-
Ο χρήστης anochos έγραψε:
tnx αλλά το μόνο πρόβλημα είναι ότι εδώ κοντά δεν έχει τράπεζα αττικής.
Γαμώ την τύχη μου.Εεεεπ! Σεμνά!
βασικά γι αυτό λέγεται gift card. βρες κάποιο άτομο εμπιστοσύνης* (και που έχεις το θάρρος να το 'χώσεις') που να μένει στην αθήνα ή όπου αλλού έχει τράπεζα αττικής στείλτου το ποσό που χρειάζεται με ένα έμβασμα για να πάει ο ίδιος (εδώ κολάει το 'χώσιμο') να τη βγάλει στο όνομά του και να σου την κάνει gift! Η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε. Γι'αυτό και χρειάζεται πολύ προσοχή με όλες τις Visa Electron κάρτες. Αυτός που την έχει (ή ακόμα χειρότερα αυτός που ξέρει τα νούμερά της, μπρος-πίσω) έχει τη δυνατότητα να αδειάσει τον λογαριασμό σου χωρίς να μπορείς εσύ να κάνεις τίποτα.
*Για να μη την κάνει gift στον εαυτό του
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αυτό το φρούτο να παίρνει ο κάθε τυχάρπαστος τηλέφωνο και να σου προτείνει να βγάλεις πιστωτική, πότε θα σταματήσει;; -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Αυτό το φρούτο να παίρνει ο κάθε τυχάρπαστος τηλέφωνο και να σου προτείνει να βγάλεις πιστωτική, πότε θα σταματήσει;;
Na σαι καλά . Ευχαριστω πολύ
-
Και ιδού οι απατεώνες (ξανα)χτύπησαν!!!
Στον τελευταίο μου λογαριασμό Diners έχουν υπολογιστεί τόκοι (16€ παρακαλώ) για αγορές που πραγματοποίησα τον τελευταίο μήνα. Σημειώνω ότι ο λογαριασμός δεν είχε ανεξόφλητο υπόλοιπο και περιλάμβανε μόνο τις τρέχουσες συναλλαγές του μήνα!!!
Δηλαδή, από όσο τουλάχιστον καταλαβαίνω: Πας στο supermarket και πληρώνεις με καρτούλα, έτσι για να μην κουβαλάς μετρητά, υπολογίζοντας να εξοφλήσεις όλο το ποσό στον αμέσως επόμενο λογαριασμό. Ε, τα πουστρόνια (συμπαθάτε με) θα σου χρεώσουν τόκο για τις μέρες που μεσολαβούν από την καταχώρηση της συναλλαγής, έως την έκδοση του λογαριασμού!!!Και ερωτώ εγώ τώρα: Υπάρχει λόγος να πληρώνω με πιστωτική? Μάλλον όχι....
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Εγώ διάβασα μόνο τον τίτλο...και νιώθω για μια ακόμα φορά ευτυχής που δεν έχω πιστωτική.Ό,τι αγορές θέλω να κάνω, τις κάνω με χρεωστική. ΟΚ, τα πληρώνω ντούκου μεν, αλλά είμαι ξένοιαστος από τόκους και χρέη.
Άσε που με τις VISA Electron έχεις και προνόμια πιστωτικών σε μερικές περιπτώσεις, χωρίς όμως να πέφτεις στην παγίδα των τόκων
Δυστυχώς ΔΕΝ έχω παύσει ΚΑΘΕ σχέση με την γιούρομπανκ ακόμα, απλά επειδή με το που απολύθηκα από το στρατό έφυγα για Ελβετία και δεν πρόλαβα...
Είναι ΠΡΩΤΟ στη λίστα όμως!!!
Η καλή αυτή τράπεζα που λέτε, μου είχε προτείνει αρχικά αν θέλω ΔΩΡΕΑΝ κάρτα αναλήψεων, ή επί πληρωμή Βίζα.
ΦΥΣΙΚΑ και διάλεξα την δωρεάν κάρτα αναλήψεων.
Μου έδωσαν λοιπόν την βίζα έλεκτρον που λες κι εσύ...
Δεν την χρησιμοποίησα παρά μόνο 5-6 φορές για ανάληψη από το ΑΤΜ και τέλος... (αυτό σε διάστημα 2-4 ετών...)Τα γαϊδούρια μου τηλεφωνούσαν μεσημεριάτικα που κοιμόμουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 φορές (!!!) για αν θέλω κάρτες ή δάνειο τα περασμένα χρόνια, και ΠΑΝΤΑ τους έλεγα πως ΔΕ με ενδιαφέρει, και ΑΝ / ΟΤΑΝ το χρειαστώ, ξέρω το τηλέφωνό τους!!!
Λοιπόν, ΕΝΩ ΕΛΕΙΠΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ, αντί να μου αντικαταστήσουν την **έλεκτρον **βίζα ενόσω έλειπα, μου έστειλαν μια νέα κάρτα, η οποία ήταν **ΚΑΝΟΝΙΚΗ **βίζα!!!
Μάλιστα μου έκαναν ΔΩΡΟ τη συνδρομή για τους πρώτους 6 μήνες. Επειδή το σπίτι το έβλεπα με το κυάλι τότε, και πέρασα 5 μήνες χωρίς άδεια, δεν είχα και πολύ καιρό να δω τα γράμματά μου, και έτσι όταν είδα τη νέα κάρτα δεν το πολυσκέφτηκα, άλλωστε όλες οι τράπεζες μου έστελναν την καινούρια όταν έληγε η παλιά... Την άφησα λοιπόν στο φάκελό της και ξαναμπήκα μέσα...Έτσι τον καιρό που απολυόμουν έρχεται ένα γράμμα από την καλή μας τράπεζα, με λογαριασμό 30 ευρώ για συνδρομή βίζα, τη στιγμή που όσο ήξερα τέτοια κάρτα ΔΕΝ ΕΙΧΑ!!! Εν τω μεταξύ την επομένη-μεθεπομένη έφευγα για Ελβετία και δεν προλάβαινα να κάνω πολλά πολλά...
Ψάχνω-βρίσκω το φάκελο με την κάρτα και βλέπω πως 'στα πλαίσια της ΚΑΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ' ( ) ΟΝΤΩΣ την είχαν 'αναβαθμίσει' ( ) σε κανονική βίζα, και μου έκαναν ΔΩΡΟ τη συνδρομή για το πρώτο εξάμηνο (ΟΥΑΟΥ!!!).
Παίρνω τηλέφωνο στο telephone banking γιατί δεν προλάβαινα να ξανανοίξουν πλέον, τους εξηγώ τι έγινε και πως ΔΕΝ ΤΗΝ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΛΩ, και πως ακόμα στο φάκελό της κάθεται, όπως και ότι είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να με ΧΡΕΩΝΟΥΝ με μια παροχή που μου φόρεσαν ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, και με διαβεβαίωσε πως θα σβηστεί, και να μην το πληρώσω.
Τον επόμενο μήνα έρχεται ΕΝΤΟΚΟΣ ο λογαριασμός!!!
Ο πατέρας μου τους τηλεφωνεί με τα στοιχεία μου που του άφησα και τους εξηγεί τι έγινε, αλλά φυσικά μιας και δεν είμαι εγώ δεν του μιλάνε. Τους λέει πως λείπω στο εξωτερικό και είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να κάνω ο,τιδήποτε, και του έδωσαν να τηλεφωνήσω σε ένα νούμερο. Που εκ πείρας κάνει 10 λεπτά αναμονή από Ελλάδα, κοινώς θα μου ερχόταν μία ή άλλη να το πλήρωνα!!!Λίγο μετά είναι Πάσχα, και έρχομαι πάλι Ελλάδα, οπότε ξανά τηλέφωνα... Πάλι διαβεβαίωση πως θα σβηστεί και ο λογαριασμός, και ο τόκος (που πάλι από δική τους αμέλεια προέκυψε!!) και φεύγω πάλι... Εν τω μεταξύ πλέον ηχογραφώ το τηλεφώνημα, γιατί έχει καταντήσει προκλητικό το 'σέρβις' τους...
ΚΙ ΑΛΛΟΣ λογαριασμός, ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΟΚΟΣ!!!
Ιούνιο ήρθα για λίγο πάλι στην Ελλάδα, και ξανά τηλεφώνημα, πάλι ηχογραφώ, πάλι μια από τα ίδια, όλο σε πιο τσαντισμένο τόνο εγώ, και τελικά έγινε το... θαύμα!!! Έσβησαν μεν τη συνδρομή, ΟΧΙ όμως τους τόκους!!!Πάλι τηλέφωνο τον Αύγουστο, και μετά διορθώθηκε.
Πήρε ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ από τότε που ξεκίνησε, 6-7 ΜΗΝΕΣ από το πρώτο μου τηλεφώνημα!!!Τελικά δεν πλήρωσα (δε θα πλήρωνα άλλωστε, μάλιστα άδειασα το λογαριασμό μου από εκεί, μην το κάνουν 'αυτόματα'), αλλά με ΕΠΡΗΞΑΝ...
Και όλα αυτά επειδή είχα μια ΔΩΡΕΑΝ βίζα έλεκτρον αναλήψεων και χωρίς να κάνω τίποτε άλλο!!!!
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Αυτό το φρούτο να παίρνει ο κάθε τυχάρπαστος τηλέφωνο και να σου προτείνει να βγάλεις πιστωτική, πότε θα σταματήσει;;Όταν κόψεις το τηλέφωνό σου...
-
Με πήραν τηλέφωνο από την ιντεραμέρικαν (ασφαλιστική με την οποία συνεργάζομαι), να μου στείλουν δωρεάν την κάρτα τους, ιντεραμέρικαν-βίζα.
Δεν την θέλω, θα την πάρεις και τα γνωστά. Σκέπτομαι 'δε γ@΅¨τ@$&, θα την πάρω και δυο μέρες μετά θα σας τη στείλω για ακύρωση', κόλπο που έχω ξανακάνει και πιάνει. Μου φέρνουν το πρωί σήμερα με κούριερ την κάρτα. Υπογράψτε, δώστε φωτοτυπία ταυτότητας, ΑΦΜ κλπ. Πάνω πάνω έγραφε 'δωρεάν για 1 χρόνο'. Τους ξεφτίλες! Έγιναν και προδήλως ψεύτες! Το 'δωρεάν' του τηλεφώνου, έγινε 'για ένα χρόνο' εκεί που έπρεπε να υπογράψω!
Την έστειλα πίσω όπως ήλθε και περιμένω τηλέφωνο. Μάλλον δεν θα τους απαντήσω, αλλά μπορεί και να το ξανασκεφτώ, να ρίξω κάνα μπινελίκι, ν' ανάψουν τα αίματα... -
Δωρεάν είναι το ρώτησα εγώ, αλλά πρέπει να κάνεις πάνω από
-
Περα απο την αττικα gift card...Προτεινω αν εχετε εκκαθαριστικο πανω απο 15 χιλιαρικα να βγαλετε την Golden της Αlphabank..Eχει επιτοκιο 9%..Εγω αυτη εβγαλα και τη δειχνω και στα πιπινια και ψαρωνουν..ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Την έστειλα πίσω όπως ήλθε και περιμένω τηλέφωνο. Μάλλον δεν θα τους απαντήσω, αλλά μπορεί και να το ξανασκεφτώ, να ρίξω κάνα μπινελίκι, ν' ανάψουν τα αίματα...
Δε νομίζω να κάνουν τον κόπο να σε καλέσουν στο τηλέφωνο. Έκαναν το κόλπο τους δεν έπιασε και τέρμα πάνε γιά άλλο κορόιδο. Το κορόιδο δε πάει για εσένα μη παρεξηγηθείς αλλά σε όλους μας που έστω για μια φορά τη πατάμε αλλά μετά βάζουμε μυαλό.
-
Χαίρετε. Είμαι αναγνώστης του forum εδώ και καιρό (αν και του Περι αυτοκίνισης κυρίως), αλλά παίρνω αφορμή να γράψω σε αυτό το topic πρώτη φορά μιας και δουλεύω σε τράπεζα η οποια αναφέροταν κι ολας στο 1ο post.
To post του tiger έιναι σωστό, εφόσον πληρωθεί το σύνολο της οφειλής πριν τη λήξη του πρώτου λογαριασμού στον οποίον χρεώνεται, τότε δεν υπαρχει καμια επιπλέον επιβάρυνση. Εφόσον όμως παρέλθει αυτή η ημερομηνία, τοτε οι τόκοι υπολογίζονται απο την ημερομηνία που χρεώθηκε η κάρτα. (Ουσιαστικά τζάμπα χρήμα ισχύει μόνο για ολική εξόφληση λογαριασμού κάθε μήνα). Απ'οσο γνωρίζω, το παλιό σύστημα εκτοκισμού ισχύει πλέον μόνο στις κάρτες της Εμπορικής και του Τ.Τ.
Η ρίζα του κακού είναι στην κακή χρήση της κάρτας που βλέπω καθημερινά. Η 'πιστωτική' κάρτα ειναι ενα (πολυ καλό) μέσο πληρωμής και όχι μια πίστωση. Γι'αυτόν τον σκοπό ένα δάνειο είναι πολύ συμφερότερο.
Όσο για τη μονομερή μεταβολή των όρων, δυστυχώς στις περισότερες συμβάσεις αναφέρεται πως είναι στην ευχέρεια της τράπεζας να τροποποιήσει μονομερώς ορισμένους όρους υπο την πρυπόθεση πως θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως στους πελάτες.
Το τιμολόγιο της η κάθε τράπεζα προφανώς το καθορίζει όπως πιστεύει πως θα είναι το πλέον συμφέρον γι αυτήν. Όταν χρησημοποιείς μια κάρτα για την εξυπηρέτηση σου (με λειτουργικό κόστος για την ίδια) δεν είναι παραλογο να χρεώνει συνδρομή, οπως και απολύτως θεμιτό ο κάθε ενας απο εμάς να κοιτάξει το δικό του συμφέρον και να βγάλει κάρτα απο όποια τράπεζα θα του δώσει 1/2 χρόνια ή και ισόβια χωρίς συνδρομές, εκμεταλευόμενος τυχόν προσφορές ή άλλες συνεργασιες του με αυτήν.
Όσο αφορά τα διάφορα τηλέφωνα για έκδοση κάρτας είναι πράγματι θλιβερό φαινόμενο. Δεν έχετε ευθύνη για κάρτα που εκδόθηκε για εσάς και δεν υπαρχεί η υπογραφή σας σε αίτηση της αλλα και για την παραλαβή της, αλλα απο τη στιγμή που είναι στα χέρια σας και για τον εναν λόγο ή τον άλλον θέλετε να τη διακόψετε, μη την κοψετε με ένα ψαλίδι όπως ακουσα να λέει σήμερα το πρωί ο Αυτιάς , αλλα να την επιστρέψετε σε κατάστημα της εκδότριας τράπεζας, και πριν να φύγετε να πάρετε αντίγραφο για την επιστροφή της, με υπογραφές του καταστήματος, στο οποίο να αναγράφεται και η ημερομηνία.
Αυτά τα ολίγα είχα να πώ
-
Ο χρήστης Pez έγραψε:
Απ'οσο γνωρίζω, το παλιό σύστημα εκτοκισμού ισχύει πλέον μόνο στις κάρτες της Εμπορικής και του Τ.Τ.Δουλεύω σε τράπεζα διαφορετική απο τις παραπάνω και το παλιό σύστημα εκτοκισμού ισχύει ακόμη.
-
Και εγω ξερω τραπεζα με το παλιο συστημα....
Εντυπωση μου κανει! Οτι θελει κανει ο καθενας? -
Ο χρήστης zambia έγραψε:
Και εγω ξερω τραπεζα με το παλιο συστημα....
Εντυπωση μου κανει! Οτι θελει κανει ο καθενας?Πέεεεεεεεστη και σε μας.
Γιατί να μη κάνει ότι θέλει ο κεθένας μήπως θα τους πειράξει κανείς;
-
Ξεθάβω το τόπικ για μια ερωτησούλα:
Πριν απο μερικές μέρες αγόρασα απο το eshop.gr 2 πραγματάκια με 6 δόσεις με πιστωτική.
Ενώ τα πράγματα τιμολογούνταν, βρήκα τα ίδια πράγματα σε πολύ καλύτερη τιμή σε άλλο κατάστημα.
Τηλεφώνησα στo eshop και τους παρακάλεσα να ακυρώσουν την παραγγελία, οπως και έκαναν.
Βλέπω σήμερα στο ebanking site της Novabank οτι έχει καταχωρηθεί στην κάρτα μου:
ESHOP DOSI 1/6 40 ευρώ
και ακριβώς απο κάτω
ESHOP DOSI 1/6 -40 ευρώ
Απο αυτό υποθέτω οτι οταν ακύρωσα την παραγγελία, είχαν ήδη χρεώσει την κάρτα με αποτέλεσμα να πρέπει να 'επιστραφούν' τα λεφτά στην κάρτα (γι' αυτό στη δεύτερη καταχώρηση ειναι το ποσό της δόσης με μείον μπροστά).
Σωστά δεν τα λέω? Δεν πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα...
-
Πάρε καλύτερα ένα τηλ την τράπεζα...
-
Οχι, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Εκαναν όπως λες. Ακύρωσαν την κίνηση. -
No problem !
-
Αν πάρετε πιστωτική 'δωρεάν για 1 χρόνο' και δεν τη χρησιμοποιήσετε αλλά έχετε σκοπό να την κόψετε, κάντε το τουλάχιστον 2 μήνες πριν τη λήξη της. Διαφορετικά θα σας στείλουν λογαριασμό με τη συνδρομή.
Ακόμα κι έτσι όμως, μπορείτε να πάτε και να ζητήσετε ακύρωση χωρίς να πληρώσετε τη συνδρομή, για την οποία θα γίνει αντιλογισμός. Έτσι τουλάχιστον έκαναν στην Εθνική. Βέβαια καθυστέρησαν 7 μήνες ( ), διάστημα κατά το οποίο μου έστελναν κάθε μήνα λογαριασμό με το απλήρωτο ποσό της συνδρομής συν τους τόκους συν τα έξοδα έκδοσης λογαριασμού, αλλά τελικά εντάξει. Χρειάστηκε και δεύτερη επίσκεψη πάντως στο υποκατάστημα για να ξεμπερδέψω. -
Πήρα φυσικά την τράπεζα για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο κι έπειτα το eshop.
Όταν ακύρωσα την παραγγελία, είχε ήδη χρεωθεί η κάρτα μου μέσω του συστήματος για τους επόμενους 6 μήνες - δηλαδή το ποσο είχε δεσμευθεί και κάθε μήνα θα μου ερχόταν μια χρέωση 40 ευρώ.
Η κοπελιά στο λογιστήριο το ακύρωσε, αλλα η 'επιστροφή' δεν γίνεται μονομιάς, αλλα όπως έγιναν οι δόσεις, δηλαδή μήνα/μήνα - π.χ. αυτό το μήνα έχω 2 καταχωρήσεις όπως έγραψα, μια για 40 ευρώ και μια ίδια για -40, δηλ. σύνολο 0, δηλ. δεν πληρώνω τίποτε...
Το μόνο 'πρόβλημα' ειναι οτι αυτή η δέσμευση (απο το υπόλοιπο της κάρτας) δεν θα φύγει μονομιάς λόγω τρόπου λειτουργίας του συστήματος, απλά μήνα με μήνα θα μειώνεται...
-
Η προηγούμενή μου δουλειά, ήταν στον όμιλο eurobank, ενώ τώρα εργάζομαι σε άλλή τραπεζική εταιρεία.
Συμφωνώ με τον pez και τον pavlos32 σε όσα έγραψαν, και ιδιαίτερα με το ότι δεν ακολουθούν όλες οι τράπεζες αυτή τη νέα πολιτική.
Το καλύτερο επιτόκιο αυτή τη στιγμή σε VISA όπως προειπώθηκε από κάποιον προηγουμένως το έχει το Τ.Τ. με 9%.
Εγώ προσωπικά έχω 5 κάρτες. Δώστε προσοχή:
- DEBIT eurobank (από την προηγούμενή μου δουλειά)
- DEBIT alpha bank (για αγορές από το internet)
- BEBIT εθνικής (μισθοδοσία τωρινή, και δεν εργάζομαι στην εθνική)
- DEBIT εμπορική (συνδεδεμένος λογαριασμός για τις συναλλαγές μου στα χρηματιστήρια)
- DEBIT ασπίς (την άνοιξα μαζί με έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου για να βοηθήσω ένα φίλο που έπιασε δουλειά εκεί)
όπως βλέπεται είναι ΟΛΕΣ ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ (DEBIT CARDS).
Και εννοείται χωρίς συνδρομή.
Αν κάποια (ή κάποιες) μου ανανεωθεί σε πιστωτική, θα αναγκαστεί πολυ απλά ή τράπεζα που θα το κάνει να μου επανεκδώσει την DEBIT.δεν είχα ποτέ πιστωτική κάρτα και εφόσον βλέπω πως οι ανάγκες μου προς το παρόν καλύπτονται πλήρως από το είδος της χρεωστικής, ΔΕΝ ΠΑΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ.
Ισως στο μέλλον να χρειαστεί, αν και προβλέπω πως στο μεσοπρόθεσμο μέλλον η υπάρχουσα μορφή και φιλοσοφία της πιστωτικής κάρτας θα αλλάξει, προσανατολισμένη προς το όφελος του πολίτη (και αυτό λόγω ισχυρότατου ανταγωνισμού).
Πιστωτικές κάρτες - ΠΡΟΣΟΧΗ!