-
Γεια χαρά σε όλους και όλες.
Μπορεί κάποιος να μου πεί πότε πρέπει να βγάλει ΚΕΚ ένα
καινούριο αυτοκίνητο;Ευχαριστώ προκαταβολικά.
-
-
-
Στα δύο χρόνια από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας της άδειάς του. Μετά κάθε χρόνο.
-
Ευχαριστώ Kyan
-
Στον ένα χρόνο από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας της άδειάς του, και κάθε χρόνο.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Στον ένα χρόνο από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας της άδειάς του, και κάθε χρόνο.Πότε αλλαξε αυτό;
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Στον ένα χρόνο από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας της άδειάς του, και κάθε χρόνο.Αυτό γνωρίζω και 'γω και μάλιστα μου το υπενθύμισε και η αντιπροσωπεία που αγόρασα τ' αυτοκίνητό μου πρόπερσι, κι έτσι στο ετήσιο (και πρώτο) σέρβις που έκανα, έβγαλα και την Κ.Ε.Κ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Στον ένα χρόνο από την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας της άδειάς του, και κάθε χρόνο.
Πότε αλλαξε αυτό;
Μάλλον έτσι ήταν εξ απ' ανέκαθεν... Απλά, δεν χρειαζόσουν Κ.Ε.Κ. όταν πρωταγόραζες καινούριο αυτοκίνητο...
Υ.Γ.: μάλλον μπερδέψαμε τον φίλο giannis 1970... -
Πάντα έτσι ήταν. Δυστυχώς στο site του υπουργείου δεν έχει τίποτα σχετικά. Βρήκα αυτό το link από σχολή οδηγών.
-
Ok. Κέρδισε ο ένας Χρόνος.
Με ψήφους 2 προς 1. -
Και καλά έκανε για να μην έχεις πρόβλημα. Όντως μόλις το νέο αμάξι κλείσει ένα χρόνο πρέπει να βγάλει κάρτα καυσαερίων και στη συνέχεια κάθε ένα χρόνο.
-
Συγγνώμη για την χαζή μου ερώτηση, αλλά τί ακριβώς είναι η Καρτά Ελέγχου Καυσαερίων; Φαντάζομαι είναι υποχρεωτική η αγορά της;
Επειδή έχω παραγγείλει αυτοκίνητο από την επαρχία αλλά ελέω σπουδών Αθήνα θα χρειαστεί να βγάλω;
Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,
Βασίλης -
Ο χρήστης bill_viper έγραψε:
Συγγνώμη για την χαζή μου ερώτηση, αλλά τί ακριβώς είναι η Καρτά Ελέγχου Καυσαερίων; Φαντάζομαι είναι υποχρεωτική η αγορά της;
Επειδή έχω παραγγείλει αυτοκίνητο από την επαρχία αλλά ελέω σπουδών Αθήνα θα χρειαστεί να βγάλω;
Γενικά οποιαδήποτε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,
ΒασίληςΜόλις κλείσει χρόνο το αυτοκίνητο πήγαινε σε ένα συνεργείο αυτοκινήτων (τα περισσότερα βγάζουν κάρτες) θα σου μετρήσουν τις εκπομπές καυσαερίων και θα σου δώσουν αυτή τη κάρτα ότι είναι μέσα στα όρια εκπομπής ρύπων το αυτοκίνητο. Φυσικά μπορείς και να πάς στο συνεργείο που κάνεις τη συντήρηση του αυτοκινήτου σου.
Κόστος 10 ευρώ, αν και κάποια συνεργεία την δίνουν δωρεάν στους πελάτες τους όταν κάνουν τη συντήρηση του αυτοκινήτου τους σε αυτά.(Μήπως το θέμα αυτό πρέπει να πάει στα τεχνικά; )
-
7,70 ευρώ τελευταία προσφορά! Γίνεται εκτός από τα συνεργεία και στα ΚΤΕΟ, αν φυσικά συμπίπτει η ημερομηνία ανανέωσης στο περίπου με την έκδοση της κάρτας καυσαερίων.
Μόλις συμπληρώσει ένα χρόνο και από εκεί και πέρα, κάθε χρόνο. Αν δεν την έχετε την ώρα που σας σταματήσει τροχαίος με ειδικό φορτηγάκι ελεγκτή καυσαερίων, έχει μια κλήση 29,35 ευρουλάκια. Την έχω πατήσει (ε, ποιος άλλος γκαντέμης; ), και να ξέρετε ότι έχουν μια μανία να σταματούν άπλυτα αυτοκίνητα. Αν έχετε καθαρό και σχετικά καινούριο αυτοκίνητο (κάτω από 4 χρόνια) δεν σας σταματάει κανείς. Βέβαια, μπορεί να έχετε μπροστά σας το εργοστάσιο της 'Ελληνικά Καυσάερια και Απόβλητα' και να σταματήσουν εσάς με το τέλεια συντηρημένο (πλην άπλυτο) Clio του 2001...
Υ.Γ. Ειδικά αν το προηγούμενο βράδυ είδατε στο όνειρό σας ότι σας σταματούν τροχαίοι...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν δεν την έχετε την ώρα που σας σταματήσει τροχαίος με ειδικό φορτηγάκι ελεγκτή καυσαερίων, έχει μια κλήση 29,35 ευρουλάκια. Την έχω πατήσει (ε, ποιος άλλος γκαντέμης; ), και να ξέρετε ότι έχουν μια μανία να σταματούν άπλυτα αυτοκίνητα.Χρειάζεται να υπάρχει μηχάνημα ελέγχου καυσαερίων?
Και μόνο το να μην έχεις κάρτα δεν επισύρει πρόστιμο?Δηλαδή ανεξάρτητα αν εκπέμπεις ή όχι καυσαέρια πάνω από το όριο, πιστεύω ότι αν δεν έχεις κάρτα σε γράφει οποιοσδήποτε τροχαίος.
(όχι μόνο αυτοί που κάνουν έλεγχο καυσαερίων) -
Tip: Υπάρχει τέτοιο φορτηγάκι συχνά πυκνά στο στενό πίσω από το στάδιο Καραϊσκάκη, δίπλα στο πάρκινγκ του, που οδηγεί στην Καραολη Δημητρίου ώστε να καταλήξει κάποιος στη γέφυρα προς παραλιακή.
Το αστείο είναι ότι υπάρχει ένας τύπος που σηκώνει έναν φάκελό του, και καλά σήμα για να σταματήσεις. Κανένας όμως δε σταματάει, εκτός από κάτι κορόιδα που ψαρώνουν. Τώρα τελευταία έχουν βάλει και έναν φουκαρά μπά^H^H^^Hαστυνομικό να κάνει παρέα στον γραφικό τύπο με τον φάκελο, ώστε να σε αναγκάζουν να σταματήσεις...
-
Ο χρήστης Alex_Design έγραψε:
Αν δεν την έχετε την ώρα που σας σταματήσει τροχαίος με ειδικό φορτηγάκι ελεγκτή καυσαερίων, έχει μια κλήση 29,35 ευρουλάκια. Την έχω πατήσει (ε, ποιος άλλος γκαντέμης; ), και να ξέρετε ότι έχουν μια μανία να σταματούν άπλυτα αυτοκίνητα.
Χρειάζεται να υπάρχει μηχάνημα ελέγχου καυσαερίων?
Και μόνο το να μην έχεις κάρτα δεν επισύρει πρόστιμο?Δηλαδή ανεξάρτητα αν εκπέμπεις ή όχι καυσαέρια πάνω από το όριο, πιστεύω ότι αν δεν έχεις κάρτα σε γράφει οποιοσδήποτε τροχαίος.
(όχι μόνο αυτοί που κάνουν έλεγχο καυσαερίων)Έχεις δίκιο, αλλά σε κανέναν έλεγχο δεν σε ψάχνουν αν έχεις ΚΕΚ, οπότε...μόνο οι τροχαίοι με τους ταλαίπωρους καυσαεριομέτρες σε νοιάζουν.
-
Θα ήθελα να μου απαντήσετε σε μια ερώτηση αν μπορείτε:
Πέρασα ΚΤΕΟ (ιδιωτικό) πριν από 6 μήνες περίπου και μέσα στους ελέγχους που μου έκαναν ήταν και ο έλεγχος των καυσαερίων. Στο χαρτί που μου δώσανε μάλιστα υπάρχει αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων που έκαναν.
Πρόσεξα πριν από λίγες ημέρες ότι έχει λήξει η κάρτα καυσαερίων. Είμαι υποχρεωμένος να πάω να βγάλω καινούργια ή τουλάχιστον για ένα χρόνο από την ημερομηνία πραγματοποίησης του ελέγχου στα ΚΤΕΟ είμαι καλυμμένος; -
Νομίζω ότι πρέπει να έχεις πάντα κάρτα καυσαερίων, μια που ο τροχαίος δεν σου ζητάει κτεο, αλλά κάρτα. Πετάξου μέχρι το κοντινότερο συνεργείο, 1 λεπτό δεν θα πάρει...
Καρτα ελεγχου καυσαεριων