-
Οι 'αντικειμενικοί' όμως ακόμα θεωρούν την φάου-βε πρώτη στην αξιοπιστία...
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Τι προβλήματα αντιμετωπίζει corsair???
Σκέφτομαι να το πάρω για αυτό ρωτάω...Και εγω το σκεφτομουν σαν εναλακτικο... και πηγα sto vwclub.gr για να δω τι παιζει γιατι μου ελεγαν διαφορα. Ακομα ασχολουνται με ξεφλουδισματα, παραθυρα, λαδια και λοιπα χαρωπα... Πανε και δες, εγω μετα λυπης μου αναθεωρισα. Τελικα πρεπει να κατεχουν τα πρωτεια ζημιας πολυ χαλαρα...
Και στο V;;
Και μετά κοροϊδευουμε τα Κορεάτικα...τουλάχιστον σε αυτά πιάνουν τόπο τα ευρώ σου.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Τι προβλήματα αντιμετωπίζει corsair???
Σκέφτομαι να το πάρω για αυτό ρωτάω...Και εγω το σκεφτομουν σαν εναλακτικο... και πηγα sto vwclub.gr για να δω τι παιζει γιατι μου ελεγαν διαφορα. Ακομα ασχολουνται με ξεφλουδισματα, παραθυρα, λαδια και λοιπα χαρωπα... Πανε και δες, εγω μετα λυπης μου αναθεωρισα. Τελικα πρεπει να κατεχουν τα πρωτεια ζημιας πολυ χαλαρα...
Και στο V;;
Και μετά κοροϊδευουμε τα Κορεάτικα...τουλάχιστον σε αυτά πιάνουν τόπο τα ευρώ σου.
Έλα ντε... Δυστυχώς ολοι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ειναι πολύ πίσω απο Ιάπωνες και Κορεάτες σε αξιοπιστία...
-
Ο χρήστης silencer51 έγραψε:
Έλα ντε... Δυστυχώς ολοι οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές ειναι πολύ πίσω απο Ιάπωνες και Κορεάτες σε αξιοπιστία...Ερρμμ, δεν θα το ελεγα αυτο οχι στο βαθμο που αντιλαμβανομαι να το εννοεις. Το οτι μπορει να βγαλουν καμια βλαβη παραπανω στην διαρκεια της ζωης τους το δεχομαι... καθε αλλη περιπτωση θα σημαινε πως ολοι θα οδηγουσαμε Γιαπωνεζικα (εκτος αμα μαζοχιζομαστε )
Απλα στην περιπτωση του Golf, διαβασα για πολλα και επαναλαμβανομενα προβληματα... οχι κατι τυχαιο, και το χειροτερο ειναι πως ειναι κληρονομικα μερικα απο αυτα. Και με βαζουν σε σκεψεις γιατι θα επρεπε να τα ειχαν φτιαξει μιας και ειναι γνωστα στους μηχανικους... εκτος ποια και αμα τους συμφερει να χανουν απο την πωληση του καθε αμαξιου (μεχρι να βγεις απο την εγγυηση βεβαιως, οπου θα σου πιουνε το αιμα) Εχω δει αναφορες για προβληματα και σε αλλα αυτοκινητιστικα forums επισης ευρωπαιων κατασκευαστων, αλλα αυτο το πραγμα δεν το εχω ξαναδει -
Φίλε corsair σε οποιοδήποτε φόρουμ αυτοκινητιστικού κλάμπ και να μπείς (απο π.χ. stiloclub.gr μέχρι vwclub.gr μέχρι alfisti.gr μέχρι greekrenaultclub.gr) θα τραβάς τα μαλλιά σου με αυτά που θα διαβάσεις... Φυσικά εννοείται οτι τα οποια προβλήματα δεν βγαίνουν παραέξω, if you know what I mean...
Δεν λέω οτι σε φόρα ιαπωνικών αυτοκινήτων δεν υπάρχει section για προβλήματα, αλλα ειναι πολύ μικρότερο απο των ευρωπαικών...
-
και οταν αναφερομαστε σε βλαβες να βλεπουμε και τον αριθμο των αυτοκινητων που κυκλοφορουν...
αλλο πραγμα να εχεις 1 βλαβες στα 20 αυτοκινητα που πουλησες φετος, και αλλο 5 στα 800....
-
και πόσο πειράζουμε το αυτοκίνητο ή βάζουμε διάφορα εξαρτηματάκια. Ακόμα καιαπό το αρωματικό μπουκαλάκι μπορεί να ξεφλουδίσει το ταμπλό γιατί τα νέου τύπου πλαστικά είναι πολύ ευαίσθητα σε χημικά.
Αν πάλι πειράζεις τον κινητήρα και πάθει κάτι, ποιος φταίει; ο κατσκευαστής ή ο κάτοχος/μηχανικός;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Έχετε μπει και σε κανένα ξένο σάιτ;Είναι πασύγνωστο το τι παρτάλια στέλνουν στην Ελλαδίτσα μας......
άλλος ένας μύθος...
-
Ειναι όντως μύθος.
Ασχολούμαι πολύ με ξένα φόρα και δεν έχω δει κάτι που να δειχνει οτι ισχύει αυτό.
-
Καρα-μύθος...ο πατέρας γνωρίζει πολύ καλά 2 αντιπροσώπους...
Δεν ισχύει αυτό που λες Bruce. -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Ίσως τα τελευταία (πολύ τελευταία) χρόνια να άλλαξε αυτό. Μέχρι πρότινως πάντως αλλιώς ήταν......ποσο προτινος???
-
Ο χρήστης nasos/156ti έγραψε:
η συζυγος μου εφερε το 99 πολο χιλιαρι απο σουηδια.
σε σχεση με τα χιλιαρια που εδινε η ελλ.αντιπροσωπεια δεν ειχε καμια σχεση,μα απολυτως καμια σχεση.Nαι ναι...
Δηλαδη στη γραμμη παραγωγης οι εργοδηγοι λενε:
-Αυτο να βγει καλο γιατι παει Σουηδια...
-Το αμεσως επομενο να βγει αριστο γιατι παει Γερμανια....
-Ασε κατω αυτο ταμπλο ρε μαστορα αυτο ειναι για χρεπι που παει Ελλαδα....
-Ρε σεις ποιος πηρε το καθισμα που προοριζοταν για Ελλαδα???Ας ειμαστε λιγο σοβαροι ρε παιδια.
Το Γερμανικων προδιαγραφων ειναι ενας μυθος που καλλιεργηθηκε εκει γυρω στα μεσα της δεκαετιας του 80 για να δικιολογησουν οι μαντραδες την υψηλη τιμη στα χρεπια που εφερναν απο Γερμανια και να ανταγωνιστουν τα φτωχα εξοπλισμενα καινουρια.....
Δεν υπαρχουν Γερμανικων,Γαλλικων,Ιρλανδεζικων κλπ προδιαγραφων.
Υπαρχουν πολυ απλα Ευρωπα'ι'κων προδιαγραφων.
Οι οποιες διαφορες αφορουν τον εξοπλισμο των αυτοκινητων που και αυτο ειναι απορροια της εμπορικης πολιτικης των κατα τοπους αντιπροσωπειων -
Εγώ θυμάμαι ένα Datsun 120Y φιλικής οικογένειας που ήταν από ΗΠΑ. Απέθαντο κυριολεκτικά.
Από την άλλη θυμάμαι κι ένα Starlet (πρώτη έκδοση) της δικής μου οικογένειας που πουλήθηκε μετά από 15 χρόνια, 2 τρακαρίσματα, σκουριά στην οροφή (από κακή φαναρτζοδουλειά), χωρίς κανένα μηχανικό πρόβλημα 500.000 (πεντακόσιες χιλιάδες δρχ!!!!!).
Ό,τι σου κάτσει είναι. Τα αξιόπιστα Hyundai στην Ελλάδα, θεωρούνται μέτριας αξιοπιστίας στις ΗΠΑ. Ίσως γιατί είναι φτιαγμένα για μικρές, έστω ζόρικες, μετακινήσεις και όχι για πολύωρα μονότονα ταξίδια. Άντε να βγάλεις άκρη. -
Το ελληνικές προδιαγραφές είχε λόγο ύπαρξης πριν πολλά χρόνια. Δεν αφορούσε τα υλικά κατασκευής αλλά κυρίως τον φτωχό εξοπλισμό και τους αναιμικούς μικρής χωρητικότητας κινητήρες που έμπαιναν σχεδόν αποκλειστικά μόνο για μας ώστε να κρατηθεί η τιμή πώλησης χαμηλά. Ευτυχώς αυτά πλέον έχουν εκλείψει. Οι όποιες διαφορές μπορείς να βρεις είναι μόνο σε όμοια αυτοκίνητα που έχουν βγει από διαφορετικά εργοστάσια. Είναι φυσικό μια corolla να έχει διαφορές αν βγει από εργοστάσιο της Ιαπωνίας ή από το εργοστάσιο της Τουρκίας. Άλλοι οι προμηθευτές σε κάθε μια περίπτωση αλλά ακόμα και τα μέσα παραγωγής έχουν διαφορές. Περισσότερα ρομπότ στην πρώτη ποιο πολύ ανθρώπινα χέρια στη δεύτερη. Μπορεί ο ποιοτικός έλεγχος να είναι σχεδόν ο ίδιος ίδια αμάξια δεν είναι όμως.
-
Συγκεκριμένα μιας και το ενέφερες έχω την εντύπωση πως το εργοστάσιο της ΤΟΥΟΤΑ στην Τουρκία είναι από τα πιο σύγρονα που διαθέτει η ΤΟΥΟΤΑ..
-
Από τα ποιο καινούργια. Λόγο των ιδιαιτεροτήτων της χώρας με εξέχοντα το φτηνό εργατικό δυναμικό γίνονται πολλές εργασίες με τα χέρια ενώ στα άλλα εργοστάσια της γίνονται με ποιο αυτοματοποιημένους τρόπους. Δεν μιλάμε φυσικά για χειροποίητα αμάξια προς θεού.
-
Οι διαφορές μεταξύ των διαφόρων εργοστασίων που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες είναι στους εγχώριους προμηθευτές. Δείτε τι είχε γίνει με το Focus I: το Ευρωπαϊκό είχε υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και ήταν πιο αξιόπιστο κι απ'την Corolla, το αμερικλάνικο ήταν πιο αναξιόπιστο κι απ'τα Windows λόγω των άθλιων εξαρτημάτων που είχε.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Οι διαφορές μεταξύ των διαφόρων εργοστασίων που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες είναι στους εγχώριους προμηθευτές. Δείτε τι είχε γίνει με το Focus I: το Ευρωπαϊκό είχε υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και ήταν πιο αξιόπιστο κι απ'την Corolla, το αμερικλάνικο ήταν πιο αναξιόπιστο κι απ'τα Windows λόγω των άθλιων εξαρτημάτων που είχε.ήρθαν πολλά αμερικάνικα Focus στην Ευρώπη;
Στην Τουρκία η Toyota ποιους προμηθευτές χρησιμοποιεί; Τούρκους ή πολυεθνικές με εργοστάσια ΚΑΙ στην Τουρκία;
-
ασχετο, (με τα off topic σας ) θα γίνουν αλλαγές και στο golf gti; Έχει ακούσει κανείς;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Οι διαφορές μεταξύ των διαφόρων εργοστασίων που βρίσκονται σε διαφορετικές χώρες είναι στους εγχώριους προμηθευτές. Δείτε τι είχε γίνει με το Focus I: το Ευρωπαϊκό είχε υψηλής ποιότητας εξαρτήματα και ήταν πιο αξιόπιστο κι απ'την Corolla, το αμερικλάνικο ήταν πιο αναξιόπιστο κι απ'τα Windows λόγω των άθλιων εξαρτημάτων που είχε.
ήρθαν πολλά αμερικάνικα Focus στην Ευρώπη;
Τα περί αναξιοπιστίας των αμερικανικών Focus τα γνωρίζω από γνωστούς μου που μένουν στις ΗΠΑ, από άρθρα του ειδικού Τύπου, από πανεπιστημιακές δημοσιεύσεις, καθώς κι από μια συζήτηση που είχα με έναν Αμερικανό στρατιωτικό που μένει στην πολυκατοικία μου (όταν όλες οι πηγές συγκλίνουν...). Ένας φίλος του έχει ένα Focus τετράπορτο αμερικανικών προδιαγραφών και το έχει φέρει εδώ (όπως άλλωστε έχουν φέρει τα αυτοκίνητά τους και οι περισσότεροι που έρχονται στη βάση της Σούδας) και μου έδωσε την αφορμή. Εδώ στα Χανιά έχω δει τρία Focus αμερικάνικα.
Aνανεωμένο Golf V