-
Θα ήθελα να δούμε ποσο δημοφιλή είναι τα γνωστά μας σε όλους οχήματα ελευθέρου χρόνου. Δεν έχω επιλέξει στην ψηφοφορία το Subarou Forester γιατί προσωπικά το θεωρώ ως station wagon με εκτός δρόμου δυνατότητες και όχι άμεσα συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα. Αυτό είναι όχι λόγω έλλειψης δυνατοτήτων εκτός δρόμου αλλά λόγω σχήματος Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους υποστηρικτές του .
Η επιλογή σας θα ήθελα να είναι για χρήση 70 εντός/ 30 εκτός. Δε νομίζω ότι πέρα κάποιων εξαιρέσεων, ανθρωποι που ζουν εντός των τοιχών μεγάλων πόλεων κάνουν μεγαλύτερη χρήση εκτός, και τέλος πάντων εάν ισχύει κάτι τέτοιο πρεπει να οδηγηθούν σε πιο καθαρή λύση. -
Θα ήθελα να δούμε ποσο δημοφιλή είναι τα γνωστά μας σε όλους οχήματα ελευθέρου χρόνου. Δεν έχω επιλέξει στην ψηφοφορία το Subarou Forester γιατί προσωπικά το θεωρώ ως station wagon με εκτός δρόμου δυνατότητες και όχι άμεσα συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα. Αυτό είναι όχι λόγω έλλειψης δυνατοτήτων εκτός δρόμου αλλά λόγω σχήματος Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από τους υποστηρικτές του .
Η επιλογή σας θα ήθελα να είναι για χρήση 70 εντός/ 30 εκτός. Δε νομίζω ότι πέρα κάποιων εξαιρέσεων, ανθρωποι που ζουν εντός των τοιχών μεγάλων πόλεων κάνουν μεγαλύτερη χρήση εκτός, και τέλος πάντων εάν ισχύει κάτι τέτοιο πρεπει να οδηγηθούν σε πιο καθαρή λύση. -
To forester είναι αυτό που ζητάς αλλά δεν το ξέρεις...και για εντός δρόμου χρήση και για εκτός άψογο ( έχει και κοντές το απλό ) μόνο οι πρόβολοι είναι πρόβλημα αλλα το 30 εκτός τι εκτός θα είναι?Τέλος πάντων 2η ενναλακτική το RAV-4 ή το X-TRAIL για πιο off road καταστάσεις αλλά επιμένω το Forester θες.Αν μάλιστα ως εκτός εννοείς βατούς χωματόδρομους και χιόνια τότε σκέψου και το Turbo
-
Αγαπητοί φίλοι μου ζητήθηκε να προσθέσω το KIA SORENTO στην ψηφοφορία το οποίο έχει πολύ πρόσφατα εισαχθεί στην ελληνική αγορά. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρόκειται για ένα πολύ όμορφο αμάξι εξωτερικά και εσωτερικά που οριακά 'λόγω όγκου' ανήκει στον ανταγωνισμό των SUV. Τώρα εαν προσθέσουμε και τον κινητήρα των 3,5L νομίζω ότι καθαρά προχωράμε σε άλλη κατηγορία. Αρα μιλάμε για τον κινητήρα των 2,4L με τους 139 ίππους που θεωρητικά θα πρέπει να δυσκολευεται να κινήσει το αμάξωμα των 2 περίπου τόνων είτε στο χώμα (αν και πολύ ροπάτος από χαμηλά) είτε στο δρόμο.
Εν πάσει περιπτώσει νομίζω ότι σωστό θα ήταν να περιμένουμε να δοκιμαστεί το αυτοκίνητο από τον Ελληνικό εξειδικευμένο τύπο και ύστερα να εκδηλώσουμε την προτίμηση μας όχι μόνο βάση των εξωτερικών του γνωρισμάτων, που επαναλαμβάνω είναι πολύ όμορφο -
Νομιζω οτι θα επρεπε να προστεθει και το Renault Scenic RX4.
-
Συμφωνώ σε όλα με τον mirage!
ΣτρΥΓ ψήφισα ΡΑΒ
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
To forester είναι αυτό που ζητάς αλλά δεν το ξέρεις...Αγαπητέ φίλε πίστεψε ξέρω τι θέλω.... ένα RAV4 TURBO θέλω και διάβασα και για την σχετική μετατροπή ( στα 0,45 bar θα είναι τρέλλα), επίσης ξέρω τι δεν θέλω. Δεν θέλω ενα station wagon με δυνατότητες εκτός δρόμου έστω και πολύ καλές και επίσης δεν θέλω την αισθητική που μου προσφέρει η Subaru εσωτερικά και εξωτερικά (γιατί το all road παρολο που είναι ανάλογη κατηγορία μου αρέσει πάρα πολύ).
Όπως όμως λένε φωνή λαού.... οργή Θεού προσθέτω και το FORESTER X (όχι το turbo για να υπάρχει σύγκριση στις τιμές) καθώς και το Renault Scenic RX4.
Ας κερδίσει ο καλύτερος και λαοφιλέστερος -
ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ SUV ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΤΙΜΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ TO SANTA FE ΤΗΣ HYUNDAI
ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΙΡΜΑ ΜΕ ΓΟΗΤΡΟ ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΛΠΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!!! -
Το forester πιστεύω ότι είναι η χρυσή τομή ενός οικογενειάρχη με πολλές ανησυχίες για εντός και εκτός δρόμου. Το ψηφίζω παρόλο που στην ψηφοφορία ψήφισα RAV αφού τότε δεν υπήρχε...
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Το forester πιστεύω ότι είναι η χρυσή τομή ενός οικογενειάρχη με πολλές ανησυχίες για εντός και εκτός δρόμου. Το ψηφίζω παρόλο που στην ψηφοφορία ψήφισα RAV αφού τότε δεν υπήρχε...sto RAV δεν χωρανε πραγματα.
Για μενα ειναι κατηγορια χωρων grand VITARA
ολα τα αλλα εχουν πολοι μεγαλυτερους χωρους
11 εκ για να παρεις μικρο αμαξι ειναι πολλα -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
sto RAV δεν χωρανε πραγματα.
11 εκ για να παρεις μικρο αμαξι ειναι πολλαΠαρόλο που δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις σου παραθετω τις χωριτηκότητες αποσκευών σε λίτρα με ανεβασμένα τα καθίσματα, αφού έχουμε και οικογένεια...λοιπόν
RAV 400, Forester 406, Gr.Vitara 275, Maverick 490, Tribune 370, Santa Fe 850!!!, Scenic 410, CRV 527, X-trail 410. Oλα σεβαστά εκτος του Vitara. -
Το ασχημόπαπο της Subaru είναι πιστεύω το ιδανικό αυτοκίνητο για έκτός δρόμου εξορμήσεις αλλά και για καθημερινή χρήση.Εχει τις καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες (μην ξεχνάμε και τις αργές σχέσεις που διαθέτει) έχει ρερπρίζ συγκρίσιμες με το RAV και το CRV και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις καλύτερες (δείτε τα συγκριτικά των 4Τ),έχει καλή άνεση ανάρτησης και αυτό το κάτι απο το Impreza στην συμπεριφορά στην άσφαλτο.Εχει μάλιστα και την υψηλότερη τελική απο όλα (187 km/h).Υστερεί μόνο κατά 1-1,5 sec στο 0-100 km/h σε σχέση με RAV,CRV αλλά αυτό για όποιον ξέρει απο αυτοκίνητα είναι το λιγότερο που θα τον απασχολήσει στη συγκεκριμένη κατηγορία...
Αν ξεπεράσει κανείς την αισθητική του,είναι το καλύτερο! -
Hello παίδες,
εγώ ψήφισα το Maverick (μην αρχίσετε να φωνάζετε...). Ποιος είναι ο δεύτερος που το ψήφισε να κάνουμε κόμμα; -
Γειαααά και από 'μένα.
Ψήφισα τα Mazda , γιατί πιστεύω ότι είναι το πιο σκληροτράχηλο απ'όλα.Αυτό χωρίς όμως να το έχω οδηγήσει,το λέω με βάση την εικόνα του και όσα έχω διαβάσει.Θα μου πείτε είναι το ίδιο με το Ford αλλά είναι φθηνότερο,οπότε διάλεξα αυτό. Ο λόγος που επιλέγω το πιο σκληροτράχηλο είναι ότι δεν αντέχω να 'προσέχω' το off-road που οδηγώ.Θέλω να το πετάω στα δύσκολα και να μην έχω τύψεις μετά.Και ας κάνω μερικές παραχωρήσεις κατά την κίνηση εντός δρόμου.
Αυταααά.... -
Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
Γειαααά και από 'μένα.Ψήφισα τα Mazda , γιατί πιστεύω ότι είναι το πιο σκληροτράχηλο απ'όλα.Αυτό χωρίς όμως να το έχω οδηγήσει,το λέω με βάση την εικόνα του και όσα έχω διαβάσει.Θα μου πείτε είναι το ίδιο με το Ford αλλά είναι φθηνότερο,οπότε διάλεξα αυτό. Ο λόγος που επιλέγω το πιο σκληροτράχηλο είναι ότι δεν αντέχω να 'προσέχω' το off-road που οδηγώ.Θέλω να το πετάω στα δύσκολα και να μην έχω τύψεις μετά.Και ας κάνω μερικές παραχωρήσεις κατά την κίνηση εντός δρόμου.
Αυταααά....Δεν είναι μόνο σκληροτράχηλο και φθηνό σε σχέση με τα υπόλοιπα αλλα έχεις και το best value for money απο όλα.
Για μένα αποτελεί την χρυσή τομή ...αν ήταν και πισοκίνητο θα το είχα αγοράσει χωρίς δεύτερη σκέψη.
-
Απο ότι φαίνεται έχουμε ένα αδιαμφισβήτητο νικητή και η μάχη θα παιχτεί για την δεύτερη θέση
Όμως δεν βλέπω μεγάλη συμμετοχή στην ψηφοφορία!! Τι έγινε βρε παιδιά, δεν ενδιαφέρει αρκετούς το θέμα των SUV ή δεν είναι πολλοί αυτοί που ενδιαφέρονται για το topic εκτός δρόμου. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
sto RAV δεν χωρανε πραγματα.
11 εκ για να παρεις μικρο αμαξι ειναι πολλαΠαρόλο που δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να πεις σου παραθετω τις χωριτηκότητες αποσκευών σε λίτρα με ανεβασμένα τα καθίσματα, αφού έχουμε και οικογένεια...λοιπόν
RAV 400, Forester 406, Gr.Vitara 275, Maverick 490, Tribune 370, Santa Fe 850!!!, Scenic 410, CRV 527, X-trail 410. Oλα σεβαστά εκτος του Vitara.Ειναι προφανεις ότι δεν κατάλαβες τι εννοω γιατι δεν εχεις δει το καρότσι του μπέμπη και την κόυνια του.
-
Ειναι προφανεις ότι δεν κατάλαβες τι εννοω γιατι δεν εχεις δει το καρότσι του μπέμπη και την κόυνια του.
Το μπέμπη πότε θα δούμε;
(sorry για το prive περιεχόμενο, αλλά δεν άντεξα... χαχαχαχαχα...)
-
Επειδή τελικά η πραγματική απόφαση παίρνεται όταν είναι να βάλουμε το χέρι στη τσέπη και όχι όταν πατάμε ένα κουμπάκι σε μια ψηφοφορία ή δίνουμε συμβουλές που ίσως δε θα τηρούσαμε εαν επρόκειτο για εμάς παραθέτω τα ποσοστά που διαμορφώνονται από τις πραγματικές πωλήσεις του 1ου τριμήνου 2003. Τα ποσοστά αποδίδουν τις πωλήσεις των αυτοκινήτων που έχουν τεθεί στη ψηφοφορία και όχι στη κατηγορία των SUV όπως τα δίνει ο ΣΕΑΑ. (πχ δεν υπάρχει το Terios και το Freelander ενώ αντιθέτως υπάρχει το Forester- turbo και ατμοσφαιρικό)
ΛοιπόνRAV4---------743---32%
CRV----------467---20%
X-TRAIL------308---13%
MAVERICK---307---13%
FORESTER---190---8%
SANTA FE----168---7%
TRIBUTE------125---5%
Ποιό SUV θα επιλέγατε;