-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Τώρα βέβαια, υπάρχουν άντρες που αγαπούν πιο πολύ τις γάτες από τους σκύλους(τι σόι άντρες είναι αυτοί, μόνο ο ποιητής το ξέρει)
Απ'αυτό και μόνο το απόσπασμα κατάλαβα πώς 'σκέφτεσαι' (τα εισαγωγικά γιατί μάλλον έχεις περισσότερες τρίχες στα μπράτσα παρά μυαλό).
Δηλαδή, τι κατάλαβες; Είναι παράξενο να μου αρέσουν εκδηλωτικές και ανιδιοτελείς εκφράσεις συναισθημάτων από ένα σκυλάκι, το οποίο θα κλάψει και θα πονέσει μαζί μου αν εγώ ο ίδιος είμαι στενοχωρημένος(το διαισθάνεται) και να προτιμήσω μια γάτα που ότι κάνει το κάνει για την πάρτη της και μόνο;
-
Ο χρήστης King Alexander έγραψε:
Τώρα βέβαια, υπάρχουν άντρες που αγαπούν πιο πολύ τις γάτες από τους σκύλους(τι σόι άντρες είναι αυτοί, μόνο ο ποιητής το ξέρει)
Απ'αυτό και μόνο το απόσπασμα κατάλαβα πώς 'σκέφτεσαι' (τα εισαγωγικά γιατί μάλλον έχεις περισσότερες τρίχες στα μπράτσα παρά μυαλό).
Δηλαδή, τι κατάλαβες; Είναι παράξενο να μου αρέσουν εκδηλωτικές και ανιδιοτελείς εκφράσεις συναισθημάτων από ένα σκυλάκι, το οποίο θα κλάψει και θα πονέσει μαζί μου αν εγώ ο ίδιος είμαι στενοχωρημένος(το διαισθάνεται) και να προτιμήσω μια γάτα που ότι κάνει το κάνει για την πάρτη της και μόνο;
Όχι, είναι παράξενο που θεωρείς όσους τους αρέσουν πιο πολύ οι γάτες από τα ακυλιά αδερφές!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Νομίζω, πολύ ασχοληθήκαμε με τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες: δεν θα κάθεται τώρα το 95% του πληθυσμού να ασχολείται με το 5%.
Μ' αρέσεις! Μ' αρέσεις πολύ! Και τα φιλαράκια σου αυτά, πολύ γέλιο! Έτσι ξεφεύγουν οι γκόμενες και μετά άμα μιλήσεις λίγο πιο έντονα σε λένε brutal... Τέλος πάντων...
Αλήθεια, 5% μόνο είναι οι gay παγκοσμίως; Φοβάμαι πως είσαι πολύ αισιόδοξος!
'Φιλαράκια', τρόπος του λέγειν! Αν αυτά ήταν τα πραγματικά φιλαράκια μου, θα άνοιγα ένα λάκο να πέσω μόνος μου μέσα(θα ήμουν και εγώ τρισάθλιος).
Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος για τα ποσοστά που αναφέρω: μιλάω για τους ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟyΣ να πάνε με το αντίθετο φύλο('παριστάνουν' το άλλο φύλο, αν με καταλαβαίνεις), και όχι για bisexuals.
-
Έχω φίλους γκέι (ή όπως αλλιώς τους λέει ο καθένας) και μάλιστα ζευγάρια.
Εκτός από το γεγονός ότι είναι καταπληκτικοί άνθρωποι (παρά το 'κουσούρι' που τους προσάπτουν κάποιοι -ακόμα και άτομα από το στενό περιβάλλον μου), υπάρχουν στιγμές που βλέπω ότι οι σχέσεις τους είναι περισότερο ισορροπημένες από πολλά φυσιολογικά, str8 ζευγάρια που γνωρίζω.... -
Ο χρήστης Έλσα έγραψε:
Έχω φίλους γκέι (ή όπως αλλιώς τους λέει ο καθένας) και μάλιστα ζευγάρια.
Εκτός από το γεγονός ότι είναι καταπληκτικοί άνθρωποι (παρά το 'κουσούρι' που τους προσάπτουν κάποιοι -ακόμα και άτομα από το στενό περιβάλλον μου), υπάρχουν στιγμές που βλέπω ότι οι σχέσεις τους είναι περισότερο ισορροπημένες από πολλά φυσιολογικά, str8 ζευγάρια που γνωρίζω....Κοίτα, είναι μικρότερο το στατιστικό δείγμα.
Βέβαια οι gay έχουν ένα πλεονέκτημα: Δεν υπάρχει στη σχέση τους η προοπτική της μονιμότητας, του γάμου και της τεκνοποίησης. Αυτό 'σιδερώνει' πολλές προστριβές.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Όχι, είναι παράξενο που θεωρείς όσους τους αρέσουν πιο πολύ οι γάτες από τα ακυλιά αδερφές!
Μάλιστα... έγινε παρεξήγηση, δυστυχώς! Δεν είπα ότι είναι ομοφυλόφιλοι όσοι γουστάρουν τις γάτες πιο πολύ(αν αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα, τότε δεν έκανα καλή διατύπωση, συγνώμη).
Και εμένα μ'αρέσουν οι γάτες, αλλά δεν θα τις προτιμούσα ποτέ από ένα σκύλο: απλά το βρίσκω λίγο περίεργο(χωρίς υποννοούμενα), αυτό είναι όλο. Δεν μπορώ να το διατυπώσω καλύτερα, είμαι και κουρασμένος.
-
Μάλιστα... έγινε παρεξήγηση, δυστυχώς! Δεν είπα ότι είναι ομοφυλόφιλοι όσοι γουστάρουν τις γάτες πιο πολύ(αν αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα, τότε δεν έκανα καλή διατύπωση, συγνώμη).Και εμένα μ'αρέσουν οι γάτες, αλλά δεν θα τις προτιμούσα ποτέ από ένα σκύλο: απλά το βρίσκω λίγο περίεργο(χωρίς υποννοούμενα), αυτό είναι όλο. Δεν μπορώ να το διατυπώσω καλύτερα, είμαι και κουρασμένος.
Ήταν σαφέστατη η διατύπωσή σου: 'τι σόι άνδρες'. Δηλαδή όποιοι προτιμούν τις γάτες είναι λιγότερο άνδρες από αυτούς που προτιμούν τους σκύλους. Ακόμα κι έτσι, χωρίς την ομοφυλοφιλία στη μέση είναι προσβλητικό και παράλογο, εκτός βέβαια κι αν μπορείς να το τεκμηριώσεις.
Δεν επιμένω για να 'σ'την πω' αλλά για να καταλάβεις πόσο παράλογο ήταν αυτό που έγραψες και να σκεφτείς περισσότερο γιατί το έγραψες.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
θα ήθελα να μου εξηγήσετε σε τί θα σας έβλαπτε ενα ομοφυλόφιλο ζευγάρι αν υιοθετούσε ενα παιδί ή αν παντρευότανε, εσάς σε τί θα σας έβλαπτε?????
Στο ότι, στο βαθμό που το περιβάλλον επηρεάζει τη σεξουαλική συμπεριφορά, το παιδί αυτό θα είχε αυξημένη πιθανότητα να γίνει και αυτό ομοφυλόφιλος, κάτι το οποίο είναι ανεκτό μεν, ανεπιθύμητο δε.
Ανεπιθύμητο γιατί η κοινωνία ξοδεύει πόρους για να το αναθρέψει χωρίς αυτό να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο με κάποιον απόγονο.το μάθαμε κι αυτό σήμερα: είμαι ανεπιθύμητος (καλά για αρκετούς στο φόρουμ το ξέρω )
επίσης μου αρέσουν οι γάτες, ειδικά για μέσα στο σπίτι, μήπως να το προσέξω;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μάλιστα... έγινε παρεξήγηση, δυστυχώς! Δεν είπα ότι είναι ομοφυλόφιλοι όσοι γουστάρουν τις γάτες πιο πολύ(αν αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα, τότε δεν έκανα καλή διατύπωση, συγνώμη).
Και εμένα μ'αρέσουν οι γάτες, αλλά δεν θα τις προτιμούσα ποτέ από ένα σκύλο: απλά το βρίσκω λίγο περίεργο(χωρίς υποννοούμενα), αυτό είναι όλο. Δεν μπορώ να το διατυπώσω καλύτερα, είμαι και κουρασμένος.
Ήταν σαφέστατη η διατύπωσή σου: 'τι σόι άνδρες'. Δηλαδή όποιοι προτιμούν τις γάτες είναι λιγότερο άνδρες από αυτούς που προτιμούν τους σκύλους. Ακόμα κι έτσι, χωρίς την ομοφυλοφιλία στη μέση είναι προσβλητικό και παράλογο, εκτός βέβαια κι αν μπορείς να το τεκμηριώσεις.
Δεν επιμένω για να 'σ'την πω' αλλά για να καταλάβεις πόσο παράλογο ήταν αυτό που έγραψες και να σκεφτείς περισσότερο γιατί το έγραψες.
Ξαναδιαβάζοντας το συγκεκριμένο κείμενο, πράγματι, έχεις δίκιο(συνεχίζει τον συλλογισμό για τους ομοφυλόφιλους). Το διέγραψα.
Απλά ήταν άσχετο με τα προηγούμενα σαν συνειρμός σκέψεως.
Εξακολουθώ να θεωρώ ότι τα σκυλάκια είναι περισσότερο κοντά στην ψυχολογία του χαρακτήρα του άντρα, παρά οι γάτες. Από την άλλη, υπάρχουν και άτομα που θα προτιμούσαν σαύρες, οπότε, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα... Ο καθένας με τα γούστα του και τον χαρακτήρα του.
Μπάι δε γουέι: φυσικά και δεν θα απομονώσω τον οποιονδήποτε με κριτήριο τα κατοικίδιά του, απλά δηλώνω τον τρόπο που εγώ βλέπω την συγκεκριμένη προτίμηση και αφορά μόνο αυτό το κομμάτι της προσωπικότητάς του.
Επεξεργάστηκε
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Ποιος θα ηταν χαρομενος αν το παιδι του ακολουθουσε ενα τετοιο δρομο;
Καλύτερα να γίνει ομοφυλόφιλος, παρά ρατσιστής οποιουδήποτε είδους (εθνικου, κοινωνικού κλπ)
Εγω προτιμω τ αντιθετο.
Καλυτερα να ειναι ΛΙΓΟ ρατσιστης παρα πουστης.
Αλλωστε μια μικρη ποσοτητα ρατσισμου πιστευω οτι βοηθαει σε καποιες περιπτωσεις.Και πολύ ρατσιστής προτιμώ παρά πούστης.Γιατί τουλάχιστον ρατσιστής μπορώ να πάψω κάποια στιγμή να είμαι, αλλά πούστης ποτέ.Δεν κόβεται αυτό το χουι ποτέ!
Θοδωρή, σε βρίσκω πολύ αυστηρό και απόλυτο. Καταρχήν, δε νομίζω ότι υπάρχει 'λίγο' ρατσιστής ή 'πολύ' ρατσιστής. Ή είσαι ρατσιστής, ή δεν είσαι.
Σχετικά με το παράδειγμα της κοπελίτσας που ανέφερες, μπορώ να σου αναφέρω αρκετά παραδείγματα παιδιών που τράβηξαν/τραβάνε τα ίδια και χειρότερα, κι ας προήλθαν από ζευγάρια 'φυσιολογικών' ετεροφυλόφιλων γονέων. Μήπως όμως το δείγμα που περιέγραψες δεν είναι αρκετό για να χαρακτηρίσεις το σύνολο των ομοφυλόφυλων? Προσωπικά, νομίζω ότι δεν είναι.
Η γνώμη μου (το έγραψα και πιο πάνω), είναι ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο να μεγαλώσει ένα παιδί με ομοφυλόφυλους γονείς χωρίς να του μείνουν κάποια κουσούρια και δεν θα ήμουν σύμφωνος στην ιδέα αυτή. ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ? γιατί το πρόβλημά του το κυριότερο, θα είναι πώς θα το αντιμετωπίσει η κοινωνία μεγαλώνοντας και αυτό θα του αφήσει πολλά κατάλοιπα. Και ΟΧΙ γιατί οι ομοφυλόφιλοι είναι εξ ορισμού ακατάλληλοι να μεγαλώνουν παιδιά.
Πάνω σε αυτό το τελευταίο, επαναλαμβάνω: όσο υπάρχουν ακατάλληλοι ομοφυλόφιλοι στο να μεγαλώνουν παιδιά, άλλο τόσο και ακόμα περισσότερο υπάρχουν ακατάλληλοι ετεροφυλόφιλοι για το ίδιο πράγμα.
Πάνω στο θέμα της 'πουστιάς': όσο υπάρχουν ομοφυλόφιλοι που θα σου κάνουν 'πουστιά', τόσο υπάρχουν γυναίκες που θα κάνουν το ίδιο, και άλλο τόσο υπάρχουν άντρες που θα σου κάνουν το ίδιο. Προσωπικά, με ενοχλεί ΕΞΙΣΟΥ, από όποιον και να προέρχεται.
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Και παλι δε φταιω εγω αν ** δεν καταλαβαινεις τη διαφορα**.Εντιτ η λεξη στα ιταλιξ που ειχα ξεχασει.
ποιος δεν καταλαβαίνει είναι προφανές, αλλά δεν υπάρχει και λόγος. Καταλαβαίνουν άλλοι.
πήξαμε στους 'προοδευτικούς' κατά τ' άλλα
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Ποιος θα ηταν χαρομενος αν το παιδι του ακολουθουσε ενα τετοιο δρομο;
Καλύτερα να γίνει ομοφυλόφιλος, παρά ρατσιστής οποιουδήποτε είδους (εθνικου, κοινωνικού κλπ)
ο Θέμος το χε πει αλλιώς για το παιδί του: καλύτερα ομοφυλόφιλος παρά βάζελος
-
Eίμαστε πλέον off topic, αφού συζητάμε περί ομοφυλοφιλίας. Ας συνεχίσουμε, αφού δεν βλέπω να διαφωνεί κανένας.
Αντικειμενικά, η ομοφυλοφιλία είναι η επιθυμία ερωτικής συνεύρεσης με άτομα του ίδιου φύλου. Αυτό είναι μια τάση αποκλίνουσα από το 'φυσιολογικό' με στενή έννοια, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει άνθρωπος που, φαντασιωτικά τουλάχιστον, να μην έχει κάποια διαστροφή, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός της αναπόφευκτης καταπίεσης της φυσικής, ζωώδους σεξουαλικότητας από οποιαδήποτε κοινωνία. Άρα, άνθρωπος=καταπιεσμένη σεξουαλικότητα (από ελάχιστα έως πάρα πολύ, ανάλογα την κοινωνία) = 'διαστροφή'.
Ωστόσο, η σεξουαλικότητα, από τα θεμέλια της ανθρώπινης προσωπικότητας και συμπεριφοράς, δεν μπορεί παρά να ενδιαφέρει την κοινωνία.
Σε άλλους πολιτισμούς, όπως στον αρχαίο ελληνικό, η ομοφυλοφιλία ως φαινόμενο ήταν αποδεκτή και χωρίς συνέπειες ως προς την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων. Δεν υπήρχε σχετικός διαχωρισμός σε ετερο- και ομο-, αφού όλοι έκαναν έρωτα με πρόσωπα και των δύο φύλων, χωρίς να χάνουν την αρρενωπότητα ή θηλυκότητά τους.Στον δικό μας πολιτισμό, αποφασιστικά επηρεασμένον και από τον ιουδαϊσμό-χριστιανισμό (και το Ισλάμ, ως προς την Ελλάδα..), η ομοφυλοφιλία είναι απορριπτέα, δυστυχώς ή ευτυχώς, και κυρίως χαρακτηρίζει και 'ταυτοποιεί' τον φορέα της.
Αναπόφευκτα οπότε, οι άνθρωποι που έχουν την ατυχία να έχουν αυτήν (και όχι κάποια άλλη) διαστροφή στη δική μας κοινωνία, ωθούνται σε ένα κοινωνικό πρότυπο περιθωριακό, αναξιοπρέπειας, ατιμίας και αντιαισθητικής θηλυπρέπειας, για τους άνδρες.
Λίγοι είναι αυτοί που κατορθώνουν να μη τους καθορίσει κοινωνικά η σεξουαλική αυτή προτίμησή τους. ¨Εχω κι εγώ γνωρίσει αξιοπρεπέστατους και αρρενωπότατους ομοφυλόφιλους, αλλά είναι η εξαίρεση, δυστυχώς.Εν κατακλείδι: Σεβασμός και ανοχή στη σεξουαλική προτίμηση και την ιδιωτική ζωή καθενός, εφ' όσον παραμένει ιδιωτική.
Μη ανοχή στην αντικοινωνική συμπεριφορά και στην προσωπική προτίμηση που γίνεται κοινωνικό μπαϊράκι.Η όποια σεξουαλική συμπεριφορά,'διεστραμμένη' ή μη, είναι αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα για ενηλίκους που συναινούν, με την επιφύλαξη της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της παιδικής ηλικίας και της 'δημόσιας αιδούς'.
-
Συμφωνώ απόλυτα με όσα έγραψε ο Coyot.
Και μια παρατήρηση: έχετε σκεφτεί ότι πράγματα που για όλους τους str8 ανθρώπους είναι αυτονόητα -όπως μια δημόσια αγκαλιά, να περπατάς χέρι με χέρι με τον άνθρωπό σου, ένα χάδι, ένα φιλί, ακόμα και να ζήσεις με τον άλλο- για τους ομοφυλόφιλους είναι απαγορευμένα; Φαντάζεται κανείς την καταπίεση που υφίστανται για να μην προκαλέσουν και να μην προσβάλουν κανέναν;
Και για να μην παρεξηγηθώ, και εγώ θα ένιωθα άβολα αν έβλεπα ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων να φιλιέται στο Σύνταγμα. Απλώς, σκεφτείτε για λίγο πώς είναι όλη σου η ύπαρξη να είναι αντικείμενο δημόσιας κατακραυγής.... -
@Coyot: δεν βλέπω πού διαφωνούμε ως προς τα προσωπικά του καθενός(ασχέτως αν σε κάποιον αρέσει ή σε κάποιον άλλο όχι, είναι δικαίωμά του να κάνει ότιι θέλει στο κρεβάτι του, το επιθυμούν).
@Έλσα: ναι, έχω ξαναδιαβάσει(οπότε και σκέφθηκα) αυτά που λες. Το θέμα είναι ότι για την συντριπτική ετεροφυλόφιλη πλειοψηφία, τα δημόσια ομοφυλοφιλικά χαϊδέματα είναι από ενοχλητικά έως πολύ ενοχλητικά/αηδιαστικά(εκτός και αν εγώ γεννήθηκα παράξενος και με μεγάλη φαντασία και σε όλους τους άλλους αρέσει το θέαμα).
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Εχεις ενυδρείο σπίτι σου???
-
Εύστοχος Νίκο, τοποθέτησες τα πράγματα στη σωστή τους κοινωνική βάση.
Επειδή τη μεγαλύτερη πουσ*&ιά, που μου έχουν κάνει ποτέ στη ζωή μου, έτυχε να μου την έχει κάνει πουσ*&ης, του οποίου η φιγούρα αν τύχει να περάσει από το μυαλό μου, μου προξενεί ακατάσχετο εμετό, δεν θα πάρω θέση για του ομοφυλόφιλους, γιατί αδίκως θα τους πάρει η μπάλα όλους.
-
@Coyot: δεν βλέπω πού διαφωνούμε ως προς τα προσωπικά του καθενός(ασχέτως αν σε κάποιον αρέσει ή σε κάποιον άλλο όχι, είναι δικαίωμά του να κάνει ότιι θέλει στο κρεβάτι του, το επιθυμούν).@Έλσα: ναι, έχω ξαναδιαβάσει(οπότε και σκέφθηκα) αυτά που λες. Το θέμα είναι ότι για την συντριπτική ετεροφυλόφιλη πλειοψηφία, τα δημόσια ομοφυλοφιλικά χαϊδέματα είναι από ενοχλητικά έως πολύ ενοχλητικά/αηδιαστικά(εκτός και αν εγώ γεννήθηκα παράξενος και με μεγάλη φαντασία και σε όλους τους άλλους αρέσει το θέαμα).
ούτε εμένα μ'αρέσει -δύο γυναίκες όμως να φιλιούνται; - να βλέπω δύο άντρες, μπορεί αντίστοιχα να αρέσει στις γυναίκες να βλέπουν δύο άντρες... περί ορεξεως -όπως πάντα-
επίσης δεν μ'αρέσουν τα καγκουρεμένα αυτοκίνητα γιατί αηδιάζω, τι να κάνουμε;
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Το τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του δε με νοιάζει καθόλου, δικαιωμά του είναι εξάλου.
Δε σε νοιάζει αλλα κατα τα άλλα θες να του βάλεις φραγμούς στο πως θα ζήσει τη ζωή του (χωρίς να σε ενοχλεί πάντα). Τι δικαίωμα είναι τότε αυτο?
Ας ζήσει τη ζωή του, αλλά μη προσπαθεί να με πείσει, με γάμους κ.λ.π. , ότι αυτό είναι το σωστό. Αυτό λέω.
Δε γνωρίζω εάν έχεις γνωστούς ή φίλους ομοφυλόφιλους (προσωπικά έχω και δε με ενοχλούν καθόλου) αλλά αν έχεις και είναι 'σωστοί' (περίεργη λέξη για την περίπτωση αλλά δε βρίσκω άλλη) θα δεις ότι κι αυτοί δε το θέλουν αυτό.
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
Πέραν αυτού κοινωνικά κύτταρα που δεν παράγουν νέα άτομα δεν είναι αποδεκτά σε κανένα κοινώβιο στο ζωϊκό βασίλειο.
.
doc, θες να πεις ότι δεν υπάρχει ομοφυλοφιλία στο ζωικό βασίλειο;;
ελπίζω να μην εννοείς αυτό, γιατί θα σημαίνει όχι μόνο αμπαλοσύνη αλλά καμία επαφή με το θέμα..
Υπάρχουν πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια στο ζωικό βασίλειο στα περισσότερα ζώα.
Που δεν είναι αποδεκτά λοιπόν; Τα λιοντάρια που μαμάνε για να επιβληθούν δεν είναι αποδεκτά;
οκ τ'ακούσαμε κι αυτό..Προσωπικά, το έχω ξαναπεί.
Ζμπτζμ τι κάνει ο καθένας και πως τη βρίσκει. Σιγά μην κάθομαι ν'ασχολούμαι με τις ορέξεις του καθενός. (Εδώ δεν ασχολούμαι με μένα )
Όσον αφορά την υιοθεσία, αν κάποιος ομοφυλόφιλος θέλει να μεγαλώσει ένα παιδί τόσο πολύ, θα βρει παραθυράκι..
Στην τελική θα βρει μια λεσβία, θα κάνει 2 παιδιά και θα τα μοιραστούνε... αυτός με το σύντροφο και αυτή με τη συντροφισσα.
Είναι άτοπο να θες να απαγορεύσεις κάτι που εξ'ορισμού δε μπορείς και δε σου πέφτει λόγος. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να αποφασίσει για το μέλλον του, και ακόμα και αν δεν κάνει παιδιά για τη διαιώνιση του είδους, κανείς δε μπορεί να τον υποχρεώσει.
Αυτά.Α. Το γεγονός ότι τα μη κυριάρχα αρσενικά εκτονώνουν τις ορμές τους μέσω άλλων αρσενικών δεν συνεπάγεται ότι αν τους δοθεί η ευκαιρία να συνάψουν σχέση με ένα θηλυκό θα το αποφύγουν. Είναι εντελώς διαφορετικό το ένα θέμα (άλλωστε σε άλλα ανώτερα θηλαστικά που έχουν τη δυνατότητα της αυτοικανοποίησης το φαινόμενο της χρήσης άλλων αρσενικών για την εκτόνωση είναι πολύ μικρότερο) με το θέμα που θίγω που έχει να κάνει με καθαρά ομοφυλοφιλικά ζεύγη κατά συνείδηση που ακόμα και αν τους δοθεί η ευκαιρία, δεν θα συνάψουν σχέση με το έτερο φύλο.
Β. Τώρα όσον αφορά το θέμα της υιοθεσίας. Χίλιες φορές σε ένα περιβάλλον με δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες παρά σε ίδρυμα. Όμως με τα σημερινά δεδομένα που ένα άτεκνο ζευγάρι πρέπει να περιμένει 5 χρόνια για να υιοθετήσει ένα παιδί το βλέπω λίγο δύσκολο να μπορέσει το κράτος να αντιμετωπίσει και το πρόβλημα το πως θα ενταχθεί ένα παιδί αρμονικά μέσα σε μία οικογένεια με την παραπάνω 'ιδιαιτερότητα'.
Γ. Για το θέμα της σύζευξης μεταξύ ομοφυλόφυλων διαφορετικών φύλων με σκοπό την αναπαραγωγή. Στην περίπτωση αυτή απλά το κοινωνικό κύτταρο μετασχηματίζεται σε κάτι πιο πολύπλοκο με την μαμά και τον μπαμπά (που έτσι και αλλιώς βιολογικά θα υφίστανται) τον σύντροφο του μπαμπά και τη σύντροφο της μαμάς. Θα ήθελα να δω πως αυτό το κύτταρο που στηρίζεται σε 4 άτομα τουλάχιστον θα μπορέσει να εξηγήσει σε ένα μικρό παιδί τους ρόλους του καθένα. Και ας μην νομίζουμε ότι είναι υγιές για ένα παιδί να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον με τετράγωνα (και δη μεταξύ ομοφύλλων) και να μπορέσει να κατανοήσει πολύ καλά τους ρόλους.
Πέραν αυτού θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είχες μία κόρη 14 χρονών θα την άφηνες στην γυναίκα σου (και μάνα του) και στη λεσβία φίλη της?
Μην μπλέκουμε τις μητριαρχικές αγέλες με το ένα κυρίαρχο αρσενικό με τη σημερινή κοινωνία των πυρήνων με πατέρα και μάνα. Είναι άσχετα πράγματα και οι παραστάσεις για το παιδί (που στην μία περίπτωση γνωρίζει μόνον τη μητέρα στην άλλη πατέρα και μητέρα) είναι για τις δύο περιπτώσεις διαφορετικές.
ΙΜΗΟ δεν είναι δυνατό στις σημερινές κοινωνίες με το σημερινό συμβατικό μονογαμικό στυλ να υπάρξουν αρμονικά ομοφυλόφιλα ζεύγη με τα ίδια δικαιώματα με τα ετεροφυλικά ζευγάρια. Όταν ίσως ξαναεπιστρέψουμε σε μία ιδιότυπη μητριαρχία (καθώς το πλήθος των παιδιών που μεγαλώνουν από οικογένειες με ένα γονέα αυξάνει συνεχώς) και η έννοια της οικογένειας πάψει να συνεπάγεται την ύπαρξη δύο κύριων μελών και πλήθους νεαρών μελών τότε να έχουμε και τη δυνατότητα της επίσημης σχέσης μεταξύ ομοφυλοφίλων αν και σε αυτή τη περίπτωση δεν θα χρειάζεται καθώς ο γάμος θα είναι ξεπερασμένος.
Γάμοι ομοφυλόφιλων ζευγαριών