-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
να τι πληρώνει o ttcq για το ΤΤ:
Οντως ακουγεται πολυ ακριβο.
Με 1100-1200 δολ και 11.5Κ δολ καπαρο αγοραζεις βαρβατο αυτοκ.
Εδω βεβαια πρεπει να συνυπολογισουμε τις εξωφρενικες τιμες στη Ελλαδα. Οποτε αγοραζοντας ενα αυτοκ. $50Κ (οτι και να ειναι) και 11.5 χιλ δολ καπαρο με επιτοκιο 5% και 1100 δολ το μηνα σε 3 χρονια το αυτοκινητο σου ανοικει.Ν.
Προχειρα, με $1200 τον μηνα leasing εδω οδηγεις 745i.
To πρόβλημα σε αυτο το παράδειγμα δεν ειναι η αρχική τιμή αγοράς όσο πως το έχουν κάνει structure το προιόν. Όταν βάζουν την residual value στo 17% της τιμής αγοράς τότε είναι μεγάλη κλοπή και πρέπει να το αγοράσεις οπωσδήποτε το αυτοκίνητο. Επίσης 1ε για καθε επιπλέον χιλιόμετρο;
Επίσης εκτός το ότι υπάρχει το πόθεν έσχες και το τεκμήριο, το ότι η εφορία σε αφήνει να έχεις μια μικρή επιχείρηση και να δικαιολογείς ΤΤ και 330 αναιρεί όλα τα προηγούμενα. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Μαλλον ειναι νομος περασμενος για ορισμενα ατομα/καταστασεις.
Ν.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μαλλον ειναι νομος περασμενος για ορισμενα ατομα/καταστασεις.Βρε λες; Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα και δεν το έχω καταλάβει ακόμα;
-
Αμεσως στο extreme εσυ.
Δεν τους τρως στη μάπα κάθε μέρα, γι'αυτό μιλάς. Εσύ εντάξει, την έκανες με ελαφρά πηδηματάκια κι άντε εμείς οι άλλοι να βγάλουμε το φίδι απ'την τρύπα.
Τι λεει ο κοσμος που τους ψηφισε;
Αν μην τους ψηφισει την επομενη φορα.Νικος
Για ποιους λες; Για τους Έλληνες ή για τους 700.000 ελληνοποιηθέντες - ad hoc και με συνοπτικές παράτυπες ή 'νομιμοφανείς' (άρα έχουμε ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ) διαδικασίες - αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο μακαρίτης ο Αλεξάντερ Λέμπεντ;
Ξεχνάμε τα σαραβαλιασμένα αεροπλάνα με όσους ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ έρχονταν μέσω Κύπρου από Τσετσενία, Ρωσία, Γεωργία, κλπ, με τα ψηφοδέλτια έτοιμα, για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να πάρουν κάμποσα χρήματα είτε από το κόμμα είτε από τις εκεί πρεσβείες μας;
Εγώ ήμουν στο ίδιο ταξί τότε με έναν από δαύτους, ο οποίος ΔΕ ΜΙΛΑΓΕ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
-
Ο χρήστης logikos έγραψε:
Βρε λες; Γίνονται τέτοια πράγματα στην Ελλάδα και δεν το έχω καταλάβει ακόμα;
Ξεχασα να βαλω τα smilies
Ν.
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Αμεσως στο extreme εσυ.
Δεν τους τρως στη μάπα κάθε μέρα, γι'αυτό μιλάς. Εσύ εντάξει, την έκανες με ελαφρά πηδηματάκια κι άντε εμείς οι άλλοι να βγάλουμε το φίδι απ'την τρύπα.
Τι λεει ο κοσμος που τους ψηφισε;
Αν μην τους ψηφισει την επομενη φορα.Νικος
Για ποιους λες; Για τους Έλληνες ή για τους 700.000 ελληνοποιηθέντες - ad hoc και με συνοπτικές παράτυπες ή 'νομιμοφανείς' (άρα έχουμε ΚΑΤΑΔΟΛΙΕΥΣΗ ΝΟΜΟΥ) διαδικασίες - αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων ήταν και ο μακαρίτης ο Αλεξάντερ Λέμπεντ;
Ξεχνάμε τα σαραβαλιασμένα αεροπλάνα με όσους ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ έρχονταν μέσω Κύπρου από Τσετσενία, Ρωσία, Γεωργία, κλπ, με τα ψηφοδέλτια έτοιμα, για να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και να πάρουν κάμποσα χρήματα είτε από το κόμμα είτε από τις εκεί πρεσβείες μας;
Εγώ ήμουν στο ίδιο ταξί τότε με έναν από δαύτους, ο οποίος ΔΕ ΜΙΛΑΓΕ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!!!
Σχετικα με το τελευταιο το προσεξα και εγω. Μεσα στο τρολλευ και μπουρ μπουρ μπουρ ολοι αλλα οχι Ελληνικα. Λεω γιναμε πολλυ διεθνεις τελευταια.
Ν.
-
Το ωραίο δε σου το'πα...
Ο τύπος αυτός που ήταν στο ταξί δεν είχε έρθει ποτέ ξανά στην Ελλάδα, ούτε είχε καμία σχέση με την Ελλάδα, όπως τελικά παραδέχτηκε. Απλά, η εν διαστάσει γυναίκα του είχε έρθει για να βρει δουλειά εδώ και τον πλησίασαν από το προξενείο μας στη χώρα καταγωγής του (Τσετσενία νομίζω) να κάνει αυτή τη δουλίτσα...
Ε ρε γλέντια λέμε...
-
Αμεσως στο extreme εσυ.
Την εκανα με ελαφρα πηδηματακια? Τωρα ξερεις και το παρελθον μου. Wow! Εσυ εισαι πολυξερος ακομη και μπροστα στον Οδυσσεα
-
να τι πληρώνει o ttcq για το ΤΤ:
Οντως ακουγεται πολυ ακριβο.
Με 1100-1200 δολ και 11.5Κ δολ καπαρο αγοραζεις βαρβατο αυτοκ.
Εδω βεβαια πρεπει να συνυπολογισουμε τις εξωφρενικες τιμες στη Ελλαδα. Οποτε αγοραζοντας ενα αυτοκ. $50Κ (οτι και να ειναι) και 11.5 χιλ δολ καπαρο με επιτοκιο 5% και 1100 δολ το μηνα σε 3 χρονια το αυτοκινητο σου ανοικει.Ν.
Προχειρα, με $1200 τον μηνα leasing εδω οδηγεις 745i.
To πρόβλημα σε αυτο το παράδειγμα δεν ειναι η αρχική τιμή αγοράς όσο πως το έχουν κάνει structure το προιόν. Όταν βάζουν την residual value στo 17% της τιμής αγοράς τότε είναι μεγάλη κλοπή και πρέπει να το αγοράσεις οπωσδήποτε το αυτοκίνητο. Επίσης 1ε για καθε επιπλέον χιλιόμετρο;
Επίσης εκτός το ότι υπάρχει το πόθεν έσχες και το τεκμήριο, το ότι η εφορία σε αφήνει να έχεις μια μικρή επιχείρηση και να δικαιολογείς ΤΤ και 330 αναιρεί όλα τα προηγούμενα. Ο παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.
Ν.
Προφανέστατα, όλοι οι νόμοι στην Ελλάδα γίνονται για να βολέψουν άτομα με πρόσβαση στην εξουσία. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που δεν ήθελα να μείνω εκεί τα τελευταία χρόνια.
Τα αυτοκίνητα που θα πάρουν με λήζινγκ οι βουλευτές θα κοστίσουν όσο μια Φερράρι το καθένα στους φορολογούμενος. Και μετά βλέπεις στον Αντένα, κόσμος να πεθαίνει γιατί δεν υπάρχουν ασθενοφόρα. Για να μην μιλήσουμε για δρομους, πάρκινγ κλπ. Είναι τραγικό.
-
Εγώ πάντως προτείνω να τους κράξουμε ΟΛΟΥΣ τους αλητάμπουρες ΒΟΛΕΥΤΕΣ για τα καλά. Και αντί να απευθυνόμαστε σ'αυτούς με το 'κύριε βουλευτά', να χρησιμοποιούμε εκφράσεις που τους ταιριάζουν ('ρε λαμόγιο', 'ρε αλήτη', 'κοπρίτη' κλπ).
-
Εγώ πάντως προτείνω να τους κράξουμε ΟΛΟΥΣ τους αλητάμπουρες ΒΟΛΕΥΤΕΣ για τα καλά. Και αντί να απευθυνόμαστε σ'αυτούς με το 'κύριε βουλευτά', να χρησιμοποιούμε εκφράσεις που τους ταιριάζουν ('ρε λαμόγιο', 'ρε αλήτη', 'κοπρίτη' κλπ).Θα προτεινα επισης να μην ψηφιζετε για τετοιους.
Επισης για αυτους που τα κανουνε τα κολπα.Αλλοιως βγαζετε τα πνευμονια σας, σαν ανεβαινει η πιεση και μηδεν εις το πηλικο.
Απο την αλλη μερια αν δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν εκτος και αν συμβουν κατακλυσμικες αλλαγες τοτε τι προτεινεις να κανουμε επανασταση η πραξικοπιμα;
Ν.
-
Εγώ πάντως προτείνω να τους κράξουμε ΟΛΟΥΣ τους αλητάμπουρες ΒΟΛΕΥΤΕΣ για τα καλά. Και αντί να απευθυνόμαστε σ'αυτούς με το 'κύριε βουλευτά', να χρησιμοποιούμε εκφράσεις που τους ταιριάζουν ('ρε λαμόγιο', 'ρε αλήτη', 'κοπρίτη' κλπ).
Θα προτεινα επισης να μην ψηφιζετε για τετοιους.
Επισης για αυτους που τα κανουνε τα κολπα.Αλλοιως βγαζετε τα πνευμονια σας, σαν ανεβαινει η πιεση και μηδεν εις το πηλικο.
Απο την αλλη μερια αν δεν υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν εκτος και αν συμβουν κατακλυσμικες αλλαγες τοτε τι προτεινεις να κανουμε επανασταση η πραξικοπιμα;
Ν.
Τίποτε δεν μπορεί να γίνει γιατί ό περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα είναι έτσι. Αν το αποδεκτείς αυτό περνάς καλά. Άν όχι μπορείς να επιλέξεις την χώρα που θέλεις να ζήσεις, αρκεί να βρείς δουλειά εκεί. Με την Ευρωπαική Ένωση υπάρχουν τόσες πολιτισμένες χωρές που μπορείς να πας, μερικές από αυτές όνειρο.
-
Παίδες, όσον αφορά το θέμα του leasing, επειδή η γυναίκα μου δουλεύει σε εταιρία leasing μπορώ να πω τα εξής. Αυτοκίνητο με leasing μπορούν να αγοράσουν οι εταιρίες αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δεύτερη περίπτωση όμως πρέπει να φαίνεται ότι το χρησιμοποιούν για τη δουλειά τους και δεν είναι προσωπικό αυτοκίνητο.Πολλοί γιατροί π.χ. που έχουν ιατρείο, είναι δηλαδή ελεύθεροι επαγγελματίες, μπορούν να πάρουν αυτοκίνητο με leasing. Είναι και για τους 2 win-win situation, διότι η εταιρία βάζει πολύ ψηλά επιτόκια στο leasing (κάποτε και 9%) αλλά και ο άλλος που το αγοράζει γλυτώνει το τεκμήριο και τα λεφτά που δίνει φαίνονται σαν έξοδο επαγγελματικό έτσι δεν πληρώνει φόρο για αυτά. Έτσι βγαίνουν και οι 2 κερδισμένοι τελικά, ενώ χάνουμε οι υπόλοιποι από τους φόρους.
-
Εγώ πάντως προτείνω να τους κράξουμε ΟΛΟΥΣ τους αλητάμπουρες ΒΟΛΕΥΤΕΣ για τα καλά. Και αντί να απευθυνόμαστε σ'αυτούς με το 'κύριε βουλευτά', να χρησιμοποιούμε εκφράσεις που τους ταιριάζουν ('ρε λαμόγιο', 'ρε αλήτη', 'κοπρίτη' κλπ).Εχεις δίκιο για τους 'βολευτές' και τις αυξήσεις που ψηφίζουν για τους εαυτούς τους και τα αυτοκίνητα με leasing (διότι, όπως έλεγε και ο ΝΚ (?) στο τελευταίο τεύχος των 4Τ, τα παλιά τους ήταν 'προφανώς ακατάλληλα για μεγάλες αποστάσεις' ) κτλ.
Από την άλλη όμως, φοβάμαι πως 'οι λαοί έχουν τους ηγέτες που τους αξίζουν'
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εχεις δίκιο για τους 'βολευτές' και τις αυξήσεις που ψηφίζουν για τους εαυτούς τους και τα αυτοκίνητα με leasingΠάντως οι μισοί βουλευτές ΔΕΝ ζήτησαν αυτοκίνητο. Η προθεσμία που είχαν νομίζω έχει λήξει.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εχεις δίκιο για τους 'βολευτές' και τις αυξήσεις που ψηφίζουν για τους εαυτούς τους και τα αυτοκίνητα με leasing
Πάντως οι μισοί βουλευτές ΔΕΝ ζήτησαν αυτοκίνητο. Η προθεσμία που είχαν νομίζω έχει λήξει.
Tοτε μπορει να αξιζει τον κοπο να ξερει κανεις αν ο βουλευτης του το ζητησε η οχι. Μετα να πραξει οπως τον/την οδηγει η συνειδηση του.
Ν.
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Εχεις δίκιο για τους 'βολευτές' και τις αυξήσεις που ψηφίζουν για τους εαυτούς τους και τα αυτοκίνητα με leasing
Πάντως οι μισοί βουλευτές ΔΕΝ ζήτησαν αυτοκίνητο. Η προθεσμία που είχαν νομίζω έχει λήξει.
Tα γκαραζ τους έχουν χώρο μόνο για 5 αυτοκίνητα, γι αυτό δεν ζήτησαν.
-
Ρε σεις,μην τα ισοπεδώνετε ολα!Και εξηγούμαι.
Οπως σε ολα τα θέματα της ζωής υπάρχουν οι κανόνες και οι εξαιρέσεις.
Παντα δε,οι εξαιρέσεις είναι αυτές που φαίνονται και πιο έντονα.
Απο τους 300 βουλευτές υπάρχουν πολλοί,που δεν βγαίνουν στην TV,και ζουν σε ξενοδοχεία της Ομόνοιας,ανεβοκατεβαίνοντας στις πόλεις τους με τραίνο ή δικά τους αυτοκίνητα και αλλοι που 'τρώνε' την προσωπική τους περιουσία.Για ποιό λόγο?Για την τρέλα που τους δέρνει ή για τον όποιο προσωπικό τους λόγο.
Οι εκπρόσωποι του Εθνους,που ψηφίστηκαν απο όλους μας,εχουν το δικαίωμα σε κάποια πολυτέλεια.Οχι ακραίες καταστάσεις βεβαια,μην τρελαθούμε και τελείως.Αλλα μην το πάμε και σε ισοπέδωση. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Απο τους 300 βουλευτές υπάρχουν πολλοί,που δεν βγαίνουν στην TV,και ζουν σε ξενοδοχεία της Ομόνοιας,ανεβοκατεβαίνοντας στις πόλεις τους με τραίνο ή δικά τους αυτοκίνητα και αλλοι που 'τρώνε' την προσωπική τους περιουσία.Για ποιό λόγο?Για την τρέλα που τους δέρνει ή για τον όποιο προσωπικό τους λόγο.
Οι εκπρόσωποι του Εθνους,που ψηφίστηκαν απο όλους μας,εχουν το δικαίωμα σε κάποια πολυτέλεια.Οχι ακραίες καταστάσεις βεβαια,μην τρελαθούμε και τελείως.Αλλα μην το πάμε και σε ισοπέδωση.Diafonw 100%. Exoyn parei polla oi mis8oi toys einai terastioi.
To 3ereis oti oi mis8oi se Ameriki kai Kanada twn bouleytwn einai paromoioi me ena meso mis8o, to opoio stin Ellada 8a htan gyrw stis 350000 to mina?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
Οι εκπρόσωποι του Εθνους,που ψηφίστηκαν απο όλους μας,εχουν το δικαίωμα σε κάποια πολυτέλεια.Οχι ακραίες καταστάσεις βεβαια,μην τρελαθούμε και τελείως.Αλλα μην το πάμε και σε ισοπέδωση.Diafonw 100%. Exoyn parei polla oi mis8oi toys einai terastioi.
To 3ereis oti oi mis8oi se Ameriki kai Kanada twn bouleytwn einai paromoioi me ena meso mis8o, to opoio stin Ellada 8a htan gyrw stis 350000 to mina?
Δηλαδη ο μεσος ορος μισθου στην Ελλαδα ειναι 1000 ευρω;
Τι ειδους εκπαιδευση και τι ειδους δουλεια; (Ιδιωτικη, Δημοσιο ).Στην Αμερικη ο προεδρικος μισθος θεωρειται ανωτατο οριο δημοσιου λειτουργου.
Ν.
-
Το θέμα δεν είναι μόνον οι βουλευτικοί μισθοί, αλλά και οι μίζες. Κι εκεί είναι που γίνεται σε όλες τις χώρες του κόσμου το μεγάλο φαγοπότι.
To MINI αυτοκινητο της χρονιας στις ΗΠΑ