-
147!
Σαφώς ομορφότερη από το «ψυγείο»...
Son i promise you a dream car...
-
ε λοιπον θα κανω κατι φαιδρο, κατι ανηθικο, κατι εξτραβαγκαντ!!!
θα ψηφισω αστρα τελικα!
μπορει σαν αισθηση να μην ειναι αλφα, αλλα σε ντιζαιν δε παει πισω (το διπορτο) και μου αρεσει...
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Pistepse me, twra pou eimoun Salonika kai bgika 2 fores me tous symforoumistes, to onoma Alfisti synodeuotan apo gnwsti elliniki brisia.
Exoun barethei na blepoun to idio kolimeno attitude apo merikous 'Alfisti':
Εάν κατάλαβες ότι χαρακτηρίσαμε όλους τούς Αλφίστι μέ αυτήν τήν βρισιά,κάνεις λάθος Νίκο.
Τό ότι κάποιοι αλφίστι τήν εισέπραξαν,είναι η αλήθεια.
Αυτά,γιά τήν αποφυγή παρεξηγήσεων.@Αδης:
καλά ρε αδη,ντρέπεσαι γιά τό γούστο σου πού σού αρέσει τό όπελ ρε;
Κοίτα ρε πόσο μπορεί να επηρεαστεί κάποιος από τό φόρουμ.Η δική μου επιλογή,θα ήταν η 147 πρό-λίφτινγκ (λόγω εμφάνισης ΚΑΙ ΜΟΝΟ). ή τό όπελ άν μιλάμε γιά τήν 147 μετά-λίφτινγκ,καί πάλι με τό ίδιο κριτήριο.
Δέν οδήγησα κανένα από τά δύο δυστυχώς. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Pistepse me, twra pou eimoun Salonika kai bgika 2 fores me tous symforoumistes, to onoma Alfisti synodeuotan apo gnwsti elliniki brisia.
Εάν κατάλαβες ότι χαρακτηρίσαμε όλους τούς Αλφίστι μέ αυτήν τήν βρισιά,κάνεις λάθος Νίκο.
Αυτά,γιά τήν αποφυγή παρεξηγήσεων.'Για την αποφυγή παρεξηγήσεων' βρείτε επιτέλους έναν άλλον όρο από το 'Alfisti' για να χαρακτηρίζετε αυτούς που βρίσατε. Ο όρος 'Alfisti' σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και τον καταχράζεστε, δίνοντας λαβές για παρεξηγήσεις και έδαφος στους κακεντρεχείς που βρίσκουν ευκαιρία να βρίσουν όλους τους (πραγματικούς) Alfisti.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
'Για την αποφυγή παρεξηγήσεων' βρείτε επιτέλους έναν άλλον όρο από το 'Alfisti' για να χαρακτηρίζετε αυτούς που βρίσατε. Ο όρος 'Alfisti' σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και τον καταχράζεστε, δίνοντας λαβές για παρεξηγήσεις και έδαφος στους κακεντρεχείς που βρίσκουν ευκαιρία να βρίσουν όλους τους (πραγματικούς) Alfisti.
Εξηγήθηκα κιόλας,καί πάλι έγινε παρεξήγηση.
Κανένας δέν μίλησε γιά τούς 'αλφίστι',αλλά γιά τό ότι οι συγκεκριμένοι τυχαίνει να είναι 'αλφίστι'.
Καλύτερα τώρα;Καί στόν ίδιο τόνο:
Σταματήστε πλέον να θεωρείται τούς εαυτούς σας σάν 'κέντρο του κόσμου' ή κάτι τέτοιο.ΔΕΝ ασχολείται όλος ο πλανήτης μέ τούς αλφίστι ούτε καί με τούς 'αλφίστι'.
Η νοοτροπία αυτή,μόνο αφορμή γιά 'καυγάδες' δίνει. -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
'Για την αποφυγή παρεξηγήσεων' βρείτε επιτέλους έναν άλλον όρο από το 'Alfisti' για να χαρακτηρίζετε αυτούς που βρίσατε. Ο όρος 'Alfisti' σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και τον καταχράζεστε, δίνοντας λαβές για παρεξηγήσεις και έδαφος στους κακεντρεχείς που βρίσκουν ευκαιρία να βρίσουν όλους τους (πραγματικούς) Alfisti.
Εξηγήθηκα κιόλας,καί πάλι έγινε παρεξήγηση.
Κανένας δέν μίλησε γιά τούς 'αλφίστι',αλλά γιά τό ότι οι συγκεκριμένοι τυχαίνει να είναι 'αλφίστι'.
Καλύτερα τώρα;Καί στόν ίδιο τόνο:
Σταματήστε πλέον να θεωρείται τούς εαυτούς σας σάν 'κέντρο του κόσμου' ή κάτι τέτοιο.ΔΕΝ ασχολείται όλος ο πλανήτης μέ τούς αλφίστι ούτε καί με τούς 'αλφίστι'.
Η νοοτροπία αυτή,μόνο αφορμή γιά 'καυγάδες' δίνει.Νόμιζα πως σε ήξερα καλύτερα. Λυπάμαι...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Νόμιζα πως σε ήξερα καλύτερα. Λυπάμαι...Δέν καταλαβα ρε Κώστα.Γιατί λυπάσαι ακριβώς;
Τί ακριβώς νόμιζες ότι ήξερες γιά μένα;Σού τό είχα δώσει εγώ να τό καταλάβεις,καί μετα σε απογοήτευσα; -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
@Αδης:
καλά ρε αδη,ντρέπεσαι γιά τό γούστο σου πού σού αρέσει τό όπελ ρε;
Κοίτα ρε πόσο μπορεί να επηρεαστεί κάποιος από τό φόρουμ.Η δική μου επιλογή,θα ήταν η 147 πρό-λίφτινγκ (λόγω εμφάνισης ΚΑΙ ΜΟΝΟ). ή τό όπελ άν μιλάμε γιά τήν 147 μετά-λίφτινγκ,καί πάλι με τό ίδιο κριτήριο.
Δέν οδήγησα κανένα από τά δύο δυστυχώς.φυσικα οχι hunter! επηρεαζομαι απο το φορουμ μονο σε οτι αφορα επιπλεον πληροφοριες, οχι σε θεματα γουστου...
απλως η οπελ εκανε ενα πολυ καλο σχεδιασμο του διπορτου αστρα και της αξιζουν τα ευσημα...τα υπολοιπα μοντελα της γενικα δε μ'εκφραζουν...
φαντασου οτι εφτασε να συγκρινεται σε ντιζαιν με την αλφα 147...
για τα υπολοιπα χαλατε το θρεντ του παιδιου με τη γνωστη διαμαχη που εμπλουτιστηκε απο τον lotusnick με ενα πολυ 'χρησιμο' στοιχειο που παρεθεσε...
-
Δυστυχώς ή ευτυχώς Alfisti δεν είναι οι κύριοι που χλευάζετε.
Θα μπορούσατε να τους χαρακτηρίζατε ΝΕΟ-Αλφίστι ή δεν ξέρω κι εγώ τι.Alfisti δεν σημαίνει ότι απαραίτητα πρέπει να είσαι κάτοχος Alfa Romeo αλλά ιδεολόγος, ρομαντικός, οδηγός, σικ, Κύριος, κ.α.
Προσωπικά όποιος λέει Alfisti και κατακρίνει για εμένα είναι πρώτα απόλλα ''αδιάβαστος''.
Δεν ξέρει καν τι σημαίνει αυτός ο όρος.
Για αυτόν είναι κάτι όπως ο Ibizakias ή Rallάκιας ή Lotusάκιας.
Παλί καλά δεν είναι έτσι.
Οι γνώρίζοντες θα συμφωνήσουν και οι άσχετοι θα κράξουν....
-
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Θα μπορούσατε να τους χαρακτηρίζατε ΝΕΟ-Αλφίστι ή δεν ξέρω κι εγώ τι.Alfisti δεν σημαίνει ότι απαραίτητα πρέπει να είσαι κάτοχος Alfa Romeo αλλά ιδεολόγος, ρομαντικός, οδηγός, σικ, Κύριος, κ.α.
Προσωπικά όποιος λέει Alfisti και κατακρίνει για εμένα είναι πρώτα απόλλα ''αδιάβαστος''.
Ρε Φελλέα,να πώ άλλη μία φορά,ότι δέν υπήρξε καμμία αναφορά γενικά πρός τούς 'αλφίστι' (όποιος με 'ξέρει',θά γνωρίζει ότι με τρελαίνει τό 'τσουβάλιασμα' τών οποιονδήποτε ανθρώπων),καί αυτό ξεκαθαρίζω.Οτι ο Νίκος τό έδωσε να εννοηθεί διαφορετικά.
Αυτά καί τέλος.
Οποιος θέλει,τό συζητάει μαζί μου εκτός φόρουμ -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Ρε Φελλέα,να πώ άλλη μία φορά,ότι δέν υπήρξε καμμία αναφορά γενικά πρός τούς 'αλφίστι' (όποιος με 'ξέρει',θά γνωρίζει ότι με τρελαίνει τό 'τσουβάλιασμα' τών οποιονδήποτε ανθρώπων),καί αυτό ξεκαθαρίζω.Οτι ο Νίκος τό έδωσε να εννοηθεί διαφορετικά.
Αυτά καί τέλος.
Οποιος θέλει,τό συζητάει μαζί μου εκτός φόρουμOk, γιατί έγω έτσι το καταλάβα -στράβα-
Τώρα εξηγήθηκες χαλλλάρωσα -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αυτά,γιά τήν αποφυγή παρεξηγήσεων.Sorry Andrea.
Den enoousa oti Alfistis= Brisia
Aplos oti merikoi kolimares xalane tin piatsa.
To opoio to blepeis se dialogous (internetikous H mi) na fernei kako onoma stous Alfisti.
Diabase arketa topic at the moment pou exoun xalasei apo 'merikous' kai des kai tis arnitikes apantiseis pou pairnoun(merikes fores kai adikaiologites)Stin Salonika kai alloi tin ysepraksan kai einai logiko kathos syzitousame gia to Forum.
Alla kaneis san ton Popolaro (hello John) kai ta gonatakia tou -
Ο χρήστης felleas έγραψε:
Αυτά καί τέλος.
Οποιος θέλει,τό συζητάει μαζί μου εκτός φόρουμOk, γιατί έγω έτσι το καταλάβα -στράβα-
Τώρα εξηγήθηκες χαλλλάρωσαTo lathos eitan diko mou pou xreisimopieisa ton oro 'Alfitsi' estw kai me eisagogika.
Alla Timo etsi auto apokalounte autoi kai dystyxos exei kosmo pou sas bazei olous sto idio tsoubali.Egw eimai tyxeros na se kserw apo tis epoxes pou den eixame kan diploma, kai kserw apo esena ti tha pei Alfisti (giati egw mono to sima tis Alfa eiksera )
Oso gia ton Andrea, einai o pio Kyrios apo ola ta aksiologa paidia tou Forum pou exo gnwrisei.
Sorry guys gia ena akomi off-topic
-
Αν το άστρα δεν είναι monday-car, τότε επιλέγω αυτό λόγω ηλικίας + εγγύησης.
Την 147 την φοβάμαι επειδή έχει τύχει να ακούσω πολλές φορές να κάνουν σαν diesel. Αυτό μάλιστα έχει συμβεί και στην 147 του κολλητού μου.
Τα πιθανά προβλήματα του Astra δεν τα γνωρίζω, αν ξέρει κάποιος μπορεί να τα επισημάνει.
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Έχει δίκιο και ο Νικόλας και ο Κυνηγός.Thanks mate.
Alloste eisoun kai esy paroun paron sta fagita kai sta pota kai ksereis oti den genikeusame ton oro.Το θέμα είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά πόσο κακό κάνουν και αντί να προσπαθείτε να τους βάλετε σε 'τάξη' κάθεστε και τη λέτε στους άλλους (που εν μέρει έχουν δίκιο και το γνωρίζετε και αυτό).
Fobame oti exeis dikio, kai edw einai to zoumi...
-
Kai gia na poume kati pano sto topic, psifisa Astra.
Einai ena nearly new car, neas sxediasis, se sygrisei me ena 3etias pou bgike stin paragwgi prin 5-6 (I think) xronia.
Den fobame tin piotita kataskeuhs tis Alfa alla ena amaxi 3etias einai perisoterro kourasmeno kai tha apetisei perisotera apo ena 8minon.
San emfanisei brisko to 3porto Astra pio moderno kai omorfo.
Episis tha perimena to Astra na einai mprosta se arketous tomeis logo sxediastikis ilikias.
H Alfa exei kalytero intrerior kai moter alla oxi se bathmo pou na me kanoun na ksexaso ta pleonektimata tou Astra. -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Αν το άστρα δεν είναι monday-car, τότε επιλέγω αυτό λόγω ηλικίας + εγγύησης.Την 147 την φοβάμαι επειδή έχει τύχει να ακούσω πολλές φορές να κάνουν σαν diesel. Αυτό μάλιστα έχει συμβεί και στην 147 του κολλητού μου.
Τα πιθανά προβλήματα του Astra δεν τα γνωρίζω, αν ξέρει κάποιος μπορεί να τα επισημάνει.
Αυτό είναι ο μεταβλητός νομίζω. Αλλάζεται στα πλαίσια της εγγύησης και το ανταλλακτικό κρατάει μετά, το έχουν βελτιώσει. Οι f/l 147 δεν πρέπει να παρουσίαζαν καν αυτό το πρόβλημα.
-
Η alfa μπορεί να κατηγοριθεί για πόλλα πράγματα, σίγουρα όμως όχι για το desing της. Το OPEL είναι πόλυ χοντροκομένο.Γενικός τα καινούργια opel (για να μην πω τα περισσοτερα) είναι κακάσχημα.άραγε για να μην τα ματιάζουν?
-
Φίλε baz, η σύγκριση είναι ΙΜΟ λίγο άτοπη.. Εξηγούμαι:
-
Αν το πάρεις ηλικιακά, χωρίς δεύτερη σκέψη το Άστρα. Είναι μια 'γενιά' μπροστά από την 147, και το λέω σαν αίσθηση που θα αποκομίζεις μέσα στο κάθε αυτοκίνητο.
-
Αν το εξετάσεις από οδική συμπεριφορά και επιδόσεις, χωρίς δεύτερη σκέψη η 147. Απλά, καμία σχέση.
-
Αν το εξετάσεις από χρηματική αξία, τότε πάλι το Άστρα. Όταν θα φτάσεις να το πουλήσεις σε τρίτο χέρι, το ότι είναι Άστρα θα μετρήσει πολύ.. (γενικώς, τα Άστρα πουλάνε καλά).
Το γεγονός όμως ότι το Άστρα πωλείται τόσο 'φρέσκο', μου δημιουργεί πολλές υποψίες.. γιατί να το πουλάει στο 8-μηνο;; Τόσο τον απογοήτευσε το αυτοκίνητο πια; Το διάλεξε τόσο βιαστικά; Ή έχει βγει monday car, και βαρέθηκε να είναι στο συνεργείο κάθε τρεις και λίγο; Ή - ακόμα χειρότερα - το αυτοκίνητο έφαγε κανένα γερό τράκο και το σπρώχνει τώρα γρήγορα-γρήγορα για να πάρει κάποια χρήματα πίσω;;
Συμπέρασμα: Αν καταλήξεις στο Άστρα, κάνε έναν πολύ καλό έλεγχο! Πήγαινε σε δικό σου φανοποιό ή συνεργείο (ακόμα και άσχετης μάρκας) και πες τους να το κοιτάξουν καλά.
-
-
Ο χρήστης lotusnick έγραψε:
Έχει δίκιο και ο Νικόλας και ο Κυνηγός.
Thanks mate.
Alloste eisoun kai esy paroun paron sta fagita kai sta pota kai ksereis oti den genikeusame ton oro.Το θέμα είναι ότι γνωρίζετε πολύ καλά πόσο κακό κάνουν και αντί να προσπαθείτε να τους βάλετε σε 'τάξη' κάθεστε και τη λέτε στους άλλους (που εν μέρει έχουν δίκιο και το γνωρίζετε και αυτό).
Fobame oti exeis dikio, kai edw einai to zoumi...
Τό ζουμί Νίκο,είναι ότι κάποιοι θέλουν να κάνουν φασαρία γιά τό τίποτα.
Τό έχουνε ανάγκη φαίνεται.
Οποιοδήποτε πού δέν είναι 'μαζί τους',είναι υποχρεωτικά 'εναντίον τους'.
Οποιοσδήποτε χρησιμοποιήσει τόν όρο 'αλφίστι' (καί γιά οποιονδήποτε λόγο) θα κατακεραυνωθεί,καί τό έχουμε δεί κατ'επανάληψη να συμβαίνει.
Αρκεί η απλή αναφορά τού ονόματος.
opel astra gtc ή alfa romeo 147?