-
Δύο χρόνια μετά το διήμερο που πέρασα στα Μέγαρα, πιστεύω ακράδαντα ότι απο εκείνες τις ημέρες και μετά, άρχισα να μαθαίνω να οδηγώ
Και συνεχίζω ακόμα να μαθαίνω, πάνω στην βάση αυτών που διδάχθηκα τότε ... -
Μπορεί σε ορισμένους να ακούγεται γελοίο, αλλά πώς θα φαινόταν στους υπεύθυνους η ιδέα ενός 'εγχειριδίου ασφαλούς οδήγησης'; Προφανώς και δεν αντικαθιστά τα σεμινάρια, αλλά και πάλι, δίνει τη δυνατότητα σε εμάς τους 'υπόλοιπους' να πάρουμε μία γεύση από σωστή οδήγηση και να διορθώσουμε ορισμένα κραυγαλέα λάθη τεχνικής και όχι φυσικά ικανότητας. Πάντα στη θεωρία, αλλά η θεωρία σε συνδυασμό με ορισμένες δοκιμές με τα Ι.Χ. μας, ίσως βοηθήσουν λίγο... Μία ειδική έκδοση των 4Τ ας πούμε;;;
-
Θα πρέπει να γίνει και μάλιστα ΧΘΕΣ.
-
Καλό θα ήταν αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί τίποτα να υποκαταστήσει την εκπαίδευση στην πράξη. Μόνη της η θεωρία δεν προσφέρει πολλά πράγματα. Θα ήθελα κάποια στιγμή να χαρίσω στον εαυτό μου αυτή την εμπειρία. Άντε να δω πότε, συνέχεια βάζω άλλες προτεραιότητες και αφήνω τα πράγματα που με ενδιαφέρουν σε δεύτερη μύρα.
Όσο ζω ελπίζω!! -
Λοιπών παίδες,αυτή η εμπειρεία νομίζω θά μού μείνει γιά καιρό στό μυαλό.
Ξεκινάς γιά τό σεμινάριο μέ κάποιες υποψίες(μπορεί καί φοβίες)γιά τό τί θά συναντήσεις εκεί,γιά τό πώς θά σέ αντιμετωπίσουν κάποιοι πολύ εμπειρότεροι από εσένα οδηγοί,γιά τό άν έχουν πραγματικά κάτι παραπάνω(από κάποια βιβλία πού ίσως έχεις διαβάσει)νά σού πούνε,γιά τό άν στό τέλος τά λεφτουδάκια σου θά τά κλαίς καί γιά τό άν υπάρχει στό δρόμο πού οδηγείς,περίπτωση τέτοια,ώστε νά θέλεις νά περάσεις από κάποιο safetrack γιά νά μάθεις νά τήν αντιμετωπίζεις.(Αυτό μπορείτε νά τό εκλάβετε καί ώς 'εξομολόγηση' )
Από τήν πρώτη στιγμή πού συναντάς τά 'καρντάσια' τού safetrack,καταλαβαίνεις ότι μάλλον τό έχουν πάρει προσωπικά τό θέμα τής ασφαλούς οδήγησης,καί θά κάνουν ότι περνάει από τό χέρι τους γιά νά σού ξανα-μάθουν τήν 'τέχνη' τής οδήγησης.
Μετά τό πρωϊνο (καί πάλι εξομολογούμενος θά πώ καί ανιαρό) θεωρητικό μάθημα,μάς παραλαμβάνει ο 'μουστακαλής' δάσκαλος μέ ένα clio 1.2 γιά τρείς γύρους στήν πίστα.
-Εδώ γκάζι,εκεί τό φρένο,αυτή τή γραμμή θά πάρεις.....ΣΩΣΤΟΟΟΣ!!!
Πάμε γιά άσκηση;Φύγαμε!!!
Φρένο 'πανικού' στήν Κ6.Ξανά μέ τό Κλειώ.Μέ καί χωρίς ABS!!!Πολύ καλή ασκηση,αλλά όχι στήν πίστα τών Σερρών,πού τό αυτοκίνητο'κολλάει' στό δρόμο!!!Καμμία δυσκολία καί απολύτως προβλέψιμη η συμπεριφορά τού αυτοκινήτου.Φώναζε ο δάσκαλος:
-Μηνά πάς πολύ αργά!!!
-Θώδωρε πάς πολύ αργά!!!
-ΑΝΤΡΕΕΕΑΑΑΑ!!!Τό γκάζι θά τό 'κόβεις'πρίν από τίς κορίνες!!!Οχι μέ παραπάνω από 75Χλμ τήν ώρα στή στροφή!!!Πού εγώ!!! ΤΕΖΑ!!!!
Καί σημειώστε,ΒΡΕΓΜΕΝΗ η πίστα,καί όμως ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!! -
.. και το σκεφτόμουν ότι με βροχή θα ήταν καλύτερη η μέρα !
-
Πάμε γιά Μεγάλη Αράχνη.Εξομοιωτής υδροολίσθησης καί οδήγησης σέ χιόνι.Λέω από μέσα μου:
-Ε,σιγά τό 'πράμα'!!!Καί τά δύο τά 'κατέχω'!!!
ΝΑΙ...ΚΑΛΑ!!!ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΑ ΜΕΤΡΑ μέ τήν πόρτα πήγαινα!Αυτό είναι ανάποδο τιμόνι!!!Αυτό είναι τό χιόνι.Καί τώρα η υδρολίσθηση.Μόλις πέσεις σέ υδρολίσθηση μένεις εντελώς ακυβέρνητος.Οποιος έκανε τό λάθος νά αντiδράσει ενστικτωδώς μέ τό τιμόνι,δηλαδή νά στρίβει ολοένα καί περισσότερο(όσο τό αυτοκίνητο ΔΕΝ είχε επαφή μέ τό δρόμο)έκανε Τέτ-α-κέ,μόλις ξαναέβρισκε επαφή μέ τό δρόμο!!!Η ταχύτητα τής άσκησης;20χ.α.ω!!!Φαντάσου νά τό πάθεις μέ εκατό καί βάλε!!!Κλάφτα!!!
Η επόμενη άσκηση τώρα.Σλάλομ καί φρενάρισμα 'πανικού' μέ ταυτόχρονη αποφυγή εμποδίου.Ναί τό σλάλομ δέν ήταν δύσκολο μέ 25χ.α.ω,καί τίποτα τό συνταρακτικό δέν έγινε.Τό φρενάρισμα όμως μέ τό ABS τού clio από 50χ.α.ω,καί από απόσταση αναπνοής μού έδειξε γιατί αυτό τό σύστημα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ καί όχι 'αξεσουάρ' αυτοκινήτου!!!ΤΕΤΟΙΟ φρένο μέ απότομο ελιγμό δέν τό έχω ξαναδοκιμάσει.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ τό ABS!!!
Στή συνέχεια ή 'μικρή' αράχνη.Ενα Twingo πού δέν έχει πρόσφυση ό πίσω άξονάς του.Πέντε κορίνες είναι ο 'αντίπαλος'!!!Ταχύτητα;ΔΕΚΑ-ΔΩΔΕΚΑ χ.α.ω,καί ο 'κώλος' τού Τουίνγκο νά πηγαίνει όπου θέλει στήν κυριολεξία!!!Αντε νά τό μαζέψεις,νά ξαναστρίψεις,νά τό ξαναμαζέψεις νά βγάλεις τούς δύο χρονομετρημένους γύρους!!!Ειδικά άν σού πούνε ότι τόν καλύτερο χρόνο τόν έχουν δύο κοπέλες,σέ πιάνει τό 'Αντρικό γαμώτο' σού,καί κάνεις τό λάθος.Καί αυτό τό κάνουν 'μιά ψιλή' επίτηδες(οι εκπαιδευτές) γιά νά σέ αγχώσουν γιά νά δούν άμα έτσι οδηγήσε σέ λάθος.
Πίσω στό 'εστιατόριο',δεύτερος γύρος θεωρητικών μαθημάτων καί επιστροφή στήν πίστα γιά τρείς τελευταίους γύρους.
-Μάστορα,νά τό 'πατήσω';
-Οτι θέλεις κάνε!!!
Πάρτα μωρή Megane-ίτσα,νά μέ θυμάσαι!!!
-Φίλε,εδώ δέν είναι σχολή αγωνιστικής οδήγησης,μού λέει ο Στρατηγός,αλλά σχολή ΑΣΦΑΛΟΥΣ οδήγησης!!! -
Τί να μας πει το σεϊφτρακ βρε!!!
Γινε πρωταθλητής η απάντηση στο άγχος της καθημερινοτητας οδηγικής και μη.
Τετάρτη πρωϊ και άγχος τρομερό. Κολλημένος στη κίνηση στο παλατάκι και απαισιοδοξες σκέψεις.ρε γαμώτο θα αργήσωκ και θα με σουτάρουν. Κοίτα που δεν θα γίνω πρωταθλητής επειδή κόλλησα σε..απλή διαδρομή Να αρχίσω το κλέψιμο από τη βοηθητική; και αν με δει κανείς εκπαιδευτής; Τελικά το ελληνικό γονίδιο νίκησε και αρχισαν τα μαγικά που αποδεδειγμένα αποδίδουν αφού το καλοκαίρι προς δερβένι ρίξαμε 40 λεπτά στο γιώργο με το ραλύ(πάντα με φλας αλλάζοντας λωρίδες, βεβαίως βεβαίως )
Πριν τη πίστα, βρίζομαι και με ένα S2000 που δεν έκανε στην άκρη να περάσει ο..εκκολαπτόμενος 'Άντε σε κανά σεμινάριο ρε!' και όντως ήρθε το παιδί, έλαβε μέρος και όταν τον είδα, μου πέσαν τα μούτρα (αν και κλαϊν μαϊν όπως λέγαμε και μικροί,όταν έρχεται πιο γρήγορος κάνεις δεξιά, ακομα και αν το τουτού του κάνει όσο κάνουν τα πολυεστερικά μπροστά σου σποϊλερ.
Αμάν, ψόφος στη πίστα, το μπουφάν έμεινε στο αμάξι (όλοι κάναμε αυτό το λάθος) και γαμώτο! Πάλι νιώθω να ανεβαίνει ο πυρετός. Η βόλτα με το ivan γίνεται αλά ντάλον, αφού και τα γιάρις παραείναι ενός όγκου τελικά. Ξεαγχώσου είναι η συμβουλή του νίκου, και δεν είχε καθόλου άδικο, ενώ εγώ είμαι έτοιμος να του ζητήσω κανά ντεπόν.
Μετά, φρεναρισμα πανικού πάνω στη στροφή με το θείο όσο φανταστικός είναι εκτός, τόσο να απολυτος να είναι εντός. Ειδικά το πρώτο ζευγάρι που δεν κατάλαβε τί έπρεπε να κάνει τα ακούει Ευτυχώς εγώ πήγα καλά (νομίζω) αφού έκανα τελευταίος και γλίτωσα
Μεγάλη αράχνη με τον βαζάκα που τον συμπαθούσα πριν το γνωρίσω και και δεν είχα άδικο Κάνω πρώτος, δεν μπορώ να καταλαβω πόσο να πάω, αφού βλέπεις χιόνι; Μπα! η ίδια πίστα που λυσσάμε δεν είναι; Ο θόρυβος που κάνουν οι τροχοί πάντως, όντως θυμίζει χιονισμένη οδήγηση! Τελικά μάλλον πήγα σιγά. Δε πηράζει, βουρ για το σπιτάκι να ζεσταθούμε και συζήτηση με το τσάδαρη και άλλους. Ωραίοι! ακούνε αυτά που τους λέμε, με ατζεντα κάθε άλλο παρά προκάτ(αυτό έγινε καθε φορά που μιλάγαμε με οποιοδήποτε το διήμερο, πράγμα που δείχνει ότι πρώτον, γουστάρανε την επαφή αλλά και ότι δε το κάνανε για να κόψουν απλά μάτι τί ρόλο βαράει ο καθένας μας)
Μετά φρεναρισμα και αποφυγή εμποδίου όπου και τα άκουσα από το λάμπρο αθανασούλα όταν μπήκα με καμιά 15 χλμ παραπάνω για να δω τί θα γίνει, και γύρισα την κορόλα για την νέα προσπάθεια με όπισθεν και κόφτες τη μισή ευθεία γιατί..έτσι! Η δεύτερη προσπάθεια πετυχημένη, αλλά ο λάμπρος λέει να κόβω πιο αργά το τιμόνι(δεν κατάλαβα γιατί, δε ρώτησα) οπότε ΟΛΟΙ μα όλοι χτυπάγαμε τη τελευταία κορίνα(αφού στο τέλος τη λυπήθηκα)
Μετά τό φαϊ και το χαπάκωμα με απιρίνη που μου δώσαν τα παιδια της πίστας(όλοι κρύωναν, και εγώ είχα καταλήξει να ζεσταίνομαι και να μη μπορώ να καταπιώ σχεδόν αφού οι αμυγδαλές είναι τελικά, γιατρέ του φόρουμ!),η καταραμένη μικρή μόνο στο μάτι αράχνη. Χρόνος ψαχνογυρευόπουλος, ο Παναγιωτόπουλος να έχει φρίξει και εγώ να είμαι έτοιμος να σπάσω κανά ροδάκι. Μα πως γυρνάει στο τέλος ρε γαμώτο, και πως πέφτουν οι κορίνες; Μήπως περνάω γρήγορα και τις ρίχνει ο αέρας μου;
Α ωραία νύχτωσε, βρέχει και εμείς κάνουμε το μίτινγκ με τα αγωνιστικά; Πάλι τελευταίος και καταβρεχμένος; Ευτυχώς ο κώστας από τη λάρισα λυσσαει μέσα στη πίστα και ο μιχελακάκης πολύ σωστά μας λέει 'με τέτοια φώτα και πρόσφυση-η μπλε ομάδα μου είχε σλικ! -, άστο γιαύριο'. Οκ πάμε στο ξενοδοχείο να πάρουμε κανά ντεπόν, να φάμε, να κάνουμε τρελλό χαβαλέ με τα παιδιά της ομάδας μας με το TSOKAS RALLYING BUS. Όταν όλοι πάνε για ύπνο, κουβεντούλα με το κώστα πανουργιά που τέρμα, μπήκε στη καρδιά μου. Μιλάγαμε και στη πίστα, μου έλεγε πως με βλέπει αγχωμένο, έδινε συμβουλές, τσέκαρε τα πάντα, αλλά το παιδί δεν παίζεται! Κάνει φοβερό χαβαλέ, δηλωνει φορουμάς, δεν έχει κόμπλεξ να σου πει τί αντιμετωπίζει και τί τον απασχολεί εντός εκτός και επί τα αυτά και βέβαια έχει και άποψη που μόνο κερδισμένος είσαι όταν την ακούς ακολουθώντας τις συμβουλές του.
Η επόμενη μέρα είχε τρομερό ενδιαφέρον και γέλοιο! Εκεί ακούστηκε και η ατάκα του μιχελακάκη 'Α ρε σπύρο τί μου φύλαγες για το τέλος', εκεί νιώσαμε και οι 32 συν καθηγητές μια ομάδα αλλά και Φανταστείτε πως κατάφερα να νικήσω μέχρι και την μικρή αράχνη, αφού πριν πάω για ύπνο σκεφτόμουνα πιο μοντέλο φυσικής ισχύει στην άτιμη και όταν φεύγει η ουρά ΔΕΝ πατάμε γκάζι. Κανένα, αφού μάλλον ισχύει η αρχή της αβεβαιότητας. Επειδή όμως το ποστ είναι ήδη τεράστιο θα σας γράψω άλλο, για να μη με βρίζετε -
Ε ρέ πόρωση!!!
Πότε θά γίνει τό 'γίνε' καί στίς Σέρρες ρέ γμτ.
Παναγιώτη,τά αξίζει τά λεφτά του,ναί ή όχι; -
για μένα, όλα τα λεφτά ήταν το χώμα..... αχ, το θυμάμαι και....
με πήγε βόλτα ο Παναγιωτόπουλος και δεν το πίστευα πόσο κρατούσε !!! σε τόσο μαλακό χώμα...
ελπίζω να τον πήγα και γω καλή βόλτα, τουλάχιστο στα χειρόφρενα έμπαινα καλά
ήδη το rallye κάνει τους γνωστούς μου χωματόδρομους που προπονιόμουν παλιά με το φορτηγάκι και του χρόνου πρέπει οπωσδήποτε να μπει σε χωμάτινο σπριντ με φλατ ψώμα... ψάχνω ποδιά και τα προστατευτικά..
-
Το Γίνε αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω μάλιστα! Οσο για το χώμα, άπαξ και το δοκιμάσεις μια φορά, μετά κολλάς για τα καλά.. Γίνεται μια εξάρτηση που κάθε τόσο τρέχεις να πάρεις την δόση σου..
-
Επαναφέρω ένα 'αρχαίο' θέμα για να καταγράψω τις εντυπώσεις μου από το Safetrack το οποίο είχα την τύχη να παρακολουθήσω χθες (21/02/2006).
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην περυσινή κοπή της πίτας του forum η παράγκα δούλεψε και κέρδισα το πρώτο δώρο .
Ένα χρόνο μετά, αφού λόγω δουλειάς αλλά και συμμετεχόντων δεν μπόρεσα να πάω νωρίτερα, την περασμένη Παρασκευή άκουσα από την κα Δρόσου τα μαγικά λόγια 'βεβαίως και υπάρχει θέση. Δώστε email για τα περαιτέρω.
Να μαι λοιπόν πρωί πρωί στο (γνωστό;;)) Μέγαρο.
Άλλοι επτά συμμετέχοντες, η ελάχιστη ομάδα που μπορεί να παρακολουθήσει. Ξεκίνημα με θεωρία, ο κος Μιχελακάκης - θείος - εξηγεί σωστή θέση οδήγησης, πώς πιάνουμε το τιμόνι, ιδανικές γραμμές κλπ. περίπου ότι έγραφε το ένθετο των 4Τροχών Δεκεμβρίου 2005. Τα περισσότερα γνωστά.
Πάμε πίστα τώρα
Τρεις γύροι με τον Κώστα (Πανουργιά) για γνωριμία και σλάλομ. Εκεί πρέπει να μάθεις ότι δεν χρειάζεται να πατάς φρένο από νωρίς, το αυτοκίνητο 'έχει και άλλο' . Σημείωση ότι δεν είχα ξανατρέξει την πίστα ως οδηγός ποτέ. Γενικά καλά πήγα, το πρόβλημα είναι πώς κρατάς αυτό το ρημαδιασμένο τιμόνι, γιατί δεν κάνεις ό, τι σου εξηγήσαμε
΄
Πρώτη άσκηση. Φρενάρισμα με έλεγχο υποστροφής (με και χωρίς ABS). Διασκεδαστικότατο το 'πάτα άσε' του φρένου, σχόλιο 'θείου' μην παλεύεις με το τιμόνιΔεύτερη άσκηση. Μικρή αράχνη. Διασκεδαστικότατη Συνεχείς σβούρες με 8 χιλ/ώρα
Μαγική εντολή 'εκτροπή' από τον Γιάννη, γκάζι, στροφή τιμονιού και .... σβούραΤρίτη άσκηση. Μεγάλη αράχνη. Όλα είδον . Άσε με να οδηγήσω ρε παιδάκι μου Τι μου σηκώνεις συνέχεια το αυτοκίνητο
Αγόρασα και ένα χωραφάκι γιατί δεν άφησα το γκάζι και μας τράβηξε ο Κώστας με ένα Kangoo 4x4. Το τρομακτικό της άσκησης η προσομοίωση υδρολίσθησης όπου απλά διορθώνεις - ελάχιστα είπαμε- και κάνεις το σταυρό σου μέχρι ο φίλτατος εκπαιδευτής να σε κατεβάσει και να επανακτήσεις πρόσφυση.Διάλειμα για :svoeat:
Η καλύτερη ώρα για ένα συνηδειτοποιημένο φορουμάΛίγη κουβέντα με τον 'θείο' για θέματα forum, safetrack κλπ και.....
Άσκηση Νο 4. Αποφυγή εμποδίου. Πάρα πολύ δύσκολο μου φάνηκε αυτό. Τους το είπα αλλά δεν με άκουσαν
Δύο φορές πήρα παραμάζωμα τις κορίνες . Άσε παιδάκι μου το φρένο. Αφού στο είπα, αν μπλοκάρει δεν στρίβειιιιι. Ο ταλαίπωρος Σωτήρης επανατοποθετούσε κάθε φορά τις κορίνες Ευτυχώς που ήταν κορίνες και όχι κάποιο παιδάκιΛίγη θεωρία περί παθητικής ασφάλειας και...
3 ή 4 δεν θυμάμαι Γύροι (όχι με πίτα)
Πολύ βελτιωμένος σε σχέση με το πρωί αλλά... θέλω πολύ δουλειά ακόμη
Γενικά συμπεράσματα.
α) Μετά από 18 συναπτά έτη οδηγικής εμπειρίας κατάλαβα ότι είμαι παντελώς άσχετος
β) Όλη την ημέρα οδηγούσα σε συνθήκες πανικού και πυκνής ομίχλης Τόσο άγχος ούτε στις πανελλήνιες δεν είχα
γ) Πότε θα το ξανακάνουμε; Refreshment training πότε έχει;
δ) Σχολή Ασφαλούς Οδήγησης θα έπρεπε να περνούν όλοι μετά την απόκτηση (με κάθε πρόσφορο μέσο ) Άδειας Οδήγησης.
ε) Μοναδική εμπειρία, αν δεν το κάνεις δεν μπορείς να το καταλάβεις.
ΥΓ. Θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω τον ΚΥΡΙΟ Μιχελακάκη, τον κύριο Γενεράλη και τους αγαπητούς (και επίσης κυρίους βέβαια ) Γιάννη, Κώστα και Σωτήρη που ανέχθηκαν, με απαράμιλλη υπομονή, την ασχετοσύνη μου. Υπόσχομαι ότι θα είμαι καλύτερος την επόμενη φορά.
-
Κόστος για κάποιον που επιθυμεί να συμμετέχει;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Κόστος για κάποιον που επιθυμεί να συμμετέχει;Στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος!
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... 165#100165400
-
Για τους νέους κάτω των 24 ετών το κόστος είναι μόλις 200 Ευρώ. Η προσφορά αυτή πιστεύω πως γίνεται περισσότερο σημαντική, όταν συνδυαστεί με το γεγονός πως τα θύματα των τροχαίων, σε διάστημα έως και 30 ημερών από το δυστύχημα και ηλικίας 18-25, είναι στη χώρα μας το 1/5 του συνόλου των θυμάτων.
-
το θεμα ειναι οτι φετος δεν ανεβηκαν καθολου στη βορεια ελλαδα (Σερρες)
κανω λαθος???
και βασικα ακομη δυο ερωτησεις γιατι θα μεινω με την απορια .....
- τελικα αυτο το ρημαδι το advance τι περιλαμβανει???? γινεται??? μπορεις να λαβεις μερος???
- αγωνιστικη οδηγηση θα γινει με τα μελη του φορουμ???? απο το σεπτεμβριο περιμενουμε........
-
Ο χρήστης tt έγραψε:
Για τους νέους κάτω των 24 ετών το κόστος είναι μόλις 200 Ευρώ. Η προσφορά αυτή πιστεύω πως γίνεται περισσότερο σημαντική, όταν συνδυαστεί με το γεγονός πως τα θύματα των τροχαίων, σε διάστημα έως και 30 ημερών από το δυστύχημα και ηλικίας 18-25, είναι στη χώρα μας το 1/5 του συνόλου των θυμάτων.Έφυγα!!!
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
το θεμα ειναι οτι φετος δεν ανεβηκαν καθολου στη βορεια ελλαδα (Σερρες)κανω λαθος???
Το είχα σκοπό να πάω, αλλά...
-
Να με συμπαθάτε αλλά θα το πώ .
Γνώμη μου είναι οτι το κοινό που ενδιαφέρεται για την αυτοκίνηση και αγοράζει τακτικά τα σοβαρά περιοδικά του χώρου , είναι κλάσεις ανώτερο σε επίπεδο από το μέσο όρο των οδηγών της χώρας και δε χρειάζεται κανενός είδους safe track.
Το safe track είναι άπειρες φορές πιο χρήσιμο για την κυρία Κούλα και τον 60άρι κύριο Νύστα και σίγουρα αξίζει για κάποιον νέο οδηγό. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Να με συμπαθάτε αλλά θα το πώ .
Γνώμη μου είναι οτι το κοινό που ενδιαφέρεται για την αυτοκίνηση και αγοράζει τακτικά τα σοβαρά περιοδικά του χώρου , είναι κλάσεις ανώτερο σε επίπεδο από το μέσο όρο των οδηγών της χώρας και δε χρειάζεται κανενός είδος safe track.
Το safe track είναι άπειρες φορές πιο χρήσιμο για την κυρία Κούλα και τον 60άρι κύριο Νύστα και σίγουρα αξίζει για κάποιον νέο οδηγό.Με την ιδια λογικη αμα παιζεις καποιον εξομοιωτη οδηγησης δεν χρειαζεται να πας σε σχολη, για μενα η θεωρια χωρις πρακτικη δεν αξιζει πολλα.
4T Safetrack