-
Είναι 'fair' να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι. Το 'Έξω' είναι απλά ρατσιστικό.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Γιατί είναι fair να εισπνέω τον καπνό από τα φουγάρα τους;
Εξω!Ρε Σάββα, πάλι τα ίδια θα λέμε? Αν πάνω από το τραπέζι μου που βρίσκεται στον χωριστό χώρο για καπνίζοντες υπάρχει 'φυσούνα' εξαερισμού, δεν θα ρουφάς καπνό, ΚΑΘΟΛΟΥ.
Άλλη λύση: οι καπνιστές στον όροφο, οι μη καπνιστές στο ισόγειο.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι 'fair' να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι. Το 'Έξω' είναι απλά ρατσιστικό.Οπως το δεις...εγώ ως αντικαπνιστής το βρίσκω fair.
Αλήθεια δεν είναι καταχρηστικό να εισπνέω τον καπνό σου;
Σπύρο αυτά που λες απλά δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα και ποιός την πληρώνει;
ΕΓΩ ο ρατσιστής!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Οπως το δεις...εγώ ως αντικαπνιστής το βρίσκω fair.
ΕΓΩ ο ρατσιστής!
Και θα σου ξαναπω το ίδιο που έχω πει πάλι: κυνήγα τον μαγαζάτορα ρε Σάββα, όχι τον καπνιστή!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
βρίσκεις δίκαιο άνθρωποι που έχουν άλλες συνήθειες από σένα να τυγχάνουν χειρότερης αντιμετώπισης από σένα; Υπάρχει μονάχα ένας τρόπος να το δεις αυτό: πρόκειται εξ'ορισμού περί μισαλλοδοξίας.
Μισ-αλλο-δοξία = μίσος ή απέχθεια για τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις/συνήθειες από μας.
Είναι σα να λες ότι 'επειδή με ενοχλούν οι τσιγγάνοι να μην τους επιτρέπεται η είσοδος στις καφετέριες ως πελάτες'.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
βρίσκεις δίκαιο άνθρωποι που έχουν άλλες συνήθειες από σένα να τυγχάνουν χειρότερης αντιμετώπισης από σένα; Υπάρχει μονάχα ένας τρόπος να το δεις αυτό: πρόκειται εξ'ορισμού περί μισαλλοδοξίας.
Μισ-αλλο-δοξία = μίσος ή απέχθεια για τους ανθρώπους που έχουν διαφορετικές απόψεις/συνήθειες από μας.
Είναι σα να λες ότι 'επειδή με ενοχλούν οι τσιγγάνοι να μην τους επιτρέπεται η είσοδος στις καφετέριες ως πελάτες'.
Χμμμ...απλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!
Οι συνήθειες σου είναι επιβλαβείς για μένα. Και από την στιγμή που ενοχλούν το περίγυρό σου πρέπει να ξανα-σκεφτείς την στιγμή που θα ανάψεις ένα τσιγάρο.
[edit] αλλά τι λεώ εδώ δεν σέβεσαι την δική σου υγεία θα σεβαστείς του περίγυρου σου...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Χμμμ...απλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!Οι συνήθειες σου είναι επιβλαβείς για μένα. Και από την στιγμή που ενοχλούν το περίγυρό σου πρέπει να ξανα-σκεφτείς την στιγμή που θα ανάψεις ένα τσιγάρο.
Ευχαριστώ για τη νουθεσία, έχω χορτάσει από δαύτες.
Πώς ακριβώς θα ήταν επιβλαβής η συνήθειά μου για σένα αν ήμουν σε άλλο χώρο;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Χμμμ...απλά ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!
Οι συνήθειες σου είναι επιβλαβείς για μένα. Και από την στιγμή που ενοχλούν το περίγυρό σου πρέπει να ξανα-σκεφτείς την στιγμή που θα ανάψεις ένα τσιγάρο.
Ευχαριστώ για τη νουθεσία, έχω χορτάσει από δαύτες.
Πώς ακριβώς θα ήταν επιβλαβής η συνήθειά μου για σένα αν ήμουν σε άλλο χώρο;
Δεν σε νουθετώ...
Σε άλλο χώρο; Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις; Μιλάμε για Ελλάδα και όχι για ΗΠΑ!
Πέσμου σε παρακαλώ τηρούνται οι νόμοι για το θέμα του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο; ....
Εχω χορτάσει από προτάσεις...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
ΕΓΩ ο ρατσιστής!
Και θα σου ξαναπω το ίδιο που έχω πει πάλι: κυνήγα τον μαγαζάτορα ρε Σάββα, όχι τον καπνιστή!
Δε μου αρέσει το γεγονός ότι όλα τα μαγαζιά έχουν κάπνα, γιαυτό βγαίνω πλέον σπάνια το χειμώνα και μόνο σε επιλεγμένα μαγαζια (τα οποία επίσης έχουν κάπνα, αλλά λιγότερη).
Όσο fair είναι το να κηνυγάω το μαγαζάτορα τη μία φορά την εβδομάδα που βγαίνω, τόσο fair είναι το να υπάρχουν έστω και λίγα μαγαζιά στα οποία το κάπνισμα δε θα επιτρέπεται καθόλου, ή θα επιτρέπεται στο μπαλκόνι.
Αν θεωρείτε ότι αυτό είναι ρατσιστικό, μπορείτε να πάτε σε άλλα μαγαζιά (υπάρχουν ένα σωρό), ή να κυνηγήσετε εσείς το μαγαζάτορα.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Σε άλλο χώρο; Το άλλο με τον τοτό το ξέρεις; Μιλάμε για Ελλάδα και όχι για ΗΠΑ!Και γι'αυτό φταίω εγώ;
Πέσμου σε παρακαλώ τηρούνται οι νόμοι για το θέμα του καπνίσματος σε δημόσιο χώρο; ....
Εγώ τους τηρώ πάντως, δεν καπνίζω εκεί που απαγορεύεται. Άρα την υποχρέωσή μου απέναντι στο νόμο την εκπληρώ οπότε δικαιούμαι να απαιτώ ισότιμη αντιμετώπιση, έτσι λέει το σύνταγμα. Αν κρίνεις ότι κάποιος δεν τηρεί το γράμμα ή το πνεύμα του νόμου πρέπει να στραφείς εναντίον εκείνου και όχι εναντίον εμένα επειδή είμαι πιο εύκολος στόχος.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Όσο fair είναι το να κηνυγάω το μαγαζάτορα τη μία φορά την εβδομάδα που βγαίνω, τόσο fair είναι το να υπάρχουν έστω και λίγα μαγαζιά στα οποία το κάπνισμα δε θα επιτρέπεται καθόλου, ή θα επιτρέπεται στο μπαλκόνι.Αν θεωρείτε ότι αυτό είναι ρατσιστικό, μπορείτε να πάτε σε άλλα μαγαζιά (υπάρχουν ένα σωρό), ή να κυνηγήσετε εσείς το μαγαζάτορα.
Αντί να κοιτάμε ο καθένας την πάρτη του το σωστό είναι να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια κοινά αποδεκτή λύση, η οποία είναι η προφανής.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όσο fair είναι το να κηνυγάω το μαγαζάτορα τη μία φορά την εβδομάδα που βγαίνω, τόσο fair είναι το να υπάρχουν έστω και λίγα μαγαζιά στα οποία το κάπνισμα δε θα επιτρέπεται καθόλου, ή θα επιτρέπεται στο μπαλκόνι.
Αν θεωρείτε ότι αυτό είναι ρατσιστικό, μπορείτε να πάτε σε άλλα μαγαζιά (υπάρχουν ένα σωρό), ή να κυνηγήσετε εσείς το μαγαζάτορα.
Αντί να κοιτάμε ο καθένας την πάρτη του το σωστό είναι να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια κοινά αποδεκτή λύση, η οποία είναι η προφανής.
Αυτός είναι και ο στόχος της νομοθεσίας, η οποία έχει πολλά προβλήματα στην εφαρμογή της, όπως εύκολα διαπιστώνεται. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η νομοθεσία απαιτεί χωριστούς χώρους για καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, γεγονός όμως που δεν αποτρέπει την κάπνα από το να διαχέεται παντού.
Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα μαγαζιά-τεκέδες (απλά δεν πηγαίνω σε αυτά), αρκεί να υπάρχουν και μαγαζιά που δεν θα είναι τεκέδες. Όμως ενώ το 90% των μαγαζιών είναι τεκέδες εσείς διαμαρτύρεστε γιατί άνοιξε ένα μαγαζί όπου δεν επιτρέπεται το κάπνισμα.
Όσο για το σχόλιο περί 'ρατσιστικού', μάλλον ζούμε σε άλλο κόσμο. Γιατί εγώ σε όλα τα μαγαζιά βλέπω οι θέσεις των καπνιστών να είναι μπροστά, δίπλα στα παράθυρα, εκεί που έχει την καλή θέα, ενώ οι θέσεις των μή καπνιστών είναι χωμένες κάπου στο βάθος, δίπλα στην τουαλέτα, σε κανένα πατάρι κλπ. Και δεν είπε κανείς ότι είναι ρατσιστικό στο 90% των μαγαζιών οι μη καπνίζοντες να έχουν τις κακές θέσεις (και τη διαχεόμενη κάπνα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Αλλά αν στο 10% των μαγαζιών οι καπνιστές έχουν τις κακές θέσεις τότε βέβαια, είναι ρατσιστικό.
-
Κι εγώ δεν έχω πρόβλημα με μαγαζιά που δεν έχουν χώρους καπνιστών αλλά άλλο αυτό και άλλο να είναι ο χώρος καπνιστών το μπαλκόνι το χειμώνα. Αυτό είναι διάκριση. Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τα Starbucks, εγώ δεν πάω εκεί, διαμαρτηρηθήκαμε όταν ο elteo είναι ότι είναι 'fair' να κάθονται οι καπνιστές έξω το χειμώνα. Εκ μέρους των Starbucks αυτό μου φαίνεται υποκριτικό (αλλά μεγειά τους) και εκ μέρους του elteo φαίνεται ότι κοιτάζει την πάρτη του με το να το επικροτεί. Άμα το λέει και 'fair' κιόλας τότε είναι και ρατσιστικό και εξήγησα τους λόγους, τους οποίους δεν τους αντέκρουσε κανείς ακόμα.
Επίσης έχω δει και μαγαζιά να έχουν στις καλές θέσεις τους μη-καπνιστές. Κάποτε το είχε κάνει το Zeppelin, απαγορεύοντας το κάπνισμα στο χώρο που έχει παράθυρα με θέα (γι'αυτήν πάει κανείς σε αυτό το μαγαζί) και επιτρέποντάς το στον εσωτερικό χώρο που δεν έχει παράθυρα. Το αποτέλεσμα ήταν ο έξω χώρος να είναι μισοάδειος και ο μέσα τίγκα. Τον επόμενο χρόνο επιτράπηκε το κάπνισμα σε μεγάλο μέρος του έξω χώρου (του καλού) και το ένα τρίτον περίπου αυτού έγινε χώρος μη-καπνιστών.
-
Στα εστιατόρια πρέπει να απαγορευθεί το κάπνισμα. Να βγαίνετε έξω αν θέλετε να καπνίζετε, όταν τρώνε δεν καπνίζουν.
Από την άλλη μεριά τα μπαρ και οι καφετερίες είναι μέρη που πάει κάποιος (και) για να καπνίσει. Αν δεν καπνίζεις εκεί που θα καπνίσεις, στο βουνό; Να ελέγχεται η ποιότητα του αέρα στα μπαρ και στα άλλα νυκτερινά μαγαζιά με ειδικούς ανιχνευτές καπνού και να τους παίρνουν την άδεια αν δεν έχουν καλό εξαερισμό. Αλλά εκεί το κάπνισμα να επιτρέπεται.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στα εστιατόρια πρέπει να απαγορευθεί το κάπνισμα. Να βγαίνετε έξω αν θέλετε να καπνίζετε, όταν τρώνε δεν καπνίζουν.Από την άλλη μεριά τα μπαρ και οι καφετερίες είναι μέρη που πάει κάποιος (και) για να καπνίσει. Αν δεν καπνίζεις εκεί που θα καπνίσεις, στο βουνό; Να ελέγχεται η ποιότητα του αέρα στα μπαρ και στα άλλα νυκτερινά μαγαζιά με ειδικούς ανιχνευτές καπνού και να τους παίρνουν την άδεια αν δεν έχουν καλό εξαερισμό. Αλλά εκεί το κάπνισμα να επιτρέπεται.
Ο καπνιστής θεωρεί 'απαραίτητο' ένα τσιγάρο μετά το φαγητό του, χωρίς φυσικά να βγαίνει έξω. Τι θα πει 'να βγαίνουν έξω'???
ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣΤΑ. Θα το πω για εκατομμυριοστή φορά: ΤΕΧΝΙΚΑ, γίνεται χωρίς να ενοχλείται κανείς.-
-
Εγώ ρε παιδιά, γιατί νοιώθω περιθωριοποιημένος όπου και να πάω; Λες και οι μη-καπνιστές είναι λεπροί. Και αυτά περί θέσεων μη καπνιστών είναι τρίχες από αυγά. Αν το μαγαζί είναι τίγκα στον καπνό, λέτε να μην πάει και στις θέσεις μη καπνιστών;
Στη δουλειά μου, που είναι δημόσιος χώρος, κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται. Ε, επειδή δεν έχω διάθεση για καυγάδες, δεν το έχω απαγορεύσει στο γραφείο μέσα. Είναι ένας μεγάλος χώρος και προσπαθούμε να ισορροπούμε ανάμεσα στο να μη με ενοχλούν και να καπνίζουν μακριά μου. Αλλά τώρα με το χειμώνα, όλος ο καπνός πάει στα 3 σημεία που η θερμοκρασία είναι πιο ψηλά. Έτσι, απ' όλο την αίθουσα, 3 σημεία έχουν καπνό, ένα απ' αυτά είναι και το δικό μου. Βλέπετε, ο καπνός δεν βλέπει τα No smoking που έχω βάλει!
Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι όλη μέρα, όπου και να πάω μυρίζω καπνό! Κακά τα ψέματα, δεχτείτε το οι καπνιστές, μας υποχρεώνετε να καπνίζουμε σε κάθε χώρο, θέλουμε-δεν θέλουμε. Ακόμα και για καφέ να πάω, αν καπνίζει κάποιος απ' την παρέα, θα κάτσουμε σε χώρο όπου μπορεί να το κάνει! Άρα, τρίχες χώροι για μη-καπνίζοντες υπάρχουν.
Εγώ θεωρώ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ καπνιστής δεν με έχει σεβαστεί ποτέ!
Και λέω σε όλους: Αν εγώ ΚΛΑΝΩ εκεί που κάθεσαι, θα σου αρέσει; Εμένα γιατί να μου αρέσει το τσιγάρο σου; Θα κάτσεις δίπλα μου αν ΚΛΑΝΩ;;; Εγώ γιατί να κάτσω δίπλα σου όταν καπνίζεις;
Ναι, ξέρω ότι θα αντιδράσετε, αλλά εγώ έτσι νοιώθω! Στο περιθώριο, λες και είμαι λεπρός!!! Και άμα πω και κάτι, με περνάνε για μαλάκα! Ε, εγώ να δείτε για τι τους περνάω...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε για τα Starbucks, εγώ δεν πάω εκείΟι ανθρωποι των Starbucks μας περνανε για πολυ μ@λ@κες!
Ξερεις τι μου απαντησαν οταν τους ρωτησα γιατι δεν εχουν χωρο καπνιστων? 'Για να μην χαλαει το αρωμα του καφε απο τη μυρωδια του καπνου'Ποιο αρωμα του καφε ρε κ@ρ@αγκιοζηδες?
Που δεν εχετε ιδεα τι ειναι εσπρεσο και πουλατε ολες αυτες τις αμερικανο-αηδιες, με σιροπια καραμελα, σιροπια φουντουκι κλπ κλπ κλπ μπας και αποκτησει γευση και αρωμα αυτο το σαχλο ροφημα που παρασκευαζουν οι μηχανες σας???
Που πουλατε μονο νερο Evian 1€ τα 500ml!!!!
Που, που που που..... (Αντε μην παρω φορα τωρα)Εγω φιλε μου εκει που δε με σεβονται, δε παω...
ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Εγώ ρε παιδιά, γιατί νοιώθω περιθωριοποιημένος όπου και να πάω; Λες και οι μη-καπνιστές είναι λεπροί. Και αυτά περί θέσεων μη καπνιστών είναι τρίχες από αυγά. Αν το μαγαζί είναι τίγκα στον καπνό, λέτε να μην πάει και στις θέσεις μη καπνιστών;Στη δουλειά μου, που είναι δημόσιος χώρος, κανονικά θα έπρεπε να απαγορεύεται. Ε, επειδή δεν έχω διάθεση για καυγάδες, δεν το έχω απαγορεύσει στο γραφείο μέσα. Είναι ένας μεγάλος χώρος και προσπαθούμε να ισορροπούμε ανάμεσα στο να μη με ενοχλούν και να καπνίζουν μακριά μου. Αλλά τώρα με το χειμώνα, όλος ο καπνός πάει στα 3 σημεία που η θερμοκρασία είναι πιο ψηλά. Έτσι, απ' όλο την αίθουσα, 3 σημεία έχουν καπνό, ένα απ' αυτά είναι και το δικό μου. Βλέπετε, ο καπνός δεν βλέπει τα No smoking που έχω βάλει!
Το ζήτημα λοιπόν είναι ότι όλη μέρα, όπου και να πάω μυρίζω καπνό! Κακά τα ψέματα, δεχτείτε το οι καπνιστές, μας υποχρεώνετε να καπνίζουμε σε κάθε χώρο, θέλουμε-δεν θέλουμε. Ακόμα και για καφέ να πάω, αν καπνίζει κάποιος απ' την παρέα, θα κάτσουμε σε χώρο όπου μπορεί να το κάνει! Άρα, τρίχες χώροι για μη-καπνίζοντες υπάρχουν.
Εγώ θεωρώ ότι ΚΑΝΕΝΑΣ καπνιστής δεν με έχει σεβαστεί ποτέ!
Και λέω σε όλους: Αν εγώ ΚΛΑΝΩ εκεί που κάθεσαι, θα σου αρέσει; Εμένα γιατί να μου αρέσει το τσιγάρο σου; Θα κάτσεις δίπλα μου αν ΚΛΑΝΩ;;; Εγώ γιατί να κάτσω δίπλα σου όταν καπνίζεις;
Ναι, ξέρω ότι θα αντιδράσετε, αλλά εγώ έτσι νοιώθω! Στο περιθώριο, λες και είμαι λεπρός!!! Και άμα πω και κάτι, με περνάνε για μαλάκα! Ε, εγώ να δείτε για τι τους περνάω...
δεν φταίνε οι καπνιστές, αλλά το ότι ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ το κάπνισμα σε κλειστό χώρο εργασίας!
στο γραφείο που είμαι τώρα καπνίζει ένας και βγαίνει έξω στο διάδρμο. Σε πολλές εταιρείες που έχω πάει υπάρχουν ειδικοί χώροι. Στην προηγούμενη που ήμουν και κάπνιζα πήγαινα στην κουζίνα.
Κι εγώ δεν έχω καμία όρεξη να μυρίζω εξατμίσεις που καίνε λάδια και κάγκουρες με βγαλμένους καταλύτες, αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ
-
-Στα μαγαζιά τεκέδες ούτε πολλοί καπνιστές δεν αντέχουν. Όταν το bar εστιατόριο, καφετέρια γίνει ντουμάνι δεν αντέχεται γενικότερα. Καπνιστής ή μη.
Δυστυχώς κανείς στην Ελλάδα δεν ρίχνει λεφτά για σωστό εξαερισμό εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι 'fair' να υπάρχουν ξεχωριστοί χώροι. Το 'Έξω' είναι απλά ρατσιστικό.Ρατσισμός θα ήταν αν γενικά απαγορευότανε η είσοδος στους καπνιστές..
Εμείς δε λέμε να μην μπαίνουν οι καπνιστές στις καφετέριες,απλά να μην καπνίζουν,άρα που βλέπεις τον ρατσισμό;
Πιστεύω οτι η απαίτηση σας να υπάρχει πάντα χώρος καπνιστών είναι εγωιστική...
Π.χ.Εγώ μπορεί να έχω την κακή συνήθεια να κλάνω.Θα σας άρεσε να το κάνω μπροστά σας; Ή αν μαζευόμασταν πολλοί με την ίδια συνήθεια θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε ειδικούς χώρους για να κλάνουμε ελεύθερα;
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ