Ο χρήστης fiestapower έγραψε:
Φίλε μου είσαι αδιανόητα επίμονος, δεν παίζεσαι.
Φυσικά και ξέρω που έχει κόφτη το αμάξι. Πως είναι δυνατόν να το αμφισβητείς? Εγω το έχω όχι εσυ! Αν είναι δυνατόν! Εσύ είσαι το θέατρο του παραλόγου!!!!
Mας τελείωσαν τα επιχειρήματα κι αρχίσαμε τους χαρακτηρισμούς;
Περίμενα κάτι καλύτερο. Τι να κάνουμε, προφανώς το 'don't crack under pressure' δεν ισχύει εδώ!!
Ρε φίλε πάλι με τους υπολογισμούς σου!!!
Ωραία, αφού το βρήκες ότι πιάνει 102 με τις 16'', τότε εξήγησε μου γιατί το Drive στις μετρήσεις του έβαλε τρίτη σχέση για 0-100, επειδή το Vbox έδειξε 96Χ.Α.Ω. με 2α (Αυτό το ξέρω άπο άτομο μέσα από το περιοδικό).
Δεν σου φαίνεται λογικό, εφόσον το ελληνικό γράφει 96 με 2α κόφτη, το αγγλικό να γράφει πάνω από 96,6 που χρειάζονται για να πιάσει τα 60mph?
Μου φέρνεις ως δεδομένο κάτι που σου εξήγησα γιατί ΔΕΝ ισχύει (τα μαθηματικά είναι απλά, κάνε έναν κόπο να κάνεις και μόνος σου τις πράξεις) και μου ζητάς να σου το αιτιολογήσω;;;!!!! Σοβαρά μιλάς ή πλάκα κάνεις;!
Aν ήξερες πέντε πραγματάκια θα έβλεπες ότι για να τερματίζει το 'Ελληνικό' ST στα 96 km/h με 2α o κόφτης θα έπρεπε να είναι στις 6800 rpm, κάτι που μόνος σου μας είπες ότι δεν ισχύει. Τι απ' όλα ισχύει λοιπόν; Με το δικό σου έχεις δοκιμάσει τίποτα ή αρκείσαι στο γνωστό σου πανέμπειρο δοκιμαστή που δουλεύει για το Drive (αυτό καταλαβαίνω εγώ από τα όσα γράφεις). Μήπως θες να σου δανείσω ένα GPS, να δεις και μόνος σου με το δικό σου αυτοκίνητο σε τι ταχύτητα κοφτιάζει η δευτέρα; Διότι έτσι όπως μας τα λες μάλλον κάτι σου έχει ξεφύγει.
Επίσης ανγοείς ότι το 'Κρυφό' μενού της Ford στον πίνακα οργάνων, εμφανίζει με τεράστια ακρίβεια τα Χ.Α.Ω. καθώς και τις σ.α.λ του αυτοκινήτου. (τα Χ.Α.Ω. υπολογίζονται βάσει των στροφών επί το βήμα του ελαστικού το οποίο ρυθμίζεται στο WDS, και είναι ακριβέστατα. Μάλιστα, την ώρα που το ψηφιακό κοντέρ δείχνει 96 με 2α, το αναλογικό εμφανίζει 102!!!)
Ποιό 'κρυφό μενού', WDS, και πράσινα άλογα βρε;! Τι σχέση έχουν οι ενδείξεις του κοντέρ με αυτό που βγαίνει από τους υπολογισμούς ή και με τις μετρήσεις που παραθέτουν τα περιοδικά;;;;;
Aυτό το παρακάμπτω, είναι σαν να μιλάω σε τοίχο
Σ'εμένα τουλάχιστον είναι φανερός ο λόγος που το 'παρακάμπτεις'.
Ακόμα προσπαθώ να φανταστώ τι σχέση έχει αυτό το 'κρυφό μενού' με τη συζήτηση και πώς ενισχύει τη θέση σου....
Παρόλα αυτά, με μετατροπές 1ου σταδίου, το αυτοκίνητο ανεβαίνει στα 190+ άλογα, και η ροπή μετά τις 4.000 σαλ. ανεβαίνει κατά 40-60%.
.....
χωρίς να αγγίξουν το καπάκι - εκκεντροφόρους.
....
αρκεί να διαθέτει τα 3.500 ευρώ που κοστίζει η μετατροπή
Ναι, ΟΚ. Ατμοσφαιρικό 'duratech' 2.0 με 31 κιλά ροπής!! Και μάλιστα με πρώτο στάδιο και 3500 ευρώ!!! Και νόμιζα ότι τόση ώρα κάναμε σοβαρή συζήτηση...
Εννοείται πως θα τα δώσεις βέβαια, έτσι; Αν τα σκας για ζαντικά και φώτα, γιατί όχι για 'ονειρεμένες' επιδόσεις σε προνομιακή τιμή;!
Εδώ μάλιστα...
Αυτή η ροπή +40-60% είναι πραγματική και υπάρχουν δυναμομετρήσεις.
Το εργοστασιακό πρόγραμμα και η εργοστασιακή εξάτμιση αναγκάζουν τη ροπή να πέσει πολύ κάτω από τα 19.4 κιλά μετά τις 4000.
Αυτό γίνεται για οικονομία καυσίμου, ρύπους, κλπ.
Με την μετατροπή 1,5 σταδίου, η ροπή συνεχίζει να ανεβαίνει και διατηρείται ψηλά, ενώ η μέγιστη φτάνει τα 21 kgr
21 kgr δεν είναι τίποτα, τα βγάζουν και τα Clio, RC, TypeR, κλπ από 2000cc. Αν ο 'μαμά' duratech έχει πρόβλημα με ρύπους και δε μπορεί να τα βγάλει, ενώ όλοι οι άλλοι δεν έχουν, ΟΚ, κάτι μου λέει αυτό για την τεχνολογία που 'κουβαλάει'!! Και μήπως αν βάλεις ΦΠΕ και πάρεις μερικά άλογα και kgr δεν θα έχεις πρόβλημα με ρύπους;;;!! Αν ήταν, θα του έβαζαν ακριβώς ό,τι φοράει και το Focus ST170 από μπροστά μέχρι πίσω και θα τέλειωνε η υπόθεση!..
Για την ιστορία, προσωπικά τα σχόλια της Michele τα βρήκα ψιλο-ειρωνικά μεν, χαριτωμένα δε. Καταλαβαίνω, βέβαια, γιατί κάποιος σαν εσένα (με nickname 'FiestaPOWER' και θαυμάσιες φωτό από το σούπερ-βελτιωμένο ST από Canon EOS 350D) μπορεί να 'τσιμπάει' και να αμύνεται!!