-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.-
τοτε τραβα ζητα να κλειδωθει καννα δικο σου θεμα..οχι δικο μου
-
edit [Krusenstern]
θερμη παρακληση να μην γινει EDIT αυτο το ποστ.........
ο ποπολαρος κραταει μερικα πραγματα και κανει τουμπεκι.......εχει πολες ανοχες.........να μην ξεχυλησουν φοβαμαι........(και δεν ειναι απειλη)
Πλάκα μας κάνεις??? Να μην γίνουν έντιτ τα μπινελίκια??? Για συνέλθετε ρε!!! [Krusenstern]
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
http://www.topgear.com/drives/E2/A8/roadtests/22/01.html
Δείτε και το τεστ του Top Gear. Μάλλον οι 4Τ δεν έχουν και τόσο άδικο:
'Where the Octavia loses out, however, is in the dynamics. Bearing in mind it shares most of its underpinnings with the German hatch, too, the vRS is noticeably less agile. 'topgear ε? ειναι το ιδιο topgear του οποιου οι αναγνωστες βγαζουνε τα skoda σε υπερ-τιμητικη θεση καθε χρονο?
ο clarkson ξερεις τι ειχε γραψει στο τεστ του για το fabia vrs?
'επιτελους οι πακιστανοι θα κανουνε μαλακιες στο δρομο με ενα αμαξι της προκοπης'
σε αυτο το τεστ διαβαζεις τι λενε? κοιτας το skoda, αρα εισαι μεσοκοπος αγχωμενος και οικονομικα ανικανος.
εγω σε τετοιους τυπους λεω FUCK YOU ARROGANT COCK SUCKER και γραφω τις αποψεις τους στα π@παρια μου.
και σου προτεινω αν δεν εισαι ο νιαρχος να κανεις και συ το ιδιο.το οτι με 140 κιλα επιπλεον βαρος εχει ιδιες επιδοσεις με το golf δεν χριζει βεβαια παραπανω αναλυσης απο τον αρθρογραφο..
μονο γα το status καιγεται ο κωλος του..και εν παση περιπτωση κυριες αδερφες του ελεους εγγλεζοι, στο δικο μου βιβλιο αξιων, status δινει σε εναν ανθρωπο και η εφυϊα του.
και για να διακρινει καποιος την συγκριτικη αξια των skoda, ποσο μαλλον για να πληρωσει κιολας γι'αυτα, πρεπει να ειναι αρκετα εξυπνος -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
**Kαλα ρε συ.....ποσο ######### και ###### εισαι??
Μηπως σου εχει ########## κανας τσεχος??
**αυτο ειναι το pm που μου εστειλε ο KRIEZA........
και μετα απο αυτο περιμενουν μερικοι , ανωτερα στελεχη , να μιλησω σωστα???
ντροπη και αισχος.......
θερμη παρακληση να μην γινει EDIT αυτο το ποστ.........
ο ποπολαρος κραταει μερικα πραγματα και κανει τουμπεκι.......εχει πολες ανοχες.........να μην ξεχυλησουν φοβαμαι........(και δεν ειναι απειλη)
ποπολαρε το να μιλας συνεχεια για την παρτη σου σε τριτο προσωπο μερικοι γιατροι θα στο πουνε ασθενεια.
επισης το αμφιβολου προελευσης πμ σου δεν εχει σχεση με το θεμα.
-
Ο χρήστης pafos13 έγραψε:
http://www.topgear.com/drives/E2/A8/roadtests/22/01.html
Δείτε και το τεστ του Top Gear. Μάλλον οι 4Τ δεν έχουν και τόσο άδικο:
'Where the Octavia loses out, however, is in the dynamics. Bearing in mind it shares most of its underpinnings with the German hatch, too, the vRS is noticeably less agile. 'Τι περιμένει κανείς να διαβάσει από τις κομπλεξικές αδερφές ; Μόνο και μόνο διαβάζοντας την πρώτη παράγραφο/πρόταση, διακρίνεις καθαρά την εμπάθεια προς τη συγκεκριμένη φίρμα αυτοκινήτων .... διαβάζοντας και τη δεύτερη παράγραφο δεν χρειάζεται να πας παρακάτω ... το έχεις πιάσει το νόημα ...
Ου ρε ...
-
Χωρίς να θέλω να πάρω μέρος σε οποιασδήποτε μορφής αντιπαράθεση, νομίζω πως οι υποστηρικτές των Skoda θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν κάπως ευαίσθητοι με το θέμα της εταιρίας που επέλεξαν, πιθανόν επειδή έπρεπε στο παρελθόν (και ίσως ακόμη και σήμερα) να ανέχονται τον κάθε αδαή που δε μπορεί να ξεκολλήσει από τις απόψεις του παππού του, και θεωρεί τα Skoda υποδεέστερα.
Νομίζω πως σε αυτό το forum, ουδείς αμφιβάλλει πως τα Skoda είναι καθ'όλα αξιόλογα αυτοκίνητα. Από κει και πέρα, είναι υποκειμενικό, και ενίοτε αντικειμενικό βέβαια- ανάλογα με τις προτεραιότητες του καθενός, το αν κάποιος θα επιλέξει μοντέλο της συγκεκριμένης μάρκας.
Θέλω να πω πως δεν αρνούμαι πως το Octavia5 είναι καλό, ή και καλύτερο από το Leon, αλλά αφού είναι τόσο κοντά σε χαρακτηριστικά, και το Leon μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά, είμαι ντε και καλά ηλίθιος ή εμπαθής που θα αγόραζα το Seat; Ή που μου αρέσει περισσότερο το Golf GTI;
Φυσικά και θεωρώ εξ'ίσου καλό το Octavia5, αλλά άπαξ και μου αρέσει περισσότερο κάποιο άλλο VAG, δε νομίζω πως είναι η προκατάληψη ή η εμπάθεια που θα με έκανε να εκδηλώσω προτίμηση προς κάτι άλλο. Αντίστοιχα, θα αγόραζα πιο εύκολα ένα Fabia RS, παρά μια Laguna Turbo... αν καταλαβαίνετε τι εννοώ...
Αντίστοιχα, εάν είχα οικογένεια π.χ., μπορεί να ευχαριστούσα από καρδίας τη Skoda που μου προσφέρει ένα αυτοκίνητο με χώρους, και επιδόσεις καλύτερες από τα περισσότερα GTI.
Το να μη σε ενθουσιάζει ένα Skoda, για να καταλήξω, δεν έχει να κάνει με κάποια προκατάληψη- νομίζω πως κάθε σοβαρός αυτοκινητόφιλος γνωρίζει πόσο καλά αυτοκίνητα παράγει. Απλά, δεν έκατσε στο γούστο ή στις προτεραιότητες σου! Ή το αντίθετο- γουστάρεις ένα δυνατό sedan, και η Skoda σου δίνει ένα από τα καλύτερα!
Φυσικά θα αγόραζα Skoda, αλλά μη φτάσουμε στο άλλο άκρο, να θεωρούμε πως είναι μακράν η μόνη έξυπνη επιλογή!
-
Simply Clever
-
εγω ειπα οτι πρεπει να βλεπεις αρκετα 'καθαρα' για να επιλεξεις να σκασεις 10εκ ή και παραπανω για 'skoda', οταν με τα ιδια λεφτα υπαρχουνε -οπως ξερουμε ολοι- διαφορες επιλογες.
το θεμα το ανοιξα για το αρθρο του περιοδικου 4τ και αυτα που γραφει, (και επειδη εχει ξαναγραψει ετσι αδικα και στο παρελθον)
και μεχρι στιγμης βλεπω οτι -ευτυχως- τα περισσοτερα παιδια που γραφουνε στο forum καταλαβαινουνε. -
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Για δες ξανα την ημερομηνια εγγραφης μου, υπολογισε και την ηλικια αυτου που με προκαλεσε και ξανασκεψου τι ακριβως παρατηρηση πρεπει να κανεις.
Τα μέλη αυτού του φόρουμ δεν είναι απλώς μερικά nicknames, αλλά μια μεγάλη παρέα από άτομα που γνωρίστηκαν με τον καιρό (μέσα και έξω του φόρουμ). Δεν αρκεί μια ημερομηνία εγγραφής για να πει κανείς ότι σε γνωρίζει. Ακόμα κι αν διάβαζες καθημερινά το φόρουμ από τότε που γράφτηκες, οι υπόλοιποι δε σε γνωρίζουν, ακόμα κι αν τους γνωρίζεις εσύ, οπότε το 'κοίτα πότε γράφτηκα' δε λέει κάτι.
Φιλικά
Θεμη απαντησα σε μια παρατηρηση που μου εγινε, γιατι μου καταλογιστηκε οτι μολις γραφτηκα 'αρχισα τα πεσιματα'.
Εκει που απευθυνοτανε, λεει κατι, και τιποτα παραπανω.Επι του θεματος τωρα:
Ξεκινας να κανεις ενα συγκριτικο ετσι;
Διαλεγεις λοιπον δυο αυτοκινητα, ειτε γιατι π.χ. και τα δυο ειναι 'καμπριο', ειτε γιατι εχουν παραπλησια τιμη αγορας. Στην προκειμενη, το κριτηριο ηταν το δευτερο. Παραπλησια τιμη αγορας, ιδιος ομιλος κατασκευης.
Με αυτα τα δεδομενα, ακομα και αν το Leon ηταν ενα αιωνα μπροστα σε επιδοσεις και ποιοτητα κατασκευης (που δεν ειναι), η χρηστικοτητα και ο χαρακτηρας που εχει το RS, αυτοματως το κατατασσουν νικητη απο τα αποδητηρια κιολας. Το να βγαζεις ομως με αυθαιρετα κριτηρια (π.χ. ετσι μ'αρεσει / οπως ουσιαστικα γραφει) 'νικητη' το ενα απο τα δυο, ειναι μαλλον υπερβολη, αλλα σε καθε περιπτωση εκφραζει την αποψη του συντακτη και μονο. Αφου αυτο του αρεσε, τι να γραψει; Μαλιστα πολυ πιθανον τον αχανη χωρο αποσκευων που εχει το Octavia, εκεινος να τον βλεπει απλα σας περιττο βαρος και 'αγγουρι' στο παρκαρισμα! (και ειναι πολυ αγγουρι στο παρκαρισμα, αφου δεν εχει αισθητηρες παρκινκ)Νομιζω οτι ενα πιο δικαιο συγκριτικο θα ηταν το RS, με το αντιστοιχο AUDI A4. Εκει μαλλον θα εγραφε ξεκαθαρα οτι το RS ειναι μπλα μπλα καλο, αλλα το Α4 τουλαχιστον 5 χρονια μπροστα σε ποιοτητα και φινετσα και κανα 10αρι χιλιαρικα παραπανω σε τιμη.
Δικαιο... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
αν διαβάσετε το test προσεκτικά θα δείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα το μπεπτό.
O καλύτερος χρόνος του octavia στην πίστα οφείλεται στην μεγαλύτερη ιπποδύναμη, που με τη βοήθείά της καταφέρνει να μαζέψει το χαμένο χρόνο στις στροφές.
Κάπως έτσι γράφει καλούς χρόνους το AstraOPC....ειδικα στα μεγαρα που εχει κατι τεραστιες ευθειες κ κατι ανοιχτες καμπες το βοηθανε το RS να μαζεψει χρονους απο το Leon που ειναι ποιο καλοστημενο και ποιο σπορ με πλαισιο 'για να πας αερα' !
εγω νομιζω πως ειδικα στα μεγαρα που ειναι μια πολυ στενη πιστα με κλειστες καμπες κ με μια υποτυπωδες ευθεια το να κανει το 'κατι σαν σενταν σκοντα' με μειονεκτηματα οπως μαλακες αναρτησεις, κακη αισθηση επιλογεα κ φρενα που κουραζονται (κατα τα λεγομενα του αρθρου) ιδιο χρονο με τον Βασιλια των GTI που ειναι ποιο καλοστημενο, 65 Κιλα λιγοτερο κ ποιο μικρο σε ογκο λεει κατι
κ αυτο που λεει ειναι οτι οι κυριοι εκει στην τσεχια κανανε καλη δουλεια κ δεν το λεω ουτε εγω αλλα ουτε κ ο Κυριος αρθρογραφος που εχει την αισθηση του κ την αποψη του αλλα το λενε τα νουμερα και τα χρονομετρα
τωρα ο Κ. αρθρογραφος ας διαλεξει με το χερι στην καρδια οποιο θελει κ κανει κεφι,
κ εμεις ως αναγνωστες του αρθρου εχουμε την αποψη μας κ κανουμε σχολιασμο κ κριτικη στα γραφομενα !!!!
τα 'κατι σαν σενταν' σκοντα - 'Η υποδεεστερη ιπποδυναμη του ισπανικου αυτοκινητου θα φανει μονο σε οσους αρεσκονται να εμπλεκονται σε ανουσιες στα φαναρια' - ' Εταιρεια μερταφορων δεν εχουμε, για να χρειαζομαστε το πραγματικα αχανες πορτ παγκαζ του σκοντα'
ειναι τουλαχιστον αστοχα κ εκτος πραγματικοτητας !!!
κριμα κ τους ειχα για σοβαρο μαγαζι αλλα κ αυτοι μια απο τα ιδια ειναι κριμα
-
ο cpp εγραψε ιστορια με το ποστ του...
εφοσον στο τεστ ο ανθρωπος λεει οτι επειδη δεν εχει οικογενειες κτλ κτλ προτιμαει το λεον, ποιο ειναι το προβλημα? τα νουμερα υπαρχουν για οποιον ενδιαφερεται και λενε 'μερικες' αληθειες...
αλλα απ'οτι καταλαβαινω εχουμε περασει παλι σε εμφυλιο vag...να κατσω να μαλωσω για το αν η οκταβια ειναι μαλακη η το λεον γρηγορο? no way!!!!!οπως θα λεγε και ο petran, αμολας πανω ενα προγραμματακι +30+40 ιππων, φτανεις τα 35 κιλα ροπης και αντε γεια.......ο petran εκανε μια εξαιρετικη επιλογη με το σουπερμπ...για να παρεις τετοιο αμαξι με γερμανικα γραμματα θα πρεπει να δωσεις 40 χιλιαρικα χαλαρα...
αποψη μου ειναι οτι ολα αυτα τα παρακλαδια του γκολφ με τους τουρμπο κινητηρες ειναι εξαιρετικοι χιλιομετροφαγοι που βασιζονται στη μεγαλη ιπποδυναμη! ο 1.8Τ τοτε, τον οποιο γνωριζω αρκετα καλα, και ο διλιτρος τωρα ειναι πολυ καλα συνολα και δυναμωνουν με τη 'σκεψη'....αυτο ειναι το πλεονεκτημα αυτων των αμαξιων και αυτες τις αναγκες καλυπτουν...τις ιδιες μηχανες φορανε πολο και a6.........τι αλλο να πεις....
για εναν τυπο με παιδακια η οκταβια ειναι σαφως καλυτερη λυση χαρη στο κωλο της!
για τον free απο τετοια, το λεον και το γκολφ ειναι μια χαρα μουρατα αυτοκινητα με μια σπορτιφ αισθηση... -
Ο χρήστης CAP DIM έγραψε:
τωρα ο Κ. αρθρογραφος ας διαλεξει με το χερι στην καρδια οποιο θελει κ κανει κεφι,κ εμεις ως αναγνωστες του αρθρου εχουμε την αποψη μας κ κανουμε σχολιασμο κ κριτικη στα γραφομενα !!!!
Σωστοτατος....
-
Επιμένω να μην καταλαβαίμω ποιο είναι το πρόβλημα με το άρθρο!
Το πού υπερτερεί το καθένα είναι σαφές,το αν είναι εξαιρετικά ή όχι αυτοκίνητα έγινε επίσης σαφές,το ότι η γνώμη του συντάκτη εμπεριέχει υποκειμενισμό επίσης δηλώθηκε σαφώς!
Που φαίνεται αντιπάθεια στα Σκόντα,δόλος,συνομωσία και απαξίωση,γιατί ανήκε στο πρώην Ανατολικό Μπλοκ ( !),ακόμη το ψάχνω....
-
Ο χρήστης -KOSTAS- έγραψε:
@__[moderator Krusenstern]__
Οταν κανεις μια παρατηρηση, να την κανεις προς την κατευθυνση που πρεπει και οχι προς τα εκει που σε βολευει.Για δες ξανα την ημερομηνια εγγραφης μου, υπολογισε και την ηλικια αυτου που με προκαλεσε και ξανασκεψου τι ακριβως παρατηρηση πρεπει να κανεις.
Ξέρω πολύ καλά προς τα πού κάνω παρατήρηση! Τι θα πει 'με βολεύει'??? Μήπως έχω και συμφέρον???
Για ηρεμήστε ΟΛΟΙ παρακαλώ, αλλιώς να το κλειδώσουμε να ησυχάσουμε!
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
……γιατί όλοι φιλοξενούμαστε από το περιοδικό.
Και ??? Να σταματήσουμε να διαβάζουμε όλα τα άλλα περιοδικά και να διαβάζουμε μόνο 4Τ ?????
Θέλω να πω πως δεν αρνούμαι πως το Octavia5 είναι καλό, ή και καλύτερο από το Leon, αλλά αφού είναι τόσο κοντά σε χαρακτηριστικά, και το Leon μου αρέσει πολύ περισσότερο εμφανισιακά, είμαι ντε και καλά ηλίθιος ή εμπαθής που θα αγόραζα το Seat; Ή που μου αρέσει περισσότερο το Golf GTI;
Μονο που εσύ Nick εκφράζεις προσωπική άποψη σαν ιδιώτης.
Σύμφωνα με τον συντάκτη δεν χρειάζεσαι πιο γρήγορο αυτοκίνητο παρά μόνο αν εμπλέκεσαι σε ανούσιες εχθροπραξίες στα φανάρια.
Πολύ επαγγελματική στάση. ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΗ θα έλεγα.
Αλήθεια popol@ros, εσύ τι αυτοκίνητο έχεις ?? και ρωτάω εσένα γιατί από τα πόστ που διάβασα ......
-
Ειλικρινά ανατωτιέμαι.....!!
Τόσος φανατισμός?
Οι ίδιοι άνθρωποι, πριν λίγο καιρό,λέγανε άλλα πράγματα,για το ίδιο θέμα, σε άλλους χρήστες!ΕΛΕΟΣ!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ο cpp εγραψε ιστορια με το ποστ του...εφοσον στο τεστ ο ανθρωπος λεει οτι επειδη δεν εχει οικογενειες κτλ κτλ προτιμαει το λεον, ποιο ειναι το προβλημα? τα νουμερα υπαρχουν για οποιον ενδιαφερεται και λενε 'μερικες' αληθειες...
για τον free απο τετοια, το λεον και το γκολφ ειναι μια χαρα μουρατα αυτοκινητα με μια σπορτιφ αισθηση...
adis4gr δεν απαιτείται οικογένεια για να επιλέξεις το Octavia.
Είναι κυρίως θέμα γούστου.
Σε άλλους αρέσει το ένα σε άλλους το άλλο, είτε είναι 20 είτε 120 χρόνων.
Ο άνθρωπος, που λες, είναι δημ/γράφος σε ένα σοβαρό περιοδικό και δεν δικαιολογείται να εκφέρει ανεπεξέργατες κρίσεις και χιλιομασημένα κλισέ ['με το χέρι στην καρδιά'], χωρίς καμία αιτιολόγηση.
Γουστάρεις το Leon περισσότερο; Κανένα πρόβλημα! Αιτιολόγησέ το όμως!
Δεν μπορούμε να θεωρούμε σοβαρό ένα τεστ, που επιλέγει με βάση το κριτήριο 'γιατί έτσι μου αρέσει μάγκες, με το χέρι στην καρδιά'.
Και 'δεν έχω' λέει 'εταιρεία μεταφορών' άρα δεν μου κάνει το Skoda.
Τι να σχολιάσεις; Να συστήσουμε στις μεταφορικές εταιρείες να εγκαταλείψουν τα φορτηγά τους και να προτιμήσουν Octavia RS.Θυμήθηκα τώρα το συγκριτικό στο πρώτο τεύχος του DRIVE 106 gti-Punto GT: 'με το χέρι στην καρδιά 106, με τη λογική όμως Punto'!
Έχει περάσει μια δεκαετία από τότε και οι δημ/γράφοι ακόμα νομίζουν ότι απευθύνονται σε νήπια! -
Ξέρετε πόσα μέλη στο skodaclub έχουν οκτάβια και είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών;
-
Ο χρήστης AbS έγραψε:
Ξέρετε πόσα μέλη στο skodaclub έχουν οκτάβια και είναι ηλικίας κάτω των 30 ετών;Απόλυτα λογικό μου φαίνεται.
Είναι σαν να λέμε ότι χρειάζεσαι οικογένεια για να πάρεις EVO ή Impreza.
Η χρήση είναι αυτή που κάνει το αυτοκίνητο οικογενειακό.
Κι ένα MX-5 για ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά, μπορεί κάλλιστα να είναι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο. -
Όντως, τα Skoda έχουν αρκετά νεανικό κοινό.
Περιοδικο 4τ: you must be joking!