-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Γιατί όσο προφανές ήταν αυτό, άλλο τόσο προφανές είναι να φάει ΒΑΝ (και καμιά ΒΑΝΑΝ, ο Γκέυμπριλ.
Αυτό δεν είναι προφανές;
Οχι τόσο (δυστυχώς)!
- quote ένα σεντόνι ολόκληρο με μια φατσούλα από κάτω ερειστικότατη
Ο κανονισμός λέει ότι απαγορεύεται 'η από τεχνικής άποψης άσκοπη επιβάρυνση του συστήματος του 4Τ-Forum, για παράδειγμα με υπερβολικά πολλές ή μεγάλες φωτογραφίες ή με μεγάλο αριθμό αλληλένθετων παραθέσεων'.
Αλληλένδετες παραθέσεις δεν είχε, οι φωτογραφίες του ήταν κανονικές και με DSL ερχόντουσαν σφαίρα.
Ναι, κάνει μεγάλα quotes τα οποία δε σβήνει, και κάνει πολλαπλά post. Είναι ενάντια στο netiquette, αλλά δεν είναι λόγος για ban.
- quote για να ειρωνευτεί
Απαγορεύεται η...
- Η προσωπική επίθεση προς άλλα μέλη του Forum
- Η χρήση απρεπών, προσβλητικών και υβριστικών εκφράσεων καθ΄ οποιουδήποτε
- Η ατεκμηρίωτη καταγγελία κατά τρίτου
δεν υπάρχει τίποτε επί ειρωνίας.
Μπορεί να είναι αγενές, ή απρεπές, δεν επισύρει όμως ban.
Ειρωνία έχω χρησιμοποιήσει κι εγώ. (ουυυ μόνο μια φορά!) Σε κάποιον που απάντησα με link προς το fuckinggoogleit.com, παρεξηγήθηκε και με κατέκρινε. Αλλος απάντησε με χιούμορ -- αυτό το εκτίμησα περισσότερο. Αλλά ήμαρτον, όχι και ban.
- αστροπελέκια (αυτός δεν είναι λόγος για ΒΑΝ).
Το λες και μόνος σου.
Επίσης να προσθέσω ότι ο ίδιος χρήστης έχει όλο δημοσιεύσεις για αμερικάνικα αυτοκίνητα --- μπλιαχ, αλλά πάλι όχι λόγος για ban. Και φυσικά έχει καμμιά φορά αντίθετες από την επικρατούσα απόψεις, ή ακόμη και extreme απόψεις. Αλλά είτε με είτε χωρίς επιχειρήματα, πάλι δεν παίζει ban.
Αν τον θεωρείς troll μπορούσες να τον αγνοείς επιδεικτικά τελείως, αντί να τον βάζεις στην υπογραφή σου.
Βλέπεις όμως ότι πρέπει να διαβάσεις τον κανονισμό πρώτα;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
avel........... Το γνωρίζω πολύ καλά ότι ξέρει τον κανονισμό απ' έξω και ανακατωτά. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά.Άλλωστε είναι και mega moderator σε ΗΠΑμερικλάνικο φόρουμ.
Αυτά που είπες τα γνώριζα ήδη. Τι γίνεται όμως όταν είναι πάμπολλοι αυτοί που έχουν παράπονα από τον τυπάκο αυτόν;
Εδώ σε θέλω.
Τίποτα δεν γίνετα. Αν πιστεύεις πως είναι troll, let it starve to death. Αν δεν παραβαίνει τον κανονισμό, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά να τον αγνοήσεις.
Και μένα μου τη δίνουν γλειώδεις τύποι σαν τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Αναστασιάδη ή τον Αντρέα Μικρούτσικο αλλά δε ζητώ να καταργηθούν. Οταν τους πετυχαίνω στην TV αλλάζω κανάλι. Αυτή είναι και η τιμωρία τους
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Και μένα μου τη δίνουν γλειώδεις τύποι σαν τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Αναστασιάδη ή τον Αντρέα Μικρούτσικο αλλά δε ζητώ να καταργηθούν. Οταν τους πετυχαίνω στην TV αλλάζω κανάλι. Αυτή είναι και η τιμωρία τους
Απ! Εδώ κάνεις 'λάθος'!
Εννοώ ότι εσύ δεν έχεις τη δύναμη να τους καταργήσεις αυτούς που είπες.
Εδώ όμως έχεις δύναμη! Λέω κάτι λάθος....;
Πως ?
Δεν προβλέπει ο κανονισμός αποβολή χρήστη κατόπιν δημοψηφίσματος των υπολοίπων (και ούτε φαντάζομαι θα προβλέψει ποτέ -αλλά και να πρόβλεπε, ειλικρινά σου λέω ο gavriil1 δεν θα ήταν ο πρώτος μου υποψήφιος για την ακρίβεια μόνο έναν έχω στο μυαλό μου και αυτός δεν είναι ο gavriil1 )
Μόνο οι περιπτώσεις παράβασης του κανονισμού 'παίζουν'.
Πιθανά ο κανονισμός να αλλάξει σύντομα. Αλλά και πάλι αυτό που λες δε γίνεται... -
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Απ! Εδώ κάνεις 'λάθος'!Εννοώ ότι εσύ δεν έχεις τη δύναμη να τους καταργήσεις αυτούς που είπες.
Εδώ όμως έχεις δύναμη! Λέω κάτι λάθος....;
Ναι, έχεις δύναμη να τούς καταργήσεις, για σένα μόνο όμως, π.χ. με τους ακόλουθους τρόπους:
-
Space / Page Down...
-
βάζοντας το phpbb hideuser extension για να κρύβονται όλα τα μηνύματα από χρήστες που δε γουστάρεις
-
πηγαίνοντας σε άλλο αυτοκινητιστικό φόρουμ. Αυτό εδώ 'ανήκει' στους 4 Τροχούς και τις Τεχνικές Εκδόσεις και δε μπορείς να κάνεις τίποτε γι'αυτό. Να δοκιμάσεις μήπως τα newsgroups;
Το λέω αυτό, γιατί δεν έχω την απαίτηση να αποβληθεί κάποιος επειδή εγώ έχω παράπονα, ή ακόμη και αν το 95% των χρηστών έχουν παράπονα. Συνήθως υποστηρίζω την ελευθερία λόγου ακόμα και στους ενοχλητικούς. Δές το και από τη θετική άποψη. Μπορεί κάποιος άλλος ενοχλητικός να συμφωνεί μαζί του και να μαζευτούν όλοι οι ενοχλητικοί μαζί και να μάς αφήσουν στην ησυχία μας.
Στην τελική πες ότι εγώ διασκεδάζω με τα ποστ του εν λόγω χρήστη γιατί βρίσκω κάτι με το οποίο να γελάω, ή τέλος πάντων να βλέπω τις ασχήμιες πολλών αμερικανικών αυτοκινήτων και να επιβεβαιώνω το γούστο μου... Γιατί να το στερήσεις αυτό από μένα; Τι σού'κανα;
-
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Πως ?
Δεν προβλέπει ο κανονισμός αποβολή χρήστη κατόπιν δημοψηφίσματος των υπολοίπων (και ούτε φαντάζομαι θα προβλέψει ποτέ -αλλά και να πρόβλεπε, ειλικρινά σου λέω ο gavriil1 δεν θα ήταν ο πρώτος μου υποψήφιος για την ακρίβεια μόνο έναν έχω στο μυαλό μου και αυτός δεν είναι ο gavriil1 )
Μόνο οι περιπτώσεις παράβασης του κανονισμού 'παίζουν'.
Πιθανά ο κανονισμός να αλλάξει σύντομα. Αλλά και πάλι αυτό που λες δε γίνεται...- Συμφωνώ απόλυτα, ειδικά στα περί gavriil.
- Δεν βρίσκω γιατί πρεπει ν' αλλάξει ο κανονισμός. Φορουμ είναι δεν είναι η αντιτρομοκρατική (κι ευχομαι ποτέ να μην γίνει...)
- Δεν ξερω τι εγινε στην περιπτωση που συζητατε... 17 σελίδες τώρα, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι, ειλικρινά, και το νόημα αυτής της κουβέντας. Για την ακρίβεια, το δημόσιο χαρακτήρα της.
- Προσωπικά νομίζω οτι σε γενικές γραμμές οι mod κανουν το κατα δυναμη. Λαθη γινονται απ' ολους, χρήστες και mod. Χοντρα λαθη, προσωπικα, δεν εχω διαγνώσει.
Συγγνώμη για την παρεμβαση. Επαναλαμβανω πως δεν κρινω το συγκεκριμενο (γιατι δεν το ξερω) αλλά για τα 2,5 χρονια που παρακολουθώ το forum. Αυτά.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
.....
Μόνο Nass κάνε μου μία χάρη και βάλε μου ένα quote με την 'καθαρή απάντηση' γιατί δεν τιμωρήθηκαν και οι δύο πλευρές, γιατί δεν είδα πουθενα.Αντε να δούμε αν θα την δούμε τελικά πριν 'ξαφνικά' κλειδωθεί....
Ένα συγγνώμη κάναμε λάθος αρκεί και δεν είναι ντροπή...
-
Κάποιος να αλλάξει τον τίτλο του θέματος σε:
Απαράδεκτη στάση ΚΑΤΑ των διαχειριστών του Forum.
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
.....
Μόνο Nass κάνε μου μία χάρη και βάλε μου ένα quote με την 'καθαρή απάντηση' γιατί δεν τιμωρήθηκαν και οι δύο πλευρές, γιατί δεν είδα πουθενα.Αντε να δούμε αν θα την δούμε τελικά πριν 'ξαφνικά' κλειδωθεί....
Δεν καταλαβαίνεις πως όσο περισσότερα τέτοια λες (και μένει το θέμα ανοικτό και έχει φτάσει 18 σελίδες, μόνο προσωπικές διαμάχες, στις οποίες ήσουν ενεργό μέρος το έθεσαν σε κίνδυνο), τόσο εκτίθεσαι
(Εκτός και αν σκοπός σου ήταν απλά να το φέρεις πάλι 'πάνω')
Ισχύει για όλους μας αυτό
Εγώ τουλάχιστον ζήτησα συγνώμη από το fellea και ο felleas επίσης -
Ο χρήστης sado έγραψε:
.....
Μόνο Nass κάνε μου μία χάρη και βάλε μου ένα quote με την 'καθαρή απάντηση' γιατί δεν τιμωρήθηκαν και οι δύο πλευρές, γιατί δεν είδα πουθενα.Έγραψες ένα σωρό άσχετα αλλά αυτό που σε ρώτησα δεν απάντησες.
Αντε να δούμε...Ένα συγγνώμη κάναμε λάθος αρκεί και δεν είναι ντροπή...
Ισχύει για όλους μας αυτό
Συμφωνώ γι' αυτό το είπα....
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
.....
Δεν κατάλαβα!
Ποιός λέει οτι κάναμε λάθος?!Η συγγνώμη (και μπράβο τους) αφορούσε χαρακτηρισμούς, όχι την απόφαση!
-
Και κάτι ακόμα.
Για τους moderators δεν υπάρχουν δύο ή τρεις ή τέσσερις πλευρές!
Οι χρήστες κρίνονται με βάση την συμπεριφορά τους, όχι με βάση τις προτιμήσεις τους!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και κάτι ακόμα.Για τους moderators δεν υπάρχουν δύο ή τρεις ή τέσσερις πλευρές!
Οι χρήστες κρίνονται με βάση την συμπεριφορά τους, όχι με βάση τις προτιμήσεις τους!
Εδώ υπάρχει άλλο ένα θέμα...
Οι ''δουλειά'' των Mod ΔΕΝ είναι να κρίνουν συμπεριφορές!
Είναι να συμαζευούν το φόρουμ από άσχετα ποστ
Είναι να προειδοποιούν και να επαναφέρουν όσους παραβαίνουν τους κανονισμούς.
Είναι να δίνουν το καλό παράδειγμα.Σκεφτείτε το κύριοι...
-
Κouk δίαβασε λίγο...
Ο χρήστης sado έγραψε:
...opterios: Φίλε εγώ δεν έχω πρόβλημα γιατί δύο Αλφίστι τους έκαναν ban, ΕΓΩ έχω πρόβλημα στο οτι δεν τιμωρήθηκαν και οι υπόλοιποι αναλόγως!
Να υπάρχει ισότητα θέλω! Να είσαι σίγουρος ότι αν έκαναν ban μόνο πχ. δύο βαγγέλιδες πάλι θα μιλούσα!
Όπως είπα και πιο πριν δεν είμαι υπάλληλος καμίας εταιρείας και έτσι μπορώ να λέω ότι θέλω ελεύθερα!5 χρόνια εδώ δεν έχω κάνει ποτέ παράπονο. Για να κάνω αυτά τα παράπονα ΤΩΡΑ δεν το κάνω για να περάσω την ώρα μου αλλα ούτε για χαβαλε.
Τέλος πάντων επειδή δεν βγαίνει άκρη εδω μέσα και επειδή κατάλαβα πολύ καλα οτι δεν μπορείτε να απαντήσετε στην απλή ερώτηση που έκανα 4-5 φορές, για να σταματήσω να σας φέρνω σε δύσκολη θέση και κυρίως γιατί έχω καταλάβει οτι ΔΕΝ υπάρχει απάντηση, σταματάω να σας ρωτάω.
ΑΝ πάντως βρείτε την απάντηση και δεν θέλετε να την βάλετε δημόσια το email μου το ξέρετε.
Αστο Τίμο... βάζεις δύσκολα και εδώ δεν μπορούν να απαντήσουν τα εύκολα....
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
.....
Μόνο Nass κάνε μου μία χάρη και βάλε μου ένα quote με την 'καθαρή απάντηση' γιατί δεν τιμωρήθηκαν και οι δύο πλευρές, γιατί δεν είδα πουθενα.Έγραψες ένα σωρό άσχετα αλλά αυτό που σε ρώτησα δεν απάντησες.
Αντε να δούμε...Δε σου είναι σαφές ?
Δεν τιμωρήθηκαν εξίσου και οι δύο πλευρές διότι (α) κατά την κρίση των moderators (δεν μπαίνουν σε δημόσια κρίση τέτοια θέματα) δεν είχαν ίδια ευθύνη για όσα συνέβησαν (β) συμμορφώθηκαν με τις δημόσιες και ιδιωτικές (ΡΜ) παρακλήσεις / υποδείξεις των moderators (γ) δεν απέστειλαν στους moderators ή σε άλλους χρήστες απειλητικά ή / και υβριστικά ΡΜ
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Και κάτι ακόμα.
fellea, κατ' αρχήν ευχαριστούμε για τις υποδείξεις.
Μάλλον όμως 'μιλάμε' σε διαφορετικά μήκη κύματος.Ο Κανονισμός συμπεριφορές που δεν γίνονται αποδεκτές ορίζει. Οχι κάτι άλλο. Το βρίσιμο, η επιμονή σε προσωπικές προσβολές είναι συμπεριφορές.
Και αυτό πρέπει να γίνεται σε κάθε Φόρουμ κατά την γνώμη μου. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μάλλον όμως 'μιλάμε' σε διαφορετικά μήκη κύματος.Παρακαλώ, και ναι, τελικά όντως μιλάμε σε άλλα μήκη και πλάτη...
-
Μάλλον όμως 'μιλάμε' σε διαφορετικά μήκη κύματος.Παρακαλώ, και ναι, τελικά όντως μιλάμε σε άλλα μήκη και πλάτη...
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό!
Η διαφορετικότητα είναι η ουσία όχι η ομοιότητα. -
Βέβαια, είναι διαφορετικό να είσαι mod...ts,ts,ts...
Γιατί το παίρνεις προσωπικά?
(ρητωρική ερώτηση)Ξέρω, ξέρω, δεν συμφωνείς με αυτά που γράφω περί moderating...
-
Και κάτι ακόμα.
Φυσικα οι MOD δεν ειναι δικαστες,αλλα μερικες φορες πρεπει να κρινουν συμπεριφορες και να επιβαλουν τις αναλογες κυρωσεις για την σωστη λειτουργια ενος φορουμ....
Στα υπολοιπα με βρισκεις συμφωνο-οπως και ολοι μας αλλωστε..
Αλλα επειδη πολυ κρατησε το θεμα,θα πω απλα scripta manent και ολοι κρινομαστε απο αυτα...Ολοι μας εχουμε διαμορφωσει μια αποψη για τα γεγονοτα και για το ποιοι εχουν δικιο η αδικο...
Ας σταματησουμε να βλεπουμε φαντασματα(ΟΛΟΙ ΜΑΣ αλλοι λιγοτερο και αλλοι περισσοτερο) και ας σταματησουμε να διαχωριζομαστε σε σχολες.Μπορουμε να κανονισουμε μια ωραια μερα να συναντηθουμε και να τα πουμε απο κοντα αυτα-στο νετ δυστυχως δημιουργουνται παρεξηγησεις για ψυλλου πηδημα ΙΜΗΟ.Ας σταματησουν να φανατιζονται μερικοι και θα δουμε οτι το φορουμ θα γινει πολυ καλυτερο....
-
Οι 'αμερόληπτοι που θα κάνατε το ίδιο πράγμα αν ήταν οποιοσδήποτε άλλος στην θέση των AR και Spidey' γιατί δεν ανοίξατε κανένα τόπικ για τον Firebro?
Απαράδεκτη στάση των διαχειριστών του Forum!