-
55%;
Μπραβο μας, μπραβο μας!!!!!
-
Νομιζω οτι η StratoCaster δηλώνει οτι ψηφισα Rock.
Κυρίως Classic Rock 70s-80s αλλα και Jazz,Blues, Ελληνικη εντεχνη και παλια Ελληνικα Λαικά.
Το Ελληνικο Ροκ πέθανε γαι μενα οταν πέθανε ο Παυλος Σιδηρόπουλος και σταμάτησαν οι Socrates. Ενας Τζιμακος παίζει μονος του πια.
Παθαίνω ημικρανίες, και εχω τάσεις για εμετο, όπως και κοιλιακες διαταραχες με Βισση, Βανδη, Κοκκινου, Φοιβο, Καλομοιρα κτλ κτλ κτλ
Η συλλογη μου ειναι ~120 GB mp3...
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Το Ελληνικο Ροκ πέθανε γαι μενα οταν πέθανε ο Παυλος Σιδηρόπουλος και σταμάτησαν οι Socrates. Ενας Τζιμακος παίζει μονος του πια.
ένα Γιαννη Αγγελακα τον έχεις ακουστά;
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Παθαίνω ημικρανίες, και εχω τάσεις για εμετο, όπως και κοιλιακες διαταραχες με Βισση, Βανδη, Κοκκινου, Φοιβο, Καλομοιρα κτλ κτλ κτλ
Tωρα εγω τι να πω για μαθητη μου β γυμνασιου ο οποιος σημερα μου εδειξε με υπερηφανια τα νεα cd βανδη και κοκκινου που του αγορασε η μανα του;;;;
Οτι θέλει ξυλο και η μαμα για να στρωσει;;Και μόλις του είπα τι αλλη μουσική ακους με κοιταζε σα χανος.. (Ασε δε, που για stones και αλλα κλασσικα συγκροτηματα δεν ειχε ιδεα...)
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Tωρα εγω τι να πω για μαθητη μου β γυμνασιου ο οποιος σημερα μου εδειξε με υπερηφανια τα νεα cd βανδη και κοκκινου που του αγορασε η μανα του;;;;
Οτι θέλει ξυλο και η μαμα για να στρωσει;;Και μόλις του είπα τι αλλη μουσική ακους με κοιταζε σα χανος.. (Ασε δε, που για stones και αλλα κλασσικα συγκροτηματα δεν ειχε ιδεα...)
να πεις: εεεεεεεελεοοοος
και είναι κρίμα..
πχ εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου στο δημοτικό, άκουγα αυτά που έβαζε η (μεγαλύτερη) αδερφή μου.. pink floyd, doors κλπ
και τώρα μου'χει κάτσει παρόμοια συζήτηση με κοπέλα που δεν ήξερε τον Τζον Λενον!!!
Και δεν έκανε πλάκα..... -
Ο χρήστης skye έγραψε:
να πεις: εεεεεεεελεοοοος
και είναι κρίμα..
πχ εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου στο δημοτικό, άκουγα αυτά που έβαζε η (μεγαλύτερη) αδερφή μου.. pink floyd, doors κλπ
και τώρα μου'χει κάτσει παρόμοια συζήτηση με κοπέλα που δεν ήξερε τον Τζον Λενον!!!
Και δεν έκανε πλάκα.....Ξερεις ειναιθεμα οικογενειας. Τα 2 μικρότερα αδερφια μου (3η γυμνασιου) ακούνε Πυξ Λαξ,ΟΝΑΡ, Τρυπες, rolling stones ktl.. Ο δε αδερφος μου κατεβαζει ταμπλατουρες για την κιθαρα του τραγούδια κλασσικα της ηλικίας (Μαχαιριτσες κτλ).
Αν τα αδερφια μου ακουγαν Κοκκινου, θα με θεωρούσα αποτυχημένο αδερφο. Αλήθεια!
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ναι τον εχω ακουστα και δεν μου αρεσει ιδιαιτερα...
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
νοικιασε το School of Rock αν δεν το εχεις δει ηδη και πραξε αναλογα
-
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Δε νομίζω να είναι υπερβολη να πει κανεις οτι ο Αγγελάκας και τα Κρινα είναι σήμερα τα μόνα ζωντανά κύτταρα του ροκ στην Ελλάδα.
-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Δε νομίζω να είναι υπερβολη να πει κανεις οτι ο Αγγελάκας και τα Κρινα είναι σήμερα τα μόνα ζωντανά κύτταρα του ροκ στην Ελλάδα.
ελληνικο Ροκ εννοουμε με ελληνικο στιχο η απλα να ειναι απο Ελλαδα?
τα κρινα ειναι ελεος -
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
ελληνικο Ροκ εννοουμε με ελληνικο στιχο η απλα να ειναι απο Ελλαδα?
τα κρινα ειναι ελεοςΕχεις δίκιο που το διευκρινίζεις. Εννοούσα με ελληνικό στίχο.
Τα Κρίνα ή τα λατρεύεις ή, όπως εσύ, δεν τους αντέχεις. -
Ο χρήστης apopol έγραψε:
Το Ελληνικο Ροκ πέθανε γαι μενα οταν πέθανε ο Παυλος Σιδηρόπουλος και σταμάτησαν οι Socrates. Ενας Τζιμακος παίζει μονος του πια.Θα συμφωνήσω μαζί σου. Ο Πανούσης (τον οποίο χαίρομαι που έχω δει τουλάχιστον μία φορά ζωντανά) δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε ροκ. Είναι αναρχικός με την αυθεντική σημασία της λέξης. Χρησιμοποιεί αυτό το είδος μουσικής για να πει αυτό που θέλει και όπως πολύ σωστά λες είναι πλέον ο τελευταίος...(από τους ελάχιστους που έχουν περάσει έτσι κι' αλλιώς).
-
Electronica ειναι το αγαπημενο μου ειδος μουσικης, απο Ambient μεχρι Βreakbeat. Ακολου8ει η Jazz.
Eλληνικα, μονος μου, δεν ακουω κα8ολου.
-
Το ελληνικό ροκ πέθανε επειδή πολύ απλά ουδείς είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να αγοράσει cd ελληνικών συγκροτημάτων.
Για όσους ασχολούνται με τη σκηνή, είναι γνωστό πως το επίπεδο των Ελλήνων μουσικών έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά (ιδίως το rhythm section), και πως υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες που παίζουν και γράφουν πολύ ενδιαφέρουσα μουσική.
ΑΛΛΑ, δεν πρόκειται έτσι απλά με ένα demo να ασχοληθούν οι εταιρίες και ο κόσμος μαζί σου. Πρέπει να φτιάξεις μια βάση, τόσο ακροατών όσο και γνωριμιών, μέσα από τα συνεχή live.
Πού όμως live; Η πλειοψηφία του κόσμου δεν τρελαίνεται στην ιδέα της εξόδου για ποτό συνοδευόμενο από ζωντανή ροκ μουσική- όσο καλή και αν είναι η μπάντα. Μόνο οι μουσικοί πηγαίνουν πλέον.
Και πάλι, τραβάνε περισσότερο τα 3-4 μαγαζιά που έχουν πρόγραμμα σε στυλ πίστας, με πολλούς τραγουδιστές, πιασάρικα κομμάτια και 5ωρο πρόγραμμα- μια φάση επαγγελματική με άλλα λόγια, και όχι τόσο ροκ ίσως!
Κι επειδή δεν περισσεύουν σε πολύ κόσμο μερικές χιλιάδες ευρώ για να ηχογραφήσει τη δουλειά του, και επειδή δε διαθέτουν όλοι τις ψυχικές αντοχές που απαιτεί η συνδιαλλαγή με τους σκυλάδες των εταιριών/ μαγαζιών, είναι εύλογο πως οι πιθανότητες να βρει κάποιο συγκρότημα τα κατάλληλα ερείσματα ώστε να 'βγει προς τα έξω' μειώνονται δραστικά.
Το παράδοξο είναι πως το 55% όσων ψήφισαν εδώ μέσα προτιμούν το ροκ, αλλά φαίνεται πως δύσκολα θα πάνε σε ένα από τα τόσα rock live που διοργανώνονται, εκτός και αν πρόκειται για μέγα- μπάντα.
Άρα, αφού δε μας νοιάζει να συντηρήσουμε με τον α ή β τρόπο το ελληνικό ροκ, είναι εύλογο πως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραμείνει σχεδόν αποκλειστική υπόθεση όσων συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Το ελληνικό ροκ πέθανε επειδή πολύ απλά ουδείς είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να αγοράσει cd ελληνικών συγκροτημάτων.[...]
Το παράδοξο είναι πως το 55% όσων ψήφισαν εδώ μέσα προτιμούν το ροκ, αλλά φαίνεται πως δύσκολα θα πάνε σε ένα από τα τόσα rock live που διοργανώνονται, εκτός και αν πρόκειται για μέγα- μπάντα.Άρα, αφού δε μας νοιάζει να συντηρήσουμε με τον α ή β τρόπο το ελληνικό ροκ, είναι εύλογο πως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραμείνει σχεδόν αποκλειστική υπόθεση όσων συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.
Είσαι αυστηρός και νομίζω ότι το συμπέρασμά σου που έχω σε bold είναι αβάσιμο.
Εγώ γνωρίζω πολύ κόσμο που θα πήγαινε σε ένα ωραίο χώρο να ακούσει ζωντανά μία μπάντα με καλή μουσική, έστω και αν έπαιζε τραγούδια άλλων καλλιτεχνών. Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν τέτοιοι χώροι και όσοι υπάρχουν είναι πίχτρα στον καπνό και τη μαυρίλα. Μεγαλώσαμε αρκετά για να μην δεχόμαστε τέτοιο περιβάλλον... Τα 10-15 ευρώ που θα ζητήσουν βέβαια, είναι πολλά! Αλλά αν κάποιος έξυπνος ιδιοκτήτης μαγαζιού επένδυε λίγο σ' αυτό, σκεπτόμενος το γεγονός ότι θα προσελκύσει κόσμο απλά και μόνο βάζοντας το live μέσα, χρεώνοντας μόνο το ποτό, θα πήγαιναν περισσότεροι.
Όταν έρχονται ας πούμε σχεδόν άγνωστα σχήματα στην περιφέρεια και ζητούν 15 ευρώ είσοδο, λυπάμαι αλλά το μαγαζί θα μείνει άδειο. Αν όμως τους φέρει ο ιδιοκτήτης και ελπίζει να γεμίζει το μαγαζί του και τις καθημερινές, σεβόμενος τον πελάτη του, γιατί να μην πιάσει τόπο;
Όσο για το να πληρώσω να αγοράσω CD ελλήνων ροκάδων, λυπάμαι πάλι! Πήρα Pink Floyd με 7
-
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Το ελληνικό ροκ πέθανε επειδή πολύ απλά ουδείς είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να αγοράσει cd ελληνικών συγκροτημάτων.Για όσους ασχολούνται με τη σκηνή, είναι γνωστό πως το επίπεδο των Ελλήνων μουσικών έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά (ιδίως το rhythm section), και πως υπάρχουν πάρα πολλές μπάντες που παίζουν και γράφουν πολύ ενδιαφέρουσα μουσική.
ΑΛΛΑ, δεν πρόκειται έτσι απλά με ένα demo να ασχοληθούν οι εταιρίες και ο κόσμος μαζί σου. Πρέπει να φτιάξεις μια βάση, τόσο ακροατών όσο και γνωριμιών, μέσα από τα συνεχή live.
Πού όμως live; Η πλειοψηφία του κόσμου δεν τρελαίνεται στην ιδέα της εξόδου για ποτό συνοδευόμενο από ζωντανή ροκ μουσική- όσο καλή και αν είναι η μπάντα. Μόνο οι μουσικοί πηγαίνουν πλέον.
Και πάλι, τραβάνε περισσότερο τα 3-4 μαγαζιά που έχουν πρόγραμμα σε στυλ πίστας, με πολλούς τραγουδιστές, πιασάρικα κομμάτια και 5ωρο πρόγραμμα- μια φάση επαγγελματική με άλλα λόγια, και όχι τόσο ροκ ίσως!
Κι επειδή δεν περισσεύουν σε πολύ κόσμο μερικές χιλιάδες ευρώ για να ηχογραφήσει τη δουλειά του, και επειδή δε διαθέτουν όλοι τις ψυχικές αντοχές που απαιτεί η συνδιαλλαγή με τους σκυλάδες των εταιριών/ μαγαζιών, είναι εύλογο πως οι πιθανότητες να βρει κάποιο συγκρότημα τα κατάλληλα ερείσματα ώστε να 'βγει προς τα έξω' μειώνονται δραστικά.
Το παράδοξο είναι πως το 55% όσων ψήφισαν εδώ μέσα προτιμούν το ροκ, αλλά φαίνεται πως δύσκολα θα πάνε σε ένα από τα τόσα rock live που διοργανώνονται, εκτός και αν πρόκειται για μέγα- μπάντα.
Άρα, αφού δε μας νοιάζει να συντηρήσουμε με τον α ή β τρόπο το ελληνικό ροκ, είναι εύλογο πως, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα παραμείνει σχεδόν αποκλειστική υπόθεση όσων συμμετέχουν ενεργά σε αυτό.
Για το πόσο το ελληνικό ροκ έχει ανέβει σε ποιότητα αυτό εγώ δεν μπορώ να το κρίνω. Θα συμφωνήσω όμως στο σκέλος της έλλειψης υποστήριξης.
Για παράδειγμα, πριν λίγο καιρό είχα πάει να δω 3 μουσικές ροκ μπάντες οι οποίες έπαιζαν γνωστά κομμάτια (αγγλόφωνα) αλλά και δικά τους (πάλι αγγλικός στίχος). Η μία από αυτές έπαιζε Rock 'n' Roll και Rock και σύντομα θα έβγαζε τον 1ο της δίσκο και αναρωτιέμαι. Ποιός θα αγοράσει αυτόν τον δίσκο? Στο μαγαζί (το Rodeo) ήταν το πολύ 200 άτομα και αυτά ήταν 'συγγενείς και φίλοι'. Δεν υπάρχει αγοραστικό κοινό οπότε τέτοιες προσπάθειες πέφτουν συνήθως στο κενό.
Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα να δώσω π.χ 8 ευρώ για να αγοράσω το 'The Soft Parade' των Doors παρά να αγοράσω τον δίσκο τους και από ότι φαίνεται οι περισσότεροι έχουν το ίδιο σκεπτικό με εμένα. Τουλάχιστον όμως δίνω άλλα 8 ευρώ για να τους δω. -
Κάτι που ξέχασα και δεν θέλω να κάνω edit, γιατί θα χαθεί...
Το ελληνικό rock (ελληνόφωνο) δεν υποστηρίζει το ίδιο τον εαυτό του.
Πίσω στο 2000-2001, στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχαμε την ιδέα να οργανώσουμε μία συναυλία. Δεν θυμάμαι ποιο σχήμα είχαμε καλέσει, αλλά θυμάμαι ότι εκτός απ' τα έξοδά τους, τους πληρώσαμε και κάποια επιπλέον χρήματα που για εμάς τότε ήταν ικανό ποσό. Εμένα με χάλασε ιδιαίτερα αυτό!
Το rock υποτίθεται είναι ιδεολογία. Και όταν μου εμφανίζεσαι επί σκηνής με δερμάτινα και μακρύ μαλλί, πρέπει να είσαι έτσι και στη ζωή σου και στην ψυχή σου, αν θες να έχεις απήχηση. Λοιπόν, νέοι άνθρωποι μάχονται (ο τρόπος δεν έχει σημασία τώρα) για τα δικαιώματά τους. Στήριξέ τους, άλλωστε αυτοί είναι το κοινό σου. Δεν χρειάζεται να τους ξεζουμίσεις!
Εγώ έριξα στον κουβά το συγκεκριμένο συγκρότημα εκείνη κιόλας τη μέρα!
-
Και το woodstock περί ιδεολογίας ήταν αλλά μερικοί καλλιτέχνες είχαν πληρωθεί αρκετά καλά (περίπου 30.000 δολλάρια ο Hendrix).
Πάντως πολύ άνθρωποι παίζουν ή ακούν Rock μουσική, αλλά ελάχιστοι είναι Rock και στην ζωή τους (σε αυτούς τους ελάχιστους δεν ανήκω ούτε εγώ). -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Κάτι που ξέχασα και δεν θέλω να κάνω edit, γιατί θα χαθεί...Το ελληνικό rock (ελληνόφωνο) δεν υποστηρίζει το ίδιο τον εαυτό του.
Πίσω στο 2000-2001, στην κατάληψη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είχαμε την ιδέα να οργανώσουμε μία συναυλία. Δεν θυμάμαι ποιο σχήμα είχαμε καλέσει, αλλά θυμάμαι ότι εκτός απ' τα έξοδά τους, τους πληρώσαμε και κάποια επιπλέον χρήματα που για εμάς τότε ήταν ικανό ποσό. Εμένα με χάλασε ιδιαίτερα αυτό!
Το rock υποτίθεται είναι ιδεολογία. Και όταν μου εμφανίζεσαι επί σκηνής με δερμάτινα και μακρύ μαλλί, πρέπει να είσαι έτσι και στη ζωή σου και στην ψυχή σου, αν θες να έχεις απήχηση. Λοιπόν, νέοι άνθρωποι μάχονται (ο τρόπος δεν έχει σημασία τώρα) για τα δικαιώματά τους. Στήριξέ τους, άλλωστε αυτοί είναι το κοινό σου. Δεν χρειάζεται να τους ξεζουμίσεις!
Εγώ έριξα στον κουβά το συγκεκριμένο συγκρότημα εκείνη κιόλας τη μέρα!
Eγώ διαφωνώ κάθετα!
Καταρχήν το rock έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι ιδεολογία! Γενικά αμφιβάλλω αν ποτέ είχε από πίσω του μια συγκεκριμένη ιδεολογία...Μηνύματα μπορούν να περάσουν από οποιοδήποτε είδος μουσικής και όχι μόνο απ' το ροκ
Ιδεολογία ίσως ήταν την δεκαετία του 60, τώρα όχι!
Για να φτάσει ένα συγκρότημα εκεί που φτάνει πρέπει να ξοδέψει χρόνο, κόπο και χρήμα! Ποιοί είμαστε εμείς να τους ζητάμε να παίζουν τσάμπα; Για την ψυχή της μάνας τους;
-
εδω δεν υπαρχει ξενο ροκ ,θα υπαρχει ελληνικο που αμφισβητηται αν υπηρξε ποτε?
οσο για το ροκ λαιφσταιλ.αυτο τι ειναι ?σεχ,ντραγκς και ροκ εν ρολ? παπαριες. αυτα ειναι διαφημιστικα κολπακια και βλακειες των πρεζομανων ροκσταρ.
και εγω ροκ θελω να ακουω αλλα αυτα τα new age rock που βγαζουν οι δισκογραφικες δεν μπορω να τα ακουσω
Αγαπημένο είδος μουσικής