-
Υπήρχαν ήδη post για την κατανάλωση...
Τέλος πάντων, το ρεκόρ μου είναι 5,0 lt/100km. Διαδρομή: Κόμβος Κηφησιάς - Κόμβος Βελεστίνου. Μέση ταχύτητα γύρω στα 80 τόσο. Αυτοκίνητο: BMW E46 Compact 1800. Θεωρητικά θα μπορούσα να κάνω 1300km. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
τι λέτε ρε παιδια; Εγω με το κορσάκι που ειναι 1000αρι κανω μόνο 500κμ με ενα ρεζερβουαρ.
Με Γιάρις χιλιάρι, 500 χμ με ένα ρεζερβουάρ, ΤΕΡΜΑ γκάζι!
Σπυρο τα δικά σου 500 είναι σε πόλη ή εκτός; Τα δικά μου είναι σε πόλη. Σε εθνική λογικά θα βγάζουμε περισσότερα.
Στην εθνική, αλλά σεν πρόσεξες τα bold: ΤΕΡΜΑ γκάζι, ήτοι ΤΕΛΙΚΗ!
Σε πόλη πόσα βγάζεις;
Το όργανο γράφει από 5,0 μέχρι 6,5 lt ανά 100 km συνήθως
-
Με Saxo 1.4 '97 (και την 36άρα 5η και τα κάτω των 900 κιλά του ) είχα πετύχει αυτονομία άνω των 800 χλμ. με 45λιτρο ρεζερβουάρ (με πολλή όμως ...'εθνική'). Με το Clio ΙΙ 1.4 που έχω κάτι παραπάνω από έναν χρόνο τώρα, δεν μπορώ να 'πέσω' με τίποτα κάτω από τα 6,5 lt/100 χλμ. Θα το προσπαθήσω περαιτέρω πάντως... Τίποτα βέβαια δεν πλησιάζει το μηχανάκι μου, που αν και σκούτερ (125άρι, με CVT) και χρήση πόλης, 'παίζει' στα 4 lt/100 χλμ.
-
To Golf Gti παίζει στα 11λτ/ 100km .... αρνητικό ρεκόρ ένα ντεπόζιτο Γλυφάδα - ΧΚ Παρνασσού - Αράχωβα με σχάρα και τρία ζευγάρια πέδιλα!!!!!
Με το CLS που κάναμε δυο ταξιδάκια προσφάτως 20 λτ/100ΚΜ .... χωράει 80λτ η χαρά του βενζινά άρα 400km max.....
Το χειρότερο όλων με Subaru STI βόλτα στον Αγιαννη τον Ρώσο... όπου έιχε βενζινάδικο σταματούσαμε ... πρέπει να έπινε 30άρες το άτιμο
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με το CLS που κάναμε δυο ταξιδάκια προσφάτως 20 λτ/100ΚΜ .... χωράει 80λτ η χαρά του βενζινά άρα 400km max.....
Με RR Shadow1. Πόσο να βάλω; εεε, ρίξε 100 ευρώ και βλέπουμε!!!
-
Καθε 300χλμ παω στον βενζινα.
Εχω τα 11.5λ/100 (εντός πολης) για πλάκα. -
380 χλμ
-
Πριν με Πουντο 75 ειχα μετρησει ελαχιστη 6,1
Τωρα με το Ιμπιζα που βοηθαει στο μετρημα λογω υπολογιστη ταξιδιου εχω δει ελαχιστη 5,4 ( ) με πολυ χαλαρη οδηγηση σε επαρχιακο δρομο. Τα 6,0-6,5 δεν ειναι δυσκολα εκτος πολης με χαλαρο ρυθμο που σημανει αυτονομια θεωρητικη, με 45λτ ρεζερβουαρ, 700-750χλμ.
-
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά με υγεία!
Έχω 'βγάλει' πρόσφατα 960 χλμ. με 40 λίτρα βενζίνης, δηλαδή 4,2 λίτρα/100 χλμ.!!
Μόνο που μετά από λίγο, συνειδητοποίησα ότι είχε χαλάσει το φλοτέρ της βενζίνης!
-
Skoda Octavia Combi 1.8T 4x4, 63lt ντεπόζιτο
Συνήθως πάντα βγάζω 600χλμ μεταξύ γεμισμάτων (τον βάζω στα κόκκινα τον δείκτη όμως). 2-3 φορές έχω συμπληρώσει 700χλμ. Αυτά με μικτή χρήση.
Χρόνος, μέση ταχύτητα, χιλιόμετρα, μέση κατανάλωση:
Μονεμβασιά -> Αθήνα 3:56 81 317 7,6
Γύθειο -> Αθήνα 3:45 77 288 7,4
Λευκάδα (Κάθισμα) -> Αθήνα 6:14 68 425 7,3
Αμφίκλια -> Αθήνα 2:46 63 176 7,0
Καλάβρυτα -> Αθήνα 2:38 80 212 6,9
Κόνιτσα -> Αθήνα 8:02* 68* 544 7,9 (*μισή ώρα σταματημένος)
Παπαδάτες -> Αθήνα 5:10 80 412 7,3
Πλατεές -> Αθήνα 1:05 67 73 6,2'Αθήνα' είναι μέχρι το σπίτι μου στο Ελληνικό.
-
Ρε συ, να το πατάμε και καθόλου το γκαζάκι...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ρε συ, να το πατάμε και καθόλου το γκαζάκι...Αν γίνεται με σύνεση νομίζω οτι είναι ευγενές χόμπυ και σχετικά ακίνδυνο! (για τις κόντρες οικονομίας μιλώ)
-
5,5 lt/100km στο Polo της συζύγου...με την σύζυγο παραπλεύρως!
6,0 lt/100km στο Cinque Sporting...επίσης με τη σύζυγο παραπλεύρως!
-
Ρε συ, να το πατάμε και καθόλου το γκαζάκι...Μέσο όρο για ταξίδια έχω 8,9. Αυτές είναι οι χαμηλότερες καταναλώσεις.
-
Χμμμ...
Είναι μια καλή ιδέα και για 4TF-event! Economy-run κάνουν πολλά μεγάλα club στο εξωτερικό! Η διαδρομή συνήθως περιλαμβάνει αστικό κέντρο και εξοχή και αξιολογούνται όλα τα οχήματα με βάση τις εργοστασιακές τιμές!
Μπορώ να βρω πληροφορίες, αν θέλετε! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Χμμμ...
Είναι μια καλή ιδέα και για 4TF-event! Economy-run κάνουν πολλά μεγάλα club στο εξωτερικό! Η διαδρομή συνήθως περιλαμβάνει αστικό κέντρο και εξοχή και αξιολογούνται όλα τα οχήματα με βάση τις εργοστασιακές τιμές!
Μπορώ να βρω πληροφορίες, αν θέλετε!Θα συμμετάσχω και εγώ με τα καινούργια μου Weber 40DCOE...
-
Ρε συ, να το πατάμε και καθόλου το γκαζάκι...Αν γράφαμε τα αρνητικά ρεκόρ ?? ....
... autostrada πηγαίνοντας προς Γαλλία .. κάθε 200-250 χλμ. άναβε το λαμπάκι και έβαζα 60+ λίτρα !!
Αθήνα - Μονεμβάσια (~350 χλμ.) δεν μου έφτασε το 70αρι ντεπόζιτο και έβαλα βενζίνη μετά την Τρίπολη (μέσω Αχλαδόκαμπου βεβαίως-βεβαίως) -
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Θα συμμετάσχω και εγώ με τα καινούργια μου Weber 40DCOE...
Όλοι οι καλοί χωράνε!
Κάτι φίλοι down-under συμμετέχουν με W116 450SEL 6.9! Και κερδίζουν κιόλας!!!!(εμείς προτιμούμε τα 40 IDF, βεβαίως βεβαίως...)
-
Μια φορα μετα απο μεδενισμο ειχε δειξει για καμποση ωρα καταναλωση 5,8 λιτρα/100χλμ , αλλα απο τοτε δεν το ξαναδα...ξερετε που πηγε??
ΥΣ.το αμαξι ειναι 1800αρη, toyota και μετρηση εγινε με ταχυτητα 80-90 χλμ/ωρα
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Μια φορα μετα απο μεδενισμο ειχε δειξει για καμποση ωρα καταναλωση 5,8 λιτρα/100χλμ , αλλα απο τοτε δεν το ξαναδα...ξερετε που πηγε??ΥΣ.το αμαξι ειναι 1800αρη, toyota και μετρηση εγινε με ταχυτητα 80-90 χλμ/ωρα
αν ηταν κατηφορα και δεν πατουσες και πολυ γκαζι , ναι γινεται
Το ρεκόρ αυτονομίας σας?