Dec 23, 2005, 2:51 PM

Ο χρήστης Tiger έγραψε:

Φυσικα και κοιταμε την παρτη μας γιατι:

Δεν εχουμε απειρα λεφτα.
Δεν εχουμε απειρο χρόνο.

Εγω κοινωνικη πολιτικη ασκω εφοσον πληρωνω φορους.
Θα ερθει κανενας στην δουλεια μου να μου χαρίσει τιποτα;
Θα με προτιμησει κανεις ενω ειμαι ακριβός ή αργός;

Ειπαμε,ζουμε σε μια παγκοσμιοποιημενη κοινωνία.Ανταγωνιστικη οσο δεν παει αλλο.Αν δεν προσαρμοστούμε θα καταληξουμε ολοι στον ΟΑΕΔ.Οταν ο Κινέζος ζει με 20$ το μηνα και δουλευει ολη μερα χωρις να εχει ουτε τις βασικες ανεσεις, βαζει τον πηχυ ψηλα.Η θα ακολουθήσουμε οσο και όπως μπορουμε,ή θα γίνουμε εύκολη λεία.

Καλως ή κακως, βολευτηκαμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τα τελευταια χρόνια.Δεν εχουμε απλως στεγη και θερμανση,εχουμε 2 κινητα,2 αυτοκινητα,ιδιωτικα σχολεια κ.ο.κ.
Τωρα αν θελουμε να κρατησουμε ολα αυτα τα αγαθα πρεπει να δουλεψουμε παραπανω.Οποιος δεν θελει, η πραγματικότητα ειναι σκληρη και αμείλικτη.

Εντάξει, διαφωνούμε φίλτατε tiger, δεν είναι κακό...

Εσύ νομίζεις οτι η παγκοσμιοποίηση είναι δεδικασμένο και οτι πρέπει να υποκύψουμε αμαχητί, εγώ νομίζω οτι τίποτε δεν πρέπει να χαρίσουμε σε καμία πολυεθνική.
Και το παραπάνω δεν το λέω με την έννοια του βολέματος (ιδιωτικός υπάλληλος είμαι, όχι αφεντικό κάποιας εταιρείας ή καταστήματος), αλλά με την έννοια της ποιότητας ζωής, που νομίζω οτι σε βάθος χρόνου και κοιτώντας το σύνολο του πληθυσμού, είναι αυτό που ψάχνουμε ως κοινωνία (η που θα πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε), και πάντως οχι αν μπορώ να αγοράσω κι άλλη μία τηλεόραση Κυριακή μεσημέρι.....