-
Οδηγείτε σε μονόδρομο και ο μπροστινός σας ανάβει αλάρμ, σταματάει στη μέση του δρόμου, σας κάνει το νόημα με τα δάχτυλα 'μισό' και εξαφανίζεται στον διπλανό φούρνο/ψιλικατζίδικο/DVDαδικο κλπ.
Ή έστω ότι φτάνετε σε ουρά αυτοκινήτων πίσω από έναν σταματημένο με αλάρμ.
Πόση πίστωση χρόνου του δίνετε μέχρι την πρώτη κόρνα; Τον αφήνετε να κάνει τη δουλειά του ή όχι;
Αν ξεκινήσει να κορνάρει κάποιος άλλος, σιγοντάρετε και εσείς μέχρι να γίνει η φιλαρμονική του Λονδίνου;
Προσωπικά και σε γενικές γραμμές τους αφήνω με κοφτά κορναρίσματα ανα 2λεπτο. Αν έχει όμως κανονική θέση στάθμευσης δίπλα, δεν ξεκολάω το χέρι από την κόρνα.
Σε άλλη περίπτωση που ο οδηγός δεν κατέβει αλλά σταματήσει για να φορτώσει/ξεφορτώσει παιδί για φροντιστήριο / γιαγιά με ψώνια κλπ, το υπομένετε? Εννοείται με αλάρμ και όχι στην ψύχρα.Διορθώθηκε λίγο ο τίτλος!'Αλαρμάς' δεν μου έβγαινε! [kouk]
-
Οδηγείτε σε μονόδρομο και ο μπροστινός σας ανάβει αλάρμ, σταματάει στη μέση του δρόμου, σας κάνει το νόημα με τα δάχτυλα 'μισό' και εξαφανίζεται στον διπλανό φούρνο/ψιλικατζίδικο/DVDαδικο κλπ.
Πόση πίστωση χρόνου του δίνετε μέχρι την πρώτη κόρνα; Τον αφήνετε να κάνει τη δουλειά του ή όχι;
Αν ξεκινήσει να κορνάρει κάποιος άλλος, σιγοντάρετε και εσείς μέχρι να γίνει η φιλαρμονική του Λονδίνου;
Προσωπικά και σε γενικές γραμμές τους αφήνω με κοφτά κορναρίσματα ανα 2λεπτο. Αν έχει όμως κανονική θέση στάθμευσης δίπλα, δεν ξεκολάω το χέρι από την κόρνα.
Σε άλλη περίπτωση που ο οδηγός δεν κατέβει αλλά σταματήσει για να φορτώσει/ξεφορτώσει παιδί για φροντιστήριο / γιαγιά με ψώνια κλπ, το υπομένετε? Εννοείται με αλάρμ και όχι στην ψύχρα.Διορθώθηκε λίγο ο τίτλος!'Αλαρμάς' δεν μου έβγαινε! [kouk]
-
-
Δεν ψήφισα κάτι, διότι δεν 'ανήκω' σε μια από τις κατηγορίες.
Πιστεύω ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα κορναρίσματα.
Είναι λυπηρό αυτό το πράγμα να έχουμε συνέχεια το χέρι στην κόρνα.
Ετσι κι αλλιώς αν ο άλλος είναι αναίσθητος, δεν θα τον συνετίσει η κόρνα.
-
Παιζει ρολο και η συμπεριφορα του.Αν δειχνει οτι βιαζεται να τελειωσει την δουλεια του για να προχωρησει,του δινω χρονο.
Αν δειχνει αδιαφορια,οπως ειπωθηκε,δεν εχει νοημα να κορναρω,εφοσον ειναι προφανως αναισθητος για να μην βιαζεται...ΥΓ.Λιγο ασχετο,αλλα ποσο ηλιθιος ειναι καποιος που σταματα με αλαρμ,ακριβως απεναντι απο αλλο σταματημενο και δεν τον κοβει να κανει 10 μετρα μπροστα...
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Πιστεύω ότι πρέπει να τελειώνουμε με τα κορναρίσματα.
Είναι λυπηρό αυτό το πράγμα να έχουμε συνέχεια το χέρι στην κόρνα.
Eκτος απο λυπηρο ειναι και τριτοκοσμικο.
Σε παλιοτερο ταξιδι μου στην Αιγυπτο ολοι οδηγουσαν μονιμως με το ενα χερι στη κορνα (και οι πεζοι αισθανονταν με το ενα ποδι στο....λακο)
Αντιθετα στη Πραγα που πηγα το καλοκαιρι επι 4 ημερες το μοναδικο κορναρισμα που ακουσα ηταν οι σειρρηνες ενος ασθενοφορου (και τους Ελληνες τους ξεχωριζες που στις διαβασεις πεζων κοιτουσαν δεξια-αριστερα το δρομο καμμια δεκαρια φορες πριν τον διασχισουν).
Αφου κι ο πατερας μου αναρωτηθηκε βλεποντας ενα βιντεο:
'Καλα τα αμαξια εκει δεν εχουν κορνα??'.....Παρεπιπτοντως δεν ειδα και αμαξι να εχει κλεισει τη κυκλοφορια με αλαρμ....
Τουλαχιστον στο κεντρο της πολης -
Σε μονόδρομο που δεν χωράει να περάσει δεύτερο αυτοκίνητο προφανώς... ΚΑΘΟΛΟΥ! Να ψάξει να παρκάρει να πάει με τα πόδια/λεωφορείο ότι άλλο θέλει
Ακόμα πιο εκνευριστικό είναι να υπάρχει κάποια εσοχή (πάρκινγκ πολυκατοικίας) και βαριούνται να στρίψουν έστω λίγο και να κάνουν μανούβρα, αλλά σταματάνε στη μέση του δρόμου
μάλλον για αυτοκίνηση και 'ΖΩΑ' πάει
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Σε μονόδρομο που δεν χωράει να περάσει δεύτερο αυτοκίνητο προφανώς... ΚΑΘΟΛΟΥ! Να ψάξει να παρκάρει να πάει με τα πόδια/λεωφορείο ότι άλλο θέλειΑκόμα πιο εκνευριστικό είναι να υπάρχει κάποια εσοχή (πάρκινγκ πολυκατοικίας) και βαριούνται να στρίψουν έστω λίγο και να κάνουν μανούβρα, αλλά σταματάνε στη μέση του δρόμου
Αμάν πια, πάλι κράζεις κόσμο ?
-
1 άντε 2 λεπτά το πολύ. Όχι και 5 λεπτά! Σιγά μην του δώσουμε καιρό για ένα γρήγορο. Δεν ψηφίζω.
-
1-2 λεπτα δίνω για τα απλά γαϊδουρια,απεριόριστο χρόνο σε οσους εξυπηρετουν ηλικιωμενους/ανημπορους, 0 λεπτα σε όσους θελουν να παρουν το παιδι τους χωρις να σηκωσουν το κωλαράκι τους απο το κάθισμα κι ενω 50 μετρα πιο εκει εχει απειρες θεσεις.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Σε μονόδρομο που δεν χωράει να περάσει δεύτερο αυτοκίνητο προφανώς... ΚΑΘΟΛΟΥ! Να ψάξει να παρκάρει να πάει με τα πόδια/λεωφορείο ότι άλλο θέλει
Ακόμα πιο εκνευριστικό είναι να υπάρχει κάποια εσοχή (πάρκινγκ πολυκατοικίας) και βαριούνται να στρίψουν έστω λίγο και να κάνουν μανούβρα, αλλά σταματάνε στη μέση του δρόμου
Αμάν πια, πάλι κράζεις κόσμο ?
Μόλις έχει μπει το 2004 μπαίνω στο αυτοκίνητο, βγάζω φλας να ξεπαρκάρω, ερχόταν ένας και δεν μ'αφήνει (οκ δικαίωμά του)
10 μέτρα πιο κάτω, αλάρμ, βγαίνει έξω με τη χαρακτηριστική κίνηση 'μισό' κι αρχίζει και ξεφορτώνει, κατσαρόλες, καρότσια και τη γυναίκα
Φυσικά θα του κακόπεφτε να με αφήσει (αφού το ΖΩΟΝ ήξερε ότι θα σταματήσει) Φυσικά θα του κακόπεφτε να παρκάρει ΑΝΕΤΑ στη θέση που μόλις άφηνα και να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του. Φυσικά θα του κακόπεφτε να μπει λίγο αριστερά σε πάρκινγκ διπλανής πολυκατοικίας για να περνάει κι άλλο αυτοκίνητο.
Το ΖΩΟ έτσι το βόλευε στη μέση του δρόμου (άκουσε μπινελίκια για όλη τη χρονιά και να γίνει πολύτεκνος )
μπορείτε να καθίσετε 1-2 λεπτά πίσω από αυτοκίνητο με αλάρμ σε στενάκι; για σκεφτείτε πόσος είναι ο χρόνος
-
Σε αυτό που γράφει o lkar συμφωνώ και εγώ.
Σε γενικές γραμμές όμως εγώ δεν διαμαρτύρομαι ποτέ σε τέτοιες περιπτώσεις και κορνάρω μόνο αν το κακό παραγίνει. Σίγουρα παρπάνω από από 2 λεπτά. Αν μου τύχει κάτι τέτοιο σβήνω κινητήρα και περιμένω.
Ακόμα και 5 λεπτά να με καθυστερήσει τι έγινε?
Δεν μου αρέσει να κορνάρω άλλωστε... -
Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική (---δεν ψηφίζω)
Άλλο να έχει σταματήσει ο άλλος να βγάλει τη γιαγιά του που δε μπορεί να περπατήσει, άλλο να έχει σταματήσει στη μέση του δρόμου για να χαζέψει τις βιτρίνες ή να περιμένει να βγει ένας φίλος του ενώ αριστερά μπορεί να το χώσει δυο λεπτά στο γκαράζ της πολυκατοικίας για να μη σταματήσει τη ροή της κίνησης κοκ
Γενικά ΔΕΝ κορνάρω
Θα κορνάρω σε ΑΚΡΑΙΕΣ περιπτώσεις σε τέτοια θέματα ή αν απειληθεί η ζωή μου (κυρίως με τη μηχανή)
Πάντως είναι πολύ σπαστικός ο 'πανικός' που δημιουργείται με τις κόρνεςΚαλό είναι γενικά όλοι να σκεφτόμαστε λογικά -με απλά ελληνικά
και να μη γινόμαστε ούτε γραφικοί αλλά ούτε σταρχι@#%#ες απέναντι στους υπόλοιπους -
1-2 λεπτά το πολύ. Γι'αυτό ούτε και εγώ ψηφίζω.
-
Γενικά θα αντέξω για γύρω στο πεντάλεπτο, το οποίο και ψήφισα. Κατά μέσο όρο και αν αφορά παιδιά, ηλικιωμένους και σχετικά. Διαφορετικά, θα του δώσω πολύ λιγότερο χρόνο. Πρακτικά, τις περισσότερες φορές θα έρθει κάποιος άλλος από πίσω μου, οποίος θα αρχίσει αμέσως το κορνάρισμα!
Πάντως, και όταν τύχει να κορνάρω, κάνω μόνο σύντομες 'κορνιές', δεν μπορώ να την ακούω, μου τη δίνει στα νεύρα!
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Πάντως, και όταν τύχει να κορνάρω, κάνω μόνο σύντομες 'κορνιές', δεν μπορώ να την ακούω, μου τη δίνει στα νεύρα!
Και εγώ αν αναγκαστώ να τη χρησημοποιήσω (συνηθως σε φανάρι με τον μπροστινό να κοιμάται) μόνο έτσι την πατάω...
-
Το χειροτερο ειναι να αναβει αλαρμ ακριβως πανω στο πρασινο φαναρι. Ειναι τοσο δυσκολο να περασει απεναντι και να σταματησει εκει?
-
Ο χρήστης nimer έγραψε:
Το χειροτερο ειναι να αναβει αλαρμ ακριβως πανω στο πρασινο φαναρι. Ειναι τοσο δυσκολο να περασει απεναντι και να σταματησει εκει?Αυτός που λές είναι πραγματικά Μ......ας με όλη τη σημασία της λέξης.
-
Καλά όλα περί μη άσκοπης χρήσης της κόρνας αλλά πολλές φορές δεν γίνεται αλλιώς. Με το ίδιο σκεπτικό καλό θα ήταν να σταματήσει η αλλόγιστη χρήση αλάρμ. Αν θέλεις να παρκάρεις ανάβεις το ανάλογο φλας και όχι τα αλάρμ τα οποία διατηρείς για εκεί που προορίζονται. Με αυτό εννοώ ότι θα σταματούσαν τα διπλοπαρκαρίσματα και τα μπλοκαρίσματα δρόμων για 'μισο'
Να περιμένω κάποιον που ξεφορτώνει άτομο, είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, ενώ η καθυστέρηση δευτερολέπτων είναι αμελητέα. Αλλά να συντηρώ τη νοοτροπία 'μισό ρε φίλε, αφού δεν έχει θέση' από τη στιγμή που κόβω γύρες στο τετράγωνο, όχι.
Ή στο περιστατικό που σε Εθνική Οδό ο μπροστινός μου σταματάει πάνω στο οδόστρωμα για να μιλήσει με τον αντίθετα ερχόμενο οδηγό ο οποίος σταματάει και αυτόςikar το ίδιο μου σηνέβη φέτος στο πάρκινγκ του παλιού λιμανίου μυκόνου. Στις εσωτερικές 'οδούς' που δημιουργούνται από τα παρκαρισμένα γρήγορος με rent-a-atos με έκοψε (αν και ερχόμουν από δεξιά-αν υποθέσουμε ότι ισχύει αυτο εντός παρκινγκ χωρίς σήμανση) για να μπω πίσω του και να τον περιμένω να φορτώσει αλόγες που δεν μπορούσαν να περπατήσουν 10μέτρα. Και ούτε μπορούσε να σταματήσει λιγαααααακι πιο δεξιά-αριστερά ώστε να περνάμε οι λοιποί ξεπαρκάροντες.
Φυσικά δεν διαμαρτυρήθηκα, διακοπές γαρ και αφού 'αποζημιώθηκα' οπτικώς για την αναμονή μου. -
Χρονο σε αυτοκινητο με αλαρμ δινω μονο οταν εχει 'στοχευσει' καποιον παρκαρισμενο να φευγει κ 8ελει να παρκαρει, ή αν 8ελει να απο-/επι-βιβασει καποιον.
Η αλη8εια ειναι οτι δε μου χει τυχει να κλεισει καποιος τον δρομο για καποια δουλεια. Μονο μια φορα ειχαν διπλοπαρκαρει διπλα μου μπροστα απο ΑΤΜ σε μια τραπεζα. Αλλα δεν αργησε κ ζητησε κ αρκετα συγγνωμη. Για ποιο λογο να ενοχλη8ω?
Πόσο χρόνο δίνετε σε όχημα που σταματάει με αλάρμ!