-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Επιπλέον, το να ταλαιπωρεί ο αστυνομικός οποιονδήποτε πολίτη χωρίς λόγο είναι κατάχρηση εξουσίας. Τέτοιες 'μαγκιές' είναι απαράδεκτες και καλά θα κάνει οποιοσδήποτε φέρει το εμβληματάκι με τον κλάδο ελαίας στον ώμο να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να σέβεται τον πολίτη, καθώς ο καιρός της χούντας έχει περάσει.Η εξουσία δεν δίνει σε ΚΑΝΕΝΑΝ το δικαίωμα να βγάζει τα κόμπλεξ του πάνω στους πολίτες.
Πέραν του προβλήματος της 'αναισθησίας' και της 'γαϊδουριάς' σε όλους τους κλάδους (και όχι μόνο βέβαια των αστυνομικών) εξαιρετικής σημασίας για την υπάρχουσα κατάσταση είναι η ατιμωρησία.
Δυστυχώς, ο πολίτης είτε δεν μπορεί -είτε πολύ απλά δεν τον συμφέρει- να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ αποζημίωση για τυχόν άδικη επιβάρυνσή του, παρόλο που ο νόμος το προβλέπει. Εδώ κυκλοφορούν ελεύθεροι εγκληματίες αστυνομικοί που έχουν σκοτώσει εν ψυχρώ πολίτες -και το χειρότερο παραμένουν ένστολοι-, ποιος θα δώσει την παραμικρή σημασία στις διαμαρτυρίες εκείνου που έφαγε ένα πρωινό στο τμήμα επειδή η φάτσα του δεν άρεσε στο 'όργανο';Υ.Γ. Πάντως ομολογώ κι εγώ ότι -τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια- εν γένει η συμπεριφορά των αστυνομικών έχει βελτιωθεί θεαματικά. Επίσης, αρκετά νέα παιδιά που βγαίνουν από τη σχολή είναι ευπρεπέστατα και ιδιαίτερα καταρτισμένα. Για να μην ισοπεδώνω θεωρώ ότι είμαστε σε καλό δρόμο (αρκεί η πολιτεία να μην κάνει τα 'στραβά μάτια' στα κακώς κείμενα).
-
Δυστυχώς, το σύστημα απονομής δικαιοσύνης είναι έτσι φτιαγμένο ώστε το θύμα κατάχρησης εξουσίας ή εξαπάτησης ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο να μην το συμφέρει να καταφύγει στη δικαιοσύνη.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
είμαι σίγουρος ότι και στον δικό σου επαγγελματικό κλάδο υπάρχουν άχρηστοι και τεμπέληδες.Σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους υπάρχουν αυτοί, αλλά όταν μιλάμε για επαγγελματικό κλάδο με δικαίωμα εκτελεστικής εξουσίας, αλλάζει το πράγμα.
-
Τελευταίες μέρες στην άνοδο της Συγγρού, οι μπάτσοι κάνουν και κάτι σωστό: κόβουν κώλους σε όσους μπαίνουν στην λεωφορειολωρίδα. Άντε, καιρός ήταν...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Τελευταίες μέρες στην άνοδο της Συγγρού, οι μπάτσοι κάνουν και κάτι σωστό: κόβουν κώλους σε όσους μπαίνουν στην λεωφορειολωρίδα. Άντε, καιρός ήταν...έχει λεωφορειολωρίδα η Συγγρού?
-
Ναι ρε Σπυρο, από το Φιξ και πάνω...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ναι ρε Σπυρο, από το Φιξ και πάνω...σωστά
-
Και δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σπαστικό και ενοχλητικό είναι να προσπαθείς να οδηγήσεις πάνω στα 'μάτια γάτας' με την μηχανή επειδή ο μαλάκας νομίζει ότι οι άλλοι είναι μαλάκες που πάνε νόμιμα και αυτός έξυπνος που πάει από τη λωρίδα. Τόσο καιρό οι μπάτσοι γιατί τους κοιτούσαν αδιάφορα όλα αυτά και κυνήγαγαν έξω από το Φιξ μόνο παπάκια?
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Οφείλει επίσης να είναι ακριβοδίκαιος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να είναι τέρας ψυχραιμίας. Δε λέω να απουσιάζει η ενστικτώδης, συναισθηματική αντίδραση (αν αφαιρέσεις το συναίσθημα απ'τον άνθρωπο - βλέπε τα παρατράγουδα της λοβοτομής - , του αφαιρείς την ικανότητα λήψης απόφασης), αλλά πρέπει να υπάρχει το λογικό, που να τον απομονώνει από οποιαδήποτε προσωπική εμπάθεια, είτε αυτή είναι της στιγμής είτε του έχει μείνει από παλιά.Ωραία τα λες.
Ο jzer40 είχε συμμετάσχει και παλαιότερα σε άλλο thread, και τον είχα ρωτήσει κάτι, στο οποίο πήρα μία απάντηση με pm.
Ζητάω από τον φίλο jzer40 την άδειά του να το δημοσιεύσω εδώ, αν δεν τον πειράζει, γιατί το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον ως κάτι από την οπτική γωνία ενός αστυνόμου. (Δεν κατάλαβα εξ αρχής γιατί μού απάντησε επί προσωπικού).
-
Ρε εδω γυρνανε και μου λενε 'αμα δεν φυγεις θα σε τρεχω στο τμημα για εξακριβωση ετσι για να σε ταλαιπωρησω μερικες ωρες', δηλαδη παραδεχονται οτι προτιθενται να παρανομησουν* επειδη ετσι γουσταρουν. Το καλυτερο που εχω ακουσει ειναι 'πανω απο 3 ειναι συγκεντρωση και πρεπει να εχετε αδεια για να μαζευεστε σε δημοσιο χωρο'...
*Παρανομουν γιατι ο νομος ξεκαθαρα λεει οτι για εξακριβωση μπορουν να παρουν καποιον ΜΟΝΟ επειδη η συμπεριφορα και οι πραξεις τον καθιστουν υποπτο φυγοδικιας ή αξιοποινων πραξεων, ενω αυτοι σου λενε ξεκαθαρα θα σε παω μεσα επειδη δεν γουσταρω που δεν κανεις αυτο που αποφασιζω εγω οτι ειναι σωστο...
-
ΠΑΙΔΙΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.....
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ....ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ :
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ ΖΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ...,ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ....(ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ,ΒΛΑΧΟΥΣ ΚΛΠ)
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΧ ΣΤΟΝ KASEY ΓΙΑΥΤΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.....(ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΒ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΜ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥ AVEL ΕΙΔΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ)
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ.....
ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ...ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ....ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΟΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Η ΣΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.....ΡΕ SKULLONE.....
ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΤΩΡΑ???
ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΑ ΘΑ ΣΕ ΣΕΒΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΕΝΑ....ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΚ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΜΠΤΗ??ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ....???
ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΑΡΑ???ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΟΣ ΤΟΤΕ ΟΠΩΣ ΛΕΣ????
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ......
ΑΛΛΑ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΕΙ ΠΧ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ ...ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ...TIGER
KAI ΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΕΧΟΥΝ....SPIRO
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ....
PETRO
ΑΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΣ???
AVEL
ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΚΑΤΙ....ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΜ .AN ΘΕΣ ΘΥΜΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙ ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΡΩΤΗΣΕΙ....ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΩ ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ.....[/quote]
-
Φίλε jzer40, να σε ρωτήσω κάτι ? Οπως είπες έχεις μια Hayabusa (καλοτάξιδη!) και βλέπω και ένα Leon 'φτιαγμένο' (επίσης καλοτάξιδο!)
Επειδή δεν μπορώ να πιστέψω πως τηρείς τα όρια στους δρόμους με τέτοια 'εργαλεία' (εγώ πάντως δεν τα τηρώ με τα αντίστοιχα δικά μου 'εργαλεία' ), θα ήθελα να μου πεις, αν σε σταματήσει μπλόκο για ταχύτητα, θα επικαλεστείς την ιδιότητά σου του αστυνομικού για να μη σε γράψουν ή θα ζητήσεις να σε γράψουν (συν όλες τις ενδεχόμενες συνέπειες, δηλ. πινακίδες, δικαστήρια κτλ.) επειδή όντως έτρεχες πέραν του ορίου ?
Οταν απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση θα καταλάβω πως εννοείς το 'ακριβοδίκαιος'.
(Προσωπικά αναφέρω πως όσες φορές με έχουν γράψει ήμουν ευγενέστατος, ποτέ δε ζήτησα να μη με γράψουν ή να με γράψουν για κάτι λιγότερο και ποτέ δεν έχω 'σβήσει' κλήση. Το λέω επειδή δεν είναι σωστό να σε ρωτάω χωρίς να τοποθετούμαι ο ίδιος. Και εννοείται πως δεν είμαι αστυνομικός)
-
Ο χρήστης jzer40 έγραψε:
ΠΑΙΔΙΑ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.....
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ....Και υπάρχουν και άτομα που συζητούν ειλικρινά.
ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΗ ΖΩ ΚΑΙ ΓΩ ΚΑΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ...,ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ....(ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ,ΒΛΑΧΟΥΣ ΚΛΠ)
Όπως και οι περισσότεροι που σου απαντούν
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΠΧ ΣΤΟΝ KASEY ΓΙΑΥΤΟΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.....(ΤΟΝ ΑΝΑΦΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΒ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΑΠΟ ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΜ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟΥ AVEL ΕΙΔΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ)
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ.....Ο kacey ίσως είναι προκατειλημμένος λόγω επανειλημμένων περιπτώσεων απρεπούς συμπεριφοράς προς αυτόν από συναδέρφους σου. Πρέπει να είσαι σε θέση να το αντιμετωπίσεις και αυτό.
ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΑΝ ΣΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ...ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΓΩ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΣΩ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ....ΑΝ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΟΝΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ Η ΣΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.....
Εδώ δεν συμφωνώ. Πρέπει να αντιμετωπίζεις όλους το ίδιο, ανεξάρτητα της συμπεριφοράς τους. Όπως δεν θα χαριστείς σε αυτόν που θα σε γλείψει έτσι και δεν θα ξεσπάσεις σε αυτόν που θα σε αποπάρει.
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ....???
ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΑΡΑ???Ναι, αφού σύμφωνα με το σύνταγμα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα.
-
Ο χρήστης jzer40 έγραψε:
AVEL
ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΜΕ ΡΩΤΑΣ ΚΑΤΙ....ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΦΥΛΑΞΕΙ ΤΑ ΠΜ .AN ΘΕΣ ΘΥΜΙΣΕ ΜΟΥ ΤΙ ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΡΩΤΗΣΕΙ....ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΩ ...ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ.....Σε είχα ρωτήσει ποια είναι η άποψη των αστυνομικών για την εισπρακτική πολιτική, και γιατί δεν 'επαναστατείτε' που σάς βάζουν να γίνεστε... φοροεισπράκτορες.
Μού απάντησες στο forum ότι συνδικαλιστική δράση του στυλ απεργίες δεν παίζει. Βέβαια θα με ενδιέφερε να μού πεις και την άποψη συναδέλφων σου ως προς το παραπάνω, και το γενικότερο κλίμα που υπάρχει, μπας και πάρουμε καμιά ιδέα εκ των έσω.
Στη συνέχεια μού έστειλες κι ένα pm, όπου μού έγραφες σε κάποιο σημείο ότι οι καλοί αστυνομικοί, όσο κι αν προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά, σε κάποιο σημείο δυσανασχετούν από την αντιμετώπιση των πολιτών η οποία είναι η ίδια, ίσως από προκατάληψη στους 'κακούς' συναδέλφους που είναι αγενείς ή κάνουν κατάχρηση εξουσίας. Οπότε, τελικά καταλήγουν να είναι πιο συμμαζεμένοι και πιο τυπικοί, γιατί δεν αξίζει τον κόπο. Αυτό το κομμάτι βρήκα ενδιαφέρον και ήθελα να δημοσιεύσω με την άδειά σου.
(Ισως το pm που μού έστειλες βρίσκεται ακόμα στα Απεσταλμένα σου, στη διεύθυνση http://www.4troxoi.gr/phpBB2/privmsg.php?folder=sentbox ).
Περιμένουμε και απάντησή σου στην ερώτηση του nass. Απ'ό,τι βλέπεις, κρεμόμαστε από τα χείλη σου.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
*Ρε εδω γυρνανε και μου λενε 'αμα δεν φυγεις θα σε τρεχω στο τμημα για εξακριβωση ετσι για να σε ταλαιπωρησω μερικες ωρες', δηλαδη παραδεχονται οτι προτιθενται να παρανομησουν επειδη ετσι γουσταρουν. Το καλυτερο που εχω ακουσει ειναι 'πανω απο 3 ειναι συγκεντρωση και πρεπει να εχετε αδεια για να μαζευεστε σε δημοσιο χωρο'...*Παρανομουν γιατι ο νομος ξεκαθαρα λεει οτι για εξακριβωση μπορουν να παρουν καποιον ΜΟΝΟ επειδη η συμπεριφορα και οι πραξεις τον καθιστουν υποπτο φυγοδικιας ή αξιοποινων πραξεων, ενω αυτοι σου λενε ξεκαθαρα θα σε παω μεσα επειδη δεν γουσταρω που δεν κανεις αυτο που αποφασιζω εγω οτι ειναι σωστο.**..
Οταν παίρνουν το κάθε τσογλάνι , το κάθε στουρνάρι από το καφενείο του χωριού του και του δίνουν μεροκάματο και εξουσία και λίγα μας κάνουν.
Ας είναι καλά οι εθνοπατέρες μας. Εχει παραγίνει το κακό
Το κάθε συμπλεγματικό όρνιο, νομίζει ότι με μια στολή, έγινε άνθρωπος . Αμ δε!Τουλάχιστο ρε παιδιά, μην τους παρακαλάτε.
Μην τους δίνετε αυτή την ικανοποίηση να αισθάνονται ότι σας έχουν στο χέρι. Το ξέρω ότι λίγο πολύ , όλοι ζοριζόμαστε στην καθημερινότητά μας. Αλλά με 30 € και με 50 € δε θα πεθανουμε κιόλας. -
TRAVELLER γίνεσαι υπερβολικός και ισοπεδωτικός. Ναι, πολλοί από τους παλιότερους αστυνομικούς έμπαιναν στο σώμα με χαρτάκι βουλευτή και από προσόντα ήταν πάτος. Όμως εδώ και αρκετά χρόνια αυτό έχει αλλάξει, αφού μπαίνουν με εξετάσεις και αρκετοί από αυτούς έχουν βαθμούς που θα τους έβαζαν άνετα σε κάποιο ΤΕΙ.
-
Κατ'αρχας να ξεκαθαρισουμε οτι μιλαμε για τροχαιους.
Εγω δεν βαζω κανεναν στο ιδιο τσουβαλι. Αυτο που λεω ξεκαθαρα ειναι οτι ΟΣΟΥΣ πετυχαινω εγω, ΣΥΝΗΘΕΣΤΑΤΑ ειναι γουρουνια. Θες εχει να κανει με τα μερη που συχναζω (Βουτα Λιμανακια κλπ), θες να κανει με το οτι αν εχω δικιο δεν εχω κανενα προβλημα να το υποστηριξω και δεν θα κολωσω στην στολη (πραγμα που πιστεψτε με κανενας μπατσος δεν περιμενει), οι περισσοτεροι ειναι απαραδεκτοι και μονο εξουσια δεν θα επρεπε να εχουν.
Απο κει και περα εχω και φιλους μπατσους, και συγγενεις. Οπως εχω και συγγενεις ταριφες αλλα αυτο δεν με σταματαει να λεω οτι οι ταριφες (γενικα αλλα οχι απολυτως ολοι) ειναι μαλακες. Γιατι ετσι ειναι στην συντριπτικη τους πλειοψηφια.
Και σαφως εχω προβλημα με την αστυνομια, σου εξηγω παραπανω γιατι.
jzer40
Αμα ησουν σωστος στην δουλεια σου θα ηξερες οτι ως αστυνομικος εισαι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, οσο καθικι και αν ειναι αυτος που εχεις απεναντι σου, να προσπαθεις εμπρακτα να αποκλιμακωνεις οποιαδηποτε αντιπαραθεση μπορει να προκυψει. Αν σου φωναζει, ΔΕΝ του φωναζεις. Αν σε βριζει, ΔΕΝ δρας εκδικητικα. Ολα αυτα τα γραφει μεσα στις εγκυκλιους που σας εχουν στειλει για τις σχεσεις αστυνομικου-πολιτη.
-
Δεν έχω αντιμετωπίσει μέχρι τώρα άσχημη συμπεριφορά απέναντί μου από αστυνομικό. Τέσσερις πέντε φορές με έχουν σταματήσει για τυπικό έλεγχο και άλλες δύο για αλκοτέστ στα 12 χρόνια που οδηγώ. Σε όλες τις περιπτώσεις ήμουν νομότυπος. Δεν ξέρω πως θα ήταν η συμπεριφορά αν είχα φταίξει κάπου αλλά φαντάζομαι θα το παραδεχόμουν.
Με βάση πάντως την εικόνα στους δρόμους, είναι σαφές ότι η παιδεία δεν λείπει μόνο από τους αστυνομικούς αλλά και από τους περισσότερους οδηγούς. Και τα ποσοστά εγώ τα βλέπω ίδια. Όπως αυτοί την 'έχουν δει' εξουσία, έτσι και εμείς την 'έχουμε δει' ραλίστες εκεί που δεν πρέπει και οι δρόμοι μας ανήκουν. Φαντάζομαι παραδείγματα από παράξενη, κακή και βλακώδη συμπεριφορά άλλων οδηγών έχουμε όλοι. ΑΠλά εδώ τα βάλαμε με τους τροχαίους.
Η αλήθεια για μένα λοιπόν είναι (όπως πάντα) στη μέση. Όπως υπάρχουν απαράδεκτοι αστυνομικοί, υπάρχουν και απαράδεκτοι οδηγοί και ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός.
Και ξανά καταλήγω στο κλισέ: Παιδεία.- -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
TRAVELLER γίνεσαι υπερβολικός και ισοπεδωτικός. Ναι, **πολλοί από τους παλιότερους αστυνομικούς έμπαιναν στο σώμα με χαρτάκι **βουλευτή και από προσόντα ήταν πάτος. Όμως εδώ και αρκετά χρόνια αυτό έχει αλλάξει, αφού μπαίνουν με εξετάσεις και αρκετοί από αυτούς έχουν βαθμούς που θα τους έβαζαν άνετα σε κάποιο ΤΕΙ.Δεν έμπαναν πολλοί, έμπαιναν τα 8/10.
Aytά που περιγράφω, έχουν συμβεί σε όλους μας. Είμαι 100% σίγουρος για αυτό. Αυτοί που αναφέρεις και είναι όντως έτσι, δεν είναι στα μπλόκα και στις Ε.Ο, τα χαϊβάνια είναι, που είναι και το συντριπτικά μεγάλο ποσοστό τους. Εγώ με αυτούς 'νταραβερίζομαι'.
Εχεις μπει ποτέ σε τμήμα;; φαντάζομαι πως ναι. Εγώ όταν μπαίνω και λέω 'καλημέρα', απαντάνε με κάτι γρυλλισμούς, σαν τον Μόγλη ένα πράμα.
Δε με πειράζει που με γράφουν, κι εγώ γραμμένους τους έχω, τρεχω εν γνώσει μου, ότι αν με πιάσουν θα πληρώσω.
Εκείνο που με ενοχλεί ειναι ο κουτσαβακισμός και το ψευτονταηλίκι.
Είναι καλή συγκυρία, τωρα με τα 'Σχολεία Δευτερης Ευκαιρίας' να τους ξανακαθίσουν στα θρανία μπας και πάρουν έστω και ένα χαρτί Γυμνασίου και μάθουν πέντε πράματα, το πως δηλαδή να συμπεριφέρονται όταν έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο είδος.*( μη μένεις στο στυλ του γραψίματος, την ουσία κοίτα, αν κατά τη γνώμη σου υπάρχει ουσία. Εκεί να κουβεντιάσουμε ότι θες) *
-
Μερικοί νομίζουν ότι οι αστυνομικοί είναι κάτι σαν τους τσολιάδες στο σύνταγμα. Ότι μπορούμε να τους λέμε ότι θέλουμε, να τους βρίζουμε, και αυτοί είναι υποχρεωμένοι να μας απαντούν με το σεις και με το σας. Και αν επιχειρήσουν να εφαρμόσουν το γράμμα του νόμου σε εμάς που τους βρίσαμε, τότε είναι κατάπτυστοι και υπολείμματα των χωροφυλάκων με την αστεία καθαρεύουσα και το τσιγκελωτό μουστάκι.
Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι η πλειοψηφία των χρηστών αυτού του forum δεν είχε ποτέ προσωπική εμπειρία από αστυνομικό που φέρθηκε άσχημα (εκτός αν εννοούμε ως άσχημη συμπεριφορά την εμμονή του οργάνου να μας γράψει για κάποια παράβαση, ή να μας απομακρύνει από τα σημεία στα οποία οργανώνονται αυτοσχέδιοι αγώνες).
Η αλήθεια όμως είναι ότι τα στερεότυπα πεθαίνουν πολύ δύσκολα. Οι Πόντιοι είναι ηλίθιοι, πάει και τελείωσε. Οι Άγγλοι είναι αδελφές, γνωστά πράγματα αυτά. Οι 'μπάτσοι' είναι αμόρφωτα γουρούνια και εν δυνάμει δολοφόνοι, και αν το αμφισβητείς αυτό είσαι φασίστας...
μπατσολογικη και μπατσοσυμπεριφορα