του Μουστακαλή) Και τα αμάξια που πέρνανε απο εκεί κάπως έτσι πηγαίνουν όλοι Στις ευθείες φτάνεις και 120-130 αρκεί να έχεις ορατότητα και να μην ακολουθεί στροφή οπου με 40-60 χλμ μπορείς και να την καταφέρεις την στροφή, με 4-5χλμ να την πάρεις πιο γρήγορα και φτιάχνεις bus-stop
To κόλπο ειναι πολυ μαλακές κινήσεις σε ότι κάνεις (γκάζι, φρένο, τιμόνι)
Μετα απο 2-3 ώρες εξάσκησης βλέπεις θεαματική βελτίωση απο την αρχική σου βόλτα.pasxos: η Jyvaskyla απέχει μόλις 12χλμ απο την συγκεκριμένη διαδρομή. Αμα τύχει καμια στραβή ή περπατάς μέχρι το πιο κοντινό σπίτι (ναι έχει σπίτια μεσα στο δάσος αρκετά ειναι αραιοκατοικημένη η Φινλανδία) ή τηλεφωνο σε κανα θείο/ξάδερφο/οδικη να σε βοηθήσει
euripides: Εχει μπεί μια νέα αερογραμμή με απ'ευθείας πτήση απο Aθήνα στο Ελσίνκι με πολύ χαμηλές τιμές, εμένα π.χ μου κόστισε 180ε με φόρους.
Ειναι 3 ώρες με το Intercity απο το Helsinki εδώ, όσο για αυτοκίνητο αν δείς εδώ http://www.tommimakinen.net/ μπορείς να νοικιάσεις για μια μέρα ενα Subaru, θα κοιτάξω κάποια στιγμή να πετυχω καλή τιμούλα ~200ε καθώς μια γνωστή μου έχει άκρες και άλλο πράμα ενα WRC αυτοκίνητο και συνοδηγό τον Tommi ή τον Mikko να σου δίνει συμβουλέςhammer+greo: Απρίλης ειναι λιγο μυστήριος μήνας, λιώνουν τα χιόνια και ο ήλιος ακόμη δεν κάνει αισθητή την παρουσία του και πολύ προσοχή για black-ice (ύπουλο πολύ! ) Μπορείτε να το βάλετε για Μάιο? Ειναι πολύ ωραια εποχή τότε!
Πέρσυ το καλοκαίρι οδήγησα το MX-5 μου απο την Αθήνα μέχρι την Jyvaskyla και κάναμε τις ίδιες διαδρομές με χώμα και γίναμε χάλια 2 μέρες πλέναμε. Πρέπει κάποια στιγμή να βρώ χρόνο να σας γράψω το οδοιπορικό!
Πάντως το Μιατάκι δεν θα ζούσε άνετα εδώ το χειμώνα, ειδικά χωρίς το καλόριφέρ στην μηχανή οπου το βράδυ τα βάζουμε στην πρίζα για να μην παγώσουν. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Όνειρο πολλών να βρεθούν σε αυτά τα μέρη που πάτησες! Ευχαριστούμε για τη βόλτα.Ένα όνειρο τρελό, όνειρο απατηλό
Καλό το καλοκαιράκι για το ράλλυ, αλλά ο Χειμώνας και ο πάγος δεν παίζονται -
τι ακριβώς είναι το black ice? Κάποιος μου το ανέφερε και στη Σουηδία.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
hammer+greo: Απρίλης ειναι λιγο μυστήριος μήνας, λιώνουν τα χιόνια και ο ήλιος ακόμη δεν κάνει αισθητή την παρουσία του και πολύ προσοχή για black-ice (ύπουλο πολύ! ) Μπορείτε να το βάλετε για Μάιο? Ειναι πολύ ωραια εποχή τότε!
Πέρσυ το καλοκαίρι οδήγησα το MX-5 μου απο την Αθήνα μέχρι την Jyvaskyla και κάναμε τις ίδιες διαδρομές με χώμα και γίναμε χάλια 2 μέρες πλέναμε.Nα αναβαλλουμε το Πασχα; Κομματι δυσκολο Δεν ειμαι και της εκκλησιας!
Θα προσπαθησω να μη βγω απο τον κεντρικο δρομο (Ελσινκι - Γυβασκυλα - Ροβανιεμι - Ιναρι - Νορντκαπ). Το μονο που μπορει να αλλαξει ειναι να ανεβω απο Νορβηγια και να κατεβω απο Φινλανδια (το αντιθετο δηλαδη), αλλα θα κανει η μια βδομαδα τοση διαφορα; Θα ειμαι με καμπερ και θα εχω (τουλαχιστον ετσι εκλεισα) χειμερινα λαστιχα.
Η Ε75 ειναι καθαρη συνηθως; Ή μπορει να υπαρξουν προβληματα και σε κεντρικες αρτηριες;
Και μια τουριστικης φυσης ερωτηση: Καμια ιδεα για να σπασω τη διαδρομη; (δεν πιστευω να κανω πανω απο μια σταση) Γυβασκυλα; Οουλου; Τιποτε αλλο;
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
τι ακριβώς είναι το black ice? Κάποιος μου το ανέφερε και στη Σουηδία.Αναφέρεται σχετικά στη σελίδα Black Ice. Αν θυμάμαι σωστά ήταν και ο λόγος εξόδου του Loeb στο φετινό Μόντε Κάρλο.
Black ice forms when water on the surface of a road freezes. The ice actually isn't black, it's transparent and almost invisible on asphalt. Drifting snow, temperature fluctuations and freezing rain can cause black ice to form. ...
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Καλό το καλοκαιράκι για το ράλλυ, αλλά ο Χειμώνας και ο πάγος δεν παίζονται
Οντως αυτή η αίσθηση μηδενικης πρόσφυσης πραγματικά δεν περιγράφετε!
greo:
ο Ε75 και γενικά ολοι οι δρόμοι ακόμη και οι μικροί δεν κλείνουν ποτέ εδώ.
Προσοχή πολυ στα όρια στα motorways, ειναι αρκετά αυστηροί σε θέματα ταχύτητας σε κεντρικές αρτηρίες και μέσα στην πολή (ειδικά στην πόλη μην κάνεις το λάθος να πάς πάνω απο 40-50χ/ω, θα είναι τσουχτερό το πρόστιμο)
Aν έχετε χειμερινά λάστιχα προτίμησε τα kitkarenkaat (δεν έχουν καρφάκια), εγώ τα προτιμώ περισσότερο σε επιβατικό, τώρα σε camper δεν ξέρω τι είναι καλύτερα.Η διαδρομή που θα σου πρότεινα απο Ελσίνκι, που είναι πολυ όμορφη το καλοκαίρι καθώς ειναι b-roads δίπλα απο λίμνες και δάση:
E75 για 100χλμ Helsinki-Hameenlinna (είναι η πόλη μου), μπές στην Hameenlinna και απο εκεί πάρε τον δρόμο για Lahti και πάς προς Padasjoki μετα Jaamsa και απο εκει Jyvaskyla. Την έκανα προχθες, αρκετά κουραστική καθως ολο πάγος και νύχτα, αλλα το καλοκαίρι ειδικά τις λευκές νύχτες είναι ονειρικη! -
Σοκο πολυ ωραιες οι φωτο σου!!!!!!!!!
Ωραια χωρα η Φιλανδια βρε παιδι μου!! Εχει κι ωραιους ανθρωπους, κατι λιγα που εχει πάρει το μάτι μου..
-
εχθές ο δικός σου ήταν εδώ στο σπίτι κοντά για προμότιον έκανε βόλτες με snowmobile με κάτι πιτσιρίκια στην λιμνη Vanajavesi, εκεί κοντα που παντρεύτηκε (ατύχησες)
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
εχθές ο δικός σου ήταν εδώ στο σπίτι κοντά για προμότιον έκανε βόλτες με snowmobile με κάτι πιτσιρίκια στην λιμνη Vanajavesi, εκεί κοντα που παντρεύτηκε (ατύχησες)Καλα οτι παντρευτηκε το ξερα!
Αλλα ρε Σοκο, χτυπα ενα τηλεφωνο, ενα πμ, μια ανακοινωση κατι να παρουμε το αεροπλανο να ρθουμε να κανουμε κι εμεις snowτετοιο στην λιμνη!!
-
Ο χρήστης Funis έγραψε:
εχθές ο δικός σου ήταν εδώ στο σπίτι κοντά για προμότιον έκανε βόλτες με snowmobile με κάτι πιτσιρίκια στην λιμνη Vanajavesi, εκεί κοντα που παντρεύτηκε (ατύχησες)
Καλα οτι παντρευτηκε το ξερα!
Αλλα ρε Σοκο, χτυπα ενα τηλεφωνο, ενα πμ, μια ανακοινωση κατι να παρουμε το αεροπλανο να ρθουμε να κανουμε κι εμεις snowτετοιο στην λιμνη!!
ναι ναι ναι ...να κανετε και εσεις snowτετοιο
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Πάντως το Μιατάκι δεν θα ζούσε άνετα εδώ το χειμώνα, ειδικά χωρίς το καλόριφέρ στην μηχανή οπου το βράδυ τα βάζουμε στην πρίζα για να μην παγώσουν.Και πάντα αναρωτιόμουν πως βάζουν μπροστά κάθε πρωί σε τέτοια μέρη...
Καλοριφέρ στη μηχανή; Καλό ακούγεται για όσους δεν έχουν κλειστό (και μάλλον θερμαινόμενο) γκαράζ!PS. Έτσι οι φινλανδές, ε; Θα πάω κι εγώ λοιπόν για να σας πω γνώμη!
-
An krino pantos apo tis Souidezes, mia xara prepei na einai kai oi Filandes (kai pano ap' ola kala koritsia! ).
Sokos, respect gia tis fotos kai tin pagwmeni volta, zilevo...
Mia erotisi: einai alitheia oti ta lastixa me ta karfia sou dinoun sto xioni prosfisi paromoia me ayti toy xwmatos me normal lastixa?
-
το 'καλα κοριτσια' τι σημαινει ακριβως???????
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
το 'καλα κοριτσια' τι σημαινει ακριβως???????Exoun kali... psixi!!!
-
Pws einai dynaton na sas aresei mia toso krya kai toso skoteini xwra? Oi perissoteroi edw mesa den exoun zhsei se tetoio periballon afou h Ellada einai apo tis zestes kai fotines xwres. 3 xronia na perasete synexomena ekei na deite olh h zwh sas einai enas xeimwnas makrys kai synexomenos
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Καλα οτι παντρευτηκε το ξερα!
ναι ναι ναι ...να κανετε και εσεις snowτετοιο
Snowτέτοιο στη λίμνη το λέμε τώρα;;;
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Pws einai dynaton na sas aresei mia toso krya kai toso skoteini xwra? Oi perissoteroi edw mesa den exoun zhsei se tetoio periballon afou h Ellada einai apo tis zestes kai fotines xwres. 3 xronia na perasete synexomena ekei na deite olh h zwh sas einai enas xeimwnas makrys kai synexomenosΑυτά τον χειμόνα. Το καλοκαίρι σχεδον δεν νυχτώνει καθόλου και έχει καλό καιρό!
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Pws einai dynaton na sas aresei mia toso krya kai toso skoteini xwra? Oi perissoteroi edw mesa den exoun zhsei se tetoio periballon afou h Ellada einai apo tis zestes kai fotines xwres. 3 xronia na perasete synexomena ekei na deite olh h zwh sas einai enas xeimwnas makrys kai synexomenos
Αυτά τον χειμόνα. Το καλοκαίρι σχεδον δεν νυχτώνει καθόλου και έχει καλό καιρό!
Κι αυτό άσχημο μου φαίνεται, εξίσου με το 'πάντα νύχτα'
Φινλαδία, ενα απέραντο παγοδρόμιο :)