-
Δεν αλαζω κατι στην οδηγηση εκτος απο το οτι ειμαι ποιο προσεχτικος και δεν βαζω το αμαξι μεσα στο λιφτ. (δεν παιρναω τις 6200. Corolla TS εχω)
Αλλα ρε παιδια με βρεγμενους δρομους ειναι η μοναδικη φορα που μπορω να ξεγελασω το VSC και να δωσω κανα μπαντιλικη!! (δεν μου αρεσουν τα χειροφρενα!)
Τερμα γκαζι...υποστροφη με τα ολα στην εισοδο....αφημα αποτομο....και μαζεμα τους κολους!! ολα τα λεφτα! σπανια βεβαια συμβαινει αυτο! Γιατι δεν βρεχει συχνα εδω! Αν δεν βρεχει το VSC τα δεν σε αφηνει για τιποτα.
-
Αρκετά πιό φυλαγμένα από όσο σέ στεγνό οδόστρωμα,εκτός από ταξίδι στήν εθνική,όπου πάω ούτως ή άλλως μέ 120-140 χαω
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στην Ελλάδα όταν βρέχει δεν οδηγώ απλά μεταφέρομαι. Και δοκιμάζω και τα φρένα κάθε τόσο για να υπολογίζω αποστάσεις από άλλα αυτοκίνητα. Η αυτοσυγκέντρωση και η προσοχή στην τσίτα για να δούμε ό,τι δεν φαίνεται και να προβλέψουμε τί μπορεί να κάνουν οι άλλοι γύρω μας.
Παλιά το θεωρούσα πρόκληση για εύκολα παιχνίδια στο όριο αλλά τελικά έμαθα (the hard way... μια Spider λιγότερη στον κόσμο) ότι στην ελληνική άσφαλτο η γλίτσα σκοτώνει....
Βέβαια σε κλειστό χώρο χωρίς άλλους μπορεί να δοκιμάσω τα όρια της πρόσφυσης και να προβώ σε αντικοινωνική συμπεριφορά.... δοκιμασίες skidpad κλπ!
Συμπέρασμα την βροχή δεν την φοβάμαι αλλά την σέβομαι!Όλα -μα όλα- όσα γράφεις ιαχύουν έτσι κι αλλοιώς. Απλά ο ρυθμός αλλάζει στο βρεγμένο!
-
Αν κινούμε σε γνωστό δρόμο δεν αλλάζω τον ρυθμό μου εκτός αν είναι πρωτοβρόχια. Σε άγνωστο δρόμο που μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσω μέσα σε «λίμνη» είμαι ποιο συγκρατημένος. Το ποιο εκνευριστικό είναι το σπρέι από το προπορευόμενο όχημα ιδίως όταν δεν έχει λασπωτήρες δηλαδή στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις αν μπορώ προσπερνώ γρήγορα για να μην τον έχω μπροστά μου αλλιώς αφήνω μεγάλη απόσταση ώστε να γλιτώσω τη λάσπη από τα ελαστικά του. Έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα σε δύσκολους δρόμους του Ψηλορείτη και των Λευκών Ορέων υπό βροχή (ας είναι καλά η υπηρεσία) και έχω αρκετή εξοικείωση ώστε να μην με φοβίζει η βροχή.
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
... αν μπορώ προσπερνώ γρήγορα για να μην τον έχω μπροστά μου ...Το οποίο είναι συνήθως αρκετά εύκολο, αφού οι περισσότεροι πάνε πραγματικά πολύ αργά!
-
Ο χρήστης gvala έγραψε:
... αν μπορώ προσπερνώ γρήγορα για να μην τον έχω μπροστά μου ...
Το οποίο είναι συνήθως αρκετά εύκολο, αφού οι περισσότεροι πάνε πραγματικά πολύ αργά!
Δεν είναι πάντα θέμα ταχύτητας. Έχω αναγκαστεί να μήνω πίσβ από ημιφορτηγό γιατί ήταν τόση η ποσότητα της λάσπης που μου έστελνε που δεν μπορούσαν έγκαιρα να την καθαρίσουν οι υαλοκαθαριστήρες ώστε να βγω με ορατότητα για την προσπέραση. Οι αιτίες ήταν η ανυπαρξία λασπωτήρων και ο άθλιος δρόμος χωρίς αποχέτευση (αν και εθνική οδός τρομάρα μας) που είχε μπόλικο χώμα από το ξέπλυμα των παρακείμενων αγρών.
-
Αν ο δρόμος είναι άδειος, αν γνωρίζω οτι το οδόστρωμα του δεν είναι άθλιο ( υπάρχουν και τέτοιοι ), αν τα λάστιχα μου είναι σε καλή κατάσταση τότε ναι θα οδηγήσω γρήγορα. Από την άλλη επειδή συνήθως όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν αυξάνω τις αποστάσεις μου από τους μπροστινούς, ελέγχω όσο μπορώ καλύτερα τον δρόμο μπροστά για ύποπτες λακούβες και επιφανειακά ποταμάκια τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν υδρολίσθηση ( παρόλο που με τα Uniroyal έχω ξεχάσει τι θα πεί υδρολίσθηση ακόμα και με ταχύτητες 120-140 χλμ) , ανάβω τα φώτα και αφήνω βέβαια τον μ@λ@κ@ που έχει κολλήσει πίσω μου στην Εθνική παρόλη την κίνηση να με προσπεράσει.Το πιο τρομακτικό που μου έχει τύχει πάντως είναι στην η εκτόξευση από το μπροστινό μου αμάξι ( και στην συνέχεια από μένα στο πίσω μου κοκ ) μιας τεράστιας ποσότητας νερού, που είχε μαζευτεί σε λακούβα του δρόμου, στο παρμπρίζ μου. Για 1-2 δευτερόλεπτα ( που μου φάνηκαν αιώνες ) απλά δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου και όλα αυτά με 110 χλμ...
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Για 1-2 δευτερόλεπτα ( που μου φάνηκαν αιώνες ) απλά δεν έβλεπα τίποτα μπροστά μου και όλα αυτά με 110 χλμ...Τρομακτικό συναίσθημα. Το έζησα προ ημερών στην άνοδο της ΕΟ στο ύψος της Λυκόβρυσης, που έχει μία τεράστια λίμνη στην αριστερή. Εγώ πήγαινα στη μεσαία και μου ήρθε όλο το νερό πάνω μου από κάποιον που έπεσε μέσα.
Γενικά ρίχνω λίγο ρυθμούς, ανάλογα με τη γνώση/κατάσταση του δρόμου και του αυτοκινήτου. Εντός πόλεως ρίχνω αρκετά (σε όσους δρόμους δεν είναι μποτιλιαρισμένοι βέβαια). Σε αυτοκινητόδρομους αυξάνω την απόσταση ασφαλείας και ρίχνω από 20-60 χλμ την ώρα την ταχύτητά μου, αναλόγως των περιστάσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί και η εμπειρία μου στην οδήγηση σε βρεγμένο είναι σχεδόν ανύπαρκτη και εκτός αυτού έχω μόλις ένα χρόνο και κάτι το δίπλωμα.
Από άποψη ελαστικών και πιέσεων (αυτά τα προσέχω πολύ) δεν έχω πρόβλημα υδρολίσθησης, τουλάχιστον μέχρι τα 130 που έχω φτάσει υπό βροχή. -
Ο χρήστης MichalisS έγραψε:
Γενικά ρίχνω λίγο ρυθμούς, ανάλογα με τη γνώση/κατάσταση του δρόμου και του αυτοκινήτου. Εντός πόλεως ρίχνω αρκετά (σε όσους δρόμους δεν είναι μποτιλιαρισμένοι βέβαια). Σε αυτοκινητόδρομους αυξάνω την απόσταση ασφαλείας και ρίχνω από 20-60 χλμ την ώρα την ταχύτητά μου, αναλόγως των περιστάσεων. Αυτό συμβαίνει γιατί και η εμπειρία μου στην οδήγηση σε βρεγμένο είναι σχεδόν ανύπαρκτη και εκτός αυτού έχω μόλις ένα χρόνο και κάτι το δίπλωμα.
Από άποψη ελαστικών και πιέσεων (αυτά τα προσέχω πολύ) δεν έχω πρόβλημα υδρολίσθησης, τουλάχιστον μέχρι τα 130 που έχω φτάσει υπό βροχή.Και έτσι να συνεχίσεις, φίλε μου. Αν τα τηρείς αυτά, δύσκολα θα βρεθείς σε δύσκολη θέση, ακόμα και σε άγριες νεροποντές.
Ο δάσκαλος της σχολής οδηγών, σε ένα μάθημα που κάναμε (η μέρα μπορεί και να ήταν εκείνη που ο Νώε μπήκε στην κιβωτό ) μου είχε πει...'στην βροχή όλες οι κινήσεις πρέπει να είναι απαλές και σταδιακές, σαν να κρατάς κάτι εύθραυστο' και εννοούσε γκάζι, φρένο και τιμόνι. Από τότε, δεν είχα συναντήσει ποτέ πρόβλημα στη βροχή εκτός από 2 υδρολισθήσεις (η μια στην Υλίκη με 90-100). Καλά-καλά ούτε ελαφρά υπο/υπερστροφή δεν έχω βιώσει.
-
Δε φοβαμαι τη βροχη, μου αρεσει!
Θυμαμαι πιο παλια με το Πουντο στην εθνικη με 160 να υρδολισθαινω!!!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Δε φοβαμαι τη βροχη, μου αρεσει!Θυμαμαι πιο παλια με το Πουντο στην εθνικη με 160 να υρδολισθαινω!!!
Punto;;;;; ουυυυυυ!!!!!
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Punto;;;;; ουυυυυυ!!!!!
Γαματο ηταν, απιστευτο ε?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Punto;;;;; ουυυυυυ!!!!!
Μην πας να ρίξεις στάχτη στα μάτια των alfisti ρε, έχουν κεραίες και καταλαβαίνουν όταν λες ψέματα..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Punto;;;;; ουυυυυυ!!!!!
Μην πας να ρίξεις στάχτη στα μάτια των alfisti ρε, έχουν κεραίες και καταλαβαίνουν όταν λες ψέματα..
η πλακα ειναι οτι ΔΕΝ λεω ψεματα! Γιατι να πω αλλωστε?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Punto;;;;; ουυυυυυ!!!!!
η πλακα ειναι οτι ΔΕΝ λεω ψεματα! Γιατι να πω αλλωστε?
Εγώ σε πιστεύω ότι δεν λες ψέματα.. Άλλοι δεν το καταλαβαίνουν και νομίζουν ότι είμαστε ταγμένοι στο VAG..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ σε πιστεύω ότι δεν λες ψέματα.. Άλλοι δεν το καταλαβαίνουν και νομίζουν ότι είμαστε ταγμένοι στο VAG..Αμα μου δωσουν δωρεαν μερικες χιλιαδες μετοχες τους, ευχαριστως να ταχθω μαζι τους!
Μεχρι τοτε ομως κοιταζω το δικο μου συμφερον και οχι των εταιριων! -
Για την υδρολίσθηση, μπορείς να μου πεις λίγο τι συνθήκες επικρατούσαν και τι λάστιχα φόραγες; Πάντως, ακόμα και στη βροχή, ανάλογα με τις συνθήκες, τα 160 δεν είναι ντε και καλά απίστευτη ταχύτητα.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Για την υδρολίσθηση, μπορείς να μου πεις λίγο τι συνθήκες επικρατούσαν και τι λάστιχα φόραγες; Πάντως, ακόμα και στη βροχή, ανάλογα με τις συνθήκες, τα 160 δεν είναι ντε και καλά απίστευτη ταχύτητα.Εβρεχε πολυ, ειχα λαστιχα τα πολυ μετρια dunlop sp sport 200.
Tα χαω ηταν πολλα γιατι σκεψου οτι το αυτοκινητο υδρολισθησε πανω απο 6-7 φορες. Και μιλαμε οτι αλλαζε λωριδα!το περιστατικο το αναφερω γιατι λεω οτι δεν φοβαμαι τη βροχη, δεν εχει προβοκατορικο χαρακτηρα Κωστα
-
Μάλλον ο δρόμος ήταν για τα πανηγύρια και όχι τόσο τα λάστιχα (εκτός και αν ήταν φαγωμένα και δη ασύμμετρα φαγωμένα). Αφού την έβγαλες καθαρή!!!
-
Φεύγοντας από Ηράκλειο για Χανιά, ο δρόμος (το 'καλό' κομμάτι με το διαχωριστικό τοίχωμα στη μέση) είναι τόσο ΑΙΣΧΟΣ που την υδρολίσθηση δεν τη γλιτώνεις με τίποτα.
Να πιάσω κάναν εργολάβο στα χέρια μου... Θα με γράψουν μετά οι εφημερίδες για στυγνό δολοφόνο.
Φοβάστε τη βροχή;