-
Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Μας τρομάζει η διαφορετικότητα και όχι οι συνέπειές της.
Έστω οτι ένα ζευγαρι ομοφυλόφιλων αποκτά παιδια (με υιοθεσία, με τεκνοποίηση, δεν εχει σημασία). Εστω ότι τα παιδιά, κατά τα πρότυπα των γονέων (παραλογο, καθώς το ένστικτο δεν υπόκειται σε εθιμοτυπία/συνήθεια, αλλά για τις ανάγκες της υπόθεσης ας το δεχτούμε), γίνονται ομοφυλόφιλοι. Εχουμε εναν-δυο-τρεις (ανάλογα τα παιδιά) παραπάνω gay στην κοινωνία μας. Εστω ότι δεχόμαστε κατ' αντιστοιχία τα ίδια για τις υποθέσεις μέθυσων, ναρκομανών, πνευματικά καθυστερημένων, φτωχών (...) κλπ. Αποκτάμε κι αλλα παιδιά με τα σχετικά προβλήματα. Για να το αποτρέψουμε, αλλάζουμε τη σχετική νομοθεσία και τιμωρούμε τους παραβάτες (μη ρωτάτε πως, δεν ξέρω και για να είμαι ειλικρινής, δεν τολμώ να θελήσω να μάθω...). Έστω ότι αποτρέπουμε τη γέννηση παιδιών που αντιστοιχούν στο 10-15-20% του πληθυσμού (στην Ελλάδα) που πληρει τις ανωτέρω προδιαγραφές...
Έστω ότι έχουμε ένα ζευγάρι κοινωνικά καταξιωμένo. Οικονομικά ανεξάρτητο, σεξουαλικά αποδεκτό, αρτιμελές σωματικά και με... πιστοποιητικό καλής ψυχικής υγείας. Θεωρητικά ιδανικό για τεκνοποίηση.
Με βάση αυτόν τον νόμο του μέλλοντος θα πάρει και πιστοποιητικό γι' αυτή.Ποιός είναι αρκετά αφελής να υποθέσει ότι το πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών το λύσαμε; Θα σταματησουν να να υπάρχουν μέθυσοι, ναρκομανείς, πνευματικά καθυστερημένοι, φτωχοί (ΧΑ-ΧΑ ), ομοφυλόφιλοι;
OXI
Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι στη φύση μας.
Αν αυριο εξαφανιζαμε όλους τους δυστυχισμένους (ή και όλους τους ευτυχισμένους που απλά είναι διαφορετικοί από εμάς και δεν τους αναγνωρίζουμε... ) από τον κόσμο, σε 10, 15, 20 χρόνια, σε μια γενιά, σε δύο, οι κανόνες της φυσικής επιλογής θα λειτουργούσαν και νομοτελειακά οι κοινωνίες μας θα επέστρεφαν στην προτέρα κατάσταση.
Αν θέλουμε ν' αλλάξουμε κάτι, ας αλλάξουμε τις κοινωνίες μας, που εκ συστάσεως και δομής, εκ θεμελίων και στοχευμένα ευνοούν την εμφάνιση παθολογιών (και δεν εννοώ, προφανως, την ομοφυλοφιλία που ως σεξουαλικός προσανατολισμός κάποιων ανθρώπων, φυσιολογικά, συνυπάρχει με τον προσανατολισμο των περισσοτέρων). Ή μήπως οι μεγαλύτεροι εκμεταλλευτές του ανθρωπινου πονου κι οι πιο στυγνοί (και μαζικοί) φονιάδες δεν είναι όσοι προερχόμενοι από οικογένειες περισσότερο κι από καταξιωμένες, με πλούτη, ευφυία, σπουδές, υγεία, κατέληξαν να διαχειρίζονται και να διατηρούν την κοινωνία στην οποία ζούμε;
ΥΓ Ηλία, συμφωνώ εν μέρει, απλά ξεχνάς ότι ο γάμος δεν είναι μόνο θρησκευτικός αλλά και πολιτικός. Φαντάζομαι οτι κι εκείνοι εχουν την ίδια ανάγκη του 'τελετουργικού'.
ΟΚ, υπογραφουν δυο χαρτιά για να νομιμοποιηθούν αλλά κι η τελετουργία έχει (ψυχολογικά τουλάχιστον) τη θέση της. Όπως και στην πλειοψηφία ημών...
Άλλο νυφούλα στην εκκλησία (που προφανέστατα θα είναι μια αποθέωση του κιτς) κι άλλο μια τελετή ενώπιον κάποιου κρατικού λειτουργού και του κοινού της επιλογής τους.(ήθελα να το προσθέσω ετσι κι αλλιως αλλά με πρόλαβε ο hrdoukas: ποιος μπορεί να αποφασίσει από ποιανου τα παιδιά πρεπει να 'γλυτώσει' η κοινωνία μας; ποιος ξερει τι μπορει να εκανε στη ζωή του το παιδάκι που δε γεννηθηκε και τί θα κάνει αυτό που κατέληξε να γεννηθεί; )
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Μας τρομάζει η διαφορετικότητα και όχι οι συνέπειές της...................+1 σε όλο σου το ποστ, αλλά κυρίως στην εισαγωγική πρόταση.-
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
ΥΓ Ηλία, συμφωνώ εν μέρει, απλά ξεχνάς ότι ο γάμος δεν είναι μόνο θρησκευτικός αλλά και πολιτικός. Φαντάζομαι οτι κι εκείνοι εχουν την ίδια ανάγκη του 'τελετουργικού'.Μιλάμε για κάτι που (ακόμα σήμερα) είναι, ας πούμε, πρωτοποριακό!
Ζευγάρι ομοφυλόφιλων στη σημερινή Ελληνική κοινωνία, όχι αστεία.
Στη θέση τους, το τελευταίο πράγμα που θα με ενδιέφερε θα ήταν το τελετουργικό, μην ξεχνάμε άλλωστε από που προέρχεται.
Και να το προχωρήσω και λίγο; Με τη σημασία που δίνουμε τελευταία στο τελετουργικό (δες τις ετοιμασίες, κυρίως των γυναικών, επί μήνες και την εμμονή στο ψάξιμο της λιμουζίνας που θα μεταφέρει τα 'νιογάμπρια') έχει καταντήσει μια γιορτούλα, μια ευκαιρία επίδειξης. Όταν κάνεις κάτι ρηξικέλευθο, το τελευταίο που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρει (κατά την άποψή μου πάντα) είναι το 'παραδοσιακό' τελετουργικό.edit:
Στο υπόλοιπό σου ποστ, απλά υπερθεματίζω.
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
...ακόμα δεν είμαι βέβαιος ότι σε μία κοινωνία σαν την ελληνική, το παιδί δεν θα αντιμετωπίσει εχθρικό περιβάλλον εξ αιτίας της ιδιαιτερότητας των γονιών του....
Δυστυχώς (για μένα) έχεις δίκαιο.
Δυστυχέστερα, αυτό ισχύει για τις όποιες ιδιαιτερότητες των γονιών (μανάδες 'πουτάνες' (sic), πατεράδες κερατάδες, γονείς γύφτοι, κλέφτες, πρεζόνια, καθυστερημένοι, σκουπιδιάρηδες,....). Όσο για τη δασκάλα, μην μιλήσω καλύτερα...Μα φυσικά και ισχύει για όλα! Και εκεί είναι που εστιάζουμε!....
Σαν συνέχεια θα περίμενα κάτι σαν ...Να αλλάξουμε την κοινωνία!
Όπως δεν μπορείς να βάλεις 400 άλογα στο fiesta μου και να περιμένεις να στρίψει, έτσι δεν μπορείς και να δώσεις παιδιά σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια και να περιμένεις να μεγαλώσουν απροβλημάτιστα, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη!
Έχεις ακουστά τη διαδικασία για να ολοκληρωθεί μια υιοθεσία; Για κάτι τέτοιο μιλάμε, στο πιό αυστηρό του. Δεν νομίζω να ζητάει κανένας εδώ μέσα να δίνονται παιδιά χωρίς έλεγχο σε όποιο ζευγάρι τα ζητήσει, αρκεί να είναι ομοφυλόφιλο...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Όπως δεν μπορείς να βάλεις 400 άλογα στο fiesta μου και να περιμένεις να στρίψει, έτσι δεν μπορείς και να δώσεις παιδιά σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια και να περιμένεις να μεγαλώσουν απροβλημάτιστα, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη!
Έχεις ακουστά τη διαδικασία για να ολοκληρωθεί μια υιοθεσία; Για κάτι τέτοιο μιλάμε, στο πιό αυστηρό του. Δεν νομίζω να ζητάει κανένας εδώ μέσα να δίνονται παιδιά χωρίς έλεγχο σε όποιο ζευγάρι τα ζητήσει, αρκεί να είναι ομοφυλόφιλο...
400 άλογα ήταν όντως τα υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και ο γάμος φυσικά, αλλά το fiesta μου ήταν ΟΛΟΚΛΗΡΗ η ελληνική κοινωνία που δεν μπορεί χωρίς κατάλληλες 'μοντίφες' να δεχτεί κάτι σαν τα παραπάνω...
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ενα παιδι, οταν ειναι σε μικρη ηλικια και αναπτυσσεται ο χαρακτηρας του, επηρεαζεται σημαντικα απο τον κοινωνικο του περιγυρο. Οι 'πατερες' του τι θα του διδαξουν ως σωστο; Το να γινει γκέϋ; Παει, καταστραφηκαμε ως κοινωνια. Απ' την αλλη αν το διδαξουν να γινει αντρας κανονικος θα τους ρωτησει καποια στιγμη γιατι εκεινοι ειναι αλλιωτικοι. Εκεινοι τι θα πουν; Οτι εχουν ενα ειδος προληματος;
Αν το να γίνεις ομοφυλόφιλος εξαρτάται αποκλειστικά από το τι σε δίδαξαν οι γονείς σου, τότε πως έχουμε ομοφυλόφιλους παιδιά ετεροφυλόφυλων ζευγαριών ?
Διαβασε παλι τα εντονα γραμματα!
-
Αν επηρεαζόταν σημαντικά από τον ετεροφυλόφιλο κοινωνικό του περίγυρο και παρ΄ όλα αυτά έγινε ομοφυλόφιλος/η, τότε μάλλον η επίδραση του κοινωνικού περίγυρου δεν είναι τόσο σημαντική όσο νομίζεις και υπάρχουν άλλοι, σημαντικότεροι παράγοντες.
Που, όπως είπαμε, λόγω της θεωρίας της εξέλιξης (εκτός και αν πιστεύουμε το ID ) αποκλείεται να έχουν να κάνουν με κληρονομικότητα και γονίδια.
Ας βρούμε αυτούς λοιπόν τους παράγοντες και το συζητάμε. Μέχρι τότε, δεν υπάρχει IMHO πειστική επιχειρηματολογία πίσω από το 'γονείς ομοφυλόφιλοι --> παιδί ομοφυλόφιλο'.
Δέχομαι φυσικά τα περί κοινωνικών δυσκολιών, αν και δεν φταίνε, όπως είπαν χαρακτηριστικά και εύστοχα οι προλαλήσαντες Asimov και ililias, οι ομοφυλόφιλοι αλλά η κοινωνία.
-
Το κρατος φροντισε για ολα!!!!
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N13&aa=2 -
Ποιός είναι αρκετά αφελής να υποθέσει ότι το πρόβλημα των σύγχρονων κοινωνιών το λύσαμε; Θα σταματησουν να να υπάρχουν μέθυσοι, ναρκομανείς, πνευματικά καθυστερημένοι, φτωχοί (ΧΑ-ΧΑ ), ομοφυλόφιλοι;
OXI
Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι στη φύση μας.
αν αγαπητε αφηναμε την φυσικη επιλογη να λειτουργησει η ζωη μας θα ηταν τελειως διαφορετικη... πολλοι απο εμας θα ειχαν κριθει 'ακαταλληλοι' απο την ιδια τη φυση λογω μειωμενων ικανοτητων επιβιωσης στα καινουρια δεδομενα!!!
λιγοι και καλοι δηλαδη.... και επειδη πλεον δε ζουμε σε ζουγκλα αλλα σε 'ζουγκλα' τα αποτελεσματα της οποιας φυσικης επιλογης θα ειχαν πολυ πλακα!!!
ξερεις η φυση εχει χιουμορ!
και οχι αναγκαστικα ελληνορθοδοξη ανατροφη
-
-
Διάγγελμα κατά της ομοφυλοφυλοφιλίας θέλει να κάνει κάποιος μεγαλοπαπάς
ε ρε γλέντια
-
Αντε σημερα μου ηρθα οι πρωτες φωτο απο τον Elton John με νυφικακι.
Αντε κοριτσια και στα δικα σας καλε!!!
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Αντε σημερα μου ηρθα οι πρωτες φωτο απο τον Elton John με νυφικακι.Αντε κοριτσια και στα δικα σας καλε!!!
δεν κανεις καμια post...η αλλιώς στείλτη με e-mail...
-
Αντε σημερα μου ηρθα οι πρωτες φωτο απο τον Elton John με νυφικακι.Αντε κοριτσια και στα δικα σας καλε!!!
Τί ήθελες νά κάνει τό παιδί ρε σύ;
Αφού τήν ατίμασε,θά τήν πάρει!!! -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Αντε κοριτσια και στα δικα σας καλε!!!
δεν κανεις καμια post...η αλλιώς στείλτη με e-mail...
άκουσες για νυφικό ε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Αντε κοριτσια και στα δικα σας καλε!!!δεν κανεις καμια post...η αλλιώς στείλτη με e-mail...
άκουσες για νυφικό ε;
ναι σε ανδρα...
και πολύ γουστάρω να το δώ -
Ο χρήστης kamil έγραψε:
Αντε κοριτσια και στα δικα σας καλε!!!δεν κανεις καμια post...η αλλιώς στείλτη με e-mail...
άκουσες για νυφικό ε;
ναι σε ανδρα...
και πολύ γουστάρω να το δώτι μου θυμίζει τι μου θυμίζει... α ναι, τότε που έπιασαν στην Κρήτη τον κουμπάρο με τον... γαμπρό (το νυφικό το φορούσε ο γαμπρός)
Υ.Γ: το 'κουσούρί' http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N11&aa=1
-
Δυστυχως τις εσβησα αλλα ειναι σε email που κανει το γυρο στις εταιρειες, θα ερθει σε ολους φανταζομαι αργα ή γρηγορα. Παντως το τρελοπαιδο φοραει κορυφαιο παπουτσι (γιατι ειναι και λιγακι κοντοστουπης)
-
Δυστυχως τις εσβησα αλλα ειναι σε email που κανει το γυρο στις εταιρειες, θα ερθει σε ολους φανταζομαι αργα ή γρηγορα. Παντως το τρελοπαιδο φοραει κορυφαιο παπουτσι (γιατι ειναι και λιγακι κοντοστουπης)γμτ...τέτοια ντοκουμέντα δεν τα σβήλουν βρε λεώνη...μπορεί να θέλουμε να πάρουμε ιδέες για δώρα...
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Ρε παιδια εισαστε απιστευτοι. Απο την μια πλευρα εισαστε τοσο προοδευτικοι και φιλελευθεροι και απ την αλλη φρικαρετε αμεσως αν κανουν δυο ανθρωποι μια κονωνικη/νομικη ενωση. τι στην ευχη πειραζει κανενα αν δυο ανθρωποι θελουν να νομιμοποιησουν την σχεση τους; Ποια η διαφορα μεταξυ ενος ανδρα και μια γυναικας και δυο γυναικων η δυο ανδρων; Εγω δεν βλεπω καμμια διαφορα οταν η σχεση ειναι βασισμενη στον σεβασμο και την τιμιοτητα και αληθεια.Νικος
ΥΓ: ποσα ζευγαρια ομοφυλοφυλων ξερετε προσωπικα και εχετε μιλησει και ανταλαξει αποψεις; Εγω προσωπικα ξερω μια ντουζινα και εχω μιλησει πολλες φορες και εχω μια προσωπικη αποψη (καλως ηρθατε στο Σαν Φρανσισκο της Καλιφορνιας )
Νομίζω ότι τα ισοπεδώνουμε όλα... Μπορούν οι ομοφυλόφιλοι να κάνουν ότι θέλουν στο κρεβάτι τους, μπορούν με μία ***απλή ****συμβολαιογραφική πράξη *να κατοχηρώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και τη διαθήκη τους (!) αλλά μέχρι εκεί...
Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ότι αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική , γιατί **ΔΕΝ είναι ** !!! Πως να το κάνουμε δηλ. ;...
Εϊναι ανωμαλία ψυχολογική ή γονιδιακή.
Δεν κατηγορούμε κανέναν/καμμία, είναι ελεύθεροι να κάνουν ότι θέλουν με τους κ@λοΥς τους, και βέβαια και κανείς δεν ασχολείται μαζί τους - από την άποψη ότι δήθεν είναι κυνηγημένοι κτλ. κτλ. και άλλα κουλά που ακούμε από διάφορες μειονότητες , που ως κυμβαλα αλλαλαζοντα κάνουν θόρυβο για να ακουστούν και να προβάλλουν την παρουσία τους!...
Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών