-
Ο χρήστης ALEX SSGTi έγραψε:
Καμιά ιδέα για το πως βγαίνει η μούχλα από την απίστευτη υγρασία που έχει το μπάνιο μου, έχει κανείς?
Το σπίτι είναι αρκετά παλιό, του '57 και οι τοίχοι του είναι πέτρινοι. Επίσης, είναι μονοκατοικία και η ταράτσα είναι περασμένη με πίσσα για μόνωση.Φίλε Alex το βασικό είναι καλός αερισμός, αν αυτό για κάποιο λόγω δεν υπάρχει δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Το καλύτερο είναι πλύσιμο με χλωρίνη και μετά βάψιμο με αντιμουχλική , μια άλλη λύση που έχω εφαρμόσει είναι στο χρώμα να ρίξω μπόλικη χλωρίνη.Είχε άριστα αποτελέσματα αλλά το δωμάτιο για μερικές μέρες είχε την χαρακτηριστική μυρωδιά.
-
Ο χρήστης Demetriades έγραψε:
Καμιά ιδέα για το πως βγαίνει η μούχλα από την απίστευτη υγρασία που έχει το μπάνιο μου, έχει κανείς?
Το σπίτι είναι αρκετά παλιό, του '57 και οι τοίχοι του είναι πέτρινοι. Επίσης, είναι μονοκατοικία και η ταράτσα είναι περασμένη με πίσσα για μόνωση.Φίλε Alex το βασικό είναι καλός αερισμός, αν αυτό για κάποιο λόγω δεν υπάρχει δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.
Το καλύτερο είναι πλύσιμο με χλωρίνη και μετά βάψιμο με αντιμουχλική , μια άλλη λύση που έχω εφαρμόσει είναι στο χρώμα να ρίξω μπόλικη χλωρίνη.Είχε άριστα αποτελέσματα αλλά το δωμάτιο για μερικές μέρες είχε την χαρακτηριστική μυρωδιά.
Αν γίνει ξανά άσπρο το ταβάνι, δεν με πειράζει καθόλου η μυρωδιά! Η αντιμουχλική είναι κάποιο είδος μπογιάς?
-
Ο χρήστης ALEX SSGTi έγραψε:
Αν γίνει ξανά άσπρο το ταβάνι, δεν με πειράζει καθόλου η μυρωδιά! Η αντιμουχλική είναι κάποιο είδος μπογιάς?
Ναι είναι μπογιά για αυτές τις περιπτώσεις, αποτρέπει την επανεμφάνιση.
-
ALEX SSGTi οταν λες πισσα για μονωση εννοεις την κλασικη πισσα που ριχνουν στους δρομους???? διοτι αν ειναι κατι τετοια για μονωση μαλλον το αντιθετο εχεις πετυχει...
Οπως και να εχει καλο πλυσιμο με χλωρινη , αν δεν βαριεσαι ενα περασμα με ασταρι μεταλλου και ξανα βαψιμο.
Βεβαια για να εχεις αποτελεσμα που θα ειναι μονιμο, πρεπει να λυσεις το προβλημα της μονωσης......
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
ALEX SSGTi οταν λες πισσα για μονωση εννοεις την κλασικη πισσα που ριχνουν στους δρομους???? διοτι αν ειναι κατι τετοια για μονωση μαλλον το αντιθετο εχεις πετυχει...Οπως και να εχει καλο πλυσιμο με χλωρινη , αν δεν βαριεσαι ενα περασμα με ασταρι μεταλλου και ξανα βαψιμο.
Βεβαια για να εχεις αποτελεσμα που θα ειναι μονιμο, πρεπει να λυσεις το προβλημα της μονωσης......
GFON μπορείσ να εξηγήσεις για την πίσσα??
Και στο σπίτι μου η μόνωση είναι πίσσα εδώ και 25 χρόνια και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. -
Να σου πω, απο οτι γνωριζω, χωρις να ειμαι ειδικος στο θεμα.
Βασικο χαρακτηριστικο μιας μονωσης ειναι να εχει καποια ελαστικοτητα λογο οτι εχει συστολες διαστολες μεγαλες η ταρατσα...η πισσα ανοιγει σχετικα ευκολα, συν οτι με το νερο σε βαθος χρονου διαβρωνεται.
Το κυριοτερο προβλημα ομως ειναι το εξης ....η πισσα εχει μεσα αρκετο πετρελαιο το οποιο πετρελαιο με τα χρονια διαβρωνει και καταστρεφει το τσιμεντο, ετσι σε καποια χρονια, υπαρχει μεγαλςο κινδυνος διαβρωσης και καταστροφης του μπετου της ταρατσας.
Στο δικο μου εξοχικο, που εχω κανει μονωση, την εκανε μαστορας με ασφαλτοταπητες και αλλα ειδικα μονωτικα υλικα.
Σαν εναλλακτικες ξερω οτι βαζουν πλακακια η μωσαικο.....αλλα πισσα δεν νομιζω .... τουλαχιστον τωρα, παλιοτερα να πω την αληθεια δεν ξερω τι καναν.
-
Για την μουχλα πρωτα λυσε το προβλημα της μονωσης...
Αφου αποτρεψεις το αιτιο τοτε ασταρωμα και βαψιμο απο την αρχη.
Αντιμουχλικο θα σε κρατησει για 2 χρονια μετα η μουχλα θα ειναι παλι εκει
(αφου δεν διορθωσες το αιτιο της).Για την πισσα ειναι οπως τα πε ο Gfon..
-
Καλή αντιμετώπιση στην υγρασία και στα κακά αποτελέσματα πετυχαίνεις και με επίστρωση του ταβανιού με πλακάκια από φελιζόλ. Βγαίνουν σε διάφορα σχέδια και μπαίνουν κολλητά με κόλα. Αν είναι πολύ στραβό το ταβάνι μπορείς να φτιάξεις οδηγούς με απλό φελιζόλ και μετά να κολλήσεις τα πλακάκια πάνω στους οδηγούς. Μετά την τοποθέτηση μπορείς επίσης να τα βάψεις. Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα στο σπίτι του κουμπάρου μου (σαλόνι , κρεβατοκάμαρα και μπάνιο) και έχει κρατήσει κιόλας 11 χρόνια.!!!!
-
Οταν η μούχλα είναι αποτέλεσμα των υδρατμών του ζεστού νερού, η χλωρίνη βοηθάει ρε παίδες?
Και τι κάνουμε για να μην εμφανισθεί ξανά?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οταν η μούχλα είναι αποτέλεσμα των υδρατμών του ζεστού νερού, η χλωρίνη βοηθάει ρε παίδες?Και τι κάνουμε για να μην εμφανισθεί ξανά?
Lysoformine. Νομίζω σε φαρμακεία τη βρίσκεις. Ειναι αυτο το ελλεινο που βαζουν στα νοσοκομεία.. Κανει δουλεια.. Τα σκοτώνει όλα.
-
Ευχαριστώ πάω να βρω εφημερεύον....
-
Ποιον ηλιακό θερμοσίφωνα να πάρω; Τι τύπου; Πόσο θα μου έρθει περίπου και από που;
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ποιον ηλιακό θερμοσίφωνα να πάρω; Τι τύπου; Πόσο θα μου έρθει περίπου και από που;
Ευχαριστώ.Ο ηλιακος για να αποσβεστει σίγουρα, πρεπει να υπαρχουν καποιες προϋποθέσεις:
4μελης οικογένεια που πλένεται συχνά
το χειμώνα δεν υπαρχει η δυνατότητα ζεστου νερου απο τον λεβητα.
υπαρχει καλό μερος να στηθεί,και όχι να βλεπει ήλιο μια ωρα την ημέρα. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ.Προτεινω χαλκινο εξ ολοκληρου ...δλδ χαλκινοι συλλεκτες και καζανι, στα 200 λιτρα κοστος περιπου 1200 με 1500 ευρώ.
Πλεονεκτηματα...ισοβια αντιδιαβρωτικη προστασια .....με λιγα λογια δεν χαλαει ποτε συν εχει τη μεγιστη θερμικη αποδοση που μπορει να εχει ενα ηλιακο.
Μειονεκτηματα ...κοστος κτησης ..ειναι ακριβό , αλλα οτι πληρωνεις παιρνεις
Επισης προσεχε το μαστορα που θα το εγκαταστησει... ο χαλκος δεν εχει μεγαλη μηχανικη αντοχη, επομενως θελει προσοχη στην εγκατασταση και πρεπει να μπουν διπλες βαλβιδες εκτονωσης ωστε σε περιπτωση υπερθερμανσης να μην ανοιξει το boiler.
ΥΣ.
Αν ενδιαφερεσε εχω καποιον, που εβαλε τον δικο μου, που δουλευει σε εργοστασιο παραγωγης και κανει και εγκαταστασεις οπου μπορει να σου προμηθευση καλο συστημα. -
Μια και το φερε η κουβέντα στους ηλ. θερμοσίφωνες...
Στην Ασπροβάλτα πρέπει να υπάρχει ένα τζιμάνι υδραυλικός (ή οτι άλλο τελωσπάντων) ο οποίος έχει εγκαταστήσει ένα κάρο ηλιακούς όπως να'ναι (από άποψη προσανατολισμού). Ο ένας τηράει τη Λειβαδιά κι ο άλλος το Ζητούνι.
-
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Το ζήτημα της απόσβεσης δεν με απασχολεί τόσο πολύ, αν μιλάμε αποκλειστικά για το οικονομικό ζήτημα. Επειδή έχω ζήσει για μερικά χρόνια σε σπίτι με ηλιακό, γνωρίζω ότι η ευκολία του να έχεις σχεδόν πάντα ζεστό (ή όχι παγωμένο έστω) νερό είναι σημαντική. Μέχρι και στο μαγείρεμα βοηθάει το έτοιμο ζεστό νερό (γρηγορότερες μακαρονάδες, η συμπλήρωση νερού στην κατσαρόλα δεν σταματάει τον βρασμό κλπ). Επίσης είναι ωραίο να πλένεις καταχείμωνο το αυτοκίνητο με ζεστό νερό - δεν παγώνουν τα χέρια. Και αρκετές ακόμα πρακτικές εφαρμογές, πλην της ατομικής υγιεινής, τις οποίες δεν έχεις όταν πρέπει να περιμένεις να ζεσταθεί νερό με τον κλασικό θερμοσίφωνα.
Γνωρίζετε κάτι γι' αυτό εδώ (έχει προσφορά δωρεάν τοποθέτηση και έκπτωση);
http://www.fanis.gr/iliaka.html -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.Το ζήτημα της απόσβεσης δεν με απασχολεί τόσο πολύ, αν μιλάμε αποκλειστικά για το οικονομικό ζήτημα. Επειδή έχω ζήσει για μερικά χρόνια σε σπίτι με ηλιακό, γνωρίζω ότι η ευκολία του να έχεις σχεδόν πάντα ζεστό (ή όχι παγωμένο έστω) νερό είναι σημαντική. Μέχρι και στο μαγείρεμα βοηθάει το έτοιμο ζεστό νερό (γρηγορότερες μακαρονάδες, η συμπλήρωση νερού στην κατσαρόλα δεν σταματάει τον βρασμό κλπ). Επίσης είναι ωραίο να πλένεις καταχείμωνο το αυτοκίνητο με ζεστό νερό - δεν παγώνουν τα χέρια. Και αρκετές ακόμα πρακτικές εφαρμογές, πλην της ατομικής υγιεινής, τις οποίες δεν έχεις όταν πρέπει να περιμένεις να ζεσταθεί νερό με τον κλασικό θερμοσίφωνα.
Γνωρίζετε κάτι γι' αυτό εδώ (έχει προσφορά δωρεάν τοποθέτηση και έκπτωση);
http://www.fanis.gr/iliaka.htmlΝα πω κάτι μικρό;
Το εσωτερικό του ηλιακού και γενικά κάθε θερμοσίφωνα δεν είναι και εντελώς καθαρό... Άρα προτιμούμε να ΜΗΝ χρησιμοποιούμε ως πόσιμο ή έστω φαγώσιμο αυτό το νερό...
-
Ίσως δεν έχεις άδικο, όμως όποτε ανοίγουμε τη βρύση και τυχαίνει αυτή να είναι στη θέση του ζεστού ή κάπου ενδιάμεσα, δεν έρχεται νερό από τον κλασικό θερμοσίφωνα; Είναι ο θερμοσίφωνας (ηλεκτρικός ή ηλιακός) περισσότερο ακάθαρτος από τις σωληνώσεις;
-
Ο προηγούμενος ηλιακός μας μάζευε πολλά άλατα και έφραζε τις τρυπούλες του τηλεφώνου του μπάνιου. Αυτό γινόταν όμως μόνο όταν άναβες την αντίσταση.
Πάντως, αυτά τα πετραδάκια από κάπου έρχονταν (βαθειά σκέψη ), οπότε δεν εμπιστεύομαι το ζεστό νερό από θερμοσίφωνα ως πόσιμο ή έστω για μαγείρεμα. Για τα πλυντήρια και για μπάνιο καλό είναι. -
Σε ποια περιοχή μένεις; Μήπως έχεις 'σκληρό' νερό;
ΜΑΣΤΟΡΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ