Ο χρήστης Funis έγραψε:
Τι λες ρε Κωστα? Εθιμο που ειναι η μπουρκα?? Νομιζω εκανα σαφες οτι ηθελα να πω, οτι για μενα ειναι ασημαντα κατι τετοια πραγματα, προφανως και αμα μου ελεγε ο αλλος δεν γουσταρω να μου το κανεις, δεν θα το κάνω. Αλλα βρισκω και τις παραπάνω αντιδρασεις υπερβολικες!! Επαναλαμβανω αυτη ειναι η** αποψη μου**.
Γιατί υπερβολικές ρε Ηλέκτρα; Λέω στη μέλλουσα γυναίκα μου 'μη μου πατήσεις το πόδι στο 'η δε γυνή...' γιατί θεωρώ πως όποια το κάνει προσπαθεί να δείξει σε όλο τον κόσμο που έχει μαζευτεί πως 'πατά' τον άλλο -έτσι το παίρνω εγώ' και παρ'όλα αυτά το κάνει, αγνοώντας την επιθυμία μου. Είναι ή δεν είναι να την παρατήσω σύξυλη στην εκκλησία; Όχι από πείσμα αλλά επειδή απλά μου έδειξε ξεκάθαρα και μπροστά σε όλους πως δεν με υπολογίζει.
Tι να σου πω τωρα? Εγω τα βρισκω αυτα υπερβολες! Εγω νομιζω οτι τις περισσοτερες φορες τα πραγματα ειναι απλα και εμεις κανουμε την ζωη μας δυσκολη! Η αγαπη, η εμπιστοσυνη και ο σεβασμος φαινονται απο τοσα πολλα πραγματα που αυτο το θεωρω περιττο! Το να κανει μια πλακα ο αλλος με ενα εθιμο! Υπάρχουν τοσοι τροποι να δειξεις στον αλλον οτι τον νοιαζεσαι ή οτι τον αγαπας! Σε ολες τις σχεσεις που μπορει να εχει ενας ανθρωπος! Απο την φιλια, μεχρι το φλερτ ή την αγαπη και τον γάμο! Παιρνεις κάποια πραγματα, κάποια μηνυματα! Σου κάνουν? προχωρας! Δεν σου κάνουν? φευγεις!
Για να φτασεις στον γάμο υποτιθεται οτι τα μηνυματα που εχεις πάρει σε καλυπτουν, δεν περιμενεις μεσα στην εκκλησια να ανακαλυψεις ποιον παντρευεσαι!! Οποτε αν σε πειραζει κατι τοσο απλό ωστε να κανεις τετοιο σκηνικο στον ανθρωπο που δεσμευεσαι να περασεις την υπολοιπη ζωη σου μαζι του, δειχνει άλλα πραγματα!!
Παντου υπάρχει ο εγωσιμος! Αλλα επαναλαμβανω ότι στην ζωή αυτη τα πραγματα ειναι απλα! Ο καθενας δειχνει τι θελει! Γουσταρει την παρεα σου? Σε παιρνει τηλεφωνο! Θελει να εισαστε μαζι? κανει θυσίες! Θελει να εισαι ο ανθρωπος που θα παντρευτει? Σε παντρευεται!! Τιποτα παραπανω!
Υπάρχουν τοσα σοβαρα θέματα στην κοινη ζωη δυο ανθρωπων, το να δυσκολευουμε την ζωη μας και με αλλα ειναι απλα χασιμο χρόνου και καταστροφη της στιγμης!
Αυτό το 'απλό αστειάκι' όπως το έθεσες δεν έχει σήμερα την ίδια σημασία που είχε πριν κάποιες δεκαετίες. Σήμερα θεωρείται πως δεν ισχύει η φράση 'η δε γυνή...', οπότε όποια γυναίκα κάνει το 'αστειάκι' κάτι άλλο θέλει να δείξει σε όλο τον κόσμο που παρακολουθεί τον γάμο.
Είμαι εγωιστής; Ίσως, αλλά απαιτώ η σύντροφός μου να σεβαστεί τις μικρές παραξενιές μου (σιγά την παραξενιά δηλαδή) και να μη με κάνει ρόμπα μπροστά σε όλους τους φίλους και συγγενείς που πιθανότατα ξέρουν αυτή μου την ιδιοτροπία και θα με δουν να την κάνω γαργάρα.
Επίσης δεν είπα πως θα τη χαστούκιζα αλλά πως θα χάλαγα το γάμο γιατί θα ανακάλυπτα πως τελικά δεν είχα καταλάβει τη γυναίκα που ήταν δίπλα μου και πως μάλλον εκείνη ευθύνεται γι'αυτό επειδή κατά πάσα πιθανότητα υποκρινόταν.
Ο γάμος δεν είναι μια απλή 'στιγμή'.