-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Παράνομο δεν νομίζω ότι είναι. Θεωρητικά μπορείς να παρκάρεις όπου δεν απαγορεύεται, αρκεί να είσαι παράλληλα με το πεζοδρόμιο και κοντά σ'αυτό.
Όμως σίγουρα μπορείς να του αφήσεις σημείωμα περί γαϊδουριάς, δίκιο θα έχεις.χμμμ, παρκαρω το μηχανακι μου παραλληλα με το πεζοδρομιο και ακριβως στην μεση μιας 5μετρης θεσης, και φυσικα οταν επιστρεφω με το αυτοκινητο μου βαζω το μηχανακι καθετα στο πεζοδρομιο και στην ακρη της θεσης ωστε να χωρεσει και το αυτοκινητο μου. Αν αυτο δεν ειναι παρανομο, ειναι τουλαχιστον ελεινο και τρισαθλιο, και αμα δεν χαμπαριαζει απο τα νομιμα ή τεσπα 'σωστα' μετρα, τοτε αναγκαστικα θα χρησιμοποιηθουν και αλλα, οχι και τοσο σωστα, μετρα.
Τι να πω ρε παιδιά που εγώ έχω 2 τέτοια ζώα ένα μένει αριστερά από εμένα και ο άλλος δεξιά. Πρώτος εδώ και χρόνια όταν παίρνει το αυτοκίνητο του πετάει στην θέση του ένα ποδήλατο και όταν λέω το πετάει το εννοώ δεν το βάζει όρθιο με το σταντ αλλά κάτω στο πλάι!!! Ο δεύτερος μετακόμισε-μαύρη η ώρα και η στιγμή-δίπλα μας πριν 2-3 χρόνια, αυτός όταν παίρνει το αυτοκίνητο του βάζει στην θέση του μια βέσπα εννοείτε παράλληλα με το πεζοδρόμιο για να πιάνει όλοι την θέση. Ελάτε στην θέση μου και πείτε μου εσείς τη θα κάνατε;
-
Για αρχη πετας το ποδηλατο στα σκουπιδια (οπως εχ πεταξει εγω καρεκλες κλπ αντικειμενα μηδενικης αξιας που χρησιμοποιουνται ) και φερνεις την αστυνομια καποια στιγμη που εχουν τα εμποδια σε παραταξη, τους εξηγεις ποιος ειναι ο καθενας και που μενουν και τους στελνεις συστημενους στα σπιτια τους. Μετα αμα δεν τους κανει τιποτα αυτο, αρχιζουμε τα σημειωματα και μετα τα ποιο δραστικα μετρα. Οταν θα αρχισουν να βρισκουν σημαδια στα αυτοκινητα τους, τοτε να δεις για ποτε θα συμμορφωθουν. και μην ακουω καμμια αηδια οτι πεφτω στο επιπεδο τους γιατι μονο σε τετοιο επιπεδο καταλαβαινουν, βαρεθηκα να το παιζω σωστος για τα αυτονοητα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Για αρχη πετας το ποδηλατο στα σκουπιδια (οπως εχ πεταξει εγω καρεκλες κλπ αντικειμενα μηδενικης αξιας που χρησιμοποιουνται )Ακριβώς το ίδιο έκανα κι εγώ με ένα τσιμεντένιο, μάλλον απερίγραπτο, πράγμα που τοποθετούσε ένας γείτονας για να κρατάει τη θέση. Βέβαια, μπορεί να το απομάκρυνα, αλλά συχνά επέστρεφε στη θέση του.
Μέχρι που μια ωραία μέρα, κάποιος από την οικογένεια του, ή και ο ίδιος, το κολλήσε ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο μου, με αποτέλεσμα να προξενηθούν 2-3 μικρογρατσουνιές όταν πήγα να ξεπαρκάρω- μιας που δε φαινόταν, και καλώς ή κακώς θεωρούσα δεδομένο πως οι άνθρωποι δεν παρκάρουν τσιμεντόλιθους με βέργες πίσω από τα αυτοκίνητα των άλλων.
Βγαίνω έξω, το σηκώνω, το πετάω όσο πιο μακριά μπορούσα, και φρόντισα να καταστήσω σαφή τον εκνευρισμό μου προς πάσα κατεύθυνση- ίσως και με υπερβολικό τρόπο. Την επόμενη φορά που είδα κάποιον από τους συγγενείς του του είπα να μην τολμήσουν να το ξαναβάλουν. Όπερ και εγένετο.
Και να σκεφτεί κανείς πως είμαι υπέρ του δέοντος ανεκτικός- αλλά και η υπομονή έχει τα όρια της...
-
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Θαυμάστε παρκάρισμα:
Θεϊκό διάγραμμα!
Ζωγράφισες στην κυριολεξία ΚΑΙ μεταφορικά -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Μέχρι που μια ωραία μέρα, κάποιος από την οικογένεια του, ή και ο ίδιος, το κολλήσε ακριβώς πίσω από το αυτοκίνητο μου, με αποτέλεσμα να προξενηθούν 2-3 μικρογρατσουνιές όταν πήγα να ξεπαρκάρω- μιας που δε φαινόταν, και καλώς ή κακώς θεωρούσα δεδομένο πως οι άνθρωποι δεν παρκάρουν τσιμεντόλιθους με βέργες πίσω από τα αυτοκίνητα των άλλων.Το έχω πάθει και εγώ...και επειδή παρκάρω έχοντας στο νου μου να καταλαμβάνω τον λιγότερο, κατά το δυνατό, χώρο, σχεδόν πάντοτε χρειάζομαι να κάνω μανούβρα φεύγοντας. Και ο τύπος είχε βάλει ένα βαρέλι κομμένο, γεμάτο με τσιμέντο, 10 εκατοστά από τον πίσω προφυλακτήρα μου ενώ από το επόμενο αυτοκίνητα απείχε άλλα 2.5 μέτρα (προφανώς ο τυπάς σκέφτηκε δε θα χρειαζόταν να κατέβει καν όταν έφευγα μιαςκαι το βαρέλι θα έμενε στη μέση!!!! Ακούστε λογική, ρε παιδια!!!!!). Ένας άλλος εδώ στη γειτονιά έχει γκαράζ (παίζει να είναι και παράνομο) και βάζει παλούκια με αλυσίδες στην άσφαλτο (και μια ιδιοκατασκευή με ένα πλαστικό καφάσι και δυο αλυσίδες) για να μη πάει κανείς και του σταθμεύσει και του χαλάσει τη ράμπα (!). Ο τυπάς κάποτε ήθελε να βάλει και γλάστρες στο πεζοδρόμιο για να μην περνά κανείς από εκεί! (και αργότερα δυο πολεμίστρες και δυο κανόνια, τάφρο με κροκόδειλους, κουβάδες με καυτό λάδι αν κάνεις το σφάλμα να πατήσεις στο προσωπικό του πεζοδρόμιο και ξέρω γω τι άλλο...)
-
Zώο αυτός που μου έγδαρε την πόρτα προσπαθώντας να (ξε)παρκάρει...
Εντάξει, αυτά συμβαίνουν και μάλλον μετά από ένα πέρασμα με αλοιφή δεν θα μείνει παρά μια αμυδρο-απειρόελάχιστη γρατσουνίτσα...Αλλά για να με ακουμπήσει εκεί που ήμουν παρκαρισμένος πρέπει να είναι μεγάλο ΖΩΟ!
-
Όταν λέτε 'αλοιφή' τί ακριβώς εννοείτε φίλοι μου (:oops:) ; Υπάρχει προϊόν που καλύπτει γρατσουνιές ή/και γδαρσίματα τόσο απλά;
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Όταν λέτε 'αλοιφή' τί ακριβώς εννοείτε φίλοι μου (:oops:) ; Υπάρχει προϊόν που καλύπτει γρατσουνιές ή/και γδαρσίματα τόσο απλά;Είναι αλοιφή που φτιάχνει περιοχές όπου έχει μείνει το χρώμα άλλου αυτοκινήτου ή έχει φύγει βερνίκι απ' το δικό σου.
Ενδεικτικά ψάξει τος autoglym, sonax κλπ...
-
Μεγαλύτερα ζώα από όλα είναι αυτοί που βάζουν το αυτοκίνητο τους ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι τους και όταν κάποιος τολμήσει και καταλάβει τη κενή θέση όταν λείπει το ζώο να επιστρατεύει τσιγάρα,φτύσιμο,κόλλες και α΄λλα ωραία πραματάκια για να δείξει οτι μαζί με το σπίτι του αγόρασε και το μέρος του δρόμου κάτω από αυτό.
-
Μεγαλύτερα ζώα από όλα είναι αυτοί που βάζουν το αυτοκίνητο τους ακριβώς κάτω από το μπαλκόνι τους και όταν κάποιος τολμήσει και καταλάβει τη κενή θέση όταν λείπει το ζώο να επιστρατεύει τσιγάρα,φτύσιμο,κόλλες και α΄λλα ωραία πραματάκια για να δείξει οτι μαζί με το σπίτι του αγόρασε και το μέρος του δρόμου κάτω από αυτό.
-
Έχω παρκάρει κανονικά στο τέρμα του πεζοδρόμου προς τη μεριά της θάλασσας στο κέντρο των Πατρών. Μπροστά μου είναι παρκαρισμένο ένα μερτσεντέ. Πετάγομαι λοιπόν στο ΑΤΜ της Άλφα να κάνω τη δουλειά μου. Όπως γυρνάω λοιπόν παρατηρώ ευτραφέστατο άρρεν θηλαστικό με μουστάκι και γυαλί αόματου, να προσπαθεί να χωρέσει να μπέι στο μερτσεντέ. Έως να τα καταφέρει, είχα φτάσει στο αυτοκίνητό μου και έχω ανοίξει και τη πόρτα να μπώ. Και τότε λοιπόν το βόδι, κάνει όπισθεν να ξεπαρκάρει. Ντούπ, μου τη ρίχνει. Ώπα μαν, λέω, τί κάνει? Κάνει λίγο μπροστά, πίσω, ΝΤΟΥΠ! Πάω στο τζάμι του οδηγού και του ρίχνω μία, τού κοψα τη χολή! Γυρνάει ο μουστακαλής, τί έγινε φίλε? Καλά ΡΕ, του λέω δε βλέπεις τί σου γίνεται? Με χτύπησες, του λέω. Εγώ??? μου λέει. Είσαι ηλίθιος του λέω. Άσε ρε οδηγάρα!!!!!! Μου λέει. Δέν είναι έτσι του λέω. Αλλά άμα είσαι ζώο πού να καταλάβεις. Πολύ θα ήθελα να του πετάξω κάτι βαρύ να του σπάσω κανένα τζάμι επι τόπου. Τελικά μου έγδαρε λίγο το χρώμα αλλά ο προφυλακτήρας ήθελε βάψιμο έτσι κι αλλιώς. Πάντως τα ζώα που παρκάρουν με το αυτί είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ!!!
-
Αντλώντας έμπνευση από το post του MichalisS, παραθέτω τα εξής:
Τόπος: Καστέλλα, Πειραιάς.
Πάρκιγκ: δυσεύρετο.
Αυτοκίνητο: Austin Mini 1000Πρόλογος: Πότε πότε επισκέπτομαι φιλικό σπίτι στην Καστέλλα, αλλά έχοντας μικρό αυτοκίνητο συνήθως βρίσκω εντός 5λέπτου. Ο δρόμος που φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα είναι αδιέξοδος και στο τέρμα του βρίσκονται δύο μεγάλες πολυκατοικίες με υπόγεια γκαράζ. Στη θέση με το πράσινο παρκαρισμένο πάντα ένα Cinquecento αφού μεγαλύτερο αυτοκίνητο δεν θα επέτρεπε την έξοδο των αυτοκινήτων από τα γκαράζ στα αριστερά. Το [**color=blue]μπλέ[/color]**είναι παρατημένο αυτοκίνητο και δεν εμποδίζε ή εμποδίζεται. Το κόκκινο είναι Harley Davidson, πάντα σκεπασμένη που ανήκει στον ιδιοκτήτη του Cinquecento. Ο άνθρωπος αυτός με έχει προειδοποιήσει να μην παρκάρω το Mini πάνω στην στροφή (απέναντι από το πράσινο), γιατί φωνάζουνε οι εξερχόμενοι από τα γκαράζ και 'καμία μέρα θα το βρείς χτυπημένο'.
**Συμβάν:**Φτάνω αργά το βράδυ, υπό βροχή και δεν βρίσκω να παρκάρω. Η θέση πάνω στη στροφή είναι άδεια, αλλά άδεια είναι και η θέση με το πράσινο. Παρκάρω λοιπόν εκεί και φυσικά δεν εμποδίζω περισσότερο από το Cinquecento (είπαμε, έχω mini). To πρωί πάω να φύγω και βλέπω το cinque στη θέση με το κίτρινο και μια βαθιά, επίμονη χαρακιά, μάλλον με κατσαβίδι η οποία διατρέχει ολόκληρη την αριστερή πλευρά, από το εμπρός φτερό στην πόρτα και στο πίσω φτερό.
Υποψιάζομαι ότι αυτουργός είναι ο κάτοχος του Cinque που δεν βρήκε τη στάνταρ θέση, εκνευρίστηκε και 'εκδικήθηκε'.
Έλεγα να τον ψαρέψω και αν 'τσιμπήσει', να χρησιμοποιήσω διαβρωτικό στη Harley. Αλλά πλέον νομίζω ότι προτιμώ να έχω τη συνείδηδή μου ήσυχη και να αφήσω το ζώο να βόσκει.
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
Τόπος: Καστέλλα, Πειραιάς.
Αυτοκίνητο: Austin Mini 1000Πρόλογος: Πότε πότε επισκέπτομαι φιλικό σπίτι στην Καστέλλα, αλλά έχοντας μικρό αυτοκίνητο συνήθως βρίσκω εντός 5λέπτου. Ο δρόμος που φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα είναι αδιέξοδος και στο τέρμα του βρίσκονται δύο μεγάλες πολυκατοικίες με υπόγεια γκαράζ. Στη θέση με το πράσινο παρκαρισμένο πάντα ένα Cinquecento αφού μεγαλύτερο αυτοκίνητο δεν θα επέτρεπε την έξοδο των αυτοκινήτων από τα γκαράζ στα αριστερά. Το [**color=blue]μπλέ[/color]**είναι παρατημένο αυτοκίνητο και δεν εμποδίζε ή εμποδίζεται. Το κόκκινο είναι Harley Davidson, πάντα σκεπασμένη που ανήκει στον ιδιοκτήτη του Cinquecento. Ο άνθρωπος αυτός με έχει προειδοποιήσει να μην παρκάρω το Mini πάνω στην στροφή (απέναντι από το πράσινο), γιατί φωνάζουνε οι εξερχόμενοι από τα γκαράζ και 'καμία μέρα θα το βρείς χτυπημένο'.
**Συμβάν:**Φτάνω αργά το βράδυ, υπό βροχή και δεν βρίσκω να παρκάρω. Η θέση πάνω στη στροφή είναι άδεια, αλλά άδεια είναι και η θέση με το πράσινο. Παρκάρω λοιπόν εκεί και φυσικά δεν εμποδίζω περισσότερο από το Cinquecento (είπαμε, έχω mini). To πρωί πάω να φύγω και βλέπω το cinque στη θέση με το κίτρινο και μια βαθιά, επίμονη χαρακιά, μάλλον με κατσαβίδι η οποία διατρέχει ολόκληρη την αριστερή πλευρά, από το εμπρός φτερό στην πόρτα και στο πίσω φτερό.
Υποψιάζομαι ότι αυτουργός είναι ο κάτοχος του Cinque που δεν βρήκε τη στάνταρ θέση, εκνευρίστηκε και 'εκδικήθηκε'.
Έλεγα να τον ψαρέψω και αν 'τσιμπήσει', να χρησιμοποιήσω διαβρωτικό στη Harley. Αλλά πλέον νομίζω ότι προτιμώ να έχω τη συνείδηδή μου ήσυχη και να αφήσω το ζώο να βόσκει.
Διαβρωτικο στο πολυ χαλαρο...
-
Επισης μέγιστο ζώο ένας παλιόγερος στη γειτονιά ο οποίος όταν βλέπει καλοπλυμένα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα τα χαρακώνει.Τον είδα να χαρακώνει μαύρο ALMERA μεσημεριάτικα.Τότε ήμουν μικρότερος κΑΙ δεν αντέδρασα αλλά αν γινόνταν τώρα το σκηνικό θα τον μαμούσα τον κολόγερο.Επίσης ειλικρινά έχω βαρεθεί τους τεμπελαράδες της γειτονιάς,τις κλασικές καλικατούρες οι οποίοι όλη μέρα κάθονται σαν τις μύγες και τα βάζουν με όλους αυτούς οι οποίοι προοδεύουν και τα βάζουν μαζί τους.Γιατί αυτός να πήρε καλό αμάξι???Να του το χαρακώσω να δει αυτός.Ετσι σκέφτεται ο κλασικός κομπλεξικός μέσος έλληνας.Γρατζούνα το ρε φίλε να βγάλεις το άχτι σου.Μια ζωή κομπλεξικός και άχρηστος θα είσαι.Δικαιολογώ να χαρακώνουν αυτοκίνητα οι πιτσιρηκάδες γιατί δεν τους κόβει.Δικαιολογώ να με χτυπήσουν στο παρκάρισμα από λάθος,δικαιολογώ την απροσεξία αλλά με τίποτα δεν δικαιολογώ τις ηθελημένες πράξεις μερικών αγράματων και απαίδευτων ανθρώπων που νομίζουν οτι τα ξέρουν όλα και είναι οι πρώτοι του χωριού.
-
Ο χρήστης doom1983 έγραψε:
Επισης μέγιστο ζώο ένας παλιόγερος στη γειτονιά ο οποίος όταν βλέπει καλοπλυμένα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα τα χαρακώνει.Σε ποια περιοχή; Ένας γέρος που το έκανε στην Καλλιθέα Αττικής τελικά ήταν φανοποιός. Όταν τον έπιασαν τις άρπαξε τις ψιλές του και μάλλον έχει αλλάξει επάγγελμα, αν ζει ακόμα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Επισης μέγιστο ζώο ένας παλιόγερος στη γειτονιά ο οποίος όταν βλέπει καλοπλυμένα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα τα χαρακώνει.
Σε ποια περιοχή; Ένας γέρος που το έκανε στην Καλλιθέα Αττικής τελικά ήταν φανοποιός. Όταν τον έπιασαν τις άρπαξε τις ψιλές του και μάλλον έχει αλλάξει επάγγελμα, αν ζει ακόμα.
Στην Καλλιθέα που δούλευα κάποτε είχαν πιάσει και παρμπριζά που έσπαγε τζάμια, μαζί και το δικό μου...
-
Ο χρήστης Hachiroku_GR έγραψε:
http://img376.imageshack.us/img376/5776/untitled1qv.pngΤόπος: Καστέλλα, Πειραιάς.
Αυτό που λες, είναι 2 δρόμους πέρα από το σπίτι μου
Δυστυχώς στην περιοχή μας είναι συχνό το φαινόμενο. Το δικό μου αυτοκίνητο έχει ΤΡΥΠΗΘΕΙ 2 φορές από κάτσαβίδι, μία στο πορτμπαγκάζ και μία στην πόρτα του οδηγού, μία φορά έχουν ρίξει ολόκληρη κατσαρόλα ρεβίθια από μπαλκόνι στο καπό, και άλλη μία μου έχουν φωνάξει τη δημοτική αστυνομία να με γράψει, επειδή παρκάρισα ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το γκαράζ κάποιου.... τραγικές καταστάσεις
-
Χρονος: πριν κανα χρονο...
Τοπος: γλυφαδα στην μεγαλη παιδικη χαρα...
περιστατικο: κλασσικος νεοπλουτιδης με τεραστιο Range Rover, παρκαρει προκλητικα πανω στο πεζοδρομιο (που παραδιπλα παιζουν παιδακια) και επιδι δεν χωρα το τερας το βαζει και μεσα στο παρτερι (που ειναι μεν χωμα μονο, αλλα οπως και να το κανουμε ηταν παρτερι στα παιδικα μου χρονια...). Οπως καταλαβενεται ο τυπας εχει βαλει ενα οχιμα 5 μετρον καθετα πανω στο πεζοδρομιο (6μετρα). Παραδιπλα ειχε θεση να το βαλει κανωνικα... Περναω εγω με τον πατερα μου και του κανω την εξης παρατηρηση 'συγνωμη κυριε το αυτοκινητο σας το παρκαρετε πανω σε πεζοδρομιο και μαλιστα διπλα σε παιδικη χαρα (σημηωση: ειχε χωσει ολη την φαμιλια μεσα οπως εκανε στο ΛΑΔΑ πριν υποθετω, για να τους παει στην παιδικη χαρα(&παπους & γιαγια!!!)), αν μπορειτε κουνιστε το'. Και μου απαντα με υφος νταβατζη 'και πιος εισαι συ ρε φιλε? Θα το βαλω οπου γουσταρω'. ' Κυριε το αυτοκινητο σας ειναι επικηνδινο εδω παρακαλω κουνιστε το'.Τοτε κηνητε επιθετικα (για να με πιασει απο τον λαιμο...) και αρχηζει να με βρηζει!!! Εκει μπεικε ο πατερας και εσωσε την κατασταση μιας και καποιος απο τους δυο δεν θα εφευγε απο κει...
Τωρα, καλα εκανα ή βγηκα μαλακας? Παντος μετα ειδοποιησα την αστηνομια και ο κυριος την εκανε...
(παιχτικαν και αλλα σκινικα με το να με βρηζουν οι παπουδες αλλα αυτα δεν τα γραφω γιατι εκει απλα τους εγραψα και ασχολουμουνα με τον μ@λακα που μου την επευτε...) -
Καλά έκανες και μίλησες crazywolf, αν το κάναμε όλοι τότε τα ζώα θα ήταν πολύ λιγότερα αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φωνές ρίχνουμε μια χαμηλόφωνη βρισιά στο ζώο και φεύγουμε αφήνοντας τον να νομίζει ότι είναι ο αρχηγός και δεν του μιλάει κανείς. Μια ερώτηση όμως αφού ήταν παιδική χαρά εκεί δεν υπήρχαν παιδιά εκείνη την ώρα με τους γονείς τους, δεν πήρε κάποιος γονέας το μέρος σου;
-
Υπενθύμιση: η κλήση στην αστυνομία από κινητό είναι (απ' όσο γνωρίζω) δωρεάν. Όταν αντιμετωπίζουμε υπανθρώπους, είναι καλό να κάνουμε χρήση της τεχνολογίας.
Ζώα ζώα ζώα