-
Χρειάζεσαι μόνο ένα καλώδιο καλής ποιότητας που να ξεκινάει από τον ενισχυτή και να καταλήγει στο line-in της κάρτας ήχου σου (τύπου mini-jack).
Επίσης ένα πρόγραμμα ηχογράφησης. Υπάρχουν αρκετά (μέχρι και τα Windows έχουν δικό τους), αλλά κυκλοφορούν αρκετά καλύτερα που συχνά ενσωματώνουν ρυθμίσεις για μείωση του θορύβου και των γρατζουνισμάτων της αναπαραγωγής ήχου από το πικάπ. Πχ:
http://www.mp3do.com/soundrecorder.html -
Ευχαριστω πολυ αγαπητε manosk.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πριν από κάτι ώρες κόλλησε για πολλοστή φορά τοmodem 520i του connex, και αναγκάστηκα να κάνω reset με ότι αυτό συνεπάγεται (χάνει όλες τις πληροφορίες και πρέπει να του περάσεις από την αρχή τα πάντα).
Το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι για μια ώρα δεν με άφηνε να μπω στο μενού της συσκευής μέσω του explorer για να βάλω τα σωστά DNS και passwords...
Κάτι μου θυμίζει αυτό που περιγράφεις!
Όταν ήμουν στην Αγγλία είχα πάρει ένα ηλίθιο μόντεμ της BT. Αυτό το μόντεμ είχε το πρόβλημα οτι μετά απο περίπου 1 μέρα συνεχούς λειτουργείας κόλλαγε. Και όπως το δικό σου, άμα κόλλαγε μετά δεν ξεκόλαγε για αρκετή ώρα.
Μια μέρα που είχε κολήσει το έπιασα στα χέρια μου και είδα οτι απο το κάτω μέρος ήταν καυτό! Τελικά το πρόβλημα ήταν η υπερθέρμανση. Απο τότε έβαλα το μόντεμ να κάθεται όρθιο, ωστε το κάτω μέρος του να είναι στον αέρα και δεν ξανακόλησε ποτέ.
-
Και στο ιντρακομ το προβλημα ειναι 99% υπερθερμανση...
εχω ενα jetspeed500i και το προβλημα του ηταν ακριβως αυτο...Παντως το conn-x δεν ερχεται με συγκεκριμενο modem, επιλεγεις οποιο θελεις...
απο αυτα που δινει τωρα καλυτερο ειναι μαλλον το 530 alcatel... -
παιδες γνωριζει κανεις κανα convertor για mp3,wav,wma κτλ κτλ και που μπορω να το βρω χωρις να μπλεξω σε κυκεωνα site και bad links...?
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
παιδες γνωριζει κανεις κανα convertor για mp3,wav,wma κτλ κτλ και που μπορω να το βρω χωρις να μπλεξω σε κυκεωνα site και bad links...?Media player της Microsoft, στην εκδοση 10!
Επισης το Nero εχει converter -
Παίδες, όσοι έχετε Jetspeed modem/router έχετε εγκαταστήσει το τελευταίο firmware απο το site της Intracom?
Πάντως εγώ τέτοια κολλήματα δεν τρώω... (με JS500 PSTN).
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
βάλτε Linux ή αγοράστε Mac
το 90% τωχ χρηστών -με στοιχειώδη νοημοσύνη- δεν θα δυσκολευτεί στην προσαρμογή και θα μπορεί να κάνει τα ίδια που κανει με windows
(Εγώ μάλλον ανήκω στο υπόλοιπο 10%)
Βασικά, παρόλο που θα ήθελα να δοκιμάσω το Linux, δεν ξέρω από που να αρχίσω. Δηλαδή, από που να το κατεβάσω, τι πρέπει να μάθω, κτλ.
Επίσης, με ανησυχεί πιθανή ασυμβατότητα των προγραμμάτων που έχω στον υπολογιστή μου, καθώς και ενδεχόμενη μη υποστήριξη των οδηγών των περιφερειακών μου. Ίσως οι φόβοι μου να είναι αβάσιμοι, αλλά, αν είναι κανείς εντελώς άσχετος όπως εγώ…
Κι εγώ στο ίδιο 10% μάλλον... Κατάφερα να στήσω το pc με Linux, αλλά τίποτα παραπάνω... Ούτε καν στο ιντερνετ δεν μπόρεσα να μπω... Άσε που μετά αναρωτιέμαι για ποιο λόγο το έχω κάνει; Ούτε αισθητά πιο ελαφρύ είναι, ούτε τίποτα. Άσε που πρέπει να ψάχνω τα σπασμένα μου προγράμματα απ' την αρχή για το νέο λειτουργικό... Και ΑΝ θα τα βρω όλα!
Καλά είναι και τα Windows για εμάς τους μη hard-core κομπιουτεράδες!
Άλλος ένας του 10%...
Και αυτό παρά τις εκατοντάδες ώρες ενασχόλησης με τα λίνουξ λόγω σχολής!! (πολλές εφαρμογές τρέχουν μόνο σε λίνουξ, οπότε τα μηχανήματα έχουν και τα δύο λειτουργικά συστήματα...)
Και για να μην μακρυγορούμε:
Το 90% των φίλων και φιλενάδων μας θα καταφέρει να σετάρει τον ντράιβερ του flash memory reader, να κάνει mount την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής, να τραβήξει τα αρχεία σε άλλο φάκελο (το ΜΟΝΟ εύκολο), και μετά να τα γράψει σε δισκάκι να τα κρατήσει με τρόπο που μόνο εύκολος δεν είναι;Πού να θέλει να σετάρει και τον εκτυπωτή και να εκτυπώσει φωτογραφίες!!!
Και μιλάω για μια δουλειά που οι περισσότεροι κάνουν ανά εβδομάδα με windows απλά σφηνώνοντας την κάρτα στην θύρα και τραβώντας τα αρχεία σε ένα CD...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Μου ξαναλέει κάποιος τι κάνουμε για να 'περάσουμε' το authentication για το Windows Update?
Για πειρατικά windows εννοείς?
Εεε...χμμμ....ναι!
Ο τρόμος των λίνουξ στα freeware λειτουργικά!!
-
Ερωτηση : Γιατι δεν μπορω να κατεβασω ευκολα απο το mininova.com τα torrents; Στο προγραμματακι για torrents συνηθως κατεβαζω με 1-2 kb/s ενω εχω 128αρα συνδεση (συνηθως 15kb/s). συγκεκριμενα προσπαθω να κατεβασω ενα επεισοδιο top gear και εχει μια ωρα που το ανοιξα και ακομα δεν εχει κατεβασει τιποτις.
-
Ο χρήστης tsardaklis έγραψε:
Ερωτηση : Γιατι δεν μπορω να κατεβασω ευκολα απο το mininova.com τα torrents; Στο προγραμματακι για torrents συνηθως κατεβαζω με 1-2 kb/s ενω εχω 128αρα συνδεση (συνηθως 15kb/s). συγκεκριμενα προσπαθω να κατεβασω ενα επεισοδιο top gear και εχει μια ωρα που το ανοιξα και ακομα δεν εχει κατεβασει τιποτις.προφανώς δεν υπάρχουν seeders
-
Ερωτηση : Γιατι δεν μπορω να κατεβασω ευκολα απο το mininova.com τα torrents; Στο προγραμματακι για torrents συνηθως κατεβαζω με 1-2 kb/s ενω εχω 128αρα συνδεση (συνηθως 15kb/s). συγκεκριμενα προσπαθω να κατεβασω ενα επεισοδιο top gear και εχει μια ωρα που το ανοιξα και ακομα δεν εχει κατεβασει τιποτις.Εξαρτάται από διάφορα πράγματα.
Καταρχήν, πρέπει να υπάρχουν αρκετοί ώστε να μοιράζεται το bandwidth και τα κομμάτια του αρχείου. Το αρκετοί μπορεί να σημαίνει 4-5, αλλά μπορεί να σημαίνει και 15-20.
Δεύτερον, πρέπει να ανεβάζεις κι εσύ με ικανοποιητικό ρυθμό ώστε να παίρνεις priority στη μοιρασιά. Αν έχεις βάλει πχ να ανεβάζεις με ελάχιστο rate για να μη σου φορτώνεται η γραμμή, τότε μην περιμένεις να κατεβάζεις γρήγορα.
Τρίτον, παίζει ρόλο ο torrent client που έχεις. Εγώ πριν είχα το ABC, αλλά με το που γύρισα στο Azureus, είδα το φως το αληθινό. Αν το Azureus δε σου κάθεται καλά λόγω Java, βάλε το BitLord.
-
Ερωτηση : Γιατι δεν μπορω να κατεβασω ευκολα απο το mininova.com τα torrents; Στο προγραμματακι για torrents συνηθως κατεβαζω με 1-2 kb/s ενω εχω 128αρα συνδεση (συνηθως 15kb/s). συγκεκριμενα προσπαθω να κατεβασω ενα επεισοδιο top gear και εχει μια ωρα που το ανοιξα και ακομα δεν εχει κατεβασει τιποτις.Η χρήση του mininova και άλλων μηχανών αναζήτησης torrent δεν συνεπάγεται ότι κατεβάζοντας τα torrent θα μπορείς να κατεβάσεις και τα αρχεία. Αυτό γιατί συχνά αντλούν πληροφορίες από torrent-site που απαιτούν εγγραφή. Δες από ποιο site προσπαθείς να κατεβάσεις (στη διεύθυνση announce που εμφανίζεται στη σελίδα του torrent του mininova, πχ http://olatasfazo.announce) και κάνε μια επίσκεψη από 'κει να κάνεις εγγραφή και σύνδεση - αν το επιτρέπουν.
-
Ερωτηση : Γιατι δεν μπορω να κατεβασω ευκολα απο το mininova.com τα torrents; Στο προγραμματακι για torrents συνηθως κατεβαζω με 1-2 kb/s ενω εχω 128αρα συνδεση (συνηθως 15kb/s). συγκεκριμενα προσπαθω να κατεβασω ενα επεισοδιο top gear και εχει μια ωρα που το ανοιξα και ακομα δεν εχει κατεβασει τιποτις.Αν έχεις βάλει μεγάλο RWIN (έχεις πειράξει τις ρυθμίσεις των windows) θα κατεβάζεις πιο γρήγορα αρχεία αλλά θα αργεί πολύ με bittorrents. Επίσης βάλε πολύ μικρό αριθμό συνδέσεων, 30-40 σύνολο γιατί μπορεί να μπουκώνει η γραμμή σου. Θέλει ψάξιμο για να δεις ποιο είναι το πρόβλημα.
-
Αν βάλω ελληνικό SP2 σε αγγλικά Windows XP θα έχω κάποιο πρόβλημα;
Ξέρει κανείς να μου πει; Έχω μόνο το ελληνικό SP2 μαζί μου...
-
Ναι, μην το κάνεις. Αν και πιστεύω ότι το ίδιο το SP θα αρνηθεί να εγκατασταθεί.
-
Απλά δεν γίνεται.
-
Οκ! Ευχαριστώ παίδες!
-
Λοιπόν, το skining καλά κρατεί. Έχουμε εξελίξεις...
Καταρχήν ένα πρόσφατο screenshot από το laptop μου, με τις απαραίτητες επεξηγήσεις να έπονται:
Το γυάλινο skin της βασικής γραμμής (κάτω) είναι το Glass Bars. Το skin της επάνω γραμμής (και λίγο δεξιά) είναι το Glass Effects Aero. Τα απίστυετα εικονίδια, και στις 2 γραμμές, είναι από τη συλλογή Icon-A-Day του mormegil (έχω ήδη δώσει λινκ, σε προηγούμενη σελίδα). Τέλος, το skin του Rainlendar είναι το Tranquil (Small), το οποίο συμπεριλαμβάνεται στη διανομή του προγράμματος.
Αυτό που είναι νέο είναι τα μεγάλα εικονίδια στη δεξιά άκρη της οθόνης (με πληροφορίες για τα περιεχόμενά τους στις ετικέτες τους) τα οποία οφείλονται στο Avedesk 1.3 (δωρεάν).
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μοιάζει στην ουσία με το Objectdock, αλλά αντί για γραμμές προσθέτεις στην Επιφάνεια Εργασίας widgets (ορολογία παρμένη από το Mac OSX).
Το εικονίδιο 'Ο Υπολογιστής μου' είναι το DaBlue(My Computer), του yangee. Τα εικονίδια 'Τα έγγραφά μου' και 'Κάδος Ανακύκλωσης' είναι από τη συλλογή 'Last (Objectdock)', του mormegil, η οποία περιλαμβάνεται στη διανομή του προγράμματος.Τέλος, δεν υπάρχει στο screenshot, αλλά ρίξτε μια ματιά και στο (επίσης δωρεάν) Desktop Sidebar
Ιντζόι
ΥΓ. Αρρώστειααααααααααααα....
-
Φοβερά είναι.
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#3]